|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Hej ;-)
Nowy rok zaczelam od laktatora :p sylwester taki sobie - raczej walczylam z sennoscia niz uczestniczylam w rozmowach ale glupio bylo opuscic towarzystwo przed 12. Jeszcze sie z tztem poklocilam przed przyjsciem gosci...dobrego dnia! A tak na marginesie to moj pierwszy nowy rok bez kaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Hej Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Wczoraj o 13 przyszły do mnie dwie psiapsióły z podstawówki i w końcu skończyło się tak, że jedna z nich została do północy ![]() ![]()
#4683 |
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() My fajnie spędziliśmy sylwestra u znajomych,wróciliśmy o 2,potem pobaraszkowaliśmy i dzisiaj jestem nieprzytomna ![]() Maż jeszcze śpi,niunia się bawi. Kate kochana głowa do góry. Ja też kiedyś miałam takie myśli a wogóle jestem jakaś wrażliwa,czasem jak usłyszę że komuś coś się stało to nie potrafię przestać o tym myśleć i się zamartwiać choć to bezpośrednio mnie nie dotyczy.
#4684 |
Zakorzenienie
|
Hej hej widzę, że u niektórych Sylwester minął jak u mnie czyli bez szału.
A co u nas w drugi dzień świąt ochrzciliśmy Sonię, malutka spała całą uroczystość, jak ksiądz główkę polewał to tylko pokręciła nią ale spała dalej. Impreza udana, mama dużo mi pomogła. Cieszę się bo na chrzcinach była rodzina TZ-ta w komplecie czyli brat jego mamy z zoną oraz najmłodsza siostra jego mamy z mężem. Niestety jego rodzice zmarli na krótko przed naszym ślubem, dlatego cieszę się, że byli. A co u mojej perełki malutkiej, mocno podnosi głowę, dużo gaworzy i uwielbia siedzieć. Wczoraj zrobiłam test butelki, odciągnęłam mleko z piersi i podałam z butelki. Wciągnęła, że aż miło. Tylko się zastanawiam, czy to nie za mało bo z obu piersi odciągnęłam około 85ml, młoda to wypiła i ani dalej jeść nie chciała, o ponowne jedzenie upomniała się dopiero po przepisowych 2.5 godzinach. Zaczynam myśleć o poszerzaniu diety małej. Od czego zaczynacie mamy karmiące tylko piersią?
#4685 |
Zakorzenienie
|
![]() U nas o 22 była masakra z domków na przeciwko zaczęli puszczać hukacze, i przez 10 minut waliło non stop .. Dusia po 3 minutach otworzyła oczka zaczęła ssać mocno smoka ale po chwili wielki płacz i do 23 nie spała już.... później zasnęła i do 4:30 przespała wypiła butle i wstała o 9 na kolejną ![]()
#4686 | ||
Zadomowienie
|
Witam się dziewczyny!
My obudzeni jakoś koło 7 dziś po godzince mała udała się na drzemkę i pospała znowu prawie godzinę a teraz bawi się na macie a mama nadrabia wizaż a już się właśnie miałam dziś pytać gdzie nam zniknęłaś bo myślałam o tobie ostatnie kilka dni i co rusz zapominałam napisać na forum gdzie jesteś, bo ten świąteczno sylwestrowy okres u mnie gorący w pracy i męczący i jak zasiadałam do kompa to odpisywałam tym dziewczynom, które się udzielały akurat a potem mi się przypominało, jak komp już wyłączony, że miałam ciebie wywołać my też podobnie powitaliśmy Nowy Rok ![]() Cytat:
oby od nowego roku sytuacja uległa poprawie, bo to zwariować idzie przy takich chłopach Cytat:
![]() a my same z Lili w domku, bo mąż do pracki pojechał za chorą pracownicę, wróci po południu jak zmieni go mój zastępca po odespaniu sylwestrowej zabawy Katee wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() i mam nadzieję, że z mężem jednak dojdziecie do porozumienia i że jednak twoje podejrzenia o niekochaniu nie są prawdziwe no i przede wszystkim, żeby nie męczyły cię takie przypuszczenia o śmierci, bo to straszne jest i nie dziwię się, że może wywołać strach |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Wtajemniczenie
|
Witamy się w Nowym Roku
![]() Widzę że Sylwester u większości z Was podobnie jak u mnie do ![]() Tż odkąd przyjechał jego brat czyli od 3 dni dzień w dzień nawalony a ja sama z dziećmi.Też czekałam tylko północy i spać poszłam. Faktycznie tym chłopom na końcówce roku to odpier##### Katee wszystkiego najlepszego, obyście znaleźli jakiś kompromis i nie miej takich głupich myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo nieodpowiedzialne jest zachowanie twojego męża, bo gdyby odpukać coś się stało nagłego to on nawet nie byłby w stanie ci pomóc ja to już chyba nigdy nie wstawię się razem z mężem dopóki będziemy mieli małe dzieci, bo nigdy bym sobie nie wybaczyła, gdybyśmy nie mogli zareagować na czas w nagłej sytuacji a mój mąż nawet jak pije alkohol to bardzo rzadko się upija, bo musiałby chyba sam ze dwie flaszki obalić żeby się nabzdryngolić no i ogólnie nie ciągnie go do alkoholu, czasem jak przyjdą goście to lubi zaserwować jakieś delikatne drinki i tyle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
My nie dotrzymaliśmy do północy, chociaż obudziły nas wystrzały petard. Ale Jasia nawet nie ruszyło. ![]() Mam nadzieje, że w nowym roku nasi TŻ-owie zmądrzeją, bo faktycznie czasem to by się ich chciało ![]()
#4690 |
Zadomowienie
|
No to mamy 2013r. Dzień dobry
![]() Chyba nie ma co liczyć, że nasi panowie zmienią się na lepsze, dlatego ja nam życzę dużo cierpliwości i żebyśmy się nimi nie przejmowały. To jest inny gatunek i trzeba się z tym pogodzić ![]() Alicje też o dziwo huki nie obudziły. A czasami aż chciałam żeby obudziły, żeby było się do kogo przytulić o tej 24. Może by się jej fajerwerki spodobały. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Raczkowanie
|
witam sie i ja w Nowym Roku,Sylwester u nas ciekawy bardzo bo jak nigdy Szymona kolki wziely akurat wczoraj i caly czas plakal,nóżki kurczyl a myslalam ze to koniec kolek...i nie spal do 1 w nocy,meczyk sie biedny
![]() ![]()
Szymonek ![]() ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości ![]() Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-01-01 o 10:42 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() My również spędziliśmy Sylwestra w domu ![]() ![]() Jaśko obudził się chwilę przed północą na papu , nie dojadł się bo zaczął marudzić w łóżeczku, po chwili wielkie oczy, uśmiech ale dałam mu jeszcze 30ml mleka i zasnął dalej ![]() Nie mogę dodać wizażu do tapatalka ![]()
#4693 |
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku
![]() Kochane życzę Wam, aby ten rok przyniósł Wam samych powodów do radości oraz mnóstwa szczęścia! Myślę, że ten rok będzie dla każdej z nas wyjątkowy, dzięki temu, że przeżyjemy go już w całości z naszymi kruszynkami u boku. ![]() My Sylwestra spędziliśmy w domu w trójeczkę. Antoś pięknie spał od 21 do 9. Tzn. oczywiście miał w tym czasie 2 pobudki na butlę. A my bez szaleństw... obejrzeliśmy film, wypiliśmy po 2 drinki i butlę szampana. Mimo, że spędziliśmy tę noc spokojnie, to jednocześnie bardzo miło i przyjemnie. ![]()
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Aby spełniły się wszystkie Wasze marzenia, maluchy zdrowo się chowały i zachwycały Was każdego dnia.
#4697 |
Zakorzenienie
|
Ia też sie witam w Nowym Roczku
![]() Pooglądałam o północy jak patardowali, potem do 1:30 nie spałam bo chciałam małemu dać mleczko, a on nas olał i piszedł spać i wstał o 7:30 ![]() ![]() Właściwie początek nowego roku z rana udał sie cudnie bo od 8 pospaliśmy wszyscy do 10, a potem zostałam "rozdziewiczona" ![]() Pierwszy raz od roku normalne bara bara było ![]() ![]() "Jaki Nowy Rok, taki cały rok" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
potworkowa
|
Ja na tydzień i Święta byłam w domu rodzinnym, a tam Internet mógłby dla mnie nie istnieć generalnie, ale czytałam Was regularnie
![]() Widziałam, ze zaczęło się zabkowanie, Dusia ćwiczy siadanie, o problemach z tztami też widziałam, to akurat jest przykre... Nie wiem jak to jest, my z tztem pomimo spięć i czasem awantur jesteśmy dalej szczęśliwi i zgodni. Asiulka zazdroszczę wyjazdu i współczuję pakowania, jak jedziemy do moich rodziców to jest walizka ciuchow małej, torba z przyborami, torba z zabawkami, dwie torby z moimi i tzta ciuchami, a Ty masz dwójkę dzieci do spakowania ![]() Lewek, jak Ty robisz kolory na zdjęciach, to już z aparatu, czy w psie to jakos uzyskujesz? Co u mnie z nowości... Kolki chyba się skończyły i przestawiamy mała z powrotem na zwykły Bebilon, jadła już jabłko, jabłko z bananami, wczoraj ugotowana zupke jarzynowa z marchewki i ziemniaka. Plula nia na wszystkie strony i wzielysmy ją z teściowa na sposób, ja lyzeczke zupki, a ona smoczek i tym sposobem do brzuszka trafiło całkiem sporo. Do picia daje nieslodzony kompot jabłkowy, pije aż miło ![]() Mnie rozlozylo, leze dzisiaj z wrażeniem, ze moje gardło to balon. Dobrze, ze jest tz i teściowa, to mała nie ma ze mną bezpośredniego kontaktu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jam uzależniona, zajrzeć muszę co u Was ![]() Ale miałam udanego Sylwestra ![]() ![]() ![]() ![]() No i tak siedzieliśmy i gadaliśmy... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- A tak w ogóle chciałam powiedzieć, że wszystko ku dobremu idzie... ![]() ![]() ![]() Odzyskuje spokój ducha powoli... ![]() Katee ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zostały mi jeszcze dwa kawałki karpia, ide zaraz go sobie podgrzać ![]() Kurcze z tym ząbkowaniem - boje sie tego i mam nadzieje że nie bedzie tak kiepsko tego przechodził ten mój szkrabek. Kupiłam już nawet maść na ząbkowanie. Oby przechodził to tak jak ja - bezobjawowo ![]() W ogóle to mostki jakieś próbuje robić jak leży płasko, nie wiem co on to ćwiczy ![]() Do pozycji siedzącej jeszcze nie ma sie ochoty dźwigać jak trzymam za rączki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zadomowienie
|
Dziadki zabrały Aleńkę na spacer więc mam troche czasu poleniuchować.
Chociaż tak leniuchuję, że robię jakieś zaległe zlecenie z pracy. ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jak tylko Maja skończy 4 miesiące to będę próbowała podawać jej marchewkę. Cytat:
![]() Cytat:
Na poczcie wrzuciłam 4 zdjęcia z chrzcin Mai ![]()
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-01-01 o 12:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w 2013 roku mamuśki
![]() Ale miałam kaca giganta, ale na szczęście już czuję się jak człowiek. Kurde karmienie piersią jest strasznie wygodne stwierdzam. Matiś był bardzo zaskoczony że cyca nie ma w nocy, ale zjadł z butli i spał jak aniołek. Wstaliśmy o 11-tej a ja nadal zbieram się do wykąpania. Po południu do babci pojedziemy i szwagierki, także muszę się ogarnąć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Swoją drogą odezwij się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Rozeznanie
|
Witamy noworocznie
![]() Dziewczęta, wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, każda z nas sama najlepiej wie czego oczekuje od 2013 roku i niech to się spełni ![]() Sylwestra spędziłam z synkiem i rodzicami, petardy nie obudziły Filipka, nawet nie drgnął ![]() ![]() Teraz Młody śpi, rodzice pojechali, mąż zmęczony po nocce przysypia mi tu obok ![]() Kupiłam żel Bobodent i molestuję nim dziąsełka Filipowi. Katee aby złe myśli odeszły daleko ![]() Anesh super, że u mojej synowej wszytsko zmierza ku lepszemu ![]() Trzymam kciuki za relacje z partnerami; wiadomo, że raz lepiej, raz gorzej, ważne,żeby dzięki "lepiej" nie pamiętać o "gorzej" ![]() Co do lęku o dziecko, ja mam momenty takiego wręcz panicznego strachu o zdrowie synka. Teraz tym bardziej, bo poczatkiem stycznia czeka nas wizyta kontrolna u kardiologa - pisałam kiedyś, że Filipek ma problem z serduszkiem wymagający systematycznej kontroli ![]() Edytowane przez afternoon Czas edycji: 2013-01-01 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym smokiem to też tak robię jak Mai zdarzy się, że ma trudność ze złapaniem piersi. Daję jej smoczka i jak sobie ciumka to szybko wyciągam i wpycham cyca :P Wiecie co, co roku łapie mnie tzw. przeze mnie depresja styczniowa, jakoś nie lubię początku roku bo mam wrażenie, że muszę wszystko od nowa zaczynać. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Mamuśki jak tak czytam o problemach z tżtami to zastanawiam się co w nich wstąpiło ... może to jakiś kryzys ojcowski jest ... oby szybko minął
![]() ja przerażona jestem bo podstawa macierzyńskiego się skończyła znaczy to że .. lada moment będę musiała zostawić Dusię pod opieką dziadzia i babci a sama wrócić do pracy muszę .. straszne to jest ... powinno być że do roku dziecko jest z mamą ... byliśmy na spacerku fajnie jest .. ale wieje zimny wiaterek od czasu do czasu ... jak podczytuję mamcie wrześniowo-październikowe 2013 to aż łezka się kręci .. dopiero się zaczynają poznawać, pewnie przyjaźnie się nawiążą .. ehh to był piękny czas ![]() tamlin zaszalałaś hehee ... ale się należało .. zresztą rok miałaś przełomowy .. może ten przyniesie zmianę nazwiska? ![]() ciekawe ile z nas w tym roku dowie się że nosi pod sercem kolejny swój cud ![]() zrobiłam kostkę cappuccino - polecam wyszła pyszna! ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
doskonale Cię rozumiem ..też mam takie zjawy panicznego strachu o Duśkę ... zresztą o kogo mamy się bardziej bać jak nie o swoje potomstwo które jest całym naszym światem ... a dla Filipka całuski i kciuki za badania !
![]() |
#4709 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupujemy Bebiko, po ogarnięciu składu jest podobny do Bebilonu. Podajesz samą witaminę D3, bez K. Z dopajaniem.. Hmm. Jak dziecko chce to dajesz. Nawet w nocy możesz. O krowim i kozim nic nie słyszałam. Zresztą, też nie przyszłoby mi na myśl karmić takowym ![]() Cytat:
![]() Tak, Melania obchodziła wczoraj swoje pierwsze imieniny ![]() ![]() ![]() Cytat:
Najgorsze było to, że przez dziąsełka nie chce jeść.. No i wczoraj wieczorem szła spać z pustym brzuszkiem. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jeszcze je .. ale tak delikatniej ciągnie co jakiś czas ... yhh Nan u nas był na początku i poszedł w odstawkę, zresztą przeszliśmy i bebiko i bebilon i gerbera i na Hippie się skończyło - przypasowało ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Katee27 kochana 100 lat i marzeń spełnienia, zdrówka, miłości i uśmiechu ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.