Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 09:57   #3781
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam witam
dziś sobie zdałam sprawę że już styczeń ale ten czas szybko leci. Już 5 m-cy w domu siedzę. Tyle planowałam- to się angielskiego nauczyć, to coś tam i co? i ale pocieszam się tym że przecież to mój ostatni leniwy czas więc trzeba korzystać
pewnie że tak trzeba korzystać ile się da
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:58   #3782
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kurcze ja w tym samym tygodniu co Ty i nic nie czuje:/ i brzucha nie mam
Mysia na chwile udostępniłam mój album z brzuszkiem ..na zdjeciach jestem w 15tc przed świetami ..czyli przed obżarstwem ...
zainteresowanych tez zapraszam

nie wiem czy odblokowałam ten album..czy któraś może mi napisac czy go widzi??

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-01-02 o 10:09
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:58   #3783
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Marcel też mi się podoba...

a wczoraj grzebałam trochę w spisie imion i znalazłam takie ..
Aron...co o nim myslicie??
mi podoba sie..

moje typy gdyby był chłopczyk to dzień dzisiejszy to;
Leon, Fabian, Aron, Oliwier,

dziewczynka;
Fabiana, Nela, Lena, Idalia, Lilia, Liliana,

ale....wszystko może się jeszcze zmienic
mam jeszcze troche czasu
dla chlopca to te imiona jak dla mnie nie przemawiaja a dla dziewuszki to Lena mi sie podoba i lilianna piekne
Cytat:
pearl za 22 tc

axella czy mówisz o maści z taką perełką na opakowaniu? widzę opakowanie przed oczami ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć nazwy miałam kiedyś taką na bliznę po operacji (zmniejszyła się 4 razy) a brat smarował blizny po trądziku- też mu pomogło. I pamiętam że na rozstępy też ją się stosowało. Ale chyba dość droga była.
na blizny to chyba contra tubex
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:00   #3784
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale super brzusio
U Ciebie już widać, że ciążowy Śliczny. Ja niby ten sam tydzień też mi się wydawało, że widać, a na zdjęciu marnie

Załącznik 5041938
Widać już brzuszek, a pewnie w bardziej opiętych bluzeczkach bardziej

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

a jasie witam w 22 TC , NOCKA KOSZMARNa , ciezko bylo zasnac nagle o 21 wiec jak to od 2 tyg. prawie znowu zasnelam koło 1 , i pobudka o 6 masakra , moze dzisiaj bedzie lepiej ..

dziewczyny trzymam kciukacy za połówkowe USG , moje jescze 2 dni ) mały skacze, kopie i to pozadnie juz od paru dni

młody je sniadanie , i niedlugo do szkoły )
za 22 tc! Już bliżej niż dalej

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki
Ostatnia noc w szpitalu za mna jeszcze tylko musze dotrwac do 13 bo wtedy sa wypisy.
Axella najwiekszy przyrost wagi powiniem byc pomiedzy 20. a 30. tygodniem wiec jestes w trakcie tego wspanialego okresu
Podobno w 3.trymestrze juz sie uspokaja, ale to juz pewnie od nas samych zalezy
Ufff... W końcu spędzisz nockę w domu. Ja jak wróciłam ze szpitala, to byłam tak stęskniona za swoim łóżkiem, że spędziłam w nim całe popołudnie, nockę i kolejne przedpołudnie

Cytat:

a to łozeczko ktore kupimy dla malego , tylko ze ja uwazam ze za wczesnie jescze wiec czekamy tak do marca heheh
http://allegro.pl/maxx-wyposazone-so...914131123.html
błekitne
a moj maly pozniej bedzie z drugim mial pokoj jak tylko zacznie przesypiac noce:P
Też oglądałam wczoraj to łóżeczko i się nad nim zastanawiam. Koleżanka mówiła, że są bardzo funkcjonalne, później mogą robić za kojec, można je zabierać w podróże itp.
Chociaż zwykłe drewniane też do mnie przemawia- jest takie klasyczne

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
boli gardło i łepetynka;/ kaszle ale staram sie wstrzymywać bosie boje...
a co do bóli kuje mnie z lewej strony koło jajnika tak jakby owulka ale nie stale tylko np przy zmianie pozycji. Może sie coś naciąga
Zdrowiej nam szybko!
A kaszlu nie powinno się wstrzymywać, bo podczas kaszlu oczyszczają nam się płuca.

Witam się środowo.
Trochę mi się przespało dzisiaj ale mi z tym dobrze
Zaraz ogarnę jakieś płatki na mleku i chyba powinnam wybrać się i odebrać wyniki, a tak mi się nie chce, że cholerka... Pogoda do du.py nie nastraja optymistycznie...

za dzisiejsze wizytujące Ashyshqa i pearl87

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:00   #3785
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
witam się, dojechałam szczęśliwie do domu i się wyleguję. nawet nie próbuję nadrabiać

opowiem wam tylko mój sylwestrowy sen (bo oczywiście spałam):
urodziłam mojego synusia i łaziłam sobie tak bez celu, aż natknęłam się na Ashyshqę - bidulka krzyczała, że nie da rady urodzić, a to ma być już, więc się zaoferowałam, że za nią urodzę, bo mi tak lekko poszło
no i urodziłam, ale okazało się, że znów chłopak, i się martwiłam, że Ash mnie posądzi o podmianę dziecka czy cuś, bo ona córeczkę miała mieć przecież... i nie wiedziałam, jak jej o tym powiedzieć potem słabo pamiętam, ale miałam tylko mojego synusia i brata przy sobie, więc przypuszczam, że Ash zaakceptowała syna
d obre, to po proszę i za mnie, u mnie ma być synek to będziesz miała wprawę

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Nawet nie staram sie was nadrobić tempo jak dla mnie zabójcze.
Mam za to jedno pytanie, jak rozwiązujecie kwestię dziecięcego pokoju, śpi razem z wami w sypialni, czy od niemowlęcia we własnym pokoju? Bo teraz już sama zdurnialam
Ja mam 3 pokojowe mieszkanie (sypialnia, gabinet, salon), ale nie za duże - 53 mkw. Planujemy łóżeczko wrzucić do naszej sypialni.. A po jakimś czasie, jak już dziecko podrośnie i będzie samo zasypiać - np. około 1 roku to przerzucimy je do gabinetu. Będziemy musieli tylko stamtąd usunąć sporo rzeczy, z którymi nie wiem co zrobić - kanapę (super wygodną), elektryczne pianino, gitara z piecem, wielkie biurko.. Dobrze, że nic nie kupowaliśmy do tego pokoju, bo miałam przeczucie, że nie wiadomo kiedy ale pewnie niedługo trzeba będzie ten gabinet na pokój dziecięcy zamieniac i nie minął rok i masz..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:01   #3786
MoTyleKsw
Zakorzenienie

banka bardzo fajne imiona

Mi od wczoraj dla dziewczynki podoba się Matylda

sharp Ty piszesz o NO-SCAR

JAk się nazywał ten syrop dla ciężarnych pren... co dalej? Bo chyba mnie bierze...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:04   #3787
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
pearl za 22 tc

axella czy mówisz o maści z taką perełką na opakowaniu? widzę opakowanie przed oczami ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć nazwy miałam kiedyś taką na bliznę po operacji (zmniejszyła się 4 razy) a brat smarował blizny po trądziku- też mu pomogło. I pamiętam że na rozstępy też ją się stosowało. Ale chyba dość droga była.
Pewnie o No-Scar Ci chodzi http://www.noscar.pl/

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez motyleksw Pokaż wiadomość

mi od wczoraj dla dziewczynki podoba się matylda

sharp ty piszesz o no-scar

jak się nazywał ten syrop dla ciężarnych pren... Co dalej? Bo chyba mnie bierze...

prenalen

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-02, 10:04   #3788
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Revitol Stretch Mark
to ja o innej myślałam

No to ja też podsumuję moją ciążę:
- 0 mdłości i 0 wymiotów
- bóle głowy
- krwawienie dziąseł
- krwawienie z nosa
- początkowe plamienia
- powiększone piersi
-apetyt bez zmian
- zatrucie pokarmowe
- zapalenie układu moczowego
-zapalenie pochwy

Ale w gruncie rzeczy to ciążę przechodzę bardzo dobrze i chociaż miałabym rzygać całą ciążę to byłabym zadowolona. I będę miała moją upragnioną córeczkę
A tak poza tym to w 2012 zostałam żoną i przeprowadziliśmy się do innego mieszkania (fakt że nie nasze ale mieszkamy SAMI). No i zobaczyłam II kreseczki mam co jeść, mam co ubrać, mam mojego dwa skarby, czy mogę chcieć czegoś więcej?

U mnie tętno powyżej 140 (ale niewiele) i dziewczynka
Stary 2013-01-02, 10:07   #3789
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Szprotka, podziękował

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:07   #3790
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Widać już brzuszek, a pewnie w bardziej opiętych bluzeczkach bardziej

za 22 tc! Już bliżej niż dalej

Ufff... W końcu spędzisz nockę w domu. Ja jak wróciłam ze szpitala, to byłam tak stęskniona za swoim łóżkiem, że spędziłam w nim całe popołudnie, nockę i kolejne przedpołudnie

Też oglądałam wczoraj to łóżeczko i się nad nim zastanawiam. Koleżanka mówiła, że są bardzo funkcjonalne, później mogą robić za kojec, można je zabierać w podróże itp.

Zdrowiej nam szybko!
A kaszlu nie powinno się wstrzymywać, bo podczas kaszlu oczyszczają nam się płuca.

Witam się środowo.
Trochę mi się przespało dzisiaj ale mi z tym dobrze
Zaraz ogarnę jakieś płatki na mleku i chyba powinnam wybrać się i odebrać wyniki, a tak mi się nie chce, że cholerka... Pogoda do du.py nie nastraja optymistycznie...

za dzisiejsze wizytujące Ashyshqa i pearl87
coraz bliizeej heee
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Mi od wczoraj dla dziewczynki podoba się Matylda

JAk się nazywał ten syrop dla ciężarnych pren... co dalej? Bo chyba mnie bierze...
moja siostra ciotecza ma Matylde tez mi sie podoba
prenalen - chyba jeden syrop jest wiec w aptece napewno da odpowiedni hee
Stary 2013-01-02, 10:08   #3791
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dokladnie jak piszesz. 15 to tydzien skonczony. 15 i 1 dzien to rozpoczety 16. zrob sobie suwak, latwiej sie w tym polapac ja czesto zerkam tez na http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx
Noo to od 16 można czuć ruchy to czekam z niecierpliwością na powtókę. Będę pewniejsza, że to mój skarb a nie jelita

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale super brzusio
U Ciebie już widać, że ciążowy Śliczny. Ja niby ten sam tydzień też mi się wydawało, że widać, a na zdjęciu marnie

Załącznik 5041938
U mnie z rana jest mały, na wieczór zawsze wyłazi
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ładny brzuch i śliczna tunika

trzymam kciuki
i za wszytskie wizyty dzisiaj

zakładając że teoria o tętnie jest prawdziwa to chyba będę mieć synka. zobaczymy..

antoinette za 15t. wyglądasz pięknie w tej kreacji

dzień dobry
Dziękuje

Cytat:
nie maroznicy w sensie nie trzeba sie poic

brawo za 15 tc i kieca super i brzusio widac

super śliczne spodenki fajne

tez sliczny brzusio rosna rosna powoli heheh

a ja sie witam w 22 TC , NOCKA KOSZMARNa , ciezko bylo zasnac nagle o 21 wiec jak to od 2 tyg. prawie znowu zasnelam koło 1 , i pobudka o 6 masakra , moze dzisiaj bedzie lepiej ..

dziewczyny trzymam kciukacy za połówkowe USG , moje jescze 2 dni ) mały skacze, kopie i to pozadnie juz od paru dni

Dzięki. Gratuluje 22 TC Kurde kiedy to u mnie zleci

Cytat:
Dzien dobry dziewczynki
Ostatnia noc w szpitalu za mna jeszcze tylko musze dotrwac do 13 bo wtedy sa wypisy.
Axella najwiekszy przyrost wagi powiniem byc pomiedzy 20. a 30. tygodniem wiec jestes w trakcie tego wspanialego okresu
Super, że już lepiej i wychodzisz do domku
Stary 2013-01-02, 10:09   #3792
maarchewka
Zakorzenienie

dzisiaj pierwszy dzien po 2 -tygodniowej przerwie, już jestem 1,5 godziny w pracy nic nie zrobiłam, szefa ani jednego (bezpośredniego) ani drugiego (szefa szefa) nie ma.. Jeszcze 21 dni i L4 do porodu

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:11   #3793
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
mi drewnianie bardziej pasuje do pokoju, ale jak takie znajdę w odpowiednim kolorze to nie wiem na co się zdecyduje

Cytat:
Pogoda do du.py nie nastraja optymistycznie...
ja siedzę w pracy więc pogoda mi nie przeszkadza. cieszę się że wczoraj było pięknie
Stary 2013-01-02, 10:17   #3794
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Jutro zaczynam 15 TC

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
chlopcy lubia autka, garaze, klocki (piankowe, wafle, lego), puzzle, KUCHNIE i duuuuuzo innych wedlug mnie podzial zabawek na plci to stereotyp. dlaczego chlopiec nie moze wykleic korony? albo pomalowac kubkow i talerzy? :P
no dokładnie to samo miałam napisać! mój chrześnik uwielbia zabawę w kuchnię. A bratanica średnio przepada za lalkami za to jak jej mały braciszek dostał pod choinkę taki zestaw majsterkowicza to była wniebowzięta wkręcając te śrubki itd więc uważam że taki podział czym się bawi chłopiec a czym dziewczynka to tylko wymysł rodziców

szprotka piękne ciuszki. Tak sobie zdałam sprawę że jak tak moje maleństwo przyjdzie na świat w kiwetniu to jednak jeszcze chłodno będzie więc coś cieplejszego się przyda. A ja raczej tak na lato szykowałam ciuszki. Za tydzień przejdę się do pepko kupię jakieś skarpeteczki i czapeczki bo tego praktycznie w ogóle nie mam.

banka za 22 tc
Stary 2013-01-02, 10:18   #3795
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie o No-Scar Ci chodzi http://www.noscar.pl/

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

prenalen
prenalen piłam 3 dni, jest ohydny i mam po nim zgagę a czy pomógł to nie wiem:P

mozna tantum verde jeszcze na gardło i tyle wiem, dzisiaj się dopytam lekarki
Stary 2013-01-02, 10:18   #3796
candace1
Zakorzenienie

Dzień dobry
banka - gratuluję 22 tyg

Ja mam już nerwicę przed jutrzejszą wizytą u gin Pół nocy nie spałam a dziś pewnie w ogole nie zasnę

TŻ mnie zaskoczył bo wziął sobie dzień wolny, żeby jutro ze mną pojechać na usg

Wstałam po 6rano, puściłam i nie mogę nic zjeść bo cały czas mi niedobrze
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:18   #3797
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mi drewnianie bardziej pasuje do pokoju, ale jak takie znajdę w odpowiednim kolorze to nie wiem na co się zdecyduje

ja siedzę w pracy więc pogoda mi nie przeszkadza. cieszę się że wczoraj było pięknie
Ja na razie tylko sobie patrzę na te łóżeczka. Musi się wyjaśnić kwestia tego, gdzie będziemy mieszkać od kwietnia i wtedy będę kombinowała co mi będzie pasowało lub ewentualnie co będzie wygodniejsze...

Hehe... Wczoraj to nie wiem jak było, bo po wyjeździe znajomych, zanim ogarnęliśmy mieszkanie, to była już szarówka, później kimnęłam chwilkę, później zamulaliśmy dupy i dopiero po 20 wybraliśmy się na spacer, ale bardzo krótki bo of kors mi się zachciało siku (mimo, że sikałam 2 razy przed wyjściem)
A dzisiaj szaro, buro i ponuro, no i pada deszcz. Niby siedzę w domu, więc też nie powinna mi przeszkadzać pododa, ale jest tak jakoś przygnębiająco...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-02, 10:18   #3798
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Noo to od 16 można czuć ruchy to czekam z niecierpliwością na powtókę. Będę pewniejsza, że to mój skarb a nie jelita

U mnie z rana jest mały, na wieczór zawsze wyłazi

Dziękuje

Dzięki. Gratuluje 22 TC Kurde kiedy to u mnie zleci

Super, że już lepiej i wychodzisz do domku
zleci nawet nie bedziesz wiedziala kiedy

a łozeczko my turystyczne bo czesto wyjezdzamy, wiec po co 2 jescze w domu trzymac , i teraz one takie ulepszone ze stwierdzilam jak mam kupic drewniane i dokupowac karuzele zabwki przewijak a tu wszystko jest łacznie z lampka i wibracjami
Stary 2013-01-02, 10:20   #3799
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia na chwile udostępniłam mój album z brzuszkiem ..na zdjeciach jestem w 15tc przed świetami ..czyli przed obżarstwem ...
zainteresowanych tez zapraszam

nie wiem czy odblokowałam ten album..czy któraś może mi napisac czy go widzi??
nie widze

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Ja na razie tylko sobie patrzę na te łóżeczka. Musi się wyjaśnić kwestia tego, gdzie będziemy mieszkać od kwietnia i wtedy będę kombinowała co mi będzie pasowało lub ewentualnie co będzie wygodniejsze...

Hehe... Wczoraj to nie wiem jak było, bo po wyjeździe znajomych, zanim ogarnęliśmy mieszkanie, to była już szarówka, później kimnęłam chwilkę, później zamulaliśmy dupy i dopiero po 20 wybraliśmy się na spacer, ale bardzo krótki bo of kors mi się zachciało siku (mimo, że sikałam 2 razy przed wyjściem)
A dzisiaj szaro, buro i ponuro, no i pada deszcz. Niby siedzę w domu, więc też nie powinna mi przeszkadzać pododa, ale jest tak jakoś przygnębiająco...

ja sikam też co chwilę:/
Stary 2013-01-02, 10:20   #3800
candace1
Zakorzenienie

Ashyshqa i pearl87 trzymam za Wasze połówkowe i czekam na relację
Stary 2013-01-02, 10:21   #3801
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez patosz Pokaż wiadomość
Reklamy na wizażu są zabronione.

Cytat:
Sąsiadka miała identyczne, tylko zielone. Na pewno niepraktyczny jest przewijak, bo się mały zapadał do środka, bo to materiałowe. W konsekwencji całkiem go zdemontowała, a tak ogólnie, to ok. Wiem tylko, że miał go jakoś do 1,5 roku, bo później kupiła już chłopakom łóżka do pokoju. Pamiętam tylko, że później to łóżeczko cholernie skrzypiało, jak młody w nim chodził, nie mówiąc o skakaniu.

Mi się podobają drewnianie. Chociaż turystyczne i tak musimy mieć, ze względu na wyjazdy do teściowej.

Witam się w Nowym Roku!!

Wpadłam na chwilę, a tu 30 stron do nadrobienia. Jako, że się wybieram do lab z tym moczem, to nadrobię jak wrócę.

Wczoraj leżymy w łóżku już z tż-em, drapię go po plecach, słyszę, że zasypia... nagle się odwrócił jakby wyrwany ze snu i mówi: Kocham cię żabko. I naszego dzidziusia też kocham. I się odwrócił z powrotem spać. Śmiać mi się chciało, ale tak się wzruszyłam, że aż mi łezka poleciała.

No, a z hitów, to rozmawialiśmy dwa dni temu z teściową przez telefon. Jak tylko sobie przypomnę, to leję. Mówię jej coś tam o Leonie, a ona do tż-a: Ooo! Twój pradziadek tak miał na imię! Ja już taka ucieszona. A ona: Ale Leeeeeeeeon? Nieeeładnie. A tż banan na mordce i mówi: No tak, bo będzie Janek. A ona: Jak? Tż: JAN! Ona: Jaaan? Takie stare imię?? Jest tyyyyyyyle pięknych imion. Pytamy jakich, a ona: Kajetan na przykład. I co 2 minuty powtarzała to: Jest tyle pięknych imion, a wciąż o tym Kajetanie. Jak skończyliśmy gadać, to tż stwierdził, że więcej do niej nie dzwoni.

A, no i już oczywiście ma pełno ciuszków poznoszonych, teraz tylko czeka na płeć, bo na razie to kupuje uniwersalne. Zaznaczyła nam, że ona się musi pierwsza dowiedzieć. Wtedy już będzie kupować konkretnie i uwaga: Mamy nic nie kupować! Później to sobie tylko poukałdamy rozmiarami. Już sobie wyobraziliśmy ile ona tego ma nakupowane na tą chwilę. Tż powiedział, że chyba przyczepkę trzeba będzie wynająć.

Lecę do lab.!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:21   #3802
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
nie maroznicy w sensie nie trzeba sie poic

brawo za 15 tc i kieca super i brzusio widac

super śliczne spodenki fajne

tez sliczny brzusio rosna rosna powoli heheh

a ja sie witam w 22 TC , NOCKA KOSZMARNa , ciezko bylo zasnac nagle o 21 wiec jak to od 2 tyg. prawie znowu zasnelam koło 1 , i pobudka o 6 masakra , moze dzisiaj bedzie lepiej ..

Brawo za 22tc!!!
Powiem Ci ,że łóżeczko bajera

Cytat:
Dzien dobry dziewczynki
No nareszcie

Cytat:
Nawet nie staram sie was nadrobić tempo jak dla mnie zabójcze.
Mam za to jedno pytanie, jak rozwiązujecie kwestię dziecięcego pokoju, śpi razem z wami w sypialni, czy od niemowlęcia we własnym pokoju? Bo teraz już sama zdurnialam
A to już jak Wam będzie wygodnie, ale na początku wstaje się dość często i wygodniej było by w jednym pokoju.

Cytat:

no to Ja też się witam i od razu przyznam że nie jestem wszystkiego wstanie nadrobić...
mimo że od wczoraj ..baa codziennie Was czytam...to i tak mam problemy

na pewno gratuluję wszystkim ukończenia nowych tygodni
chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia

chwalę się że moje maleństwo coraz to silniej i pewniej daje mi o sobie znac..kopniaczkami
Albumu nie widziałam ani fotki:/ zrób w opcjach album prywatny sobie i wgląd do niego będą miały tylko osoby którym wyślesz,żeby mieć je w kontaktach,albo jak ktoś cię zaprosi do kontaktów i wyrazisz zgode

Nadrobiłam i Witam się

Byłam odebrać wyniki.. krew niby ok chociaż hemoglobina mi spada:/ Obecnie mam 11,1..
Co do moczu to powiedzcie mi.. jak normy PH są 5,0-7,0 a ja mam 9,0 to co to oznacza?stan zapalny?..
Nic nie boli,nic nie piecze i nie swędzi

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:22   #3803
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

a łozeczko my turystyczne bo czesto wyjezdzamy, wiec po co 2 jescze w domu trzymac , i teraz one takie ulepszone ze stwierdzilam jak mam kupic drewniane i dokupowac karuzele zabwki przewijak a tu wszystko jest łacznie z lampka i wibracjami
Dokłądnie mam takie samo podejście do sprawy
Stary 2013-01-02, 10:23   #3804
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

szprotka piękne ciuszki. Tak sobie zdałam sprawę że jak tak moje maleństwo przyjdzie na świat w kiwetniu to jednak jeszcze chłodno będzie więc coś cieplejszego się przyda. A ja raczej tak na lato szykowałam ciuszki. Za tydzień przejdę się do pepko kupię jakieś skarpeteczki i czapeczki bo tego praktycznie w ogóle nie mam.
Nasze urodzi się w czerwcu i nie jest powiedziane, że pogoda będzie wyborna- wiadomo jak to u nas w Polsce teraz jest. Tak więc też coś tam cieplejszego kupię, chociażby na jakiś wieczorny spacerek, albo wyjście ze szpitala. Chociaż w sumie ten zielony komplecik jest dosyć ciepły

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Ja mam już nerwicę przed jutrzejszą wizytą u gin Pół nocy nie spałam a dziś pewnie w ogole nie zasnę

Też się denerwujesz?
Ja dzisiaj spałam w miarę ok, chociaż część nocy w takim trochę pół-śnie, gdzie w głowie miałam realistyczne myśli itp. Dzisiaj muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, bo zwariuję ze stresu, a nocka pewnie będzie tak jak u Ciebie- nerwowa bardzo, a jutro do tej 17:15 kilka razy sobie popłaczę i zejdę pewnie na zawał

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-02, 10:25   #3805
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
prenalen piłam 3 dni, jest ohydny i mam po nim zgagę a czy pomógł to nie wiem:P

mozna tantum verde jeszcze na gardło i tyle wiem, dzisiaj się dopytam lekarki
a mi smakowal hehe

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
banka - gratuluję 22 tyg

Wstałam po 6rano, puściłam i nie mogę nic zjeść bo cały czas mi niedobrze
ja tez nie spalam i tez is edenerwuje juz
Stary 2013-01-02, 10:27   #3806
antoinettee
Zadomowienie

Uciekam do pracy. Miłego, spokojnego dnia dziewczyny
Stary 2013-01-02, 10:29   #3807
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Też się denerwujesz?
Ja dzisiaj spałam w miarę ok, chociaż część nocy w takim trochę pół-śnie, gdzie w głowie miałam realistyczne myśli itp. Dzisiaj muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, bo zwariuję ze stresu, a nocka pewnie będzie tak jak u Ciebie- nerwowa bardzo, a jutro do tej 17:15 kilka razy sobie popłaczę i zejdę pewnie na zawał
Niestety tak ale staram się, żeby nikt nie widział jak bardzo, bo po co? Jeszcze będę niepotrzebnie TŻta stresować
Na szczęście wizytę mam 12.15...
Na samą myśl mi niedobrze.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:

ja tez nie spalam i tez is edenerwuje juz
Kuźwa - wykończymy się tymi badaniami

Cytat:
Uciekam do pracy. Miłego, spokojnego dnia dziewczyny
Nawzajem
Stary 2013-01-02, 10:29   #3808
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
maleństwo będzie spało z nami w pokoju, u mnie nie ma szans na osobny pokój dla dziecka

banka a ja jestem za krzesełkami tego typu http://allegro.pl/primus-caretero-kr...889023438.html, są o wiele stabilniejsze

nuna wracaj szybko do zdrowia.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
tak tak tak
Stary 2013-01-02, 10:29   #3809
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra, wrzucam foty moich, a raczej dzidziowych pierwszych nabytków

Wszystko raczej unisex, oprócz tego bodziaka z panią ciasteczkową Synek, o ile będzie synek, znienawidzi mnie za niego
Bodziak z misiem, niebieskie gatki i ten czerwony z 5.10.15, reszta kupiona w lumpku

Piękne ubranka, udało Ci się Mi ciocia jakieś z 5.10.15. kupiła, muszę siędo niej przejść i wziąć, ciekawe jakie
Stary 2013-01-02, 10:31   #3810
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
no to u nas nie pada póki co. ale spać mi się chce, i gapię się w komputer a ne za okno.

po miesięcznej przerwie idę dziś znów na pilatesa, to trochę się poruszam w końcu, więc tym bardziej nie przejmuję się pogodą

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
ja sikam też co chwilę:/
ja zaczęłam nocne wyprawy do toalety. ale mam wtedy taki ucisk na pęcherz, że aż budzę się bo zaczyna mnie boleć. i dopiero po wysikaniu się jest spokój.

Cytat:
Napisane przez colorblue
jak normy PH są 5,0-7,0 a ja mam 9,0 to co to oznacza?stan zapalny?..
ogólnie bardziej zasadowy mocz sprzyja namnażaniu się bakterii i innego dziadostwa. więc może być albo stan zapalny, albo jakieś bakterie.. w sumie ja przy pH 7 miałam bakterie i dostałam tabletki na zakwaszenie moczu żeby właśnie do jakiegoś stanu zapalnego nie doszło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości