|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
moim zdaniem tak jest najlepeij. wydaje mi sie ze za drugim razem bedzie "gorzej" ![]() ![]() ![]() ale wracajac do porodu - naprawde da sie to przezyc, a jak bedziecie miec chwile zwatpienia to pomyslcie o nagrodzie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Rozeznanie
|
Leniwy dzień się zapowiada. Jeszcze w koszulce nocnej siedzę
![]() ![]() Lecę pod prysznic bo jak nie pójdę teraz to do wieczora tak będę siedzieć :p
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Witam sie noworocznie
![]() ja dzisiaj sie czuje jakbym miala kaca po wczorajszym ![]() ![]() no i mamy juz styczen ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- pstryczku no to widze ze dzielnie i szybko Wam poszlo ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- aaa no i musze sie Wam pochwalic ze zaczelam pakowac torbe ![]()
#3306 |
Wtajemniczenie
|
I ja się witam w Norym Roku jeszcze w dwupaku
![]() Sylwester wyglądał tak , że leżeliśmy z mężem na kanapie i oglądaliśmy TV, wtuliłam się w niego i zasnęłam około 22:30. Obudziły mnie fajerwerki i okazało się że mąż też zasnął ![]() ![]() ![]() Pstryczku - super opis, wzruszyłam się. Jutro i ja już będę miała swojego synka ![]() ![]()
#3307 |
Zakorzenienie
|
Pstryczku, świetnie sobie poradziłaś, ten opis jest taki... bezstresowy i lekki.
![]() ![]() ![]() Ja też już chcę... Mam nadzieję, że dowiem się w czwartek, kiedy mnie będą ciąć, bo szlag mnie już trafia z tym czekaniem, ona się nie obróci przecież na pewno. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
Pstryczku, tylko pozazdroscic
![]() Uff, przezylam jakos sylwestra, choc powiem Wam, ze bylo mi przykro, ze spedzamy go z TZ osobno. Juz kilka minut po polnocy zadzwonil z imprezy, ze on tez strasznie zaluje i nawet woli juz, zebym marudzila i dąsala sie na niego niz ma mnie wcale nie byc (nie widzielismy sie od ponad tygodnia). Kochany ![]() Przebudzilam sie po 6, zadzwonilam do niego, bo myslalam, ze jeszcze baluje, a ten odbiera zaspany, ale probujac byc czujny mowi "przestraszylem sie, ze juz rodzisz" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zadomowienie
|
![]()
#3310 |
Wtajemniczenie
|
Pstryczku super mialas poród,oby każdej było tak lekko!
![]() Illusion trzymam kciuki jutro!;* Obudziła się z opuchnietymi nogami i rękami jak balon i do tego strasznie mnie to piecze ,normalne to ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wszystkiego naj w nowym roku!
![]() Mam do Was pytanie co do przewijania: na czym macie zamiar przewijać dzieciaczki? Na przewijaku na łóżku, na komodzie, na stole do przewijania? Zastanawiam się nad kupnem stołu, ale TŻ oczywiście twierdzi, że wymyślam i to zbędny grat ![]()
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny witam sie w nowym roku
![]() To co, bierzemy sie teraz ostro za rodzenie? Ja mam teraz w planach duzo seksu, spacerkow i herbatki z lisci malin ![]() Pstryczku super opis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
Pstryczku kochany wzruszył mnie twoj opis
![]() Ja jeszcze w łóżku ale czas wyłazić bo synek upomina sie o sniadanko ![]()
#3314 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ciaza donoszona jest jak 38 tydzien skonczymy, czy jak mamy 37t1d to juz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Wtajemniczenie
|
gratuluję Wam doczekania do Stycznia, teraz tylko czekać na Maluszki
![]() Ja o północy się popłakałam,ze wzruszenia, że Majeczka jest z nami, taka jestem szczęśliwa, że wiem, ze mamy wszystko za sobą, a ona się szczęśliwie urodziła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sobie wyobrazam, to chyba musi byc polaczenie w oczekiwaniu na gwiazdke, swiatecznego zajacza, mikolaja, urodziny, wyjazd na wymarzone wakacje i wszystko wszystko na raz pomnozone razy 100! Zazdroszcze i jednoczesnie ciesze sie razem z Toba ![]() Moj sylwester byl .... Takiego jeszcze nie mialam, po wrazeniach z ost dwoch dni z tż bylam tak zmeczona juz o 21 ze masakra ale mowie do tz zebysmy ogladneli bridget jones moj ukochany film, jakos przemeczylam do konca patrze 22 20 mysle sobie nie wytrzymam, patrze na tz on tez ledwo patrzy na oczy, mowie chodz sie polozymy, nastawilam budzik i spie ![]() ![]() ![]() ![]() Masakra :P Teraz mozecie rodzic :P
![]() |
#3317 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Matka się drze, ojciec pozwala na płacz tak koszmarnie długi u dziecka. Jak dziecko w takiej sytuacji ma być spokojne? No jak??? Gwarantuję ci, że jakby facet na ciebie się od rana do nocy darł, a potem jeszcze poprawiał bo przez 30 minut byś ryczała - to w wariatkowie byś wylądowała prędzej czy później. Dziecko to CZŁOWIEK, a nie zabaweczka bez uczuć. O której kciuki trzymać??? Cytat:
![]() Myśmy od teściów wrócili po 1, Agatka zachwycona ogniami sztucznymi OGROMNIE, w efekcie w ręce swój trzymała, bo chciała też mieć "pif paf puf" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Raczkowanie
|
Witam się w Nowym Roku, Wszystkim życzę lekkich porodów, szybkiego dochodzenia do siebie już po, i ślicznych oraz zdrowych dzieciątek
![]() A teraz to już pewnie dnia nie będzie bez porodu jak dziewczyny ze stycznia zaczną się rozpakowywać ![]() Pstryczku opis taki troszkę uspokajający, bo ja się coraz bardziej zaczynam bać ![]() Cytat:
wiem że na ten temat już gdzieś na wątku bylo ale jeszcze raz się pytam na ile przet terminem powinno się zacząć pić herbatkę z lisci malin?
![]() |
#3319 |
Konto usunięte
|
Jeszcze się muszę odnieść do wypowiedzi Authentic, bo mnie trzepło
![]() Na moje oko to o 22 to mały jest padnięty tak, że nie potrafi zasnąć, bo to cholernie późna godzina dla 3latka. Rano podejrzewam, że mamunia zwyczajnie chce mieć święty spokój a młody płaczem domaga się uwagi - NIE WYMUSZA. No jak byście dziewczyny zwróciły na siebie uwagę matki, która tylko się drze? Niektórzy naprawdę nie powinni dzieci mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie w nowym roku. Życzę wam wszystkim pogodnego i spokojnego roku, lepszego od poprzedniego. Łagodnych porodów i zdrowych, ślicznych dzieciaczków, a przede wszystkim pociechy z TŻtów i dużo miłości i szacunku z ich strony.
Ech w następny wtorek Sarunia już będzie z nami nie mogę się doczekać ![]() Illusion trzymam mocno kciuki.
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() niedługo zostane sama bo jedzie do pracy na 14, pociesze sie potem jakąs czekoladą i co najwazniejsze- butelka pepsi juz na mnie czeka ![]() Illusion ![]() ![]() u mnie na razie bezskurczowo po wieczorno-nocnych sensacjach, niech teraz grzecznie czeka na powrót tatusia z pracy ![]() ide nastawic ziemniaczki bo udka już dochodzą w piekarniku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
My mamy przewijak nakładany na łóżeczko, taki standardowy.
![]() A co do seksu - to ja nie wiem, ale ja nie mogę. Czuję się tak nieatrakcyjnie z tym brzuchem, że chyba dziwny by teraz ten seks był. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Zadomowienie
|
Szczęśliwego Nowego Roku
![]() Ja wczoraj nasmażyłam faworków i zrobiłam sernik. Miałam ubaw bo Mała mi na chwilę nie dała spokoju przy tym, uznałam, że chce już pomagać i też ciastka wycinać ![]() ![]() Illusion trzymam mocno kciuki już dziś za jutro! ![]() ![]() Nazeczona my chcemy kupić taki regałowy przewijak, potem wywali się nakładkę i Mała będzie miała półeczkę na zabawki ![]() Pstryczku brawa za pępuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wyobrażam sobie ta twoja ekscytację! jejciu, już za momencik będziesz mogla tulić swojego wyczekanego synusia, super!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Raczkowanie
|
Cześć,
Dziewczyny, w Nowym Roku życzę Wam, żeby spełniły się Wasze najskrytsze marzenia, a nowonarodzone dzieciaczki były zdrowe, grzeczne i radosne ![]() Trzymamy kciuki i czekamy na relację ![]() Mam przewijak na łóżeczku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja nie urodziłam, ale teraz to się już zaczęło: Mały wychodź ![]() ![]() Ja znowu rano się dziwnie czuła. Podbrzusze i krzyż mnie bolały. Wysikać się raz nie mogłam,bo tez bolało... Mamuśki, ale Wam dobrze już z Bejbikami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale porazka.... maz wlasnie do pracy pojechał- bez obiadu
![]() ![]() ![]() ![]() ja sie poratuje jajecznica na pieczarkach albo jakimis kanapkami, ale nerwy mam niesamowite, cisnienei chyba ze 20o ![]() Hope, to u Ciebie taka sytuacja jak i mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy pierwszym porodzie to byłam wyluzowana bo nie wiedziałam kiedy bedzie wreszcie ten najwiekszy, najgorszy ból o którym tyle się mówi , no i jednak okazało się że nie jest tak źle ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3330 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Jak najbardziej się nadaje |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.