|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Witam się z pracy ![]() pomyśloności w Nowym Roku! |
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Brumek to teraz tylko czekac;(
Marzena swietnie tańczy moja tak przy kaczkach wariuje![]() Marina czekam na tel odnośnie wizyty wiec jeszcze nic nie wiem;( |
|
|
|
#663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Gwiazda Ci rośnie ![]() Cytat:
![]() 2. Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() U nas - o dziwno - noc troszkę lepsza. O dziwo, bo wieczór był bardzo kiepski i spodziewałam się, że w nocy Tymuś nie da rady spać. A kasłał mniej niż poprzedniej nocy. I przez nosek część nocy oddychał nawet. Więc może idzie ku lepszemu ![]() A za oknem piękny listopad
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Ja dziś kończę antybiotyk chociaż dalej kaszle ![]() mały też jeszcze troszkę kaszle ale ogólnie jest ok Aniu no to szybko musicie zmienić plany ![]() ![]() Zdrówka chorowitki
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Dlugo sie nie odzywalam (chociaz nikt nie zauwazyl ) ale od dzis to naprawie. Dochodzę do siebie po świętach i Sylwestrze, ktory w tym roku był do bani. Ale nie bede tu smecic i nudzić na ten temat. Sąsiedzi nasi (ci z gory) ładnie nas załatwili. Na drugi dzien po świętach pojechali do rodziców a w zamian za to ktos u nich mieszkał przez ten czas (chyba siostra sąsiadki). Imprezy dlugo w noc, muzyka, śmiechy, tupanie jakby stado sloni lazilo ( pisalam Wam ze w tym budownictwie wszystko slychac, rozumiem kazde slowo jak sasiad przez tel gada) Wiki nie mogła spać, my tez. Byłam bliska juz policję wzywać ale sie powstrzymalam. Nie chciałam tym sąsiadom problemów robic. Jednak następny razem w takiej sytuacji nie bede sie juz wahać. Czekam teraz az spotkam ta sąsiadke i jej ładnie podziekuje za wszystko. Zeby było śmiesznie to wczoraj zjechali do domu o 23 i zanim sie wtarabanili ze wszystkimi tobolami to takiego huku narobili ze myslalam ze mi sufit na głowę spadnie. No to sie pozalilam. Dziekuje za uwagę Zdrowka wszystkim chorowitkom życzymy z Wiki
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
cześć
marzena_s, słodka piosenkarka z Hani brumek, cieszę się że noc lepsza, oby tak już pozostało, codziennie lepiej i lepiej zdrowia wszystkim!! u nas noc w miarę ok, jedna pobudka nad ranem, zakończona w moim łóżku i tak razem spaliśmy do 10:00 dowiedziałam się że kolęda nas w tym roku omija (nie będzie nas w tym czasie), a tradycja wiejska "nakazuje" załatwić sobie prywatnie kolędę jeśli będziemy nieobecni, jutro więc jadę po księdza i ministrantów, przed planowanym na innych ulicach obchodem przyjedzie do nas i to załatwimy biorąc pod uwagę że za parę miesięcy będą chrzciny, wolę to załatwić jak "nakazuje tradycja" żeby nam znowu problemów nie robił
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku ja zauważyłam, że Ciebie nie ma, ale nie pisałam tego, bo mnie też nie było ( podczytywałam tylko ![]() Współczuję sąsiadów.. ja mam za to bardzo problematyczną sąsiadkę na dole ( starsza, samotna pani ) Nie wiem co dzisiaj mam ze sobą zrobić. Muszę powoli dojść do siebie po świętach, sylwestrze i pobycie męża w domu ( miał wolne od 22.12 do wczoraj ). Codziennie wstawał rano do małego, zmieniał mu pampersa, przebierał, dawał śniadanko i byli cichutko żebym mogła dospać Człowiek szybko do dobrego się przyzwyczaja
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka
Masz super Meza. U nas za to na odwrót. To on spał do 10 a my siedzialysmy cicho jak myszki. Ale jak nauczyłam to tak teraz mam A sąsiadka pewnie ma podobny problem jak my. Te cholerne angielskie budownictwo. Zero prywatności. Kolina współczuje zamieszania z księdzem i kolędą. Mnie od zawsze bulwersowalo podejście ludzi i księży do kolędy na wioskach. Nasłuchalam sie w życiu juz rożnych dziwnych opowieści na ten temat. Mam rodzine na wsi. Wiki Zasnela, pobudke dzis zrobila o 5.30 ide cos porobie konstruktywnego póki śpi. Lili tez gdzies wcielo... Do pozniej dziołchy
|
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc babole w Nowym Roku!
Ja chyba jako jedyna zaluje, ze 2012 sie skonczyl. Bo w tym, za 2 miechy do roboty A ja nie chceeeeeeBez cytowania, bo jednak troche nastukalyscie jak mnie nie bylo. Widze, ze chorowitkow nic a nic nie ubywa, a wrecz przybywa. Masakra! Zdrowia dla duzych i malych! Oliweczko cudna z Was rodzina! Lozko fajne, sama sie do niego przymierzam dla dziewczyn, choc biore pod uwage opcje z trzecim wysuwanym lozkiem. A Ty chyba odwazna jestes, ja bym sie nie zdecydowala dac dwulatka na gore. Balabym sie. Koleda... ja bede sama z dzieciakami, wiec najchetniej zamknelabym sie na 4 spusty i kto wie, czy tak nie zrobie... Postanowienia noworoczne: mam 1: odchudzic sie przed powrotem do pracy, mialam zaczac od dzis, ale sie nie udalo |
|
|
|
#670 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobitki!
Moje dziecko sobie śpi,obiad zrobiony, można się relaksować .My w Sylwestra pojechaliśmy do znajomych, było bardzo miło i wesoło, tylko szkoda ze tak krótko(do 23 byliśmy, Borysek tak wytrzymał, drzemkę mu w dzień troszkę przesunęliśmy ).Borysek przespał cała noc(do 9), my siedzieliśmy do 2 popijając winko .---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Ja tez Aga za 2 miesiące do pracy wracam.... |
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się białe mebeli podobają baaaardzo, i żałuję że nie kupiliśmy jak urządzałam pokój małej/ Brumek mi teściowa nic takiego może nie zrobiła, długo by pisać bo to cała rodzina jest w to wmieszana. Razi mnie jej hipokryzja, i ręce opadły na szwagierka bo jest taki sam i ma czelność obgadywać rodzinę żony i ja samą też poniekąd. Ania o tekst marzeny zapodaj i się zamknie. Dobrych wieści u pediatry życzęMarzena słodka jest Justyna ni widu ni słychu ani tu ani na fb. Poszalała z ulkami. Tż mi kompa zabiera... potem dopiszę resztę
|
|
#672 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję ze idzie ku lepszemu! U nas tez listopad, ale na dworze bylismy ze 30 min, zaczęło padać i musielismy wracać.Borysek nie chciał i duuuuuużo płaczu bylo
|
|||
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Kolina, Aga- ja z tym łóżkiem oczywiście nie dopisałam, że |Julka spałaby tylko na dole- góra póki co nie byłaby użytkowana a poza tym da się go rozdzielić na dwa pojedyncze, więc ewentualnie byłyby dwa zamiast jednego.Pogoda dzisiaj deszczowa- nie wychodziłam z Matim na spacer, bo coś mnie bierze Julcia u teściowej- gorączka ustąpiła, ale za to ma kaszel, ale nie za częsty.
|
|
|
|
#674 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdrówka życzę! Cytat:
23 :Życze powodzenia Teliku!Cytat:
Prawdziwa artystka! Cytat:
|
||||
|
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uważam że jest dobre, szczególnie te barierki do mnie przemawiają za chwilę miną 3 godziny od kiedy śpi.. ja miałam PLAN - też się zdrzemnąć, ale nie udało się, wymyśłiłam sobie kilka zajęć (nie męczących po prostu czas dla siebie) idę go budzić
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam się zdrzemnąć, ale jak się położyłam, to Mati się obudził- niby tylko na chwilkę, ale potem jakoś wolałam z Wami posiedzieć i wogóle leki zaczęły działać, więc czuję się pełna sił ( no prawie)
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
mam nadzieję, że będę od dzisiaj już na bieżąco bo czasu było jak na lekarstwo zdrówka dla wszystkich chorowitków!!! u nas od naprawdę baaaardzo dawna dziewczyny nawet kataru nie mają. ciekawe jak długo sielanka potrwa ![]() załączam parę zdjęć i wpadnę wieczorkiem
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
ja się pochwaliłam, że dziecko zdrowe w poniedziałek no i mam.... nawrót ma od wczoraj znów gorączka, brzydki kaszel, a teraz zaczyna mu się z nosa lać ![]() byłam u lekarki, na razie nic groźnego, ale w pt do kontroli, żeby go osłuchała czy nie schodzi niżej eh... leży bida teraz u nas w łóżku ii ogląda bajki nie ma siły się ruszać, nigdy tak długo się nie skupił na bajce a dziś cały dzień marudzi i wisi na mojej nodze.... a Sylwester w domu, bo tż nadal chory, siedzi na zwolnieniu tylko ja się jeszcze trzymam o dziwo! oglądaliśmy Igrzyska śmierci. o 22 poszlismy spac, ale obudzily nas wybuchy w sensie petardy Johny sie obudzil z placzem, więc pokazałam mu fajerwerki skutkiem czego potem przez 2 godziny nie mógł zasnąć..... bidny jest.... takie ma malutkie zmeczone oczka, załzawione od kataru który leje się wodą z nosa ((sorry, że o sobie tylko
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Natka odkurzacz fajny! Ale dla leniwych, bo pewnie Perfekcyjna Pani Domu by nie była zadowolona
Nastawiam sobie jak wychodzimy, wracamy i posprzątane
|
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
hej........Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta????? Czy przyjmiecie zbłąkaną owieczkę z powrotem???? Informuję że nie uciekłam z powodu "afery" tylko z powodu przeprowadzki i braku neta jak widac długiego....... Tęskniłam .....a Wy?
|
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Sweet
![]() jak Igorek?
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela a chodzi cicho? Myje czy tylko odkurza?
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Aga a Antos bedzie z dziewczynami w pokoju? Bo Ja tu sie zastanawiam czy jak bedzie syn to dac go do Emilie... Ja mieszkałam z dwoma siostrami w pokoju i przeżyłam ale nie wiem jak to sie ma wiesz siostry i brat ![]() Sweet Ja pamietam jaka przeprowadzka? Jak z babka? Pracujesz?
|
|
|
|
#683 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo mamole
Cytat:
i kilka takich dotyczących własnych marzeń ( udział w biegach ulicznych, realizacja pewnych zawodowych marzeń itd) Po raz pierwszy je spisalam i będę czytać i czytać Póki co jestem pełna zapału Pewnie w połowie marca zapał zgaśnie ![]() A czym Cię teściowa w☠☠☠☠ila? Cytat:
![]() 2) woooow odlot uwielbiam 3)j.w. 4) to Tzta naprawdę niezłe wzięło 5podpisuje sie pod petycją ![]() Cytat:
Jasio oglądał ze mną i był zachwycony U nas tik tak tez hit My z tztem kiwamy głowami na boki a Jasio śpiewa A co z przyjazdem wiadomo już coś Cytat:
![]() Dobrze ze Domek już dobrzeje Cytat:
Cytat:
Jak u was Jak Igorek?
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Sweet wracaj i opowiadaj co u Was!!!
Zaneta ja mieszkałam w pokoju z 2 braćmi i nie narzekam. Mam z nimi swietny kontakt
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad a to nie mam co sie zastanawiać
a jak to było z dziewczynami od braci, przyprowadzali je do domu?Ja postanowień jeszcze nie mam tzn miałam, chcialam schudnąć no ale chcąc nie chcąc będę tyc
|
|
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Telik duzo masz tych postanowień noworocznych
Ale jak się już przyznałaś, to może trudniej Ci będzie tak przed nami z nich zrezygnować![]() My dzisiaj wracalismy i to był błąd, bo duzo turystów też wracało i trochę w korkach staliśmy. Sylwestra spędzilismy na małej imprezie u brata (choć marzyłam o takim w łóżku ), ale jako pierwsi poszlismy spać tuż po północy (kiepskie z nas towarzystwo do imprezowania). Patryk nie chciał dziś wracać. Dostał obiecane drewniane krzesełko od dziadka Dalej to nie mój synek - ktoś chyba go podmienił - marudny, sam nie wie, co chce...---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Ale na lato chłopaki jak już byli starsi, to przeprowadzali się do drugiego nieogrzewanego domu i tam sobie urządzili pokoje.
|
|
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
![]() My już po "wystrzałowym" sylwku. Fajnie było, Lilce zęby wychodziły, chłopaki się dogadywali (mali i duzi), Zuz przemęczona. Głośno, szybko, z krzykami, płaczem, marudzeniem i WSPÓLNYM GOTOWANIEM . Dałyśmy jakoś radę. Nasi faceci się świetnie dogadują, wstępnie najeżdżamy Ulków na majówkę . W Sylwestra sąsiad przydzwonił w nasze 3 samochody (Ulki, mojego brata, który jest pod naszą opieką i nasz), także nowy rok zaczęliśmy bombowo. Nasza "babunia" pewnie do kasacji, bo nie opłaca sie robić, to prawie zabytek... Na szczęście Ulki auto najmniej oberwało i dali radę wrócić do domu. Oprócz aut były straty w postaci przypalonego blatu i zjedzonego buta Lilki . Dzień po Sylwku był ciężki, bo poszliśmy o 4.00 spać a dzieciaki wstały przed 9.00. Ale było super . Zdjęcia jak zgram, to wrzucę w klubie.
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za dobrze- tylko odkurza bez mycia
|
|
|
|
#689 | ||
|
Zakorzenienie
|
marzenka, zapomniałam napisać że Hania
koniecznie Cytat:
![]() Cytat:
pozazdrościć tylko!!! Szkoda samochodów, ale będziecie mieli co wspominać ![]() Adaś nauczył się już kiedyś czyścić nos, sam wyciera, trochę dmucha. Dziś babcia stała z nim przy oknie i mówi mu "musimy nos wytrzeć" no to chłopak złapał co miał pod ręką. Babcia miała pecha bo trafiło na firankę Byliśmy u pediatry, niestety pani stwierdziła początki "atypowego" zapalenia oskrzeli i stan zapalny w uchu. Dostał antybiotyk, za tydzień mamy się pokazac, chyba że nie będzie poprawy to wcześniej.
|
|
|
#690 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest przeuroczaCytat:
![]() Miło zobaczyć waszą rodzinkę Cytat:
Co ten sąsiad? Jak on to zrobił?Ja w końcu gorączki nie mam boszzze co za maruda.Mam L4 do wtorku, to się wykuruję na szczęście. Karolcia bidulka o 20tej spać chodzi ostatnio, co nie jest normalne w jwj przypadku. ja w sumie tez szybko spać chodze. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Jeju to się porobiło biedny Adaś, trzymam kciuki żeby się szybciutko wyleczył |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

zapraszam

Ale dzielny ten Twój mały mężczyzna

ide cos porobie konstruktywnego póki śpi.
A ja nie chceeeeee
zębole
hej........

Co ten sąsiad? Jak on to zrobił?