|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Witam jeszcze w starym roku
![]() Tz ma wolne od świat dlatego mam przerwę na wizazu choć z czytaniem jestem na bieżąco ![]() Młody obudził sie na karmienie, zjadł, zasnął a ja nie moge ![]() My na sylwka idziemy do brata Tzta, będzie tam pare osób. Mam nadzieje ze mały będzie grzeczny a jak nie to sie zmyjemy do domu ![]() Haniu czy u Was na chrzcinach mieliście świece? Wiem ze to głupie pytanie ale podobno w mojej parafi dzieci nie maja. Z księdzem będę sie widziała za tydzień ale teraz to z ciekawości pytam. Nadalko dostalas już może swoje fotoksiazki? Zadowolona jesteś z wykonania? Ja swój projekt wysyłam dzisiaj, mam nadzieje ze na dzien babci będzie ![]() Gratuluje nowych zabkow, u nas w tym temacie cisza
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Linka super udane chrzciny ![]() dziewczyny wczoraj jak mnie zaczeło palic w klacie to się wystrachalam poszłam do wyrka sie grzać, wypiłam napar z lipy i połozyłam gorący termofor na klatke i dzis sporo lepiej, ale andal i Jas i ja szczekamy-kaaszel odrywający ![]() a no i teraz myje ręce chyba co 5 minut, po każdym czyszczeniu nosa i mi peka skóra na dloniach ![]() to ponarzekałam
|
|
|
|
#3513 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana.
![]() Cytat:
Z t a kalorycznością chodzi o to ,że mamy taki komputer w cyckack (mózgu).1) dziecko je inną ilość mleka w zależności od tego ile zje mama, ale to nie ma związku z kalorycznością- jak jest mniej mleka to jest tylko różnica objętościowa a nie kaloryczna. No i nie ma co liczyć mililitrów odciąganego mleka, bo czy dziecko się najada, czy nie, nie zależy od ilości tak jak przy mm. 2) w nocy jest najlepszy pokarm na rośnięcie, bo jest gęstszy, bardziej tłusty i kaloryczny, dlatego dziecko nawet jak je krótko to może się najadać i powinno jeść w nocy do końca 6 miesiąca. 3) Piersi "wiedzą, że dziecko rośnie i dlatego co jakiś czas zmienia się skład mleka mamy, w zależności od potrzeb, i staje się bardziej kaloryczne- czyli dziecko automatycznie może go jeść mniej. 1 raz się zmienia koło 4 miesiąca jakoś, 2 koło 6, a trzeci chyba koło roku( choć tu pewna nie jestem). Odciągać trzeba, jak dziecko nie je- 1 żeby mieć mu co dać, 2 żeby piersi odciążyć i nie mieć kwiatków w postaci zastojów, zapaleń itp. Nawet mogę podać instrukcje jak sobie profesjonalnie z tym radzić ![]() Cytat:
za chrzest.Też kiedyś chciałam, ale za słaba z matmy jestem ![]() Cytat:
No proszę przyszliśmy z pierwszymi zębami i wszystkim się wysypały zawczasu
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-31 o 11:20 |
|||
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Uuu coś czuję że tu dziś cisza będzie ![]() Kto się wybiera na imprezę to życzę udanej zabawy, kto zostaje w domu życzę spokojnej nocy ![]() Macie postanowienia noworoczne? Słyszałam ostatnio że to powinny być twarde decyzje by doszły do skutku
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
czesc wszystkim
Ledwo żyję, bo od samych świąt do wczoraj miałam temp. 39' i żadnych innych objawów. Od piątku boli mnie nerka. Nie miałam siły nawet tu zajrzeć. Tak mysląłm że to znowu nawrót tej kolki, a lekarze mi wkręcali że to jakiś wirus i się męczyłam tyle czasu Dzisiaj już mi lepiej ale jestem na ketonalu i słaba jak nie wiem... Phdwao, Nadalka przepraszam Was że nie wysłałam tych próbek ale nie byłam w stanie. Jak tylko wyjdę z domu to je wyślę. Poczytam teraz co u Was, bo raczej wszystkiego nie nadrobię
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- dobra to bede informowac musiałam przeoczyc w takim razie![]() ![]()
|
#3517 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz wychodzi na to, że idą następne, tylko nie wiem które ![]() Z moją niunią już lepiej, nie bierze już antybiotyku, katarek został, trwa już w sumie 4 tydzień. Mi wkońcu po 4 tygodniach kaszel przeszedł więc jest postęp w naszych chorobach ![]() Jedynie co mnie martwi to noce. Mała budzi się co godzinę i płacze ![]() Dalej nic innego nie je jak mleko. Jak widzi łyżeczkę to zaciska tam dziąsła że nie da się jej nic dać, albo odrazu wydziera się. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak w ogóle, to TZ się rozłożył takze mała ma dalej infekcje w domu... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Natura by nie dopuściła do tego, żeby dać dziecku pokarm gorszy, mniej kaloryczny tylko dlatego, ze mama czegoś tam nie zjadła, zjadła za mało i tak dalej. Już raczej tego pokarmu będzie mało. A i tak dotyczy to tylko skrajnego niedożywienia. |
||||
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Ja już wypucowałam mieszkanie przygotowałam pościel i turystyczne łóżeczko bo mamy gości dziś na noc z małym dzieciaczkiem. będzie fajnie obudzimy dzieci o 12 muszę jeszcze przygotować jakieś przekąski a tak będzie pizza
|
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Dziewczyny czy rabat 20 %jest jednorazowy w Rossmanie , bo w czwartek byłam na zakupach i jeszcze dzisiaj chcę parę rzeczy dokupić orientujecie się , wydaje mi się , że nie ma ograniczeń ...jak myślicie ??? |
|
|
|
#3521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jest jednorazowy
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeeeeeeeej
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dziwne, że nie ma świecy Świeca (odpalenie jej od paschału) jest jednym z symboli chrztu!To jest polska parafia? Rzymsko-katolicka? Może nie mają bo tu trudno ją kupić? |
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
O to super dzięki
Karolka brawa za ząbek dla Li. Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-12-31 o 11:09 |
|
|
|
#3525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale w sumie wychodzi na to, że i tak nie ma co liczyć tych mililitrów, bo to nie ma takiego znaczenia jak przy mm. W sensie, żeby się nie martwić jak dziś mniej się odciągnie, jutro więcej- chyba że dziecko nie przybiera na wadze, a tu już trzeba sprawdzić technikę ssania w pierwszej kolejności Zmieniam to w poprzednim poście coby fermentu nie siać i nie głosić zabobonów.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-31 o 11:21 |
|
|
|
|
#3526 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1 2 3 4 5 6 7 8 Cytat:
Cytat:
Witam w klubie ![]() Cytat:
W ogóle dziś mi się śniłaś Ty i Martynka. Mała była na jakiś badaniach w szpitalu i nie pozwalała sobie wbić igły, Ciebie nie było przy tym. Ja wygoniłam wszystkich z pokoju, zaczęłam Martynkę uspokajać tulić i udało się pobrać krew (czy też zrobić zastrzyk, nie pamiętam dokładnie) Na koniec założyłam jej pieluszkę wielo, bo tego też nie zrobili tam. Potem przysłałaś mi smsa z podziękowaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Linka to niefajnie
u mnie zesłżo na oskrzela, jestem ciekawa kiedy ja sie wykuruje, bo tz lepiej przechodzi ta infekcje, a młody mnie jeszcze nie oszczędza
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta sama świeca powinna być do komunii - do ślubu już się nie stosuje (pewnie za dużo welonów spłonęło Cytat:
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wiecie może do której są dziś czynne sklepy?
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Sześć.
Ja już byłam w ZUSie i w Rosmannie 30km ode mnie. Gites. Bebydream słoiczków nie kupiłam, kupiłam trochę gerbera i bobovity, kupiłam za to rosmanowskie pampki 4 ale wydają mi się jakieś małe. No trudno ![]() Co jeszcze. Ewka nie, jeszcze mi nie przyszły. Chmielinka nie pali się! ![]() Dobra, mam małe tornado w domu, bo przyszedł nowy telewizor, aparat, ja z zakupów, i mam 20 160litrowych worków ciuchów do posegregowania
|
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Poszlam jednak do lozka, musze sie wygrzac zrby wypedzic chorobe, tz wrocil wczesniej z pracy zeby sie zajac malym, troche odzipne
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwego Nowego Roku 2013!
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
One rzeczywiście są mniejsze, zrobiłam porównanie 4 babydream i 4 dada
|
|
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eh, jak jest się zdrowym to zupełnie się o tym nie myśli i nie docenia... przynajmniej ja tak mam.. |
||
|
|
|
#3536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze wiedzieć że dada jest większa, my na razie 4 mamy rossmanowskie
bardzo je chwalił chrzestny Emila - mówił że testowali wiele, również te "z wyższej" półki.
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam rocznice Poznania sie z Tztem
![]() Kurcze jak ten czas szybko leci. No i pochwale sie, ze wczoraj kupiliśmy samochód, bo niestety poprzedni zakończył swój żywot tydzień temu. Oby ten nam dobry był
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I miałam robić dziś tę sałatkę. Tylko nie doczytałam, że papryka miała być konserwowa i mam zwykłą... wyjdzie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Świeca (odpalenie jej od paschału) jest jednym z symboli chrztu!

zaraz was nadrobię
Szczęśliwego Nowego Roku 2013!