|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
z cioci Wikipedii:Szarłat wyniosły (szarłat wiechowaty), zwany też amarantusem, Amaranthus cruentus L. – gatunek rośliny z rodziny szarłatowatych. Prawdopodobnie pochodzi z Ameryki Środkowej, obecnie jest uprawiany w wielu rejonach świata[2].
Amarantus coraz częściej nazywany jest zbożem XXI wieku, ponieważ jego nasiona pod względem najważniejszych składników odżywczych przewyższają nawet pszenicę. Reguluje biosyntezę cholesterolu, co zapobiega chorobom układu krążenia. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, które zmniejszają ryzyko chorób serca i rozwój miażdżycy, a także ma wysoką zawartość białka. Szarłat nie zawiera glutenu, natomiast ma dużo skwalenu – lipidu opóźniającego procesy starzenia, łatwo przyswajalnego żelaza, wapnia i magnezu. Ma też dużo błonnika i znaczną zawartość witamin z grupy D oraz A, E, i C.[3] Mówią na to "złoto Inków". Zdrowsza jest tylko Trawa Abisyńska- ale bardzo cięzko dostępna A popping to ziarno ekspandowane- takie jak dmuchany ryż- tyle, że o wiele smaczniejsze Możesz dodawać do wszystkiego- jogurtów sałatek, ciast, pieczonych jabłek- dużo zdrowia w pigułce ( naturalnej).![]() Jest też z tego mąka. Najłatwiej dostać w Stokrotce, ale w necie też można- w sklepach z żywnością eko.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2013-01-04 o 09:48 |
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
coś czuję że Emil zacznie szybko raczkować
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nel_a dzięki za info odnośnie maty pumcia no ja w niezłym szoku byłam jak dostałam smsa od Ciebie
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mój synek kończy dziś 5 miesięcy ale ten czas leci
|
#4205 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4209 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() obudziłam się z bólem głowy, katarem i zawalonymi oskrzelami ![]() Cytat:
Cytat:
Najlepiej to chyba olać to jej durne gadanieCytat:
Wczoraj już dla świętego spokoju powiedziałam pediatrze, że podaję marchewkę, jabłko, ziemniak (nie miałam ochoty wdawać się w durne dyskusje), to usłyszałam, że już zaraz powinnam dawać żółtko i mięso. Jedyne co mi się spodobało to to, że powiedziała, że niedługo trzeba wprowadzać jedzenie w kawałkach, nie tylko papki ![]() to samo jest przy odstępstwach od siatek centylowych - zaraz panika i doszukiwanie się, bez refleksji, że jest to tylko pewien wyznacznik i odstępstwa od normy mają prawo się zdarzać, a już zwłaszcza, jak dziecko startowało z mocno zaniżonych wagi i wzrostu. Taki terror norm Czasem mam wrażenie, że przez to, że jest taki nacisk na "wyrabianie" tych norm przez dziecko to pediatrzy zatracili własne wyczucie, a może im jest tak wygodniej, nie myśleć, bo przecież mają swoje tabelki wg których jest dobrze albo źle i nie wysilają się, żeby wyjść ponad to i pomyśleć mi to wygląda na uczulenie, ale od czego i co z tym robić nie pomogę. Ja bym to pokazała pediatrze ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- ![]() Nela_a co tam Emil wyprawia, chwal się
|
|
#4210 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam
nocka jak zwykle alee widzę światełko w tunelu, chyba kończymy skok bo raz ze to już 27 tydz wiec najwyższy czas a dwa to Młody pierwszy raz od dawna obudził się spokojnie i gadał do siebie przez pół godz zanim mnie "zawołał"![]() Cytat:
Ty za to jesteś moim w powrocie do pracy, troche jednak Ci tego powrotu zazdroszczę ale tylko trochę:PCytat:
Cytat:
ile? nie wygląda widzę że narzeczona chce dogonić narzeczonego kochanego ciałka nigdy nie za wiele
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-04 o 10:50 |
|||
|
|
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
a dupkę dźwiga już od kilku dni leżąc na brzuszku a dziś ściskał kostkę http://ecsmedia.pl/c/smiki-kostki-gu...ext6113924.jpg jedną z tych i tak nóżkami przebierał, tak się odpychał że poleciał do przodu, był w takim szoku że się rozpłakał
oczywiście ręce mamy zamortyzował "upadek" ale szok był
|
#4214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby przyjęli Was bezproblemowo.Cytat:
Cytat:
Ad 2. Czyli jednak na coś się przydała ![]() Cytat:
![]() Alantanem na pewno nie zaszkodzi, a jak będzie utrzymywać się dłużej to wtedy do pediatry. Moja miała jakąś taką suchą plamkę na buźce. Najpierw jedną potem kilka, a potem jeszcze na udziorkach. Smarowałam linomagiem i nie zeszło. To poszłam do pediatry i dostałam maść na receptę (nie pamiętam nazwy) zeszło po 2 smarowaniach. Z tym, że u nas nie było to uczuleniowe. Nic nowego w tym czasie nie wprowadzałam. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-01-04 o 10:59 |
||||
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Sol, Twoja teściowa przechodzi wszelkie pojęcie
![]() zapędy ćpuńskie
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja już po Lu widzę, że czasem się wydaje, że dzieciaki coś szybko załapią, a one jednak długo sobie umiejętności rozpracowują. Myślałam, że Lu już dawno zacznie raczkować, a tu jeszcze nie, chociaż robi się już bardzo mobilna i naprawdę szybko potrafi się po swojemu przemieszczać. Ale w sumie to dobrze, bo jak już zacznie raczkować, to ja chyba za nią nie nadążę... A już teraz naprawdę muszę mieć oczy dookoła głowy
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego
![]() LadyMagnolia pewnie znasz dużo ciekawych produktów, ze względu na dietę bezglutenową. Czasami zaglądałam do sklepów eko, ale moje zakupy ograniczały się do kupna czarnuszki ![]() I coś na miły początek dnia (nie ważne, że już prawie południe) http://demotywatory.pl/4009921/Gdyby-nie-malzenstwo |
|
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak jak piszesz, najpierw musi rozpracować o co kaman ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
oj tak, i czasem mam rażenie że za dużo mojemu wytykam - więcej luzu
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przyjęli nas, nie ma miejsc... Będę dzwonić po 14 do lekarki, albo ma nas przyjąć albo niech do mnie przyjedzie
![]()
|
|
|
|
#4220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale polecam też mąką gryczaną- jest świetna jako dodatek do kluch i do pierogów ze szpinakiem i serem ![]() Mąka migdałowa podobno jest dobra do ciast- jeszcze nie próbowałam. Mam książkę w której do wszystkich przepisów używa się maki z cieciorki albo ryżowej, ale nie mialam jeszcze okazji wypróbować, bo nabyłam w ciąży, a większość tych mąk jest dość ciężka w obróbce. Jak się jednak wie co i jak to pyszności wychodzą. ![]() A co do demota ![]()
|
|
|
|
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuję bólu głowy Nie chcę wychwalać mojej pani pediatry ale... nigdy, ale to nigdy nie skomentowała ani tego jak karmię, ani czym (takie mm czy inne). W środę na szczepieniu o tym, że rozszerzam dietę małego sama jej powiedziałam bo nawet nie zapytała. A jak jej powiedziałam o tym to odpowiedziała - aha, i jak idzie? Co do siatek centylowych to co prawda w nich zaznacza ale tylko mówi który centyl i tyle, nic więcej. Może dlatego, że mały jest dokładnie na 50 centylu ![]() Nie twierdzę, że trafił mi się pediatra anioł ale chyba nie mam na co narzekać
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A u nas wciąż próby wstawania- jak się podciąga do siadanie- to od razu by chciał na proste nogi. No i zdrowiej. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- proszę ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- A właśnie agunia kupiłam krzesełko z tej samej firmy co Ty. Teraz czekam na kuriera.
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Was tym bardziej powinni przyjąć choćby ze względu na tę szczepionkę - nie wiem jak się tam u Was dalej sprawa ma bo nie czytam tu niestety wszystkiego.
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
Sol a do której przychodni chcesz się dostać ?
|
|
|
|
#4225 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ty zresztą ją znasz ![]() Dziękuję Cytat:
Tobie również gratuluję ![]() Super! Wszystkiego najlepszego Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4226 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga powrotu do zdrowia! Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-01-04 o 11:55 |
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Lipus my do 1 chodzimy. Jak nas nie przyjmą to zadzwonię po wizytę domową. Stracę kasę, ale trudno się mówi
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdziłam, że dzwonię na prywatną wizytę. Nie chcę go telepać przez całe miasto do przychodni z chorymi...
|
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
cześć
Byłam wczoraj w pracy i co du.. będę pracować na zmiany na stanowisku , które mnie uwsteczni super a i do tego jedna labo dwie soboty w miesiącu...nic tylko się pochlastać ............mam ogromną motywację na zmianę pracy ...mam nadzieję , że zaproszą mnie na rozmowę kwalifikacyjną do działu o którym Wam wcześniej pisałam. Mam tak podły humor i do tego jeszcze okres
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

bo ja nie tutejsza 
Możesz dodawać do wszystkiego- jogurtów sałatek, ciast, pieczonych jabłek- dużo zdrowia w pigułce ( naturalnej).

ale ten czas leci

Najlepiej to chyba olać to jej durne gadanie

Na weekend mam zostać z kaszlącym dzieckiem? W dodatku ma temperaturę 35,9-36,1 ewidentnie osłabienie jakieś
Żeby przyjęli Was bezproblemowo.
chociaż ja już po Lu widzę, że czasem się wydaje, że dzieciaki coś szybko załapią, a one jednak długo sobie umiejętności rozpracowują. Myślałam, że Lu już dawno zacznie raczkować, a tu jeszcze nie, chociaż robi się już bardzo mobilna i naprawdę szybko potrafi się po swojemu przemieszczać. Ale w sumie to dobrze, bo jak już zacznie raczkować, to ja chyba za nią nie nadążę... A już teraz naprawdę muszę mieć oczy dookoła głowy