Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 21:54   #121
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dziękuję To jeszcze pokażę Wam hit ostatnich dni, czyli moje dziecko ubrane za 1,30 zł
no i jaka piękna dama
córi też często w takich przedziałach cenowych ubrana. i nikt by nie powiedział
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Maggie tak jeżdżę samochodem, ale nasze spotkanie dojdzie do skutku tylko i wyłącznie jeśli się zbiorę i po prostu spakuje Zośke i nawiedzimy was z Zuzią razem
to zapraszamy. dawaj tylko znaka. jak się wyleczymy to zapraszam od razu
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Po pierwszym wydarzeniu rozmawialiśmy z sąsiadkami z piętra, żadna nic nie wie, i trudno mi którąkolwiek podejrzewać, bo wyglądają na normalne. Poza tym w moim bloku mieszkają zdaje się sami spokojni ludzie, klatka jest zamykana, czyściutko i w ogóle. Mieszka tu trochę emerytów - zawsze mi się to kojarzyło ze spokojem, ale już sama nie wiem, bo wiadomo jakie wredne potrafią być emerytki...
My mamy mieszkanie 47m, ale jakoś nie mam pomysłu gdzie on miałby stać, na balkon utrudniony dostęp, wszystkie kąty i ściany zajęte... Piwnica też zapchana
Zadzwoniłam do kolegi policjanta, poradził abym skontaktowała się ze swoim dzielnicowym, zrobi wywiady z sąsiadami, może sprawca się wystraszy...

Lilka, Michaś tez ma 2,5 m-ca i też waży prawie 7kg
to może faktycznie ta sprzątaczka, której wózek zawadza? swoją drogą paranoja jakaś. Bo nie sądzę, żeby przypadkowo ktoś z zewnątrz czy jacyś gówniarze na górę się fatygowali, żeby zniszczyć wózek.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
chcialabym sie pochwalic moja małą modelką na dzisiejszej sesji
piękna Laurka

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:02   #122
marta1986222
Zakorzenienie

Dobranoc

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:05   #123
kaczuszka69
potworkowa

pogwizdać bym chciała, ale Bozia mi jeszcze zębów nie dała :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1149.jpg (56,0 KB, 54 załadowań)

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:09   #124
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

dzieki dziewczyny za cieple slowa

\
Cytat:

Przyszło nasze krzesełko do karmienia. Jest ZARĄBISTE! Tamlin Tobie się podobało na aukcji, jak Ci się nadal podoba to się nawet nie zastanawiaj tylko zamawiaj

wow fajnie sie prezentuje! lezaczek super!

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość

szkoda Malutkiej a w jakiej kwestii byliscie u pediatry, jesli wolno spytac? my sie wybieramy prywatnie, jak tylko sie dodzwonimy zapisac w sprwie splaszczonej glowki i jej niepodnoszenia na brzuszku
bylismy kochana u neurologa dzieciecego wlasnie w sprawie nie podnoszenia glowki na brzuszku.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:17   #125
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

To muszę poczekać aż Fabiś skończy te 4 miesiące,żeby podać mu kleik? Gracjan nie jadał ani kaszek ani kleików ani słoikównic nie chciał i dlatego ja nic nie wiem

dobranoc na dziś

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

krzesełko genialnie się rozkładateż nad Nim pomyśle

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:20   #126
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Tylko, ze to "w razie czego" to moze byc po kazdym karmieniu. Tu ceratkowe krzeselka maja przewage. Ale ogolnie krzeselko bardzo fajne.
Ale wolę sprzatać, myć i prać po kazdym karmieniu niż żeby mi się dziecko w lecie przyklejało udami do tapicerki
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja też mam trzy siostry Która jesteś? JA 1
ja trzecia. I u nas jest b.duża rozpiętość wieku: 44, 40, 29 i 21
Stary 2013-01-03, 22:22   #127
Dearlie
Zakorzenienie

elena_100, muminek, kaczuszka piękne córcie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my juz po wizycie. co za przeżycie masakra. jak tylko przekroczyliśmy prog gabinetu Mała sie tak rozdarła, to byl takie straszny przeraźliwy wrzask...plakac mi sie chcialo razem z nia jeszcze nigdy nie slyszalam jej tak wrzeszczacej, Giulia ogolnie bardzo rzadko placze. i juz nigdy wiecej nie chce slyszec w kazdym razie nie jest zle z panica moja, miesnie sa jak to Pani okresliła "szerokiej normie". jednak ma trochę obniżone napięcie w samym karku, mamy ja po prostu czesto klas na brzuszku i tyle. na krotko ale czesto. i na kontrole 28 idziemy. teraz biedactwo usnęło z tego płaczu
Kochana wierzę, żde Giulia do 28 będzie pięknie podnosiła główkę, więc nochal do góry!

Cytat:

Przyszło nasze krzesełko do karmienia. Jest ZARĄBISTE! Tamlin Tobie się podobało na aukcji, jak Ci się nadal podoba to się nawet nie zastanawiaj tylko zamawiaj
Krzesełko rewelacyjne! Sama chętnie bym się skusiła. A modelka jaka zadowolona.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Podkówkę Melcia robi jak nie chce jeść . A jak jest smutna to robi niby podkówkę, ale ja to nazywam żółwim ryjkiem
Stary 2013-01-03, 22:22   #128
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

Lewek, ja bym na policje poszla z tym. Ktos ma nierowno pod sufitem. Z tym polewaniem domestosem to juz posunal sie za daleko moim zdaniem, to jest narazanie dziecka na utrate zdrowia przeciez.
No dokładnie, przeraziło mnie to. Nie wiem czy to był akurat domestos, ale silny zapach chloru, no i odbarwiło mi kocyk i śpiworek, uprałam od razu, ale plamy zostały.. Na prawdę przeraża mnie to że komuś coś takiego przyszło do głowy.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Lewek, ktoś u Was w klatce musi mieć porządnie coś z banią może jakiś zgryźliwy emeryt, któremu wszystko przeszkadza, albo jakiś nastolat się nudzi, nie mieliście ostatnio z nikim żadnego konfliktu? Może ktoś się "mści "w tak debilny sposóbaz zapytałam dzisiaj taty, który jest emerytowanym policjnatem, też wspomniał o dzielnicowym w ramach profilaktyki; na policję zawiadomienie można owszem złożyć, bo to jest uszkodzenie mienia jak nic, ale niestety w praktyce rzadko kiedy uda się namierzyć sprawcę, chyba , że na gorącym uczynku, albo w końcu ktoś z sąsiadów zacznie sypać. W każdym razie masakra
To samo powiedział mój kolega, jeśli nikogo nie wskażę to ciężko będzie znaleźć. Ale ja nie mam kogo wskazać, z nikim konfliktu nie mamy i nie mieliśmy. Sąsiadów znam słabo, z jedną sąsiadką obok trochę się znam i dziś ją powiadomiłam o kolejnym zdarzeniu. Dziecko mi nie płacze nocami żeby miało to komuś przeszkadzać, no nie wiem, nic mi do głowy nie przychodzi. Myślałam też o tym, że jakby się ktoś chciał zemścić za coś to mógłby uszkodzić również nasz samochód, łatwiej, nie trzeba na 3 piętro się wspinać, tylko np. rzucić kamieniem w auto, tfu tfu. Ale ktoś się uparł na wózek. Nie no w życiu coś takiego mnie nie spotkało..

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
hihihi
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:25   #129
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
To muszę poczekać aż Fabiś skończy te 4 miesiące,żeby podać mu kleik? Gracjan nie jadał ani kaszek ani kleików ani słoikównic nie chciał i dlatego ja nic nie wiem

dobranoc na dziś

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Teoretycznie tak. W praktyce sama zdecyduj. Ja zdecydowałam że podam troszkę wcześniej no ale Ali tydzień brakuje do "urodzin"
Stary 2013-01-03, 22:28   #130
kraven
Zakorzenienie

Ja kupiłam Taki inhalator http://allegro.pl/biedronka-inhalato...915392601.html
Mamy taki na oddziale i jest super. Wiem, że to taki droższy bajer, ale starsze dzieci chętnie się nim inhalują - mam porownianie do zwykłych inhalatorow i wręcz na oddziale dzieci się obrażały czemu one nie mają biedronki.

Dziewczyny piszecie o leżeniu na brzuszku - mój Jasiu ładnie trzyma główke, ale podciąga ręce pod tułów - czy mam Mu je wyciągać do przodu, żeby łokcie były przed barkami?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:31   #131
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wolę sprzatać, myć i prać po kazdym karmieniu niż żeby mi się dziecko w lecie przyklejało udami do tapicerki
Wydaje Ci sie tylko, ze wolisz myc po kazdym karmieniu. Uwierz, ja mam te doswiadczenia juz za soba. Moje pierwsze dziecko sie nie przyklejalo do tapicerki. Zawsze w razie czego mozna tetrowa pieluszke pod pupcie podlozyc.

Cytat:
Meldujemy się z Filipkiem pędzicie z postami jak szalone

My po szczepieniu, Filip waży 6830, osłuchowo czysto. Doustną na rota przyjął z odwagą i wręcz uśmiechem na twarzy, ale przy wkłuciach w nóżki tak strasznie płakałmąż mówi, że u mnie też niewiele brakowało, taką miałam minę. Dziękujemy za wszystkie kciukiJutro morfologia, kolejne kłucie
Po szczepieniu marudzi i słabo mi dzisiaj je, rzuca się przy piersi jak oszalały, piąstki z ust nie wyciąga

Gda , odnośnie słabszego przybierania Henia na wadze, rozmawiałam dzisiaj z pediatrą, powiedziała, że waga naszych dzieciaczków nie będzie pędziła już w takim tempie jak dotychczas, radziła nie przejmować się, jeśli w najbliższym czasie zaobserwuję u synka wolniejszy przyrost. Mówiła też, że w 6 ms życia dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową, tzn. to jest takie minimum, a naszym chłopcą niewiele już brakuje
Szkoda, że nie podpasowały Ci zakupy z Zary, ja uwielbiam ćwieki, na zdjęciu wyglądały fajnie, zresztą legginsy też

Lewek, ktoś u Was w klatce musi mieć porządnie coś z banią może jakiś zgryźliwy emeryt, któremu wszystko przeszkadza, albo jakiś nastolat się nudzi, nie mieliście ostatnio z nikim żadnego konfliktu? Może ktoś się "mści "w tak debilny sposóbaz zapytałam dzisiaj taty, który jest emerytowanym policjnatem, też wspomniał o dzielnicowym w ramach profilaktyki; na policję zawiadomienie można owszem złożyć, bo to jest uszkodzenie mienia jak nic, ale niestety w praktyce rzadko kiedy uda się namierzyć sprawcę, chyba , że na gorącym uczynku, albo w końcu ktoś z sąsiadów zacznie sypać. W każdym razie masakra

Kasiam, Filip też nie lubi na brzuszku ćwiczyć, pediatra również zaleciła krótkie lecz częste ćwiczenia, poleciła też będąc za dzieckiem podkładać swoje ręce pod łokcie pomagając mu, no i łokcie muszą być przed barkami

Śliczne mamy księżniczki na wątku, no i Antoś pzrystojniak jak zwykle
Robert juz podwoil wage urodzeniowa, w 3 miesiace.

A na brzuszku nie lubi lezec, polezy chwilke i ryczy...

Cytat:
No dokładnie, przeraziło mnie to. Nie wiem czy to był akurat domestos, ale silny zapach chloru, no i odbarwiło mi kocyk i śpiworek, uprałam od razu, ale plamy zostały.. Na prawdę przeraża mnie to że komuś coś takiego przyszło do głowy.
No chore to jest na pewno.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:38   #132
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie sztućce kupujecie - plastikowe czy metalowe?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-01-03, 22:38   #133
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mamy taki na oddziale i jest super. Wiem, że to taki droższy bajer, ale starsze dzieci chętnie się nim inhalują - mam porownianie do zwykłych inhalatorow i wręcz na oddziale dzieci się obrażały czemu one nie mają biedronki.
Dziekuje za linka. A ta wielkosc wdychanych czasteczek jakie ma znaczenie?
W inchalatorze Uli jest przedzial od 1,8 do 4,6 mikrometrow, a tutaj 3,6 lub 4. Hmmm.
Stary 2013-01-03, 22:42   #134
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na poczatek mam plastikowe lyzeczki Mam, a od roczku metalowe Skip Hop jak w zalacznikach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skip hop.jpg (90,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mam.jpg (58,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-01-03, 22:45   #135
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Dziewczyny piszecie o leżeniu na brzuszku - mój Jasiu ładnie trzyma główke, ale podciąga ręce pod tułów - czy mam Mu je wyciągać do przodu, żeby łokcie były przed barkami?

wydaje mi sie ze powinnas mu wyciagac a tak przy okazji pamietam ze kiedys wrzucalas linka do takiej super fajnej ksiazeczki, moglabys pokazac raz jeszcze jaka to kupilas?
ja znalazlam tylko taka ale nie jestem przekonana na 100 http://allegro.pl/tiny-love-ksiazecz...899621061.html

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:46   #136
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje Ci sie tylko, ze wolisz myc po kazdym karmieniu. Uwierz, ja mam te doswiadczenia juz za soba. Moje pierwsze dziecko sie nie przyklejalo do tapicerki. Zawsze w razie czego mozna tetrowa pieluszke pod pupcie podlozyc.
Trudno, będę się męczyć

Cytat:
plastikowe
Stary 2013-01-03, 22:49   #137
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hejka

Iwoncia caly słoiczek z jabłuszkiem mu dajesz?
Skąd, najpierw 4 łyżeczki w pierwsze dni a potem 6.
Dzisiaj próbowaliśmy marchewke ale to takie niedobre jest że nie chciał jeść, nawet mnie mdliło jak skosztowałam.
Spróbuje mu pomieszać z jabłkiem, moze bedzie lepsze

A tak w ogóle nie macie litości w tym pisaniu tutaj
Kłopot Was nadrobić i raczej mi sie to nie uda
Ide spać, dobranoc
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:50   #138
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Ona jest prześliczna

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Łapie się za nóżki, ale tylko jak go przewijam. Sam z siebie jeszcze nie. Zresztą rzadko tak wysoko podnosi nóżki sam.
A Maja?
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Wiem, że pytanie nie do mnie ale urodziłam chyba dzień po was i Milcia często fika nogami jak na zdjęciu i próbuje łapać się za stópki ale jeszcze się jej to nie udaje. Dosięga łapką, ale nie umie utrzymac.
No właśnie się nie łapie. Nogi potrafi podnieść bardzo wysoko, ale nie jest nimi zainteresowana No, ale na razie się tym nie martwię.

Cytat:
My po szczepieniu, Filip waży 6830, osłuchowo czysto. Doustną na rota przyjął z odwagą i wręcz uśmiechem na twarzy, ale przy wkłuciach w nóżki tak strasznie płakałmąż mówi, że u mnie też niewiele brakowało, taką miałam minę. Dziękujemy za wszystkie kciukiJutro morfologia, kolejne kłucie
Po szczepieniu marudzi i słabo mi dzisiaj je, rzuca się przy piersi jak oszalały, piąstki z ust nie wyciąga
To super, że już po szczepieniu i wszystko okej. My jutro na 9:30. Nawet nie chcę o tym myśleć.

Cytat:
Świetne ujęcie

Cytat:
Cytat:
Ja na poczatek mam plastikowe lyzeczki Mam, a od roczku metalowe Skip Hop jak w zalacznikach.
Ja kupiłam właśnie te Skip Hop, a dodatkowo mam dwie łyżeczki plastikowe, które dostałam z Hipp.

Żegnam się na dzisiaj. Humor mi coś nie dopisuje. Dobrej nocki.
Stary 2013-01-03, 22:50   #139
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Z Warszawy lecicie? My zazwyczaj Frankfurt i wtedy condorem z thomas cooka. Teraz padło na neckermana
Z Warszawy przez Amsterdam. My nie wycieczką, samodzielnie jedziemy, tylko mamy lot czarterowy. A tak to sami wszystko sobie organizujemy W ogóle nigdy nie korzystamy z biur podróży

Nie uwierzycie... Po kolejnym jedzeniu Henio SPADŁ z 6955 na 6920. Czary Koniec z tym ważeniem, bo oszaleję
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 22:51   #140
kraven
Zakorzenienie

Im mniejsze wielkość cząsteczek tym gębiej penetruje lek. Ma to znaczenie przy zapaleniach płuc. Bo przy zapaleniach oskrzeli to penetrują cząsteczki mniejsze niż 10 mikronów. A tak naprawdę do płuc to penetruja cząsteczki poniżej 1 mikrona, a takie osiąga się w specjalistycznych inhalatorach w Klinikach chorób płuc.

Kasiam to jest taka ksiązeczka https://www.tomi.pl/szczegoly/12145
ale we wszystkich sklepach jest już niedostępna Może na allegro uda się znaleść.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-01-03 o 22:58
Stary 2013-01-03, 22:58   #141
gda
Zakorzenienie

A nie można od razu metalowymi łyżeczkami karmić...?
Stary 2013-01-03, 23:02   #142
kraven
Zakorzenienie

No właśnie nie wiem
A mi ze Skip Hop podoba się komplet żyrafa ale nie ma do nich sztućców

Idę spać bo Jasiu usnął. DObranoc.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-01-03, 23:03   #143
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Z Warszawy przez Amsterdam. My nie wycieczką, samodzielnie jedziemy, tylko mamy lot czarterowy. A tak to sami wszystko sobie organizujemy W ogóle nigdy nie korzystamy z biur podróży

Nie uwierzycie... Po kolejnym jedzeniu Henio SPADŁ z 6955 na 6920. Czary Koniec z tym ważeniem, bo oszaleję
i ile od osoby taki wyjazd kosztuje na Dominikanę? bo z biur podróży widziałam ceny dla mnie dość kosmiczne

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:09   #144
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

uff ale śmigacie ze stronami

witam sie na wątku nowym,nadrobilam wszystko ale nie mam sily cytowac

dzieciaczki sliczne na zdjęciach

lewek - no masakra..to sie w glowie nie mieści ze takie świństwo ktoś mogl zrobić..przeciez to ostra chemia jest..normalnie szok

ja sie pochwale ze Szymon od 4 dni juz kolderka sie nakrywa a od przedwczoraj chce na brzuszek sie przekręcić i sie wścieka ze mu to nie wychodzi jeszcze

pokarmu mam jeszcze mniej,mały je znowu co 1,5h od wczoraj i chyba sie nie najada mi...

aaaaaa i dzis go kąpałam o 17:30 bo zauwazylam ze jak go zawsze kąpałam. Ok.20:00 to buszowal do 23-24tej,a jak kąpiel byla ok.19:00 to zasypiał kolo 21-22ej wiec spróbowałam jeszcze wcześniejszej godziny i proszę godzina 20ta i spi jak aniolek

gratulacje dla watkowych maluszkow za pierwsze zabki

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

co do sztućców to my zaczniemy tez od plastikowych,teraz juz je uzywam do podawania witamin

Nisia - mój Szymek tez dźwiga nóżki na 90 stopni i rzuca nimi,na razie stopki go nie interesuja,my jesteśmy na etapie wykopywania sie z kolderki :p gwaltownym wykopywaniem obu nóżek naraz

dobranoc dziolszki,zmykam spac

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:16   #145
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
A nie można od razu metalowymi łyżeczkami karmić...?
Mozna, ale przewaznie sa za duze dla malutkiej buzki. A plastikowe do wyboru do koloru - wielkosc i ksztalt.

Cytat:
Im mniejsze wielkość cząsteczek tym gębiej penetruje lek. Ma to znaczenie przy zapaleniach płuc. Bo przy zapaleniach oskrzeli to penetrują cząsteczki mniejsze niż 10 mikronów. A tak naprawdę do płuc to penetruja cząsteczki poniżej 1 mikrona, a takie osiąga się w specjalistycznych inhalatorach w Klinikach chorób płuc.
A ten inchalator biedronka na jakie schorzenia ukladu oddechowego mozna stosowac? Zielona jestem w temacie.

Cytat:
No właśnie nie wiem
A mi ze Skip Hop podoba się komplet żyrafa ale nie ma do nich sztućców

Idę spać bo Jasiu usnął. DObranoc.
My mamy komplet pszczolki.
Stary 2013-01-03, 23:17   #146
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Skąd, najpierw 4 łyżeczki w pierwsze dni a potem 6.
Dzisiaj próbowaliśmy marchewke ale to takie niedobre jest że nie chciał jeść, nawet mnie mdliło jak skosztowałam.
Spróbuje mu pomieszać z jabłkiem, moze bedzie lepsze
Kurcze, to Melcia jakaś dziwna jest chyba
Jabłuszko Jej nie smakuje, za nic nie chce jeść . Nawet z marchewką!
A ją to uwielbia

Choć wczoraj podałam Jej jabłuszko z gruszką i wcina aż miło

A. I nawet soku przecierowego pić nie chceee!!!
Stary 2013-01-03, 23:25   #147
gda
Zakorzenienie

Cytat:
i ile od osoby taki wyjazd kosztuje na Dominikanę? bo z biur podróży widziałam ceny dla mnie dość kosmiczne
Nie wiem i nie chcę wiedzieć
Mąż się tym na szczeście zajmuje

My podajemy kropelki metalową łyżeczką... No zobaczymy jak ten skip hop pasuje do buzi
Stary 2013-01-03, 23:30   #148
m_moni
Zadomowienie

witamy się w nowej części. ale mam nadrabiania!

byliśmy chyba 5 dni z Mają u dziadków, po Świętach musieliśmy załatwić kilka spraw i mój tata tak rozpuścił swoją ukochaną wnusię, że musiałam odbyć z nim poważną pogawędkę. wystarczyło, że jęknęła, a już był przy niej. dzidzia ma teraz muchy w nosie jak tylko od niej odejdę...przez 3 dni ryczała, bo ją odzwyczajałam od noszenia na rękach

a tak w ogóle, to życzę Wam szczęśliwego 2013!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:54   #149
Katee27
Zadomowienie

Hejka!Wreszcie Was dogoniłam,ale padam.
Wiem,że dużo z nas miało dziś szczepienia,m.in.Kubusia wątkowe bliźniaki.
I tak...Kubuś nasz już duży chłopak jest,zmierzyłam go centymetrem,miał prawie wyprostowane nóżki i wyszło 70cm.
Waży 7300g.
Po ukłuciu długo płakał,biedactwo moje...I strasznie mnie dziś gryzł i ciągnął ten mój cycek w zamkniętym swym pyszczku.I wczoraj po raz pierwszy mnie mocno uszczypał!!!aż krzyknęłambolał go brzuch,bo przed północą walnął kupe.A dziś co go przebrałam to ulał,albo kupa przeciekła

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam i ja!

znowu dzień do dupy i tyle
niektórym facetom myślenie ciężko przychodzi...

Cytat:
Po pierwszym wydarzeniu rozmawialiśmy z sąsiadkami z piętra, żadna nic nie wie, i trudno mi którąkolwiek podejrzewać, bo wyglądają na normalne. Poza tym w moim bloku mieszkają zdaje się sami spokojni ludzie, klatka jest zamykana, czyściutko i w ogóle. Mieszka tu trochę emerytów - zawsze mi się to kojarzyło ze spokojem, ale już sama nie wiem, bo wiadomo jakie wredne potrafią być emerytki...
My mamy mieszkanie 47m, ale jakoś nie mam pomysłu gdzie on miałby stać, na balkon utrudniony dostęp, wszystkie kąty i ściany zajęte... Piwnica też zapchana
Zadzwoniłam do kolegi policjanta, poradził abym skontaktowała się ze swoim dzielnicowym, zrobi wywiady z sąsiadami, może sprawca się wystraszy...

Lilka, Michaś tez ma 2,5 m-ca i też waży prawie 7kg
A może zaczaj się pod drzwiami jak wiesz,kiedy ta sprzątaczka przychodzi,Przynajmniej będziesz wiedziała,czy ją wykluczyć z kręgu podejrzanych.

Cytat:
śliczna,świetna sesja

Cytat:
THE BEST!

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

dobranoc na dziś

to co on jadł?

Cytat:
tak,nam pediatra też tak kazała robić,a on niestety albo zabiera je z powrotem,albo przewraca się na bok...

Cytat:
Ja kupię plastikową z silikonem,taką miałam przy Jurku.Dziecko nawet jak ugryzie tą łyżeczkę to go nie zaboli.Potem będzie sama plastikowa.

Pa

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 23:58   #150
weronika_91
Zakorzenienie

Witam się z Jasiem w kolejnej części i idę Was nadrobić

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości