|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Witam się z Wam w ten ostatni dzień starego roku (;
U nas też będzie po domowemu, przejdę się do wyporzyczalni i filmów nabiorę a co ![]() Przypomniałyście mi o tej kresce... i u mnie jej niet. A ona się zawsze pojawia?
|
|
#3992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba powinna zacząć od rozmowy z mężem a nie wypytywać Ciebie... dziwne, o najbardziej osobistej sprawie nie potrafi pogadać z najbliższą osobą a potrafi przy tłumie ludzi... mój też się boi na początku się nie bał i czekał jak na zbawienie kiedy wyleczę infekcje i skończy się zakaz a teraz kiedy już synek jest spory nagle zaczął się bać, że coś mu zrobi... a mi ten post nie służy, już mi się igraszki śnią po nocach i mu mówię, że go którejś nocy dorwę i się wcale o zdanie nie będę pytać ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
co raz bliżej... a ciuszki później będziesz jeszcze raz prała czy już je chowasz i będą czekały na córcię?
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie nie wiem...chyba wypiorę tylko wyprawkę do szpitala tak w połowie lutego.
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Co do zbliżeń z mężem ![]() Cóż, tutaj znowu jestem zaprzeczeniem tego co piszą w internecie xD I trymestr, a ja miałam mega ochotę na seks (a powinnam go nie mieć podobno). Czułam, że moje ciało jest bardziej wrażliwe i sprawiało mi wielką przyjemność. II ... seksu mogłoby nie być dla mnie. Kocham się z mężem, ale szału nie ma. Pytałam go czy czuje się jakoś inaczej podczas zbliżeń i powiedział tylko, że teraz musi bardziej uważać na mnie, ale tak to nie. Sądzę, że każdy z nas inaczej na ciążę reaguje. Ja naprawdę chciałabym kochać się częściej, ale jak sobie pomyślę ile przy tym "roboty", to mi się odechciewa Czuję się jak taki mały wielorybek, hehePoza tym aby poczuć się seksownie, to muszę włosy jakoś zrobić, makijaż i w ogóle. Nie tak hop siup! ![]() Mój mężczyzna ostatnio wmawiał mi, że w 29tc mam brzuch wielkości takiej dziewczyny z filmu gdy ona była w 38 (puszczałam mu pokazy slajdów jak brzuszki rosną). Aż się obraziłam ze Sławkiem na niego! Znalazłam miarę (niestety nie metr krawiecki, a zwykłą zwijaną) i wyszło mi 110 w pępku. Zobaczę dziś u mamy ile mi wyjdzie. Ech....śmieje się ze swojego wielorybka, no kto to widział! Śmigam dziś do mamy. Z tego co mówiła robi dziś 2 ciasta Się najemy ze Sławusiem
|
|
|
#3996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie 4 -na 6 oceniam. (zaraz ma yc powtórka na tvn)Co do twardnienia, to jak nie boli i nie jest częsciej niz 10 razy na dobę to normalne. Można wziąc no-spę i poleżeć. Cytat:
Cytat:
Takze spokojnie!Cytat:
Ufff doczytałam Was Miałam jechac dzis na analize krwi i moczu,ale dobrze, ze zadzwoniam wczesniej, bo zamkniete;p Zaraz troszke ogarne chałupe i mąz sobie zazyczył zapiekankę z kurczakiem na wieczór Ale mam ochote juz na tego bezalkoholowego szampana .
|
||||
|
|
|
|
#3998 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ide do lekarza w środe, jeszcze tydzien i bym osiwiała także dziękuje za rady Dziewczyny co z petardami? wyczytałam ze jak dzidzia sie przestraszy to moze powodowac skurcze a u mnie i tak ich za duzo wiec mimo ze idziemy do znajomych to na petardy bedziemy patrzec z okna ![]() widziałam wczoraj na żywo Marco Polo ![]() Szczęśliwego Nowego Roku!! nadrabiam dalej... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze juz po wszystkim, szkoda tylko ze świeta spedziłaś w szpitalu Cytat:
Termin pewnie nie wiele się przesunie ale mały raczej będzie duży po urodzeniu
|
||||
|
|
|
|
#3999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie w ostatni dzień 2012 roku
Cytat:
Mam nadzieję, że nie fiknę o 23 spać W domu byśmy chyba z mężem nie wysiedzieli... i nawet tv nie posiadamy Ostatnio był u nas znajomy i wysiedziałam z nim i z tż do 3 w nocy! sukces jakiś!
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też tylko problem w tym, że byłam na zakupach i zapomniałam kupić a chodziłąm między pólkami i myślałam: coś jeszcze miałam wziąć, ale szybko przeleciałam składniki sałatek i niby wszystko miałam. dopiero teraz mi sie przypomniało. dobra, lecę ogarnąć mieszkanie i biorę się za sałatki. mam do zrobienia z tuńczykiem i warstwową z gyrosem. wiem, że kiedyś była tu rozmowa że tuńczyka nie wolno ale mam nadzieję, że łyżeczka sałatki nie zaszkodzi
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam sobie "...i zmolestował". w II trymestrze jest się podobno boginią (demonem) sexu.
U nas jest zakaz od samego początku, także ciężko jest. W imię wyższych względów trzeba wytrzymać.... choć mój facet tak czy owak okazuje mi masę czułości i tylko odlicza tygodnie do porodu i do końca połogu ("Kochanie sex za pół roku" ).... Albo mój chłop ma harem na mieście i dlatego tak daje radę?! ![]() aaa! coraz bliżej święta!!!! aż zmierzyłam i mam w pępku 99 cm ale mam nad-pępcze i pod-pępcze Talia w ciąży heh ale przez to nie mam takiej piłeczki tylko kanciasty brzuch
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w 23t
jestem troche wystraszona, mój lekarz na USG powiedział ze dziecko jest bardzo ruchliwe, był problem z badaniem, dostaje tyle kopniaków w ciagu dnia że aż nie do uwierzenia, a wczoraj wieczorem jak zwykle brzuch faluje podskakuje aż tu nagle taki kop... ze krzyknęłam do męża! bo myślałam że mi dziure w brzuchu zrobił !!!! A on do mnie jezu Ty rodzisz? No i Mąż mnie straszy że dziecko będzie miało ADHD bo jest baaardzo pobudzone... Znowu ja jak byłam mała byłam bardzo grzeczna, a mąż bardzo niedobry Czy któras ma też tak, że cały dzień ma bombardowanie w brzuchu ?????????? |
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
![]() stronka do nadrobienia mi została co do kreski to ja mam brzez cały brzuch ![]() co do sylwestra to oczywiscie w domu szampan Malinowy jest
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj zostajemy w domu, wczoraj byliśmy u kuzynki TŻ. |
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Rozeznanie
|
Hej ho
![]() Cytat:
Ja mam tą nieszczęsną dietę cukrzycową i na szkoleniu powiedzieli mi, że można jeść tuńczyka, tyle, że w sosie własnym. W przykładowym jadłospisie dla słodkich mam też widnieje tuńczyk, więc zabiłaś mi teraz niezłego klina ![]() Tak Was czytam.... sałatki gyros, pyszne ciacha i szampan Picollo .... nic dla mnie niestety Chociaż dziś zaszaleję i upiekę muffinki piaskowe, jeśli cukier będzie niski to sobie jedną zjem więc trzymajcie kciuki za mój cukier ![]() Cukrzycowe mamusie, Wy już mierzycie sobie cukier glukometrem? Jakie macie wyniki? |
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z pierwszym rozstępem
całą noc mi się śnił, jestem nienormalna![]() Zrobiłam sobie domową maseczkę na włosy i tak sobie siedzę i rozmyślam, że zostało już tylko jakieś 3 miesiące do porodu. Ale jeszcze się nie boję ![]() Lecę Was nadrabiać
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() (ja tam zazdroszczę ruchliwego bąbla. Mój ma swoje godziny i narzekać nie mogę, ale i tak bym wolała non stop )Cytat:
ale gdybym miała, to mufinka przysługuje?! ![]() ![]() ![]() hehe
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw mimo mdłości, aż budziłam się w nocy i molestowałam męża. A teraz? Seks mógłby nie istnieć. No mąż czasem mnie rozrusza, ale czuję się gruba i niedołężna. Żeby nie było - w pierwszej ciąży codziennie go dopadałam i było ostro. Kobieta zmienną jest.
|
|
|
#4009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla tż!~ Cytat:
oni jakieś trójkąty czy jak nie ogarniam ![]() Cytat:
no i super, że synek potwierdzony co do detektora tętna to ja bym nie kupowała, bo nie zawsze on jest prawidłowy i dopiero można się zeschizować. dzięki kochana ![]() pracuś z Ciebie, ja dopiero o 10:00 wstałam zaraz odkurzanie, pościeranie kurzy, ciasto, jajka faszerować pieczarkami i mogę świętować ![]() ja dziś składam ciuszki, bo robiłam 2 prania i wiszą od 3 dni, nie mogę się zabrać za to Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#4010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chciałam wczoraj obejrzeć filmik z porodu i zdążyłam zobaczyc tylko ikonke z zakrwawionym kroczem ![]() wyłączyłam kompa i już nigdy tego nie obejrze ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#4011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie się śniło, że nie mogłam maluszka nakarmić... zawsze mleko było zbyt ciepłe, albo zbyt zimne (mimo, że to było moje mleko, ale w butelce)... LiwkaO, odliczanie czas zacząć
|
|
|
|
#4012 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciężko się żyje ale dla maluszka to opłacalne wyrzeczenie Cytat:
teraz już nie ma tyle miejsca i nie fika tak tylko się przemieszcza czego nawet nie czuje chyba ze położe ręke na brzuchu.Ptaszysko ja mam prawie identyczny przewijak. Nie wiem czy bym go kupowała ale mam po siostrze. Fajna sprawa wanienka jest wyciągana więc myjesz dzidzie na stojaku a potem wylewasz wode normalnie do wanny bo można ją wyciągać. Ma też rurke i można nią wypuszczać wode do wiaderka. Półki sprzydają się na pieluszki, pieluchy tetrowe, wszystkie akcesoria i płyny Jak masz miejsce to fajna sprawa, chociaz wanienka faktycznie jest mała i tak do 4 miesięcy można w niej kąpać chyba że później na siedząco
|
||||||
|
|
|
|
#4013 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No i dobrze, że wszystko sprawdziłaś ! Co do detektora, podobnie jak poprzedniczki jestem przeciw, trzeba mieć trochę wprawy, a tak to powód do większego stresu.
Cytat:
A jeśli chodzi o cukrzyce to nie wiem, ale myślę że potem mogłoby w moczu wyjść ewentualnie po jakiś innych objawach, ale nie zgłębiałam tematu. Cytat:
Cytat:
aczkolwiek brzmi bardzo poważnie to 8 a z tym prasowaniem to Was podziwiam, ja nie planuję tego robić Sama sobie prasuję tylko jakieś najbardziej wizytowe ciuchy, albo przed wyjściem, Mąż też sobie sam. A dla dziecka dopóki nie będzie coś wymięte totalnie nie planuję. Opanowałam za to technikę idealne wieszania odpowiednio prania, żeby się nie mięło ![]() Cytat:
Cytat:
Co do glukometru ja mam pożyczony od Babci jej zapasowy i mierzę. Wyniki mam bardzo dobre, ale ja kiedyś odchudzałam się zgodnie z dietą Montignaca, więc temat indeksów glikemicznych i cukru mam w sumie dość ogarnięty. A widzę, że właśnie o to chodzi plus ograniczenie ilości nawet tych dobrych węglowodanów. W sensie żeby się nie przeżerać. Z ciekawostek, to musiałam odstawić zwykłą kawę bo mi podnosiła cukier, ale o tym w sumie też Montignac pisał Cytat:
http://zdrowiewkrakowie.pl/artykul/c...je.na.cukrzyce A co do porodu już wiem, o ile się uda obronić przed insuliną / myślę, że bez problemu/ i dziecko nie ma tych tam cech złych to rodzisz gdzie chcesz, jak nie to III stopień referencyności czyli w Krk Kopernik/ Ujastek ja też ! śpioch
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maluszek uczy się swojego ciała, musi ćwiczyć ruchy, mięśnie i wszystkie zdolności. Nie ma co panikować. Później się trochę uspokoi jak będzie miał mniej miejsca. Przykładowo teraz Sławek robi się aktywny głównie wieczorami i rano po śniadaniu, a czasami nawet wtedy jest mało ruchliwy i ciężko go przekonać do kopniaka. A potem coś sobie przypomni i toczy ze mną walkę ![]() Jesli chodzi o kreskę na brzuchu, bo widziałam, że dużo z Was o niej pisało, u mnie pojawiła się dosyć szybko bo w paru pierwszych miesiącach. Dzieli mi brzuszek prawie równo na połowę Co ciekawe: moja mama gdy była w ciąży ze mną kreski nie miała, ale przy moich braciach była bardzo widoczna. Ja zaś posiadam bardzo widoczną No i pojawiły mi się dwa pierwsze rozstępy i to tam gdzie mały siedzi najczęściej czyli przy pępku po mojej prawej stronie. Intensywnie nawilżam teraz to miejsce ![]() A w sprawie typowych ciażowych dolegliwości na tym etapie ciąży: - nie mam upławów z piersi, czyli siary - czytałam, że wiele z Was ją ma/miało; - nie czuję żadnych skurczy Braxtona-Hicksa . Mam wrażenie, że w moim brzuchu jest cały czas tak samo. - pępek cały czas mam jeszcze schowany- trochę pociemniał, jest bardziej wrażliwy, ale schowany ![]() - zawsze rano mam jakby katar, muszę porządnie wydmuchać nos, a wcześniej tak nie miałam, - szybsze bicie serca, chwilami dostaję takiego kołatania jakbym przebiegła 100 metrów - zadyszka- standard ![]() Mąż się ze mnie śmieje, że zachowuję się jak biedronka- aby wstać muszę przetoczyć się na bok i czasami trochę rozbujać, a on najczęściej już wtedy znów mnie położy i muszę zaczynać proces raz jeszcze
|
|
|
|
#4015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boshe boshe to az tylko 8 u ciebie - ja ost posegregowalam male ciuszki, jak kolezanka byla - koniecznie chciala zobaczyc jakie mam, no ale ja to pod koniec lutego sie za to zabiorem Cytat:
![]() co do ruchow to ja zauwazylam ze moj Mlody ost czasem coraz ruchliwszy sie robi jak sobie siedze - oraz na noc, nie daje mamusi pospac no i oto tym sposobem witamy sie w ost Dniu Staregoo Roku - przy okazji Niech na co dzień, nie od święta, gęba będzie uśmiechnięta. Niech też zdrowie tęgie będzie i kasiory niech przybędzie. Niechaj łaski płyną z nieba, tyle ile będzie trzeba. Do Siego Roku …! ja plyne na wyspe do kolegi - co bylysmy na wigilii o 14.30 mam busa a pozniej promem - ehh a ja w pizamie taka nie ogarnieta jeszcze ![]() a w srode mam na 8 !!! haha
|
||
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
![]() o nie.... uznaję, li i jedynie, wypożyczanie książek. padłam. no to zakupię po wizycie.
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co ja w sobote byłam u babci i tam czasem ciśnienie sobie mierzę bo ja w domu nie mam ciśnieniomiesrza i oczom nie mogłam uwierzyć wykoczyło mi 160/123?
Nie wiem czy coś nie tak mogło być z nim czy jak , za poół godziny jak zmierzyłam to było już136/87 |
|
|
|
|
#4018 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś już się trochę się uspokoił a szkoda bo uwielbiałam to przynajmniej wiedziałam, że cały czas jest i się dobrze bawi ![]() a co do Twojego malucha to kliknęłam w Twój suwaczek, żeby zobaczyć w którym tygodniu jesteś i spójrz co tam jest napisane: Twój brzuszek zamienił się w salę gimnastyczną! czyli to żadne adhd a normalna sytuacja ![]() Cytat:
|
|
|
#4019 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pod żelazko idą koszule TŻ (on sam) i moje rzeczy, które trzeba prasować (prasuje mi TŻ, czasem ja sama)... ale i tak jestem z tych co chowają czyste do szafy, a prasują przed założeniem.Dla maluszków to się prasuje wszystko, żeby wybić jakieś bakterie... Cytat:
![]() Cytat:
Szampańskiej zabawy!
|
|
|
|
#4020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

... wiecie takie wielkie ZERO... przed kochali się średnio ok 2razy w tygodniu (są z sobą 4 czy 5 lat) a teraz nic... kurde no to jej powiedziałam, że u nas tez się zmieniło - to chyba oczywiste że nie skaczemy na siebie i 'ogień'
to chyba powinna zacząć od rozmowy z mężem a nie wypytywać Ciebie... dziwne, o najbardziej osobistej sprawie nie potrafi pogadać z najbliższą osobą a potrafi przy tłumie ludzi...
na początku się nie bał i czekał jak na zbawienie kiedy wyleczę infekcje i skończy się zakaz a teraz kiedy już synek jest spory nagle zaczął się bać, że coś mu zrobi... a mi ten post nie służy, już mi się igraszki śnią po nocach i mu mówię, że go którejś nocy dorwę i się wcale o zdanie nie będę pytać
co raz bliżej...
05.07.2008 
Czuję się jak taki mały wielorybek, hehe

zdrowiej szybko

a chodziłąm między pólkami i myślałam: coś jeszcze miałam wziąć, ale szybko przeleciałam składniki sałatek i niby wszystko miałam. dopiero teraz mi sie przypomniało. 

Tak wiec od czwartku leze i nawet nie mam sily usiaść do kompa, taka jestem osłabiona