MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 15:24   #4441
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
to teraz odpoczywac
opoczywam, ale nie wiele to daje :/

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
hmm... A wy tu piszecie o ogólnych miesięcznych rachunkach? Czy tylko jakieś wybrane? Kurcze... U nas to ponad 4 tys/m-c jeszcze przez najbliższe 2 lata... A za 2 lata o 700zł nam się zmniejszy, bo spłacimy kredyt, który Tż wziął z pracy na wykonczenie mieszkania (40 tys na 4 lata)... Ale co z tego, jak pocieszymy sie tymi mniejszymi rachunkami tylko przez 3 lata, bo potem upływa te 8 lat dopłat z Rodziny na swoim i będziemy płacić pełną ratę kredytu I z 1550zł/m-c zrobi sie jakies 2 400 Echhh... mam wrażenie, że mieszkanie kupiliśmy w mozliwie najgorszym okresie na rynku
o masakra ale czego się spodziewać po Wrocku

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
No to faktycznie masz u siebie fulll wypas jak na 21 wiek
no dokładnie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
będzie dobrze
oby

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja to samo.. tylko miś w dużym pudle przysłany..

witam się!
byłam dziś na badaniach.. ludzi tyle, że szok
dobrze, że już z głowy..
szkoda trochę, bo chciałam próbki

za badania

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam odebrać wyniki glukozy i jestem załamana, ja też mam cukrzycę ciążową.
Wyniki na czczo; 76, po 1 godz. 201, po 2 godz. 189
Ja w ogóle nie wiem od czego zacząć temat ogarniać, do tej pory jadłam dosyć dużo słodkiego, rozumiem, że od tej pory zero. Ale te resztę produktów których nie można to już nie wiem? I w jakich ilościach?
Wysyłała któraś z Was jakieś materiały na ten temat czy mogłabym też prosić?
I wogóle co teraz? Wizytę mam u lekarza dopiero za 2 tygodnie, mam iść wcześniej? Żeby póśjść do poradni diabetologicznej trzeba mieć skierowanie od gin? Prawda?
ehh moje wyniki o 17:00 i też się boję, że będzie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
jutro wizyta
tak bardzo chcielibyśmy poznać już płeć na 100%
i z tej okazji chciałabym prosić Was mamusie o kciuki
zawsze jak trzymacie kciuki to jest dobrze! więc plissssss!
kusisz koktajlem mniam!!! ale bym wypiła

zaciśnięte!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
cos wam napisze odnosnie susiakow
jak bylam w PL na usg byla ze mna moja mama ( chcialam pokazac wnusia ) - no i lekarz bada jezdzi i JEST susiak pstryk fotka - ja cala uradowana, lekarz podaje mi miary Mlodego i mowi - *cale 17 centymetrow* - ja se mysle
'' ooo caly Tatus '' lekarz tak na mnie zerka i w smiech, - okazalo sie ze -_Ja to powiedzialam na glos, a nie tylko sobie w myslach - na szczescie moja mamcia sie nie skapla, bo bym chyba wiekszego buraka na twarzy miala
dobre dobre

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Po wizycie! Uffff....Się nasiedziałam

Wszystko w porządku- szyjka długa i twarda, jest śluz jaki być powinien, dno macicy 3 palce nad pępkiem czyli prawidłowo. Dostałam zapisany Biofer, bo wyniki krwi niezbyt mu się podobały oraz dostałam skierowanie na kolejne badania krwi i moczu. L4 tym razem dostałam na 3 tygodnie, a potem juz będą wizyty co 2.
Umówilismy się na USG w poniedziałek by sprawdzić miedniczki w nerkach małego oraz....czy mu siusiak nie odpadł Podzieliłam się z lekarzem historią o odpadających siusiakach i miał z tego niezły ubaw. Ale zapewnił mnie, że żadna pacjentka nie przyszła do niego z reklamacją czyli Sławek jest pewny

Zmartwił mnie tylko, bo powiedział, że od połowy lutego będzie miał jakieś zmiany w stażu i może być utrudnione dostanie się do niego na NFZ no i nie wie czy będzie przy porodzie, ale da mi jeszcze znać.
Obowiązkowo skierował do szkoły rodzenia i bym sobie na piłce skakała

Jestem cała happy. Maly kopie złosliwie, ale zaraz dam mu pączka to mu przejdzie heheh
Dziękuję za kciuki
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

no wiec z nowości jak kilka z was zgadło tak od dziś jestem na zwolnieniu wczoraj jeszcze byłam w pracy ale już mi sie brzuch ścskał i jednak trochę juz ciężko wiec posprzątałam po sobie i od dziś leniuchuję. Ciekawa jestem czy wytrzymam tyle w domu

a pozatym u mnie dziś pełne 31 tygodni czyli zacznamy 32 i juz tylko 63 dni
za tygodnie i urlop

skurcze mnie łapią bolesne i od krzyża..
coś czuję, że znowu szyjka się skróciła, bo znowu ten sam ból. Dziś od rana mnie trzyma i po nos-pie prawie w ogóle nie przeszło.
Wizyta we wtorek to się dowiem, ale trochę się boję.
Do tego zaczęła mi się produkcja mleka dziś wstałam z mokrą piżamą, szybko mi się zaczęło, bo z Julią to dopiero przed samym porodem.
Stary 2013-01-03, 15:25   #4442
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny byłam odebrać wyniki glukozy i jestem załamana, ja też mam cukrzycę ciążową.
Wyniki na czczo; 76, po 1 godz. 201, po 2 godz. 189

Idź jak najszybciej. I tak jeszcze będziesz czekać pewnie na wizytę w samej poradni. Ja też poszłam od razu po odebraniu wyników i raz dwa wypisał mi skierowanie do poradni.

I nie martw się. Nie taki w sumie diabeł straszny. Dasz radę
ObserwujeCię to prawdziwa ekspertka. Raz dwa Cię wyszkoli Uszy do góry. Będzie dobrze
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 15:30   #4443
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

tak zgłodniałam, że wysłałam męża do cukierni po napoleonka, eklerka i omlet z bitą śmietaną

o 17;00 wyniki krzywej cukrowej, więc może okaże się, że to ostatni mój słodycz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04809.jpg (47,2 KB, 43 załadowań)
Stary 2013-01-03, 15:34   #4444
achna79
Rozeznanie

o jaa aż mi ślinka pociekła

Korzystaj, korzystaj i ten koktajl truskawkowy też sobie zrób

Życzę Ci z całego serducha żebyś nie dołączyła do naszego grona
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 15:41   #4445
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
szkoda trochę, bo chciałam próbki
ja też..

Cytat:
tak zgłodniałam, że wysłałam męża do cukierni po napoleonka, eklerka i omlet z bitą śmietaną

o żesz Ty.. podziel się napoleonką..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 15:51   #4446
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

strippi

no wiesz co - przez ciebie az sobie czekoladae truskawkowa otworze

a mialam nic nie jesc przed obiadem

a tak na marginesie - myslicie ze do PONIEDZIALKU uda sie z wyskoczyc z nowym Watkiem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 15:53   #4447
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

ja się wczoraj dowiedziałam ze tez mi się szyjka skraca i mam lezeć dużo i odpoczywać. jutro idę na cytologię i kolposkopię bo mam zmiany jeszcze sprzed ciąży mam nadzieję że się nic nie pogorszyło.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 15:54   #4448
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
o jaa aż mi ślinka pociekła

Korzystaj, korzystaj i ten koktajl truskawkowy też sobie zrób

Życzę Ci z całego serducha żebyś nie dołączyła do naszego grona
to jutro kupię sobie truskawki i sobie zrobię

a jak robicie koktajle?

nie dziękuję i dam znać o 17:00
także trzymajcie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
o żesz Ty.. podziel się napoleonką..
właśnie została mi ona, bo mi się za słodko zrobiło
chyba 50g glukozy dziś to za mało, jak musiałam sobie jeszcze dosłodzić

Cytat:
strippi

no wiesz co - przez ciebie az sobie czekoladae truskawkowa otworze

a mialam nic nie jesc przed obiadem

a tak na marginesie - myslicie ze do PONIEDZIALKU uda sie z wyskoczyc z nowym Watkiem
ooo czekolada truskawkowa, też bym zjadła

oj może być ciężko, bo coś ostatnio mało gadatliwe zrobiły się te mamuśki
Stary 2013-01-03, 16:02   #4449
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

żeby było mało to mąż mi właśnie powiedział że aplikacje do policji od dnia złożenia do dnia w ogóle rozpoczęcia szkół to proces trwający min 7msc do 12msc ... więc bosko... ciekawe co on przez ten rok będzie robił? ...
Nie wiem czy Cię pocieszę, ake z lożenie aplikacji nie jest jednoznaczne z przyjęciem do policji w okolicach letnich składał dokumenty TŻ kuzynki i mimo zdania testów i tzw "mocnych pleców" nie dostał się. Mój TŻ w takim zawodzie pracuje od ponad 15 lat- półroczna "szkołka" poza domem a potem skierowanie do jednostki w której jest miejsce....

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zaraz jadę na Zakopiankę na bój z ZUSem ble ble ble... muszę przyjść osobiście, mimo że na zwolnieniu mam "1" i autentycznie leżę... ciekawe jakby coś się stało, kto poniesie odpowiedzialność

płacą jak chcą a standardową odpowiedzią jest "mamy na to 30 dni".
a czemu bój?

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
no to my mamy czynsz 412zł... za 50mkw mieszkania więc też szału ni ma...
ja za taki sam metraż 430 zł

Cytat:
Ogrzewanie bije cenę w górę. U nas na całe szczęście z MPEC. A ciekawi mnie jak kolega będzie płacił za energię cieplną, mają nowe mieszkanie (nówka sztuka oddane miesiąc temu) i w bloczku (ok 40 mieszkań) mają swój piec gazowy... Czy będzie im się to kalkulować...

Ja jestem przyzwyczajona do ciepełka... teraz grzejniki mam na maska, wietrzymy, żeby było świeżo i tylko na noc zakręcamy... aż się boję jak to będzie kiedy, będziemy na nowym mieli liczniki energii założone
u nas to nie przeszło i spółdzielnia zrezygnowała- dla nas lepiej bo zawsze mam zwrot za ogrzewanie, z kolei teściowa dopłaca przy tych licznikach.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
My samej raty mamy 2 tys. Czynsz 750zł. Opłaty pozostałe na miesiąc - 600 zł. Przedszkole Igora 1200 zł. To tak na początek.
Do tego na jedzenie ponad 2 tys. Paliwo i zawsze coś.... Przy dzieciach sporo na leki, ubrania, rzeczy szkolne, teraz dochodzi nam logopeda (1h - 100 zł) Ja nie wiem, jak ciągniemy Polska to kraj cudów A przecież i tak gdzieś wychodzimy, coś tam sobie kupujemy.
Za kilka dni idziemy na "Deszczową piosenkę" do Romy... jeden bilet 140 zł. Ja nie wiem, jak ktoś żyje za 1500 na miesiąc.
Tyle teraz przedszkole kosztuje? O matko
a orientujecie się może jak jest ze żłobkami- jakie ceny i czy sa jakies terminy zapisu?

Cytat:

dla mnie aż dziwne że to w ogóle "temat"... co komu do tego?!

wysoko masz po 2 godzinach... może zadzwoń do gina i umów się wcześniej właśnie w celu pozyskania skierowania do diabetologa. na słodkiemamy.edu.pl masz przykładowe jadłospisy, na pewno musisz zacząć wdrażać w życie
damy radę.
jak coś - pytaj. będziemy wspólnie rozkminiać.

no i za 32 tc

Byłam w ZUSie, nigdy nie skumam tej instytucji. papierologia stosowana...
Jeszcze na mojacukrzyca.org jest forum słodkich mam- a ten portal prowadzą cukrzycy. Duzo fajnych informacji....

Ja dziś byłam na glukozie- dla osoby nieprzepadającej za słodkim - masakra, wypić wypiłam, ale było mi strasznie niedobrze...ciekawi mnie jaki cukier mi wyjdzie- po dwóch godzinach - bo po powrocie do domu zmierzyłam sobie glukometrem i miałam 69....

Przy okazji wizyty z córką u diabetologa porozmawiałam sobie z paniami z poradni o krakowskich szpitalach- kurcze, kilka z nich mi powiedziało, że do tego żeby rodzić na Kopernika to musiałyby zostać tam silą przewiezione....Bardzo polecały Narutowicza...
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 16:09   #4450
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja się wczoraj dowiedziałam ze tez mi się szyjka skraca i mam lezeć dużo i odpoczywać. jutro idę na cytologię i kolposkopię bo mam zmiany jeszcze sprzed ciąży mam nadzieję że się nic nie pogorszyło.
to trzymam kciuki

no ja właśnie się zastanawiam czy moja szyjka znowu się mocno nie skurczyła, bo wtedy już szpital i nie ma odwrotu, tak jak teraz się nie zgodziłam
Stary 2013-01-03, 16:23   #4451
Malpka
Zakorzenienie

ale namachałyście jestem jeszcze na "wczoraj"

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Kurde, gdzieś wcześniej czytałam, że lepiej z takim do iluś tam miesięcy nie latać, ale teraz czytam że nawet z 2 tygodniowym można
Też się łudzę, że grzeczna dzidzia będzie
A co do podróży autem, to właśnie jak to wygląda: np. będę chciała do rodziców latem jechać (5 h podróży), to jak z tym fotelikiem, skoro nie może tak długo w nim siedzieć
my z Julką pierwszy raz nad morze jechaliśmy jak miała 4 miesiące skończone i nie jechaliśmy ciurkiem bo sami byśmy nie wysiedzieli ale też na siłe jej nie wybudzałam bo mineło np 3 godziny i przerwa jak było 3,5 to przecież też może być tym bardziej że nie codziennie sie wybierasz w takie podróże

Cytat:
dziewczyny poruszę temat kontrowersyjny pewnie więc nie bić.
czy któraś rozważa inną opcję karmienia tj. nie na żądanie??? tylko rytm 3-4 godzinny (oczywiście nie z zegarkiem w ręku)
ja karmiłam na żądanie i nie wybudzałam w dzien tak jak i Nestelle pisała mi też Julka potrafiła nawet 5h spać po jedzeniu a że nie miała niedowagi nie było potrzeby jej budzić w nocy wstawała średnio 1 raz

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny u mnie ok, mam tylko zwiększoną dawke fenoterolu
ale szyjka zamknięta dzięki za kciuki!

no i dziś mamy skończony 28tc niedługo będzie 30 a później to już wielkie odliczanie..
.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Przyszła mi paczka z bebilonu, a tam tylko miś, myślałam, że jakieś foldery, ulotki chociaż cokolwiek, a tu nic :/
u mnie tez tylko miś

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, bylam tylko na kontroli - odniósl sie do mojego cisnienia (przez ostatnie 2 tyg. notowanego), podobno nie jest zle, na szczescie nie ma potrzeby na razie normowac tego lekarstwami, zbadal brzusio i szyjke macicy, posluchal serduszka i wszystko wydaje sie OK Kolejna wizytka za 3 tyg w 28 tygodniu mam przyjsc juz z wynikami glukozy i ob i morfologią.
Nie chcialam już L4, wiec jutro wracam do pracy, chociaz jeszcze czasem kaszle i mam katar, ale moze mi przejdzie szybko, a mam zaleglosci do nadrobienia.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja właśnie przyjechałam - załatwiałam prezent dla tżta bo w niedzielę ma 30 urodziny -imprezka w sobotę
wykupiłam mu treningi personalne z najprawdziwszym-zawodowym kulturystą ! Jak weszłam na siłkę a tam sami napakowani to odruchowo - brzuch wciągnięty .... ale nic to nie dało .........

Cytat:

chłop mi ostatnio wypalił "wciągnij brzuch do zdjęcia" i leżał z kwikiem na podłodze - podobno napięcie na twarzy zdradziło że próbowałam

Cytat:
Co lepsze do obcinania paznokci u maluszka? Nożyczki czy cążki? Bo widzę że na allegro jest to i to?

I czy te silikonowe odłonki na piersi kupować teraz czy dopiero po porodzie jak się przydadzą? Korzystałyście z nich?

I czy specjalny żel do mycia butelek i smoczków potrzebny ? Czy jak myłyście ?
my używamy nożyczek do paznokci, osłonek nie potrzebowałam a żelu żadnego do buutelek tez nie uzywałam myłam normlanie i wyparzałam przegotowaną wodą

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

My dziś po wizycie- wszystko ok, skierowanie na glukozę mam , coombsa i toxo- do powtórki, no i tak standardowo morfologia i mocz. I chyba jutro od razu skoczę- wzięłam sobie urlop bo mam termin z Oliwką do diabetologa...
Pani doktor miała ubaw jak podczas badania moje dziecko znowu zaczęło swój sparing... ( a dziś nie śpie od 4 bo tak mała zaczęła kopanie)

Cytat:
Taryfa W-1?
Pracuję w PGNiG [COLOR="Silver"]
o to załątw jakiś rabat dla wizażanek
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 16:23   #4452
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem czy Cię pocieszę, ake z lożenie aplikacji nie jest jednoznaczne z przyjęciem do policji w okolicach letnich składał dokumenty TŻ kuzynki i mimo zdania testów i tzw "mocnych pleców" nie dostał się. Mój TŻ w takim zawodzie pracuje od ponad 15 lat- półroczna "szkołka" poza domem a potem skierowanie do jednostki w której jest miejsce....

a czemu bój?

ja za taki sam metraż 430 zł

u nas to nie przeszło i spółdzielnia zrezygnowała- dla nas lepiej bo zawsze mam zwrot za ogrzewanie, z kolei teściowa dopłaca przy tych licznikach.

a orientujecie się może jak jest ze żłobkami- jakie ceny i czy sa jakies terminy zapisu?

Jeszcze na mojacukrzyca.org jest forum słodkich mam- a ten portal prowadzą cukrzycy. Duzo fajnych informacji....

Ja dziś byłam na glukozie- dla osoby nieprzepadającej za słodkim - masakra, wypić wypiłam, ale było mi strasznie niedobrze...ciekawi mnie jaki cukier mi wyjdzie- po dwóch godzinach - bo po powrocie do domu zmierzyłam sobie glukometrem i miałam 69....

Przy okazji wizyty z córką u diabetologa porozmawiałam sobie z paniami z poradni o krakowskich szpitalach- kurcze, kilka z nich mi powiedziało, że do tego żeby rodzić na Kopernika to musiałyby zostać tam silą przewiezione....Bardzo polecały Narutowicza...
ja wczora pytałam moją też mówila ze Kopernik to średniowiecze. niby ci sie nalezy znieczulenie ale robia tak zebys go nie dostała. ja muszę pediatrę zapytać bo jednak Kopernik ma dobry sprzęt jeśli chodzi o maluchy. z drugiej strony jak ja mam męki przechodzić to sobie tego nie wyobrażam.
Koleżanka mojego męża z pracy rodziła na kopernika ale chodzi tam do jakiejś kobiety i podobno luksusy miała...
15.10. 2011.

Stary 2013-01-03, 16:28   #4453
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

oj tam ciezko ciezko - tylko jakies 500 postow to wychodzi po 4 strony dziennie no moze wiecej - nigdy nie bylam za dobra z matematyki

no u mnie ziemniaczki juz nastawione sie pyrkola - siostra zaraz wroci - kotleciki juz tez czekaja na to by wrzucic je na ogien

a tak dla rozladowania - proponuje kolejny Kawal

Nowa służąca, Francia (prosta kobieta ze wisi), sprzątając rano pokój hrabiny znalazła w łóżku prezerwatywę. Zaczerwieniła się i brakło jej oddechu, w tym momencie weszła hrabina:
- Cóż to, Francia? Nigdy miłości nie uprawiałaś?
- Tak, jaśnie pani - mówi Francia - ale nigdy tak mocno, żeby skóra zlazła.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 16:35   #4454
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
:
Choć poki co nadal siedzi nóżkami w dół... zobaczymy czy przez te 3 tyg się nie odwróci... W sumie to juz najwyższa pora... Jak to u Was wyglada? Maluchy już gotowe do wylotu?
no właśnie u mnie już głową w dół i naciska na szyjkę więc mam zalecenie odpoczynku żeby mi sie szyjka nie skracałą stą to moje zwolnienie juz teraz

Cytat:
Dziś....pełne 29 tygodni Jutro rozpoczynamy 30tc. Ach! Jestem przeszczęśliwa
.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Ale wczoraj miałam schizę co ja zrobię jak mi mała zacznie płakać w nocy a ja jej nie będę mogła uspokoić nie chce wołać przyszłej teściowej bo zaraz zacznie się gadanie tż siostry, jaka to ja nieporadna i w ogóle.
Niby przeczytałam niedawno 2 książki ale nic z nich nie pamiętam nie wiem normalnie mam nadziejże, że jak wezmę małą na ręce to będę wiedziała odruchowo co zrobić jak jej ewentualnie pomóc.
spokojnie bedzie dobrze nauczycie sie siebie

Cytat:
To może jakiś upust pracowniczy nam zaoferujesz z PGNiG? hihih
widze nie tylko ja wpadąłm na ten pomysł
Stary 2013-01-03, 16:39   #4455
Minerwa
Raczkowanie

Dziewczyny macie sprawdzone sposoby na zgagę?
tak mnie męczy, ze szok..
nie tyle pieczenie co cofanie się treści pokarmowej do przełyku + wymioty..
rennie, gaviscon, mleko, jogurt nie pomaga..
staram się jeść mało, nietłusto, nie kwaśne... ale nadal męczy :/.

da się coś z tym zrobić czy trzeba się przemęczyć?
Minerwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 16:44   #4456
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ja wczora pytałam moją też mówila ze Kopernik to średniowiecze. niby ci sie nalezy znieczulenie ale robia tak zebys go nie dostała. ja muszę pediatrę zapytać bo jednak Kopernik ma dobry sprzęt jeśli chodzi o maluchy. z drugiej strony jak ja mam męki przechodzić to sobie tego nie wyobrażam.
Koleżanka mojego męża z pracy rodziła na kopernika ale chodzi tam do jakiejś kobiety i podobno luksusy miała...

Moje dwie koleżanki tam rodziły, rok temu- warunki nie za specjalne i jesli chodzi o sale jak i sam komfort porodu, ale opieką były zadowolone- ja rodziłam na Siemiradzkiego i nigdy więcej- jakkolwiek by się ta porodówka zmieniła nigdy więcej tej traumy... I tak w rozmowie mówię że najbardziej biorę pod uwagę Kopernika to usłyszałam, żebym się nie wygłupiała, bo zaplecze medyczne dobre ale szpital średniowiecze.... I dalej w kropce jestem. Lekarkę wczoraj pytałam o cesarkę, powiedziała że jak okulista mi napisze że ma być to będzie i w sumie po przejściach z pierwszego porodu mi sie nie dziwi....
Tylko od dziś zonk- gdzie ją mieć....
Stary 2013-01-03, 16:44   #4457
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
co kobitka to opinia Szpitale, które przekreślałam na wstępie kilka koleżanek z pracy baaaaardzo chwaliło Ja tam trzymam się Żeromskiego

Cytat:
Nowa służąca, Francia (prosta kobieta ze wisi), sprzątając rano pokój hrabiny znalazła w łóżku prezerwatywę. Zaczerwieniła się i brakło jej oddechu, w tym momencie weszła hrabina:
- Cóż to, Francia? Nigdy miłości nie uprawiałaś?
- Tak, jaśnie pani - mówi Francia - ale nigdy tak mocno, żeby skóra zlazła.
fajowe!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 16:46   #4458
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
ahahaha dobre porownanie

cos wam napisze odnosnie susiakow
jak bylam w PL na usg byla ze mna moja mama ( chcialam pokazac wnusia ) - no i lekarz bada jezdzi i JEST susiak pstryk fotka - ja cala uradowana, lekarz podaje mi miary Mlodego i mowi - *cale 17 centymetrow* - ja se mysle
'' ooo caly Tatus '' lekarz tak na mnie zerka i w smiech, - okazalo sie ze -_Ja to powiedzialam na glos, a nie tylko sobie w myslach - na szczescie moja mamcia sie nie skapla, bo bym chyba wiekszego buraka na twarzy miala
Boziu - udana jesteś
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 16:49   #4459
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dwie koleżanki tam rodziły, rok temu- warunki nie za specjalne i jesli chodzi o sale jak i sam komfort porodu, ale opieką były zadowolone- ja rodziłam na Siemiradzkiego i nigdy więcej- jakkolwiek by się ta porodówka zmieniła nigdy więcej tej traumy... I tak w rozmowie mówię że najbardziej biorę pod uwagę Kopernika to usłyszałam, żebym się nie wygłupiała, bo zaplecze medyczne dobre ale szpital średniowiecze.... I dalej w kropce jestem. Lekarkę wczoraj pytałam o cesarkę, powiedziała że jak okulista mi napisze że ma być to będzie i w sumie po przejściach z pierwszego porodu mi sie nie dziwi....
Tylko od dziś zonk- gdzie ją mieć....
moze ujastek? mnie lekarka mówila ze jeśli chodzi o zaplecze to kopernik i ujastek ale ujastek robi masówke. kolezanka 2 dzieci rodziła w narutowiczu bardzo zadowolona. ja też idę do okulisty zobaczymy co powie.... Idziesz gdzieś do konkretnego czy to dowolny lekarz?
15.10. 2011.

Stary 2013-01-03, 16:49   #4460
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
co kobitka to opinia Szpitale, które przekreślałam na wstępie kilka koleżanek z pracy baaaaardzo chwaliło Ja tam trzymam się Żeromskiego

fajowe!
No wiem, wiem.... mnie się wydaje, że jak ktoś jest w szpitalu trzy dni i wszystko jest ok to z opieki raczej mało kto jest niezadowolony, a jak się ma przejścia i leży dłużej to się więcej i inne rzeczy widzi, (albo tez jak się współpracuje z jakimiś- to można sobie opinię wyrobić. )
Stary 2013-01-03, 16:50   #4461
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ja się wczoraj dowiedziałam ze tez mi się szyjka skraca i mam lezeć dużo i odpoczywać.
nic nie powiedziałaś od wczoraj?!
ile masz tej szyjki?! jakie leki dostałaś?

Cytat:
a czemu bój?
bo dla mnie każde podejście to bój. dziś Pani, której pokazałam, co złożyłam, powiedziła: "ale ja nie widzę powodu wezwania" ... zadzwoniła do wysyłającej 'zaproszenie' i jednak musiałam napisać jeszcze raz co już napisałam. tylko na oddzielnej kartce... wrrr. papierologia.
Kosztowało mnie to: zmarznięcie, zmęczenie, 2,5 godziny czasu poza łóżkiem, 11 zł... a i nawet usłyszałam: "przepraszam" od przyjmującej kolejny papier.... tja.... WOW.

O Narutowiczu co dobrego?! sam poród? opieka?

Cytat:
Napisane przez Minerwa Pokaż wiadomość
da się coś z tym zrobić czy trzeba się przemęczyć?
a te słynne migdały? mleko migdałowe?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 16:51   #4462
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
skurcze mnie łapią bolesne i od krzyża..
coś czuję, że znowu szyjka się skróciła, bo znowu ten sam ból. Dziś od rana mnie trzyma i po nos-pie prawie w ogóle nie przeszło.
Wizyta we wtorek to się dowiem, ale trochę się boję.
Do tego zaczęła mi się produkcja mleka dziś wstałam z mokrą piżamą, szybko mi się zaczęło, bo z Julią to dopiero przed samym porodem.
Oj - ja mam to samo, ale z reguły dopiero wieczorem. Po całym dniu. Bóle od krzyża, lekki ból brzucha. Jutro zobaczę, jak moja szyjka. Zawsze mogłam na nią liczyć.
Stary 2013-01-03, 16:52   #4463
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

fajowe!
żeromski też mówiła moja że ma dobre opinie

ja chcę pogadać z pediatrą.
15.10. 2011.

Stary 2013-01-03, 16:54   #4464
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Prywatne przedszkole na szczęście.
Stary 2013-01-03, 16:54   #4465
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale ujastek robi masówke.
na Sylwestra gadałam z koleżanką, która była na wywołaniu w Ujastku (2 tyg. leżała) - powiedziała: never, ever. Ładniutko, czyściutko, ale zero pomocy ze strony położnych, totalny brak zainteresowania personelu.

Stary 2013-01-03, 16:54   #4466
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
moze ujastek? mnie lekarka mówila ze jeśli chodzi o zaplecze to kopernik i ujastek ale ujastek robi masówke. kolezanka 2 dzieci rodziła w narutowiczu bardzo zadowolona. ja też idę do okulisty zobaczymy co powie.... Idziesz gdzieś do konkretnego czy to dowolny lekarz?
Mówiła mi ginekolog że może być dowolny- mam swoją okulistkę na osiedlu, do której chodzę od lat(całą rodziną chodzimy)- ma gabinet w mieszkaniu urządzony ( albo inaczej mieszkanie kupione po to żeby zrobic gabinet), sprzęt pierwsza klasa, za wizytę bierze 60 zł ( bada ostrość tablicami, sprzetem, sprawdza dno oka, ciśnienie). Na co dzień pracuje na Galla. ( Nie wiem ile biorą inni okuliści ale jakbyś chciała namiar to służę, wszyscy którym poleciłam są bardzo zadowoleni)
Stary 2013-01-03, 16:55   #4467
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro zobaczę, jak moja szyjka. Zawsze mogłam na nią liczyć.
piękny tekst

Stary 2013-01-03, 16:58   #4468
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Mówiła mi ginekolog że może być dowolny- mam swoją okulistkę na osiedlu, do której chodzę od lat(całą rodziną chodzimy)- ma gabinet w mieszkaniu urządzony ( albo inaczej mieszkanie kupione po to żeby zrobic gabinet), sprzęt pierwsza klasa, za wizytę bierze 60 zł ( bada ostrość tablicami, sprzetem, sprawdza dno oka, ciśnienie). Na co dzień pracuje na Galla. ( Nie wiem ile biorą inni okuliści ale jakbyś chciała namiar to służę, wszyscy którym poleciłam są bardzo zadowoleni)
dziękuje żona mojego chrzestnego jest okulistką także myslę że podreptam do Cioci ale zobaczymy.
15.10. 2011.

Stary 2013-01-03, 17:00   #4469
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
nic nie powiedziałaś od wczoraj?!
ile masz tej szyjki?! jakie leki dostałaś?

bo dla mnie każde podejście to bój. dziś Pani, której pokazałam, co złożyłam, powiedziła: "ale ja nie widzę powodu wezwania" ... zadzwoniła do wysyłającej 'zaproszenie' i jednak musiałam napisać jeszcze raz co już napisałam. tylko na oddzielnej kartce... wrrr. papierologia.
Kosztowało mnie to: zmarznięcie, zmęczenie, 2,5 godziny czasu poza łóżkiem, 11 zł... a i nawet usłyszałam: "przepraszam" od przyjmującej kolejny papier.... tja.... WOW.

O Narutowiczu co dobrego?! sam poród? opieka?

a te słynne migdały? mleko migdałowe?
W Zusie to ciężko się dogadać...

M.in ze nawet nie mając tam swojego lekarza ma się dobrą opiekę, nie jest się zostawionym "samemu sobie" i podczas porodu i po , porodówka po remoncie warunki super...No i nie wiem
Stary 2013-01-03, 17:00   #4470
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz jadę na Zakopiankę na bój z ZUSem ble ble ble... muszę przyjść osobiście, mimo że na zwolnieniu mam "1" i autentycznie leżę... ciekawe jakby coś się stało, kto poniesie odpowiedzialność

płacą jak chcą a standardową odpowiedzią jest "mamy na to 30 dni".
śmiesznie tak to sie czepiają że ktoś chodzi a ty masz zw leżące i cię ciągną

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ano doswiadczam tego samego....przyszedł rachgunek prognozowany prawie 300zł potem dopłata 170 a tż mówi, ze chyba jeszze będzie trzeba doplacic...U nas strasznie zimno w mieszkaniu;/ Ale strych i niezamieszkane mieszkanie pod spodem...;/ W nocy dogrzewamy farelką, bo mamy taryfe na prąd Mam andzieję, ze opłaty wiosna zmaleją...
u nas pod nami mieszkają ludzie którzy ciągle wietrzą nawet jak są mrozy to u nich balkon na oścież otwarty

Cytat:

masakra z tymi opłatami jak czytam...
ehh do tego jeszcze kredyty i inne rachunki
i jak tu godziwie żyć
człowiek musi oszczędzać, a pod koniec miesiąca i tak goły portfel.
a żebyś wiedziała

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja mam zawsze normlanie tak jak wypłata powinna być. Teraz dostałam tylko jakies wyrównanie nagrody smieszna kwota 69 zł hehe nie wiem skąd i gdzie to sie zapodziało ale zawsze to cos
jak masz z firmy płacone to masz płacone tak jak idą wypłaty

Cytat:
Dziewczyny, która z Was jest mi w stanie coś wyjaśnić?

8 listopada 2012 poszłam na L4, wypisane było do 6 grudnia. Później dostałam od 7 grudnia do 3 stycznia. Szefowa wypłacała mi pełną pensję za pierwszy miesiąc, potem ma mnie łapać ZUS. Wchodze teraz z ciekawości na konto, a tam przelew na 420zł z groszami od szefowej i tytuł, że za zwolnienie lekarskie m-c grudzień. Nie rozumiem tego trochę.
Chyba, że są to wypłacone składki.....
pracodawca płaci za pierwsze 33 dni zwolnienia skoro masz zw od listopada więc pracodawca płaci tylko za kilka dni grudnia, policz na kalendarzu 33 dni dlatego tak mało dostałaś a resztę zus płąci

u nas na szczeście od 1 stycznia to firma płaci a nie zus
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości