|
|
#4171 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Dobry wieczór
Byłam dziś u ginki- cytologia na szczęście dobra Postanowiłam na razie nie ujawniać jej moich planów prokreacyjnych na 2014 rok. Dowie się we właściwym czasie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawa dla Marysi ![]() Cytat:
Za każdym razem jest w takim szoku, że nawet się nie krzywi, mimo że przy upadku dość silnie uderza główką w matę.Cytat:
Bardzo Ci współczuję nocnych pobudek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Leoś śpi w swoim pokoju od kiedy skończył miesiąc. Ma przymknięte drzwi, a my w sypialni mamy otwarte. Nad ranem lub rano ( zależy kiedy sie obudzi) wędruje do nas na cyca i potem jeszcze śpimy wszyscy razem. pięknie ![]() Biedna Lu...
|
|
#4172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ad2. Ale starszy (jak przystało na starszego) jest wyrozumiały ![]() Ad3. dlatego słoiczki wydają mi się rozsądnym rozwiązaniem jak się nie ma swoich lub innych pewnych warzyw Ad4. ha, ha, już to widzę, pewnie musiałabym już do pracy wrócić ![]() Jak słodko śpi, mój też tak często w poprzek
|
||
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie ta idiotka w☠☠☠☠.... powiedziała mi, że ona w bólach rodziła, a nie tak jak ja wygodnicka cc
|
|
|
|
#4175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą ona nie powiedziała, że słoiczki są złe i kropka(pytałam o to)- tylko, że jak się ma własne pewne produkty to lepiej samemu zrobić, ale jak się nie ma to lepiej słoiczek niż gigantyczną zmutowaną marchew z marketu. ![]() Ja sama tak robię w swojej diecie- albo sprawdzone źródła, abo jak mam smaka i nie mam skąd wziąć deserek z gerbera
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
niech sie paluje!
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
My tez dzis swietujemy pol roczku!
Najlepsze zyczenia dla Fabisia rowniez! U nas intensywnie, brak czasu na czytanie i pisanie. Jedynie z telefonu pijac kawe w pracy. W pracy leci szybko i przyjemnie. Wracam w podskokach, ale zmeczona, bo jednak cwiczenie umyslu caly dzien, a potem suedzenie z dzieckiem troche meczy. Ale chyba mozna sie przyzwyczaic, ku pokrzepieniu dla dziewczyn wracajacych do pracy. |
|
|
|
#4178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co za bzdury totalne, w życiu by mi nic takiego do głowy nie przyszło
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa kolejna jej mądrość jest taka, że nie mogę jeść maku. Bo ja to mam zapędy ćpuńskie, bo mak ma opium...
Łaaał tłumaczyć, że tylko jedna odmiana maku, która jest zakazana, ale ona mądrzejsza ![]() Idę Was nadrobić |
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z piwem to robię tylko kurczaka na butelce Ale tam się tylko troszkę polewa kurczaka, a alko w piekarniku i tak wyparowuje-ale to co innego niż 2 szklanki dodane do sosu I pewnie użyję do niego cydru jabłkowego
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie!
ooo a co konkretnie widać? wspaniale! śliczna
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten mak niebieski najpopularniejszy w Polsce to przecież nie ten sam od mleczka makowego ![]() Ale mój tata i tak na makowca mówi (w żartach oczywiście) "narkoman"
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie nie zanotowalam.
Chyba w dotyku są jakieś inne- nie wiem ona coś ok 5 tysiącom babek pomagała dzieci do piersi przystawiać, więc chyba wie po czym poznawać.
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam z tym problem jak robiłam te bombki ![]() |
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :pala :Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- aha, zaciekawiło mnie to, bo w sumie nigdy nie zauważałam zmian w piersiach, no chyba, że przed @ trochę pobolewały przy dotyku.
|
|
#4186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Świetna! Cytat:
musicie się porządnie wykurowaćSama pamiętam jak skakałam na tej piłce (jak płakałam z bólu pod prysznicem też )
|
||||
|
|
|
#4187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam taką nadzieję ![]() Ja to nie wiem jak to jest... My będziemy z łóżka do łóżeczka przenosić ![]() Cytat:
![]() A co do baby - Mój też tak robi ![]() Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa co mi powiedzą o tym szczepieniu
|
|||
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, dzisiaj nawet pomyslalam sobie o tej mojej akcji porodowej a glownie o tym jak znudzona zyciem siedzialam o 11:30 na wizazu piszac wam ze urodze za 8 h
dostalam lekkiego przyspieszenia hihi zabawne!!!!! Juz widze miny dziewczyn do ktorych wyslalam smsy z nowina ![]() Wanilko zdrowka! Mandi piekne rekodzielo! Wictoria marian jaki wielki!!!! Sol Fabis wyglada czadersko w wozku i bardzo zmeznial! Karolinko gratulacje dla siostry!!!! Irmusia gratki za wizyte u gin! Ja ide za 2 tyg. Agunia gratki za wage ! Szczepienie porazka! Idziemy za tydzien i tez juz spokoj. Lecim spac! Zajrze jutro w ciagu dnia. Dzieki za zyczenia dla cory! |
|
|
|
#4189 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na poważnie to mała dzisiaj nie bardzo miała wenę na leżenie na macie na brzuszku więc przez to jeszcze nie dostała nowej zabawki. Przez przeziębienie - doszedł brzydki kaszel, dalej ma taki humorek nie fajny.Cytat:
![]() Hehe i po jej takie duże łóżeczko ![]() Cytat:
Cytat:
Super, że wszystko ok.Co do planów prokreacyjnych małż mnie dość często pyta kiedy następne dziecko ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Nie, ale to pewnie przez to, że używałam krótkich szpilek - 13 mm. Wcześniej robiłam próby - zrobiłam 1 bombkę normalnymi szpilkami, one mają 26 czy 28 mm długości. Wtedy mnie palce bolały. No nie wyobrażam sobie, żeby z niemowlakiem nie można było się dostać do lekarza A swoją drogą to pewnie tylko przeziębienie więc na początek i tak dostanie ogólnodostępne leki bez recepty. Kiedy następne podejście? Cytat:
Żadnego włóczenia się po szpitalnym korytarzu przez 20h.
|
||||||
|
|
|
#4190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczna żabka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No nie? Tylko ją tak ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Mandi jutro będę dzwonić. Jak mi powie, że nie ma miejsc, to pojadę z dzieckiem i się wepcham na chama Na weekend mam zostać z kaszlącym dzieckiem? W dodatku ma temperaturę 35,9-36,1 ewidentnie osłabienie jakieś---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Malwina wózek z kartonem (który był ciężki + torba do wózka + ciężka folia przeciwdeszczowa) ważył 12 kg. Nie wydaje mi się być jakiś bardzo ciężki, ale do lekkich spacerówek też nie należy. Kupiłam samą spacerówkę na allegro Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2013-01-03 o 23:31 |
||||
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4192 | ||||||
|
Zadomowienie
|
super!
Ja też będę ciocią w czerwcu (co prawda przyszywaną, ale to naprawdę bliska przyjaciółka) chłopczyka Dziś poznali płeć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy kot ze schroniska czy ze śmietnika, czy od kogoś, kto go nie chce, czy z domu tymczasowego - wybór jest przeogromny, maści, kształtów i charakterów - do wyboru do koloru ![]() No i wiesz, jak coś, to odsyłam do wiersza, który już tu kiedyś wklejałam. Trochę sentymentalny, ale dla mnie, kociary, piękny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(A tak btw to dowiedziałam się, że czekanie z nim do roku nie jest żadnym ogólnoniemieckim zaleceniem, każdy lekarz mówi, jak uważa za stosowne, ale generalnie pediatrzy nieszczególnie się wtrącają do sposobu karmienia niemowląt. To zresztą było JEDYNE zalecenie mojej, wszystkie inne kwestie żywieniowe pozostawia mojemu wyczuciu i natchnieniu ) Z tym mięsem z kurczaka tak myślałam ![]() Sam syf. Na razie nie kupiłam go nawet w formie słoiczkowej, ale kiedyś chyba zacznę, bo przecież nie ruszę z hodowlą w salonie. cudo! ![]() Cytat:
![]() Ech, nie piszcie o porodach, bo znów mi się coś robi, jak tylko widzę to słowo
|
||||||
|
|
|
#4193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla następnej cioci![]() Też mnie ominęło włóczenie się po korytarzach. O 3: 38 byłam na IP, a 7:50 Antek już płakał. ![]() Dzień dobry! U nas mrożenie i picie szałwii trwa... Tylko humor mam lepszy. Właśnie przeczytałam o np rodziny, w jakimś wątku
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-04 o 08:17 |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Mandi, ja za guru wzielam Wanilke i mowilam tz ze marzy mi sie tak duze rozwarcie na wejsciu do szpitala - mialam wieksze ja wierze w zaklinanie rzeczywistosci i moc pozytywnego myslenia!U nas noc ok, tz wstaje codziennie, wiec ja mimo ze sie budze, to szybko zasypiam. Wlasnie jade do pracy. Jutro Bialka Tatrzanska i deska! Juz nie placze rano, ten pierwszy raz byl trudny
|
|
|
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
o to fajnie
![]() Cytat:
u na sten kaszel ciągnie się tydzień juz wiadomo ze coraz rzadziej ale jednak i wciaz drżę żeby sie niz z tego nowego nie wykluło![]() no powiem Ci że pociumkał metki, potem zrobił kupe ją ściskając Cytat:
![]() hej |
||
|
|
|
#4197 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie śpimy od 8. Mały zarządził pobudkę i nie ma zmiłuj, że jeszcze z godzinkę by się pospało ![]() Cytat:
Cytat:
Choć ja sama dla siebie to wolę jednak kupić owoce niż zjeść słoiczek. Jakoś pogryzienie jabłka bardziej do mnie przemawia niż jego niemalże wypicie ze słoiczka ![]() Cytat:
![]() U mnie perspektywa powrotu do pracy wywołuje lekką panikę Ale plan jest taki - pobudki przed 5 rano, ok. 6 wyjazd tak żeby w pracy być na 7. Do 15 praca i powrót tak żeby być w domu przed 16.30. Wiem, że to możliwe ale będę musiała zacząć chodzić spać o 20, razem z młodym ![]() Cytat:
to niemożliwe żeby ktoś być aż tak głupi ![]() (wiem, że piszesz prawdę ale to takie abstrakcyjne....) Jak nie będą chcieli Cię zarejestrować to poproś o odmowę leczenia a piśmie. Nie jest wielki. Tylko taka perspektywa. Maniuś waży ok. 2,3kg czyli tyle ile powinie ważyć królik miniaturka. Cytat:
![]() Co do planów prokreacyjnych to JA ciągle pytam męża czy robimy rodzeństwo dla młodego czy jeszcze czekamy ale jeszcze czekamy...
|
|||||
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
czesc.
Ale mnie łeb boli ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- dzis w koncu mam czas by Was nadrobic, i pobyc z Wami bo tzta nie ma...
|
#4199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą jak się wyjmie coś z kontekstu- to potem ładne kwiatki komunikacyjne z tego wychodzą-" jedna baba drugiej babie".
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-04 o 09:25 |
|
|
|
|
#4200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja nie tutejsza
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Postanowiłam na razie nie ujawniać jej moich planów prokreacyjnych na 2014 rok. Dowie się we właściwym czasie

Ale ten czas szybko mija 

Za każdym razem jest w takim szoku, że nawet się nie krzywi, mimo że przy upadku dość silnie uderza główką w matę.

Przecież przetwory jak robi się to też się "tylko" gotuje i parę lat mogą stać (moja babcia ma kompoty sprzed nawet 10 lat, nie wiem jakie są w smaku, ale ma 

co za bzdury totalne, w życiu by mi nic takiego do głowy nie przyszło
(

:dziekuj e:

noc jak zawsze z dupy, zapisywałam dziś nocne pobudki i 3 razy młody budził się co do minuty po 2 h (+2 razy po godzinie) i jadł tylko 10 min więc od dziś wracam do karmienia na siedząco, pozycja leżąca uzależniła tylko moje dziecko od częstego ssania piersi w nocy, na ograniczenie nocnego wstawania narazie nie mam pomysłu
musicie się porządnie wykurować
szczęśliwie jak ją zaczęłam nosić szybko się uspokoiła, ale sporo dzieci naprawdę długo płakało 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)