|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
właśnie moja mama jak robiła dżemy to nie pamiętam by coś tam dodatkowo wrzucała
a i były jedzone po 2-3 latach ![]() to nie wiem, trzeba to jakoś rozwiązać
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
chcialabym sie pochwalic moja małą modelką na dzisiejszej sesji
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna modelka
Moja pediatra nic mi nie narzuca, nie mówi jak mam karmić ile karmić, że za dużo waży czy za mało mierzy, czy dawać słoiczki czy sama gotować, czy dawać gluten. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale może i trochę dobrze. Bo mnie nie wkurza
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
piekna
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Slicznotka
|
|
|
|
#4150 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Specjalnie się o to nie rozpytywałam. Cytat:
Cytat:
Chodzi o to ,że jak gotujesz sama, ze swoich sprawdzonych składników- dokładnie wiesz co dostaje Twoje dziecko. Namacalnie, że się tak wyrażę... Ja sama też na pewno będę jakieś słoiczki podawać, bo do wszystkiego nie mam dostępu. Ziemniaki mam akurat od wujka, marchewkę od teściowej, jabłka z ogrodu, a reszta to bym musiała kupować nie wiadomo gdzie i tu zawsze jest jakieś ryzyko. . |
|||
|
|
|
#4151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Fajnie masz
Rodzinne imprezy musicie mieć bardzo ciekawe. Duża rodzinka.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super bryka. Fabi wygląda bosko Cytat:
Zapisałam sobie przepis na indyka, zrobimy w niedzielę (chyba, że na obiad pojedziemy do teściów.)Ogromne gratulacje dla siostry Czasami zastanawiałam się jak tam jej sprawy, ale nie chciałam pytać. W końcu jak będzie ok to się pochwalisz. No i już wiem, że jest dobrze |
|||
|
|
|
#4152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Daj znać jak wyszło ![]() Aha, zapomniałam napisać ja użyłam piwa Somersby, ale może być też jabłkowy Reds |
|
|
|
|
#4153 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które już rozszerzyły dietę- macie jakiś sprawdzony kleik ryżowy???
Taki, żeby w nim nie było mm na przykład. Sam kleik, znaczy się.
|
|
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piekna, kurszynka z cudownymi oczętami rewelacja Cytat:
|
||
|
|
|
#4155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czyli wracamy do pomysłu własnej hodowli
Każda z nas może wyspecjalizować się w jednym zwierzątku i będziemy się wymieniać ![]() ![]() Cytat:
Piękności ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Nie jestem pewna, ale chyba na 7 dni przed zakończeniem podstawowego urlopu macierzyńskiego należało złożyć wniosek o te dodatkowe 4 tygodnie. Czy po tym terminie da się coś załatwić to nie mam pojęcia. Generalnie można to było złożyć od razu w ZUSie ze wszystkimi papierami o macierzyński. U nas w przypadku osób prowadzących działalność gospodarczą ZUS od razu chce oświadczenie, że kobieta zamierza korzystać dodatkowego urlopu macierzyńskiego. Zadzwoń jutro do swojego ZUSu, a nuż da się coś jeszcze zrobić. Jak nie to to pozostaje Ci opieka na chore dziecko, chodzi mi o L4 wystawiane przez lekarza. W roku przysługuje 60 dni. ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() Ad 2. To ja pewnie zrobię z Redsem. |
||
|
|
|
#4156 | ||
|
Zadomowienie
|
Ślicznotka i jaka mamusia ładna
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Dziękuję pięknie, dowiem się, ale pewnie po ptakach. Szkoda, ze nie wiedziałam wczesniej
|
||
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam i gotować i dawać słoiczki, bo do wszystkiego "pewnego" nie mam dostępu. Sporo rzeczy będę kupować po prostu w sklepie eko.
Cytat:
kochana kruszynka! wyściskaj ją od nas ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Karolina bardzo się cieszę z powodu Twojej siostry Miałam pytać o nią niedawno |
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak nabiorę weny to może zrobię drugą
![]() Cytat:
Też nie wyobrażam sobie ich uśmiercać. Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej że tego nie zrobiłaś. Mam nadzieję, że coś da się jeszcze z tym zdziałać. |
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-03 o 20:32 |
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Kula hula jest super
znaczy póki co nam się podoba Małej jeszcze nie daliśmy.
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
kleik bez mm jest w biedronce,ja go stosowalam nawt do zageszczania przecierkow itp albo dodawalam do mojego mleka
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- dziekuje za komentarzyki,dumna jestem z córki ze tak walczy i rosnie |
|
|
|
#4165 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zrobię Muszę tylko kupić pierś z indyka ![]() dziękujemy ![]() Cytat:
Pani laktacyjna może nie słyszała o pasteryzacji? Przecież przetwory jak robi się to też się "tylko" gotuje i parę lat mogą stać (moja babcia ma kompoty sprzed nawet 10 lat, nie wiem jakie są w smaku, ale ma )a co do otwartego słoiczka to jak karmiłam Mariana to jeden w dwa dni od otwarcia już musiałam wyrzucić bo był spleśniały. Czyli chemii nie miał ![]() Cytat:
![]() śliczna Cytat:
więc w razie czego Ty plaża, a mąż na macierzyński Przekona się które pół dnia dłuższe |
|||||
|
|
|
#4166 | |
|
Rozeznanie
|
Śliczna jest ta twoja córcia, szczególnie na drugim zdjęciu podoba mi się jej minka
A ja tam jakoś nie zamierzam wydziwiać czy coś jest eko czy nie. Do przesady. Ja pracuję w "chemii" i mała od poczęcia wdychała różne smrody, a chemia jest wszędzie. Dostaje mm na kranówce i nic jej nie jest. ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
A teraz z ciekawości potrzymam tą marchewkę z bobovity bo jeszcze nie wyrzuciłam i zobaczę kiedy ją szlak trafi
|
|
|
|
|
#4167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcę się dać zwariować. Na ile będę mogła na tyle postaram się dotrzeć do dobrych rzeczy. Ale mimo tego, że mam rodzinę na wsi nie mam szans na warzywa uprawiane przez nich bo po prostu nikt tego nie robi I na mięso własne (lub z zaufanego źródła) też nie mam co liczyć. A żywność z certyfikatem eko... cóż, pod Krakowem, wzdłuż drogi na Sandomierz są pola uprawne (zagłębie kapuściane i innych warzyw) - wszystko eko bez nawozów bo już ich nie trzeba jak warzywa są uprawiane przy tak ruchliwej drodze Nie wiem jaki jest klucz uzyskiwania certyfikatu eko więc to tylko mój domysł.A co do chemii - spacer z dzieckiem przez miasto pozwala mu na wdychanie znaczniej większej ilości zanieczyszczeń niż emitowana jest z komina dużego zakładu przemysłowego. Robiliśmy badania tego co wdychamy stojąc na przystanku autobusowym i nie dość, że większy syf niż leci z naszych kominów to jeszcze ładunek zabójczy. |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w glebie też jest mnóstwo zanieczyszczeń, a jabłka pryskane czy takie co coś z powietrza złapią jak dla mnie mała różnica. Zazwyczaj myję i obieram skórkę.W tym roku dostałam czereśnie od wujka, nie pryskane z ogródka, były całe tłuste z sadzą Wszystko jest dla ludzi
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Wkleiłam zdjęcie ale chyba nie działa:/
a jednak działa królewna
Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2013-01-03 o 21:28 |
|
|
|
#4170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Co nie zmienia faktu, że jakieś granice zdrowego rozsądku są.A co do pomysłu hodowli wizażowej własnych zwierzątek dla dzieci to ja się nie piszę bo zostanę wegetarianką Na razie odpada królik, nie ma opcji żeby zjeść |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

a i były jedzone po 2-3 latach 

a tak w ogóle ja już słyszałam dużo opinii od lekarzy, jedni mówią żeby samemu gotować, a drudzy że słoiczki bo są pewniejsze.

albo kupować z certyfikatem eko żywności, a nie wszędzie jest do tego dostęp

Czasami zastanawiałam się jak tam jej sprawy, ale nie chciałam pytać. W końcu jak będzie ok to się pochwalisz. No i już wiem, że jest dobrze 

chyba ze zrobie taki na jeden dzien dla Niej. Np ziemniaczka ze szpinakiem czy cos.
Przecież przetwory jak robi się to też się "tylko" gotuje i parę lat mogą stać (moja babcia ma kompoty sprzed nawet 10 lat, nie wiem jakie są w smaku, ale ma