Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 13:50   #3541
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hope-a ty jeszcze tutaj?
Na porodówkę śmigaj
No no teraz już bym baaardzo szybko chciała, bo nogi to mam takie spuchnięte, że masakra, bolą, kręgosłup też na wykończeniu tylko widzicie, nie chciałabym się dowiedzieć w ostatniej chwili, że np. też jest maluch duży i cc by się przydało. Nastawiam się na sn... Wczoraj tak sobie o tym rozmyślałam i sie zastanawiam czy będę się drzeć, czy bardzo będzie bolało jak długo to potrwa chyba mnie jakieś straszki przedporodowe dopadają

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:54   #3542
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38396270]Lewatywa do cc - powinien szpital zrobić. Golić tak samo, mnie piłożna już na stole operacyjnym podgoliła na samym wzgórku - i głupia byłam, że nie dowiedziałam się potem CZYM. Słuchajcie, na szybko, na sucho - słowo honoru NIC potem nie swędziało, żadna kropeczka, żadne podrażnienie, tyle wiem, że podobno to jakieś plastikowe ostrza!

Co do tygodnia - u mnie 40 zaczęty [/QUOTE]

jakies magiczne sztuczki? az sie wierzyc nie chce... ja tylko raz przeleciałam na sucho to klęłam w zywe kamienie, bo nie mogłam sie potem wytrzec po siku

o kurcze- 40 to juz meta zresztą, było nie było mój kalendarz 40 pokazał mi w niedziele kiedy to zleciało???

uzależniona jestem, na jakis odwyk chyba czas bo zamiast ziemniaki na obiad obierac i kotlety klepac to ja siedze na sabacie i klepie, ale w klawiature
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:55   #3543
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

W końcu was nadrobiłam.
Wasze brzuszki i dzieciątka piękne

Ja dzisiaj się wk..łam.
Miałam dzisiaj zrobić sobie wyniki bo jutro mam do lekarza.
Morfologia,mocz i alat.
Specjalnie nie jadłam,ubrałam się wsiadam do samochodu a tu ... guzik.
Moja fura nie odpaliła.
Akumulator się rozładował bo przed świętami tylko jeździłam
Nawet nie przyszło mi do głowy żeby ją odpalić raz na parę dni.

Boli mnie krzyż i ciut brzuch na dole.
Boję się że was wyprzedzę a u mnie dopiero jutro zaczyna się 35 tc.

W sumie mam już dość,jest mi ciężko i wszystko mnie boli.
TŻ mówi że chrapię jak parowóz.

Sen ostatnio miałam pół piękny.
Śniło mi się że urodziłam już malutką.
Ale strasznie mi było przykro bo mojej mamie się nie chciało przyjechać i wysłała na odczepnego siostrę.
Leżałam z małą w łóżku szpitalnym i płakałam że teściowa przy mnie jest a mojej mamy nie ma. ehh
Zauważyłam, że jesteśmy bardzo zbliżone terminem. Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? i jaki termin z niej wynika?bo ja też 35 za chwilkę
Stary 2013-01-02, 13:57   #3544
hope01
Zakorzenienie

Jezu.. Ja od poniedziałku też 40 tc - właśnie to sobie uświadomiłam po wypowiedzi szajki

Stary 2013-01-02, 13:58   #3545
mitabe
Rozeznanie

szaja może to takie były jednorazowe :
http://www.doctorshop.pl/Catalogo2.aspx?IDC=CH-8-05

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:01   #3546
bishonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że jesteśmy bardzo zbliżone terminem. Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? i jaki termin z niej wynika?bo ja też 35 za chwilkę
U mnie z tą miesiączką to różnie bywało bo miałam raz na pół roku lub co 4 msc więc z tego się nie dało wyliczyć.
Z usg termin mi wyszedł na walentynki.
Ale czeka mnie cc więc nie wiem czy lekarz będzie czekał do terminu porodu
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:01   #3547
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
szaja może to takie były jednorazowe :
http://www.doctorshop.pl/Catalogo2.aspx?IDC=CH-8-05
moja droga, mnie sie wydaje, ze szpitale w takich cenach raczej nie gustują chociaz, kto wie?

pogoncie mnie stad bo mójchlop znowu bez obiadu bedzie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 14:04   #3548
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
moja droga, mnie sie wydaje, ze szpitale w takich cenach raczej nie gustują chociaz, kto wie?

idź mu zrób idź co by on Cie nie pogonił

Stary 2013-01-02, 14:06   #3549
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

ale to są ceny za 100 sztuk... pozatym szajka rodziła w jakby prywatnym

Ehhh ja się niedługo zbieram tak mi sie nie chce... jeszcze zjadłam pare kanapek i coś mnie brzuchol rozbolał...

W ogóle mam do was pytanie ale takie na biało Bo od jakiegoś czasu chodź nie zawsze jak robie dwójke to tak mnie boli, ale nie u wyjścia tylko w środku normalnie mam wrażenie że rodze taki jakby tępawy ból, ciężko to opisać macie tak może??
Stary 2013-01-02, 14:08   #3550
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38394980]1) jak pisałam - weźmiesz zwyczajnie apaszkę jakąś i nic nie będzie widać. Poza tym naprawdę są dzieci jak od Basi Krzysio - że piersiowe wybitnie, ale np. moja córa jadła co 2,5-3h i już. I to też nie jest ewenement żaden.

2) Próbuj, każde dziecko inne może się udać, może się nie udać.

3) Podejrzewam, że chodzi o pogrubione poza tym... taki maluch nie rozumie jednego: kilka miesięcy mógł bezpiecznie przy rodzicu usnąć, i NAGLE nie? a dlaczego, jak to?[/QUOTE]
No właśnie, tak , że to niestety "wyhodowana " sytuacja. Nie to, że coś zarzucam rodzicom, bo wiesz, skąd mieli wiedzieć - pewnie im tak było wygodnie i fajnie się budowało bliskość z dzieckiem. Ale - aż się boję, czy ja nieświadomie nie odstawię czegoś co przy noworodku będzie okej, a potem mi zacznie bardzo ciążyć i będę się (koszt
em dziecka) głowić jak to teraz odkręcić. Teraz to mądra jestem że tego nie, tamtego też nie i mam tyle "rozumu i wiedzy" a w praktyce? Się zobaczy

Bokeh: ja już po i jest .. średnio.. Tzn nie że tragedia czy coś, ale tak jakoś wyrazu tej fryzurze brakuje, ta asymetria jest mała, troszkę chyba za krótko. Nieźle, ale jednak rączki mojej ukochanej fryzjerki to nie są.. potem się postaram fotkę zrobić, ale ochoty na to wielkiej to ja nie mam
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:14   #3551
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No właśnie, tak , że to niestety "wyhodowana " sytuacja. Nie to, że coś zarzucam rodzicom, bo wiesz, skąd mieli wiedzieć - pewnie im tak było wygodnie i fajnie się budowało bliskość z dzieckiem. Ale - aż się boję, czy ja nieświadomie nie odstawię czegoś co przy noworodku będzie okej, a potem mi zacznie bardzo ciążyć i będę się (koszt
em dziecka) głowić jak to teraz odkręcić. Teraz to mądra jestem że tego nie, tamtego też nie i mam tyle "rozumu i wiedzy" a w praktyce? Się zobaczy

Bokeh: ja już po i jest .. średnio.. Tzn nie że tragedia czy coś, ale tak jakoś wyrazu tej fryzurze brakuje, ta asymetria jest mała, troszkę chyba za krótko. Nieźle, ale jednak rączki mojej ukochanej fryzjerki to nie są.. potem się postaram fotkę zrobić, ale ochoty na to wielkiej to ja nie mam

No to czekam na efekt :P

Ja już wybrałam fryzjerke, bo mi sie przypomniało że kiedyś dawno byłam u jednej o nawet było spoko tylko jeszcze musiałabym się umówić...

Dobra panny ja się zbieram do wyjścia poooowoli i rodzić mi tu a nie na forum siedziec! :P
Obym nie miała już paciora

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 14:15   #3552
bishonka
Raczkowanie

bokeh Ja tak nie miałam ale..pamiętam jak dowiedziałam się o ciąży to bałam się zrobić dwójkę bo wkręciłam sobie że dziecko wypchnę niechcący
A kiedyś na kibelku to tak mi się słabo zrobiło że myślałam ze zejdę a wstyd będzie bo będą mnie bez gaci zbierać z podłogi
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:27   #3553
litllesweetangel
Lurker ;)

Odnosnie karmienia przy znajomych- ja jestem zdania, ze nie kazdy mialby ochote widziec mojego wystawionego cyca i dla mnie byloby to krepujace nawet przy rodzinie wiec w wiekszym gronie zamierzam odciagnac wczesniej pokarm i dac malej w butelce. Tak samo z przewijaniem , wole wyjsc na chwile niz zeby wszyscy musieli ogladac pupke w kupie. Ludzie maja rozna wrazliwosc, zwlaszcza ci co dzieci ani zadnej stycznosci z nimi nie maja. Ostatnio zrobila tak moja szwagierka, zaczela przewijac malego przy wszystkich, pare minut przed obiadem. Mi to nie robi bo jestem przyzwyczajona do takich numerow ale ona powiedziala tylko " nikt sie nie brzydzi nie? to przebiore go tutaj". No i piekny widok calej pupy w kupsku przed obiadkiem. Mniam.

Moja upodobala sobie zeberka z prawej strony. I caly czas wypycha tam sobie stopki I czesto jak leze nad pepkiem robi mi sie taka gulojka, to chyba pupencja :P

Bokeh mam podobnie, boje sie ze ja wypchne

My juz po wizycie, nastepna za 2 tyg Zrobila wymaz, dala skierowania i sluchalysmy serduszka W ogole moja gin to taka su**ka ale ostatnio milusia jest Dala juz L4 do konca ciazy, powiedziala ze moje uczucie jakby hmm pukania glowka w szyjke to moze byc zagniezdzanie sie w kanale rodnym

Ogolem wyszlam z tej przychodni i zrobilo mi sie tak fajnie Taki maly plemnior, jeszcze w srodku a daje tyle szczescia mam ochote wytulic dzis za to TZa

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:34   #3554
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Macie Dziołchy mojego NowoRocznego brzucholka
jakoś końcówka 37 tygodnia o ile się nie mylę
łoł!!! jaki tyci

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38388168]Ty żartujesz???? maleństwo, ja w 4mcu taki miałam
Ja wam mojego pokażę - ok. 7kg na plusie tylko, z boku wydaje się wielki być ale jak przodem stoję to nie. Tyłem jak stanę ciąży nie widać [/QUOTE]
no tutaj coś widać

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchaczki
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, gratuluję nowych maleństw

Dziewczyny, moje dziecko to istny anioł, możecie wierzyć albo nie ale właśnie przyszłam do biura z małym popracować bo nudzi mi się cholernie
Leonard pięknie ssie pierś, nocki przesypiamy- a jednak w łóżku z rodzicami:brzydal : choć zaklinałam się,że nie będzie wspólnego spania
mamy za sobą już dwie wizyty położnej, ja wyglądam dobrze, zeszczuplałam, brzuch prawie zszedł a jak ostatnio poszłam na zakupy to miałam branie u facetów - jeżu, tego mi brakowało tylko kurde jak ja jeszcze wytrzymam bez seksu???? sperma mi uszami wychodzi a TZ mowi,że jestem taka apetyczna,że się mnie doczekać nie może
w nocy zamiast śnić o pieluszkach i butelkach to mi się penisy śnią

pozdrawiam Was serdecznie dziewuszki
Leoś śliczny
i gratuluje takego szybkiego dojscia do siebie
Ja o seksie wogóle myśleć nie chciałam po poraodzie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:36   #3555
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Odnosnie karmienia przy znajomych- ja jestem zdania, ze nie kazdy mialby ochote widziec mojego wystawionego cyca i dla mnie byloby to krepujace nawet przy rodzinie wiec w wiekszym gronie zamierzam odciagnac wczesniej pokarm i dac malej w butelce. Tak samo z przewijaniem , wole wyjsc na chwile niz zeby wszyscy musieli ogladac pupke w kupie. Ludzie maja rozna wrazliwosc, zwlaszcza ci co dzieci ani zadnej stycznosci z nimi nie maja. Ostatnio zrobila tak moja szwagierka, zaczela przewijac malego przy wszystkich, pare minut przed obiadem. Mi to nie robi bo jestem przyzwyczajona do takich numerow ale ona powiedziala tylko " nikt sie nie brzydzi nie? to przebiore go tutaj". No i piekny widok calej pupy w kupsku przed obiadkiem. Mniam.

Moja upodobala sobie zeberka z prawej strony. I caly czas wypycha tam sobie stopki I czesto jak leze nad pepkiem robi mi sie taka gulojka, to chyba pupencja :P

Bokeh mam podobnie, boje sie ze ja wypchne

My juz po wizycie, nastepna za 2 tyg Zrobila wymaz, dala skierowania i sluchalysmy serduszka W ogole moja gin to taka su**ka ale ostatnio milusia jest Dala juz L4 do konca ciazy, powiedziala ze moje uczucie jakby hmm pukania glowka w szyjke to moze byc zagniezdzanie sie w kanale rodnym

Ogolem wyszlam z tej przychodni i zrobilo mi sie tak fajnie Taki maly plemnior, jeszcze w srodku a daje tyle szczescia mam ochote wytulic dzis za to TZa
Mam podobne zdanie jak Ty Też uważam, że nie każdy ma ochotę oglądać czy to karmienie czy kupy w pieluszce. Pamiętam jak byłam u znajomych z mężem i ich córcia robiła kupę. A robiła ją w ten sposób, że moja kumpela gdy zauważyła, że kupa idzie to kładła ją np. na dywan, odwijała pieluchę no i mała się załatwiała. Mimo że nie raz przewijałam dzieci, myłam pupy z wielkich kup to jakieś to takie niesmaczne dla nas było Poza tym ja na pewno będę się krępować wywalać cyca czy to przy znajomych czy przy teściach czy nawet przy swoim tacie

Super, że wizyta się udała

Moja mała też czasami się tak wypina. Tylko, że u mnie na górze pod cyckami Jest to dla mnie nie tyle bolące co trochę niekomfortowe uczucie.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:47   #3556
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A mi się śniło że Maluchna urodziła
:
Ja Ci dam maluchna. Mi jeszcze jakies 4/5 tygodni zostalo.

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Więc dziewczyny to jest mój brzuszek, po lewej stronie jak widać jest głowa a po prawej długie nogi mojego maluszka . Trochę wam zazdroszczę tych krągłych babzonków no ale jest jak jest .
Jakość słaba bo robione telefonem zaraz po przebudzeniu.
Hahahaha, skad ja to znam!!!! Tylko, ze ja po prawej stronie mam taki wypchany brzusio, a po lewej pustka czasami.

Bylam w pracy zlozyc dziewczynom zyczenia noworoczne i zaczepila mnie dentystka, zbym przyszla jeszcze przed porodem na czyszczenie zebow, bo dla ciezarnych ona moze to na NFZ zrobic. Jutro zadzwonie i sie umowie a co???????
Stary 2013-01-02, 14:54   #3557
gochaa_p
Zakorzenienie

kurde ZUS mi odwalił zwolnienie od internistki to ostatnie - zły rok wpisała :/ Siet , no i jutro trzeba jechac poprawiac :/

i co z tymi naszymi dzisiajszymi dzieciaczkami??? są jakies wieści??
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:58   #3558
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mam podobne zdanie jak Ty Też uważam, że nie każdy ma ochotę oglądać czy to karmienie czy kupy w pieluszce. Pamiętam jak byłam u znajomych z mężem i ich córcia robiła kupę. A robiła ją w ten sposób, że moja kumpela gdy zauważyła, że kupa idzie to kładła ją np. na dywan, odwijała pieluchę no i mała się załatwiała. Mimo że nie raz przewijałam dzieci, myłam pupy z wielkich kup to jakieś to takie niesmaczne dla nas było Poza tym ja na pewno będę się krępować wywalać cyca czy to przy znajomych czy przy teściach czy nawet przy swoim tacie
Yyyyyyy,że jak? Przy wszystkich tak mała tą kupę robiła? Ale to chyba dla tego dziecka też niezbyt miłe, jak np. się o tym dowie jak już będzie kumate Ja bym nie chciała, żeby moja Mama ze mną takie rzeczy robiła.
A co do karmienia, to nie wiem czy to kwestia hormonów czy co, że matki się jakoś nie wstydzą. Ja sobie tego nie wyobrażam póki co, tak bez jakiejś chusty czy apaszki wystawić cycka przy Tacie czy bratu. Poza tym myślę, że oni też by się skrępowani czuli
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:58   #3559
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
kurde ZUS mi odwalił zwolnienie od internistki to ostatnie - zły rok wpisała :/ Siet , no i jutro trzeba jechac poprawiac :/

i co z tymi naszymi dzisiajszymi dzieciaczkami??? są jakies wieści??
Też ciekawa jestem i nie mogę się już doczekać wiadomości

Dominika

Alicja
Stary 2013-01-02, 14:59   #3560
nafiyqa
Zakorzenienie

Igorek Illusion jest juz po drugiej stronie brzucha
Ma 3060g i 54cm.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:00   #3561
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ma 3060g i 54cm.

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:01   #3562
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Yyyyyyy,że jak? Przy wszystkich tak mała tą kupę robiła? Ale to chyba dla tego dziecka też niezbyt miłe, jak np. się o tym dowie jak już będzie kumate Ja bym nie chciała, żeby moja Mama ze mną takie rzeczy robiła.
A co do karmienia, to nie wiem czy to kwestia hormonów czy co, że matki się jakoś nie wstydzą. Ja sobie tego nie wyobrażam póki co, tak bez jakiejś chusty czy apaszki wystawić cycka przy Tacie czy bratu. Poza tym myślę, że oni też by się skrępowani czuli
No tak, mała sobie leżała i robiła kupę do odwiniętej pieluchy Tak jej mamie było wygodniej, bo wtedy mała sobie tyłka nie brudziła - tak mi tłumaczyła.

Właśnie na razie też sobie tego nie wyobrażam

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Ma 3060g i 54cm.
oooo SUPER

Dominika

Alicja
Stary 2013-01-02, 15:03   #3563
LadyWhisper
Zakorzenienie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 15:04   #3564
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Illusion, gratuluję
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:09   #3565
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
No tak, mała sobie leżała i robiła kupę do odwiniętej pieluchy Tak jej mamie było wygodniej, bo wtedy mała sobie tyłka nie brudziła - tak mi tłumaczyła.

Właśnie na razie też sobie tego nie wyobrażam
Mogła ją nad kiblem potrzymać

Illusion gratulacje! Witamy Igorka Dużo zdrowia dla nich
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:11   #3566
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ma 3060g i 54cm.
kolejny dzidziaczek, ach

Stary 2013-01-02, 15:12   #3567
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ma 3060g i 54cm.
ale ma fajnie,ma juz synka przy sobie.
Gratuluję Illusion
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:13   #3568
bokeh
Zakorzenienie

Buziaczki dla malego Igorka! Gratulacje dla Illusion
Ja czekam w poczekalni jak zwykle..... Niby umawianie na godziny a czeka sie sto lat....
Stary 2013-01-02, 15:16   #3569
monamur
Raczkowanie

Heh, hej

DELI bidulko trzymam kciuki żeby to choróbsko wreszcie dało ci spokój

Piękne brzuszki kobietki Mitabe ja tez mam czasami taki pagórek z jednej strony jak mały coś wypchnie

Dziewczyny tu można poczytać o porodacch itp itd całkiem przystepnie napisane wklejam linki
http://porady-poloznej.pl/category/5-porod/

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...owe_35496.html

Marsi maleństwo do zacałowania słodziutkie baaardzo

Trzymam kciuki za Illusion i Djerbę
a ja nie mam zdjec brzuszkowych jeszcze, czekam aż małż zrobi mi sesje
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:17   #3570
maluchna30
Zadomowienie

IGORKU witaj na swiecie malenki. ILLUSION gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości