MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 23:41   #4321
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

megi-megi w pgnig pracujesz ? a możesz zdradzić w jakim dziale rozumiem że w Warszawie
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 23:48   #4322
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

witam sie w 26 tygodniu
wedlug mojej ksiazki dzis zaczynam trzeci trymestr

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

noi i witam się równo w 32 tygodniu
jeszcze 8 i koniec...
o kurcze... 32 już... masakra
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kochana te skurcze B-H nie bolą jak na @, może poprostu chwilowo miałaś inne skurcze a macica ćwiczy, najwyższa pora
tylko moja tak ćwiczy że rzadko przestaje
hmmm... To sama nie wiem co to bylo. Ja w sumie nie mam pojęcia jak się te skurcze BH odczuwa... dlatego wczoraj wieczorem trochę poczytałam i wyszło mi z opisu, że to mogły być one Bo coś takiego znalazłam: "czasem ból przypomina wyjatkowo bolesna miesiaczkę albo nagły ucisk umozliwiający wyprostowanie się..."
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

chłop mi ostatnio wypalił "wciągnij brzuch do zdjęcia" i leżał z kwikiem na podłodze - podobno napięcie na twarzy zdradziło że próbowałam

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie co, przed chwila moj maz napisal mi, ze jego kumepl z pracy odwiedzil ich w pracy z dziewczyna i dzieckiem - urodzilo sie w sylwestra przed 20 ale jaja co, laska musi sie bardzo dobrze czuc, skoro juz na takie spacerki chodzi, ile to minelo - 2 doby? chyba prosto ze szpitala przyszli ??!!
to może faktycznie prosto ze szpitala wracali?
W zeszłym roku moja kierowniczaka podobnie nas w pracy odwiedziła Urodziła 2 lutego, a 5tego wpadął do nas z małą jak wracały ze szpitala Tyle, że ona nie wyciągala dziecka z auta, tylko my wszyscy wyszliśmy na dwór popatrzeć przez szybkę... W sumie takiego malucha od razu narażac na przerózne zarazki to spore ryzyko...
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
No i mnie pokarało....

Śmiałam się jak czytałam kilka postów wyżej o problemach z depilacją miejsc intymnych przed wizytą u lekarza, a dziś sama zwijałam się pod prysznicem. Zawsze sobie siadam na dnie brodzika i sobie radzę bez problemu, dziś było to wyzwanie. Sięgnąć człowiek sięgnie, ale w sumie goli się na wyczucie. Już powiedziałam mężowi, że to chyba moja ostatnia depilacja, bo następna skończy się obrzezaniem
Próbowałam jakoś manewrować brzuchem, no ale jak mam dziecku powiedzieć by się przesunęło bo mama chce być ładna?
hmm... Ja mam wizytę za 2 tyg, ciekawe jak mi pójdzie Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić jak Wy do tego celu wykorzysujecie lusterko... mi by była potrzebna 3 ręka chyba Do samego golenia potrzebuję 2 rąk - w jednej golarka a druga naciąga skórę w golonych miejscach - żeby się nie zaciąć przypadkiem... tyle, że ja lecę po calości

A tak poza tym, to się trochę dziś wkurzyłam bo chciałam się na przyszły tydzień umówić na ostatnie usg 3D. Ginka mi mówiła żeby się umawiać na 29-31 tydz... Więc chciałam 7mego lub 9tego, bo będę w 30stym... Ale pierwszy wolny termin dopiero na 21 stycznia Będę już w połowie 32 tyg... Jeszcze się okaże że wywalę 150zł a nawet buzi małego nie zobaczę, bo się tak zabunkruje Choć poki co nadal siedzi nóżkami w dół... zobaczymy czy przez te 3 tyg się nie odwróci... W sumie to juz najwyższa pora... Jak to u Was wyglada? Maluchy już gotowe do wylotu?
W ten oto sposób normalna planowa wizytę mam 18stycznia (piatek) a usg3D 21 stycznia (pon)... czyli lipa... Bo po co mi wizyta po wizycie

A mam jeszcze pytanie - kiedy idziecie na te badania w kierunku paciorkowca? Z czego to badanie się w ogóle wykonuje? Z krwi? Z wymazu?
Stary 2013-01-03, 07:53   #4323
oliwka__
Zakorzenienie

Dzień Dobry Miłego dzionka wam życzę i zmykam do pracy

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
yhmmm wstalam - aa jaka polamana mowie wam, strasznie mi sie drzemlo w sumie zawsze usypialam na lewym boku a teraz psinco - nie da rady

a tak dla zabicia Nudy - proponuje Kawal

Pewien żonaty facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę. Pewnej nocy oświadczyła mu, że jest w ciąży.
On, nie chcąc zrujnować swojej reputacji i małżeństwa, dał jej sporą sumę pieniędzy, aby wyjechała do Włoch i tam urodziła dziecko, aby uniknąć skandalu. Zaproponował również płacenie alimentów do 18 roku życia na dziecko.
Ona się zgodziła, ale spytała:
- Jak mam przesłać ci wiadomość, kiedy dziecko się urodzi?
- Aby utrzymać wszystko w sekrecie, wyślij mi pocztówkę na mój adres domowy, z jednym tylko słowem: "spaghetti", wtenczas zacznę słać Ci alimenty na utrzymanie dziecka.
I wyjechała.
Po około 9 miesiącach facet wieczorem wraca do domu z pracy, a tu żona mówi:
- Dostałeś jakąś bardzo dziwną kartkę pocztową, nic nie rozumiem co to za kartka.
Maż na to:
- Daj mi tę kartkę, zobaczę co to?
Żona dała mężowi kartkę bacznie go obserwując. Mąż zaczął czytać pocztówkę, zbladł jak ściana i... zemdlał.
Na kartce było napisane:
"Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!"

ps. qrde a ja lubiem Spaghetti
: hahaha: dobre tż się też uśmiał
Stary 2013-01-03, 07:58   #4324
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny
my po wczorajszej wizycie Wszystko OK ...
ogólnie badania ok, glukoza też ok, fizjologiczna anemia którą mam się zbytnio nie przejmować bo jest jakaś dosłownie śladowa, dostałam nadal luteinę (która teraz muszę płacić już 100% ) nadal żelazo, potas i magnez... oczywiście całość uzupełniam stale PregnąPlus szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku
szkoda tylko, że nie zrobiła usg, tak chciałabym zobaczyć Małą poproszę o to następnym razem... może się zgodzi...

aaaaaaaaa... i jest minus całości ...
wczoraj nasza lekarka powiedziała, że nie przedłuża umowy z szpitalem do którego chodzimy ... więc w 3msc przed porodem zmieniamy lekarza tzn. ktoś ją będzie zastępował ale nie są w stanie jeszcze określić kto... więc tez tak w ciemno iść... sama nie wiem...
od początku chciałam się zapisać do konkretnych 2lekarzy, niestety oni przyjmowali do 13tej, więc poszłam do mojej już byłej Pani ginekolog teraz się okazuje że jeden z nich jest dostępny do 20:00+ w każdy poniedziałek i piątek, więc się przepisałam od razu bo i tak i tak muszę...
będzie to facet... ponoć bardzo przystojny ... hahahaha... następna wizytka 01.02.2013' - ciekawe czy mi dziad zrobi to usg, choć na chwilę...

poza tym Mała bardzo mało ruchliwa ... pani powiedziała (zarówno ginekolog jak i położna), że można ją trochę poruszać i pobudzać bo to zdrowo jak sobie pokopie ... w ogóle mąż mi powiedział że dziś w nocy kopała tak bliżej pleców niż brzucha po prawej stronie (oczywiście po prawej, od początku tam sobie upatrzyła cel kuksańców ) już miał mnie budzić że coś jest nie tak, ale mała przeturlała się bardziej do przodu...

właśnie siedzę w robocie i robię DURNE sprawozdanie do GUSu ...
chrystusie ich instrukcje są jak samodzielna nauka chińskiego
jeszcze babsztyle z księgowości chcą mnie widzieć ciekawe na jakiego grzyba ... jak dzwonią to aż mnie prostuje na fotelu ... normalnie się ich boję, zawsze wymyślają cuda na kiju a nie rozumieją że ja oprócz ich jednej działki mam z milion spraw do odhaczenia
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 08:05   #4325
oliwka__
Zakorzenienie

alliw urządzenie kupowałam tutaj a raczej tż kupował ale sierotka jak mu mówiłam wcześniej zamów to nie i 2 tygodnie przed gwiazdką te najtańsze znikły i zostały te drogie a żeby spełnić moje oczekiwania kolorystyczne czyli błękitny, zielony bądź różowy tż przespał i jak został różowy to w takiej cenie, że bym miała 3 zwykłe jeśli byś chciała i nie spieszy Ci się zamów ze stanów nawet jak cło zapłacisz to się opłaca od 99 dolarów

Dziewczyny moja mała od dwóch dni to normalnie balety w brzuchu robi ale jak zwykle cisza była a po ciszy szał już zaczęłam się zastanawiać czy oby przypadkiem za wysokiego cukru nie mam w organiźmie

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Sorceresss dziękuję umiesz pocieszyć na pewno wody

nestelle ja kochana chciałam przepis na tego kurczaka z kokosem i jak tego łososia robisz tz jakie dodatki itp.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ogólnie badania ok, glukoza też ok, fizjologiczna anemia którą mam się zbytnio nie przejmować bo jest jakaś dosłownie śladowa, dostałam nadal luteinę (która teraz muszę płacić już 100% ) nadal żelazo, potas i magnez... oczywiście całość uzupełniam stale PregnąPlus szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku
szkoda tylko, że nie zrobiła usg, tak chciałabym zobaczyć Małą poproszę o to następnym razem... może się zgodzi...

wczoraj nasza lekarka powiedziała, że nie przedłuża umowy z szpitalem do którego chodzimy ... więc w 3msc przed porodem zmieniamy lekarza tzn. ktoś ją będzie zastępował ale nie są w stanie jeszcze określić kto... więc tez tak w ciemno iść... sama nie wiem...
od początku chciałam się zapisać do konkretnych 2lekarzy, niestety oni przyjmowali do 13tej, więc poszłam do mojej już byłej Pani ginekolog teraz się okazuje że jeden z nich jest dostępny do 20:00+ w każdy poniedziałek i piątek, więc się przepisałam od razu bo i tak i tak muszę...
będzie to facet... ponoć bardzo przystojny ... hahahaha... następna wizytka 01.02.2013' - ciekawe czy mi dziad zrobi to usg, choć na chwilę...

poza tym Mała bardzo mało ruchliwa ... pani powiedziała (zarówno ginekolog jak i położna), że można ją trochę poruszać i pobudzać bo to zdrowo jak sobie pokopie ... w ogóle mąż mi powiedział że dziś w nocy kopała tak bliżej pleców niż brzucha po prawej stronie (oczywiście po prawej, od początku tam sobie upatrzyła cel kuksańców ) już miał mnie budzić że coś jest nie tak, ale mała przeturlała się bardziej do przodu...

jeszcze babsztyle z księgowości chcą mnie widzieć ciekawe na jakiego grzyba ... jak dzwonią to aż mnie prostuje na fotelu ... normalnie się ich boję, zawsze wymyślają cuda na kiju a nie rozumieją że ja oprócz ich jednej działki mam z milion spraw do odhaczenia
myaja bo sprawozdania są super
za wizytę
Stary 2013-01-03, 08:13   #4326
czarny flamaster
Zadomowienie

Witamy, witamy!

Dziś....pełne 29 tygodni Jutro rozpoczynamy 30tc. Ach! Jestem przeszczęśliwa

Mąż zawiózł mnie dziś do przychodni, chciał dobrze, efekt- jestem 13sta do lekarza.... Jakbym poszła sama pewnie byłabym szybciej, ale liczy się gest.

Mały stał się wredny. Znalazł sobie inne miejsce do kopania i teraz robi to naprawdę złośliwie. Albo jest to piąstka albo pięta, nie wiem, ale nie jest zbyt miło. Wczoraj gdy chciałam zasnąć robił sobie imprezę w brzuchu, chyba nie powinnam pić coca-coli na noc.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 08:19   #4327
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam
dopadł mnie kaszel, było wszystko ok aż wczoraj wieczorem jakoś dziwnie zaczerpnęłam powietrza (tak jakbym zakrztusiła się powietrzem) i mało co się nie udusiłam taki kaszel mnie wziął... no i od tamtej pory został

z dobrych wieści- miałam piękny sen śniło mi się, że miałam na brzuchu w okolicach pępka kawałek przezroczystej skóry i widziałam stópkę małego nie macie pojęcia jaka śliczna później przesuwałam tą plamkę po całym brzuchu i obejrzałam dokładnie synka i byłam prze szczęśliwa, że wszystko ma zdrowe i na miejscu
po jakimś czasie jeszcze przyśniło mi się, że już go miałam w ramionach i był cudowny śliczny bobasek i taki kochany, że cały czas go przytulałam i wszyscy się na mnie dziwnie patrzyli taka byłam w nim zabujana

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
też nie czuję... nie wiem nawet jak to czuć... brzuch jak mnie boli to tylko rwie po bokach jak kichnę, kaszlnę albo się zbyt szybko zerwę z łoża...
mi kiedyś parę razy brzuch stwardniał tak na chwilę i zaraz puścił i myślę, że to te skurcze B-H ale od paru tygodni tego nie miałam i myślę sobie czy wszystko ok. mogłaby się ruszyć ta macica i powoli przygotowywać a nie że taka nieprzygotowana pójdzie do porodu

jak nie ma tych skurczy to potem ciężej rodzić?
Stary 2013-01-03, 08:23   #4328
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dzień dobry !

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
:
A mam jeszcze pytanie - kiedy idziecie na te badania w kierunku paciorkowca? Z czego to badanie się w ogóle wykonuje? Z krwi? Z wymazu?
U mnie po 34 tc wymaz.

A z wizytami też mi się tak ułożyło we wtorek 15 mam wizytę na tym III trymestralnym, a mój gin też mnie chce zobaczyć / szyjka więc dzień po dniu. Chyba że uda mi się przełożyć na tydzień wcześniej do gin, ale okaże się w pt.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Witam

z dobrych wieści- miałam piękny sen śniło mi się, że miałam na brzuchu w okolicach pępka kawałek przezroczystej skóry i widziałam stópkę małego nie macie pojęcia jaka śliczna później przesuwałam tą plamkę po całym brzuchu i obejrzałam dokładnie synka i byłam prze szczęśliwa, że wszystko ma zdrowe i na miejscu
po jakimś czasie jeszcze przyśniło mi się, że już go miałam w ramionach i był cudowny śliczny bobasek i taki kochany, że cały czas go przytulałam i wszyscy się na mnie dziwnie patrzyli taka byłam w nim zabujana
piękny cudowny sen
Stary 2013-01-03, 08:25   #4329
anika_s
Wtajemniczenie

Witam,
Obudził mnie dzisiaj wieeelki głód i kopnaki córci !
więc szamiem sobie kanapeczki z pasztecikiem i ogórkiem korniszonym i popijam kawkę a o 10.00 do pracy na jakieś 3 godz
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 08:30   #4330
oliwka__
Zakorzenienie

A w ogóle chciałam Wam napisać, że zaczynam się bać i zaczyna mnie to wszystko przerażać Czy dam rade, wy tu piszecie o niektórych rzeczach a ja po prostu zielona jestem.
Choć o tym octenisept zamiast fioletu wiedziałam, ale to bardziej bo sama go używam do oczyszczania, odkażania itp.
Ale wczoraj miałam schizę co ja zrobię jak mi mała zacznie płakać w nocy a ja jej nie będę mogła uspokoić nie chce wołać przyszłej teściowej bo zaraz zacznie się gadanie tż siostry, jaka to ja nieporadna i w ogóle.
Niby przeczytałam niedawno 2 książki ale nic z nich nie pamiętam nie wiem normalnie mam nadziejże, że jak wezmę małą na ręce to będę wiedziała odruchowo co zrobić jak jej ewentualnie pomóc.
Stary 2013-01-03, 08:37   #4331
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
My dziś po wizycie- wszystko ok

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziewczyny w nowym numerze M jak Mama jest gratis płyta z wierszykami logopedycznymi polecam, fajne ćwiczenia do pracy nad mową z dzieckiem. Ja kupiłam i będziemy ćwiczyć.
ja też kupiłam
Stary 2013-01-03, 08:40   #4332
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A w ogóle chciałam Wam napisać, że zaczynam się bać i zaczyna mnie to wszystko przerażać Czy dam rade, wy tu piszecie o niektórych rzeczach a ja po prostu zielona jestem.
Choć o tym octenisept zamiast fioletu wiedziałam, ale to bardziej bo sama go używam do oczyszczania, odkażania itp.
Ale wczoraj miałam schizę co ja zrobię jak mi mała zacznie płakać w nocy a ja jej nie będę mogła uspokoić nie chce wołać przyszłej teściowej bo zaraz zacznie się gadanie tż siostry, jaka to ja nieporadna i w ogóle.
Niby przeczytałam niedawno 2 książki ale nic z nich nie pamiętam nie wiem normalnie mam nadziejże, że jak wezmę małą na ręce to będę wiedziała odruchowo co zrobić jak jej ewentualnie pomóc.
Sądzę, że nie powinnaś panikować na zapas. Oczywiście, kobiety które rodzą pierwsze dziecko mogą byc na początku trochę zdezorientowane, ale z czasem sie wyrobią. Zaczynamy odróżniać płacz dziecka jeśli jest głodne, a kiedy ma pełną pieluchę.
Mnie osobiście bardziej martwi czy będę umiała odpowiednio zadbać o pępowinę, szczepienia czy pielęgnację siusiaka Ale jestem optymistycznie nastawiona ku temu i wiem, że się nauczę. Nie ma co się bać! Nasze mamy też jakoś zaczynały i żyjemy

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 08:52   #4333
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

rewelacja

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
czekam na nie z niecierpliwością
ale najlepsze jest to że jak wyśle jedno to później 30 innych przysyłają.
w zeszłym roku się wkurzyłam i ustaliłam z szefem ze wysłałam chyba 3 pierwsze a resztę olaliśmy . musiałby być pracownik dodatkowy zatrudniony do tych sprawozdań -tyle roboty!!!
Stary 2013-01-03, 08:59   #4334
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku

Cytat:
...pełne 29 tygodni Jutro rozpoczynamy 30tc.

Cytat:
mam nadziejże, że jak wezmę małą na ręce to będę wiedziała odruchowo co zrobić jak jej ewentualnie pomóc.
też liczę na instynkt.... bardzo liczę

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 09:12   #4335
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
czekam na nie z niecierpliwością
ale najlepsze jest to że jak wyśle jedno to później 30 innych przysyłają.
w zeszłym roku się wkurzyłam i ustaliłam z szefem ze wysłałam chyba 3 pierwsze a resztę olaliśmy . musiałby być pracownik dodatkowy zatrudniony do tych sprawozdań -tyle roboty!!!
wrrrrr.... mam dośc a to dopiero 1,5 godziny liczenia a gdzie reszta? ... pewnie znów zejdzie mi spokojnie do 15tej... a to dopiero otwiera peleton najbardziej durnego tracenia czasu jakim są sprawozdania GUS... ci ludzie nie mają za grosz wyobrażenia ile tego liczenia jest w rzeczywistości i le czasu to pochłania
my jako szkoła MAMY OBOWIĄZEK wypełnić wszystkie!!!
kretyństwo...
a czy któraś jest np. kadrową i powie mi jak sprawdzić tzw. "strukturę zatrudnienia (BxC)"? .... coś się od czegoś odejmuje lub dodaje i mam to sprawdzić z teczkami osobowymi pracownika - ale jak dla mnie to wielkie NIC ...
nic tylko zaraz siądę i zacznę ryczeć!

żeby było mało to mąż mi właśnie powiedział że aplikacje do policji od dnia złożenia do dnia w ogóle rozpoczęcia szkół to proces trwający min 7msc do 12msc ... więc bosko... ciekawe co on przez ten rok będzie robił? ...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 09:16   #4336
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

Cytat:
wrrrrr.... mam dośc a to dopiero 1,5 godziny liczenia a gdzie reszta? ... pewnie znów zejdzie mi spokojnie do 15tej... a to dopiero otwiera peleton najbardziej durnego tracenia czasu jakim są sprawozdania GUS... ci ludzie nie mają za grosz wyobrażenia ile tego liczenia jest w rzeczywistości i le czasu to pochłania
my jako szkoła MAMY OBOWIĄZEK wypełnić wszystkie!!!
kretyństwo...
a czy któraś jest np. kadrową i powie mi jak sprawdzić tzw. "strukturę zatrudnienia (BxC)"? .... coś się od czegoś odejmuje lub dodaje i mam to sprawdzić z teczkami osobowymi pracownika - ale jak dla mnie to wielkie NIC ...
nic tylko zaraz siądę i zacznę ryczeć!

żeby było mało to mąż mi właśnie powiedział że aplikacje do policji od dnia złożenia do dnia w ogóle rozpoczęcia szkół to proces trwający min 7msc do 12msc ... więc bosko... ciekawe co on przez ten rok będzie robił? ...

myaja ja Ci niestety nie pomogę bo akurat mnie to ominęło u nas sprawozdania robi koleżanka naprzeciw właśnie wczoraj cały dzień ślęczała i księgowa, mi się udało wybrnąć z tego głupiego obowiązku Ale miałam okazje robić 2 razy masakra jakaś
Stary 2013-01-03, 09:23   #4337
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
miałam okazje robić 2 razy masakra jakaś
w prywatnej placowce robie tylko SIO... I dwa razy w roku mi wszystko do nosa podchodzi.... koszmar.
takze szczerze wspolczuje...

Stary 2013-01-03, 09:32   #4338
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj całą noc Kalina tak szalała, że śniło mi się, że przez skórę na brzuchu dawała cześć mojemu znajomemu. Ja nie wiem, kiedy to dziecko śpi.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 09:33   #4339
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
nic tylko zaraz siądę i zacznę ryczeć! ...
ja jak nie wiem o co im chodzi - to męczę ich telefonami a co! niech się troche wysilą - zazwyczaj przy sprawozdaniu przesyłają kontakt do osoby która jest to dane sprawozdanie odpowiedzialna.
Kiedyś zdarzyła mi się sytuacja że przez tel zrobiłam z babką sprawozdanie - ja jej jakieś dane podałam a ona sobie u siebie wypełniła - i po sprawie
Stary 2013-01-03, 09:36   #4340
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku musicie się ze sobą oswoić, a później pójdzie już z płatka. Instynkt podpowie Ci niemal wszystko. Dasz radę!

A PGNiG - Oddział Mazowiecki - pion finansowy.
Stary 2013-01-03, 09:37   #4341
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie w Norge idzie sie min 4tyg przed terminem, urlop trwa 8miesiecy placonych po 100%pensji - badz 12miesiecy po 80% - jak laska wybierze tak bedzie miala.
ja z racji tego ze bede samotnie mlodego wychowywala - automatycznie dostaje 52tyg placone po 100% - a pozniej to juz wola szefa jak sie z nim dogadasz
Super.

Cytat:
Dziś....pełne 29 tygodni Jutro rozpoczynamy 30tc. Ach! Jestem przeszczęśliwa

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 09:39   #4342
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
śniło mi się, że miałam na brzuchu w okolicach pępka kawałek przezroczystej skóry i widziałam stópkę małego
moje marzenie..... piekny sen!

Stary 2013-01-03, 09:46   #4343
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Na początku musicie się ze sobą oswoić, a później pójdzie już z płatka. Instynkt podpowie Ci niemal wszystko. Dasz radę!

A PGNiG - Oddział Mazowiecki - pion finansowy.
Megi to zdarza się że czasami nam płacicie Ale częściej inny oddział
Stary 2013-01-03, 09:47   #4344
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Megi to zdarza się że czasami nam płacicie Ale częściej inny oddział
To gdzie Ty w tym Poznaniu pracujesz?
Stary 2013-01-03, 09:48   #4345
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
nom, ale rzadko gotuję, nie pijemy kawy, raz na jakiś czas herbatę, także mało tego gazu zużywamy.
o mamusiu... my 150zł/m-c Ale nam grzanie wody dochodzi na gaz... No i jednak często gotuję w domu.

Cytat:
Śmiałam się jak czytałam kilka postów wyżej o problemach z depilacją miejsc intymnych przed wizytą u lekarza, a dziś sama zwijałam się pod prysznicem.
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj nakombinowałam- a mamy wannę - i weź tu człowieku się ustaw, żeby było wygodnie, żeby lusterko ustawic i jeszcze żeby widzieć. Masakra jakaś- a ze złości się tylko spłakałam jak głupia....
Hihi, też wczoraj miałam dzień ZERO TOLERANCJI NA WŁOSISKÓW. Nie wiem jak to możliwe, ale 4 tyg temu poszło jak z płatka... a teraz? Kompletnie nic nie widziałam! Bogu dziękuję, że pachwiny lecę na bieżąco i jakoś poszły szybko... gorzej z częścią właściwą - tak na wyczucie, czasami cudem zerkałam co tam zmajstrowałam

Cytat:
Pracuję w PGNiG

Ja biorę golarkę z depilatora, idę na łóżko, lusterko w ruch i działam - generalnie obraz nędzy i rozpaczy.
To może jakiś upust pracowniczy nam zaoferujesz z PGNiG? hihih

Obraz nędzy i rozpaczy był wczoraj u mnie we wannie - żadna pozycja nie była dobra. ŻADNA!

Cytat:
hej dziewczyny

Cytat:

Sorceresss dziękuję umiesz pocieszyć na pewno wody
proszę! pocieszanie w kwestii wagi, objętości mam opracowane do perfekcji Na samej sobie!

BRAWA ZA TYGODNIE! Dziewczyny...lecimy jak burza!

Mokka, Ty nie pisz "Maluchy gotowe do wylotu" bo ja od razu zaczynam ściskać nogi ze strachu Mój szkrab już 2 wizyty jak nietoperzyk - głową w dół. Zobaczymy jutro czy się nie przekręcił

Kurcze... powiem Wam, że wolę jak mnie maluch naparza nóżkami, rączkami i dupcią tak konkretnie. Wczoraj znów się jakoś tak nisko usadowił i zakłębuszkował i tylko raz na jakiś czas dawał mi znać. Zazwyczaj czułam już nad pępkiem takie konkretne uderzenia i wiercenia, a teraz znów tylko tąpnięcia pod pępkiem... wr

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 09:49   #4346
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
To gdzie Ty w tym Poznaniu pracujesz?
okolice poznania ale my dla was budujemy jak się uda wygrać
Stary 2013-01-03, 09:49   #4347
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
No i mnie pokarało....

Śmiałam się jak czytałam kilka postów wyżej o problemach z depilacją miejsc intymnych przed wizytą u lekarza, a dziś sama zwijałam się pod prysznicem. Zawsze sobie siadam na dnie brodzika i sobie radzę bez problemu, dziś było to wyzwanie. Sięgnąć człowiek sięgnie, ale w sumie goli się na wyczucie. Już powiedziałam mężowi, że to chyba moja ostatnia depilacja, bo następna skończy się obrzezaniem
Próbowałam jakoś manewrować brzuchem, no ale jak mam dziecku powiedzieć by się przesunęło bo mama chce być ładna?
No u mnie to sie dzis tak prawie skończyło!!! krew się polała! okropieństwo się golić teraz. Ja najpierw staje przed lustrem - na szczęście mam duże i widze co tam na dole sie dzieje golę najpierw maszynką elektryczną niegdyś używaną przez TŻ, ale ma nową więc tamtą zabrałam dla siebie później po kąpieli podgalam boczki zwykłą i jest ok

Cytat:
yhmmm wstalam - aa jaka polamana mowie wam, strasznie mi sie drzemlo w sumie zawsze usypialam na lewym boku a teraz psinco - nie da rady

Pewien żonaty facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę. Pewnej nocy oświadczyła mu, że jest w ciąży.
On, nie chcąc zrujnować swojej reputacji i małżeństwa, dał jej sporą sumę pieniędzy, aby wyjechała do Włoch i tam urodziła dziecko, aby uniknąć skandalu. Zaproponował również płacenie alimentów do 18 roku życia na dziecko.
Ona się zgodziła, ale spytała:
- Jak mam przesłać ci wiadomość, kiedy dziecko się urodzi?
- Aby utrzymać wszystko w sekrecie, wyślij mi pocztówkę na mój adres domowy, z jednym tylko słowem: "spaghetti", wtenczas zacznę słać Ci alimenty na utrzymanie dziecka.
I wyjechała.
Po około 9 miesiącach facet wieczorem wraca do domu z pracy, a tu żona mówi:
- Dostałeś jakąś bardzo dziwną kartkę pocztową, nic nie rozumiem co to za kartka.
Maż na to:
- Daj mi tę kartkę, zobaczę co to?
Żona dała mężowi kartkę bacznie go obserwując. Mąż zaczął czytać pocztówkę, zbladł jak ściana i... zemdlał.
Na kartce było napisane:
"Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!"

ps. qrde a ja lubiem Spaghetti
hehehe dobre

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Choć poki co nadal siedzi nóżkami w dół... zobaczymy czy przez te 3 tyg się nie odwróci... W sumie to juz najwyższa pora... Jak to u Was wyglada? Maluchy już gotowe do wylotu?
W ten oto sposób normalna planowa wizytę mam 18stycznia (piatek) a usg3D 21 stycznia (pon)... czyli lipa... Bo po co mi wizyta po wizycie

Ja dzis się spytam jak moja Mała leży, ale czuje, że jeszcze się nie obrociła bo ciągle mnie kopie z prawej strony...W ogóle mam bardzo dziwne przeczucie, że sie nie obróci wcale!

U mnie chyba wymaz po 35 robi gin.

Cytat:
hej dziewczyny

Cytat:
Będziesz wiedziała na pewno co zrobić
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 09:50   #4348
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
okolice poznania ale my dla was budujemy jak się uda wygrać
Inwestycje liniowe czy budynki?
Stary 2013-01-03, 09:50   #4349
Sorceresss
Wtajemniczenie

Ah! i powiem Wam, że przeszłam na wynagrodzenie z kochanego ZUS... i nie dostałam wypłaty... długo Wam się opóźnia? Oni mają jakieś terminy kiedy wypłacają? Czy idzie jakoś po dostarczeniu zwolnienia przez pracodawcę? A może tak jak wpływała pensja? Zielonam jest w tej kwestii.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 09:55   #4350
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Inwestycje liniowe czy budynki?
gazociągi, kopalnie itp. stronę z przetargami odwiedzam namiętnie ale budynki też

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Dziewczyny dziękuję za podniesienie na duchu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości