Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 13:05   #4681
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

zagłosowałam na żłopanie koli
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:05   #4682
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
zakład że wygra jakiś odpał?
no ja na pewno za którymś z nich będę głosować tylko za duży wybór mam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:06   #4683
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ciężko się zdecydować
Mi póki co też

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:06   #4684
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
u mnie w rodzinnym mieście nigdy nie był9o przebieralni i zawsze tak obok na krzesełku.. Dopiero jak do Warszawy pojechałam to zobaczyłam, że może być przebieralnia i to taki luksus.. Chociaż tak to się rozbierasz obok i wskakujesz na fotel, a z przebieralnią paradujesz przez cały pokój z gołą dupką
w luxmedzie sa takie jednorazowe spódniczkiale ja zwykle i tak w sukience jestem

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Wczoraj analizowałam foteliki i sprawdziłam auto moje, oba mają iso fix na szczęście, więc będzie szybciutko wpiąć.

Jakbyście chciały poczytać testy fotelików

http://fotelik.info/pl/testy/2012/oc...aco/index.html
ja będe miec maxi cosi z tym adapterem isofixjak widziałam jak wygląda wpinanie fotelika na pasy to jakaś masakra jak dl mnie no i isofix bezpieczniejszypoza tym nasze auta tez mają te adaptery

Cytat:
Jakby któraś chciała robić barierki w Krakowie to mogę polecić Panów, żeby wszyscy fachowcy tacy byli

Pracują w skarpetkach, odkurzają cały czas, nie chcą nic pić ani jeść i uprzedzają przed wierceniem jak gadam przez telefon

jak skończą to im coś damy extra bo naprawdę aż miło

Chwalę się nieskończonymi jeszcze schodami:P
schody bardzo mi się podobają, barierki spoko ale ja zrobiłabym masywniejszejak coś będę męczyć, chociaż my planujemy dom w ciągu najbliższych 2 lat kupić.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
BABECZKI! błaaaagam o kciuki! wysłałam cv do pracy która byłaby teraz za je bista dla mnie!!
blok obok,fajna kasa i na telefonie(prowizje od sprzedaży)zawsze mi to dobrze szło,a to tak blisko jeszcze!!

zaczepiłabym się chociaż na miesiąc!!

20min temu dali ogłoszenie, wysłałam cv napisane w 2minuty,nie robi super wrażenia ale.. byłoby cudnie..

a jak $nie dojdzie dziś/jutro to chyba zrobię tam gnój..
powodzenia
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:09   #4685
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja będe miec maxi cosi z tym adapterem isofixjak widziałam jak wygląda wpinanie fotelika na pasy to jakaś masakra jak dl mnie no i isofix bezpieczniejszypoza tym nasze auta tez mają te adaptery

schody bardzo mi się podobają, barierki spoko ale ja zrobiłabym masywniejszejak coś będę męczyć, chociaż my planujemy dom w ciągu najbliższych 2 lat kupić.

powodzenia
cieszę się, że u nas oba auta mają bo ten adapter kosztuje sam 600 zł:/ masakra, jakbym miała tyle dać to nie wiem czy bym nie owijała pasami też
Stary 2013-01-03, 13:10   #4686
karolina2121
siedzę i myślę

Witam

Super tytuły dziewczynki !

Muszę Wam się pochwalić, że podjęłam decyzję i chcę spróbować wreszcie zdać to prawko ! Zrobię to dla mojego dzieciaczka, żeby nie musiał ciągle siedzieć na wsi z mamą. Zdałam sobie sprawę, że gdy już wybudujemy domek na wsi to do większego sklepu niż ten, w którym jest tylko chleb,a pozostały asortyment to alkohol będę miała jakieś 7km, a do Łukowa 16... nie chcę czekać na męża żeby móc pojechać na zakupy, do lekarza, czy do koleżanki...
Przeniosę papiery do innego WORDu, bo ten w którym zdawałam szczerze znienawidziłam przez chamskich egzaminatorów i tym razem się nie poddam ! Będę zdawała, aż zdam nawet gdybym miała zdawać 10 razy (odpukać!)

Wszystko dla mojego maleństwa

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-01-03 o 13:12
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:13   #4687
dhalii
Raczkowanie

Cytat:

ale mnie kopią! ale tylko ta po prawej nawet mówiłam rano o tym lekarzowi ale posprawdzał i obie się tak samo ruszały. to ja nie wiem. może ta lewa jakoś inaczej leży

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

aaaa! lewa się rusza! mamusia ją postraszyła że ma się zacząć ruszać i się biedulka przestraszyła
U mnie synek jest bardziej "pracowity" więcej ruchów czuje po prawej stronie, drugie dziecko to leniuszek i wstydnisia :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 13:13   #4688
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam

Muszę Wam się pochwalić, że podjęłam decyzję i chcę spróbować wreszcie zdać to prawko ! Zrobię to dla mojego dzieciaczka, żeby nie musiał ciągle siedzieć na wsi z mamą. Zdałam sobie sprawę, że gdy już wybudujemy domek na wsi to do większego sklepu niż ten, w którym jest tylko chleb,a pozostały asortyment to alkohol będę miała jakieś 7km, a do Łukowa 16... nie chcę czekać na męża żeby móc pojechać na zakupy, do lekarza, czy do koleżanki...
Przeniosę papiery do innego WORDu, bo ten w którym zdawałam szczerze znienawidziłam przez chamskich egzaminatorów i tym razem się nie poddam ! Będę zdawała, aż zdam nawet gdybym miała zdawać 10 razy (odpukać!)

klask i:
będę trzymała mocno kciuki. Może jak zobaczą brzuchal to łatwiej puszczą

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:14   #4689
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
szprotka na wizażu Ci szybko zleci

Aaaaa i witam się w 20 tygodniu
za 20tc

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a wiec prosze :P
1 - stopa 2- pupa , udo, siusiak hehe
Śliczności

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za 20 tc!

No tak... Moc wizażu

Muszę niestety trochę "popracować". Mam do ułożenia pytania na egzamin próbny, no i na sobotę muszę jakiś sprawdzian wymyślić
Nogi trzeba też ogolić, pranie nastawić

No i bym zapomniała o mojej kruszynce- witamy się w 18 tygodniu!
za 18tc

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
candace , szprotka_mada, diabli, Magiusa, vvgh, Paulina 87

Kochane! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - niech Wam przyspożą samych pozytywnych wrażeń Diabli i Szprotka (i reszta dziewczyn, jeśli nie wiecie), mam nadzieję, że poznacie płeć - naprawdę super jest wiedzieć

Wrzucam Wam małą akrobatkę. To zdjęcie jest najbardziej czytelne, ale nie obrażę się jak nic nie będziecie mogły zobaczyć ja miałam mega monitor przed oczami i tam było wszystko fajnie widać.

No i mój brzuch mała ma gdzie wyginać śmiało ciało, nie ma co
Superowy brzusio

Cytat:
dzień dobry
Wy jesteście szalone !!! 11godzina a ja już mam tyle nadrabiania
Mój Męzulek to jest jednak uparciuch miałam wizytę na poniedziałek i okazało się, że pierwszy raz nie da rady ze mną iść. Dziś zadzwonił do gina i przełożył wizytę na jutro
Mąż zarąbisty!

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczyny, tyle się ogadałam na temat jakości zdjęć, to jeszcze dowód wrzucę:

1) na podstawie zaznaczonych ! na zdjęciu warg sromowych doktor wybadał dziewczynkę

2, 3) powiedzcie mi co widać na tych zdjęciach
Yyyy ja tam nic nie widzę Tzn widzę,ale rozpoznać płci to już nie umiem

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
U nas zaczął padać śnieg

i radośniejsza wiadomość: Zaczynam 19 tc
za 19tc

Inna trzymam kciukasy za paszport no i wózek super!!!!

Motylek bierz to łóżeczko, super okazja! A co do przyjaciółki to nie skomentuje

Ada

Justi co się dzieje?? Komu przywalić?

Axella co za ciule Trzymam kciuki za pracę!

Ufff nadrobiłam całee 12 stron Na 2 razy coprawda ale nadrobiłam

Moje małe ma adhd chyba wierci się jak najęte..Raz po prawej, a raz po lewej stronie

Jenny zmień mi na pierwszej stronie wizyte na dzień później czyli 11.o1

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:16   #4690
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121
Przeniosę papiery do innego WORDu, bo ten w którym zdawałam szczerze znienawidziłam przez chamskich egzaminatorów i tym razem się nie poddam ! Będę zdawała, aż zdam nawet gdybym miała zdawać 10 razy
za decyzję. prawko z pewnością ci się przyda
Stary 2013-01-03, 13:17   #4691
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Witam się z Wami po długiej nieobecności, ale od wczoraj oficjalniej jestem na L4, więc będę miała więcej czasu Wczoraj byłam na wizycie i z maluchami wszystko dobrze i na pewno będziemy mieć jednego SYNKA a drug dzidzia się obraziła i pokazała dupkę

Dziewczyny 15.01 mam połówkowe i zastanawiam się czy warto zrobić usg 3D? Co o tym sądzicie?

Jeśli będziesz musiała tylko trochę dopłacić do 3d to zrób ale specjalnie 200zł czy ile tam nie płać

Cytat:
Czytałam wczoraj w mojej książce ciążowej o przesądach i ile w nich prawdy, z tego co tam było napisane to:

Ad. tętna dziecka - nie ma naukowych dowodów by była jakaś korelacja pomiędzy wysokością tętna dziecka a płcią.

Ad. Przeczucia matki - okazuje się, że przeczucie matki jest równie złudne jak i tętno i jest porównywalne ze zwyczajnym zgadywaniem.

Ad. Wyglądu brzuszka - tu także robili badania i nie wyszło, żeby była jakąs prawidłowość..

Podobnie z obrączką powieszoną nad brzuszkiem która ma się obracać albo wahadłować..
Tyle to ja wiem bez książek
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja miałam 3d w 12t jak poszłam na usg genetyczne. tam pomierzyli wszytsko, sprawdzili przepływy, a na koniec pani przełączyła na widok 3d. jak młode znów się zbuntuje na połówkowym i będę musiała iść na pracowni USG to pewnie też będzie 3d/4d przy okazji. ale tak na samo 3d/4d raczej się nie zdecyduje (no chyba że młode wypięknieje, bo w tym 12t to szału nie było )
No w 12tc u mnie też bez szału, mały ufoludek
Cytat:

Wrzucam Wam małą akrobatkę. To zdjęcie jest najbardziej czytelne, ale nie obrażę się jak nic nie będziecie mogły zobaczyć ja miałam mega monitor przed oczami i tam było wszystko fajnie widać.

No i mój brzuch mała ma gdzie wyginać śmiało ciało, nie ma co

Cytat:
dziewczyny, tyle się ogadałam na temat jakości zdjęć, to jeszcze dowód wrzucę:

1) na podstawie zaznaczonych ! na zdjęciu warg sromowych doktor wybadał dziewczynkę

2, 3) powiedzcie mi co widać na tych zdjęciach
Ja bym nie zauważyła
Kiepsko widać
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

Ale wstawie Wam zdjecie mojej slicznotki,a co

Yhh musze zadzwonic do ambasady i uprosic o wyrobienie paszportu,az sie boje co to bedzie Trzymajcie mocno kciuki prosze

Cytat:
od czego jest ta kreska/ cień?
hormony
Cytat:
Kobiety, znalazłam ofertę łóżeczka wartego 700 zł z materacem lateksowym wartym 250 zł, po zadzwonieniu okazało się, że nowy, bo dzieciak w tym czasie wylazł z łóżeczka i nie chciał w nim spać ( a to był jako drugi materac) całość za 220 zł.
Zaklepałam, wieczorem mamy się zdzwonić czy osobiście odbierze ktoś czy kurierem.
Powiedzcie, że dobrze zrobiłam
dobrze zrobiłaś

Cytat:
A to jeszcze za moich czasow na dole byly chinole,ale gora tez byla zagospodarowana,a teraz wszystko sie rozpada
Tak tak wiem pamietam ze Barbary sa dwie,ale chodzi mi o ta na Rynku
Justi co sie stalo??
Jest na rynku i jest ten kiermasz koło butiku też mają ten sam
Cytat:
co się stało ?
W sumie to się nic nie stało ale cholera, w nocy spać nie mogę, rano (o 5:00) jak się przebudzę nie mogę zasnąć, w nocy co chwilę się zaczynam budzić a później nie mogę się zwlec przed 10:00

Niewygodnie mi, źle, mężu ma mnie dość bo go budzę i musi ze mną gadać przed 1,5-2 godziny zanim zasnę wieczorem
----

Nadrobiłam jeszcze trochę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 13:18   #4692
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
cieszę się, że u nas oba auta mają bo ten adapter kosztuje sam 600 zł:/ masakra, jakbym miała tyle dać to nie wiem czy bym nie owijała pasami też
ale i tak musisz kupić, auto ma mocowanie isofix i do tego mocowania kupujesz adapter i do adaptera wpinasz fotelik, tak to działa, więc będzie trzeba wydać 600 złalbo 1200 zł jak do obu samochodów.... my kupimy do jednego auta i adapter będzie na stałe wpięty do tego, którego częściej używamy, chyba, ze łątwo sę to przepina (a rzekomo nie) to wtedy będziemy przepinać.
Stary 2013-01-03, 13:19   #4693
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Witam

moje gratulacje za podjęcie takie decyzji czego się nie robi dla bobasa :P
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:24   #4694
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ale za to jak jesteście to tak gadacie, że pewnie Wam się klawiatura pali
Statystyki nie kłamią
Uważaj, bo sobie przypomnę jeszcze jak się szybko pisze na klawiaturze
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
W sumie to się nic nie stało ale cholera, w nocy spać nie mogę, rano (o 5:00) jak się przebudzę nie mogę zasnąć, w nocy co chwilę się zaczynam budzić a później nie mogę się zwlec przed 10:00
Może to taki okres ciąży, mam to samo ... ale już się lekko poprawia.

Ciasto wyrasta, wstawiłam do piekarnika na 50 stopni, może mu pół godziny wystarczy, bo te 2h to mnie lekko przeraża.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
ale i tak musisz kupić, auto ma mocowanie isofix i do tego mocowania kupujesz adapter i do adaptera wpinasz fotelik, tak to działa, więc będzie trzeba wydać 600 złalbo 1200 zł jak do obu samochodów.... my kupimy do jednego auta i adapter będzie na stałe wpięty do tego, którego częściej używamy, chyba, ze łątwo sę to przepina (a rzekomo nie) to wtedy będziemy przepinać.
Mój ma mocowanie, rodziców też a męża nie. Na dłuższe trasy raczej jego autko jeździ bo kombi więc nam się nie opłaca kupować tego cuda za 500 zł. No chyba, że auto zmienimy ale oby nie, bo ten musi dotrwać do końca remontów a na nowe kasy na razie nie ma, nowe w sensie nowe dla nas, bo fabrycznie to nawet nie marzę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:25   #4695
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
sms
"sa problemy z inwenturą,prawdopodobnie będziemy oddawać ja i ty z wypłat"

chyba ich ku rwa po je bało

co jeszcze?!
dostane marne 700pln bo tego l4 nie uznali,nie zapłaca za nie..

i jeszcze mam odliczać ICH burdel?!
ku rwa! a najgorsze że $ na koncie jeszcze nie mam :/
a zus musze zapłacić! i chcę je mieć by wiedzieć,że wała nie będzie..aaaa chce wyyyyyyyyyyyyyyćććććććććć ććććććććććććććććććććććććć ććć

Żartujesz chyba?!? Toż Ty już tam nie pracujesz, to mogą Cię cmoknąć w tyłeczek!

Cytat:
Jakby któraś chciała robić barierki w Krakowie to mogę polecić Panów, żeby wszyscy fachowcy tacy byli

Pracują w skarpetkach, odkurzają cały czas, nie chcą nic pić ani jeść i uprzedzają przed wierceniem jak gadam przez telefon

jak skończą to im coś damy extra bo naprawdę aż miło

Chwalę się nieskończonymi jeszcze schodami:P
Oby więcej takich fachowców!

Cytat:

BABECZKI! błaaaagam o kciuki! wysłałam cv do pracy która byłaby teraz za je bista dla mnie!!
blok obok,fajna kasa i na telefonie(prowizje od sprzedaży)zawsze mi to dobrze szło,a to tak blisko jeszcze!!

zaczepiłabym się chociaż na miesiąc!!

20min temu dali ogłoszenie, wysłałam cv napisane w 2minuty,nie robi super wrażenia ale.. byłoby cudnie..

a jak $nie dojdzie dziś/jutro to chyba zrobię tam gnój..
W takim razie niech moc wizażowych kciuków będzie z Tobą

Cytat:
ale mnie kopią! ale tylko ta po prawej nawet mówiłam rano o tym lekarzowi ale posprawdzał i obie się tak samo ruszały. to ja nie wiem. może ta lewa jakoś inaczej leży

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

aaaa! lewa się rusza! mamusia ją postraszyła że ma się zacząć ruszać i się biedulka przestraszyła
Matka sadystka

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Sonda dodana, zapraszam do głosowania

18 tytułów, dodałam też kilka tych śmiesznych propozycji
Głos oddany

Cytat:
Witam

No i super! Na pewno będzie dobrze

Chyba podświadomie zaczynam się denerwować, bo powoli mój żołądek fiksuje i coś mi się wydaje, że chce mi spłatać figla...
No nic, wracam do mycia lodówki, później wymyję siebie i pewnie trzeba będzie ruszać

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 13:26   #4696
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
No w 12tc u mnie też bez szału, mały ufoludek
dobrze że później ten plastuś nabiera bardziej ludzkich kształtów
Stary 2013-01-03, 13:27   #4697
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Mąż mnie opiep.rzył, że się denerwuję. Przecież nie ma czym. Ok! Ale to silniejsze ode mnie...

Już nic Mu nie powiem! O!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:28   #4698
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ciasto wyrasta, wstawiłam do piekarnika na 50 stopni, może mu pół godziny wystarczy, bo te 2h to mnie lekko przeraża.
ja zostawiłam na jakieś półtorej godziny, bo zanim zrobiłam sos do pizzy, potem dodatki pokroiłam, poczytałam forum to mi tyle wyszło
A i ciasto w ogóle to mi mega urosło.. I ta druga kulka jeszcze mi rosła jak tą pierwszą gniotłam..W ogóle pizza była mega.. Jakbym dzisiaj nie musiała posprzątać - jutro ksiadz chodzi po kolędzie to dzisiaj zrobiłabym powtórkę

Wojtek
Stary 2013-01-03, 13:29   #4699
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

to mnie załamałas:/ no to kolejna kasa do wyprawki

no bo na teraz chcieliśmy jeden fotelik, a już większe kupić 2, żeby nie przepinać między autami, to wtedy jak nie chce przepinać co chwilę fotelika to już nie muszę tego kupować?
Stary 2013-01-03, 13:31   #4700
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja zostawiłam na jakieś półtorej godziny, bo zanim zrobiłam sos do pizzy, potem dodatki pokroiłam, poczytałam forum to mi tyle wyszło
A i ciasto w ogóle to mi mega urosło.. I ta druga kulka jeszcze mi rosła jak tą pierwszą gniotłam..W ogóle pizza była mega.. Jakbym dzisiaj nie musiała posprzątać - jutro ksiadz chodzi po kolędzie to dzisiaj zrobiłabym powtórkę
Ja robię z połowy składników jedną pizzę tylko, bo nawet nie wiem czy by mi starczyło mąki no ale wczoraj w biedronie nie bylo.
Teraz to już w ogóle pogoda żabami rzuca, bleee

Stary 2013-01-03, 13:32   #4701
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

no i super decyzja! tylko pamiętaj: noł stress. skoro tyle kobiet jeździ tzn że egzamin jest do zdania

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
U mnie synek jest bardziej "pracowity" więcej ruchów czuje po prawej stronie, drugie dziecko to leniuszek i wstydnisia :P
o kurde. to ja może też z prawej mam chłopa bo się przewraca non stop teraz.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:32   #4702
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Uważaj, bo sobie przypomnę jeszcze jak się szybko pisze na klawiaturze

Może to taki okres ciąży, mam to samo ... ale już się lekko poprawia.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Mój ma mocowanie, rodziców też a męża nie. Na dłuższe trasy raczej jego autko jeździ bo kombi więc nam się nie opłaca kupować tego cuda za 500 zł. No chyba, że auto zmienimy ale oby nie, bo ten musi dotrwać do końca remontów a na nowe kasy na razie nie ma, nowe w sensie nowe dla nas, bo fabrycznie to nawet nie marzę
są też adaptery do aut bez iso fix ja nie wiem czy to tylko o wygode chodzi? to nie jest tak, że jest bezpieczniej w tym niż owinięte pasami?
Stary 2013-01-03, 13:33   #4703
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Mąż mnie opiep.rzył, że się denerwuję. Przecież nie ma czym. Ok! Ale to silniejsze ode mnie...
niech nie krzyczy, bo tylko denerwuje cie jeszcze bardziej

Cytat:
Napisane przez maarchewka
coraz bardziej nie mogę się doczekać weekendu, żeby tą pizzę zrobić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 13:34   #4704
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
są też adaptery do aut bez iso fix ja nie wiem czy to tylko o wygode chodzi? to nie jest tak, że jest bezpieczniej w tym niż owinięte pasami?
co to jest ten iso fix?

Wojtek
Stary 2013-01-03, 13:34   #4705
vil84
Wtajemniczenie

Hej hej miałam dziś pobudkę o 4 i zabrałam się z mężem do gliwic, wyleguje się u mamy i posiedzę sobie tutaj do soboty mama tak się zarzekała że nic nie kupi aż się wnuczek urodzi a tutaj czekają na mnie szare spodnie dresowe 74

Pearl, cieszę się że wszystko ok na badaniu

Katate
dzięki za pocieszenie właśnie ciągle sobie tłumaczę, że dzieci się różnie rozwijają, ale 24 tydzień to wcześnie bardzo jak na takie aż rozbieżności. ale ogólnie wychodzi że synuś jest malutki, brzuch mi też nie urósł za dużo, więc może dopiero zacznie się robić pulpecik

piękne dzieciaczki na zdjęciach
brzuszek też

Cytat:
mi też wyłazi
ale (chyba) uniknęłam tej ciemnej linii..
ja od kilku dni widzę taki cień słabiutki idealnie pionowo od pępka w dół. i to nie przy każdym świetle. ledwie widoczne jest, może ściemnieje jeszcze

Inna trzymam kciuki za paszport

Cytat:
W szpitalu mi też takim strzelały dwa razy dziennie w czoło. Fajnie, że można je kupić, bo wydają się dobre.
rozmawiałam w szpitalu z pielęgniarką, jak mi mierzyła temperaturę, i pytałam czy dobre są, powiedziała że ona by nie kupiła o często podają złe wyniki. więc ja nadal mam dylemat jaki kupić

Cytat:
Fajny ten stanik, ale obawiam się, że bez fiszbin to mój wielki biust wyglądałby jak wielkie naleśniki
skusiłam się na dwa bez fiszbin ... nigdy więcej, wszystko mi wisi

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:36   #4706
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę kupować 2 różnych wolę tradycyjnie pasami przypiąć.
Czy bezpieczniej to nie mam pojęcia, ponoć wygodniej.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
co to jest ten iso fix?
Iso Fix to system montażu fotelika. W aucie za fotelem od strony bagażnika widzisz takie dupsy metalowe, nie wiadomo do czego, to jest mocowanie w aucie. W nie wkładasz tego cosia za 500 zł i on wystaje na siedzenie, żeby później za każdym razem nie wpinać fotelika w pasy tylko w to coś na kli-klik.

Stary 2013-01-03, 13:37   #4707
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
to mnie załamałas:/ no to kolejna kasa do wyprawki

no bo na teraz chcieliśmy jeden fotelik, a już większe kupić 2, żeby nie przepinać między autami, to wtedy jak nie chce przepinać co chwilę fotelika to już nie muszę tego kupować?
z tego co czytałam ten adapter nie jest tak łatwo wpiąć i wypiąć, więc raczej jak już go wepniesz do auta to nie po to, żeby co chwilę przekładać między autami, bo jest z tym trochę zabawy. Ja na tę chwilę plan mam taki - fotelik noworodkowy jeden a z adapterem family fix (ten family jest do noworodkowych i do tego kolejnego rozmiaru) i adapter będzie wpięty do suva, bo nim najczęściej jeździmy. Jak będę chciała gdzieś jechać z małą dalej bez męża to najwyżej będę brała to auto z isofixem (on jeździ tym autem na co dzień) a jak gdzieś będę chciała podjechac na zakupy czy po mieście to wepnę fotelik na pasy do mojego autka (chociaż mam zamiar chodzić wszędzie pieszo w ramach zrzucania ciążowych kilogramów).
Aha i jeszcze jedna rzecz, teraz mnie olśniło - isofix jest na tylnej kanapie a ja będę chciała wozić fotelik z przodu jak będę jechała sama, więc w sumie nie potrzebuje drugiego isofixa do mojego autkaMoże Ty też i jesteśmy uratowane, bo kupi się tylko jeden adapter
Stary 2013-01-03, 13:39   #4708
diabli
Zakorzenienie

gotowa, wdech wydech, gotowa! wizyta 15.30...stres jak przed matura a w glowie ciagle mi siedzi "kogo nosze w brzuchu". OBSESJA!!! siedze jak na szpilkach, najchetniej juz jechalabym...

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
co to jest ten iso fix?
http://pl.wikipedia.org/wiki/ISOFIX
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:40   #4709
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
gotowa, wdech wydech, gotowa! wizyta 15.30...stres jak przed matura a w glowie ciagle mi siedzi "kogo nosze w brzuchu". OBSESJA!!! siedze jak na szpilkach, najchetniej juz jechalabym...
pamiętaj co masz powiedzieć i nie wychodź dopóki nie dowiesz się kto tam siedzi
Stary 2013-01-03, 13:41   #4710
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nadrabiam na raty, jak Jenny (zobaczymy ile będę miała samozaparcia)

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja mam rozmiar XL, ale wedlug mnie one sa uniwersalne. powiedzialam mamie, ze chce pod choinke sportowa bluzeczka albo stanik (myslalam o gatcie), a ona wypatrzyla u siebie w osiedlowym sklepiku takie na szerszych ramiaczkach. narzekalam, ze mi cyce rozsadza, wiec wziela XL i w sumie nie wiem czy bylaby roznica w M czy L.
push up zapobiega odstajacym sutkom i nie splaszcza piersi pod ciuchami. nawet na 2 kolacje wigilijna pod sukienke go wlozylam i wygladal dobrze, a ja odetchnelam z ulga, bo zwykle staniki z fiszbinami sa teraz dla mnie meczarnia.
zamówiłam 3 może w pon dojadą, zobaczymy. 60zł to nie majątek, a jak się mają nawet tylko do spania nadawać to super ale mam nadzieję, że generalnie będę je nosić

Cytat:

Kobiety, znalazłam ofertę łóżeczka wartego 700 zł z materacem lateksowym wartym 250 zł, po zadzwonieniu okazało się, że nowy, bo dzieciak w tym czasie wylazł z łóżeczka i nie chciał w nim spać ( a to był jako drugi materac) całość za 220 zł.
Zaklepałam, wieczorem mamy się zdzwonić czy osobiście odbierze ktoś czy kurierem.
Powiedzcie, że dobrze zrobiłam
Dobrze zrobiłaś!

Cytat:
ale mnie dzisiaj zaskoczenie spotkało. poszlam do lux medu oddac mocz na badanie bo oczywiście przez te swięta i sylwestry zapomniałam. a jutro wizyta u mojej gin.
no więc uderzam najpierw do gina z lux medu po skierowanie. on mi wypisuje i w międzyczasie mówi: to pani się połozy na chwilę zobaczymy co tam się dzieje w środku.
ja myslałam ze on chce mnie badać na fotelu a on mówi: nie nie, usg sobie szybciutko zrobimy
no to ja banan na twarzy, 3 sekundy i już leżę
także widziałam dziś dziewczyny!
ale łoś ze mnie nieziemski. mogłam go poprosić o foty. i nie poprosiłam. mogłam się zapytać czy to na pewno dziewczyny. i też nie zapytałam
mąż mi dopiero o tym przypomniał jak już z nim rozmawiałam po.
ale najważniejsze że obie brykają (czuję od rana ) i ogólnie wszystko ok.

teraz tylko do tego lekarza będę chodzić po skierowania
O jaka przyjemna niespodzianka oby takie częściej

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
KAŻDA GRUBA Z ROZSTĘPAMI, LECZ SIĘ MARTWĄ BACHORAMI sorry... [COLOR="Silver"]
Cytat:
1.jestem gruba,mam świńskie uda?

2.bejbik mnie kopie a ja kolę żłopię?

3.wszystkie płeć znamy,z Axelli się chichramy?

4.jestem włochata,co na to tata?
Cytat:

PASĄ SIĘ JAK ŚWINIE W OBORZE, MOŻE IM TO W PORODACH POMOŻE
Laski macie wenę!! Mega są Wasze pomysły, mój stary faworyt może się schować

Cytat:
Uf juz po rozmowie,eh powiem Wam ze normalnie gloopia jestem i tyle !!!
Az wstyd mowic,bo panikuje,kombinuje i denerwuje sie na zapas,a pozniej martwie sie o Jessy zeby jej nie zaszkodzic,a moglam zadzwonic juz dawno i normalnie zdobyc informacje

Odebral Pan (oni z reguly sa bardziej opanowani),mowie mu ze mam ciaze zagrozona i nie moge latac a moj paszport i dowod stracily waznosc,czy moge w jakis sposob wyrobic paszport bez dowodu,a on do mnie ze oczywiscie,wystarczy ze umowie sie na termin przywioze ze soba stary paszport,fotki i pieniadze
Nosz gloopia jestem jak but !!!
No widzisz, strach ma wielkie oczy No i super, że wszystko się ładnie załatwi, bez zbędnych wyjazdów i stresów
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości