Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 10:50   #3781
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

joł joł!

przeleciałam was pobierznie, i przede wszystkim: sarah i illusion - gratulacje! niech wam się dzieciaczki zdrowo chowają!

sylwia - kciukasy zaciśnięte! choć o tej godzinie to może już mam dzidzię w ramionach

marsi - uwielbiam cię i twoje teksty!

gratulacje dziewczyny za udane wizyty!

ja wczoraj pomyłam podłogi, nawet dwa razy, aleee taaaa głaaadź! w ogóle nie widać, że cokolwiek myłam dzisiaj spróbuję z octem, koleżanka mi doradziła, zobaczymy jak to pójdzie.
Małża zgwałciłam nareszcie! wczoraj mi powiedział, że on się boi, bo mi się już brzuch obniżył i pewnie będzie stukać małą i on nie chce. Ale na śpiochu już o tym nie pamiętał i było miło choć przyznam szczerze - dupy nie urywa z tym seksem w ciąży, chyba poczekam sobie jeszcze na taki z prawdziwego zdarzenia

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:58   #3782
BlackSanctum
Zakorzenienie

Za 3h wizyta. Mam nadzieję, że lekarz mi już dokładnie powie, kiedy kroimy, tak bardzo chciałabym przestać żyć w niepewności.

Sylwia, jestem z Tobą duchowo! Tak coś czułam, że się akcja rozkręci.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38410538]

Ja mam na 11:20 wizytę, proszę za mnie trzymać
[/QUOTE]

Trzymam!

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Widze, ze dziewczyny macie podobne dylematy jak ja.. ja juz kilka miesiecy temu prosilam tz, zeby nie mowil nikomu jak sie zacznie akcja tylko jak iuz bedzie po wszystkim.. oczywiscie bedzie inaczej. Odwiedzin w szpitalu tez nie chce, poza tztem, oczywiscie wiem juz ze bedzie inaczej.. w ogole wkurza mnie to i njachetniej to zamknelabym sie z tztem i zosia przed calym swiatem ale kogo obchodzi moje zdanie. Nie mam zamiaru ukrywac, ze jestem niezadowolona tyle mi zostaje..
Hmm, no myślę, że TŻ powinien uszanować to, że nie chcesz, by Cię ludzie oglądali od razu po porodzie, na pewno się wtedy nie wygląda najlepiej i ma się tylko ochotę na odpoczynek oraz na spędzenie całego czasu z maleństwem...

No i ja też nie chcę tabunów ludzi do szpitala, wszyscy znajomi chcieli przyjść, ale już powiedziałam, że NIE, tylko TŻ, siostra z mężem i rodzice. Nikt więcej.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:06   #3783
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Czy Was pogoda też tak cudownie rozpieszcza? U mnie leje i jest szaro-buro, blee

Też mam dzisiaj wizytę- na 14 i również proszę o kciuki, bo lekarz dawno mi usg nie robił..., mam nadzieję, że z malutką będzie wszystko ok.

Sylwietta, trzymam kciuki. Czekamy na smska, że juz po

Odezwe się po wizycie. Aż się z domu wychodzić nie chce w taką pogodę.
A moja mała właśnie czkawki dostała

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:09   #3784
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38404642]
-czopki glicerynowe
-czopki p. gorączkowe dla noworodka
-witamina D i K (ale wstrzymaj się z tym, bo na receptę taka D kosztuje 3zł w kroplach, a bez - droga bardzo)
-witamina C może się przydać
-probiotyk, dla maluszków np. BioGaia w kropelkach
-diprobase, maść nie krem! na różne zmiany skórne, to jest sama parafina i wazelina, bez wody, dlatego jak zimno to ja Agatce smaruję tym buzię, a pomogła nam BARDZO przy skazie białkowej, ja sama tego używam na łojotokowe zapalenie skóry
-maść majerankowa - pod nosek przy katarze, pomaga w oddychaniu i łagodzi podrażnienia
-woda morska w sprayu
-kropelki na wzdęcia/kolki - bobotic, espumisan dla maluszkó czy coś w tym stylu[/QUOTE]
dziękuje

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem...z tesciowa i TZ.
Lubie kobiete, naprawde. Z tym, ze uwazam, ze czasem bywa nadgorliwa i lubi sie wtracac.
Wymyslila sobie, ze po narodzinach malego wezmie urlop (tydzien, dwa) po to, zeby przychodzic do nas na kilka godzin dziennie i pomagac nam.
Wszystko super, z tym, ze nawet nie skonsultowala tego z nami.
Wezmie i juz. Jej zdaniem postanowione.
Ja mimo wszystko chcialabym uniknac takiej sytuacji. Wiem, ze pomoc sie przyda, ale wolalabym byc sama z malenstwem i TZ (wezmie od razu tacierzynski). Sama chcialabym sie uczyc tego, jak sie zajmowac maluchem, chcialabym sie nim nacieszyc, oswoic z nowa sytuacja, itp. Wiem, ze jak ona bedzie to we wszystkim bedzie chciala mnie wyreczac, a ja tego na pewno nie zniose. Poza tym to nie jest moja mama, ktorej moglabym spokojnie na luzie powiedziec, ze sie narzuca z pomoca, itp.
Problem w tym, ze TZ nie widzi w tym jej urlopie nic zlego. Twierdzi, ze tesciowie baaardzo sie ciesza z narodzin i chca jak najwiecej pomoc, a on nie jest w stanie im tego odmowic.
Ale przeciez mi nie chodzi o zabranianie odwiedzin, tylko moim zdaniem te pierwsze dni po narodzinach to chyba jest czas dla najblizszej rodziny (ja, TZ i maluszek). Czy ja przesadzam???

Dodam tylko, ze moi rodzice mieli w planach przyjechac do nas, ale mama stwierdzila, ze tuz po narodzinach dziecka lepiej, zeby nie mialo ono kontaktu z innymi osobami niz domownicy. Wobec tego przelozyli swoj przyjazd na pozniejszy czas.

Jak mu przedstawiam swoje argumenty, to konczy sie na "ale przeciez wszystko sie jeszcze okaze, nie denerwuj sie na zapas"... :/

Aha! I wyglada na to, ze do szpitala tez przyjada cala rodzina (tesciowa, tesc i 2 braci TZ) nas odwiedzic :/
Ciężka sytuacja, ale chyba musisz być asertywna bo inaczej to nie zadziała , jak się obrażą to trudno ale wtedy najważniejszy jest TWOJ komfort i dziecka .
U mnie też się mama i teściowa wybierały ale ja powiedziałam im na spokojnie że chcemy się z tż sami zając dzieckiem , przynajmniej przez pierwsze 2 tygodnie kiedy to tż będzie miał urlop i bedzie ze mną , potem sobie mogą przyjeżdzać ale tez nie na dlugo bo zwariuje, bo własnie obie mieszkaja 150 km ode mnie i to się wiąże z zamieszkaniem u nas...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane!!!
Ja po wizycie, ale ciemnota ze mnie totalna, nie wzielam zadnego telefonu ani tableta a po ginekologu jechalismy jeszcze na zakupy i do mojej mamy, dopiero was nadrobilam i wszem i wobec oswiadczam - nie rodze! Jeszcze
Rozwarcie na jeden palec, szyjka skrocona, miekka, ewidentnie sie przystosowuje do porodu, L4 dostalam do 14 stycznia, ale pan doktor powiedzial, ze do tego czasu na 99% urodze

Ogolnie balam sie straszliwie, bo to nowy lekarz i w ogole, a jestem mega zadowolona, gdyby nie to, ze Godule mamy wlasciwie pod nosem to ani chwili bym nie myslala i przenioslabym sie do Gliwic do niego, a tak juz nie ma co kombinowac, sam powiedzial, ze lepiej rodzic gdzie lekarz prowadzacy i ze jak cos to kolejna ciaze z mila checia mi poprowadzi usg mi nie zrobil, ale dal posluchac serduszka Malego
Gratuluje wizyty i samych dobrych wieści !
To teraz tylko czekać na dobre wieści

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Octenisept i kompresy jałowe (5 x 5) do pępka, sól fizjologiczną do noska, maść lub krem na odparzenia (linomag, sudocrem, bepanthen). Resztę kupię na bieżąco w zależności od potrzeb
dziękuję

Cytat:
Sylwia na porodowce - doczekala sie akcji

Sms: Bedzie dzidzius tylko niewiadomo za ile. Na porodowce jestem od 2:30-bylo 3cm, teraz jest 6. Skurcze tylko z brzucha dochodza do 90.
Trzymamy kciuki !!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38410538]
Ja mam na 11:20 wizytę, proszę za mnie trzymać

[/QUOTE]
Trzymam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
wiesz wszystko fajnie, tylko, że moi rodzice/teściowie mieszkają ponad 150 km ode mnie a ich przyjazd i pomoc wiązałaby się z mieszkaniem u nas. Jakoś nie wyobrażam sobie bycia non stop z moją mamusią albo teściówką 24 h/ 7 dni w tyg na 50 m2. Już na samą myśl słabo mi się robi. A co do opieki nad Dzidziem po moim powrocie do pracy to ja tak naprawdę potrzebuję kogoś max 10 razy w m-cu w tym 4-5 razy na 12 h, bo w zasadzie zaraz wchodzę w system zmianowy i myślę, że jakoś dogadam się w pracy, żeby było ok
To właśnie tak samo u mnie, musiałby z nami ktoś mieszkać zeby pomagać a jeszcze jak moja mame sobie moge wyobrazic u nas tak tesciowej ni cholery ...

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Ja właśnie wróciłam od gienia i bardzo się ciesze bo wszystko jest w najlepszym porządku Wojtuś jest obrócony główka na dół waży 2800 i ma 46 cm. Łożysko nie przoduje a wody ilościowo są w sam raz Za tydzień mam iść na badanie paciorkowca oraz mam zrobić mocz i morfologię. Dziś pobrał mi cytologię i powiedział że to będą już moje ostatnie badania potem tylko kontrole i ktg.
Dziękuje za kciukasy jesteście kochane jak zawsze

Widzę że dzisiaj kolejne dzieciaczki przyjdą na świat Sylwia i Djerba jesteśmy z wami więc wszystko będzie dobrze
Gratuluję

Właśnie ciekawe jak tam nasza Djerba ... pewnie już tuli swoją drugą pociechę ))

Ifka magnezu i żelaza nie powinno się razem łykać bo magnez hamuje przyswajenie żelaza, żelazo najlepiej brać na czczo popijając wodą lub czymś z wit c.

Jutro moja wizyta, tak bardzo bym chciała usłyszeć że coś sie dzieje i że niedługo urodzę.... trzymajcie jutro rano za mnie kciuki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:19   #3785
monamur
Raczkowanie

Witam,
Ale się nudzę dziś o 8 wstałam i tak to necik i nie wiem co mam ze sobą zrobić tylko gary pomyłam i na obiad schaboszczaki planuję.

Ewulkaaa ja też męża zbałamuciłam wczoraj, tylko u mnie ochota jest, a jak przyjdzie co do czego to mi brzuszek przeszkadza bo nie moge być w mojej ulubionej pozycji, i koniec konców małż jak zawsze usatysfakcjonowany, a ja sie zadowalam masazem chce zeby bylo juz normalnie, to sobie poczekam do maja

Nafi z tą pomocą to troche irytujące, bo rozumiem jakbyś Ty prosiła teściową o pomoc, to co innego, a jak sie ktos sam narzuca, mimo, ze z dobrego serca, to jednak jest to męczące. U mnie na poczatku przez pierwsze 3 miesiace bedzie mama, co wiąze sie z tym,że bedzie u nas mieszkac a ewentualnie na weekendy do siebie wracac, ale mama to mama, choć człowiek się już odzwyczaił od wspólnego mieszkania, na stałe to sobie nie wyobrażam.

Ciekawe jak Sylwia

Black trzymam kciuki żebys juz w końcu poznała swój dzien spotkania z Oliwką

Co do diety po porodzie to tez sie obawiam, czy to ogarne wszystko.

Miałam prać dzieciowe ciuszki, ale jakoś weny brak.

Dziewczyny robicie sobie te masaże olejkami żeby uelastycznić mięśnie?mnie to troszke przeraza, aczkolwiek gdyby to miało pomóc obejsc sie bez pęknięcia i nacinania, to moze bym sie zdecydowała.
Z tej strony info o masażu krocza:
http://porady-poloznej.pl/naciecie-k...-to-konieczne/

Prawidłowo wykonywany masaż krocza uelastycznia mięśnie krocza i zmniejsza ich wrażliwość na rozciąganie i ból. Oto jak go wykonywać:

Przygotuj olejki – najlepiej aby były to naturalne oleje z oliwek, awokado, kiełków pszenicy czy też ze słodkich migdałów, należy dodać do nich kilka kropli witaminy E;
Znajdź wygodną pozycję, w której będziesz miała swobodny dostęp do krocza, np. na stojąco z jedną nogą opartą o krzesło;
Nanieś odrobinę olejku na dłoń. Wmasuj olejek okrężnymi ruchami wokół wejścia pochwy i na wewnętrzne części warg sromowych mniejszych. Gdy śluzówka wchłonie olejek, wprowadź jeden palec płytko do pochwy i naciskaj brzeg tylnej ścianki pochwy w kierunku odbytu. Naciskaj chwilę, aż poczujesz pieczenie. Zmień miejsce nacisku – naciskaj chwilę skórę na zewnątrz pochwy między przedsionkiem pochwy a odbytem;
Po kilku dniach stosowania masażu należy rozpocząć masaż dwoma palcami, po kilku następnych trzema. Po pewnym czasie, gdy będzie można wykonywać masaż czterema palcami, krocze będzie już dość rozciągliwe.
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:20   #3786
litllesweetangel
Lurker ;)

Ehh od paru dni w nocy nie moge spac za to rano spie do 11... Zgaga meczy strasznie nie wiem jak mam sie ukladac. Co chwile budze TZa a on na rano do pracy

Nawijka rozumiem Cie, moja mama powiedziala, ze specjalnie zostawila sobie tydzien wolnego zeby nam pomoc... Ale my tej pomocy nie chcemy co jej uswiadomilam. Dwa tygodnie ( czyli ten urlop ojcowski) maja byc tylko dla nas. Zadnych odwiedzin itp sami sie zajmiemy, ja chce dosc do siebie a nie miec ludzi na glowie. Wszystkim to przekazalismy i nie bedzie odstepstwa dla nikogo. Pozniej moga sobie przyjezdzac jak juz TZ wroci do pracy :P

Gratuluje dzidziusiow!!

Ewulkaaa- woda z octem jak najbardziej na gipsowe slady, czyscilam tak futryny i drzwi po remoncie zeszlo pieknie

Aaaa Sylwia czulam, ze bedziesz nastepna

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:22   #3787
szklanka19
Zadomowienie

Kciuki za Sylwię i Djerbę może dziewczyny tulą już swoje maluszki

U mnie skurczowa noc, nawet mi się porodówka śniła i były tam takie wstrętne kible, jak w jakimś westernie Potem z rana miałam 4 takie solidne skurcze, ale nieregularne, w każdym razie bolały mocno i ja sobie jednak poczekam aż wymyślą coś innego niż poród sn czy cc Boję się i tego i tego
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 11:22   #3788
Lubcia
Zadomowienie

Black pewnie dzisiaj ci powie lekarz na kiedy będziesz mieć cesarkę a jak nie to wymuś to na nim Trzymam kciukasy aby wszystko poszło ok

Za pozostałe dziewczynki które też mają dzisiaj wizyty trzymam oby usłyszały same dobre wieści od swoich lekarzy

Lenova za jutrzejszą wizytę i miłego podglądania maluszka na usg
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:30   #3789
meduzza
Zadomowienie

Nawijko Doskonale Cię rozumiem, tylko ja mieszkam z teściową i ona też pewnie weźmie urlop. Z jednej strony dobrze, bo w domu jest mnóstwo innych rzeczy do roboty niż tylko opieka nad dzieckiem ale wiadomo-też chciałabym być sama z TŻ. Tylko on coś właśnie kombinuje że urlopu nie weźmie... Ale to nie wchodzi w grę, mam nadzieję, że się opamięta.
To już tak chyba jest, że mamy/teściowe myślą o tym co trzeba będzie zrobić przy dziecku, co pomóc a nie o podniosłej atmosferze tworzenia się młodej rodziny
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jedno ważne pytanko, moge brać jednocześnie magnez i żelazo?? Żelazo musze bo słaba krew a magnes bym chciałą bo mi cierpna bardzo ręce, i trochę skurcze mnie w nocy łapią, a gina zapytam dopiero we wtorek??
Ja tak brałam i ginka o tym wiedziała, więc chyba można

Ale miałam okropną nockę-spałam może kilka razy po 20 min przez to przeziębienie, do tego kota mi ciągle łazi po głowie i piersiach, budzi mnie no i chyba dopada mnie ta nieszczęsna bezsenność

Gratulacje dla świeżych Mamusiek i kciukasy z Sylwię i Djerbę!!!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:33   #3790
marsi11
Zakorzenienie

jak będziecie kupować staniki do karmienia- polecam serdecznie Alles mama- są boskie- i moje malusieńkie cycki noszą teraz rozmiar miseczki 70F
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:39   #3791
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

A wiecie co? Zapomniałam Wam powiedzieć, wczoraj mi sie śniło, że elllmi urodziła
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja myslałam o niej wczoraj wieczorem..... Kto wie? może Zenuś przyjdzie n świat
czarownice jedne jeszcze jestem w dwupaku, wczoraj byłam w szpitalu, szyjka się cały czas skraca, ale pozamykana, główka już bardzo nisko i jutro znowu na badania, a jakby się nic nie działo, to potem w niedzielę, bo moja ginka ma wtedy dyżury;
idę nadrabiać, bo mam ponad 10 stron

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 11:50   #3792
monamur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jak będziecie kupować staniki do karmienia- polecam serdecznie Alles mama- są boskie- i moje malusieńkie cycki noszą teraz rozmiar miseczki 70F
Ja właśnie chciałam zaopatrzyć się w stanik Alles usztywniany, tylko teraz mam rozmiar 70B i nie wiem czy brać 70 B czy C co byś radziła Marsi, jaki masz model?
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:52   #3793
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Nina smarujesz czymś już blizne po cc?

miałaś już wizytę u gina??????

jak wogóle się czujesz po cc? bo ja przyznam się bez bicia,że przez to,że mały był w szpitalu i musiałam do niego jeździć na karmienia nie miałam nawet czasu pomyśleć o bólu
teraz czuje się fantastycznie, boli tylko jak mam pełny pęcherz po nocce np ale poza tym dla mnie CC to rewelacja
Mi 6 tyg wypada ok. 18 stycznia, ale mój gin będzie na urlopie i dopiero na 31 stycznia jestem umówiona. Jeszcze nie smaruję, bo czekam aż odpadnie mi ostatni kawałek strupka ( wdały mi się bakterie i troszkę dłużej się goiło w tym miejscu). A będę czymś smarować, ale jakimiś naturalnymi olejkami. Muszę jeszcze się mojej kuzynki poradzić.
Ja ogólnie czuję się super, nie narzekam. Jestem od początku na chodzie, tez nie mam czau myśleć o bólu. Czasem jeszcze coś mnie kuje. No wczoraj to mnie bolało trochę to narzekałam ale to chyba na pogodę. Dla mnie też CC jest super, ale to zależy od psychiki, siły woli i organizmu chyba. Bo inne to po ścianach chodzą po CC.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:53   #3794
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ja wczoraj pomyłam podłogi, nawet dwa razy, aleee taaaa głaaadź! w ogóle nie widać, że cokolwiek myłam dzisiaj spróbuję z octem, koleżanka mi doradziła, zobaczymy jak to pójdzie.
Małża zgwałciłam nareszcie! wczoraj mi powiedział, że on się boi, bo mi się już brzuch obniżył i pewnie będzie stukać małą i on nie chce. Ale na śpiochu już o tym nie pamiętał i było miło choć przyznam szczerze - dupy nie urywa z tym seksem w ciąży, chyba poczekam sobie jeszcze na taki z prawdziwego zdarzenia

No i ja jestem jako ta nówka funkiel nieśmigana, pozamykana na 4 spusty szyjka twarda, nieskrócona, zero rozwarcia wizyta za tydzień w piątek, jak się nic nie ruszy to 14 stycznia cc
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:54   #3795
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
:

Lenova za jutrzejszą wizytę i miłego podglądania maluszka na usg
No niestety podglądnka nie będzie , bo ja na nfz i juz mialam ostatnie usg w 35 tyg.
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
czarownice jedne jeszcze jestem w dwupaku, wczoraj byłam w szpitalu, szyjka się cały czas skraca, ale pozamykana, główka już bardzo nisko i jutro znowu na badania, a jakby się nic nie działo, to potem w niedzielę, bo moja ginka ma wtedy dyżury;
ehh a my tu się łudziłyśmy że Zenuś jest z nami na świecie
Stary 2013-01-03, 11:59   #3796
LadyWhisper
Zakorzenienie

Djerba urodzila!!!

Sms: Hej, od 9.15 Nailah juz jest na swiecie. Ma 52cm i 3450g. Jest slodziutka!!! Wiecej info pozniej bo brzuch mnie strasznie boli mimo, ze dostalam srodki przeciwbolowe

Sylwietta, wiedzialam, ze juz sie zaczyna, wiedzialam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:59   #3797
BlackSanctum
Zakorzenienie

Djerba, gratuluję! Mam nadzieję, że u Ciebie się wszystko ułożyło i w spokoju możesz się cieszyć maleńką.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38415126]

No i ja jestem jako ta nówka funkiel nieśmigana, pozamykana na 4 spusty szyjka twarda, nieskrócona, zero rozwarcia wizyta za tydzień w piątek, jak się nic nie ruszy to 14 stycznia cc [/QUOTE]

No, to masz jasną sytuację. A co wolisz? Sn czy cc?

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja ogólnie czuję się super, nie narzekam. Jestem od początku na chodzie, tez nie mam czau myśleć o bólu. Czasem jeszcze coś mnie kuje. No wczoraj to mnie bolało trochę to narzekałam ale to chyba na pogodę. Dla mnie też CC jest super, ale to zależy od psychiki, siły woli i organizmu chyba. Bo inne to po ścianach chodzą po CC.
No po sn też jedne chodzą po ścianach, a drugie od razu po zrywają się z łóżka, robią sobie makijaż itp - co kobieta, to inna wytrzymałość. Moja siostra np od razu po porodzie obdzwoniła wszystkich najbliższych, wstała i śmigała po sali. A mama po urodzeniu mojej siostry (co prawda pośladkowo się urodziła, więc bez komentarza) nie mogła wejść po schodach, musiała się trzymać ściany. Masakra.
No i Marsi, fakt faktem, ma porównanie, bo Samuela przecież rodziła sn, czego zresztą nie wspominała najlepiej (do tej pory pamiętam opis porodu, przeraził mnie ).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-01-03 o 12:02
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:01   #3798
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38415126]

No i ja jestem jako ta nówka funkiel nieśmigana, pozamykana na 4 spusty szyjka twarda, nieskrócona, zero rozwarcia wizyta za tydzień w piątek, jak się nic nie ruszy to 14 stycznia cc [/QUOTE]
No to już troszkę Ci się sytuacja rozjaśniła. Ciekawe jak to wyjdzie ...
Cytat:
Djerba urodzila!!!

Sms: Hej, od 9.15 Nailah juz jest na swiecie. Ma 52cm i 3450g. Jest slodziutka!!! Wiecej info pozniej bo brzuch mnie strasznie boli mimo, ze dostalam srodki przeciwbolowe

Gratulacje dla Djerby i Nailah
Stary 2013-01-03, 12:03   #3799
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Djerba urodzila!!!

witaj Nailah !!!

Sylwia - kciuki za Ciebie zaciśnięte!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 12:12   #3800
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Ja właśnie chciałam zaopatrzyć się w stanik Alles usztywniany, tylko teraz mam rozmiar 70B i nie wiem czy brać 70 B czy C co byś radziła Marsi, jaki masz model?
a masz gdzie przymierzyc? bopoporodzie piersi sie troche zmieniaja-ja nosilam miseczke b/c a teraz w f wlazlam i uwzam ze jest rewelacyjnie dopasowany, model mam usztywniany, bialy- musze sprawdzic jak sie nazywa
widze ze na stronie alles mozna tez kupic tylko nie wszystkie rozmiary sa widoczne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:14   #3801
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja tylko na sekunde przekazac Wam dobre wiesci

Jest kolejny bobas na swiecie

Przed chwila dostalam smsa od Sylwi: Moj synus jest juz z nami od 11:55. 3300g i 56cm. 13godz skurczow i godzina partych. Okrecony pepowina dwukrotnie i nie moglam go wypchnac. Nacieli mnie konkretnie, a szycie bolalo jak cholera. Ale malenstwo jest juz z nami. Narazie jest na noworodkach, bo ja padam, az mam drgawki, ale dostane do na oddzial.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:17   #3802
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
joł joł!

przeleciałam was pobierznie, i przede wszystkim: sarah i illusion - gratulacje! niech wam się dzieciaczki zdrowo chowają!

sylwia - kciukasy zaciśnięte! choć o tej godzinie to może już mam dzidzię w ramionach

marsi - uwielbiam cię i twoje teksty!

gratulacje dziewczyny za udane wizyty!

zgadzam się

Cytat:
Djerba urodzila!!!

Ehhhh... łza się w oku kręci że już tak nam się te dzieci rodzą

GRAULACJE !!!

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:

Przed chwila dostalam smsa od Sylwi: Moj synus jest juz z nami od 11:55. 3300g i 56cm. 13godz skurczow i godzina partych. Okrecony pepowina dwukrotnie i nie moglam go wypchnac. Nacieli mnie konkretnie, a szycie bolalo jak cholera. Ale malenstwo jest juz z nami. Narazie jest na noworodkach, bo ja padam, az mam drgawki, ale dostane do na oddzial.

No to już się serio rozbeczałam......

Biedna Sylwia ale dzielna dziewczyna gratulacje !
Stary 2013-01-03, 12:18   #3803
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

Hurrraaa !
GRATULACJE !
Stary 2013-01-03, 12:18   #3804
Authentic
Raczkowanie

Ale się dziewczyny rozkręciły
Można powiedzieć, że po Nowym Roku jak w toto lotku "nastąpiło zwolnienie blokady"

Kobietki a tak mi się przypomniało...
Pakujecie do szpitalnej torby maść do brodawek?? Bo wczoraj jedna przyjechała rodzić i miała jakąś maść z apteki i wśród położnych nawiązała się dyskusja, czy tę maść musi za każdym razem zmywać z piersi przed karmieniem, czy nie, bo niektóre środki z apteki zawierają antybiotyk.
Myślicie, że taka maść jest niezbędna? Że na pewno popękają brodawki, albo dziecko je porani??

Edytowane przez Authentic
Czas edycji: 2013-01-03 o 12:23
Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:20   #3805
LadyWhisper
Zakorzenienie

Tez siedze i rycze!

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Jedna po drugiej teraz bedziemy rodzic cos czuje, ale cudownie!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:21   #3806
hope01
Zakorzenienie

Hej

Hehe Sylwia

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wyprać polar ???/
Mąż ma służbowy polar, a w necie jedni tak(pralka) drudzy tak(ręcznie) . Jak Wy robicie ???
ja zawsze do pralki na 40, nie zwracam uwagi na program, zresztą, czy moja pralka ma jakikolwiek?
w płynie do prania piorę, chyba, że mam polar z membraną to w specyfiku

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a już miałam wczoraj mesadżować do Ciebie, tylko widziałam że byłaś

Cytat:
Djerba urodzila!!!

GRATULUJĘ

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

Sylwia - kciuki za Ciebie zaciśnięte!
I CZEKAMY NA WIEŚCI!!!

Ja dziś w nocy i rano znowu miałam takie jak na @ bóle ale nic się więcej nie dzieje... Chyba prędzej w sobotę będę w szpitalu na kontrol niż urodzę

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Sylwuś gratuluję !!!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:23   #3807
Konto usunięte

Djerba, Sylwia - gratulejszyn ogromne!!!

Ja nie mam jasnej dalej wiem to co wczesniej: albo sn, albo cc Co bym wolała... znam przyjemności w suime obu porodów, bo jednak normalne bóle porodowe przeszłam, znam niewygody po cc. I cieszę się, że nie muszę wybierać teraz sama na zasadzie, że albo natura będzie łaskawa i się samo zacznie, albo gin podejmuje decyzję o cc.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:25   #3808
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38415818]Djerba, Sylwia - gratulejszyn ogromne!!!

Ja nie mam jasnej dalej wiem to co wczesniej: albo sn, albo cc Co bym wolała... znam przyjemności w suime obu porodów, bo jednak normalne bóle porodowe przeszłam, znam niewygody po cc. I cieszę się, że nie muszę wybierać teraz sama na zasadzie, że albo natura będzie łaskawa i się samo zacznie, albo gin podejmuje decyzję o cc.[/QUOTE]

No ale nie wiesz jak to jest wypychać dziecko... myślę że to dośc istotny fakt
Stary 2013-01-03, 12:26   #3809
Konto usunięte

Pewnie tak, chociaż najczęściej słyszę głosy że to już ta mniej bolesna częś
Stary 2013-01-03, 12:34   #3810
bokeh
Zakorzenienie

Nie wiem co dziś na obiad........

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości