|
|
#1291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
Tż mówi ze jak tylko przytule pierwszy raz kurczaczka to wszystkie bolączki mi miną ![]() Pojawiły się wrześniowki,pojawią się i listopadówki itp. bo My juz jestesmy starszymi weterankami forum ![]() Witam serdecznie nowe mamusie ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Brawooo ![]() ![]() Super ze wszystko sie ładnie terminowo pokrywa ![]() A mnie w Swięta lekko brzucholek wywaliło ale w Sylwestra dopiero zauważyłam ze znowu urósł Ledwo sie zmieściłam w bluzkę ![]() U mnie pada deszcz i głowa mi pęka prze te zmiane pogody. Macie tez dolegliwosci ,,Meteo" ?
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-01-02 o 19:21 |
||
|
|
|
#1292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem co będzie w 9 miesiącu jak w 4 mam problemy [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38401954]Karolajn mnie w poprzedniej ciąży tak bolała kość ogonowa, że bez pomocy TŻa nie umiałam wstać z kanapy.[/QUOTE] Ja przy tym kręgosłupie ostatnio tez miałam taki problem Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
A to nie jest tak do końca też Bo ja prenatalne ze względu na ułożenie Malucha i tyłozgięcie też miałam jeszcze dowcipne.... a dziecko już ładnie wyraźnie było widać ![]() A następne będę mieć dopiero połówkowe i gin powiedziała, że Maluch już będzie na tyle duży, że na usg cały się nie zmieści i już nie będzie tak ładnie widać ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Pocieszam się myślą, że to już niecałe pół roku mi zostało
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pocieszenie !!
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja w piątek mam prenatalne ale znowu będę sama bo Tż ma imprezę firmową na której musi byc :/
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszyłas mnie ![]() ![]()
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Neni... jakoś trzeba się pocieszyć, żeby się lepiej żyło
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale damy radę![]() Co do tych dolegliwości, to tak zauważam zmiany, głowa boli czasem wieczorem, kości mnie często bolą - starzeję się w tej ciąży szybciej ![]() Cytat:
Pisałam na swoim przykładzie, bo ja jestem dopiero w 8tc, więc dowcipne będzie na pewno Może następne będzie przez brzuch ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Margosia, ty lepiej też już nas nie pocieszaj
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dobra... Już idę sobie
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszę-zalety ciąży latem : http://fajnamama.pl/zalety-ciazy-latem/ ![]() ![]()
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, cudna pysia
Moj maz nie byl na skanie , ale dostal plytke z ponad 5 minut filmu ![]() i potem sobie zapuszczal raz po raz te fragmenty z 4d i odnalazl tam siurka I gratuluje pieknego wyniku nt. Kiedy spodziewasz sie wynikow pappy? Co do USG, to ja dopiero dzis mialam przez brzuszek. I tez sie obawialam reakcji meza na dowcipne. Moglby mi pogryzc gina i by bylo szkoda. A'propos gina, to Michniewiczowa bije rekordy we wroclawskich rankingach, a ze nasz swiadek ze slubu i bliski przyjaciel akurat z nia pracuje, to wiem, ze i w branzy jest bezkonkurencyjnie wysoko oceniana. I ma podobno NAJPIEKNIEJSZE zielone kocie oczy na swiecie. Moj gin to dr Tomasz Michalik - facet, ktory kocha to, co robi i nieodmiennie cieszy sie zawodem, choc sporo juz lat pracuje jako poloznik. Na kazdej wizycie USG (super sprzet), wspaniale optymistyczne, zarazliwe podejscie. Polecam, choc kasuje 130 za wizyte uwierzycie, ze on wciaz, po tych setkach i tysiacach USG wykonanych, zachwyca sie z glebi serca "czlowieczkami"?
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-01-02 o 19:52 Powód: dopisek |
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm płytka z usg ...To jest myśl
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
No kochane gratuluje super wizyt!
Pije Wasze zdrówko woda z sokiem
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku a ja w ciąży lubię to, że nie męczy mnie wtedy migrena. W poprzedniej ciąży nie miałam ani jednej, w tej, odpukać, póki co też spokój.
Mnie wywaliło troszkę jak siedzę to czuję. Ale to z obżarstwa. Łażę po domu i walę szafkami bo nie wiem co zjeść. Słodyczy pełno, ale na nie akurat nie mam ochoty. Ale znalazłam serek topiony - bajka! Dawno nie jadłam, rok? dwa lata? Zdjęcia dzieciaczków cudne. Witam nowe mamy. Wiecie, że od jakiś 4 dni popijam gotowany imbir z cytryną i mdłości mam mniejsze. Albo to już czas na ich zmniejszenie, albo to na pewno działa. Polecam w każdym razie. W ogóle w takiej mądrej książce o zdrowym odżywianiu się jest napisane, żeby zakańczać posiłki akcentem/smakiem kwaśnym. Cytryna,bazylia, pietruszka. Więc ja po kolacji woda z cytryną i jest gites
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko właśnie te rankingi - dzięki czemu zastanawiam się czy jest sens się do niej przebijać![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
domciatko śliczne skany, to się musiałaś nagimnastykować
![]() Ja chodzę do gin na NFZ. karolajn1987 ja mam czkawkę non stop której nie mogę kontrolować senna87 u mnie były 2 wizyty-mój tż nie był Rockyyy mnie przed końcem pracy zaczęła boleć głowa i to ból migrenowy, wróciłam z pracy, ległam na łóżko i obudziłam się po 19 i wcale nie czuje się znacznie lepiej |
|
|
|
#1306 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, czytam was i czytam i jakoś wbić nie mogę:/
Tak mi przykro z powodu utraty maluszkaLa_Mezcla ![]() Witam nowe mamy Gratuluję wizyt i pięknych zdjęć Oliath wcale może nie być za wcześnie na określenie płci ja miałam już w 12tc potwierdzenie braku siurka no i teraz mam szoguna o imieniu Martuśka ![]() senna mój mąż jeszcze nie był na usg, ja tam wstydliwa jestem i zabiorę go powyżej 14tc bo od tego czasu gin obiecał usg ocenzurowane
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Niom, mnie tez coraz czesciej glowa boli
jak boli, to tak, ze az mi niedobrze, a jak juz sie poddam i lykne apap, to mi z kolei niedobrze od apapu i apapem sie odbija.No ale juz pogodzilam sie z mysla, ze ZADNE dolegliwosci mnie nie omina w tej ciazy. Starosc nie radosc
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj w anglii test pappa i hCG jest robiony od razu tego saego dnia co przeziernosc, bezplatnie dla kazdego.
mam czekac na wyniki. jesli cos nie tam, zadzownia do mnie w ciagu kilku dni, jesli wszystko ok wyniki do 2 tygodni |
|
|
|
#1309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
wiem wiem, cala druga ciaze spedzilam w UK, tzn do 7 miesiaca wlacznie. Nawet pracowalam w szpitalu wtedy
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Mam cichą nadzieję ze w piątek lekarz zobaczy albo siurka albo drugą opcję
|
#1313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też Cytat:
![]() To by było cudowne rozwiązanie senna87 Nie martw się na zapas ![]() Cytat:
![]() domciatko Cieszę się z udanej wizyty,śliczne skany Mi też i nie potrafię tego kontrolować Mój nie był. |
|||
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki idę wrzucić coś na ząb i legnąć sobie pod kołderką.Do jutra.Papapa
Bedę miała co nadrabiać
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to akurat fajne jest w Anglii
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
no ciaza po prostu jest inaczej prowadzona i inne są standardy w roznych krajach.
ale najwazniejsze jest aby dziecko bylo zdrowe, a nie to ile razy kto mial skan, jakie badania kto mial. to nie wyscigi, a nie kto ma lepiej. |
|
|
|
#1317 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale naskrobałyście Byłam dzisiaj 9 godzin w pracy i o dziwo nie czułam się zmęczona. Po powrocie położyłam się jednak na chwilę, a zasnęłam na 2 godziny, ale i tak czuję się o niebo lepiej Dzisiaj zaczynamy 13 tydzień Czy to oznacza 4. miesiąc?Dzisiaj rano ubrałam się w dłuższą bluzkę, która jednak dość przylega do ciała. Stanęłam przed lustrem i poszłam się przebrać [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38394555]Ale musicie mieszkać w remoncie czy Was to omija? Tylko wchodząc tu, nie wiedziałam, na jaką trafiam ruinę.... (pod meblami, firanami aż tak tego nie było widać). Ile tu włożyliśmy pracy i pieniędzy, to tylko my wiemy. W każdym pomieszczeniu generalka, począwszy od wylania wylewki poziomującej. CO gazowe. Wymiana okien. Na szczęście mamy już zrobione kuchnię, 2 pokoje i przedpokój (tylko remont, meble na razie stare, ale jakoś wyglądają i się trzymają). W każdym pomieszczeniu malowanie ścian i panele/kafelki, elektryka na nowo, gdzieniegdzie umacnianie ścian (bo np. karnisze mi czasami wisiały na sznurówce przypięte do jakiegoś haka, takie mamy tu ściany), wymiana drzwi. Teraz została tylko łazienka, ale to już strasznie dużo kasy i zachodu (muszę się postarać o wymianę rur, bo mamy takie starocie...). Więc poczekamy z tym 2-3 lata. No i najgorsza sprawa - musimy mieszkać w czasie remontu. Pył, kurz, meble w jednym pokoju.... Na szczęście najgorsze już za nami. [/QUOTE] Znam ten ból. Jak robiliśmy remont w starym domku, to przez rok wszędzie było pełno kurzu... Masakra! Ale jak skończyliśmy, to było tak pięknie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I nie martw się, bo nie masz czym. Ja w ogóle nie robiłam żadnych badań typu beta czy progesteron, a z dzieckiem wszystko dobrze Tylko się zadręczasz tym. Jutro się przekonasz, że jest ok![]() Cytat:
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
magdanela no to czekamy na zdjecie tego brzuszka!!!
moj juz ogromny. lekarka powiedziala ze mam łożysko z przodu i szybko bede miala duzy brzuch Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-01-02 o 21:06 |
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dziewczynki do łóżka coś pooglądać, a jutro do pracy lecę. Trochę się obawiam, ale jakoś może będzie
![]() Do jutra |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Tż mówi ze jak tylko przytule pierwszy raz kurczaczka to wszystkie bolączki mi miną 

Ale damy radę

, ale dostal plytke z ponad 5 minut filmu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)