Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 09:42   #4201
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A co to to pogrubione? bo ja nie tutejsza
z cioci Wikipedii:Szarłat wyniosły (szarłat wiechowaty), zwany też amarantusem, Amaranthus cruentus L. – gatunek rośliny z rodziny szarłatowatych. Prawdopodobnie pochodzi z Ameryki Środkowej, obecnie jest uprawiany w wielu rejonach świata[2].
Amarantus coraz częściej nazywany jest zbożem XXI wieku, ponieważ jego nasiona pod względem najważniejszych składników odżywczych przewyższają nawet pszenicę. Reguluje biosyntezę cholesterolu, co zapobiega chorobom układu krążenia. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, które zmniejszają ryzyko chorób serca i rozwój miażdżycy, a także ma wysoką zawartość białka. Szarłat nie zawiera glutenu, natomiast ma dużo skwalenu – lipidu opóźniającego procesy starzenia, łatwo przyswajalnego żelaza, wapnia i magnezu. Ma też dużo błonnika i znaczną zawartość witamin z grupy D oraz A, E, i C.[3]
Mówią na to "złoto Inków". Zdrowsza jest tylko Trawa Abisyńska- ale bardzo cięzko dostępna
A popping to ziarno ekspandowane- takie jak dmuchany ryż- tyle, że o wiele smaczniejsze Możesz dodawać do wszystkiego- jogurtów sałatek, ciast, pieczonych jabłek- dużo zdrowia w pigułce ( naturalnej).
Jest też z tego mąka. Najłatwiej dostać w Stokrotce, ale w necie też można- w sklepach z żywnością eko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg amarantus_popping_s.jpg (29,1 KB, 5 załadowań)

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2013-01-04 o 09:48
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:05   #4202
nel_a
Zakorzenienie

coś czuję że Emil zacznie szybko raczkować

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:19   #4203
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

nel_a dzięki za info odnośnie maty

pumcia no ja w niezłym szoku byłam jak dostałam smsa od Ciebie gdybyś zobaczyła wtedy moją minę
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:21   #4204
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

Mój synek kończy dziś 5 miesięcy ale ten czas leci

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:27   #4205
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-04, 10:27   #4206
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

nel_a dzięki za info odnośnie maty

pumcia no ja w niezłym szoku byłam jak dostałam smsa od Ciebie gdybyś zobaczyła wtedy moją minę
a ja Ci dziękuję że ją tu pokazałaś

Stary 2013-01-04, 10:31   #4207
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Pojęcia nie mam

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-04, 10:34   #4208
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
z cioci Wikipedii:Szarłat wyniosły (szarłat wiechowaty), zwany też amarantusem, Amaranthus cruentus L. – gatunek rośliny z rodziny szarłatowatych. Prawdopodobnie pochodzi z Ameryki Środkowej, obecnie jest uprawiany w wielu rejonach świata[2].
Amarantus coraz częściej nazywany jest zbożem XXI wieku, ponieważ jego nasiona pod względem najważniejszych składników odżywczych przewyższają nawet pszenicę. Reguluje biosyntezę cholesterolu, co zapobiega chorobom układu krążenia. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, które zmniejszają ryzyko chorób serca i rozwój miażdżycy, a także ma wysoką zawartość białka. Szarłat nie zawiera glutenu, natomiast ma dużo skwalenu – lipidu opóźniającego procesy starzenia, łatwo przyswajalnego żelaza, wapnia i magnezu. Ma też dużo błonnika i znaczną zawartość witamin z grupy D oraz A, E, i C.[3]
Mówią na to "złoto Inków". Zdrowsza jest tylko Trawa Abisyńska- ale bardzo cięzko dostępna
A popping to ziarno ekspandowane- takie jak dmuchany ryż- tyle, że o wiele smaczniejsze Możesz dodawać do wszystkiego- jogurtów sałatek, ciast, pieczonych jabłek- dużo zdrowia w pigułce ( naturalnej).
Jest też z tego mąka. Najłatwiej dostać w Stokrotce, ale w necie też można- w sklepach z żywnością eko.
dziękuję

Cytat:
Witam

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:44   #4209
agunia82
Zakorzenienie

hej
obudziłam się z bólem głowy, katarem i zawalonymi oskrzelami mam nadzieję, że nic mnie nie rozłoży

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ale mnie ta idiotka w☠☠☠☠.... powiedziała mi, że ona w bólach rodziła, a nie tak jak ja wygodnicka cc
Cytat:
Aaaa kolejna jej mądrość jest taka, że nie mogę jeść maku. Bo ja to mam zapędy ćpuńskie, bo mak ma opium...
Łaaał tłumaczyć, że tylko jedna odmiana maku, która jest zakazana, ale ona mądrzejsza

Idę Was nadrobić
heh boska teściowa Najlepiej to chyba olać to jej durne gadanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
(A tak btw to dowiedziałam się, że czekanie z nim do roku nie jest żadnym ogólnoniemieckim zaleceniem, każdy lekarz mówi, jak uważa za stosowne, ale generalnie pediatrzy nieszczególnie się wtrącają do sposobu karmienia niemowląt. To zresztą było JEDYNE zalecenie mojej, wszystkie inne kwestie żywieniowe pozostawia mojemu wyczuciu i natchnieniu )
no to fajnie, bo u nas jest jakiś chory nacisk na to rozszerzanie diety i trzymanie się w 100% określonego planu. Tak jakby każde dziecko było identyczne i w określonym etapie potrzebowało dokładnie tego samego co wszystkie inne dzieci :/ I ten nacisk na rozszerzanie szybkie także przy kp i zupełne ignorowanie zaleceń, że jednak przy kp można z rozszerzaniem wstrzymać się do 6 miesiąca życia, a dokładniej do momentu, kiedy to dziecko samo nie pokaże, że jest już gotowe na inne jedzenie. Zamiast tego mierzenie wszystkich jedną miarką i wrzucanie do jednego worka. Nawet nie chcę pisać z czym mi się to kojarzy.
Wczoraj już dla świętego spokoju powiedziałam pediatrze, że podaję marchewkę, jabłko, ziemniak (nie miałam ochoty wdawać się w durne dyskusje), to usłyszałam, że już zaraz powinnam dawać żółtko i mięso. Jedyne co mi się spodobało to to, że powiedziała, że niedługo trzeba wprowadzać jedzenie w kawałkach, nie tylko papki
to samo jest przy odstępstwach od siatek centylowych - zaraz panika i doszukiwanie się, bez refleksji, że jest to tylko pewien wyznacznik i odstępstwa od normy mają prawo się zdarzać, a już zwłaszcza, jak dziecko startowało z mocno zaniżonych wagi i wzrostu. Taki terror norm
Czasem mam wrażenie, że przez to, że jest taki nacisk na "wyrabianie" tych norm przez dziecko to pediatrzy zatracili własne wyczucie, a może im jest tak wygodniej, nie myśleć, bo przecież mają swoje tabelki wg których jest dobrze albo źle i nie wysilają się, żeby wyjść ponad to i pomyśleć

Cytat:
Treść usunięta
mi to wygląda na uczulenie, ale od czego i co z tym robić nie pomogę. Ja bym to pokazała pediatrze

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Witam

Nela_a co tam Emil wyprawia, chwal się

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:49   #4210
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam nocka jak zwykle alee widzę światełko w tunelu, chyba kończymy skok bo raz ze to już 27 tydz wiec najwyższy czas a dwa to Młody pierwszy raz od dawna obudził się spokojnie i gadał do siebie przez pół godz zanim mnie "zawołał"

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej!
Mandi, ja za guru wzielam Wanilke i mowilam tz ze marzy mi sie tak duze rozwarcie na wejsciu do szpitala - mialam wieksze ja wierze w zaklinanie rzeczywistosci i moc pozytywnego myslenia!
mówisz? Ty za to jesteś moim w powrocie do pracy, troche jednak Ci tego powrotu zazdroszczę ale tylko trochę:P
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Przepis super :slina; Ale chyba zrobię go dopiero jak skończę karmić

Z piwem to robię tylko kurczaka na butelce Ale tam się tylko troszkę polewa kurczaka, a alko w piekarniku i tak wyparowuje-ale to co innego niż 2 szklanki dodane do sosu

I pewnie użyję do niego cydru jabłkowego
no ale skoro alkohol wyparuje to jakie to ma zanczenie czy jest go mało czy dużo? ja wciąż robie mięso na winie i nie jestem w stanie sobie tego odmówić a może powinnam??
Cytat:

No i wiesz, jak coś, to odsyłam do wiersza, który już tu kiedyś wklejałam. Trochę sentymentalny, ale dla mnie, kociary, piękny

heh, to faktycznie niewiele. Musisz zięciowi powiedzieć, że Zosia naraz pożera minimum 230 a maksimum 280ml. Może się zawstydzi, że je mniej, niż narzeczona
włączyłam ten link z myślą o przeczytania go po wizażu i myślę sobie co mi tak dziwnie burczy w brzuchu

ile? nie wygląda widzę że narzeczona chce dogonić narzeczonego kochanego ciałka nigdy nie za wiele

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-01-04 o 10:50
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:50   #4211
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heej dalej chora,,, do tego mam podly humor.. Wiec tylko sie witam.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:54   #4212
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:55   #4213
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Nela_a co tam Emil wyprawia, chwal się
a dupkę dźwiga już od kilku dni leżąc na brzuszku a dziś ściskał kostkę http://ecsmedia.pl/c/smiki-kostki-gu...ext6113924.jpg jedną z tych i tak nóżkami przebierał, tak się odpychał że poleciał do przodu, był w takim szoku że się rozpłakał oczywiście ręce mamy zamortyzował "upadek" ale szok był

Stary 2013-01-04, 10:56   #4214
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Mandi jutro będę dzwonić. Jak mi powie, że nie ma miejsc, to pojadę z dzieckiem i się wepcham na chama Na weekend mam zostać z kaszlącym dzieckiem? W dodatku ma temperaturę 35,9-36,1 ewidentnie osłabienie jakieś
Żeby przyjęli Was bezproblemowo.

Cytat:
albo przez 40 godzin, a czego 26 (sic!) pod ktg
Ech, nie piszcie o porodach, bo znów mi się coś robi, jak tylko widzę to słowo
Nie będziemy

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ah rozumiem u na sten kaszel ciągnie się tydzień juzwiadomo ze coraz rzadziej ale jednak i wciaz drżę żeby sie niz z tego nowego nie wykluło

no powiem Ci że pociumkał metki, potem zrobił kupe ją ściskając
Ad 1. Kurcze długo ten kaszel się ciągnie. Ja bym to chciała, żeby tak ze dwa dni trwał. Nie mogę patrzeć jak moje maleństwo się męczy. Nie wspominając o tym, że im dłużej trwa tym większa szansa na wyklucie czegoś nowego.
Ad 2. Czyli jednak na coś się przydała

Cytat:
Co do planów prokreacyjnych to JA ciągle pytam męża czy robimy rodzeństwo dla młodego czy jeszcze czekamy ale jeszcze czekamy...
Tylko jeszcze mu przypominaj, że życzysz sobie córcię

Cytat:
Treść usunięta
Alantanem na pewno nie zaszkodzi, a jak będzie utrzymywać się dłużej to wtedy do pediatry. Moja miała jakąś taką suchą plamkę na buźce. Najpierw jedną potem kilka, a potem jeszcze na udziorkach. Smarowałam linomagiem i nie zeszło. To poszłam do pediatry i dostałam maść na receptę (nie pamiętam nazwy) zeszło po 2 smarowaniach. Z tym, że u nas nie było to uczuleniowe. Nic nowego w tym czasie nie wprowadzałam.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2013-01-04 o 10:59
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 10:58   #4215
nel_a
Zakorzenienie

Sol, Twoja teściowa przechodzi wszelkie pojęcie
zapędy ćpuńskie

Stary 2013-01-04, 11:01   #4216
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a dupkę dźwiga już od kilku dni leżąc na brzuszku a dziś ściskał kostkę http://ecsmedia.pl/c/smiki-kostki-gu...ext6113924.jpg jedną z tych i tak nóżkami przebierał, tak się odpychał że poleciał do przodu, był w takim szoku że się rozpłakał oczywiście ręce mamy zamortyzował "upadek" ale szok był
no to brawo chociaż ja już po Lu widzę, że czasem się wydaje, że dzieciaki coś szybko załapią, a one jednak długo sobie umiejętności rozpracowują. Myślałam, że Lu już dawno zacznie raczkować, a tu jeszcze nie, chociaż robi się już bardzo mobilna i naprawdę szybko potrafi się po swojemu przemieszczać. Ale w sumie to dobrze, bo jak już zacznie raczkować, to ja chyba za nią nie nadążę... A już teraz naprawdę muszę mieć oczy dookoła głowy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:02   #4217
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Najlepszego

LadyMagnolia pewnie znasz dużo ciekawych produktów, ze względu na dietę bezglutenową. Czasami zaglądałam do sklepów eko, ale moje zakupy ograniczały się do kupna czarnuszki

I coś na miły początek dnia (nie ważne, że już prawie południe)
http://demotywatory.pl/4009921/Gdyby-nie-malzenstwo

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:08   #4218
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
no to brawo chociaż ja już po Lu widzę, że czasem się wydaje, że dzieciaki coś szybko załapią, a one jednak długo sobie umiejętności rozpracowują. Myślałam, że Lu już dawno zacznie raczkować, a tu jeszcze nie, chociaż robi się już bardzo mobilna i naprawdę szybko potrafi się po swojemu przemieszczać. Ale w sumie to dobrze, bo jak już zacznie raczkować, to ja chyba za nią nie nadążę... A już teraz naprawdę muszę mieć oczy dookoła głowy
no z pewnością jeszcze sporo czasu upłynie nim tak naprawdę zacznie raczkować, pewnie na chwilę zapomni o tym jak o obracaniu się na boku i tak jak piszesz, najpierw musi rozpracować o co kaman

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Najlepszego

LadyMagnolia pewnie znasz dużo ciekawych produktów, ze względu na dietę bezglutenową. Czasami zaglądałam do sklepów eko, ale moje zakupy ograniczały się do kupna czarnuszki

oj tak, i czasem mam rażenie że za dużo mojemu wytykam - więcej luzu

Stary 2013-01-04, 11:10   #4219
Soleilka
Zakorzenienie

Nie przyjęli nas, nie ma miejsc... Będę dzwonić po 14 do lekarki, albo ma nas przyjąć albo niech do mnie przyjedzie

Cytat:
Witam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:17   #4220
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

Tak mnóstwo to znowu nie- ciągle się uczę.
Ale polecam też mąką gryczaną- jest świetna jako dodatek do kluch i do pierogów ze szpinakiem i serem
Mąka migdałowa podobno jest dobra do ciast- jeszcze nie próbowałam. Mam książkę w której do wszystkich przepisów używa się maki z cieciorki albo ryżowej, ale nie mialam jeszcze okazji wypróbować, bo nabyłam w ciąży, a większość tych mąk jest dość ciężka w obróbce. Jak się jednak wie co i jak to pyszności wychodzą.
A co do demota

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-04, 11:19   #4221
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
hej
obudziłam się z bólem głowy, katarem i zawalonymi oskrzelami mam nadzieję, że nic mnie nie rozłoży

no to fajnie, bo u nas jest jakiś chory nacisk na to rozszerzanie diety i trzymanie się w 100% określonego planu. Tak jakby każde dziecko było identyczne i w określonym etapie potrzebowało dokładnie tego samego co wszystkie inne dzieci :/ I ten nacisk na rozszerzanie szybkie także przy kp i zupełne ignorowanie zaleceń, że jednak przy kp można z rozszerzaniem wstrzymać się do 6 miesiąca życia, a dokładniej do momentu, kiedy to dziecko samo nie pokaże, że jest już gotowe na inne jedzenie. Zamiast tego mierzenie wszystkich jedną miarką i wrzucanie do jednego worka. Nawet nie chcę pisać z czym mi się to kojarzy.
Wczoraj już dla świętego spokoju powiedziałam pediatrze, że podaję marchewkę, jabłko, ziemniak (nie miałam ochoty wdawać się w durne dyskusje), to usłyszałam, że już zaraz powinnam dawać żółtko i mięso. Jedyne co mi się spodobało to to, że powiedziała, że niedługo trzeba wprowadzać jedzenie w kawałkach, nie tylko papki
to samo jest przy odstępstwach od siatek centylowych - zaraz panika i doszukiwanie się, bez refleksji, że jest to tylko pewien wyznacznik i odstępstwa od normy mają prawo się zdarzać, a już zwłaszcza, jak dziecko startowało z mocno zaniżonych wagi i wzrostu. Taki terror norm
Czasem mam wrażenie, że przez to, że jest taki nacisk na "wyrabianie" tych norm przez dziecko to pediatrzy zatracili własne wyczucie, a może im jest tak wygodniej, nie myśleć, bo przecież mają swoje tabelki wg których jest dobrze albo źle i nie wysilają się, żeby wyjść ponad to i pomyśleć

współczuję bólu głowy

Nie chcę wychwalać mojej pani pediatry ale... nigdy, ale to nigdy nie skomentowała ani tego jak karmię, ani czym (takie mm czy inne). W środę na szczepieniu o tym, że rozszerzam dietę małego sama jej powiedziałam bo nawet nie zapytała. A jak jej powiedziałam o tym to odpowiedziała - aha, i jak idzie? Co do siatek centylowych to co prawda w nich zaznacza ale tylko mówi który centyl i tyle, nic więcej. Może dlatego, że mały jest dokładnie na 50 centylu
Nie twierdzę, że trafił mi się pediatra anioł ale chyba nie mam na co narzekać

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:25   #4222
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Wyobraźnia mi zadziałała
A u nas wciąż próby wstawania- jak się podciąga do siadanie- to od razu by chciał na proste nogi.
No i zdrowiej.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
dziękuję
proszę

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

A właśnie agunia kupiłam krzesełko z tej samej firmy co Ty. Teraz czekam na kuriera.

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-04, 11:37   #4223
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przyjęli nas, nie ma miejsc... Będę dzwonić po 14 do lekarki, albo ma nas przyjąć albo niech do mnie przyjedzie

hmm pamiętam ze szkoły rodzenia że do roku lekarz nie ma prawda odmówić przyjęcia dziecka - nie pamiętam tylko czy tyczy się to również przychodni ale na pewno szpitala i jeśli pediatry na oddziale nie ma to muszą go wzywać nawet w nocy o północy.
Was tym bardziej powinni przyjąć choćby ze względu na tę szczepionkę - nie wiem jak się tam u Was dalej sprawa ma bo nie czytam tu niestety wszystkiego.

Stary 2013-01-04, 11:38   #4224
lipus89
Rozeznanie

Cytat:

Sol a do której przychodni chcesz się dostać ?

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:41   #4225
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Ale mnie ta idiotka w☠☠☠☠.... powiedziała mi, że ona w bólach rodziła, a nie tak jak ja wygodnicka cc
Boże, Ty słyszysz i nie grzmisz
Cytat:
Aaaa kolejna jej mądrość jest taka, że nie mogę jeść maku. Bo ja to mam zapędy ćpuńskie, bo mak ma opium...
Łaaał tłumaczyć, że tylko jedna odmiana maku, która jest zakazana, ale ona mądrzejsza
Brak mi słów
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Przepis super :slina; Ale chyba zrobię go dopiero jak skończę karmić

Z piwem to robię tylko kurczaka na butelce Ale tam się tylko troszkę polewa kurczaka, a alko w piekarniku i tak wyparowuje-ale to co innego niż 2 szklanki dodane do sosu

I pewnie użyję do niego cydru jabłkowego
Ponoć w wysokiej temperaturze procenty wyparowują ale bezpieczniej zrobić po karmieniu
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
wspaniale!

Ty zresztą ją znasz z wątku "walczymy o nasze marzenia"
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Karolinko gratulacje dla siostry!!!!
Dziękuję
Cytat:
super! bardzo się cieszę
Ja też będę ciocią w czerwcu (co prawda przyszywaną, ale to naprawdę bliska przyjaciółka) chłopczyka Dziś poznali płeć
Dzięki
Tobie również gratuluję
Cytat:
Witam

Super! Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Ehhh, trzymam kciuki żebyście się dostali
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 11:52   #4226
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
czasem nie mam jak zjeść

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2013-01-04, 11:53   #4227
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Ad 1. Kurcze długo ten kaszel się ciągnie. Ja bym to chciała, żeby tak ze dwa dni trwał. Nie mogę patrzeć jak moje maleństwo się męczy. Nie wspominając o tym, że im dłużej trwa tym większa szansa na wyklucie czegoś nowego.
Ad 2. Czyli jednak na coś się przydała
długo bo z tym mokrym kaszlem tak jest, głuo sie rozkca a potem odkaszlywanie wydzieliny sie ciągnie:/ ja mysle zeby isc 3ci raz do lekarza, ale teraz tam tyle wirusóe, żeby tam czegos nie złapał

Aga powrotu do zdrowia!

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-01-04 o 11:55
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-04, 12:05   #4228
Soleilka
Zakorzenienie

Lipus my do 1 chodzimy. Jak nas nie przyjmą to zadzwonię po wizytę domową. Stracę kasę, ale trudno się mówi

Bloguję
Stary 2013-01-04, 12:09   #4229
Soleilka
Zakorzenienie

Stwierdziłam, że dzwonię na prywatną wizytę. Nie chcę go telepać przez całe miasto do przychodni z chorymi...

Bloguję
Stary 2013-01-04, 12:12   #4230
Kasik_12
Zadomowienie

cześć

Byłam wczoraj w pracy i co du.. będę pracować na zmiany na stanowisku , które mnie uwsteczni superchce mi się płakać i już w ogóle nie mam ochoty wracać do pracy porażka a i do tego jedna labo dwie soboty w miesiącu...nic tylko się pochlastać ............
mam ogromną motywację na zmianę pracy ...mam nadzieję , że zaproszą mnie na rozmowę kwalifikacyjną do działu o którym Wam wcześniej pisałam.

Mam tak podły humor i do tego jeszcze okres
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości