|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Byliśmy u lekarza i dwie godziny w kolejce stałam, tyle ludzi było
![]() Antoś ma zapalenie gardła i teraz mu mierzyłam tem to 39,5 ma. Zbijam mu i nic to nie daje, już nie wiem co robić bo dzieć zjadł od 6 rano 300ml mleka i nie wypił nawet kropli picia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Dziewczyny, zdrówka!
![]() |
#2133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zawsze myślałam że trzeba "wciskać " picie chorym dzieciom, ale ostatnio wiele razy słyszałam z wielu źródeł że jak chore gardło to żeby nie przesadzać, bo dzieciaczki wtedy bardzo cierpią. współczuję Wam i przytulam mocno! ![]() co do gorączki to chyba możesz tylko podawać leki i czekać... nam lekarz doradzał jak Agata była chora żeby dawać na zmianę- raz czopek raz np. nurofen w syropku. No ale Wam też pewnie coś zalecił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Raczkowanie
|
Witam po dlugiej przerwie
![]() Mam sporo do nadrobienia, mam nadzieje, ze znajde czas. Dopiero wrocilismy do domu. Pozniej napisze wiecej. Moja Oliwka tez chora... wszystkim dzieciom zycze duzo zdrowka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Raczkowanie
|
dziękuje
![]() Tak zalecił tak samo jak Tobie, podałam i po czopku troche lepiej. Teraz śpi, ale czuje że jest ciepły. Wypił jeszcze 90ml przed snem. Strasznie mi go szkoda, ale z drugiej strony jak już musiał zachorować to dobrze, że teraz a nie za tydzień jak wróce do pracy bo dopiero by na mnie patrzyli, że ledwo przyszła i już l4. Boję się właśnie takich sytuacji po powrocie do pracy bo zmieniła nam się dyrekcja i w ogóle jest mało sympatycznie, a do tego wszyscy których znam przenoszą się do innych sekcji i większość kadry jest nowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Raczkowanie
|
Mam teraz chwilke wiec napisze co sie u mnie dzialo. Swieta bardzo szybko minely, nawet nie wiem kiedy . W tym roku dostalam najpiekniejszy prezent jaki chyba mozna dostac - zycie. Niestety przed swietami mialysmy w rodzinnym domu wypadek.. i z piatku na sobote Oliwka, ja, moja mama i siostra wyladowalysmy w szpitalu. W niewyjasnionych jeszcze okolicznosciach potrulysmy sie wszystkie czadem[Narazie jest wszystko sprawdzane i sa dwie prawdopodobne przyczyny: albo ktorys z sasiadow jest zle podlaczony do komina ( tzn zamiast do komina to do wentylacji) albo gwaltowna zmiana temp i wiatr spowodowala cofniejcie sie czadu.] Na szczescie Oliwka spala w innym pokoju za zamknietymi drzwiami, gdzie wczesniej wietrzylam, wiec byla wzieta do szpitala tylko na obserwacje i po badaniach krwi okazalo sie, ze z nia wszystko okey. Gorzej bylo z mama, siostra i ze mna. Nie bede wchodzic w szczegoly, bo sa dosc drastyczne, ale ratownik powiedzial nam, ze gdyby nie wezwano pogotowia ( pogotowie wezwal moj M, ktory dopiero co przyjechal do domu ze szkolenia.. po tym jak mama stracila przytonosc kazalam wezwac karetke) to bysmy juz nigdy zadnego telefonu nie wykonaly. Wszystkie malysmy objawy zatrucia tlenkiem wegla , ale nie przyszlo nam do glowy, ze to to.. mama spala, a my z siostra gadalysmy i myslalysmy, ze sie czyms zatrulysmy- jedzeniem, piciem, tym bardziej ze wypilysmy jedno piwo na dwie i ja myslalam, ze po tak dlugiej przerwie sie tym upilam bo mam slaba glowe. Trafilysmy do szpitala, M byl na oddziale z Oliwka, a my 15h pod czystym tlenem. Tyle co sie we trzy splakalysmy to chyba wiemy tylko my... cala noc nie spalam, nie potrafilam zasnac, nie docieralo do mnie to co sie stalo..Na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo i na wigilii bylysmy juz wszystkie w domku
![]() Z M bylismy na dwoch wigiliach, najpierw u tesciow ( Oliwka cala wigilie przespala.. doslownie, obudzila sie, kiedy nakladalismy kurtki) pozniej przyjechalismy do mojej mamy i pozwolilam Oliwie pobuszowac do 22 ![]() Jak juz wczesniej pisalam Oliwka chora (ja i maz tez), zasmarkana strasznie.. do tego gorne jedynki jej wychodza, juz czuje zeby pod palcem.. wiec ma 2 powody to marudzenia i niespania.. mam nadzieje, ze minie to jak najszybciej. A...! Sesja przedswiateczna wyszla super, mamy duuzo pieknych zdjec, ktorymi obdarowalismy najblizszych ![]() To chyba na tyle... zycze spokojnej nocy, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Wtajemniczenie
|
MARTULA, brzmi jak scenariusz jakiegos filmu. ale sie najedliscie strachu. dobrze ze juz dobrze.
zdrowka zycze chorym, u nas chory tz, kaszel i temp . ale jaki kaszel, w zyciu takiego kaszlu nie slyszalam. teraz tylko czekac kiedy nas choroba rozlozy. dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Wczoraj przeżyliśmy mały horror na zakupach w SCC ![]() ![]() Do tego dokupiliśmy łózeczko turystyczne żeby brac je do mojej mamy lub tesciow albo do znajomych, gdybysmy mieli zostac na noc ![]() Martula - współczuję przeżyc, najważniejsze, że jesteście całe i zdrowe!!! ![]() Gdzie podziewa się cate?
#2139 |
Zakorzenienie
|
Martula! Jeju, jakie przezycia.... Wspolczuje i sie ciesze, ze nic Wam nie jest!
Zdrowka dziewczyny i dzieciaki, sezon chrobowy widze w pelni ;/ Raz zimno, raz cieplo;/ My tez juz w wiekszym foteliku, maxi cosi piori Maly lubi w nim jezdzic i nie placze jak go do niego wsadzam! sukces. Jestem rowniez na etapie szukania lozeczka turystycznego, ale mam pytanie. Moje dziecko lubi stac, boje sie ze nie spasuje mu ze nie moze sie podciagac za szczebelki i bedzie plakal;/ Myslalam dokupic drugie lozeczko zwykle, eh nie wiem. Nie macie problemow, ze dziecko chce sie podniesc, a nie moze ? Milego dnia ![]() ![]() Agata jak zamowisz te kaszki daj znac ![]() ![]() Tez wolalabym zamowic tansze ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-12-30 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale miałam nockę. Pobudki co 10-15 minut, teraz też na tyle przysypia, gorączkę ma nadal i jest marudny, a do tego zęby idą i mamy komplet. Dobrze, że chociaż my zdrowi jesteśmy to mamy dużo sił dla Antosia bo cały czas chce być noszony. My ze dwa razy jechaliśmy w dużym foteliku bo jakoś zawsze wózek potrzebny to biore mały i wpinam tylko w stelaż. Auto niby mamy duże bo to scenic, ale wózek cały nie wejdzie do bagażnika, tylko stelaż a gondola na siedzeniach i miejsce zawala. Może spacerówka wejdzie. Zobaczymy. A jak wy przewozicie wózki? Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-12-30 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Martula, jak dobrze, że ta historia ma pozytywne zakończenie ![]() Życzę zdrówka dla wszystkich Chorowitków ![]() ![]() Jeśli chodzi o przewożenie wózka, to w moim samochodzie mieści się i stelaż i gondola w bagażniku, a jest to małe autko, bo honda civic. Dziwne, że w scenicu się nie mieści ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 | |||
Zadomowienie
|
-1kg
![]() Ile masz lat? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
martula007 okropieństwo, cieszę się, że już wszystko dobrze i się szczęśliwie zakończyło. W bagażniku ![]() Wszystkim rozchorowanym dzieciaczkom życzymy zdrówka ![]() agata ![]() różowa Twój mężczyzna przypomina mi kolegę z dawnych lat, bardzo podobny. pola_m ![]() W jednej z gazet pisało o co pytać opiekunki np. powinna podać bez namysłu propozycję zabaw, co zrobiłaby gdyby dziecko dostało gorączki, gdyby się zakrztusiło, czy pali!, jak reaguje na nią dziecko, jak się wypowiada, określ dokładnie czego od niej oczekujesz, zrób dzień próbny, tzn. niania niech zajmuje się dzieckiem,a ty skup się na jakiś pracach domowych lub odpocznij i zobacz jak się układa współpraca między nianią, a twoim szkrabem. I nie wyobrażam sobie, żeby komukolwiek można było zaproponować pracę za 4 zł/h. Pytałyście o gluten, ja zapominam o tym i Szymon dostaje gluten 2-3 razy w tygodniu w postaci dań, albo ugotowanej manny. To nadrobiłam, teraz idę malować paznokcie i na spacer, bo słoneczko pięknie świeci. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Martula - dobrze że wszystko skończyło się dobrze....
Natusiakac - u nas nawet nie stare, ale wszyscy przemądrzali ![]() dziewczyny mam pytanie, ponieważ chce mojemu synowi podawać kaszkę wieczorem - ale nie chce podawać mu kaszki dwa razy dziennie co proponujecie na śniadanie??? moj syn aktualnie ma 11 kg i niebawem skonczy 9 miesiecy wiec nie chce go futrowac kasza! |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Rozeznanie
|
Hej!
Stokroteczko, bardzo ładne świąteczne zdjęcie. martula dobrze że wszystko tak się skończyło. To prawda jakie te nasze życie jest kruche. ![]()
#2146 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- super mamusia z super córunią ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- miałam to samo napisać odnośnie niań żeby zadać im pytania odnośnie pierwszej pomocy.Dzisiaj liwka się tak zakrztusiłą przy jedzeniu obiadku papki że sztywna była nie mogła oddechu chwycić to ja ją siup głową w dół i klepanie po plecach dobrze zrobiłam tak?
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2012-12-30 o 15:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam się z moimi świątecznymi DOMINO
![]() ![]() ![]() Ale zdjęcia nie będzie bo za cho.lerę nie umiem wstawić tego zdjęcia. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I nie jest to półpasiec, tylko jakiś trądzik ...na brzuchu !! Cytat:
![]() Po 6miesiącu w słoiczkach nie ma czego rozdrabniać, to jest mazia ![]() Dobrze zrobiłaś, też to przerabiałam. AGATA dzięki za te inspiracje kaszkowo ryżowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- A na ile wyglądam ? ![]() -1kg ???? chyba nie miałaś co jesć, biedna nasza ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- MONICZKO Ty chyba jesteś gdzieś z moich stron ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Obkupiłyście się bardzo w Rossmanie??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://tablica.pl/oferta/renault-sce...5-ID21VXN.html akurat do mojego bo chcemy sprzedać ![]() Wyglądasz strasznie młodo, ja na tym zdjęciu które pierwsze wysłałaś to pomyślałam No tak pomyliło jej się pisze my, a tam pewnie jakaś kuzynka z 13 letnia z Paulinką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie stać mnie ![]() ![]() Coś jest w tej 13 hehe
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-12-30 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę bo to zdjęcie dość nieczytelne było i do tego chyba jesteś niska (albo ta zdjęcie zrobione)i odniosłam takie wrażenie, ale ciesz się. Jak ja w wieku 50 lat będę wyglądać jak starsza Pani to Ty będziesz uchodzić za 30 ![]() Dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() NFZ dokłada 1500zł do jednego aparatu, ale co to jest przy takich zarobkach i cenach aparatów. ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- DZIEWCZYNKI myjecie dzieciom ząbki pastą czy samą wodą? a jak pastą, to jak dziecko wypłucze usta? ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Dobranoc ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-12-30 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Hania przespała dziś całą noc ![]() ![]() ![]() Stokroteczko może nadto zinterpretowałam słowo horro, ale ostatnio mam niską tolerancję na tłumy ![]() Tak, ja ze Schlesien.
#2153 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam.
Jakie plany na sylwestra? Idziecie gdzieś? Szykujecie jakieś pyszności do jedzenia? Ciekawa jestem, jak nasze dzieciaczki zareagują na strzelające petardy ![]() Ja od wczoraj wprowadzam w życie plan PROSTE Tracy Hogg, bo chcę, żeby Hania przesypiała nareszcie całe noce ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli moniczka jest z Twoich stron, to i ja ![]() Obkupiłam się, a jak ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-12-31 o 08:00 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT: Nie dałabym Ci ![]() ![]() Niestety -1kg, choć jadłam jak mój mąż czyli duuużo, ale jakoś mi waga nie chce poszybować w górę. Myślę, że jak skończę karmić cycem to wtedy wrócę do normy. A w Ross byłam raz, obkupiłam się i dziś drugi raz uderzam, bo stwierdziłam, że jeszcze kilka rzeczy się przyda. Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-12-31 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie
![]() MONICZKO po poscie Martuli slowo "horror" nabralo glebszego znaczenia ![]() MARTULA, Ty napisalas ze mala spala wtedy w innym pokoju za zamknietymi drzwiami. masz nianie elektr? ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- ONETHING no 31 :-D i bedziemy widzisz wiecznie mlode hehe ![]() GAABBI raz tylko bylam w Silesii, mam tam ok 20km drogi, sama nie pojade, bo ze mnie niedzielny kierowca, a tz ani mysli tam ze mna jechac, wiec nie jezdze.
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Tez uwazam,ze mlodo wygladasz
![]() Oj,ja sie obkupiłam w rossamnie, a ze byłam z siostra to i ona skorzystała tez. Wydałam sporo, ale zapas kosmetyków na poł roku -mam taka nadzieje ![]() My dzisiaj siedzimy w domu z siostra i jej Narzeczonym. Ja to z checia bym poszła spac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2158 |
Wtajemniczenie
|
No przejrzałam fotoski - dzieciaki słodziutkie
![]() ![]() ![]() A onething wygląda naprawdę młodziutko, jeszcze w tych włoskach krótkich... ![]() Gaabii - ja zrobiłam sernik ![]() My jedziemy do znajomych, posiedziec tylko. Hania zacztyna opuszczac drzemke przed poludniem. Jest strasznie marudna,. ale uspac sie nie da. Walczy krzykiem do samego końca. Czy u Was zmaian pieluchy też tak długo trwa? U nas czsem i 10-15 minut bo Hania przewraca sie na plecy, ucieka. naprawde dostaję już fioła. Może w tej ksiazce tracy hogg będzie cos madrego naspisane?? ![]()
#2159 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak z Maja,na brzuch sie przekreca, zaglada do łózeczka(przewijak mamy na łożeczku) ogolnie poranna toaleta długo nam tez zajmuje,bo nie chce lezec na plecach i ucieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.