|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Witam się kochane w Bowym Roku,,,
Jak tam żyjecie po wczorajszych szaleństwach???
![]() |
#903 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do sranka to smółka szła tak 2 pełne dni na 3 już było widać inną kupkę a co do teściowej... no cóż to teściowa, za dużo wymagać nie można Cytat:
Cytat:
a pomidorówkę jadłam już 3 razy, nie wiedziałam, że nie wolno ; p ale małemu nic nie jest, więc też mu nie powiem , że to alergen ; p Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale na pocieszenbie powiem, że przy drugim dziecku jest łatwiej, to już nie jest taki kosmos jak przy pierwszym ![]()
![]() |
![]() |
#905 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mm kupiłam awaryjnie bo boję się, że ona nie dojada i jak będzie ryk to czymś się trzeba wspomóc. Tak to przynajmniej jestem spokojna. Ale póki co stoi. Szkoda tylko tej chorej kasy za butelkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Boże no a to dopiero początek stresów ![]() Cytat:
![]() Ja mam taki sam mętlik w głowie co do pępka. Żyłam w przeświadczeniu, że to sie na sucho pielęgnuje, dezynfekuje dookoła i takie tam. A na kąpaniu w szpitalu polozna j.e.b całe dziecko pod wodę. Nawet tż zrobił wielkie oczy, że jak to pępek się moczy a ta mówi, że nic nie szkodzi... Cytat:
![]() Kocham takie njusy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wrzucam swoje dziecię do albumu, jakem dumna mama ![]() ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Czy ja dobrze liczę, że czekamy jeszcze na dwa oseski czy kogoś pominęłam? Edytowane przez dzika_kaka Czas edycji: 2013-01-02 o 00:47 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Hej!
Własnie konczy sie moja tura czuwania przy Kacperku ![]() Skorzystam z okazji i napisze co u nas, choc nie nadrobie (na razie). Gratuluje nowych dzieciaczków, zwłaszcza Matce watku, ktora widzę, że dzien po mnie sie doczekała. Jestesmy od wczoraj w domu i dajemy sobie całkiem niezle rade. Ubieranie, przewijanie, usypianie - zaliczylam szybki kurs na polozniczym - dziecko pod nasza opieka i raczej zero rad, co i jak. Sama wiec z TZtem pracujemy nad zwyczajami, mam nadzieje, ze jutro przyjdzie połozna i zweryfikuje, czy wszystko ok. Mam taka hustawke nastrojów, ze sama ze soba nie moge sobie dac rady. W jednej chwili na kazda mysl - pozytywna czy negatywna reaguje płaczem i nci nie jest w stanie go zatrzymac. Chodze jak zombie, ale co tam, wazne, ze mały zdrowy. Negatywne jest tylko to, ze mam kłopoty z karmieniem. Na 5 dob zycia mojego dziecka podoilo cyca raz przez pol godziny, jeszcze w szpitalu. Maly tuz po porodzie miala klopoty z zassaniem brodawki, potem to nei przechodzilo, stawia wysoko jezyczek (nie ma dolnej wardze) i nie zasysa. Cwiczylam godzinami w szpitalu, kupilam tez nakladki silikonowe, ale mialam malo pokarmu i sie denerwowal. Nic to jego ssanie sie nie poprawilo w domu, jest glodny, denerwuje sie, placze, a ja nie mam sily na chama go przystawiac, tym bardziej, ze laktacja sie dopiero rozkreca. Dzis odciagnelam troche laktatorem - nawet dobrze to znosze - mam nadzieje, ze jutro wiecej i wiecej i w ten sposob bede karmic swoim mlekiem, ale z butelki. Poza tym maly wcina mm, obecnie Nan Pro HA (takie dostawal w szpitalu) po 90ml co 3,5 godziny, nie ulewa, robi kupki, wiec w razie czego zostaniemy na mm. TZ mnie wspiera w kazdej decyzji, widzi, ze walcze o karmienie piersia. Ale tesciowa, mama czy nawet znajoma polozna wk****mnie kiedy, pytaja - to nie masz pokarmu? tak mało? itd.... . . . . Okazuje sie, ze czuwam do 8 ![]() Wogole nie chce mi sie spac, TZ jutro idzie do pracy na chwilke, wiec posiedze i poogoladam moje dziecko - jest piekne ![]() Co do porodu, to osiemdziesiąty ktorys opis jest mało ciekawy. Napisze wiec w skrocie. Bole zaczely sie ok. 6 rano - bolal mnie brzuch jak na @, seriami co 5/6 minut przychodzil wiekszy bol. Od 9 juz bylo nieznosnie. O 10 wyladowalam pod KTG, o 10.30 badanie ginek. - rozwarcie 6/8 cm. O 11 zaczelam pobyt w sali porodowej - rozwarcie duze, ale glowka wysoko. Poszlismy pod prysznic, skakałam na pilce, podczas kolejnego badania odeszły wody. Potem najgorszy etap - bole a ja na lozku pod ktg - znajoma polozna podkurczala mi jedna noge (zeby dziecko zeszlo) - myslalam ze ja kopne, wyłam w bolu, TZ mnie wpsieral caly czas. Potem przyszla ulga - parte - zanim zakapowałam o jakie parcie chodzi, maly szybko sie urodzil o 12.50. Nacieli mnie, bo mial duza glowke -37cm w obwodzie, mam 3 szwy i jeden "kosmetyczny" jak to powedzial gin gdzies kolo cewki. Jestem naprawde dumna z meza, ze był ze mną - on tez jest podbudowany ![]() ![]() ![]() Pobyt na polozniczym super, jedynie niemile babki od noworodkow - niektore - i ich podejscie do karmienia, przystawiania.....byly tez inne, pelne checi pomocy i zrozumienia. No i tyle. Jesli mi sie uda rozkrecic laktacje i maly zacznie ssac - bedzie calkowicie super. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() Każde dziecko jest inne, zapamiętaj Kochana - NIE PORÓWNUJEMY DZIECIACZKÓW!!! Bo można w paranoję popaść ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() Czkawka podobno nie męczy dziecka, mój też ma baaardzo często, czasem dam cyca na czkawkę, a czasem nic i sama przechodzi ![]() ![]() Śliczna Ewunia ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba 2 zostały, wczoraj lub przedwczoraj pisała Kotperski że jest w szpitalu. Ale Ona nie jest dopisana jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Trzymam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- wstawać śpiochyyyyyyyyyyy!!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() witam się w już lepszym humorze. Miałam wczoraj jakiś kryzys... Wypiliśmy potem z mężem butelke wina i od razu lepiej mi się zrobiło ![]() Byłam bardzo zła bo na obiad zjadłam tylko i wyłącznie ziemmiaki, które zresztą ostygły bo musiałam dać jeść małej. Bo tż zrobił surówke z pomidorem, który jednak jest alergenem i wolę nie ryzykować ![]() No ale potem tak jak pisałam, przeszło mi :P
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
co do pępka
na wypisie miałam żeby tylko osuszać i normalnie wodą z mydłem myć zawsze nam się zmoczył przy kąpieli ![]() oczywiście nasłuchałam się że robić kikut spirytusem to szybciej odpadnie bla bla ale zrobiłam jak mówili w szpitalu i jak mówiła położna na wizycie woda z mydłem, osuszanie a po kąpieli dookoła przejechać patyczkiem odpadł sobie po 2 tygodniach bez babrania bez niczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Ja octeniseptem psikam - tak nakazywali :P
dziś Laura ma 2 tygodnie, kikucik jeszcze jest. Ukrusza sie tylko delikatnie bo czasem widzę czarne kuleczki na pieluszce czy bodziakach
![]() |
#911 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, widzę że temat pępkowy. U nas w szpitalu kąpali codziennie i moczyli ten pępek, potem na wypisie mi napisali - sucha pielęgnacja. Kikut odpadł po tygodniu, ale jeszcze się nie zagoiło dobrze, wczoraj poszło trochę krwi i jest strupek. Martwię się, ale dziś ma być u nas położna z pediatrą, to może coś poradzą. Poza tym mały ma sapkę, chociaż nic w nosku nie ma. Być może mamy za suche powietrze w domu. Kurczę, tak się martwię o tego maluszka... Do tego mam ciągłe wahanie nastroju i płaczę co 5 min.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też octaniseptem psikałam i po tygodniu nam odpadł pępek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
tTommorow u mnie podobnie gabi konczy 2 flaszke antyb zaczelo sie od malego chcieli dac nas do szpitala ale si nie zgodzilam godzinami nosilam inhalacje antyb i ladnie wyszedl
![]() trzymam zeby u was sie poprawilo postanowilam byc juz na biezaca wiec gratuluje wszyskim nowym mamusiom moj 10 stycz konczy 2 m juz kupilam 3 aaa wielki chlop ma ponad 6 kg a waga 2900 (po spadku ) jaaa tez nie mam wyrzutow ze nie karmie waznijszy najedzonu niuniek kaamila moj dzien : 6-7 pobudka flacha oli, flacha gabi, tz sniadanie ja w bigu kawe ubieranie dzeci porzadki istna jazdaaaaaaa do 14 robimy tu pozniej na budowe powrot 19 kapanie karmienie usypiaanie porzadki i tak w kolkooo sylwek mialam gosci bo gabi robilam opoznione urodzinki na szczescie pomogla mi moja mama bo bym padla pstanio spie po 3 godz i wczoraj pojechalismy do mamy zajela sie olim a ja z agabi przespalam 3,5 godz jupiiii doslownie co do pieluch ja patrze jak leza czy nie przelewa czy sie nie odbijaja na oko jednym slowem ja juz 1 reka to chyba wszytsko robie karmie 2 na raz 2 nosze idzie sie wykonczyc ale kocham ich nad zycie iii dziewczynki wszytskiego najlepszego w nowym rokuu jagna ja tez naderwlalam mojemu nie chcaca i nic sie nie staloo i na brzuchu klade bo lubi lezec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Neipys opis super, co z tego, ze ktorys tam z rzedu ![]() My chorzy tzn, ja i TZ, a dzieciaki lekki katarek tylko na szczescie ![]() nie wie ktoras co jest dobre na krwotoki z nosa?? bo TZ ma baaardzo czesto od wczoraj co do pepka to ja moczylam w kapieli, zero stresu, tylko patyczkiem podwazalam lekko i wycieralam tam i odpadl jak mala skonczyla 2 tygodnie co do dzieci, to mi sie fajnie robi, jak dwojka naraz na mnie spi, takie male slodziaki ![]() Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-01-02 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
noi nadrabiam dalej
kapiel u nas ja jestem sama wiec wanienka do pokoju dogrzewam rozbieram gabi i ona mi pomaga przyy olim kapie go pozniej wyciagam wchodzi gabi i bawi sie ja w tym czasie robie kolo malego pozniej jego zawijam daje smoka i myje szybko mala wyciagam i ubieram jedno flacha drugie flacha jak zasna to wynoszenie wanienki porzadki moj tz taki padniety wraca ze nawet nie slyszy jak dzieci placza bo w domu jest przewaznie po 23 a wstaje o 6 wiec wszystko kolo nich robie sama |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też octanisept, odpadł po 10 dniach, jeszcze nie zagoił się do końca bo rano wycieram zaschniętą krew, ale jest tego coraz mniej ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oluś rzeczywiście duży ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() Na krwotoki zimne okłady (np mały ręcznik zmoczony zimną wodą) na nasadę nosa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno to kryzys lakatycyjny, bo przeciez wczesniej bylo oki? nie stresuj sie na zapas u mnie nie lepiej, najdluzsze przerwy to 2 godziny a najlepsze, ze jak czasem dluzej ssie i leci mleko znow to ona w ryk bo juz nie chce ![]() jak ma zasnac to bez piersi i sie wybudza i ryk i zanim ja ululam to juz sie budzi bo znow glodna ![]() teraz jakos zasnela czyli pewnie z pol godziny i powtorka z rozrywki ![]() o nie, juz sie budzi.................... ...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
a mój mąż wrócił dziś już do pracy i sami z Jaśkiem siedzimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
weronika podziwiam, bo ja na razie mam pomoc TŻ
zimne oklady robi czesto, ale kurka i tak budzi sie wnocy i leci bo leje sie doslownie, przedawkowal chyba sudafed do nosa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O zasypianiu bez cycka nie ma mowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Mój też ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
judka moj nie mial dnia urlopu nawet jak mnie przywiozl ze szpitala musial isc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Mój też... Zapowiedział sie, że o 15.30 bedzie w domku. Dziwnie bez niego... przyzwyczaiłam sie już, że mam całodobową pomoc
![]() W albumie zdjęcia mojego brzucha.... ja pier..... ![]() ![]() ![]() Rozstępy..... no tak ... zostały mi te co mi sie zrobiły w ciąży.... biodra, pośladki no i te na brzuchu ![]()
![]() |
#923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Sylwestra spędziliśmy ze znajomymi. Było wesoło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Hej moje drogie
![]() Bąbel śpi, w nocy dał nam koncert od 3 do 5. Dziewczyny na noc daję małemu Enfemil i on ma taki jakiś dziwny posmak taki metaliczny, gdzieś czytałam ze to dlatego ze ma duzo zelaza i tak sie zastanawiam czy nie za duzo tego zelaza bo ja pije te buraki jem suszone morele i do tego tardyferon 2 razy dziennie i on sie tak okropnie ręzy i płacze jak ma zrobić kupkę. Nie wiem czy mu nie zmienic tego mleka? ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- ja od początku ciązy do teraz smaruje bio oil i gówienko ![]()
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
ja chyba mogę w ciąży chodzić
![]() rozstępu żadnego i wlazłam wczoraj w swoje jeansy ![]() ale ktoś by musiał za mnie potem urodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
a ja przymierzyłam swoje ciążowe spodnie ale te co kupiłam na samym początku i .. nie wchodzę w nie .... zatrzymują się w połowie ud ... cholerne biodra
![]() jeśli chodzi o bluzki to też kicha bo przez cycki też sie nie mieszcze w stare rzeczy ... także zostałam dalej w ciążowych ciuchach ... ![]() ![]()
![]() |
#929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- bo prawda jest taka że nic nie pomoże na rozstępy, jak mają wyjść to i tak wyjdą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 | ||||
Zakorzenienie
|
Moja też mi dzisiaj dała w kość. Nad ranem gdzieś chyba od 5ej coś chciała i chyba sama nie wiedziała co chce. Położyłam ją koło siebie - niby trochę było lepiej, ale dla mnie sen żaden. To znaczy trochę pokimałam, ale ja nie umiem zasnąć takim spokojnym snem przy tak małym dziecku. Mam wrażenie, że usnę i ją przyduszę.
--- Tai - o ile pamięć mnie nie myli to pisałaś, że jak jest większa niespodzianka w pieluszce to myjesz pod kranem. Mogłabyś mi napisać jak chwytasz swojego synka do takiego mycia? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaka ślicznotka ![]() Cytat:
![]() Moja też ciężko pracuje jak ma zrobić kupkę, ale w sumie nie jest łatwo robić kupę na leżąco. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.