MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 15:55   #4051
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Nie przyglądałam się dokładnie, czy te dziewczyny miały recepty czy zaświadczenie. Miały podłużne karteczki więc założyłam od razu, że to recepta Więc przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd.

A widzisz to ja ciemna masa i nie wiedziałam Myślałam, że nadal można dorwać tak tanio paski.

Dzięki za informacje
No co Ty moi mają glukometry z poradni, ale mama dostawała już w aptece- dlatego napisałam że nie jestem pewna czy na receptę.

Dużo się zmieniło po styczniu i to niestety na niekorzysć chorujących- wiec życzę Wam dziewczyny z całego serducha, żebyście po porodzie były zdrowe
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 15:56   #4052
Sorceresss
Wtajemniczenie

A w ogóle z racji, że już 16 to zacznę się powoli żegnać z Wami! Do zobaczenia za rok

Wszystkim Mamusiom i ich skarbom, ich rodzinkom życzę powodzenia i pomyślności w Nowym Roku!
I żeby w 2013 radość na buzi każdej z nas była tak wielka jak wtedy, kiedy zobaczyłyśmy jak bije maciupkie serduszko naszych pociech!

i niech Piccolo smakuje jak najprawdziwszy Dom Perignon!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 16:01   #4053
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Cały czas obiecujemy sobie z TŻ, że nie będziemy nadopiekuńczy, nie będziemy wychowywać dziecka w sterylnym środowisku, zechce się przysłowiowy wytaplać w błocie, to wytapla...
też tak chcę... ale mój chłop uważa że i tak będę z Młodym z mokrym ręczniczkiem latać....

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
... zmywać musiałam na siedząco bo już ledwo stałam ehh... nie ma to jak ciążowa kondycja
heh ja całą łazienkę umyłam z perspektywy fotela na kółkach. zabawnie musiało to z boku wyglądać

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
w 100 ml piccolo jest tyle samo węglowodanów co w 100 ml soku jabłkowego czy frugo
ja ze strachu - odkąd wiem o tym cukrze wysokim - nie piłam nic. tylko woda. ewentualnie do herbaty plaster cytryny - ale broń Boże odciśnięty...
a! w wigilię piłam mocno rozcięczony wodą kompot z suszu....

Cytat:
Na paski niestety mam tylko 30% zniżki. Za 100 pasków ok 27 zł. A idą 4 na dzień, chyba, że mierzę częściej jak chce sprawdzić jak dany produkt mi podnosi cukier lub po prostu jak źle naniosę kropelkę krwi i wyskoczy mi error
o matyldooo... liczę na moją tanią aptekę. że w tym aspekcie też będzie taniutko

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
dobre życzenia. Podbijam!!!!!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Już równe 200 dni w dwupaku chodzę wg babystrology
radość i szczęście bije po oczach

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 16:05   #4054
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
też tak chcę... ale mój chłop uważa że i tak będę z Młodym z mokrym ręczniczkiem latać....

heh ja całą łazienkę umyłam z perspektywy fotela na kółkach. zabawnie musiało to z boku wyglądać

ja ze strachu - odkąd wiem o tym cukrze wysokim - nie piłam nic. tylko woda. ewentualnie do herbaty plaster cytryny - ale broń Boże odciśnięty...
a! w wigilię piłam mocno rozcięczony wodą kompot z suszu....

o matyldooo... liczę na moją tanią aptekę. że w tym aspekcie też będzie taniutko

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

dobre życzenia. Podbijam!!!!!

radość i szczęście bije po oczach
Kochana nie licz- w aptekach mogą być tańsze tylko te leki co nie są na receptę, a te recepturowe w zależności czy choroba przewlekła, czy nie maja wszędzie te same ceny- i jeszcze co trzy miesiące zmieniane są listy refundacyjne ( można cenę leku sprawdzić na stronie Ministerstwa Zdrowia)
Stary 2012-12-31, 16:13   #4055
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kochana nie licz
no już doczytałam Twojego późniejszego posta

Idę pod prychę. Matka smsowo złośliwie pyta czy już kąpiel w kozim mleku uskuteczniłam
"Kąpiel"... abstrakt prawie taki jak sex i muffinki

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 16:19   #4056
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Hej hej

jestem jestem

nasze lozeczko stoi jeszcze w kartonie, ale moze dzisiaj lub jutro je zmontujemy

do kwietnia jeszcze daleko, chociaz po polowie ciazy jakos ten czas leci szybko.. i w sumie trzeba sie wziac za sprawne szykowanie wyprawki.

a ja zalatana jestem, ale dosc sporo zrobilismy w tym czasie.. najgorsze byly porzadki i ukladanie wszystkiego z powrotem w szafach

no i swieta byly i minely.. 4 dni u tesciowej, niby wszystko dobrze, ale odetchnelam z ulga, jak wrocilismy na swoje

Sylwestra spedzimy jak zawsze w domu na wieczor ugotuje cos dobrego, moze tez program w telewizji bedzie zadowalajacy
jestes
my kupilismy wczoraj ale moze właśnie dziś lub jutro uda nam sie je zlozyc

Cytat:
heh czyli nie chciał Was straszyć swoją drogą dużo ważyliście?
ja ważyłam 4600 a mój mąż 5200!

Cytat:
gdzieś wyczytałam albo mi się przewidziało- jesteś z Jastrzębia Zdr?

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 16:46   #4057
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
jestes

A ja ważyłam mniej niż Ty na pół !!! ze mnie się śmieli że ważyłam tyle co 2 paczki cukru a wygladałam jak mały różowiutki pomarszczony prosiaczek

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

ŻYCZE WSZYSTKIM SPEŁNIENIA MARZEŃ, DUŻO ZDROWIA, DUŻO UŚMIECHU. ABYŚMY URODZIŁY BEZ PROBLEMU PIĘKNE, ZDROWE I SZCZĘŚLIWE DZIECI
OBY PRZYSZŁY ROK BYŁ JESZCZE LEPSZY NIZ MIJAJACY

Edytowane przez Ewkaaa8891
Czas edycji: 2012-12-31 o 16:47
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 16:46   #4058
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczęta, nigdzie sie nie wybieram, ale tym, co juz odlatują Samych pieknych chwil w NOWYM ROKU!! A ja tu potem wróce, tylko sprawdze, czy TŻ dobrze odkurza
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 16:48   #4059
bmma
Zadomowienie

Witam
Cytat:
mój też się boi na początku się nie bał i czekał jak na zbawienie kiedy wyleczę infekcje i skończy się zakaz a teraz kiedy już synek jest spory nagle zaczął się bać, że coś mu zrobi... a mi ten post nie służy, już mi się igraszki śnią po nocach i mu mówię, że go którejś nocy dorwę i się wcale o zdanie nie będę pytać

U mnie to samo
2x miałam grzybicę

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 16:58   #4060
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
To teoria mojej mamy Na razie się do niej odnoszę z dystansem Może to kwestia tego co ma szkrab przy ciele: pieluszki, bluzeczki, śpioszki?
No moja też prasowała dla mnie rzeczy jak byłam mała i ma takie teorie, ale na razie nie widzę uzasadnienia medycznego, jakie to niby bakterie miałoby zabijać przyłożenie na chwilę żelazka i to i tak nie 100 dokładnie, ale może ktoś mnie oświeci i przekona, bo względy estetyczne to wiadomo inna sprawa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wzorowy chory
ja notuję co jem, o której. bardziej też dla siebie. daję radę 6 posiłkom, ale więcej nie podołam. może mi pokażą gdzie robię błąd....
No z tą ilością posiłków to też mam niezły problem, zwłaszcza to zalecenie z kanapką o 22 po tylu latach diet, wydaje mi się to mega grzechem Ogólnie to najlepsze jest to, że mam cukrzyków w rodzinie i ich dieta przy naszej to ogólnie pikuś hehe z tym że my, mam nadzieję krócej więc luz

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Że podobno w sklepach rózne osoby dotykają, w transporcie itp., w niektórych sklepach podobno używają jakiś środków dezynfekująych itp...Ja osobiscie nowych rzeczy raczej nie piorę, ale, ze dla malucha tzreba prac i prasować to mi mama już dawno mówiła...Myślę, ze pierwszy raz poprasuje, a potem jak tylko ja bede prała i używała ubranek to już raczej nie...Ale się okaże.
No ja nowe piorę raczej wszystko, dla młodego pewnie też, ale też bez szaleństw bo większość rzeczy i tak piorę w 30 stopniach.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Edit: w ogóle to zawsze mi żal takich dzieci-ofiar schizów swoich matek. Cały czas obiecujemy sobie z TŻ, że nie będziemy nadopiekuńczy, nie będziemy wychowywać dziecka w sterylnym środowisku, zechce się przysłowiowy wytaplać w błocie, to wytapla... Staramy się nie wpaść w szał zakupowy, przecież ten dziecięcy biznes jest przepotężny, a dziecko można świetnie wychować bez 80% tych rzeczy, na które jesteśmy namawiani pod groźbą bycia kiepskimi rodzicami... Wygadałam się, idę dalej siekać sałatki
popieram

Cytat:
No to cukry masz super
Ja wczoraj i dziś po śniadaniu miałam 142. A tak jak do tej pory to cukry w normie. W dzień do 120, na czczo do 90.

PaniKa
Dwie laski na szkoleniu miały recepty na glukometr i miały go dostać za free w przyszpitalnej aptece.
Na paski niestety mam tylko 30% zniżki. Za 100 pasków ok 27 zł. A idą 4 na dzień, chyba, że mierzę częściej jak chce sprawdzić jak dany produkt mi podnosi cukier lub po prostu jak źle naniosę kropelkę krwi i wyskoczy mi error

Gdzieś na innym forum czytałam, że dziewczyna za miesięczny zapas pasków płaciła ok 4 zł dlatego moja miesięczna kwota ok 40 zł wydaje mi się duża
To może masz za dużą przerwę pomiędzy właśnie ostatnim posiłkiem wieczorem, a właśnie śniadaniem, wtedy właśnie jest tak że wywala Cię z cukrem nie na czczo ale po pierwszym posiłkiem, Więc o ile jest śniadanie ok, to obstawiałabym to.

A co do pasków to refundowane tak że opakowanie kosztuje 3- 4 zł, są dla osób które przyjmują insulinę. Więc jakby się którejś zdarzyło na nieszczęście nie uregulować sprawy dietą to wtedy przysługują te. A tak to właśnie 30 % czyli wychodzi naście złotych. Ja teraz wytrzaskałam sporo pasków, bo bez recepty te moje kosztują 33 zł, a dodatkowo Mąż był moją grupą testową więc podwójnie szły więc w te kilka dni zużyłam z 40 ) No ale jakoś nie rozpaczam, wcześniej jak paliłam, to bym w te dni i tak taką sumę z dymem puściła

A my jednak zdecydowaliśmy się wyjść do przyjaciół, więc zadzieram kiecę i biorę się za szykowanie
Stary 2012-12-31, 17:01   #4061
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:

gdzieś wyczytałam albo mi się przewidziało- jesteś z Jastrzębia Zdr?
Tak, jestem )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 17:12   #4062
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Witamy się w 23t
jestem troche wystraszona, mój lekarz na USG powiedział ze dziecko jest bardzo ruchliwe, był problem z badaniem, dostaje tyle kopniaków w ciagu dnia że aż nie do uwierzenia, a wczoraj wieczorem jak zwykle brzuch faluje podskakuje aż tu nagle taki kop... ze krzyknęłam do męża! bo myślałam że mi dziure w brzuchu zrobił !!!! A on do mnie jezu Ty rodzisz? mówie Wam jestem cały dzień bombardowana, czuje jak mi siedzi na pęchęrzu, na żołądku (okropny nawał zgagi) jak mi na żebra stopami wali, jak się przekręca, nogi z jednej strony, ręce z drugiej i gimnastyka...
No i Mąż mnie straszy że dziecko będzie miało ADHD bo jest baaardzo pobudzone...
Znowu ja jak byłam mała byłam bardzo grzeczna, a mąż bardzo niedobry
Czy któras ma też tak, że cały dzień ma bombardowanie w brzuchu ??????????
za tydzień
U mnie też bywają dni, że dzidzia mało śpi. Jak siedzę w dziwnej pozycji to bardzo kopie

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:

A w sprawie typowych ciażowych dolegliwości na tym etapie ciąży:
- nie mam upławów z piersi, czyli siary - czytałam, że wiele z Was ją ma/miało;
- nie czuję żadnych skurczy Braxtona-Hicksa . Mam wrażenie, że w moim brzuchu jest cały czas tak samo.
- pępek cały czas mam jeszcze schowany- trochę pociemniał, jest bardziej wrażliwy, ale schowany

- szybsze bicie serca, chwilami dostaję takiego kołatania jakbym przebiegła 100 metrów
- zadyszka- standard

Mąż się ze mnie śmieje, że zachowuję się jak biedronka- aby wstać muszę przetoczyć się na bok i czasami trochę rozbujać, a on najczęściej już wtedy znów mnie położy i muszę zaczynać proces raz jeszcze
To samo u mnie
kołatanie serca jak leżę na boku...
jeszcze prawie zawsze pełny żołądek, nie umiem zmniejszyć sobie porcji

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2012-12-31, 17:24   #4063
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Tak, jestem )
to jesteśmy po sąsiedzku
ja jestem z Wodzisławia.. ale Jastrzębie czasem odwiedzam
mam tam chrześnicę moją

to musimy kiedyś na jakąś kawkę się umówić

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 17:38   #4064
anika_s
Wtajemniczenie

no to kobietki - wszystkiego dobrego na nowy rok!!!
Niech nam się wiedzie

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2012-12-31 o 17:40
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 17:39   #4065
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
8... (32w1d)
wow

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a ja już trochę tak
chciałam wczoraj obejrzeć filmik z porodu i zdążyłam zobaczyc tylko ikonke z zakrwawionym kroczem
wyłączyłam kompa i już nigdy tego nie obejrze

niedługo będziesz miała live on stage

Cytat:
Mąż się ze mnie śmieje, że zachowuję się jak biedronka- aby wstać muszę przetoczyć się na bok i czasami trochę rozbujać, a on najczęściej już wtedy znów mnie położy i muszę zaczynać proces raz jeszcze

ja jestem kukurydzką bonduelle

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No właśnie ale ktoś wie niby jakie bakterie ma to wybijać ? Z czego ? I jak to się ma do tego, że np maluszek przytula się do kogoś kto ma coś nie wyprasowane ? Ktoś coś wie ?
Bakterie to nie wiem, bardziej chodzi chyba o chemię z barwników do tkanin.
Z ciekawych rzeczy, na szkole rodzenia babka nam mówiła, żeby babcie-ciocie, które używają ekskluzywnych kremów na zmary nie przytulały się do buźki dzidzi, bo może dostać uczulenia (dziecko, nie babcia-ciocia )

Cytat:
U nas w domu panuje zasada minimalizmu w kwestii uważania na bakterie, zarazki etc. Jedyne co mi weszło w krew od dzieciństwa o mycie rąk po powrocie do domu. Wracając z zakupów najpierw szoruję dłonie, potem rozpakowuję dobytek i znów myję
Zdarza mi się jeść nie myte owoce, warzywa...
Przypomniało mi się, że kiedyś czytałam, ze najbardziej brudne są: pieniądze , telefony i wózki w marketach

Chciałabym znaleźć jakiś złoty środek, żeby nie przesadzać ze sterylnością dla dziecka, ale też żeby nie narazić malucha na jakieś infekcje etc.
No właśnie jak znaleźć ten złoty środek...ja z tych dzieci, co jadły cukierki z piaskiem, koniczynę z trawnika, mirabelki spod drzewa itp. W efekcie zero chorób i tym podobnych historii...no ale teraz inne czasy

Cytat:
jak zwykle urocza biedroneczka

Cytat:

U mnie piccolo (truskawkowe) też zakupione ObserwujeCie, tylko nie pisz ile tam chemii

Dziewczęta, niech ten Nowy Rok będzie wspaniały! Życzę Wam (i sobie ) szczęśliwych, szybkich i mało bolesnych porodów i niech nasze dzidzie rosną duże i zdrowe. A reszta jakoś się ułoży Buziaków moc!!!
Stary 2012-12-31, 17:52   #4066
bmma
Zadomowienie

Cytat:
A w ogóle z racji, że już 16 to zacznę się powoli żegnać z Wami! Do zobaczenia za rok

Wszystkim Mamusiom i ich skarbom, ich rodzinkom życzę powodzenia i pomyślności w Nowym Roku!
I żeby w 2013 radość na buzi każdej z nas była tak wielka jak wtedy, kiedy zobaczyłyśmy jak bije maciupkie serduszko naszych pociech!

Jeszcze chwila, jeden krok
i wejdziemy w Nowy Rok.
Niech się życie z górki toczy,
niech Ci wiatr nie wieje w oczy.
Spełnienia marzeń,
wielu pięknych wrażeń...

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:

ŻYCZE WSZYSTKIM SPEŁNIENIA MARZEŃ, DUŻO ZDROWIA, DUŻO UŚMIECHU. ABYŚMY URODZIŁY BEZ PROBLEMU PIĘKNE, ZDROWE I SZCZĘŚLIWE DZIECI
OBY PRZYSZŁY ROK BYŁ JESZCZE LEPSZY NIZ MIJAJACY

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2012-12-31, 18:12   #4067
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

U mnie piccolo (truskawkowe) też zakupione ObserwujeCie, tylko nie pisz ile tam chemii

Dziewczęta, niech ten Nowy Rok będzie wspaniały! Życzę Wam (i sobie ) szczęśliwych, szybkich i mało bolesnych porodów i niech nasze dzidzie rosną duże i zdrowe. A reszta jakoś się ułoży Buziaków moc!!!
U mnie picolo brzoskwiniowe...Uwielbiam szampana brzoskwiniowego fiori to dzi bede miec namiastke
Stary 2012-12-31, 18:20   #4068
maria28
Kniaginia

Witam i życzę wszystkim szczęśliwego roku 2013, roku płodności podobno

My siedzimy w domku, pewnie przy filmach.
Żadnego szampana nie pijemy, bo to Piccolo jest ohydne. TŻ sobie kupił piwo, a ja mam sprite z cytrynką. Może się skuszę na kieliszek wina, ale pewnie się skończy tak jak ostatnio z piwem bezalkoholowym, że ostatecznie zrezygnowałam z jego wypicia.

Cytat:
Czy któras ma też tak, że cały dzień ma bombardowanie w brzuchu ??????????
Ja mam może nie bombardowanie, ale ostre ćwiczenia.
Fajne to jest. Tylko TŻ przeżywa, że się córka tak bardzo uaktywniła, a on sobie wkręcił, że jak taka spokojna była, to pewnie i później będzie nieabsorbującym dzieckiem, a tak to nam da popalić

To i ja się podsumuję:
- 28 tc
- 7 kg na plusie
- nie mam siary z sutków
- nie mam kreski na brzuchu
- nie mam wystającego pępka
- brak rozstępów
- cycki jak balony
- skurczy w zasadzie nie mam. Miałam wczoraj, brzuch mi stwardniał, bolało, ale wzięłam nospę i przeszło. Ale zrzucam to na karb podróżowania - pół dnia wracaliśmy do Wawy, w tym autokarem.
- szybsze bicie serca też mam, szczególnie wieczorem. Puls sobie nawet mierzyłam i mam powyżej 80.
- rozciąganie spojenia łonowego
- trudności w złapaniu oddechu
- problemy z koncentracją

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2012-12-31 o 18:22
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 18:40   #4069
Agnjeska
Zadomowienie

Dziewczyny i ja wam życzę wszystkiego co najlepsze w 2013 roku.
Żeby był jeszcze lepszy od tego, no i byle do marca

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 19:23   #4070
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A wiecie co ja w sobote byłam u babci i tam czasem ciśnienie sobie mierzę bo ja w domu nie mam ciśnieniomiesrza i oczom nie mogłam uwierzyć wykoczyło mi 160/123?
Nie wiem czy coś nie tak mogło być z nim czy jak , za poół godziny jak zmierzyłam to było już136/87
ja jakbyłam na ostatniej wizycie to ciśnienie miałam 145/105... Ale połozna kazała mi się połozyć żeby posluchać serduszka małego - zajęło to max 2 min. i po tej chwili znowu mi zmierzyła i było już 120/90 Bardzo się zdziwiłam, że tak momentalnie mogło spaść... a ona powiedziała, że to normalne - że wystarczy szybciej iść, wchodzić po schodach, itp. i ciśnienie jest wysokie... A jak się na moment położy to od razu się zmniejsza
Cytat:

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
U mnie picolo brzoskwiniowe...Uwielbiam szampana brzoskwiniowego fiori to dzi bede miec namiastke
u nas też brzoskwinka czeka na północ

My też dziś w domku sami... a tak naprawdę to w piątkę - ja, Tż, Gucio no i nasze dwa kićki I wcale mi nie jest smutno z tego powodu. Nawet się cieszę, bo nigdzie nie chciało mi się jechać W tej chwili siedzimy z lapkami przed telewizorem - ja piszę do Was a Tż nagina w jakąś durna gierkę No i oglądamy Listy do M na canalu Tak sobie pomyślałam, że potem chociaż pójdę się przebrać w jakąś bardziej wyjściową koszulkę i makijaż jakiś zrobię... żeby nie wyglądać tak jak od 3 dni - chorowicie
Kochane Mamusie - na Nowy Rok życzę Nam wszystkim tylko najpiękniejszych chwil... bo w sumie takie nas czekają - nasze maleństwa na rękach

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-12-31 o 20:14
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 19:24   #4071
bzinka
Zadomowienie

Udanego Sylwestra, gdziekolwiek jesteście i cokolwiek robicie!
I wszystkim życzę szybkich i bezproblemowych porodów i ślicznych zdrowych dzieciaczków!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 19:50   #4072
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

My też dziś w domku sami... a tak naprawdę to w piątkę - ja, Tż, Gucio no i nasze dwa kićki I wcale mi nie jest smutno z tego powodu. Nawet się cieszę, bo nigdzie nie chciało mi się jechać W tej chwili siedzimy z lapkami przed telewizorem - ja piszę do Was a Tż nagina w jakąś durna gierkę No i oglądamy Listy do M na canalu Tak sobie pomyślałam, że potem chociaż pójdę się przebrać w jakąś bardziej wyjściową koszulkę i makijaż jakiś zrobię... żeby nie wyglądać tak jak od 3 dni - chorowicie
Ja też siedze przed tv i ogladałam Listy do M. Tż zaraz sobie drinka z whisky pewnie zrobi, nałożymy jedzenie i bedziemy dalej siedziec, ja w miedzyczasie planuje kapiel i w przeciwieństwie do Ciebie wskakuje w pizamke no i gierka obowiazkowo, bardzo często gramy razem, a mamy kilka pudełek (jak dzieci)
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 20:06   #4073
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Ja jeszcze życzeń nie składam, bo podczytuję.
Stary 2012-12-31, 20:45   #4074
misiulka06
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie jeszcze w starym 2012 roku ja własnie siedzę pod kocykiem i wypatruje łóżeczka dla Michałka. Właśnie jedno z TŻ upatrzyliśmy i jak dobrze pójdzie to po nowym roku kupimy... dziś równo skończony 24 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko.jpg (85,6 KB, 12 załadowań)
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 22:25   #4075
klementyna1
Zakorzenienie

myśmy pojedli- brzuch mam jak bębenek Obejrzeli 2 filmy i leniuchujemy dalej...cuuudnie jestpozdrawiam!
Stary 2012-12-31, 23:05   #4076
Siasia37
Raczkowanie

Cytat:
he he mój mąż też tak robi i ubaw przy tym wielki i bańka-wstańka na mnie mówi

Co do podsumowań:
24 tc
na wadze 8 kg więcej
nowych rozstępów chyba brak
cyce jak donice
siary jeszcze nie ma
kreska na brzuchu jest ale delikatna i tylko w górę
pępek minimalnie jeszcze wklęsły
żadnych infekcji, chorób ani tabletek

Matylda skacze dziś radośnie od samego rana, pierwszy raz jest taka aktywna. Mąż pierwszy raz dziś widział jak mi brzuch skacze
Sylwester przed tv. Właśnie oglądam Wattsy na Eurosporcie
O północy spacer po dzielnicy i pewnie spać.

Dziewczyny życzę Wam i waszym rodzinom żeby nadchodzący rok 2013 był po każdym względem lepszy od tego roku!

nasze zdrowie!

Edytowane przez Siasia37
Czas edycji: 2012-12-31 o 23:06
Siasia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 23:06   #4077
joanna200
Rozeznanie

Wszystkiego dobrego w nowym roku!

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 23:19   #4078
misiulka06
Rozeznanie

Aby od Sylwestra
cały rok był extra.
By marzenia się spełniały,
by pieniądze kieszeń wypychały.
A uczucia nie znikały
i z serduszka wypływały.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szczesliwego-nowego-roku-2013.jpg (69,0 KB, 1 załadowań)

Edytowane przez misiulka06
Czas edycji: 2012-12-31 o 23:44
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 23:30   #4079
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Drogie Mamusie,
12 miesięcy zdrowia,
53 tygodni szczęścia,
8.760 godzin miłości,
526.600 minut pogody ducha
i 31.536.000 sekund wspaniałej zabawy!

I życzę Wam Kochane wszystkiego najlepszego w Nowym 2013 Roku.
Oby był lepszy niż poprzedni!

Ja też z piccolo brzoskwiniowym z tż w domku I po sporej porcji sorbetu truskawkowego domowej roboty A co w końcu Sylwester jak szaleć to szaleć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roku-napis-szczesliwego-nowego.jpg (76,4 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2012-12-31 o 23:32
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 23:57   #4080
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Wszystkiego najpiękniejszego i wymarzonego w tym Nowym 2013 roku Wam i waszym rodzinkom
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości