Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 20:14   #4891
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Diabli tydzień jeszcze wytrzymasz;*
gratuluje wizyt A ja nie wiem co robić...
Stary 2013-01-03, 20:14   #4892
Paulina 87
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do prywatnego i umówiłam się na 9.01. usg za 120 zł, a 3D 250 zł! Tez tak drogo miałyście 3D? Ja tylko na zwykłe się umówiłam
ja za 4D z cd placiłam 200zł, to były prenatalne w 13 tc
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Przepis ten co dziewczyny robiły http://www.youtube.com/watch?feature...&v=c7Zw7nm6jJg ale muszę go dopracować nastepnym razem po swojemu, natomiast jak już mówiłam proporcje idealne wody, maki i drożdży. tylko kwestia przypraw.
ale jaja ten sam film znalazłam przedwczoraj jak zachcialo sie nam pizzy i z tego samego przepisu zrobiliśmy

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

kochana ale co ma wypicie wody do wod plodowych???? niccc ehheheh pic trzeba jak robisz usg brzucha np. z ocena nerek a do takiego lepiej nawet nie pic :PP
trzymam kciuuukii zebys płec poznala
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

picie wody nie ma nic wspólnego z ilością wód płodowych a przed usg to chyba nawet lepiej być wysikanym
lekarz mi powiedział, że przed usg mam wypić 4l płynu żeby było wiecej wód to wtedy dziecko może sie obracać i lepiej widać a ja nie wiedziałam o tym (w13 tc na prenatalnych) i właśnie łożysko zasłaniało dzidzie bo miało mało miejsca..
dzis wypiłam troche soku i wody kilka godzin przed, na wizyte weszłam wysikana i szczerze było o wiele wiecej widać niż na poprzedniej wizycie, nie wiem czy to zasługa picia czy nie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A płeć bez zmian więc siurek nie odpadł
Będzie Michaś
TŻ przeszczęśliwy, a teściowa prawie podskakiwała z radości
Moja mama piszczała do słuchawki ze szczęścia
Więc suma sumarum będziemy mieć parkę
Fajnie

Ja dziś zapłąciłam 300zł.

Ponad pół kg - jest duży chłop i ma długaśne ręce.
Śmiałą się, ze wszystkie wymiary ma na 21 tydz czyli tak jak powinno być a ręce na 23 tydz Powiedziała, że pewnie będzie koszykarzem a ja dodałam albo bokserem

gratuluje siusiaka 300zł o matko ale duzo... ja płace za wizyty z usg 150

Cytat:
Ja też śpię z kolanami pod brodą, ale mam po prawej męża, więc taki rogal za plecami odpada. Męża muszę mieć "pod ręką" bo jak zaczyna chrapać to tylko go dziabnę w bok i przestaje, a rogal by mi to uniemożliwił.
haha robie tżtowi tak samo

WRÓCIŁAM Z WIZYTY!!!
i znowu nic nie wiadomo w sensie co do płci, a gin długo robił to usg i powiedział, że nie chce nic mówić ale jak by miał zgadywać to raczej dziewczynka.. a w 13 tc jak byłam na 3D to byl siusiak jak byk..no więc możliwe, że będzie kolejna przemiana na wątku..strasznie skołowana jestem przy 2 ciąży to już w ogóle wole nie wiedzieć bo teraz mam tylko mętlik w głowie i w dodatku same ciuszki dla chłopaka już yhh ale dzidzia zdrowa, ruchliwa zgrabne nóżki ma, że hej
waży 300g równe
jutro mam wizyte na nfz ale jesli zrobi usg to tylko tak na szybko więc płci pewnie nie powie więc kolejna szansa 14 stycznia jak sie zapisze na połówkowe

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-01-03 o 20:17
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:16   #4893
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Z tym brzuchem to zobaczysz, wyskoczy Ci, nawet nie będziesz wiedziała kiedy.

To podziel się jeszcze co to za niezbędne parametry i czego brakuje temu trzeciemu. Ja jestem jeszcze totalnym żółtodziobem i chętnie się dowiem, na co zwracać uwagę.
podzielę się ale to są takie moje niezbędne parametry bardziej poprzez obserwacje po pierwszym dziecku i poprzez to czego nie miałam w wózku dla córy a więc
1. 3w1. Uważam za genialne rozwiązanie wpięcie fotelika w stelaż i do sklepu np na zakupy czy coś w tym stylu nie za długiego itp.
2. w miarę długa gondola. córka miał 60 cm więc jakoś biorę pod uwagę że drugie może być też duże i wolę gondolę większą choć róznią się kilkoma centymetrami zazwyczaj
3. Parametr dla mnie ważny, ten którego brak w trzecim wózku, to siatka z tyłu w wersji spacerowej która w pełnym rozłożeniu spacerówki jest na całości. To mój prywatny bzik ale córka leżała często na spacerach na brzuszku i zadzierała głowę i oglądała świat przez tą siatkę właśnie i to było świetne, raz że miała atrakcję na leżąco, dwa że ćwiczyła sobie i jakoś czy drugie będzie tak robić czy nie siatkę na wszelki wypadek chcę
4. koła koniecznie pompowane, ja jeżdziłam bardzo dużo wózkiem, od początku po kilkanaście kilometrów dziennie, nawet po 20 wiec wózek musi wytrzymać
5. reszta to jakies drobiazgi, ogólny wygląd itp.
a no i punkt 6 cena. Nie chcę dać więcej jak 1400 zł. Mogę dać więcej ale wolę taniej bo poprzedni wózek miałam bardzo tani, zwykły, wielkie koła nieobrotowe, generalnie stary typ ale wytrzymał takie ekscesy że szok więc cena nie zawsze jest adekwatna. Kupiłam w którymś momencie bajerancką drogą spacerówkę, po dwóch naprawach i to szybko się coś psuło sprzedałam za grosze, aż żal było kasy ale jazda była fatalna.

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nie martw się, mi dopiero w 5 miesiącu zaczął rosnąć a najwięcej urósł od 19 tc do teraz

jasne, że powiedz. Nie wiesz czy np. nie dostaniesz zwolnienia od lekarza a wtedy głupio wyjdzie, bądź fair w stosunku do pracodawcy. Poza tym z Twoim brzuchem jak chcesz ukrywać?

Po pierwsze to nie jest gadżet tylko bezpieczniejsze rozwiązanie niż przypinanie pasami
I to nie jest wydatek na chwilę to po drugie, bo te 600 zł wydam na kilka lat użytkowania, bo ten adapter który chcę kupić jest na 4 lata http://www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=3439
Też jestem daleka od kupowania pierdół, ale na bezpieczeństwie nie mam zamiaru oszczędzać
ja nie napisałam że to gadżet ale też nie uważam żeby dzieci, które jeżdzą bez tego były mniej bezpieczne, kiedyś nie było fotelików wcale, w maluchu z dwójką braci po bokach jeżdziliśmy z rodzicami za granicę i żyjemy. Fakt, teraz tak to jakoś już jest że sama dziecka bez fotelika bym nie przewiozła, no może jak była już duża to raz czy dwa się zdarzyło ale też jeździłam dużo, i tysiące kilometrów nawet i nie czułam że oszczędzam na bezpieczeństwie i napisałam to trochę też po to że nie każdego stać a jak nieświadomy to może poczuć że musi a nie musi
poza tym jak coś ma się stać to czy adapter czy pasy czy nawet bez i nie ma na to rady, znam parę przypadków, na moich oczach nawet leciały kawałki fotelika z samochodu, który miał wypadek ale o tym szkoda mówić
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:17   #4894
Magiusa
Zakorzenienie

Diabli, Axella - gratuluje !!!!

Przepraszam, ale dopiero teraz się cofam i czytam co tam się działo

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:17   #4895
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dla wszystkich, których nie zacytowałam za udane wizyty

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:17   #4896
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Justi-ostatnio już miałam wszystko mierzone/liczone/sprawdzane..
Teraz idziemy zrobić to jeszcze raz i sprawdzić płeć, sprzęt mają tu meeeega dobry!

to będzie moje przed ostatnie usg..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:18   #4897
xal
Zakorzenienie

Magiusa dobrze, że widziałaś dzidzię i wszystko ok

Paulina ważne, że zdrowe. Ciekawe faktycznie czy zaszła przemiana płci czy się tylko nie dopatrzył.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:18   #4898
happy blue
Zadomowienie

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-01-03 o 20:41
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:19   #4899
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
ale jaja ten sam film znalazłam przedwczoraj jak zachcialo sie nam pizzy i z tego samego przepisu zrobiliśmy

lekarz mi powiedział, że przed usg mam wypić 4l płynu żeby było wiecej wód to wtedy dziecko może sie obracać i lepiej widać a ja nie wiedziałam o tym (w13 tc na prenatalnych) i właśnie łożysko zasłaniało dzidzie bo miało mało miejsca..
dzis wypiłam troche soku i wody kilka godzin przed, na wizyte wyszlam wysikana i szczerze bylo o wiele wiecej widać niż na poprzedniej wizycie, nie wiem czy to zasługa picia czy nie

gratuluje siusiaka 300zł o matko ale duzo... za płace za wizyty z usg 150

WRÓCIŁAM Z WIZYTY!!!
i znowu nic nie wiadomo w sensie co do płci, a gin długo robił to usg i powiedział, że nie chce nic mówić ale jak by miał zgadywać to raczej dziewczynka.. a w 13 tc jak byłam na 3D to byl siusiak jak byk..no więc możliwe, że będzie kolejna przemiana na wątku..strasznie skołowana jestem przy 2 ciąży to już w ogóle wole nie wiedzieć bo teraz mam tylko mętlik w głowie i w dodatku same ciuszki dla chłopaka już yhh ale dzidzia zdrowa, ruchliwa zgrabne nóżki ma, że hej
waży 300g równe
jutro mam wizyte na nfz ale jesli zrobi usg to tylko tak na szybko więc płci pewnie nie powie więc kolejna szansa 14 stycznia jak sie zapisze na połówkowe
za wizyte
Co do płci to: ale jaja
Zapisuj się na to połówkowe. To kilka dni i może się dowiesz na 100%

Jak tak czytam Was o tych zmianach płci,niewiadomych,przemia nach to zaczynam się cieszyć,że ja dopiero się dowiem na połówkowym w 21tyg Wtedy może mi powiedzą raz a dobrze i z głowy A tak nie wiadomo na co się nastawić...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:20   #4900
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
sukienki są cudo a jeśli możesz powiedz mi jak to sie kupuje w sensie płacenia? pytanie z serii może idiotycznych ale ja z tekich stron nigdy nie zamawiałam jeszcze w obcej walucie, nie mam też karty kredytowej, podpowiedz jeśli możesz pliss jak to zrobić
płaciłam kredytówką akurat, ale myślę, że zwykłą kartą też zapłacisz niczym to się nie różni od płacenia w złotówkach
Stary 2013-01-03, 20:21   #4901
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
za wizyte
Co do płci to: ale jaja
Zapisuj się na to połówkowe. To kilka dni i może się dowiesz na 100%

Jak tak czytam Was o tych zmianach płci,niewiadomych,przemia nach to zaczynam się cieszyć,że ja dopiero się dowiem na połówkowym w 21tyg Wtedy może mi powiedzą raz a dobrze i z głowy A tak nie wiadomo na co się nastawić...
ja w 24t będę mieć teraz to usg-i też mam nadzieję,że dowiem się płci raz a dobrze
chyba najwyższa pora już

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-03, 20:22   #4902
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Justi-ostatnio już miałam wszystko mierzone/liczone/sprawdzane..
Teraz idziemy zrobić to jeszcze raz i sprawdzić płeć, sprzęt mają tu meeeega dobry!

to będzie moje przed ostatnie usg..
Rozumiem Wydaje mi się, że mają ten sam sprzęt co mój gin, w każdym razie bardzo podobnie wygląda

Cytat:
No dokładnie Ja też się cieszę, że gin nawet nie próbował nam mówić wcześniej. Teraz czekam jeszcze na drugie potwierdzenie płci (od początku mówiłam, że pewna będę jak mi dwa razy powie) ale mam już nadzieję, że mój synek nie jest dziewczynką (choć początkowo nastawiałam się na dziewczynkę właśnie).

Stary 2013-01-03, 20:25   #4903
xal
Zakorzenienie

Moja kuzynka twierdzi, że najprawdopodobniej będzie dziewczynka, 5x USG nie powinno się mylić
Ale zostawia sobie margines, a termin ma na luty.
W ogóle fajnie tak, bo między nami jest 3 lata, a między dziećmi będzie 3 miesiące

Stary 2013-01-03, 20:25   #4904
JennyAniolek
Zakorzenienie

Która jeszcze nie głosowała to zapraszam, bo znów 2 tytuły mają taką samą liczbę głosów

Aaś jeszcze 3 głosy i może wygra tytuł o coli

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-01-03 o 20:27
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:28   #4905
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Rozumiem Wydaje mi się, że mają ten sam sprzęt co mój gin, w każdym razie bardzo podobnie wygląda

No dokładnie Ja też się cieszę, że gin nawet nie próbował nam mówić wcześniej. Teraz czekam jeszcze na drugie potwierdzenie płci (od początku mówiłam, że pewna będę jak mi dwa razy powie) ale mam już nadzieję, że mój synek nie jest dziewczynką (choć początkowo nastawiałam się na dziewczynkę właśnie).

no nazwa tam jest pare razy podana, coś na V i cyferki 730 czy jakoś tak xD

ja chce mieć dowód na foto!

czytam inne forum,i trafiłam na wątek gdzie babce odeszły wody w..21tc.. do 24przetrzymali ale później urodziła.. 24tygodniowe dziecko..
boże jaki to stres.. ale żyje..daje radę..
700g, 6pkt.. i jest coraz lepiej..aż dziw.. jak cudnie,że mamy już taaką medycynę, takich lekarzy..

JENNY! TEKS Z COLĄ TO BYŁ ŻART xD

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-03, 20:29   #4906
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
ja w 24t będę mieć teraz to usg-i też mam nadzieję,że dowiem się płci raz a dobrze
chyba najwyższa pora już
Noo u Ciebie to już najwyższy czas

Cytat:

No to trzymam kciuki aby u Ciebie przemiany nie było

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-03, 20:31   #4907
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A Fasolka moja waży 411 g

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej, hej
powróciłam ze szpitala, diagnoza kolka nerkowa, ból podobno większy niż porodowe, tak więc masakra.
Ogólnie boli nadal, mam pić 4l wody co najmniej, no-spe 3 razy dziennie i paracetamol i oczywiście leżeć na lewym boku i zanadto nie ruszać się, jedyne pocieszenie że do rozwiązania bliżej niż dalej no i na szczęście nic Leonkowi nie zagraża, mały waży 420 g i kopie codziennie.
Pozdrawiam
Najważniejsze, że z synkiem wszystko ok i dobrze, że już jesteś w domu

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A płeć bez zmian więc siurek nie odpadł
Będzie Michaś
TŻ przeszczęśliwy, a teściowa prawie podskakiwała z radości
Moja mama piszczała do słuchawki ze szczęścia
Więc suma sumarum będziemy mieć parkę
Fajnie

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
opisuje wizyte

TZ wszedl ze mna od razu chyba bal sie, ze ja sierota znow nie zapytam o wszystko co planowalam ;P i jak zawsze jak sie pani czuje, cisnienie, waga (od poczatku ciazy 4,5kg) i usg. tym razem dlugie, konkretne. panowie sobie ogladali dzidziusia. lekarz pokazywal co gdzie jest, mierzyl glowke, brzuszek, nogi. pozniej ja moglam popodgladac. no i temat plci. opowiedzialam panu doktorowi moj sen, wiec sie przejal i probowal zagladnac, ale male smiesznie sie ulozylo. kregoslupem wzdluz mojeg brzucha, niby dupcia wypieta do gory, ale nogi podwiniete i nie bylo szans zeby cos zobaczyc. probowalismy go troche obrocic, ale bardzo sie zapieral, odpychal nogami i ewidentnie byl na nie :P w koncu lekarz stwierdzil, ze nie ma sumienia go dluzej meczyc, a ze wspomnielismy mu ze pojedziemy do katowic na polowkowe, to stwierdzil, ze na pewno w przyszlym tygodniu nam powiedza. ze moze sie maluszek inaczej ulozy mam slodkie zdjecie kregoslupika mojego babla! nastepna wizyta 24 stycznia.
takze nadal nie znamy plci, ale jestesmy przeszczesliwi, ze male takie ruchliwe, wymiary ok. jutro umowie sie na polowkowe, jeszcze tydzien wytrzymamy z nasza mala zagadka. uff jakos mi cisnienie zeszlo i choc plci nie znam, to czuje jakbym juz wiedziala wszystko hehe.

po wizycie pojechalam do siostry odebrac rogala - mam dzisiaj z kim spac zobaczymy czy to sie sprawdzi..

po wizyci
Cieszę się, że wszystko ok , a co do płci to trochę szkoda ale może na następnej się dowiecie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Mój Rogal się sprawdza, ale zajmuje dużo łóżka, podrywa mi TŻ, który niestety nie kocha go miłością bezgraniczną i mamy przez to dwie kołdry, ale daaaaaje radę

Cytat:
zlecenie,teraz nie am innych
no właśnie nie wiem czy powiedzieć, że jestem w ciąży i chcę tylko z 2-3miesiące, czy ukryć przez początek chociaż i wtedy powiedzieć..?
nie wiem
Oj nie wiem co Ci doradzić

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-03, 20:32   #4908
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Noo u Ciebie to już najwyższy czas

a ja pisałam Wam kiedyś żeby się nie nakręcać bo za wcześnie i jeszcze przemiany mogą być a sama chciałabym wiedzieć ale czuję że to zostanie niespodzianką. Wczoraj w lumpie byl wysyp ciuszków maleńkich, cudowne ale takie pod konkretną płeć więc nie poszalałam, jedynie kilka body białe w jakieś misie a takie były słodkie rzeczy. No a jak to chłopak to chciałabym wiedzieć i coś pokupić bo wszystko mam na dziewczynkę po córce
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:32   #4909
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
przecież płeć pozna ze mną w tym samym momencie

"mój teofil mnie dotyka"

moje dziecie czuję teraz prawie ciągle.. a najbardziej jak wciągnę milion słitsów
A to idzie z Tobą? To mi umknęło Ale wiesz pół mózgu mnie tłumaczy
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja będę ostatnia, a przynajmniej przy końcu
O ruchach to wogólę mogę pomarzyć

Mam nadzieję, że nikt się nie martwił co u mnie po wizycie, ale miałam trochę zabiegany dzień.
Generalnie chyba jest dobrze. Coś od kilku wizyt mam szczątkowe informacje.
Tzn. pierwszy sukces: KRWIAK SIĘ WCHŁONĄŁ CAŁKOWICIE
Maleństwo widziałam tylko chwilkę i właściwie od razu machał na wszystkie strony Więc Ginekolog sprawdziła tylko jeszcze czy bije serce i na tym koniec.
Żadnego mierzenia, wydruków ani nic , ale jak już widziałam te machające łapki i serce to jestem spokojna.
Kolejne wizyty 17.01 i 30.01.

A dalej dzień był długi bo z przyzwyczajenia do lenistwa przez 2 mies L4 stwierdziłam, że jednak to L4 będę kontynuowała do końca, tym bardziej, że Pani doktor nie specjalnie zachęcała do powrotu, więc musiałam wybrać się do pracy i powiadomić szefowe, że nie wrócę już.
Była tylko jedna z dwóch szefowych i w sumie spędziłam u niej 2 godziny rozmawiając i o mnie i o wszystkim innym.
Oficjalnie uważa, że dobrze robię i one na zastępstwo kogoś znajdą. W poniedziałek jednak byłoby dobrze gdybym wpadła i spotkała się też z drugą szefową.
Później kino z koleżanką " Anna Karenina" - ciężki film w sumie.
I dopiero przed chwilą w domku.
Gratuluję
My jutro z TŻ wybieramy się na Bejbi Blues bardzo jestem ciekawa tego filmu.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Diabli tydzień jeszcze wytrzymasz;*
gratuluje wizyt A ja nie wiem co robić...
Z czym?
Cytat:

dzis wypiłam troche soku i wody kilka godzin przed, na wizyte weszłam wysikana i szczerze było o wiele wiecej widać niż na poprzedniej wizycie, nie wiem czy to zasługa picia czy nie

gratuluje siusiaka 300zł o matko ale duzo... ja płace za wizyty z usg 150

WRÓCIŁAM Z WIZYTY!!!
waży 300g równe
Przemiany są fajne ja się psychicznie już szykuję na takową

Happy skasuj swoją ostatnią odpowiedź

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:35   #4910
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
A to idzie z Tobą? To mi umknęło Ale wiesz pół mózgu mnie tłumaczy

Gratuluję
My jutro z TŻ wybieramy się na Bejbi Blues bardzo jestem ciekawa tego filmu.

Z czym?

Happy skasuj swoją ostatnią odpowiedź

A ja na ten film nie pójdę, o nie, nie w ciąży.. chyba za bardzo przeżywam

My na wszystkie wizyty razem
Samej mnie nie puści

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-03, 20:35   #4911
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja będę ostatnia, a przynajmniej przy końcu
O ruchach to wogólę mogę pomarzyć

Mam nadzieję, że nikt się nie martwił co u mnie po wizycie, ale miałam trochę zabiegany dzień.
Generalnie chyba jest dobrze. Coś od kilku wizyt mam szczątkowe informacje.
Tzn. pierwszy sukces: KRWIAK SIĘ WCHŁONĄŁ CAŁKOWICIE
Maleństwo widziałam tylko chwilkę i właściwie od razu machał na wszystkie strony Więc Ginekolog sprawdziła tylko jeszcze czy bije serce i na tym koniec.
Żadnego mierzenia, wydruków ani nic , ale jak już widziałam te machające łapki i serce to jestem spokojna.
Kolejne wizyty 17.01 i 30.01.
Super!

Cytat:
WRÓCIŁAM Z WIZYTY!!!
waży 300g równe
Duży maluszek , a może jutro powie Wam płeć ??

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Ja się na przemianę nie szykuję , już się jakoś przyzwyczailiśmy do synka, więc jakby była jednak dziewczynka to byłoby zdziwienie ale może i łatwiejszy wybór imienia

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
nie ma co się martwić ja będąc ostatnio u gin zostałam przywitana przez położną słowami "a czemu ten brzuszek jest taki mały" :/ po czym na usg wyszło że dzidzia zamiast ważyć ok 300g ważyła 450g więc 1/3 swojej wagi więcej na pewno twoja dzidzia nadrobi wagą i wilekością pamiętaj że dużo zależy od wzrostu rodziców i tego jakie dzieci u was w rodzinie się rodzą - u nas giganty np ja 76 cm czyli jak 3-mc dziecko
Wow!

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dzisiaj przyszła mi przesyłka z rzeczami dla dziecka. kupiłam np spodenki, koszulke rozmiar 62, ale jakieś takie duże mi się wydają...

Pochwal się

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-03, 20:37   #4912
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Samej mnie nie puści
A ja na wszystkie sama

Stary 2013-01-03, 20:38   #4913
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
My też

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-03, 20:39   #4914
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Dziękujemy Wam za zaproszenie do klubu

Jenny- dziękuję za wiadomość

aaaaa to tu się dziękuję!
Ja to zacofana jestem jakaś
dzięęekujęęęę !!!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Która jeszcze nie głosowała to zapraszam, bo znów 2 tytuły mają taką samą liczbę głosów

Aaś jeszcze 3 głosy i może wygra tytuł o coli
no już chyba nie ..zagłosowane

idę Was poczytac póki humor ustabilizowany a młode o dziwo śpi

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:39   #4915
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no nazwa tam jest pare razy podana, coś na V i cyferki 730 czy jakoś tak xD

ja chce mieć dowód na foto!

czytam inne forum,i trafiłam na wątek gdzie babce odeszły wody w..21tc.. do 24przetrzymali ale później urodziła.. 24tygodniowe dziecko..
boże jaki to stres.. ale żyje..daje radę..
700g, 6pkt.. i jest coraz lepiej..aż dziw.. jak cudnie,że mamy już taaką medycynę, takich lekarzy..

Voluson 730 - u mojego jest ten sam
daj linka

Cytat:

Stary 2013-01-03, 20:39   #4916
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Super!

Duży maluszek , a może jutro powie Wam płeć ??

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Ja się na przemianę nie szykuję , już się jakoś przyzwyczailiśmy do synka, więc jakby była jednak dziewczynka to byłoby zdziwienie ale może i łatwiejszy wybór imienia

Wow!

Pochwal się
To takie trochę ironiczne było z mojej strony, bo też się oswoiłam z chłopakiem, choć mój TŻ dalej wszystkim mówi, że nie wiadomo, więc jak będzie dziołcha to u Niego żadnego zdziwienia nie będzie a ja otworzę chyba gębę i padnę

Cytat:
A ja na ten film nie pójdę, o nie, nie w ciąży.. chyba za bardzo przeżywam

Samej mnie nie puści
Eeee aż taki zły nie będzie chyba. Zdam Wam relację
A to dobrze, mój był tylko raz i już nie chce Trudno

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:41   #4917
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Godzina 14sta i puka ktoś do drzwi.. Patrzę moja babcia
Wchodzi tam gada i gada i wyciąga dla mnie mega Kubusia i dla chłopców po mniejszym
A co najlepsze,żeby najmniejszcze pokrzywdzone nie było to dla niego 2 pajacyki:jupi : też z tego sklepu z odzieżą używaną, do którego ja zaglądam
Nie ważne. Są śliczne i za oba bagatella 3 zł!!!!
Fajne pajacyki i miły gest od babci

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-03, 20:41   #4918
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
A ja na wszystkie sama
zabierz go na jakieś,niech też ma fun!

Cytat:
My też
ja sama nie chciałam najpierw, potem nie mogłam bo tż musi być i pilnować

Cytat:
Voluson 730 - u mojego jest ten sam
daj linka

dokładnie ten
link do voluson 730?
czy do czego?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-03, 20:42   #4919
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mógłby wygrać jakiś tytuł z jajem , a Aaś się podobał

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-03, 20:42   #4920
colorblue
Zakorzenienie

No dziewczyny na dole nas sporo.. także każda sypnie po 4 posty i po wątku
Nie ma co przeciągać do jutra

Która rzuci burzliwym tematem?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości