MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 09:56   #4351
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ah! i powiem Wam, że przeszłam na wynagrodzenie z kochanego ZUS... i nie dostałam wypłaty... długo Wam się opóźnia? Oni mają jakieś terminy kiedy wypłacają? Czy idzie jakoś po dostarczeniu zwolnienia przez pracodawcę? A może tak jak wpływała pensja? Zielonam jest w tej kwestii.
zaraz jadę na Zakopiankę na bój z ZUSem ble ble ble... muszę przyjść osobiście, mimo że na zwolnieniu mam "1" i autentycznie leżę... ciekawe jakby coś się stało, kto poniesie odpowiedzialność

płacą jak chcą a standardową odpowiedzią jest "mamy na to 30 dni".

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 10:05   #4352
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ja się też właśnie zastanawiam jak poznać te skurcze?
mi czasem jak leżę bo to jakby macica robiła się twarda i cały brzuch... i tak jakby go wypycha.
Sama nie wiem co to
Też mi się tak czasem robi, albo jak dłużej poleżę i sobie wstanę to mam takie straszne uczucie napięcia w podbrzuszu, ale to tylko przez kilka sekund.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Też się goliłam ostatnio... byłam taka zadowolona z siebie, a mąż "o widzę do poprawki" Ja golę i małe co nieco
A wiecie co, ja z goleniem nie mam problemów, w końcu się przydają moje 'złodziejskie' ręce

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
też mialam zdziwko jak ty ale miś fajny
Miś taki polarny, ale od razu mi się rzuciło w oczy, że dziecku to go nie dam, bo te oczy to jednak ma plastikowe.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziś....pełne 29 tygodni Jutro rozpoczynamy 30tc. Ach! Jestem przeszczęśliwa
I już tylko 10 zostanie

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 10:07   #4353
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
w prywatnej placowce robie tylko SIO... I dwa razy w roku mi wszystko do nosa podchodzi.... koszmar.
takze szczerze wspolczuje...
a tak SIO to mój kolejny koszmar
jeszcze teraz weszła nowe wersja programu i od 3tygodni mam problem z logowaniem do systemu - ba! nawet nie tyle problem co mnie ni cholerę logować nie chce wymyślają cudują i masz babo placek ... ja sio robię na trzy szkoły, sp i gimnazjum dla młodzieży i gimnazjum dla dorosłych oraz na zespół szkół ... 3 razy do roku do tego sprawozdania dla każdej jednostki
oprócz tego u nas np. nie ma pionu "kadry" czy "finanse" itp ...
u nas jestem JA - sztuk 1 do wszystkiego ...

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja jak nie wiem o co im chodzi - to męczę ich telefonami a co! niech się troche wysilą - zazwyczaj przy sprawozdaniu przesyłają kontakt do osoby która jest to dane sprawozdanie odpowiedzialna.
Kiedyś zdarzyła mi się sytuacja że przez tel zrobiłam z babką sprawozdanie - ja jej jakieś dane podałam a ona sobie u siebie wypełniła - i po sprawie
a dzwoniłam i pytałam to kobieta tak zaczęła tłumaczyć, że jak ja jej zaczęłam zdawać pytania to nie wiedziała co mi odpowiedzieć, albo kwitowała sprawę na zasadzie 'to trzeba doczytać' pytając gdzie to odsyłała do strony głównej GUSu - nosz kurde tylko ich tam podusić
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 10:15   #4354
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj nakombinowałam- a mamy wannę - i weź tu człowieku się ustaw, żeby było wygodnie, żeby lusterko ustawic i jeszcze żeby widzieć. Masakra jakaś- a ze złości się tylko spłakałam jak głupia....
też mam wannę i ten sam problem :/ tragedia

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
yhmmm wstalam - aa jaka polamana mowie wam, strasznie mi sie drzemlo w sumie zawsze usypialam na lewym boku a teraz psinco - nie da rady

a tak dla zabicia Nudy - proponuje Kawal

Pewien żonaty facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę. Pewnej nocy oświadczyła mu, że jest w ciąży.
On, nie chcąc zrujnować swojej reputacji i małżeństwa, dał jej sporą sumę pieniędzy, aby wyjechała do Włoch i tam urodziła dziecko, aby uniknąć skandalu. Zaproponował również płacenie alimentów do 18 roku życia na dziecko.
Ona się zgodziła, ale spytała:
- Jak mam przesłać ci wiadomość, kiedy dziecko się urodzi?
- Aby utrzymać wszystko w sekrecie, wyślij mi pocztówkę na mój adres domowy, z jednym tylko słowem: "spaghetti", wtenczas zacznę słać Ci alimenty na utrzymanie dziecka.
I wyjechała.
Po około 9 miesiącach facet wieczorem wraca do domu z pracy, a tu żona mówi:
- Dostałeś jakąś bardzo dziwną kartkę pocztową, nic nie rozumiem co to za kartka.
Maż na to:
- Daj mi tę kartkę, zobaczę co to?
Żona dała mężowi kartkę bacznie go obserwując. Mąż zaczął czytać pocztówkę, zbladł jak ściana i... zemdlał.
Na kartce było napisane:
"Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!"

ps. qrde a ja lubiem Spaghetti
padłam!

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
my po wczorajszej wizycie Wszystko OK ...
ogólnie badania ok, glukoza też ok, fizjologiczna anemia którą mam się zbytnio nie przejmować bo jest jakaś dosłownie śladowa, dostałam nadal luteinę (która teraz muszę płacić już 100% ) nadal żelazo, potas i magnez... oczywiście całość uzupełniam stale PregnąPlus szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku
szkoda tylko, że nie zrobiła usg, tak chciałabym zobaczyć Małą poproszę o to następnym razem... może się zgodzi...

aaaaaaaaa... i jest minus całości ...
wczoraj nasza lekarka powiedziała, że nie przedłuża umowy z szpitalem do którego chodzimy ... więc w 3msc przed porodem zmieniamy lekarza tzn. ktoś ją będzie zastępował ale nie są w stanie jeszcze określić kto... więc tez tak w ciemno iść... sama nie wiem...
od początku chciałam się zapisać do konkretnych 2lekarzy, niestety oni przyjmowali do 13tej, więc poszłam do mojej już byłej Pani ginekolog teraz się okazuje że jeden z nich jest dostępny do 20:00+ w każdy poniedziałek i piątek, więc się przepisałam od razu bo i tak i tak muszę...
będzie to facet... ponoć bardzo przystojny ... hahahaha... następna wizytka 01.02.2013' - ciekawe czy mi dziad zrobi to usg, choć na chwilę...

poza tym Mała bardzo mało ruchliwa ... pani powiedziała (zarówno ginekolog jak i położna), że można ją trochę poruszać i pobudzać bo to zdrowo jak sobie pokopie ... w ogóle mąż mi powiedział że dziś w nocy kopała tak bliżej pleców niż brzucha po prawej stronie (oczywiście po prawej, od początku tam sobie upatrzyła cel kuksańców ) już miał mnie budzić że coś jest nie tak, ale mała przeturlała się bardziej do przodu...
za wizytę

Cytat:

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja też kupiłam
jest tam fajny artykuł o porodówkach 21 wieku i jest szpital w Wałbrzychu..
teraz mąż się zastanawia czy tam nie jechać, mamy ok 75km
ale jak przeczytam o tym szpitalu, to chcę bym tam rodziła w takich fajnych warunkach )
u nas porodówka jak za komuny, zero znieczuleń, nie ma wanny, nawet podtlenku nie ma... do tego sala badań nie remontowana od lat... fotel ginekologiczny z innej epoki
za to 65% nacinania krocza!! ołłł je!

Cytat:
o mamusiu... my 150zł/m-c Ale nam grzanie wody dochodzi na gaz... No i jednak często gotuję w domu.
my za to mamy czynsz 612zł z wodą
Stary 2013-01-03, 10:20   #4355
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no to my mamy czynsz 412zł... za 50mkw mieszkania więc też szału ni ma...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 10:23   #4356
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ah! i powiem Wam, że przeszłam na wynagrodzenie z kochanego ZUS... i nie dostałam wypłaty... długo Wam się opóźnia? Oni mają jakieś terminy kiedy wypłacają? Czy idzie jakoś po dostarczeniu zwolnienia przez pracodawcę? A może tak jak wpływała pensja? Zielonam jest w tej kwestii.
Mi wypłcaja w 2 ratach- pierwsza kiedy im sie podoba;p, druga 2 dni po zakonczonym zwolnieniu lekarskim...wqrza mnie to, bo tak bym zaplacila sobie rachunki itp i bym wiedziała ile zstanie, a tak raz mi wyslą 400zł raz 900zł dziela jak chcą....
JA po morfologii i HBS czy jakos tak....jutro wyniki, dzis szkola rodzenia, a w sobote wizyta
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 10:25   #4357
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mi wypłcaja w 2 ratach- pierwsza kiedy im sie podoba;p, druga 2 dni po zakonczonym zwolnieniu lekarskim...
ja na szczęście dostałam pół pensji od pracodawcy w tym miesiącu jeszcze, ale drugie pół od zusu... zobaczymy jak u nas będzie ...

Terry Pratchett
Stary 2013-01-03, 10:28   #4358
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a tak SIO to mój kolejny koszmar
nienawidzę tego robić. marcowy jest... <rzyg rzyg marchewka>

Cytat:
o matyylldooo....

Cytat:
my porównywalnie i też uważa(ła)m, że dużo....
ale rok temu zrobiliśmy ponad 600 zł nadpłaty (?) więc mielismy ponad miesiąc urlopu czynszowego. miłe to było

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 10:31   #4359
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A my mamy prognozę na najbliższe dwa miesiące 700 zł za gaz. A i tak mi się wydaje że będzie wyrównanie i dopłata, w tym roku wyjątkowo dużo jemy w domu, mieszkamy w nim, kąpiemy się i ogrzewamy... bo zawsze non stop w rozjazdach byliśmy..Uroki ogrzewania gazowego
Stary 2013-01-03, 10:41   #4360
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A my mamy prognozę na najbliższe dwa miesiące 700 zł za gaz. A i tak mi się wydaje że będzie wyrównanie i dopłata, w tym roku wyjątkowo dużo jemy w domu, mieszkamy w nim, kąpiemy się i ogrzewamy... bo zawsze non stop w rozjazdach byliśmy..Uroki ogrzewania gazowego
Ano doswiadczam tego samego....przyszedł rachgunek prognozowany prawie 300zł potem dopłata 170 a tż mówi, ze chyba jeszze będzie trzeba doplacic...U nas strasznie zimno w mieszkaniu;/ Ale strych i niezamieszkane mieszkanie pod spodem...;/ W nocy dogrzewamy farelką, bo mamy taryfe na prąd Mam andzieję, ze opłaty wiosna zmaleją...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 10:45   #4361
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogrzewanie bije cenę w górę. U nas na całe szczęście z MPEC. A ciekawi mnie jak kolega będzie płacił za energię cieplną, mają nowe mieszkanie (nówka sztuka oddane miesiąc temu) i w bloczku (ok 40 mieszkań) mają swój piec gazowy... Czy będzie im się to kalkulować...

Ja jestem przyzwyczajona do ciepełka... teraz grzejniki mam na maska, wietrzymy, żeby było świeżo i tylko na noc zakręcamy... aż się boję jak to będzie kiedy, będziemy na nowym mieli liczniki energii założone

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-01-03 o 10:47
Stary 2013-01-03, 10:51   #4362
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

No u nas akurat ciepło, chociaż też najwyższe piętro, ale widać dobra izolacja no a poza tym prawie z każdej strony sąsiedzi. Toczę tylko walki z Mężem, bo dla niego temperatura w mieszkaniu to na majtki i krótki rękawek, a dla mnie za ciepło tak, a zwłaszcza w ciąży mogłabym spać przy otwartym oknie prawie :P

Więc ogólnie ciągle skręcam na minimum, zresztą w tym roku zima łagodna i oby już mrozami po -20 nie przywaliło... bo wtedy to idzie gazu, że hej
Stary 2013-01-03, 10:52   #4363
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Ja właśnie po glukozie, powrót z przychodni to był nie lada wyczyn, taki miałam ból na dole brzucha, że ledwo szłam. Teraz byle ruszenie to ból, coś czuję że znowu szyjka się skraca, bo ból ten sam
Stary 2013-01-03, 10:54   #4364
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem przyzwyczajona do ciepełka... teraz grzejniki mam na maska, wietrzymy, żeby było świeżo i tylko na noc zakręcamy... aż się boję jak to będzie kiedy, będziemy na nowym mieli liczniki energii założone
To byś się z moim dogadała, Hawaje w mieszkaniu i ciasto drożdżowe

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Ja właśnie po glukozie, powrót z przychodni to był nie lada wyczyn, taki miałam ból na dole brzucha, że ledwo szłam. Teraz byle ruszenie to ból, coś czuję że znowu szyjka się skraca, bo ból ten sam

to proszę odpoczywać grzecznie kiedy masz wizytę ?
Stary 2013-01-03, 10:57   #4365
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
u mnie mój mały brzdąc przestał kopać i wariować tak ok.2 tyg temu a od tego czasu uskutecznia pchanie ,przeciskanie ,naciąganie ,wypychanie - niedługo naprawdę zrobi mi jakąś dodatkową dziurę ..... czuję jak się ociera o moje organy , czkawka jest tak intensywna ,mocna i długotrwała ,że nawet tż widzi moje pdskakujące podbrusze - no i można powiedzieć śmiało ,że czkawkę mam niemalże w pipce .....
Cytat:
( wreszcie coś czego nie słyszałam- kasia dawaj więcej !!!! )
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
słodziutkie
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
nestelle ja kochana chciałam przepis na tego kurczaka z kokosem i jak tego łososia robisz tz jakie dodatki itp.
...och myślałam ,że Ci odpisałam ..... no nie wiem czy nie zacytowało czy co ???? .....
w każdym razie tego w \ z kokosem nie zrobiłam jednak (zapomniałam kupić a byłam święcie przekonana ,że mam.... ) więc zrobiłam zamiast tego - prosto ,w sezamie - kurczaka miałam już zamarynowanego ,pokroiłam pierś na 2-3 części i obtoczyłam w jaju-bułce i sezamie ,wbiłam w ka żdy kawał patyk do szaszłyka i na patelnie . Ale jak robię to z takich przepisów (ten 1 jest dla moich dzieci bo tż nie chce na słodko raczej)
1. http://ksiezniczkowepasje.blogspot.c...s-kurczak.html
2. http://www.chinskieprzepisy.pl/przep...wym-kulki.html
3 . http://www.przepisy.pl/przepis/piers...zaka-w-kokosie
.... robi tak z małymi modyfikacjami .....

a jeśli chodzi o łososia (- kawałki bez ości ) najpierw piękę w piekarniku ,studzę i nakładam konfiturę mojej babci z żurawin,zawijam w cieście fran. i do piekarnika - proste ,szybkie i pyszne .....
Cytat:

Mały stał się wredny. Znalazł sobie inne miejsce do kopania i teraz robi to naprawdę złośliwie. Albo jest to piąstka albo pięta, nie wiem, ale nie jest zbyt miło. Wczoraj gdy chciałam zasnąć robił sobie imprezę w brzuchu, chyba nie powinnam pić coca-coli na noc.
za tyg.
...jak ja bym na noc wypiła colę to mały chyba bi mi brzuch w nocy rozwalił- nałożyłam sobie zakaz wieczorny !!!!!- na colę i słodycze .
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A w ogóle chciałam Wam napisać, że zaczynam się bać i zaczyna mnie to wszystko przerażać Czy dam rade, wy tu piszecie o niektórych rzeczach a ja po prostu zielona jestem.
Choć o tym octenisept zamiast fioletu wiedziałam, ale to bardziej bo sama go używam do oczyszczania, odkażania itp.
Ale wczoraj miałam schizę co ja zrobię jak mi mała zacznie płakać w nocy a ja jej nie będę mogła uspokoić nie chce wołać przyszłej teściowej bo zaraz zacznie się gadanie tż siostry, jaka to ja nieporadna i w ogóle.
Niby przeczytałam niedawno 2 książki ale nic z nich nie pamiętam nie wiem normalnie mam nadziejże, że jak wezmę małą na ręce to będę wiedziała odruchowo co zrobić jak jej ewentualnie pomóc.
...pamiętaj ,że te które już wiedzą to też jaaaakoś zaczynały .....
moja metoda jest taka - udawać przed maleństwem,że mama wszystko wie - he , dzidziuś i tak się nie dowie ,że robimy go w balona - on wie jeszcze mniej od nas ......
poza tym często nawet jak ktoś - teściowa czy inna niby wie więcej to dzidzuś po prostu chce mamy i do mamy .
Ja jestem święcie przekonana ,że dziecku się udzielają nasze nastroje - i tak jak urodził mi się Kubuś i nie miałam żadnej pomocy od innych ,a tż najchętniej by zwiał chyba (bardzo się bał) to ja miałam luzik..... no i dziecko chyba też - po prostu tuliłam,kochałam,karmiłam ,przewijałam....
instynkt,instynkt,instynk t.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
No u nas akurat ciepło, chociaż też najwyższe piętro, ale widać dobra izolacja no a poza tym prawie z każdej strony sąsiedzi. Toczę tylko walki z Mężem, bo dla niego temperatura w mieszkaniu to na majtki i krótki rękawek, a dla mnie za ciepło tak, a zwłaszcza w ciąży mogłabym spać przy otwartym oknie prawie :P
..ja mam to samo .
Stary 2013-01-03, 11:00   #4366
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
my mamy 63mkw

Cytat:
o matyylldooo....

my porównywalnie i też uważa(ła)m, że dużo....
ale rok temu zrobiliśmy ponad 600 zł nadpłaty (?) więc mielismy ponad miesiąc urlopu czynszowego. miłe to było

Cytat:
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ano doswiadczam tego samego....przyszedł rachgunek prognozowany prawie 300zł potem dopłata 170 a tż mówi, ze chyba jeszze będzie trzeba doplacic...U nas strasznie zimno w mieszkaniu;/ Ale strych i niezamieszkane mieszkanie pod spodem...;/ W nocy dogrzewamy farelką, bo mamy taryfe na prąd Mam andzieję, ze opłaty wiosna zmaleją...
masakra z tymi opłatami jak czytam...
ehh do tego jeszcze kredyty i inne rachunki
i jak tu godziwie żyć
człowiek musi oszczędzać, a pod koniec miesiąca i tak goły portfel.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:

to proszę odpoczywać grzecznie kiedy masz wizytę ?
wtorek, środa -zobaczymy kiedy przeleją wypłatę tż, bo teraz jestem goła i wesoła heh
ostatnie pieniądze poszły dzisiaj, bo za badania zapłaciłam 52zł, plus 5zł glukoza i 1zł pojemnik na mocz
Stary 2013-01-03, 11:03   #4367
Sorceresss
Wtajemniczenie

Strippi biedusiu, odpoczywaj, leż...

Terry Pratchett
Stary 2013-01-03, 11:15   #4368
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam zawsze normlanie tak jak wypłata powinna być. Teraz dostałam tylko jakies wyrównanie nagrody smieszna kwota 69 zł hehe nie wiem skąd i gdzie to sie zapodziało ale zawsze to cos

Cytat:

masakra z tymi opłatami jak czytam...
ehh do tego jeszcze kredyty i inne rachunki
i jak tu godziwie żyć
człowiek musi oszczędzać, a pod koniec miesiąca i tak goły portfel.

No my lekką ręka mamy od listopada do marca łącznie 2000zł miesiecznie za kredyt, gaz, prąd, czynsz, TV, telefony, Internet w tym miesiacu doszło jeszcze ubezepiecznie mieszkania więcy wyszło ponad 2000 a w styczniu czeka nas ubezepieczenie auta! więc trzeba wyszperac 1500zł tylko skąd???
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 11:19   #4369
czarny flamaster
Zadomowienie

Ja czekam na pierwszą ZUSowską 'wypłatę' i jestem ciekawa jak to będzie. Pisałam do nich ostatnio w związku z tym, że likwidują moje miejsce pracy (cały sklep) no i odpisali mi, że jeśli pracowałam przez okres po, którym przysługują mi świadczenia, to normalnie będę je dostawać. Musze tylko skoczyć do nich i wypytać czyj NIP mam wpisać. Szefowa się ze mną nawet nie kontaktowała w tej sprawie więc dziś jak pójdę po zwolnienie, to normalnie na nią wezmę. Dziewczyny mówiły mi, że do 15stego normalnie sprzedają więc potem pewnie będą zamykać, a to potrwa.

Na 13sta idę do lekarza, ciekawe ile posiedzę....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 11:24   #4370
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi biedusiu, odpoczywaj, leż...
leżę, leżę ale już dół mnie dopada powoli

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

No my lekką ręka mamy od listopada do marca łącznie 2000zł miesiecznie za kredyt, gaz, prąd, czynsz, TV, telefony, Internet w tym miesiacu doszło jeszcze ubezepiecznie mieszkania więcy wyszło ponad 2000 a w styczniu czeka nas ubezepieczenie auta! więc trzeba wyszperac 1500zł tylko skąd???
my opłaty mamy na 2500zł :/ ehh
masakra, przypomniałaś o ubezpieczeniu auta, a jeszcze przeglądy trzeba będzie zrobić :/wrrr
Stary 2013-01-03, 11:27   #4371
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
jest tam fajny artykuł o porodówkach 21 wieku i jest szpital w Wałbrzychu..
teraz mąż się zastanawia czy tam nie jechać, mamy ok 75km
ale jak przeczytam o tym szpitalu, to chcę bym tam rodziła w takich fajnych warunkach )
u nas porodówka jak za komuny, zero znieczuleń, nie ma wanny, nawet podtlenku nie ma... do tego sala badań nie remontowana od lat... fotel ginekologiczny z innej epoki
za to 65% nacinania krocza!! ołłł je!

\
a dobry dojazd tych 75 km? Bo kurcze troche daleko, ja tam ogolnie przerazona jestem, nie wiem do teraz ktory szpital, ogolnie zdecydowana jestem niby, ale pewna czy to najlepszy nie jestem :/
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 11:29   #4372
Luna0
Zakorzenienie

Witam

Cytat:

a jak kiecka ślubna? mama poszerzyła?
jeszcze nie, dopiero będziemy się mierzyć

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Tyle, że mam zamiar zamówić na allegro bo w sklepie za 2 ponad 2ozł a na all np po 6,70

Dziękuję

I jeszcze jaki kupić smoczek, nie mam ani jednego a chce jeden w razie "w" są uspokajające z Aventu i ortodontyczno - uspokajający?
I nie mam pojęcia?
Faktycznie na allegro są dużoo tansze
smoczki z aventu są najlepsze, chociaż teraz inne firmy też zrobiły smoczki na ich wzór. Najważniejsze to żeby był podłużny taki żeby nie psuł zgryzu. Na tvnplayer można oglądnąć Mamo To Ja i tam w jednym z odcinków pediatra wypowiada się na temat smoczków

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
pokażesz termometr? albo jakiegoś linka jak to aukcja

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

też mialam zdziwko jak ty ale miś fajny
Kupiłam w sklepie za 8.50zł dokładnie taki niebieski:
http://allegro.pl/termometr-kapielow...887481991.html

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja się wczoraj balsamowałam i smarowałam nogi. zginam się, żeby łydki i przy kostkach nasmarować a chłop do mnie: to ty jeszcze tak potrafisz? eeh.. powiedziałam tylko: nie, nie potrafię już, podaj mi moją nogę
hahaha

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

a właśnie, jak przygotowania do ślubu?
Dopiero się zaczną ale to tylko cywilny i obiad na 22 osoby, mimo to trza zakupy zrobić

Cytat:
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._mysle___.html

podpis pod zdjęciem Torresa mnie rozwalił
hahaha

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
hmmm... To sama nie wiem co to bylo. Ja w sumie nie mam pojęcia jak się te skurcze BH odczuwa... dlatego wczoraj wieczorem trochę poczytałam i wyszło mi z opisu, że to mogły być one Bo coś takiego znalazłam: "czasem ból przypomina wyjatkowo bolesna miesiaczkę albo nagły ucisk umozliwiający wyprostowanie się..."
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html

A mam jeszcze pytanie - kiedy idziecie na te badania w kierunku paciorkowca? Z czego to badanie się w ogóle wykonuje? Z krwi? Z wymazu?
Z tego co mi lekarz mówil i czytałam to BH powinny być maksymalnie do 10 dziennie i są bezbolesne, poprostu twardnienia/stawiania macicy. Jest to nieprzyjemne uczucie taki nacisk ale nie boli.
Myśle że chwilowy ból jak na @ jest ok, ale jakby tak bolało np. pare godzin to niedobrze
Ja mam bezbolesne ale co z tego jak chyba z 40 dziennie
Jak mi się nieraz macica postawi to mam dwie takie górki twarde, na nartach można jeździć
a paciorkowca się wykrywa przez najzwyklejszy wymaz z pochwy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 11:45   #4373
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanie - kiedy idziecie na te badania w kierunku paciorkowca? Z czego to badanie się w ogóle wykonuje? Z krwi? Z wymazu?
hm... nie wiem. a ma to jakąś skrótową nazwę?
ja w piątek ide powtórzyć toxo, morfo i mocz. a i hbs mi ginka prywatna kazała wkońcu zrobić

Cytat:
hej dziewczyny
my po wczorajszej wizycie Wszystko OK ...
ogólnie badania ok, glukoza też ok, fizjologiczna anemia którą mam się zbytnio nie przejmować bo jest jakaś dosłownie śladowa, dostałam nadal luteinę (która teraz muszę płacić już 100% ) nadal żelazo, potas i magnez... oczywiście całość uzupełniam stale PregnąPlus szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku
szkoda tylko, że nie zrobiła usg, tak chciałabym zobaczyć Małą poproszę o to następnym razem... może się zgodzi...

aaaaaaaaa... i jest minus całości ...
wczoraj nasza lekarka powiedziała, że nie przedłuża umowy z szpitalem do którego chodzimy ... więc w 3msc przed porodem zmieniamy lekarza
za wizyte
a co do zmiany lekarza straszna lipa

Cytat:

Wczoraj gdy chciałam zasnąć robił sobie imprezę w brzuchu, chyba nie powinnam pić coca-coli na noc.
oj leci czas
coca cola ja nie piłam od 25 grudnia
jutro ide na badania to po drodze sobie kupie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja dzis się spytam jak moja Mała leży, ale czuje, że jeszcze się nie obrociła bo ciągle mnie kopie z prawej strony...W ogóle mam bardzo dziwne przeczucie, że sie nie obróci wcale!
może jest już odwrócona. mój leży już dawno głową w dół ale nogi ma po prawej stronie i tam mocno kopie, też myslałam że bokiem jakoś leży ale nie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 11:45   #4374
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, oj tam - z czegoś muszę dostawać wypłatę
Ale serio - firma nie zdziera, bo ma takie widzimisię, ale koszty są ogromne gazu.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 11:50   #4375
Nikii89
Zakorzenienie

Dziewczyny z Nowym Rokiem życzę Wam aby reszta ciąży przebiegła bezproblemowo i bez dolegliwości Aby rozwiązanie były szybkie i bezbolesne No i aby ten Rok minął bez wielkich trosk a na samej radości z dzieciaczków.

Mama kwietniowa 2012
Stary 2013-01-03, 11:56   #4376
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
to teraz odpoczywac

na tej str o skurczach takie cos napisali "Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi." to ja tak nie mam. ja jak czuje ucisk to tylko na dole a nie górze to co nie liczy sie?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 12:04   #4377
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziewczyny, która z Was jest mi w stanie coś wyjaśnić?

8 listopada 2012 poszłam na L4, wypisane było do 6 grudnia. Później dostałam od 7 grudnia do 3 stycznia. Szefowa wypłacała mi pełną pensję za pierwszy miesiąc, potem ma mnie łapać ZUS. Wchodze teraz z ciekawości na konto, a tam przelew na 420zł z groszami od szefowej i tytuł, że za zwolnienie lekarskie m-c grudzień. Nie rozumiem tego trochę.
Chyba, że są to wypłacone składki.....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 12:08   #4378
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dopiero się zaczną ale to tylko cywilny i obiad na 22 osoby, mimo to trza zakupy zrobić
Hej LunaO Wyczytałam, że ślub planujesz. Myśmy też na spontanie zapisali się na cywilny, jesteśmy razem 18 lat i bardzo chcieliśmy mieć dziecko, ale ślub nigdy nam nie był potrzebny, aż w końcu doszliśmy do wniosku,że ułatwi nam wiele formalności po urodzeniu malutkiej. W którym będziesz tygodniu, jak się pobierzecie? Ja będę w 32 wtedy i też planujemy obiad na około 25 osób.

Co w ogóle dziewczyny myślicie o braniu ślubu z brzusiem? Nie mam pojęcia czemu jest to wciąż kontrowersyjny temat. Ja jestem dumna, że jestem w ciąży. Tylko, że u nas wszyscy wiedzą, że jesteśmy razem pół życia i nie jest to wpadka ani nic nieplanowanego. Pewnie w takim przypadku jest się bardziej narażonym na dziwne komentarze ludzi. Szukałam informacji o sukniach ślubnych dla ciężarówek, to natrafiłam na forum, gdzie było bardzo wiele niepochlebnych opinii o braniu ślubu w takim stanie. Ja w ogóle o czymś takim nie pomyślałam i teraz się zastanawiam co za ciemnogród ciągle panuje, bo wydawać by się mogło, że już nie te czasy, a jednak nawet młodzi ludzie mają dziwne uprzedzenia...

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 12:09   #4379
Mi6ka
Rozeznanie

Dziewczyny poplakalam sie

http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

a jest tam jeszcze pare fajnych

http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

http://www.facebook.com/photo.php?fb...levant_count=1
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 12:13   #4380
myaja
Rozeznanie

która BESTIA miała kiedykolwiek do czynienia z sprawozdaniem GUS Z-06 lub Z-03 tzw., czasem pracy w szkołach?
mam ściągę ale ona po chińsku jest i mam takie wyliczenia, że gó*no wiem jak to się liczy
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości