|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Diabli tydzień jeszcze wytrzymasz;*
gratuluje wizyt A ja nie wiem co robić...
|
#4892 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dzis wypiłam troche soku i wody kilka godzin przed, na wizyte weszłam wysikana i szczerze było o wiele wiecej widać niż na poprzedniej wizycie, nie wiem czy to zasługa picia czy nie Cytat:
300zł o matko ale duzo... ja płace za wizyty z usg 150Cytat:
![]() WRÓCIŁAM Z WIZYTY!!! i znowu nic nie wiadomo w sensie co do płci, a gin długo robił to usg i powiedział, że nie chce nic mówić ale jak by miał zgadywać to raczej dziewczynka.. a w 13 tc jak byłam na 3D to byl siusiak jak byk..no więc możliwe, że będzie kolejna przemiana na wątku..strasznie skołowana jestem przy 2 ciąży to już w ogóle wole nie wiedzieć bo teraz mam tylko mętlik w głowie i w dodatku same ciuszki dla chłopaka już yhh ale dzidzia zdrowa, ruchliwa zgrabne nóżki ma, że hej waży 300g równe jutro mam wizyte na nfz ale jesli zrobi usg to tylko tak na szybko więc płci pewnie nie powie więc kolejna szansa 14 stycznia jak sie zapisze na połówkowe
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-01-03 o 20:17 |
||||||
|
|
|
#4893 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. 3w1. Uważam za genialne rozwiązanie wpięcie fotelika w stelaż i do sklepu np na zakupy czy coś w tym stylu nie za długiego itp. 2. w miarę długa gondola. córka miał 60 cm więc jakoś biorę pod uwagę że drugie może być też duże i wolę gondolę większą choć róznią się kilkoma centymetrami zazwyczaj 3. Parametr dla mnie ważny, ten którego brak w trzecim wózku, to siatka z tyłu w wersji spacerowej która w pełnym rozłożeniu spacerówki jest na całości. To mój prywatny bzik ale córka leżała często na spacerach na brzuszku i zadzierała głowę i oglądała świat przez tą siatkę właśnie i to było świetne, raz że miała atrakcję na leżąco, dwa że ćwiczyła sobie i jakoś czy drugie będzie tak robić czy nie siatkę na wszelki wypadek chcę ![]() 4. koła koniecznie pompowane, ja jeżdziłam bardzo dużo wózkiem, od początku po kilkanaście kilometrów dziennie, nawet po 20 wiec wózek musi wytrzymać 5. reszta to jakies drobiazgi, ogólny wygląd itp. a no i punkt 6 cena. Nie chcę dać więcej jak 1400 zł. Mogę dać więcej ale wolę taniej bo poprzedni wózek miałam bardzo tani, zwykły, wielkie koła nieobrotowe, generalnie stary typ ale wytrzymał takie ekscesy że szok więc cena nie zawsze jest adekwatna. Kupiłam w którymś momencie bajerancką drogą spacerówkę, po dwóch naprawach i to szybko się coś psuło sprzedałam za grosze, aż żal było kasy ale jazda była fatalna. Cytat:
![]() poza tym jak coś ma się stać to czy adapter czy pasy czy nawet bez i nie ma na to rady, znam parę przypadków, na moich oczach nawet leciały kawałki fotelika z samochodu, który miał wypadek ale o tym szkoda mówić |
||
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli, Axella - gratuluje !!!!
![]() Przepraszam, ale dopiero teraz się cofam i czytam co tam się działo
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Justi-ostatnio już miałam wszystko mierzone/liczone/sprawdzane..
Teraz idziemy zrobić to jeszcze raz i sprawdzić płeć, sprzęt mają tu meeeega dobry! to będzie moje przed ostatnie usg..
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa dobrze, że widziałaś dzidzię i wszystko ok
![]() Paulina ważne, że zdrowe. Ciekawe faktycznie czy zaszła przemiana płci czy się tylko nie dopatrzył.
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-01-03 o 20:41 |
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyteCo do płci to: ale jaja ![]() Zapisuj się na to połówkowe. To kilka dni i może się dowiesz na 100% Jak tak czytam Was o tych zmianach płci,niewiadomych,przemia nach to zaczynam się cieszyć,że ja dopiero się dowiem na połówkowym w 21tyg Wtedy może mi powiedzą raz a dobrze i z głowy A tak nie wiadomo na co się nastawić...
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niczym to się nie różni od płacenia w złotówkach
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba najwyższa pora już
|
|
|
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) ale mam już nadzieję, że mój synek nie jest dziewczynką (choć początkowo nastawiałam się na dziewczynkę właśnie).
|
||
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka twierdzi, że najprawdopodobniej będzie dziewczynka, 5x USG nie powinno się mylić
![]() Ale zostawia sobie margines, a termin ma na luty. W ogóle fajnie tak, bo między nami jest 3 lata, a między dziećmi będzie 3 miesiące
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Która jeszcze nie głosowała to zapraszam, bo znów 2 tytuły mają taką samą liczbę głosów
![]() Aaś jeszcze 3 głosy i może wygra tytuł o coli
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-01-03 o 20:27 |
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nazwa tam jest pare razy podana, coś na V i cyferki 730 czy jakoś tak xD ja chce mieć dowód na foto! ![]() czytam inne forum,i trafiłam na wątek gdzie babce odeszły wody w..21tc.. do 24przetrzymali ale później urodziła.. 24tygodniowe dziecko.. boże jaki to stres.. ale żyje..daje radę.. 700g, 6pkt.. i jest coraz lepiej..aż dziw.. jak cudnie,że mamy już taaką medycynę, takich lekarzy.. JENNY! TEKS Z COLĄ TO BYŁ ŻART xD |
|
|
|
|
#4906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4907 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a sama chciałabym wiedzieć ale czuję że to zostanie niespodzianką. Wczoraj w lumpie byl wysyp ciuszków maleńkich, cudowne ale takie pod konkretną płeć więc nie poszalałam, jedynie kilka body białe w jakieś misie a takie były słodkie rzeczy. No a jak to chłopak to chciałabym wiedzieć i coś pokupić bo wszystko mam na dziewczynkę po córce
|
|
|
|
|
#4909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz pół mózgu mnie tłumaczy ![]() Cytat:
![]() My jutro z TŻ wybieramy się na Bejbi Blues bardzo jestem ciekawa tego filmu. Cytat:
Cytat:
![]() ja się psychicznie już szykuję na takową ![]() ![]() Happy skasuj swoją ostatnią odpowiedź
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja na ten film nie pójdę, o nie, nie w ciąży.. chyba za bardzo przeżywam My na wszystkie wizyty razem ![]() Samej mnie nie puści
|
|
|
|
|
#4911 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ja się na przemianę nie szykuję , już się jakoś przyzwyczailiśmy do synka, więc jakby była jednak dziewczynka to byłoby zdziwienie ale może i łatwiejszy wybór imienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal się
|
||||
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na wszystkie sama
|
#4914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaa to tu się dziękuję! ![]() Ja to zacofana jestem jakaś dzięęekujęęęę !!! Cytat:
![]() idę Was poczytac póki humor ustabilizowany a młode o dziwo śpi |
||
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj linka ![]() |
|
|
|
|
#4916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to dobrze, mój był tylko raz i już nie chce Trudno
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i miły gest od babci ![]() |
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
zabierz go na jakieś,niech też ma fun!
![]() ja sama nie chciałam najpierw, potem nie mogłam bo tż musi być i pilnować ![]() dokładnie ten ![]() link do voluson 730? czy do czego? |
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczyny na dole nas sporo.. także każda sypnie po 4 posty i po wątku
![]() Nie ma co przeciągać do jutra ![]() Która rzuci burzliwym tematem?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

A ja nie wiem co robić...

w sensie co do płci, a gin długo robił to usg i powiedział, że nie chce nic mówić ale jak by miał zgadywać to raczej dziewczynka.. a w 13 tc jak byłam na 3D to byl siusiak jak byk..no więc możliwe, że będzie kolejna przemiana na wątku..strasznie skołowana jestem 
07.07.2012 

w tym samym momencie

za zaproszenie do klubu