|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Jestem padnięta jak koń po westernie.
Moje dziecko od 1.40 do 12.40 spało maksymalnie po pół godziny i ryk. No więc ja cyc i też ryk bo mnie boli. Nażarła się jak szalona przez ten czas ale niestety coś jej zaszkodziło i nie mogła spać. Czyli my razem z nią. Noszenie, masowanie, tulenie, huśtanie, karmienie... jessa masakra normalnie. Ale pomogło w końcu chyba to masowanie i poszła kupa aż po pępek ![]() ![]() ![]() Czy można pić zieloną herbatę? Cytat:
![]() Trzymam kciuki za rozwój laktcji, chociaż ja tam nie jestem specjalną fanką karmienia cyckiem i jakby mi nie szło to bym olała. Także tym bardziej podziwiam! I jeszcze za podróż do szpitala z takim rozwarciem, no chyba bym zeszła. Potem opiszę swój poród, zupełnie inna bajka choć zaczyna się podobnie o 6 rano ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się boję dawać cycka jak czka bo mam wizję, że mi się dziecko udusi... a mówisz, że pomaga? Ewunia dziękuje za miłe słowo ![]() A kotperski się nie zgłosił to nie został dopisany. Kocie zgłoś się! Cytat:
![]() Cytat:
I z noskiem też mamy problem, zwłaszcza jak je to strasznie sapie ale ona okropnie mocno ciągnie i chyba po prostu się męczy. Nawet miałam raz wrażenie, że jej usta spuchły. Aż się boję pomyśleć co będzie jak na tych dziąsłach pojawią się zęby... ![]() Nie dołuj kochana, kryzys minie ![]() Dostałam w szpitalu paczkę z próbkami i się masuję palmersem. Wkurza mnie to, że wszystkie rozstępy które mam pojawiły się w 9 miesiącu na koniec... Ale jak na nie patrzę to są na tyle nisko, że wejdą pod gacie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() Dzika nie pozwalaj, żeby ktoś Ci dziecko budził ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam, że szczerze podziwiam Was dziewczyny karmiące wyłącznie piersią jak piszecie o częstotliwości karmienia piersią. Ja co prawda daję młodej również swoje, ale w butelce. A samą butelkę to nie muszę ja osobiście jej podawać. Dla mnie hardkorem to jest nawet wstawanie co 3 godziny, bo ja zawsze lubiłam długo pospać, a jak Wy piszecie o tych maratonach wielogodzinnych to aż mi głupio narzekać. Wydaje mi się, że chyba nie ma przeciwwskazań ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Jak ubieracie dzieci w domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Rozeznanie
|
Ja ubieram w jeden rękawek i w jedną nogawkę. Albo kaftanik i śpioszki, albo pajacyk. W domciu nie mam mniej niż 24 stopnie, tak że cieplutko.
Dziewuszki jak u Was z kilogramami po ciąży? Ja mam jeszcze 7 kg + brzuszek i cycki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
body z krótkim plus śpiochy z długim plus skarpetki
co do kg.... ważę teraz 59kg a chcę 47 jak przed ciążą
![]() |
#936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do nie spania dla mnie to też jest dramat bo zawsze spałam strasznie długo a teraz o dziwo nawet jak mam okazję kiedy ona śpi to ciężko mi się położyć, muszę się dostosować do nowego życia jeszcze. Ale powiem, że mam wielki dylemat budzić ją za często, jak wiem, jak to się może skończyć, patrz dzisiejsza noc. Raczej będę się skłaniać ku temu, żeby karmić na żądanie i ewentualnie wybudzać koło 5h. snu jak sama nie zgłodnieje. Zobaczę czy to zda egzamin po pierwszym ważeniu bo nie mam pojęcia jak ona się najada. Ja ubieram podobnie - póki co w bodziaka z długim i śpiochy. Tylko pod bodziaka walę skarpetki jeszcze i daję coś na łapki plus czapa bo mam wrażenie, że jej te części ciała mogą szybciej robić się zimne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem mega zadowolona jak malutka śpi jeeeej
![]() Chociaż coś jej sie poprzestawiało bo w dzień więcej spała, teraz bardzo mało śpi. Ale nocki od początku przespane mamy ![]() ![]()
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- body z krótkim + pajac lub półśpiochy i bluzeczka i przykrywam cienkim kocykiem ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- ja identyko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
masakra... może cycki tyle ważą
![]() ![]()
![]() |
#940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja po 2 miesiącach mam -4kg chociaż żrę jak opętana (wczoraj z pół blachy sernika z makiem) i przedciążowe dzinsy zdejmuję bez rozpinania ![]() co więcej, moje dziecko robi sobie w nocy przerwy 6-godzinne w jedzeniu (nie zawsze, ale często) więc nawet daje się pospać ![]() ![]() Edytowane przez mmm12345 Czas edycji: 2013-01-02 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
To Wasze dzidzie też mają ciągle czkawki ? Moja praktycznie po każdym jedzonku a czasem nawet sama z siebie czka. Ale w brzuchu też dużo miała czkawek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
Hej będę mamą majową 2013, stąd moje pytanie do świeżo upieczonych mam, jakie macie wózki? Czy któraś z mam ma z firmy Mutsy? Jak tak to jaki model? Jak się sprawdza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam akurat inny, Bebetto. Ale są tu dziewczyny z Mutsy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mogę doradzić to nawet jak zamierzasz kupić przez internet warto pójść do sklepu i obejrzeć wózek jak się prowadzi, jeśli będziesz jeździć samochodem to jak się składa, jak masz schody do wniesienia to sprawdzić ciężar, choć prawda jest taka, że zaraz po porodzie nie można dźwigać, a chyba większość wózków z gondolą waży ok 15 kg jak nie więcej, a jeszcze dodatkowo jest dziecko. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Na pewno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Moja jest dzisiaj w samym bodziaku z krótkim rękawem oraz ją przykrywam kocykiem, ale i tak się rozkopuje i powtarzam tę czynność w nieskończoność ![]() W śpioszkach i pajacach wykopuje się i ma stopy np na wysokości gdzie powinny być kolana, co ją wkurza, bo ogranicza ruchy, a trudno mi wcelować idealnie z rozmiarem - albo są już za małe albo za duże, skarpetki ściąga w parę sekund po założeniu. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-01-02 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | ||
Zakorzenienie
|
yhy
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Raczkowanie
|
Przyszlam zobaczyc co slychac, u nas lepiej wsyztscy wracaja do zdrowia choc wciaz chorzy
![]() ![]() ![]() Co do pepka w PL kazali przemywac spirytusem to odpadl Filipowi po 7 dniach a z Maya w angielskim szpitalu mowili zebym nic nie robila tylko dobrze osuszla po kapieli i odpadl po 6 dniach ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Zastanawialiśmy się nad Mutsy, ale w końcu kupiliśmy X-landera. W sumie to tż zdecydował. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Maaarcheka niestety nie pamietam zeby ktores miala wozek z tej firmy. Ja osobiscie mam Bugabooo Cameleon i bardzzzooooo polecam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Byliśmy dziś u lekarki z tą sapką małego, bo bałam się, że może to coś poważniejszego, ale osłuchała go, zbadała i zaleciła zakraplanie soli fizjologicznej, codzienne wyjścia na dwór i wietrzenie pokoju. Prawdopodobnie mamy za suche powietrze i stąd to furkanie w nosku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też to ma, ale teraz jest zdecydowanie lepiej jak zaczęliśmy stosować sól morską - lekarz nam zalecił. W moim odczuciu sól morska w sprayu jest lepsza, bo młoda wykichuje to co tam zalega w środku i jej to nie męczy, a jak stosowałam sól fizjologiczną to było efekt, ale tylko przez krótki czas. Choć to pewnie kwestia indywidualna. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas sprawdza się tylko wersja bez skarpetek, bo niestety młoda sobie je ściąga. Mam już kupione rajtki oraz podkolanówki ( może dłuższych nie ściągnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Po wizycie teściowej moje dziecko oczywiście nie chce spać. A jeden cycek już opróżniony, chyba będzie trzeba wywalić drugiego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
U nas w domu różnie: 20-24 stopnie. Młoda w body na krótki/długi rękaw i do tego pajacyk albo bluzka i spodenki
![]()
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Ewcia piękna
![]() Cytat:
Opis ekstra ![]() Cytat:
![]() U mnie w domu jest ok.20-21 st. i mała jest w body i pajacyku, i w rożku ją noszę jeszcze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, jak tak piszecie o tych fontannach z cycków to mam wrażenie, że moje jednak nie domagają. A młoda ssie jak szalona. Ona ma taki odruch ssania, że jak tż ją nosi po mieszkaniu to mu ssie szyję albo ucho. Wyobraźcie sobie zatem jak wyglądają moje sutki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale jak to sie na jakoś przekłąda to nie wiem, bo po południu tak po 16tej śpi godzinkę, pół, a potem do 19tej płacze i nie chce spać. Mimo obwisania przy cycu. Potem ją męczę kąpielą i śpi ze 2 h ![]()
![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.