Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 10:32   #3811
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Ashyshqa i pearl za wasze wizyty

Stary 2013-01-02, 10:34   #3812
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Niestety tak ale staram się, żeby nikt nie widział jak bardzo, bo po co? Jeszcze będę niepotrzebnie TŻta stresować
Na szczęście wizytę mam 12.15...
Na samą myśl mi niedobrze.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Kuźwa - wykończymy się tymi badaniami

Nawzajem
dokladnie kazde usg stres wizyta stres wrrr
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
maleństwo będzie spało z nami w pokoju, u mnie nie ma szans na osobny pokój dla dziecka

banka a ja jestem za krzesełkami tego typu http://allegro.pl/primus-caretero-kr...889023438.html, są o wiele stabilniejsze

nuna wracaj szybko do zdrowia.

tak tak tak
ja mialam cos takiego jak wysłałam linka i bylam zadowolona , malego sadzalam od 4 miesiaca - tylko oparcie do tyłu odchylalam i stabilne bylo no i ja lekkiepotrzebuje zeby tachac wszedzie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:38   #3813
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Can- przepraszam, że Ci zawracam tyłek, mogłabyś zarzucić linka do tych zbiorowych zamówień z NEXTa. Bo korci mnie to jak cholera

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:39   #3814
lonely_lady
Zakorzenienie

Inna widziałam, że do nas wróciłaś zaglądaj częściej i już nas tak nie strasz tym znikaniem, bo się martwiłyśmy.
gratuluję córeczki klaski

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No i oświadczam, że połowa ciąży za mną

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 19 tydzień !

Wczoraj chyba poczułam jakieś stukanie lub kopnięcie w żebra

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
witam w nowym roku do 4 ogladalam filmy tz odpadl w trakcie. wstalam o 12, teraz szybkie ogarniecie sie i pedzimy na obiad. milego dnia!
my ostatnio mieliśmy wieczory filmowe. Jak chorowałam, to Tż wypożyczał filmy i oglądaliśmy na DVD

Cytat:
Karolina za ruchy ale żeby już po żebrach? Ja czuję poniżej pępka ciągle
no właśnie też mnie to zdziwiło. Ja czuję poniżej pępka. A najbardzoj na wysokości pępka, z boku, przy kościach miednicy

Cytat:
mnie nie musisz tego mówić.
jestem jedną z największych marud w watku.
Dla mnie ciąża to masakra i już pisałam wiele razy, że ninawidze być w ciąży 9 m-cy wyjęte z życiorysu...
Jak sobie przypomnę I ciążę i pokorę z jaką do wszystkiego podchodziłam.. wszystko co się działo z moim ciałem, ze mną było nowoscia. poród = czarna magia. nie narzekałam na nic. mimo, ze własnie żyłam opowieściami o tym jak to ciążą to taki cudowny stan i czekałam na to z utęsknieniem.
teraz nadrabiam i marudzę kiedy się da;-) bo już wiem jak to wyglada naprawdę i wiem co mnie czeka na koniec, więc wisi mi że ktos mi mówi, że marudzę a powinnam się cieszyć.
Cieszyc z tego, że 5 m-c wymiotuje? Że mi sie odbija, mdli całymi dniami, puszczam baki i bekam zupełnie tego nie kontrolując
Ze jestem II raz w ciąży i znowu jest to ciąża zagrozona? Ze nie wolno mi ćwiczyć? Że nie mam smaku i wszystko mi smierdzi?
I mogłabym tak do jutra ale Wam daruje...
a ja Cię rozumiem..
po takich przejściach nie ma co się dziwić

sama nie mogę narzekać na przebieg ciąży. Mdłości miałam niewielkie, rzyganka nie zaliczyłam ani razu. Jedynie zemdlałabym kilka razy..
Mam już ok 7 kg na plusie i czuję się sporo cięższa. Oprócz dużego brzucha cała troszkę przytyłam i najbardziej denerwują mnie nogi jak parówki nasiliły mi się troszkę bóle kręgosłupa.. zaczynają mi puchnąć łydki i mam skurcze łydek (ale to akurat było do przewidzenia, bo jestem obciążona genetycznie żylakami ) Drażni mnie troszkę to moje.. delikatnie mówiąc.. wydawanie krępujących odgłosów, wzdęcia, zaparcia..
Ale ogólnie nie mogę narzekać, nie jest źle no i Tż jest bardzo kochany

Cytat:
od kilku dni boli mnie czesc krzyzowa kregoslupa, zrobilam fotke brzuszka zeby cos tu wstawic i widze, ze dupe mi do tylu wywalilo...pewnie dlatego kregoslup wymieka
bardzo ładnie już się zaokrągla i nie widzę, żeby Ci doopę wywaliło

Cytat:
Jesli chodzi o next to bedziemy probować zamówić z uk przez firme posredniczaca już na dniach i z georga jeszcze ;_0 ale to bedzie pierwsze tego typu zamówienie= przecieranie szlaku i nie wiem co z tego wyjdzie...
Oooo !!!! uwielbiam ciuszki z NEXTA, jestem w nich zakochana
muszę koniecznie oblukać Twój wątek

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
ale prezentuje się wizualnie bardzo ładnie ja się zawstydziłam - właśnie zaczęłam 22 tydzień, a mój brzuch jest już... delikatnie mówiąc dużawy. W dwa tygodnie mi go tak wywaliło - zamieszczałam Wam fotki jakiś czas temu i już się mnie nie da okrzyknąć chudziakiem 5 kg na plusie przez tyn krótki czas.. załączam Wam fotę. Jak kiedyś nadejdzie dzień "klubowy" to załączę te piżamki, bo tak to nie chcę im reklamy robić, jeszcze mnie zbanują
ale Ty ślicznie wyglądasz
super brzunio

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
jutro wieczorem mam badanie połówkowe - jak się dowiem kto się tam czai, od razu Wam napiszę trzymajcie kciuki, żeby się nie odwróciło dupką
trzymam Ashysqa za Ciebie oczywiście też

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

nadrobiłam troszkę i już nie mam dalej siły

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:40   #3815
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26
dokladnie kazde usg stres wizyta stres wrrr
jejku jak dobrze to rozumiem. jeszcze jak siedzę w pracy to nie myślę o wizycie, ale jak wrócę do domu to zaczyna się masakra. i najgorsze jest czekanie w poczekalni kiedy każda minuta się mi dłuży.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:43   #3816
vvgh
Wtajemniczenie

Odzyskałam wczoraj mojego pluszowego kotka z dzieciństwa Ciocia mi go dała zapakowanego, bo go nazywałam Ogórek, bo ma takie zielone oczy, a jak sięurodzi Jurek to będzie Jurek-Ogórek, więc ciocia wzięła go kuzynom i mi go oddała

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jejku jak dobrze to rozumiem. jeszcze jak siedzę w pracy to nie myślę o wizycie, ale jak wrócę do domu to zaczyna się masakra. i najgorsze jest czekanie w poczekalni kiedy każda minuta się mi dłuży.
Ale czego się boicie?
Stary 2013-01-02, 10:45   #3817
happy blue
Zadomowienie

cześć gaduły najęte ja od dwóch dni podczytuje, ale nic mądrego do głowy nie przychodzi coby napisać. trochę się męczę z gardłem, ale syrop z cebuli trzy razy dziennie zażywam i nie jest źle. chociaż mały katar się pojawił :/
od rana mam problem z oddychaniem. łapie mnie jakiś taki bezdech. już dwa razy się przebierałam. z sukienki dżinsowej na którą tak się cieszyłam, że jest w sam raz i to ostatni dzwonek, żeby założyć, na getry i luźną bluzkę, ze stanikiem rozpiętym, w końcu zdjęłam stanik całkiem, ale nie mija. podczytałam i piszą, że w 30 tyg to normalne, bo jest ucisk na przeponę. ja jestem w 20 tyg. męczące to, a jeszcze dziś muszę wyjść, mam spotkanie z doradcą finansową, pasuje być skupionym, a nie co minutę wzdychać pod niebiosa i próbować głęboko oddychać z otwartą paszczą, żeby trochę nałapać powietrza :/ serducho mi waliło przez chwilę, ciśnienie mam normalne w miarę tj 93/45. miała któraś z Was taki problem?
Stary 2013-01-02, 10:45   #3818
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh
Ale czego się boicie?
ja się po prostu stresuję że serduszko przestanie bić, albo coś będzie nie tak. na ostatniej wizycie było ciut lepiej niż poprzednio bo nogi mi się aż tak nie trzęsły, ale stresik i tak był
Stary 2013-01-02, 10:47   #3819
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Odzyskałam wczoraj mojego pluszowego kotka z dzieciństwa Ciocia mi go dała zapakowanego, bo go nazywałam Ogórek, bo ma takie zielone oczy, a jak sięurodzi Jurek to będzie Jurek-Ogórek, więc ciocia wzięła go kuzynom i mi go oddała

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Ale czego się boicie?
jak to czymmm czy wszystko ok z dzidzia heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:49   #3820
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
cześć gaduły najęte ja od dwóch dni podczytuje, ale nic mądrego do głowy nie przychodzi coby napisać. trochę się męczę z gardłem, ale syrop z cebuli trzy razy dziennie zażywam i nie jest źle. chociaż mały katar się pojawił :/
od rana mam problem z oddychaniem. łapie mnie jakiś taki bezdech. już dwa razy się przebierałam. z sukienki dżinsowej na którą tak się cieszyłam, że jest w sam raz i to ostatni dzwonek, żeby założyć, na getry i luźną bluzkę, ze stanikiem rozpiętym, w końcu zdjęłam stanik całkiem, ale nie mija. podczytałam i piszą, że w 30 tyg to normalne, bo jest ucisk na przeponę. ja jestem w 20 tyg. męczące to, a jeszcze dziś muszę wyjść, mam spotkanie z doradcą finansową, pasuje być skupionym, a nie co minutę wzdychać pod niebiosa i próbować głęboko oddychać z otwartą paszczą, żeby trochę nałapać powietrza :/ serducho mi waliło przez chwilę, ciśnienie mam normalne w miarę tj 93/45. miała któraś z Was taki problem?
Kochana, to nie jest normalne ciśnienie. Masz za niskie i może właśnie dlatego ciężko Ci złapać oddech. Walnij sobie słabiutką kawkę.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:52   #3821
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
opowiem wam tylko mój sylwestrowy sen (bo oczywiście spałam):
urodziłam mojego synusia i łaziłam sobie tak bez celu, aż natknęłam się na Ashyshqę - bidulka krzyczała, że nie da rady urodzić, a to ma być już, więc się zaoferowałam, że za nią urodzę, bo mi tak lekko poszło
no i urodziłam, ale okazało się, że znów chłopak, i się martwiłam, że Ash mnie posądzi o podmianę dziecka czy cuś, bo ona córeczkę miała mieć przecież... i nie wiedziałam, jak jej o tym powiedzieć potem słabo pamiętam, ale miałam tylko mojego synusia i brata przy sobie, więc przypuszczam, że Ash zaakceptowała syna
Ale Ty masz sny
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale super brzusio
U Ciebie już widać, że ciążowy Śliczny. Ja niby ten sam tydzień też mi się wydawało, że widać, a na zdjęciu marnie
Twój brzusio mój mąż okreslił by pewnie mianem "małe wzdęcie"
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Mam za to jedno pytanie, jak rozwiązujecie kwestię dziecięcego pokoju, śpi razem z wami w sypialni, czy od niemowlęcia we własnym pokoju?
Na początku łóżeczko na pewno będzie w sypialni i ciuszki i reszta rzeczy pewnie też. Po około miesiącu zamierzam jechać do rodziców na około 2 miesiące wakacyjne więc i tak będzie spać razem ze mną w pokoju, a mąż w tym czasie będzie według niego się wysypiać, a według mnie kafelki w łazience i ubikacji
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a co do bóli kuje mnie z lewej strony koło jajnika tak jakby owulka ale nie stale tylko np przy zmianie pozycji. Może sie coś naciąga
Też mnie tak czasami pobolewa. Wczoraj położyłam się spać i przypomniało mi się, że spray do nosa został w innym pokoju więc wstałam. Zwijałam się po około 2 metrach w drzwiach z bólu, ale szybko przeszło, chyba za szybko się zerwałam w z łóżka.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:52   #3822
sharpnowaja
Zakorzenienie

myślicie że dziś sklepy będą normalnie otwarte? muszę jakiś kolczyków poszukać na to wesele ale boję się że będzie wszędzie inwentaryzacja
Stary 2013-01-02, 10:54   #3823
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Brawo za 22tc!!!
Powiem Ci ,że łóżeczko bajera

No nareszcie

A to już jak Wam będzie wygodnie, ale na początku wstaje się dość często i wygodniej było by w jednym pokoju.

Albumu nie widziałam ani fotki:/ zrób w opcjach album prywatny sobie i wgląd do niego będą miały tylko osoby którym wyślesz,żeby mieć je w kontaktach,albo jak ktoś cię zaprosi do kontaktów i wyrazisz zgode

Nadrobiłam i Witam się

Byłam odebrać wyniki.. krew niby ok chociaż hemoglobina mi spada:/ Obecnie mam 11,1..
Co do moczu to powiedzcie mi.. jak normy PH są 5,0-7,0 a ja mam 9,0 to co to oznacza?stan zapalny?..
Nic nie boli,nic nie piecze i nie swędzi
hej ..Ja ten album własnie zrobiłam z prywatnego na publiczny ..no ale trudno..nie wyszło
a nie mam teraz zadnych innych zdjęc w kompie bo syn mi wczoraj od nowa system stawiał i niestety wykasował

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:54   #3824
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się po prostu stresuję że serduszko przestanie bić, albo coś będzie nie tak. na ostatniej wizycie było ciut lepiej niż poprzednio bo nogi mi się aż tak nie trzęsły, ale stresik i tak był

A czujesz już dziecko?
Stary 2013-01-02, 10:54   #3825
xal
Zakorzenienie

Cytat:
myślicie że dziś sklepy będą normalnie otwarte? muszę jakiś kolczyków poszukać na to wesele ale boję się że będzie wszędzie inwentaryzacja
Większość powinna być otwarta, zwłaszcza sieciówki.

Lonely przypominam się o kolor farby na ścianach

A, no i wczoraj zapomniałam napisać, ze z TV mieliśmy niesamowite szczęście cenowe, bo teraz 300 zł drożej. Będzie więcej na pieluszki

Stary 2013-01-02, 10:54   #3826
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, to jak mam go wciagnac?!
nie tylko starać się nie wyginać tak kręgosłupa koci grzbiet robić, może będzie mniej bolało

Cytat:
znajoma urodzila w wigilie o 15 troche strescila mi swoj porod. napisala zebym nie zapomniala o maszynce do golenia, bo polozne przynosza swoje - szpitale maja z tym problem, bo to podobno nie jest "sprzet medyczny". jak wychodzila to dala w podziekowaniu jakies czekoladki i 2 opakowania maszynek jednorazowych rodzila 4 godz, z czego tylko 15 min partych. dwa razy po pol godziny siedziala pod prysznicem (immersja wodna) i nikt jej nie liczyl, ze zuzyla duzo wody, hehe. najbardziej bolalo ja...zszywanie, znieczulenie nie dalo rady. co jeszcze? radzi sie teraz wysypiac i podczas rodzenia nie wrzeszczec tylko czekac na skurcz, wziac gleboki wdech i na zamknietych ustach cisnac jak przy mega zatwardzeniu skoncentrowac sie i wspolpracowac z polozna. ona nie zaplacila za prywatna. czekam na relacje drugiej znajomej, rodzacej 17go :P obie urodzily coreczki.
co do maszynki to ja mam zamiar ogolić się sama, w domu

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Nawet nie staram sie was nadrobić tempo jak dla mnie zabójcze.
Mam za to jedno pytanie, jak rozwiązujecie kwestię dziecięcego pokoju, śpi razem z wami w sypialni, czy od niemowlęcia we własnym pokoju? Bo teraz już sama zdurnialam
My mamy dwa pokoje, więc na początku śpimy z Małym a jak podrośnie to będziemy się musieli wynieść do salonu
Cytat:
boli gardło i łepetynka;/ kaszle ale staram sie wstrzymywać bosie boje...
a co do bóli kuje mnie z lewej strony koło jajnika tak jakby owulka ale nie stale tylko np przy zmianie pozycji. Może sie coś naciąga
Nie wstrzymuj kaszlu, tylko sobie zaszkodzisz Zepnij brzuch, skul nogi i możesz kaszleć, wtedy nie powinien Cię złapać skurcz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A jeszcze sie z Wami podziele ciekawostka jaka znalazlam na temat imienia o jakim.myslimy dla naszej coreczki. Okazuje sie, ze Leila,Laila,Lada, Łada (jest jeszcze kilka innych wersji) to praslowianska boginip milosci i urodzaju, matka blizniakow Lela i Polela (pamietacie z licealnych lekcji polskiego), ktorej kult byl bardzo powszechny w Polsce, a swiatynie swa miala na Lysej Gorze, czyli Jasnej Gorze w Czestochowie. Kosciol probowal skierowac ten kult w strone Matki Boskiej, ale minely stulecia, zanim sie to udalo. I jeszcze pare innycg ciekawostek. Np to, ze lada znaczylo kiedys piekna dziewice, a z czasem nabralo pejoratywnego znaczenia i powstala ladacznica i jeszcze inne smaczki. No to zesmy wycelowali! oj poszukiwania beda chyba trwaly dalej choc kto wie?
Ja tam się nie przejmuję znaczeniem imion
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Byłam odebrać wyniki.. krew niby ok chociaż hemoglobina mi spada:/ Obecnie mam 11,1..
Co do moczu to powiedzcie mi.. jak normy PH są 5,0-7,0 a ja mam 9,0 to co to oznacza?stan zapalny?..
Nic nie boli,nic nie piecze i nie swędzi
Z tego może się zrobić stan zapalny chyba Ja miałam pH 7 i dostałam tabletki na zakwaszenie moczu bo miałam trochę bakterii więc przy pH 9 pewnie będziesz ich miała więcej, one lubią zasadowe pH.

dla wszystkich za tygodnie!!
dla wizytujących

Dziewczyny czym Wy się tak stresujecie? Mi przeszło po 12tc trochę nerwów było przy tym krwiaku ale teraz, jak już czuję Małego to w ogóle się nie denerwuję wizytami
---

Dzień dobry
Ja już po śniadanku - kaszka manna z żurawiną i pomarańcza

No i sypie śnieg Wczas Aż mi się nie chce nigdzie wychodzić a obiecałam mężowi pizzę na obiad

No i witam się w tej drugiej połowie Zaczynamy 21tc

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-01-02 o 10:55
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:56   #3827
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
boli gardło i łepetynka;/ kaszle ale staram sie wstrzymywać bosie boje...
zdrowiej szybciutko i nie wstrzymuj kaszlu

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
chwalę się że moje maleństwo coraz to silniej i pewniej daje mi o sobie znac..kopniaczkami

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Mysia na chwile udostępniłam mój album z brzuszkiem ..na zdjeciach jestem w 15tc przed świetami ..czyli przed obżarstwem ...
zainteresowanych tez zapraszam

nie wiem czy odblokowałam ten album..czy któraś może mi napisac czy go widzi??
ja nie widzę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
JAk się nazywał ten syrop dla ciężarnych pren... co dalej? Bo chyba mnie bierze...
widzę, że dziewczyny już podaly Ci nazwę, ja w końcu nie kupiłam tego syropu, wyleczyłam się sama. Czosnkiem, malinami, mlekiem, wodą z cytryną i miodem

Banka za 22tc

Cytat:
TŻ mnie zaskoczył bo wziął sobie dzień wolny, żeby jutro ze mną pojechać na usg
dla Tż, mały gest a tak cieszy

ja w poniedziałek pierwszy raz pójdę do gina sama, Tż nie da rady

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a łozeczko my turystyczne bo czesto wyjezdzamy, wiec po co 2 jescze w domu trzymac , i teraz one takie ulepszone ze stwierdzilam jak mam kupic drewniane i dokupowac karuzele zabwki przewijak a tu wszystko jest łacznie z lampka i wibracjami
też mamy taki plan
tylko już dostaliśmy jedno łóżeczko drewniane w spadku od bratowej i się zastanawiamy co z nim zrobić

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Can- przepraszam, że Ci zawracam tyłek, mogłabyś zarzucić linka do tych zbiorowych zamówień z NEXTa. Bo korci mnie to jak cholera
podbijam

Stary 2013-01-02, 10:57   #3828
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
banka - gratuluję 22 tyg

Ja mam już nerwicę przed jutrzejszą wizytą u gin Pół nocy nie spałam a dziś pewnie w ogole nie zasnę

TŻ mnie zaskoczył bo wziął sobie dzień wolny, żeby jutro ze mną pojechać na usg

Wstałam po 6rano, puściłam i nie mogę nic zjeść bo cały czas mi niedobrze
brawo dla TZta

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
No, a z hitów, to rozmawialiśmy dwa dni temu z teściową przez telefon. Jak tylko sobie przypomnę, to leję. Mówię jej coś tam o Leonie, a ona do tż-a: Ooo! Twój pradziadek tak miał na imię! Ja już taka ucieszona. A ona: Ale Leeeeeeeeon? Nieeeładnie. A tż banan na mordce i mówi: No tak, bo będzie Janek. A ona: Jak? Tż: JAN! Ona: Jaaan? Takie stare imię?? Jest tyyyyyyyle pięknych imion. Pytamy jakich, a ona: Kajetan na przykład. I co 2 minuty powtarzała to: Jest tyle pięknych imion, a wciąż o tym Kajetanie. Jak skończyliśmy gadać, to tż stwierdził, że więcej do niej nie dzwoni.
Moja teściowa jak mówimy ludziom, że będzie Wojtek to dodaje, "ale jeszcze nie są pewni imienia i może zmienią""...Najpierw proponowała Błażej, potem Joachim i w ogóle, jakieś imiiona z bibli ze starego testamentu jej się podobają.. Imiona ogólnie są ok, tylko my mamy polskie nazwisko - nazwa zwierzęcia hodowlanego, więc przy udziwnionym imieniu brzmi to karykaturalnie i trzeba znaleźć jakieś normalne imie...

Cytat:
ciśnienie masz strasznie niskie, pewnie dlatego.. Ja też mam tak, że ciężko mi oddychać i muszę takie głębokie oddechy brać bo czuje, że się inaczej udusze..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:57   #3829
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Kochana, to nie jest normalne ciśnienie. Masz za niskie i może właśnie dlatego ciężko Ci złapać oddech. Walnij sobie słabiutką kawkę.

To już jest po kawie.. normalnie miewam 80/ 40, czasem koło 87/45
Stary 2013-01-02, 10:58   #3830
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety mam to samo:/

Cytat:
No u mnie z tego co widziałam to czynne

Cytat:
nie tylko starać się nie wyginać tak kręgosłupa koci grzbiet robić, może będzie mniej bolało

co do maszynki to ja mam zamiar ogolić się sama, w domu

My mamy dwa pokoje, więc na początku śpimy z Małym a jak podrośnie to będziemy się musieli wynieść do salonu
Nie wstrzymuj kaszlu, tylko sobie zaszkodzisz Zepnij brzuch, skul nogi i możesz kaszleć, wtedy nie powinien Cię złapać skurcz

Ja tam się nie przejmuję znaczeniem imion

Z tego może się zrobić stan zapalny chyba Ja miałam pH 7 i dostałam tabletki na zakwaszenie moczu bo miałam trochę bakterii więc przy pH 9 pewnie będziesz ich miała więcej, one lubią zasadowe pH.

dla wszystkich za tygodnie!!
dla wizytujących

Dziewczyny czym Wy się tak stresujecie? Mi przeszło po 12tc trochę nerwów było przy tym krwiaku ale teraz, jak już czuję Małego to w ogóle się nie denerwuję wizytami
---

Dzień dobry
Ja już po śniadanku - kaszka manna z żurawiną i pomarańcza

No i sypie śnieg Wczas Aż mi się nie chce nigdzie wychodzić a obiecałam mężowi pizzę na obiad

Brawo za 21tc

No i dzięki za odpowiedź nt moich wyników
Zobaczymy co moja gin na to powie.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:58   #3831
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

hmmmm no słusznie myślisz, ale sieciowe w galeriach zazwyczaj mają nocami
Stary 2013-01-02, 10:59   #3832
xal
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie nic nie sypie, niby według prognozy rano coś miało ...
Pizzę możesz zrobić domową, no chyba, że nie masz składników.
Ja też muszę wyjśc na zakupy bo ostatni chlebek z zamrażalnika wyjęłam.

Stary 2013-01-02, 11:01   #3833
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
brawo dla TZta

Moja teściowa jak mówimy ludziom, że będzie Wojtek to dodaje, "ale jeszcze nie są pewni imienia i może zmienią""...Najpierw proponowała Błażej, potem Joachim i w ogóle, jakieś imiiona z bibli ze starego testamentu jej się podobają.. Imiona ogólnie są ok, tylko my mamy polskie nazwisko - nazwa zwierzęcia hodowlanego, więc przy udziwnionym imieniu brzmi to karykaturalnie i trzeba znaleźć jakieś normalne imie...

ciśnienie masz strasznie niskie, pewnie dlatego.. Ja też mam tak, że ciężko mi oddychać i muszę takie głębokie oddechy brać bo czuje, że się inaczej udusze..

Joahim rozważałam, ale syn Joanny? przynajmniej nazwisko zagraniczne to ładnie brzmiało. a i tak okazało się, że będzie córunia

pocieszyłaś mnie, jeśli i Tobie się zdarza i Cię to nie martwi. właśnie nie czynię związku z ciśnieniem, bo u mnie jest rzecz można podwyższone dziś. nawet przy 80/40 nie miałam takiego problemu z oddychaniem :/
Stary 2013-01-02, 11:02   #3834
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo niskie masz to drugie ... to pierwsze z resztą też niziutkie. Wypij kawę, a zaraz później herbatę, taka mieszkanka podobno najlepiej podnosi i trzyma dlużej wyższe ciśnienie.

Stary 2013-01-02, 11:03   #3835
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
U mnie nic nie sypie, niby według prognozy rano coś miało ...
Pizzę możesz zrobić domową, no chyba, że nie masz składników.
Ja też muszę wyjśc na zakupy bo ostatni chlebek z zamrażalnika wyjęłam.
To ma być domowa, koniecznie Mam tylko wędlinę, nie mam sera, pomidora, brokuła, drożdży, mąka też wyszła

Dziewczyny chyba chodzi o ten wątek z zamówieniami z NEXT'a
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327761

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:03   #3836
sharpnowaja
Zakorzenienie

no to idę, a później zabieram się za obiadek
Stary 2013-01-02, 11:04   #3837
maarchewka
Zakorzenienie

godzina 11 a ja dalej nic nie zrobiłam... ehh dobrze ze mi efektywności nie wyliczają bo by mnie zwolnini

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:05   #3838
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
serducho mi waliło przez chwilę, ciśnienie mam normalne w miarę tj 93/45. miała któraś z Was taki problem?
to jest za niskie ciśnienie, ale nie martw się ja też mam często takie. Ostatnio jak mi położna mierzyła to miałam 90/43
problemy z oddychaniem też mam, ale jestem astmatyczką. Byłam u pulmonologa i dostałam leki. Czasem oddycha mi się ciężko

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Lonely przypominam się o kolor farby na ścianach
przepraszam, zapomniałam.
Dzisiaj zapytam i dam Ci znać

Stary 2013-01-02, 11:06   #3839
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Na początku łóżeczko na pewno będzie w sypialni i ciuszki i reszta rzeczy pewnie też. Po około miesiącu zamierzam jechać do rodziców na około 2 miesiące wakacyjne więc i tak będzie spać razem ze mną w pokoju, a mąż w tym czasie będzie według niego się wysypiać, a według mnie kafelki w łazience i ubikacji
jak się już wyśpi, to może coś ułoży

Cytat:
Napisane przez vvgh
A czujesz już dziecko?
jakbym czuła to pewnie bym była spokojniejsza nic nie czuję i brzucha nie widać, ale to dopiero 15t, więc mam jeszcze sporo czasu do pierwszych kopniaków
Stary 2013-01-02, 11:07   #3840
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

za 21 tydzień

dziś też chciałam robić pizzę, bo mam mozarellę do dziś przydatną. planuję z tego przepisu http://whiteplate.blogspot.com/2008/02/pizza.html ma super komentarze. ale sęk w tym, że mam jeszcze krokiety z przedwczoraj, które wyszły przepyszne. dziękuję Ci bardzo Jussti za przepisy!!!
myślicie, że mogłabym przetrzymać tę mozarellę do jutra? np. w zalewie z oliwy albo zamkniętą?

chyba faktycznie popracuję nad powyższeniem ciśnienia niech ktoś mnie wkurzy

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-01-02 o 11:09
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości