|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
joł joł!
![]() przeleciałam was pobierznie, i przede wszystkim: sarah i illusion - gratulacje! niech wam się dzieciaczki zdrowo chowają! ![]() sylwia - kciukasy zaciśnięte! ![]() ![]() marsi - uwielbiam cię i twoje teksty! ![]() gratulacje dziewczyny za udane wizyty! ![]() ja wczoraj pomyłam podłogi, nawet dwa razy, aleee taaaa głaaadź! ![]() ![]() Małża zgwałciłam nareszcie! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3782 | |
Zakorzenienie
|
Za 3h wizyta.
![]() ![]() Sylwia, jestem z Tobą duchowo! ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38410538] Ja mam na 11:20 wizytę, proszę za mnie trzymać ![]() [/QUOTE] Trzymam! ![]() Cytat:
No i ja też nie chcę tabunów ludzi do szpitala, wszyscy znajomi chcieli przyjść, ale już powiedziałam, że NIE, tylko TŻ, siostra z mężem i rodzice. Nikt więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Czy Was pogoda też tak cudownie rozpieszcza? ![]() ![]() Też mam dzisiaj wizytę- na 14 i również proszę o kciuki, bo lekarz dawno mi usg nie robił..., mam nadzieję, że z malutką będzie wszystko ok. Sylwietta, trzymam kciuki. Czekamy na smska, że juz po ![]() ![]() Odezwe się po wizycie. Aż się z domu wychodzić nie chce w taką pogodę. A moja mała właśnie czkawki dostała ![]()
![]() |
#3784 | ||||||
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38404642]
-czopki glicerynowe -czopki p. gorączkowe dla noworodka -witamina D i K (ale wstrzymaj się z tym, bo na receptę taka D kosztuje 3zł w kroplach, a bez - droga bardzo) -witamina C może się przydać -probiotyk, dla maluszków np. BioGaia w kropelkach -diprobase, maść nie krem! na różne zmiany skórne, to jest sama parafina i wazelina, bez wody, dlatego jak zimno to ja Agatce smaruję tym buzię, a pomogła nam BARDZO przy skazie białkowej, ja sama tego używam na łojotokowe zapalenie skóry -maść majerankowa - pod nosek przy katarze, pomaga w oddychaniu i łagodzi podrażnienia -woda morska w sprayu -kropelki na wzdęcia/kolki - bobotic, espumisan dla maluszkó czy coś w tym stylu[/QUOTE] dziękuje ![]() Cytat:
U mnie też się mama i teściowa wybierały ale ja powiedziałam im na spokojnie że chcemy się z tż sami zając dzieckiem , przynajmniej przez pierwsze 2 tygodnie kiedy to tż będzie miał urlop i bedzie ze mną , potem sobie mogą przyjeżdzać ale tez nie na dlugo bo zwariuje, bo własnie obie mieszkaja 150 km ode mnie i to się wiąże z zamieszkaniem u nas... Cytat:
![]() To teraz tylko czekać na dobre wieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38410538] Ja mam na 11:20 wizytę, proszę za mnie trzymać ![]() [/QUOTE] Trzymam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie ciekawe jak tam nasza Djerba ... pewnie już tuli swoją drugą pociechę ![]() Ifka magnezu i żelaza nie powinno się razem łykać bo magnez hamuje przyswajenie żelaza, żelazo najlepiej brać na czczo popijając wodą lub czymś z wit c. Jutro moja wizyta, tak bardzo bym chciała usłyszeć że coś sie dzieje i że niedługo urodzę.... trzymajcie jutro rano za mnie kciuki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Raczkowanie
|
Witam,
Ale się nudzę dziś ![]() ![]() Ewulkaaa ja też męża zbałamuciłam wczoraj, tylko u mnie ochota jest, a jak przyjdzie co do czego to mi brzuszek przeszkadza bo nie moge być w mojej ulubionej pozycji, i koniec konców małż jak zawsze usatysfakcjonowany, a ja sie zadowalam masazem ![]() ![]() Nafi z tą pomocą to troche irytujące, bo rozumiem jakbyś Ty prosiła teściową o pomoc, to co innego, a jak sie ktos sam narzuca, mimo, ze z dobrego serca, to jednak jest to męczące. U mnie na poczatku przez pierwsze 3 miesiace bedzie mama, co wiąze sie z tym,że bedzie u nas mieszkac a ewentualnie na weekendy do siebie wracac, ale mama to mama, choć człowiek się już odzwyczaił od wspólnego mieszkania, na stałe to sobie nie wyobrażam. Ciekawe jak Sylwia ![]() Black trzymam kciuki żebys juz w końcu poznała swój dzien spotkania z Oliwką ![]() Co do diety po porodzie to tez sie obawiam, czy to ogarne wszystko. Miałam prać dzieciowe ciuszki, ale jakoś weny brak. Dziewczyny robicie sobie te masaże olejkami żeby uelastycznić mięśnie?mnie to troszke przeraza, aczkolwiek gdyby to miało pomóc obejsc sie bez pęknięcia i nacinania, to moze bym sie zdecydowała. Z tej strony info o masażu krocza: http://porady-poloznej.pl/naciecie-k...-to-konieczne/ Prawidłowo wykonywany masaż krocza uelastycznia mięśnie krocza i zmniejsza ich wrażliwość na rozciąganie i ból. Oto jak go wykonywać: Przygotuj olejki – najlepiej aby były to naturalne oleje z oliwek, awokado, kiełków pszenicy czy też ze słodkich migdałów, należy dodać do nich kilka kropli witaminy E; Znajdź wygodną pozycję, w której będziesz miała swobodny dostęp do krocza, np. na stojąco z jedną nogą opartą o krzesło; Nanieś odrobinę olejku na dłoń. Wmasuj olejek okrężnymi ruchami wokół wejścia pochwy i na wewnętrzne części warg sromowych mniejszych. Gdy śluzówka wchłonie olejek, wprowadź jeden palec płytko do pochwy i naciskaj brzeg tylnej ścianki pochwy w kierunku odbytu. Naciskaj chwilę, aż poczujesz pieczenie. Zmień miejsce nacisku – naciskaj chwilę skórę na zewnątrz pochwy między przedsionkiem pochwy a odbytem; Po kilku dniach stosowania masażu należy rozpocząć masaż dwoma palcami, po kilku następnych trzema. Po pewnym czasie, gdy będzie można wykonywać masaż czterema palcami, krocze będzie już dość rozciągliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Lurker ;)
|
Ehh od paru dni w nocy nie moge spac za to rano spie do 11... Zgaga meczy strasznie nie wiem jak mam sie ukladac. Co chwile budze TZa a on na rano do pracy
![]() Nawijka rozumiem Cie, moja mama powiedziala, ze specjalnie zostawila sobie tydzien wolnego zeby nam pomoc... Ale my tej pomocy nie chcemy co jej uswiadomilam. Dwa tygodnie ( czyli ten urlop ojcowski) maja byc tylko dla nas. Zadnych odwiedzin itp sami sie zajmiemy, ja chce dosc do siebie a nie miec ludzi na glowie. Wszystkim to przekazalismy i nie bedzie odstepstwa dla nikogo. Pozniej moga sobie przyjezdzac jak juz TZ wroci do pracy :P Gratuluje dzidziusiow!! Ewulkaaa- woda z octem jak najbardziej na gipsowe slady, czyscilam tak futryny i drzwi po remoncie ![]() Aaaa Sylwia czulam, ze bedziesz nastepna ![]() ![]()
#3787 |
Zadomowienie
|
Kciuki za Sylwię i Djerbę
![]() ![]() U mnie skurczowa noc, nawet mi się porodówka śniła i były tam takie wstrętne kible, jak w jakimś westernie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Zadomowienie
|
Black pewnie dzisiaj ci powie lekarz na kiedy będziesz mieć cesarkę a jak nie to wymuś to na nim
![]() ![]() Za pozostałe dziewczynki które też mają dzisiaj wizyty trzymam ![]() ![]() Lenova za jutrzejszą wizytę ![]() ![]()
#3789 | |
Zadomowienie
|
Nawijko Doskonale Cię rozumiem, tylko ja mieszkam z teściową i ona też pewnie weźmie urlop. Z jednej strony dobrze, bo w domu jest mnóstwo innych rzeczy do roboty niż tylko opieka nad dzieckiem ale wiadomo-też chciałabym być sama z TŻ. Tylko on coś właśnie kombinuje
![]() To już tak chyba jest, że mamy/teściowe myślą o tym co trzeba będzie zrobić przy dziecku, co pomóc a nie o podniosłej atmosferze tworzenia się młodej rodziny ![]() Cytat:
![]() Ale miałam okropną nockę-spałam może kilka razy po 20 min przez to przeziębienie, do tego kota mi ciągle łazi po głowie i piersiach, budzi mnie no i chyba dopada mnie ta nieszczęsna bezsenność ![]() Gratulacje dla świeżych Mamusiek i kciukasy z Sylwię i Djerbę!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
jak będziecie kupować staniki do karmienia- polecam serdecznie Alles mama- są boskie- i moje malusieńkie cycki noszą teraz rozmiar miseczki 70F
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() idę nadrabiać, bo mam ponad 10 stron ![]()
![]() |
#3792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie czuję się super, nie narzekam. Jestem od początku na chodzie, tez nie mam czau myśleć o bólu. Czasem jeszcze coś mnie kuje. No wczoraj to mnie bolało trochę to narzekałam ale to chyba na pogodę. Dla mnie też CC jest super, ale to zależy od psychiki, siły woli i organizmu chyba. Bo inne to po ścianach chodzą po CC. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No i ja jestem jako ta nówka funkiel nieśmigana, pozamykana na 4 spusty szyjka twarda, nieskrócona, zero rozwarcia wizyta za tydzień w piątek, jak się nic nie ruszy to 14 stycznia cc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Wtajemniczenie
|
No niestety podglądnka nie będzie , bo ja na nfz i juz mialam ostatnie usg w 35 tyg.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 |
Zakorzenienie
|
Djerba urodzila!!!
Sms: Hej, od 9.15 Nailah juz jest na swiecie. Ma 52cm i 3450g. Jest slodziutka!!! Wiecej info pozniej bo brzuch mnie strasznie boli mimo, ze dostalam srodki przeciwbolowe ![]() ![]() ![]() Sylwietta, wiedzialam, ze juz sie zaczyna, wiedzialam ![]()
#3797 | |
Zakorzenienie
|
Djerba, gratuluję!
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38415126] ![]() No i ja jestem jako ta nówka funkiel nieśmigana, pozamykana na 4 spusty szyjka twarda, nieskrócona, zero rozwarcia wizyta za tydzień w piątek, jak się nic nie ruszy to 14 stycznia cc ![]() No, to masz jasną sytuację. ![]() Cytat:
![]() ![]() No i Marsi, fakt faktem, ma porównanie, bo Samuela przecież rodziła sn, czego zresztą nie wspominała najlepiej (do tej pory pamiętam opis porodu, przeraził mnie ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-03 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38415126]
![]() No i ja jestem jako ta nówka funkiel nieśmigana, pozamykana na 4 spusty szyjka twarda, nieskrócona, zero rozwarcia wizyta za tydzień w piątek, jak się nic nie ruszy to 14 stycznia cc ![]() No to już troszkę Ci się sytuacja rozjaśniła. Ciekawe jak to wyjdzie ... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() witaj Nailah !!! Sylwia - kciuki za Ciebie zaciśnięte!
![]() |
#3800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze ze na stronie alles mozna tez kupic tylko nie wszystkie rozmiary sa widoczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na sekunde przekazac Wam dobre wiesci
![]() Jest kolejny bobas na swiecie ![]() Przed chwila dostalam smsa od Sylwi: Moj synus jest juz z nami od 11:55. 3300g i 56cm. 13godz skurczow i godzina partych. Okrecony pepowina dwukrotnie i nie moglam go wypchnac. Nacieli mnie konkretnie, a szycie bolalo jak cholera. Ale malenstwo jest juz z nami. Narazie jest na noworodkach, bo ja padam, az mam drgawki, ale dostane do na oddzial. |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się ![]() ![]() Cytat:
![]() GRAULACJE !!! ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
No to już się serio rozbeczałam...... Biedna Sylwia ale dzielna dziewczyna ![]()
![]() |
#3803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Raczkowanie
|
Ale się dziewczyny rozkręciły
![]() Można powiedzieć, że po Nowym Roku jak w toto lotku "nastąpiło zwolnienie blokady" ![]() Kobietki a tak mi się przypomniało... Pakujecie do szpitalnej torby maść do brodawek?? Bo wczoraj jedna przyjechała rodzić i miała jakąś maść z apteki i wśród położnych nawiązała się dyskusja, czy tę maść musi za każdym razem zmywać z piersi przed karmieniem, czy nie, bo niektóre środki z apteki zawierają antybiotyk. Myślicie, że taka maść jest niezbędna? Że na pewno popękają brodawki, albo dziecko je porani??
Edytowane przez Authentic Czas edycji: 2013-01-03 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Zakorzenienie
|
Tez siedze i rycze!
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!! Jedna po drugiej teraz bedziemy rodzic cos czuje, ale cudownie!
#3806 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Hehe Sylwia ![]() Cytat:
![]() w płynie do prania piorę, chyba, że mam polar z membraną to w specyfiku Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I CZEKAMY NA WIEŚCI!!! Ja dziś w nocy i rano znowu miałam takie jak na @ bóle ale nic się więcej nie dzieje... Chyba prędzej w sobotę będę w szpitalu na kontrol niż urodzę ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Sylwuś gratuluję !!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Konto usunięte
|
Djerba, Sylwia - gratulejszyn ogromne!!!
Ja nie mam jasnej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38415818]Djerba, Sylwia - gratulejszyn ogromne!!!
Ja nie mam jasnej ![]() ![]() ![]() No ale nie wiesz jak to jest wypychać dziecko... myślę że to dośc istotny fakt ![]()
#3809 |
Konto usunięte
|
Pewnie tak, chociaż najczęściej słyszę głosy że to już ta mniej bolesna częś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co dziś na obiad........
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.