|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Te tablety i ich uzupelnianie
![]() ![]() Szaja, musieli byc zdziwieni lekarze Twoja reakcja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
to ja miałam wczoraj wizytę, ale niestety na szybko, bo pojechałam do kliniki tam gdzie mam rodzić a tam jest na nfz i poprostu się przeraziłam ile tam jest ludzi. lekarz przyjmował wczoraj tylko 2,5 godz a ja miałam 25 nr, a wszedł dopiero 1 ![]() więc wepchnęłam się bez kolejki, poprosiłam dziewczynę czy mogę wejść się spytać czy mam wogóle czekać czy przyjechać innym razem (tak wogóle to wczoraj sobie uświadomiłam że tam nie jest 50 km a 85 ![]() zaglądam a on do mnie: wchodz, będziesz się przejmować że tam tyle ludzi ![]() Czekamy na rozwój akcji, jak się zacznie to tel do niego i w samochód, jak będzie ładnie następować to próbujemy naturalnie (żeby nie było za szybko i nie skończyło się w samochodzie ![]() ![]()
#3753 | |
Zakorzenienie
|
witam Was z rana dziewczyny
![]() Cytat:
mitabe u mnie histeria ciążowa byłaby też już dawno, najgorsze, że wszystkie te koleżanki wiedzą najlepiej. Począwszy od tego gdzie powinnaś rodzić i czy iść sama czy z mężem do szkoły rodzenia... Naopowiadają, nastraszą a potem człowiek siedzi i się zadręcza. Lubcia, nafiyqa, Wisienka_0809, szaja trzymam kciuki za wizyty ![]() szaja ja podobnie robię pomidorówę (czasem robię na jakimś drobiu albo cielęcince), a jak są już dobre pomidorki (wakacje) to na takich pomidorkach robię, myślisz, że taka pomidorówa na podsmażanych/bardziej podduszanych pomidorach przy karmieniu się nada? nafiyqa oj, niefajna sytuacja. A może podgadaj ją tak, że Ty byś bardzo chciała, żeby Ci pomogła ale wtedy, kiedy Ty wrócisz do swoich obowiązków, a nie będziesz miała z kim Maluszka zostawić. Wtedy jej pomoc będzie nieoceniona, a jak teraz wykorzysta urlop to co potem z Dzidziusiem będzie. bokeh co do pieluch to ja mam 2x 43 Pampersów tych najmniejszych, jak coś to małż dokupi Dadę, bo Biedrona niedaleko, a swoją drogą kupię jeszcze Dadę 2. ewadylewska gdzieś czytałam, że powinno się dopajać tylko przy upałach albo kiedy są włączone grzejniki, ale pewnie wyjdzie w praniu. sylwia czekamy i trzymamy kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
Zakorzenienie
|
R
Cytat:
Tak czulam ze rano bedzie jakas akcja! Myslalam nawet ze ellmi a tu prosze sylwia. Trzymam kciuki za rozwoj akcji ![]()
![]() |
#3755 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() dzisiaj mamy wizytę po 14, ciekawe jak się mała miewa ![]()
![]() |
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie co po porodzie przenosze sie na studia zaoczne (teraz dzienne). Tesciowa oczywiscie twierdzi, ze bedzie mi pomagac w weekendy, bo ma je wolne od pracy. Z tym, ze mam wrazenie, ze to dla niej za malo... Kurcze, co ja mam z tym spaniem. Napisalam Wam rano newsa od sylwi i poszlam spac, dopiero teraz ledwo co wstalam dzieki budzikowi. No nic, ide sie doprowadzic do porzadku na wizyte ![]() Poki co zadnych nowych dzieciaczkow nie ma ![]() Chyba ze djerba juz po cc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Rozeznanie
|
hej, ją dzisiaj w kiepskim humorze, brzuch mi twardniej i ciężko, do tego głupie myśli tylko. Pogoda beznadziejna, a mi ciśnienie spadło, chyba wolalam jak było -10 i pełno śniegu, przynajmniej widniej było, a tak jakoś depresyjnie. sory, ze marudze
![]()
![]() |
#3758 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, ja to sie cieszyłam na początku ze pojade do tesciowej ze pomoze itd, bo matula pracowala w warszawie i tak ustalone bylo. Ale teraz najchętniej wrociłabym do domu z dzidzią, no ale nie bede odwracać kota ogonem, tymbardziej że tescie mieli ine troche plany. Ajć;] ale jestem dobrej myśli. Co do odwiedzin szpitalnych to ja chce tylko tzta, moja sis matule i ew rodziców tzta. Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() to sie nawet wyspałam, plecy bolą, żebro bolii ale juz mniej na szczescie, trzeba się troszke ogarnać bo przyjaciółka wpadnie niedługo a ja w szlafroku. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam podobny problem z tym, że z moją mamą. Już teraz jak byłam u rodziców na święta to pojawił się temat co będzie po porodzie i że ona przyjedzie i ze 2-3 tygodnie u nas będzie, a potem, że może teściowa przyjechać też na tyle ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Rozeznanie
|
co tu tak cicho?
śpicie czy rodzicie? ![]()
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz z jej charakterem to kto wie czy sie uda... A jesli chodzi o Ciebie, to z jedne strony fajnie, ze masz kogos, kto zajmie sie dziaciatkiem, gdy Ty bedziesz w pracy... Z takiej formy pomocy na pewno bym skorzystala ![]() Rzeczywiscie jakos wybitnie cicho tutaj jak na te godzine ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Zadomowienie
|
Spimy, a wlasciwie dopiero wstalam. TZ cala noc kaszlal, wiec ze spania nici. Dopiero jak do pracy pojechal to troche pospalam. Zarejestrowalam go do lekarza i o dziwo nie protestowal.
Za oknem mleko, psa nawet nie widze na podworku. Mam nadzieje, ze przejdzie,bo musze do banku jechac do druiego miasta i przy okazji drobne zakupy zrobie. Mamusia jedzie ze mna ![]() SYLWIA 3MAM KCIUKI. Z KAZDA INFORMACJA O NADCHODZACYM NOWYM DZIDZIUSIU CIARKI MI PO PLECACH PRZECHODZA. 3mam kciuki za wszystkie dziesiejsze wizyty.
#3763 |
Zakorzenienie
|
Mi na razie pomoc oferowała przyjaciółka któa rodziła 2 lata temu, moja mama panikuje że nie będzie umiała kapać
![]() ![]() ![]() a odwiedziny w szpitalu... tż i moi rodzice ewentualnie nie chce nikogo innego no i może przyjciółka własnie przyjdzie bo ma blisko ![]() ![]() ciiiszaaa tu ![]() ![]()
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem, ale jakoś nie mam siły pisać.
Zapiekankę wstawiłam, na 14 na ktg jadę i to tyle..... jakaś słaba jestem .... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Ja właśnie wróciłam od gienia i bardzo się ciesze bo wszystko jest w najlepszym porządku ![]() ![]() ![]() Dziękuje za kciukasy jesteście kochane jak zawsze ![]() Widzę że dzisiaj kolejne dzieciaczki przyjdą na świat ![]() ![]()
#3767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyznam się,że ja jestem po tej diecie wyjałowiona jak gazik, można naprawdę niewiele produktów ale u mnie mały jest bardzo spokojny a ja chudne kupiłam sobie parowar- fajna sprawa moja dieta opiera się na podstawowych składnikach: bułka długa weka (nadmiar węglowodanów nie służy dziecku), odrobina masła, kasze, ryż, makaron, mięso drobiowe, ryby- na razie tylko pstrąg warzywa- marchewka, pietruszka, ziemniaki nabial- jogurt, twaróg, odrobina sera żółtego, jajka w ograniczonej ilości dżem morelowy i jablkowy owoce- jabłka, banany, morele suszone przy okazji mam pytanie wklejałam kiedyś składniki co można jeść w poszczególnych miesiącach i za cholere nie mogę tego znależć- ma któraś te info? bo ja powoli będę dietkę rozszerzać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze dziewczyny macie podobne dylematy jak ja.. ja juz kilka miesiecy temu prosilam tz, zeby nie mowil nikomu jak sie zacznie akcja tylko jak iuz bedzie po wszystkim.. oczywiscie bedzie inaczej. Odwiedzin w szpitalu tez nie chce, poza tztem, oczywiscie wiem juz ze bedzie inaczej.. w ogole wkurza mnie to i njachetniej to zamknelabym sie z tztem i zosia przed calym swiatem ale kogo obchodzi moje zdanie. Nie mam zamiaru ukrywac, ze jestem niezadowolona tyle mi zostaje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak wyprać polar ???/
Mąż ma służbowy polar, a w necie jedni tak(pralka) drudzy tak(ręcznie) . Jak Wy robicie ??? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3770 |
Zadomowienie
|
Sylwia, trzymam kciuki za szybką akcję
![]() Ciekawe co u Djerby , kciuki też zaciśnięte . Powodzeni na wszystkich dzisiejszych wizytach ![]()
#3771 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38396270]Lewatywa do cc - powinien szpital zrobić. Golić tak samo, mnie piłożna już na stole operacyjnym podgoliła na samym wzgórku - i głupia byłam, że nie dowiedziałam się potem CZYM. Słuchajcie, na szybko, na sucho - słowo honoru NIC potem nie swędziało, żadna kropeczka, żadne podrażnienie, tyle wiem, że podobno to jakieś plastikowe ostrza! Co do tygodnia - u mnie 40 zaczęty ![]() Jak 40 to powinnas już w szpitalu rodzić ![]() Cytat:
![]() GRATULACJE no i przy okazji dla Sary bo doczytałam dalej że ona też już po ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rożek mam sztywny od kompletu a drugi miękki ale za to bardzo gruby po polarowy?? więc pewnie przydałby sie jeszcze jeden jakiś zwykły?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z ą rodzinką w szpitalu to maskara. Ja mam nadzieję że tylko Tż przyjedzie no i może młoda ze soba z raz weźmie. A tak to tłumu się nie spodziewam na początku, ale wszyscy znajomi deklarują odwiedziny jak już mała będzie na świecie ![]() Cytat:
![]() Z pozytywów, jasne ciuskzi juz uprane teraz przed mną sterta prasowania. Łazienka na takim etapie że można pod prysznicem się chlapac co dla mnei jest wybawieniem bo już do wanny mi ciężko było wchodzić, jak pisałam komoda skręcona czeka na ciuszki ![]() Tylko czuję się dziś fatalnie, jakbym miała zemdleć zaraz. Jedno ważne pytanko, moge brać jednocześnie magnez i żelazo?? Żelazo musze bo słaba krew ![]()
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
Nina smarujesz czymś już blizne po cc? miałaś już wizytę u gina?????? jak wogóle się czujesz po cc? bo ja przyznam się bez bicia,że przez to,że mały był w szpitalu i musiałam do niego jeździć na karmienia nie miałam nawet czasu pomyśleć o bólu teraz czuje się fantastycznie, boli tylko jak mam pełny pęcherz po nocce np ale poza tym dla mnie CC to rewelacja |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze w pralce, nic sie nigdy nie działo.
![]() |
#3774 | |||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja jak zwykle nie wyspana ale jakoś nie umiem już spac bo wszystko mnie boli i wydaje mi się że tak już do końca będzie. Zaraz jade do pracy z L4.U mnie snieg sypie ale pewnie długo się nie utrzyma. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38407495]Kupa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach ![]()
![]() |
#3775 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
Aga, ja polary piore w pralce, ale w max 40 stopniach i przy najmniejszym mozliwym wirowaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Badzia, a jaki proszek/plyn polecasz???
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-01-03 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mieszkam z moimi rodzicami ale już też powiedziałam mamie że goście mogą przychodzić dopiero po dwóch tygodniach jak wszystko będzie dobrze ze mną i maluszkiem a nie ktoś będzie mi zarazki do domu przynosił bo chce za wszelką cenę chce zobaczyć maluszka albo pomóc. Mama moją prośbę zatwierdziła bo jest tego samego zdania więc myślę że będzie dobrze.
![]() ![]() ![]() ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png ![]() ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2013-01-03 o 10:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Zakorzenienie
|
Pralkka program syntetyki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.