|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
megi-megi w pgnig pracujesz ?
a możesz zdradzić w jakim dziale rozumiem że w Warszawie
|
|
|
|
|
#4322 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o kurcze... 32 już... masakra ![]() ![]() Cytat:
Bo coś takiego znalazłam: "czasem ból przypomina wyjatkowo bolesna miesiaczkę albo nagły ucisk umozliwiający wyprostowanie się..."https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html Cytat:
Cytat:
W zeszłym roku moja kierowniczaka podobnie nas w pracy odwiedziła Tyle, że ona nie wyciągala dziecka z auta, tylko my wszyscy wyszliśmy na dwór popatrzeć przez szybkę... W sumie takiego malucha od razu narażac na przerózne zarazki to spore ryzyko...Cytat:
Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić jak Wy do tego celu wykorzysujecie lusterko... mi by była potrzebna 3 ręka chyba Do samego golenia potrzebuję 2 rąk - w jednej golarka a druga naciąga skórę w golonych miejscach - żeby się nie zaciąć przypadkiem... tyle, że ja lecę po calości![]() A tak poza tym, to się trochę dziś wkurzyłam bo chciałam się na przyszły tydzień umówić na ostatnie usg 3D. Ginka mi mówiła żeby się umawiać na 29-31 tydz... Więc chciałam 7mego lub 9tego, bo będę w 30stym... Ale pierwszy wolny termin dopiero na 21 stycznia Będę już w połowie 32 tyg... Jeszcze się okaże że wywalę 150zł a nawet buzi małego nie zobaczę, bo się tak zabunkruje Choć poki co nadal siedzi nóżkami w dół... zobaczymy czy przez te 3 tyg się nie odwróci... W sumie to juz najwyższa pora... Jak to u Was wyglada? Maluchy już gotowe do wylotu?![]() W ten oto sposób normalna planowa wizytę mam 18stycznia (piatek) a usg3D 21 stycznia (pon)... czyli lipa... Bo po co mi wizyta po wizycie ![]() A mam jeszcze pytanie - kiedy idziecie na te badania w kierunku paciorkowca? Z czego to badanie się w ogóle wykonuje? Z krwi? Z wymazu?
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() my po wczorajszej wizycie Wszystko OK ... ogólnie badania ok, glukoza też ok, fizjologiczna anemia którą mam się zbytnio nie przejmować bo jest jakaś dosłownie śladowa, dostałam nadal luteinę (która teraz muszę płacić już 100% ) nadal żelazo, potas i magnez... oczywiście całość uzupełniam stale PregnąPlus szyjka ok, ogólnie wszystko w porządku ![]() szkoda tylko, że nie zrobiła usg, tak chciałabym zobaczyć Małą poproszę o to następnym razem... może się zgodzi...aaaaaaaaa... i jest minus całości ... wczoraj nasza lekarka powiedziała, że nie przedłuża umowy z szpitalem do którego chodzimy od początku chciałam się zapisać do konkretnych 2lekarzy, niestety oni przyjmowali do 13tej, więc poszłam do mojej już byłej Pani ginekolog teraz się okazuje że jeden z nich jest dostępny do 20:00+ w każdy poniedziałek i piątek, więc się przepisałam od razu bo i tak i tak muszę... będzie to facet... ponoć bardzo przystojny ... hahahaha... następna wizytka 01.02.2013' - ciekawe czy mi dziad zrobi to usg, choć na chwilę... poza tym Mała bardzo mało ruchliwa ... pani powiedziała (zarówno ginekolog jak i położna), że można ją trochę poruszać i pobudzać bo to zdrowo jak sobie pokopie ... w ogóle mąż mi powiedział że dziś w nocy kopała tak bliżej pleców niż brzucha po prawej stronie (oczywiście po prawej, od początku tam sobie upatrzyła cel kuksańców ) już miał mnie budzić że coś jest nie tak, ale mała przeturlała się bardziej do przodu... ![]() właśnie siedzę w robocie i robię DURNE sprawozdanie do GUSu chrystusie ich instrukcje są jak samodzielna nauka chińskiego jeszcze babsztyle z księgowości chcą mnie widzieć |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
alliw urządzenie kupowałam tutaj a raczej tż kupował ale sierotka jak mu mówiłam wcześniej zamów to nie i 2 tygodnie przed gwiazdką te najtańsze znikły i zostały te drogie a żeby spełnić moje oczekiwania kolorystyczne czyli błękitny, zielony bądź różowy tż przespał i jak został różowy to w takiej cenie, że bym miała 3 zwykłe
jeśli byś chciała i nie spieszy Ci się zamów ze stanów nawet jak cło zapłacisz to się opłaca od 99 dolarówDziewczyny moja mała od dwóch dni to normalnie balety w brzuchu robi ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Sorceresss ![]() nestelle ja kochana chciałam przepis na tego kurczaka z kokosem i jak tego łososia robisz tz jakie dodatki itp.---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Witamy, witamy!
Dziś....pełne 29 tygodni ![]() Mąż zawiózł mnie dziś do przychodni, chciał dobrze, efekt- jestem 13sta do lekarza.... Jakbym poszła sama pewnie byłabym szybciej, ale liczy się gest. Mały stał się wredny. Znalazł sobie inne miejsce do kopania i teraz robi to naprawdę złośliwie. Albo jest to piąstka albo pięta, nie wiem, ale nie jest zbyt miło. Wczoraj gdy chciałam zasnąć robił sobie imprezę w brzuchu, chyba nie powinnam pić coca-coli na noc.
|
|
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() dopadł mnie kaszel, było wszystko ok aż wczoraj wieczorem jakoś dziwnie zaczerpnęłam powietrza (tak jakbym zakrztusiła się powietrzem) i mało co się nie udusiłam taki kaszel mnie wziął... no i od tamtej pory został z dobrych wieści- miałam piękny sen później przesuwałam tą plamkę po całym brzuchu i obejrzałam dokładnie synka i byłam prze szczęśliwa, że wszystko ma zdrowe i na miejscu po jakimś czasie jeszcze przyśniło mi się, że już go miałam w ramionach i był cudowny taka byłam w nim zabujana ![]() Cytat:
![]() jak nie ma tych skurczy to potem ciężej rodzić?
|
|
|
#4328 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
Cytat:
A z wizytami też mi się tak ułożyło we wtorek 15 mam wizytę na tym III trymestralnym, a mój gin też mnie chce zobaczyć / szyjka więc dzień po dniu. Chyba że uda mi się przełożyć na tydzień wcześniej do gin, ale okaże się w pt. Cytat:
|
|
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Obudził mnie dzisiaj wieeelki głód i kopnaki córci ! więc szamiem sobie kanapeczki z pasztecikiem i ogórkiem korniszonym i popijam kawkę a o 10.00 do pracy na jakieś 3 godz
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle chciałam Wam napisać, że zaczynam się bać i zaczyna mnie to wszystko przerażać
Choć o tym octenisept zamiast fioletu wiedziałam, ale to bardziej bo sama go używam do oczyszczania, odkażania itp. Ale wczoraj miałam schizę co ja zrobię jak mi mała zacznie płakać w nocy a ja jej nie będę mogła uspokoić nie chce wołać przyszłej teściowej bo zaraz zacznie się gadanie tż siostry, jaka to ja nieporadna i w ogóle. Niby przeczytałam niedawno 2 książki ale nic z nich nie pamiętam nie wiem normalnie mam nadziejże, że jak wezmę małą na ręce to będę wiedziała odruchowo co zrobić jak jej ewentualnie pomóc. |
|
|
|
|
#4331 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie osobiście bardziej martwi czy będę umiała odpowiednio zadbać o pępowinę, szczepienia czy pielęgnację siusiaka Ale jestem optymistycznie nastawiona ku temu i wiem, że się nauczę. Nie ma co się bać! Nasze mamy też jakoś zaczynały i żyjemy
|
|
|
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
rewelacja
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- czekam na nie z niecierpliwością ale najlepsze jest to że jak wyśle jedno to później 30 innych przysyłają. w zeszłym roku się wkurzyłam i ustaliłam z szefem ze wysłałam chyba 3 pierwsze a resztę olaliśmy
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
#4335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my jako szkoła MAMY OBOWIĄZEK wypełnić wszystkie!!! kretyństwo... a czy któraś jest np. kadrową i powie mi jak sprawdzić tzw. "strukturę zatrudnienia (BxC)"? .... coś się od czegoś odejmuje lub dodaje i mam to sprawdzić z teczkami osobowymi pracownika - ale jak dla mnie to wielkie NIC ... nic tylko zaraz siądę i zacznę ryczeć! ![]() ![]() ![]() żeby było mało to mąż mi właśnie powiedział że aplikacje do policji od dnia złożenia do dnia w ogóle rozpoczęcia szkół to proces trwający min 7msc do 12msc |
|
|
|
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
myaja ja Ci niestety nie pomogę bo akurat mnie to ominęło u nas sprawozdania robi koleżanka naprzeciw właśnie wczoraj cały dzień ślęczała i księgowa, mi się udało wybrnąć z tego głupiego obowiązku Ale miałam okazje robić 2 razy masakra jakaś |
||
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
w prywatnej placowce robie tylko SIO... I dwa razy w roku mi wszystko do nosa podchodzi.... koszmar.
takze szczerze wspolczuje...
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem, kiedy to dziecko śpi.
|
|
|
#4339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co! niech się troche wysilą - zazwyczaj przy sprawozdaniu przesyłają kontakt do osoby która jest to dane sprawozdanie odpowiedzialna.Kiedyś zdarzyła mi się sytuacja że przez tel zrobiłam z babką sprawozdanie - ja jej jakieś dane podałam a ona sobie u siebie wypełniła - i po sprawie
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A PGNiG - Oddział Mazowiecki - pion finansowy.
|
|
|
#4341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale częściej inny oddział
|
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
To gdzie Ty w tym Poznaniu pracujesz?
|
|
#4345 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Cytat:
Ale nam grzanie wody dochodzi na gaz... No i jednak często gotuję w domu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
hihihObraz nędzy i rozpaczy był wczoraj u mnie we wannie - żadna pozycja nie była dobra. ŻADNA! ![]() ![]() proszę! pocieszanie w kwestii wagi, objętości mam opracowane do perfekcji Na samej sobie! ![]() BRAWA ZA TYGODNIE! Dziewczyny...lecimy jak burza! Mokka, Ty nie pisz "Maluchy gotowe do wylotu" bo ja od razu zaczynam ściskać nogi ze strachu Mój szkrab już 2 wizyty jak nietoperzyk - głową w dół. Zobaczymy jutro czy się nie przekręcił ![]() Kurcze... powiem Wam, że wolę jak mnie maluch naparza nóżkami, rączkami i dupcią tak konkretnie. Wczoraj znów się jakoś tak nisko usadowił i zakłębuszkował i tylko raz na jakiś czas dawał mi znać. Zazwyczaj czułam już nad pępkiem takie konkretne uderzenia i wiercenia, a teraz znów tylko tąpnięcia pod pępkiem... wr
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
okolice poznania ale my dla was budujemy
jak się uda wygrać
|
|
|
|
|
#4347 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
okropieństwo się golić teraz. Ja najpierw staje przed lustrem - na szczęście mam duże i widze co tam na dole sie dzieje golę najpierw maszynką elektryczną niegdyś używaną przez TŻ, ale ma nową więc tamtą zabrałam dla siebie później po kąpieli podgalam boczki zwykłą i jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie chyba wymaz po 35 robi gin. ![]() Cytat:
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Inwestycje liniowe czy budynki?
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah! i powiem Wam, że przeszłam na wynagrodzenie z kochanego ZUS... i nie dostałam wypłaty... długo Wam się opóźnia? Oni mają jakieś terminy kiedy wypłacają? Czy idzie jakoś po dostarczeniu zwolnienia przez pracodawcę? A może tak jak wpływała pensja? Zielonam jest w tej kwestii.
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
gazociągi, kopalnie itp. stronę z przetargami odwiedzam namiętnie ale budynki też
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Dziewczyny dziękuję za podniesienie na duchu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

a możesz zdradzić w jakim dziale rozumiem że w Warszawie 

a macica ćwiczy, najwyższa pora
Bo coś takiego znalazłam: "czasem ból przypomina wyjatkowo bolesna miesiaczkę albo nagły ucisk umozliwiający wyprostowanie się..."
Tyle, że ona nie wyciągala dziecka z auta, tylko my wszyscy wyszliśmy na dwór popatrzeć przez szybkę... W sumie takiego malucha od razu narażac na przerózne zarazki to spore ryzyko...
Będę już w połowie 32 tyg... Jeszcze się okaże że wywalę 150zł a nawet buzi małego nie zobaczę, bo się tak zabunkruje
mowie wam, strasznie mi sie drzemlo w sumie zawsze usypialam na lewym boku a teraz psinco - nie da rady
jeśli byś chciała i nie spieszy Ci się zamów ze stanów nawet jak cło zapłacisz to się opłaca od 99 dolarów