|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38404642] A ty wiesz, że biegunka może rychły poród zwiastować?
![]() Przeszło mi to przez myśl ![]() ![]() Podczytywałam dziś wątek grudniówek i tam dziewczyny pisały, że pomidorowej w ogóle nie można podczas karmienia piersią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zadomowienie
|
BLACK ty wizyte dzisiaj mialas????????? Dlaczego nic nie piszesz??? Decyzja o cc podjeta czy jakies zmiany sa?????? Kurde, a moze mi sie termin Twojej wizyty pokickal:/
#3693 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super Gratulacje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- aa no i gratulacje dla Sarah ![]()
![]() |
#3694 |
Zakorzenienie
|
Lady miała wizytę i się nie odezwała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Zakorzenienie
|
Igorek cudny
![]()
#3696 | |
Zakorzenienie
|
Tez mnie szlag trafia jak go widze
![]() Przez niego znow zaczelam ogladac ten serial ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38404642] -czopki glicerynowe -czopki p. gorączkowe dla noworodka -witamina D i K (ale wstrzymaj się z tym, bo na receptę taka D kosztuje 3zł w kroplach, a bez - droga bardzo) -witamina C może się przydać -probiotyk, dla maluszków np. BioGaia w kropelkach -diprobase, maść nie krem! na różne zmiany skórne, to jest sama parafina i wazelina, bez wody, dlatego jak zimno to ja Agatce smaruję tym buzię, a pomogła nam BARDZO przy skazie białkowej, ja sama tego używam na łojotokowe zapalenie skóry -maść majerankowa - pod nosek przy katarze, pomaga w oddychaniu i łagodzi podrażnienia -woda morska w sprayu -kropelki na wzdęcia/kolki - bobotic, espumisan dla maluszkó czy coś w tym stylu[/QUOTE] Pogrubione - do czego sluza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Zakorzenienie
|
nawijka te czopki to na zatwardzenia jak dla mnie w ciazy nie zastapione hehe
![]()
#3698 |
Zakorzenienie
|
O ile się nie mylę działają na zaparcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Zakorzenienie
|
Debrah ale ja juz Ci wysyłałam zaproszenie na FB. Bo jak wychodze na Twój profil to pisze że wysłano zaproszenie do grona znajomych
![]() ![]()
#3700 |
Konto usunięte
|
Tak, na zaparcia ALE. To nie tak, że dziecko nie może kupki jeden dzień zrobić i już czopek - nie, tego używa się w stanach wyższej konieczności, bo odbyt sam musi nauczyć się pracować i wydalać kupę. Szacuje się, że maluszek może robić kupę i w każdą pieluchę, i... raz na 7-10 dni - wówczas mamy do czynienia z tzw. trawieniem bezresztkowym - wsio, co maluch wyssie jest przez niego trawione
![]() Jeśli są normalne bączki, nie ma jakiejś całkowitej histerii - to jest ok. Zresztą, gwarantuję że będziecie wiedziały kiedy podać czopka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
Black ma jutro wizytę chyba.
Sarah-gratuluję ![]() Silver-aaaale masz fajny brzuchol ![]() A Maluszek Illusion cudny ![]()
#3703 |
Konto usunięte
|
A ty wiesz, że co w tym jest?
Jak sobie porównuję swój spokój w początkach macierzyństwa z podejściem koleżanek, które nie korzystały z żadnego forum i społeczności mam dzieci w tym samym wieku - to naprawdę sama sobie zazdroszczę ![]() Pomijam, że najbardziej podstawowe pytania są często bez odpowiedzi, bo nie ma kto podpowiedzieć, nie ma z kim skonsultować - a na forum to choćby wymiana informacji: mnie lekarz powiedział tak i tak, tamtej powiedział nieco inaczej, ale można próbować... |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38404804]Co do diety... ja ogólnie mało rozmaicie jem
![]() Skoro banany można i zup sporo to nie umrę z głodu! Kocham banany, a właśnie sądziłam, że nie będzie można. I że mącznych rzeczy nie będzie można bo gluten? Ale jak tak to źle nie jest! I zupy lubię i niezłe są bo gar zupy wstawisz, gotuje się niemalże sam, więc i mało czasochłonne. Jak się robi pulpety to nie mam pojęcia ![]() Gorzej troszkę będzie z przyprawieniem lekkim bo ja np lubię wszystko z czosnkiem. Cytat:
Szaja: kurdę to przeboje z tymi kupkami, bo nie wiadomo kiedy się martwić skoro może być albo kilka razy dziennie albo raz na 7 dni.. ![]() Ale to chyba widać po zachowaniu malucha? że się spina i płacze a bączki nie idą? Kurczę, martwię się o Lady i Black, obie milczą.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]()
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38405774]A ty wiesz, że co w tym jest?
Jak sobie porównuję swój spokój w początkach macierzyństwa z podejściem koleżanek, które nie korzystały z żadnego forum i społeczności mam dzieci w tym samym wieku - to naprawdę sama sobie zazdroszczę ![]() Pomijam, że najbardziej podstawowe pytania są często bez odpowiedzi, bo nie ma kto podpowiedzieć, nie ma z kim skonsultować - a na forum to choćby wymiana informacji: mnie lekarz powiedział tak i tak, tamtej powiedział nieco inaczej, ale można próbować...[/QUOTE] Zdecydowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaz po dzisiejszym sosie czosnkowym mam zgage jak stad do Paryza, chyba czas odpuscic sobie takie rewelacje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Konto usunięte
|
Debrah, widać po zachowaniu dziecka
![]() Pulpety: bierzesz pół kilo mięsa mielonego (polecam biedronkowe z szynki). W misce dodajesz jajo, 3 łyżki kaszy manny, cebulkę pokrojoną drobno, sól, pieprz. W garnku gotujesz wodę - tyle, by przykryła pulpety, ma być posolona i z drobno pokrojoną marchewką. Jak się zagotuje wrzucasz kulki z mięsa zrobione, wychodzi 12-15 zazwyczaj. One się szybko gotują, powiedzmy 15 min., w tym czasie do pół kubka zimnej wody wsypujesz czubatą łyżkę mąki + ok. 3 łyżeczek sporych koncentratu pomidorowego, mieszasz by grudek nie było i wlewasz na gotujące się pulpety. Gotujesz kilka minut jeszcze i voila - gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Zadomowienie
|
a wiecie co? nie dostałam misia z bebilonu, no to myslę pewnie coś nie tak z rejestracją poszło, zarejestrowałam się jeszcze raz, tylko innego maila podałam i dziś dostałam dwie paczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Zadomowienie
|
Black sie juz odzywala dzis.
Moze Lady nam niespodzianke szykuje wlasnie :p Macie racje dziewczyny, tesciowa mi sie ciagle pyta czy sie nie boje a ja mowie, ze teraz jest sto razy latwiej: pieluch nie trzeba gotowac a jak jakis problem to hop w internet i czlowiek sie moze uspokoic... Ale ona sceptyczna: 'zycie zweryfikuje' :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Rozeznanie
|
jak was tak czytam teraz to też do takich wnioskow dochodzę, że bez forum to wpadlabym już dawno w histerię ciazowa. jednak dużo daje taka terapia grupowa :p. patrzę na koleżanki, które słuchają tylko opowieści koleżanek o innych kolezankach, które opowiadały, ze slyszaly... to az czasami mam ochotę je strzelić po głowie, ze głupot słuchają i się nakrecaja
#3712 |
Rozeznanie
|
Przepisami będzie trzeba koniecznie się dzielić, bo ja też ciemna w tym temacie. Np myślałam, że bananów nie można, a tu proszę
![]()
#3713 |
Zadomowienie
|
Gratuluje serdecznie Illusion i Sarah
![]() ![]() Dziewczynki proszę o kciukasy bo jutro rano wizyta u gienia i pewnie da mi skierowania na ostatnie potrzebne badania przed porodem. Ciekawa jestem czy wymaz na paciorkowca też mi jutro pobierze ![]() Marsi twój Leoś jest cudowny ![]() Pstryczek trzymam kciuki za twoją wizytę oby te szwy jednak się nie rozeszły i wszystko było dobrze.
#3714 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny! jeżeli chodzi o gotowanie na parze to polecam taka wkładkę http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/do...025482824.html
pasuje do wielu garnków, ją sobie taka kupiłam chyba w realu za 15 zł. wlewasz wodę kladziesz pierś i tylko dolewasz wody co jakiś czas. nie trzeba parowaru
#3715 |
Rozeznanie
|
☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/dom-i-ogrod/kuchenprofi-wkladka-do-gotowania-na-parze-1025482824.html
#3716 |
Rozeznanie
|
jeju, w miejsce nieczytelne wpisać: okazje
#3718 | |||
Rozeznanie
|
Illusion i Sarah,
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak mnie uświadomiłyście w ogóle. Czop mi chyba odchodzi stopniowo, bo taką mam wkładkę mega śluzową od dwóch dni i lekko podbarwioną krwią. A dzisiaj mnie strasznie młóci po jelitach i żołądku i z tyłka to mi się jak z kranu leje. Mam się bać? ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Konto usunięte
|
Wisienko, ale ja nie dodaję ani śmietany, ani mąki do pomidorowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.