|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Zanim nadrobię to zapomniałam napisać, ze 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38391125]Oliath - no w końcu ktoś w podobnym wieku
![]() test Pappa sobie odpuść, a w ogóle głoś się do poradni genetycznej tam te badania powinnać mieć z racji wieku za darmo. Ja robiłam sobie Pappa w poprzedniej ciąży, bo NT wyszło mi troszke powyżej normy, a wyniki sa bardzo ogólne, więc i tak dużo w nich się nie dowiesz tylko tyle, że jest prawdopodobieństwo 1 na ileś tam na urodzenie dziecka z zespołem downa albo innymi schorzeniami. Oczywiście im mniejsza ta druga liczba tym prawdopodobieństwo jest większe, ale nawet lekarka mi powiedziała, że wyniki są bardzo ogólne i rozbieżne. Szkoda kasy. aaa i chyba planuję rodzić jeszcze raz na Kamieńskiego... i jestem cały czas w rozterce... czy znów NT i męczyć się 16 godzin czy załatwić sobie CC.... liczyłam na Femine w Lubinie, ale jakiś czas temu przeczytałam, że juz tam rodzic nie można.. . [/QUOTE] Hej kochana ![]() Ja juz po USG, dzidzia super, fika i psoci, NT w roznych pozycjach od 1,3 do 1,7, reszty markerow pomimo uporu mojego lekarza nie udalo sie oznaczyc... Mozg, serduszko, nozki, raczki, brzunio i kregoslup piekne. Ryzyko trisomii 21 1:1824 (a z wieku wychodzi 1:387! ), trisomii 18 1:13830, trisomii 13 1:176883 - co myslicie?Moj lekarz nalega jednakowoz na pappe, wiec z tej ulgi i radosci obiecalam, ze o 16.30 znowu sie widzimy Ja tez sklaniam sie w kierunku Kaminskiego i po dwoch sn wolalabym rodzic naturalnie, po drugim porodzie w 10 minut bylam normalnie sprawna i nic nie bolalo. Rodzilam w sumie 6 h za pierwszym razem i 10 za drugim, liczone od odejscia wod, ale boli w tym bylo moze po godzinie (ale jakich! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jodu więcej, a nie ma takich tłoków i oblężenia na plażach i w kurortach... My na wakacje się raczej nie wybieramy a to z tego względu, ze Tż pracuje na umowę śmieciową i czegoś takiego jak urlop nie posiada, porostu jak nie pracuje to nie zarabia a wiadomo, że jak zacznę rodzić to on do pracy nie pójdzie bo się biedny nawet nie będzie mógł skupić Ja natomiast w sierpniu będę musiała pojechać na wieś do rodziców, bo oni jadą na wakacje i ktoś musi zająć się psem i kotem A może i Tatuś wtedy sobie weźmie kilka dni i pojedzie z nami chociaż na "długi weekend"
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Mi też Roan się strasznie podoba i jak na razie jest to mój typ nr 1
A tak o nim marzę A jeśli chodzi o wakacje to my pewnie w tym roku zostaniemy w domu. Z tak maleńkim dzieckiem wydaje mi się, że trochę za wcześnie jechać w dalsze podróże. W wakacje razem z przyjaciółką będziemy sobie urządzać spacerki z naszymi niemowlaczkami wokół naszej wsi
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan witamy w naszym gronie
![]() jeszcze nie zastanawiałam się nad łóżeczkiem czy wózkiem. Jak nie kupimy to u teściów w piwnicy jest, albo pożyczymy od któregoś brata
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38393153]Nie, ja w ogóle o tym nie myślę.
Po 1 nie wiem, jak to będzie logistycznie z malutkim dzieckiem, a po 2 - nie wiem, jak będę stała z $.[/QUOTE] No u mnie najprawdopodobniej ten drugi argument zadziała. Raczej nie będzie nas stać na wakacje. Nawet gdybym czuła się dobrze i poczekalibyśmy z urlopem do końca sierpnia, do września żeby dzidziuś mógł już jakąś podróż w miarę dobrze przejść, to zabrakłoby funduszy. Teraz i później najważniejszy jest remont. W sylwestra w markecie budowlanym zostawiliśmy całe zaoszczędzone 3300 zł !! i to i tak nie pozwoli nam skończyć żadnego z pomieszczeń. Pokoik dla dzidziola nawet nie zostanie zaczęty. Chcemy go zrobić w czerwcu i pewnie to nas ostatecznie finansowo załatwi. Póki co zbieramy, pomału remontujemy i kłócimy się o imię dla dziecka. O wakacjach w ogóle nie myślimy
|
|
|
|
#1207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jak zwykle się źle czuje
Głowa mnie boli i mi niedobrze (chyba od tej głowy Ale łyknęłam paracetamol już w sylwestra więc teraz się męczę, bo nie chcę brać tak często Mam nadzieję, że do wieczora przejdzie, ech... jeszcze tylko pół roku
|
#1209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niedawno skończyliśmy duży pokój, jeszcze została łazienka (która nie jest na szczęście taka zła i może poczekać), o nowych meblach nawet nie marzę... My też - co zaoszczędzimy, to remont, a potem i tak jeszcze dokładamy, bo tu lampy, tu kontakty, tu coś tam... A przy dziecku - nie ma się co oszukiwać - idzie kupa kasy, więc nic innego nie planuję. |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Popularne imiona w Warszawie dla dzieci
http://gorny.edu.pl/imiona/ Mój faworyt dla chłopca to KASJAN |
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- co do imion mi wczoraj tż zapowiedział, że u nas będzie wojna heheh wie jakie mi się podobają i na to wygląda, że ich nie akceptuje ;] |
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38393652]Jak chcesz, to zadzwoń sobie do nich i spytaj, gdzie jest najbliższy sklep, który ma w ofercie te wózki. Ja tak zrobiłam. Ale i tak będę zamawiać od producenta. Na szczęście to polski producent, z Częstochowy, więc bez problemu da się załatwić.[/QUOTE]
Najpierw chcę obejść wszystkie sklepy tu u mnie, a później wyruszę do Tarnowa. Jak tam nic nie znajdę to wtedy zadzwonię. Bo tak jak mówiłam trochę mnie te nieskrętne kółka jednak martwią Muszę się jeszcze z koleżanką skonsultować bo ona ma chyba bez skrętnych kółek, więc chcę jej opinii na ten temat wysłuchać. W sumie to tylko chyba po wsi będziemy z wózkiem chodzić, ale muszę to jeszcze przemyśleć.Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- A ja nadal nie mam imienia dla mojej córeczki
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38393732]My też wiecznie w remontach...
Niedawno skończyliśmy duży pokój, jeszcze została łazienka (która nie jest na szczęście taka zła i może poczekać), o nowych meblach nawet nie marzę... My też - co zaoszczędzimy, to remont, a potem i tak jeszcze dokładamy, bo tu lampy, tu kontakty, tu coś tam... A przy dziecku - nie ma się co oszukiwać - idzie kupa kasy, więc nic innego nie planuję.[/QUOTE] My to w sumie remontem nazywamy, a tak naprawdę to budowa. Mamy poddasze dla siebie, ale jeszcze nie zagospodarowane (jest tylko sypialnia wydzielona). Nie ma elektryki, podłóg, ścian. Mam nadzieję, że jak najszybciej z tej ciemnej, zimnej, wielkiej przestrzeni wyłoni się kuchnia, łazienka, salon i dwa małe pokoiki Mąż ma wolne do 7 stycznia i właśnie walczy z wełną mineralną żeby było nam ciepło i chyba przekręca na deski na podłodze takie specjalne, które podłogą będą Trzeba jeszcze jedną ścianę zburzyć, kilka postawić, płyty gipsowe przykręcić, wstawić dwa okna dachowe, ale najpierw je kupić...Oj, ciężkie pół roku przed nami, ale będziemy mieć wreszcie własną łazienkę, kuchnię. Przestaniemy korzystać z tej u rodziców, a to będzie dla nas ogromny komfort i wygoda, więc warto się pomęczyć
|
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
My z mężem na razie jeśli chodzi o imiona to dla dziewczynki nasi faworyci to Oliwia i Emilia, a dla chłopca Antoni, Gabriel i Dominik
|
#1215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocnoo ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Ja czekam do końca kwietnia.Pod koniec jedziemy chyba nad morze na tydzien <3 dojodujemy się,wypoczniemy..... Ewentualnie rozważamy też Zakopane Nie moge sie doczekac.Zrelaksujemy sie przed lipcem bo w wakacje raczej z maluszkiem nie wiem czy gdzieś wybędziemy....
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-01-02 o 13:01 |
||
|
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
U nas remont był na wakacjach bo przed weselem chcieliśmy trochę ogarnąć. Teraz to w planach mamy budowę, ale to jak trochę kaski odłożymy więc pewnie zejdzie kilka lat
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla córeczki: Laura dla synka: Alex ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Zapomniałam dodac kciuki za wizyty
|
|
#1218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38391125] a dziś rano spieszyłam się z nim do nowego przedszkola i na światłach wjechałam z tyłek facetowi... na szczęście się tylko na niego stoczyłam.. pooglądaliśmy auta, przeprosiłam ładnie, nic się nie stało, ale stres mały był... wsiadam z powrotem do auta, a syn do mnie, "Mamo co Ty robisz przecież spieszymy się na przedszkola, a Ty rozmawiasz z jakimś panem??!!" he he[/QUOTE] hahha boski malec! ![]() Cytat:
a koleś na korytarzy stał, ale ciągle miny do siebie robili. ja to już za stara jestem aby się tym tak przejmować.witamy!! ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38393017] Mam wrażenie, że dziewczyna nie wiedziała, co powiedzieć, więc powiedziała co wiedziała [/QUOTE]piękne podsumowanie )Cytat:
ale chyba w wakacje nie wyruszymy nigdzie.. zresztą mieszkamy nad zatoką, a moi rodzice nad samym morzem, więc możliwe że na kilka dni we wrzesniu ich odwiedzimy.. zresztą w październiku mąż ma egzaminy na aplikacji więc czasowo może być problem.. ale generalnie planujemy z maluchem sporo podróżować i zacząć jak najwcześniej chociażby od krótkich wycieczek. Za to w lutym do LOndynu myslimy, aby sie wybrac na kilka dni. Ostatni gwizdek na loty...łożeczko preferuję drewniane, bez baldachimu (też uważam,ze to tylko kurz zbiera) ewentualnie z szufladą pod spodem (tego nigdy za mało w domu). Właśnie dzisiaj się dowiedziałam że kuzynka męża nam wypożyczy zarówno łożeczko, jak i komodę z przewijakiem . Hurra! kombinują też jak nam przetransportować wozek z USA (bo tam mieszkają od jakiegoś czasu). Łożeczko i komoda (oraz szafa) pod 3miastem w domu u nich stoi. zanim odpisałam to się cała strona pojawiła:PPP tempo macie dziewczyny, że aż strach odchodzić od kompa
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-01-02 o 13:09 |
||||
|
|
|
#1219 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak bardzo nalega to zrób, ale wyniki pewnie będą podobne... ale zgłoś się do poradni, tam zrobią ci za free.ja dzisiaj ide jeszcze raz na usg... do mojego lekarza... Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-01-02 o 13:08 |
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na to liczę. Nie chcę sytuacji jak u mojej siostry, która na porodówce już po urodzeniu mojego chrześniaka nadal nie miała imienia. Gnębiono ją, że trzeba coś wpisać i na drugi dzień dopiero podała
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, zapomnialam - wg OM jestem w 11t3d, wg USG po raz trzeci wychodzi starsza ciaza 13t, dzidzia ze wzrostu liczac sugeruje nawet 13t5d, wiec oficjalnie przyspieszyl mi sie tp na 10 lipca
jeszcze troche i z watku odpadne naszego do czerwcowek
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was w Nowym Roku
![]() Nie było mnie kilka dni i nie mogłam Was śledzić. A od dzisiaj siedzę na zwolnieniu do końca tygodnia. Przeziębiona jestem, katar nie daje normalnie żyć, nie sypiam dobrze i nie miałam siły iść do pracy. Tam przeciągi, to jeszcze bym się całkiem załatwiła. Boję się, że siada mi na gardło już, więc poszłam od razu do lekarza. Kobieta przepisała jakieś homeopatyczne tabletki pod język i wapno, więc w miarę bezpieczne w ciąży, no i kropelki do nosa xylorin..ale przeczytałam na ulotce, że nie należy ich przyjmować w ciąży, no i się boję brać i leżą w pudełeczku. Od smarkania w chusteczki boli mnie już podbrzusze
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
A i trzymam
za wizyty
|
|
|
|
#1224 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale musicie mieszkać w remoncie czy Was to omija? My mamy mieszkanie po zamianie (zamieniliśmy się z babką, my kawalerka, ona 2 pokoje - i teraz na odwrót). Tylko wchodząc tu, nie wiedziałam, na jaką trafiam ruinę.... (pod meblami, firanami aż tak tego nie było widać). Ile tu włożyliśmy pracy i pieniędzy, to tylko my wiemy. W każdym pomieszczeniu generalka, począwszy od wylania wylewki poziomującej. CO gazowe. Wymiana okien. Na szczęście mamy już zrobione kuchnię, 2 pokoje i przedpokój (tylko remont, meble na razie stare, ale jakoś wyglądają i się trzymają). W każdym pomieszczeniu malowanie ścian i panele/kafelki, elektryka na nowo, gdzieniegdzie umacnianie ścian (bo np. karnisze mi czasami wisiały na sznurówce przypięte do jakiegoś haka, takie mamy tu ściany), wymiana drzwi. Teraz została tylko łazienka, ale to już strasznie dużo kasy i zachodu (muszę się postarać o wymianę rur, bo mamy takie starocie...). Więc poczekamy z tym 2-3 lata. No i najgorsza sprawa - musimy mieszkać w czasie remontu. Pył, kurz, meble w jednym pokoju.... Na szczęście najgorsze już za nami. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
To masz OM prawie jak ja chyba, bo ja mam dzisiaj 11t4d Co do imion, to my chyba mamy już wybrane, ale na razie to będzie wielka tajemnica
|
||
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miesiącu i taki termin pod koniec czerwca byłby bardzo zadowalający
|
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jeszcze całe wakacje na spacery z bobasem
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg usg juz dwa razy 10 lipca mi wyszedł ![]() A wg Om 3 lipca. Dzis mamy ukończony 14 tc i zaczynamy 15
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-01-02 o 13:33 |
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest mokro, ale ponuro może właśnie dlatego tak się czuje. Żyję myślą, że jeszcze 2,5h i koniec ;]
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38394555]Ale musicie mieszkać w remoncie czy Was to omija?
My mamy mieszkanie po zamianie (zamieniliśmy się z babką, my kawalerka, ona 2 pokoje - i teraz na odwrót). Tylko wchodząc tu, nie wiedziałam, na jaką trafiam ruinę.... (pod meblami, firanami aż tak tego nie było widać). Ile tu włożyliśmy pracy i pieniędzy, to tylko my wiemy. W każdym pomieszczeniu generalka, począwszy od wylania wylewki poziomującej. CO gazowe. Wymiana okien. Na szczęście mamy już zrobione kuchnię, 2 pokoje i przedpokój (tylko remont, meble na razie stare, ale jakoś wyglądają i się trzymają). W każdym pomieszczeniu malowanie ścian i panele/kafelki, elektryka na nowo, gdzieniegdzie umacnianie ścian (bo np. karnisze mi czasami wisiały na sznurówce przypięte do jakiegoś haka, takie mamy tu ściany), wymiana drzwi. Teraz została tylko łazienka, ale to już strasznie dużo kasy i zachodu (muszę się postarać o wymianę rur, bo mamy takie starocie...). Więc poczekamy z tym 2-3 lata. No i najgorsza sprawa - musimy mieszkać w czasie remontu. Pył, kurz, meble w jednym pokoju.... Na szczęście najgorsze już za nami. [/QUOTE] Wiem co czujesz, bo nas to właśnie nie omija. Mamy skończoną w zupełności sypialnię i w niej "mieszkamy" remontując w tym czasie resztę. Na razie nie jest najgorzej, bo strych jest za dodatkową drugą ścianą i nie kurzy, ale za jakiś miesiąć ściana przestanie istnieć i dopiero zacznie się sajgon. Na szczęście mój tato, teść, nasz przyjaciel przyjadą z odsieczą. Kilka dni non stop będą walczyć żeby ten najgorszy moment przejść jak najszybciej Damy radę. Już chyba nawet trochę przywykłam do życia w remoncie
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
fiazo: nooo i to wstęp juz do przejscia na pozytywne myslenie!
a ja biore się za rozwieszanie prania i uciekam na angielski bo musze bo 2 tyg laby nadrobic.. do 15lutego musze kurs skonczyc.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

nie udalo sie oznaczyc... Mozg, serduszko, nozki, raczki, brzunio i kregoslup piekne. Ryzyko trisomii 21 1:1824 (a z wieku wychodzi 1:387! 

[/QUOTE]
za wizyty