|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Cytat:
My póki co zdrowi ale z domu się nie ruszamy w żadne skupiska ludzi bo w NO świńska panuje.
![]() |
#2222 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A w ogóle to wszystkiego dobrego w Nowym Roku i przede wszystkim zdrówka dla dzieciaków ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Mam pytanie: ile razy na dzień podajecie dzieciom mleko i czy je zagęszczacie czy tylko samo mleko? U nas Sebi je tak: 8.00 mleko 11.00 owoce z kaszą (np. jaglaną) 14.00 zupka z mięsem/rybą i glutenem 17.00 kaszka na mleku (Bobovita, Nestle) 20.00 mleko Wszystkie porcje po ok. 200ml. W nocy nie je. No i zastanawiam się czy nie powinnam mu dodawać do tego mleka jakiegoś kleiku. Z drugiej strony Sebi jest dość ubity i dobrze sobie wygląda, więc nie wiem czy jest potrzeba. Jak myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas teraz jest tak, tzn. wczoraj było ![]() 6 cycek 7 troszkę cycka na śpiocha przed wyjściem 9.30 kasza 12 obiad 15 kasza 16 cyc 17.30 trochę cycka, raczej picie niż jedzenie 19.30 cyc na noc Cytat:
Wychodzicie na spacery? U nas spacer pomaga na bolączki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |||
Zadomowienie
|
sailormaary byłaś w Tropical Island ostatnio, prawda?
Możesz mi napisać czy tam spaliście i jeśli tak to czy namiot/pokój/bungalow? I czy są baseny dla takich roczniaków? Cytat:
Zdrówka życzymy ![]() Cytat:
Tak jak Ci już dziewczyny napisały, masz swoją rodzinę i musisz o nią zadbać, jeśli ktoś się nie godzi na twoje warunki to niech szuka gdzie indziej. Cytat:
10- kasza 13- zupa 15-16- cyc, owoce i chrupki ![]() 19- cyc picie 21-cyc i sen Od 3 dni w nocy już nie je tylko pije 1-2 razy. Wczoraj byliśmy u alergologa, boshe, w życiu żaden lekarz nie poświęcił nam tyle czasu i nie przeprowadził tak dokładnego wywiadu. Na policzki dostaliśmy maść do zrobienia w aptece, mamy podawać Zyrtec, zapisywać co mały je (i ja) i jaki ma stan skóry danego dnia i za miesiąc przyjechać. Ale o najważniejsze, pobrano mu krew (z żyły), żeby zrobić badania pod kątem alergii pokarmowej i Szymon cały czas wpatrzony w pielęgniarkę nawet nie drgnął ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Mam nie gotować kaszy na wodzie tylko albo na mm albo kupić Sinlac bądź Bobovita Minina. Anulka wiem, że ty podajesz Sinlac- na ile wam starcza opakowanie? Stosowałas może tą Minime? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Rozeznanie
|
Hej!
onething, super że znaleźliście fajnego lekarza. Oby jego zalecenia przyniosły skutek. Hania śpi już 3 godziny a ja ciągle przed komputerem. Wybierałam zdjęcia do wywołania. Takie usprawiedliwienie. ![]() ![]()
#2227 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
6 mleko 150ml 9/10 mleko 150ml 13 obiad 16 owoce 18/19 kaszka 24 mleko 150ml na śpiocha bo tak to się budzi i woła jeść co godzinę Cytat:
![]() tak tak chodzimy, dziś byliśmy w wózku w mieście i trochę poleżał, ale mu się nie podobało, wczoraj w nosidełku to w miarę ok. No nic czekam na powrót mojego synusia ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Wszystkim chorującym dużo zdrowia - wiem co to znaczy bo my też chorujemy od świąt i znowu jutro do lekarza bo jakiś kaszel się przyplątał
jak patrzę ile Wasze dzieci jedzą to jestem pod wrażeniem, mój to jakiś żarłok jest! nie będę rozpisywać godzin bo to zależy od dnia i godziny w której wstaniemy rano cyc kaszka z owocami <bez mleka> cyc obiad - zupa 200g cyc cyc deserek - owoce cyce warzywa do rączki cyc na dobranoc i.... w nocy 4 razy pobudka na karmienie - moje dziecko to worek bez dna! |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Wtajemniczenie
|
Onething mi starcza opakowanie na ok 3 tyg ale ja nie daję mu tego codziennie,raz na dwa trzy dni,to trochę go zapiera w sensie kupki,ma po tym zaparcia...
Filipkowy zabieg szlak trafił,Filip dostał już głupiego Jasia i zaczął być trochę "głupawy" jak to Filip powiedział kiedy nagle wszedł lekarz i mówi ze operacja się nie odbędzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak wtrącę a pro po służby zdrowia, też ma z nią nie miłe doświadczenia, nie pisałam o tym, bo byłam zbyt wtedy przerażona. o tuż Ninie owinął się (jak jeden lekarz powiedział, ktoś jej zawinął-zabobon) włos w okół palca. No i ten palec napuchł. Ja dzwonie na pogotowie, do przychodni, gdzie się da, bo byłam strasznie spanikowana. Nigdzie mnie nie chcieli przyjąć. Dopiero M wykłócił się na izbie przyjęć (dobrze, że ma trochę wredny charakter, bo ja bym ustąpiła) No i nas w końcu przyjęli. No i stamtąd dopiero do Zielonej Góry. Tam też się naczekaliśmy... Ale w końcu Ninie usunęli tego włosa, Już wszystko ładnie się zagoiło. Lekarz powiedział, że jeszcze 2 dni i by miała już palec do amputacji!!! A nas nigdzie nie chcieli przyjąć... Jak by nawet nas przyjęli do pediatry na wieczór, to pewnie dopiero na drugi dzień byśmy poszli do chirurga, no i kto wie, mogło by się dużo pogorszyć! Porażka... ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Dopiero na następny raz planujemy jechać na trzy dni, Ostatnio po prostu spaliśmy na lagunie, na leżakach, trzeba zabrać jakąś karimatę, żeby było miękko. A Nina spała w wózku. Jest dobrze, bo tam około 30 stopni He he ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ta kasza co piszesz to co podajesz dokładnie? Może odgapię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że w końcu się uda i będzie dobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie podobnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby wszystko było dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Wtajemniczenie
|
Niestety ale jego głównym posiłkiem jest nadal mleko,pojada chlebek,bułki czasami po trochu,czasami marchew z naszego obiadu,ziemniaki z sosem tez czasami.Ostatnio dostał ziemniaczki z kurczakiem w pomidorach i to jadł,nawet mu smakowało,bo tak wszystkim pluje,nie chce,krzyczy aż np przestane próbować mu coś wcisnąć a za takim moim obiadem aż piszcz gdy go widzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty podajesz 2x dziennie taką kaszę z owocami? Tzn. np. rano jaglaną, a wieczorem jakąś inną, ale też z owocami i raczej na słodko, tak? A jakie masz proporcje owoców do kaszy? Bo ja daję dużo owoców, więc ta kasza u mnie to tylko tak na zagęszczenie owoców. Daję np. łyżkę kaszy jaglanej, a do tego ze 3 małe jabłka lub np. 2 jabłka i kawałek banana. I też zawsze robię trochę więcej i sama zjadam, bo to jest pyszne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Rozeznanie
|
Witam Was mamuśki w Nowym Roku! wszystkiego naj dla Was i maluszków a przede wszystkim dużo zdrowia!
wróciliśmy ![]() pobyt w Polsce bardzo udany. tyle tylko że nieźle sie pochorowaliśmy pod koniec i święta spędzaliśmy w łóżku ![]() ![]() w pierwszy dzień świąt dostała takiej gorączki że byłam w szoku. no nie moje dziecko! leżała tylko na pleckach słabiutka jak nie wiem i nie przekręciła się ani razu. popłakała troszkę i spałą. dobrze że pediatra przyjęła nas w domu, zbadała i przepisała co trzeba. później było już lepiej. rodzina zachwycona Martusią. rozpieszczali ją ile wlezie ![]() no i przez ten miesiąc Marcia zmieniła się bardzo. wcześniej uśmiechała się do wszystkich, a teraz poznaje już obce buzie i czasem reaguje płaczem. może to nie najlepiej ale jaka radość dla mnie że w moich ramionach tak jej dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ząbkowanie było niestety niezbyt przyjemne i chwała Bogu że karmię bo tylko to pomagała ją ukoić. teraz niestety jesteśmy mega rozregulowani i próbujemy wyjść na prostą. w nocy Marcia budziła sie bardzo często, na szczęście powoli zmienia się to na lepsze. szczerze mówiąc momentami miałam już dość. spała ze mną bo nie nadążałam przystawiać ją do cyca. nic nie pomagało, ani utulenie, ani smoczek... kilka nocy mieliśmy naprawde fatalnych... no i na drzemki w ciągu dnia ładnie nam zasypiała przed wyjazdem a teraz tylko przy piersi ![]() ![]() zupek też nie chciała za nic jeść, niejadek się z niej zrobił... teraz troszkę lepiej. no i kaszkę wreszcie wprowadziłam ![]() mamy nad czym pracować i bierzemy się ostro do roboty. mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie spokojna. nadrabiam Was, dużo ciekawych tematów poruszyłyście! powodzenia dla mamusiek które wróciły do pracy! ja mam dreszcze na samą myśl o powrocie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas jest tak: pobudka ok godz 8 i flacha 180ml mleka obiadek ok 12 - zupka z mięskiem ilość ok 120-150ml - zależy jak mi wyjdzie ![]() flacha ok 16 - 180ml jabłuszko w między czasie - prawie całe ![]() kolacyjka po 20 - ok 180ml mleka z 1/2 łyżeczki kaszki manny i śpi do rana... no chyba że się zbudzi ok 12-1 ![]() nie wiem czy nie za mało... ale silny jest, zaczyna pełzać i jak się go nosi to czuć że przybiera więc się nie martwię ![]() ogólnie w dzień ma ok 2 drzemki - 1 trwa 30min, 2 - 2godziny i jak kładę wieczorem do łóżeczka to głaszczę po czole i mówię, że już jest późno a on jest zmęczony i powinien zasnąć i wychodzę z pokoju... zasypia , jak mąż go usypia to musi z nim być a ja mogę wyjść ![]() ![]() ![]() Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2013-01-03 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- No to nieźle ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zaraz małż wróci z pracy, trochę pogadam, zrobię flaszkę małemu głodowi i spać |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płatki owsiane są bezglutenowe. Ryż też. Ta druga kasza to jest albo moje mleko z kleikiem, albo gotowa kasza jedna z tych, o których pisałam tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post38329572. Maćkowi smakują, to niech je na zdrowie. Bez cukru są więc nie mam wyrzutów sumienia, ale jednak on się nimi nie najada tak jak obiadem czy tą ugotowaną kaszą. Tego gotowca je mniej więcej godzinę przed moim przyjściem, a jak przyjdę to głodny jest. No chyba, że mały terrorysta chce cyca! ![]() Chociaż nie daję mu od razu jak przyjdę. Nie chcę żeby nauczył się tak jak słyszałam od znajomych, że nie mogły się nawet rozebrać i rąk umyć jak przyszły z pracy bo dziecko już się do cycka dobierało. Wczoraj jakieś 20 minut po przyjściu, dzisiaj pół godziny. Ale jak Maciek się tuli jak wracam do domu..... ![]() ![]() ![]() hmmm... nie kumam chyba o co chodzi z tym włosem owiniętym na palcu...
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Rozeznanie
|
Pierwsza!
![]() za nami masakryczna noc, prawie wogóle nie spałam ![]()
#2244 |
Zakorzenienie
|
Piątek!
![]()
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
Tak, co drugi dzień pół żółtka. Chyba, że dajesz słoiczek, w którym jest zółtko, Bobovita jakiś ma.
![]() |
#2247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Anulka trzymam kciuki za lepsze wyniki i szybki zabieg ![]()
![]() |
#2248 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My wczoraj byliśmy u kardiologa na kontrolnej wizycie ostatniej, wygląda na to, że wszystko ok ![]() Mieliśmy tez morfologię i mocz, Antek dzielnie zniósł wszystko ![]() Cytat:
współczuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem, już dziś wydaje się prawie normalny, jeszcze trochę słaby ale prawie ok już. Ale w nocy nie wiem co znowu się działo. Chyba idą dwójki, bo co chwilę jest płacz, wyciąga smoka, gryzie palce. Wierci się strasznie, głową tak na boki kręci. Ja jestem tak niewyspana, że ledwo widzę.
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
benka, a dawałaś u coś przeciwbólowego?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.