|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Marudziara
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
Witajcie
![]() ![]() Moja dieta opiera się na siemieniu lnianym na czco, owsiance na śniadanie ... całkowitym odrzuceniu pieczywa i słodyczy, to tak ogólnie, a reszta wyjdzie w praniu ![]() Ogólnie o mnie mam 26 lat i zajmuję się wszystkim ![]()
#482 |
Raczkowanie
|
To znów ja
![]() Z ciekawości obliczyłam BMI swojego chłopaka ![]() Ma 23 lata i waży 80 kg na 175 cm wzrostu. I wyszło,że ma nadwagę O.o A On chudy jest.. cały jest jak moja noga O.o Wiec gdzie ta nadwaga ![]()
#483 | |
Marudziara
|
Cytat:
![]()
![]() |
#484 |
Wtajemniczenie
|
Wilczyca bo nie za wysoki jest ten Twój facet, stąd pewnie taki wynik. mojemu wyszła norma na dolnej granicy
![]() ![]() ![]() tajemnicza Mandragona witaj ![]() chyba sie wybiorę do spania ..ale się jeszcze zastanowię ![]() Dobranoc ![]() ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-01-03 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Obudziłam się wcześnie dziś ale nie mogę się wcale ruszać, każdy drobny ruch to nie lada wysiłek. W sumie to moja wina bo odpuściłam ćwiczenia na jakiś czas i teraz muszę przyzwyczaić mięśnie ![]() Planowane menu na dziś: I kiwi + wiśnie mrożone + jogurt naturalny 1 % + otręby pszenne + śliwki suszone + żurawina suszona + orzechy włoskie + pestki słonecznika II pieczywo ciemne z pastą (twaróg, łosoś wędzony na zimno, śmietana 10 %, natka pietruszki, papryka czerwona) + ogórki kiszone + pomidorki koktajlowe III surówka (seler, jabłko, rodzynki, śmietana 10 %) IV pulpety w sosie pomidorowo - pieczarkowym V może znów pasta jak na śniadanie Mika witamy w naszym gronie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wilczyca słonecznik jest bardzo wartościowy i jak najbardziej możesz go wdrożyć do Swojej diety. Także pestki dyni czy orzechy. Nawet łyżka dziennie wspomoże odchudzanie, możesz go dowolnie dorzucać do posiłków. Cytat:
![]() Od strony wartościowej posiłków tak mniej się znam ale smakowo mnie odpowiada jak najbardziej ![]() Cytat:
Poza tym ja bym z ciemnego pieczywa nie rezygnowała bo dostarczasz organizmowi przy okazji błonnika. A czym go chcesz zastąpić sztucznym pieczywem chrupkim czy nadmuchanymi krążkami ryżowymi ?? Jakby, któraś miała ochotę poskakać to od poniedziałku w Biedronce będą skakanki z licznikiem za 15 zł o ile dobrze pamiętam. Będą też rowerki stacjonarne, tylko nie wiem jakiej jakości, na zdjęciu nieźle się prezentują. Czarownico nasza a gdzie Ty się zapodziałaś ?? Tylko nie mów, że znów w wir pracy się rzuciłaś ![]() Lecę szykować jedzenie do pracy i jeszcze wrócę trochę poleżeć ![]() ![]() Miłego Dnia ![]()
I start: 7 maja 2012 II start: 31 lipca 2014 ......... 134,9 1 stycznia 2015..........121,9 6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 - 120 - 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80 Edytowane przez Marina__ Czas edycji: 2013-01-04 o 04:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- na sniadanie machnęłam tosty z siemieniem co chyba było błędem, bo nie mam II sniadania a nie chce za duzo chleba jeść ![]()
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Wilczyca....wg mnie słonecznik tylko wspomaga odchudzanie, ma dużo cennych właściwości.
Ja dziś 2 kilo mniej ![]() Tyle piszecie że nie ogarniam wszystkiego, kto, co, kiedy z kim....... |
![]() ![]() |
![]() |
#488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale waga jest w ogóle nie miarodajna http://zosia5.samosia.pl/47ac71dd45a...ygl%C4%85d.jpg ide się mierzyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
Witam!
A mnie w nocy w końcu okres nawiedził i boli ![]() Scio czysta prawda, waga nie jest miarodajna, najlepiej mierzyć obwody ciała ![]() Pamiętam, że jak ważyłam 72kg przy moim 164cm wzrostu, to całkiem nieźle wyglądałam i nikt nie wierzył, że ważę ponad 70kg każdy dawał mi ok. 60kg, no a wg BMI miałam nadwagę. Niestety BMi nie uwzględnia kto jaką ma posturę ciała, czy ma drobniejsze kośći czy bardziej masywne, ja należę do tej drugiej kategorii kości bardziej masywne i szerokie w dodatku, plusem tego jest to, że pomimo róznych wypadków, nigdy żadnej kości nie złamałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
dzieńdioberek laseczki
![]() Marinka co do kalorii , nei wiem licznik pokazuję dobrze , a zasuwałam na najniższym obciazeniu az sie dymiło hehe wiec raczej dobrze. na orbim robie 400/500 kcal w 50min. zreszta kalorie nie sa tak istotne ![]() na szczęscie nic mnie nei boli więc dzis powtórka z rozrywki ![]() ![]() miłego dzionka dla wszystkich , ja zabieram sie za śniadanko ![]() ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-01-04 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
Ja wczoraj poćwiczyłam na piłce którą kupiłam w lidlu i dziś czuję że mam pare mięśni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Wtajemniczenie
|
Mysiunia to jesteś niezniszczalna
![]()
#493 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chciałam zrobić dziś sobie na obiad ziemniaczki z rozmarynem, ale nie wiem czy to dobry pomysł na diecie. Zapiekane w piekarniku oczywiście, no ale z odrobiną oleju, co by się nie spaliły. Będzie okay? |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Przyczajenie
|
Kilka razy próbowałam różnych diet, była zwykła MŻ, Dukan - po tygodniu przestałam, ponieważ źle się czułam na niej.
Teraz mam postanowienie noworoczne, które mnie dodatkowo dopinguje: 1. w maju idę na komunię - trzeba dobrze wyglądać, 2. w czerwcu idę na wesele - trzeba wyglądać szałowo, niech im gały wyjdą, a co ![]() 3. w maju rozstałam się z chłopakiem (ale to nie z powodu mojej wagi, ja mu się taka podobam), więc trzeba zwabić następnego ![]() 4. muszę mieć lepsze samopoczucie i żadnych dolegliwości: nadwaga -kręgosłup 5. znaleźć pracę, widzę że przez pryzmat wyglądu jestem dyskryminowana ![]() To tylko kropla w morzu potrzeb, tylko najgorzej jest się zdyscyplinować kiedy jadło się wszystko prawie bez umiaru. Widzę, że bierzecie to wszystko na spokojnie, nie ma żadnego katowania się przez pół dnia bo zjadłam mały kawałeczek czekolady albo ciastka. Czytając inne fora można się zdołować, a wy jesteście super, wesołe i na prawdę naj naj naj ![]() Ehhh nie będę więcej słodzić(przynajmniej na razie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Marudziara
|
Mój dzisiejszy jadłospis
![]() śniadanie mała bułeczka grahamka (mama przyniosła świeże z piekarni nie mogłam się oprzeć ) ![]() II śniadanie: jabłko i bułka szpinakowa obiad : ryba na parze z surówką kolacja serek wiejski Jeśli chodzi o wagę podam w poniedziałek ![]() Chociaż byłam dzisiaj na zakupach w lumpeksie i utopiłam się w spodniach 48, więc już sama nie wiem ![]()
#496 |
Zadomowienie
|
Mika bo tutaj każda odchudza się dla samej siebie, a wpadki są wliczone w odchudzanie i nie ma co nad nimi lamentować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() @ daje mi porządnie w kość, chciałam ćwiczyć, ale z tego bólu to mam nawet problemy z poruszaniem się, nawet jeść mi się nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Witam!
Wstałam po 12 ![]() Od czasu jak R jest chory śpimy do 12-13 ![]() Na śniadanie pół makreli plus kromka chleba ![]() Ale prawie zjedzone na siłę,bo nie byłam głodna ![]() Jeśli mówicie,że mój jadłospis na dziś ma za mało węgli to dodam ziemniaki do obiadu ![]() Powiem Wam,że skóra na udach zrobiła mi się taką napięta po rowerku ![]() Teraz chciałabym zrobić coś z ramionami bo mam takie męskieee ![]() Jak R w końcu pójdzie do pracy to wezmę się za brzuszki i skalpel a ograniczę rowerek ![]() A co do BMI R,to On jest chudy.. Jedynie ma dobrze wyrzeźbioną górną partie ciała i chyba to tyle waży.Bo nie chciałabym by był chudszy ![]() Pozdrawiam i miłego dnia życzę ![]()
#500 |
Wtajemniczenie
|
ja juz po zakupkach , znów dokupiłam rybek
![]() ![]() Mika bo nie chodzi o głodzienei i dołowanie sie, trzeba schudnac ale z głowa , w koncu jakby nei było całe życie na diecie nie bedziesz ( na wodzie i serkach light ![]() ![]() ![]() Mysiunia moja piłka też biedna nie wyćwiczona, raczej za siedzisko służy ostatnio, ale od dzis zamierzam nóżki sobie ćwiczyć na niej co by piękne i gibkie były ![]() Wilczyca skoro Twój facet ma dobrze rozbudowaną klatę wiec masz odpowiedz co do wagi , mieśnie sa cięższe od tłuszczu ![]() mój mężulek sobie dziś drążek kupił i będzie się huśtał hehe ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-01-04 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Doczytałam się na ulotce witaminy B1, że picie herbaty jest niewskazane podczas zażywania owej witaminy
![]() Nawet zielonej nie można pić? ![]() ![]() Ale powiem Wam, że grejfruty drogie! ![]() ![]() A jeszcze wychodząc z Tesco miałam mały problem z kluczykami do auta ![]() ![]() Innego wyjścia nie było.. ![]() a tak w ogóle mam pytanie odnośnie węglowodanów...jakiej granicy powinno sie trzymac na diecie? chodzi mi o limit dzienny ![]() ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-04 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
do szkoly wzielam grejfruta :P mialam takiego pecha rano, spoznic sie na pierwsze zajecia na kolosa o 40 minut umiem tylko ja
![]() ![]() ![]() Na obiad wsunęłam dwie łyzki bigosu (tata mi łaskawie zostawił :P a słone jak nie wiem, az mnie jezyk szczypał! Chyba muszę częściej wyręczać główną kucharkę..) i poł woreczka ryzu z gotowanym cyckiem ![]() ![]()
#503 |
Wtajemniczenie
|
tak sobei poczytałam z ciekawości o tych mieśniach ii ....
WTOREK, 5 CZERWCA 2012 Stwierdzenie, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz jest powszechnie słyszane i powtarzane wśród od odchudzających i ćwiczących. Istotne jest tutaj dodanie jednego elementu aby to zdanie miało sens, ponieważ mięśnie wcale nie są cięższe niż tłuszcz. 2kg mięśni jest równe 2kg tłuszczu. Co istotne i czego brakuje w tym zdaniu to podkreślenie, że mięśnie mają po prostu większą gęstość wagowo i ta sama waga po prostu zajmuje mniejszą objętość. Czyli poprawnie byłoby stwierdzić, że taka sama waga mięśni zajmuje mniejszą przestrzeń niż tkanka tłuszczowa. Według wikipedii różnica między pomiędzy gęstością tych dwóch tkanek wynosi około 20%, czyli dużo mniej niż powszechnie szacujemy. Pytanie jest jak te 20% wpływa na realne wymiary. Gdy zastąpimy 2kg tłuszczu 2kg mięśni wymiary będą oczywiście mniejsze, ale czy będzie to 20% mniej? Raczej nie. Głównie dlatego, że inne tkanki takie jak kości czy organy również podlegają mierzeniu. Co prowadzi do wniosku, że miara danej części ciała nie jest determinowana wyłącznie przez ilość tkanki tłuszczowej czy mięśni. Prawda jest taka, że podczas redukcji ciężko jest zyskać jakąkolwiek masę mięśniową. Dotyczy to głównie kobiet, u których podczas odchudzania nabyta tkanka mięśniowa ma tak znikome znaczenie, że nie wpływa w żaden sposób na wagę czy rozmiar. Dlatego stwierdzenie, że zyskaliśmy mięśnie kosztem tłuszczu i z tego powodu waga nie spada jest tylko naszym niesłusznym racjonalizowaniem zastoju i braku efektów. Oczywiście waga lubi stać w miejscu lub fluktuować, ale wymiary przy redukcji powinny się zmniejszać. A jak to jest z jednoczesnym odchudzaniem i budowaniem masy mięśniowej? Dla wielu ludzi taka koncepcja jest nierealna z powodu kilku błędnych założeń (więcej ćwiczyć, mniej jeść) : 1) aby zbudować mięśnie potrzeba nadwyżki kalorycznej 2) aby schudnąć potrzeba deficytu kalorycznego 3) nie można jednocześnie mieć nadwyżki i deficytu kalorycznego ad1. Badania wskazują, że przy lekkim deficycie kalorycznym możliwe jest zyskanie masy mięśniowej. ad2. Odchudzanie według wielu opinii wymaga deficytu kalorycznego, ale nie musi to być nieustanny deficyt. Pomocne tutaj jest stosowanie takiego zygzaka kalorycznego, który rozróżnia kalorie spożywane codziennie (raz deficyt, raz nadwyżka), ale w tygodniowym rozliczeniu nie jest to zachwiane w żadnym kierunku. Istotne jest tutaj podkreślenie, ze deficyt kaloryczny nie jest konieczny aby zgubić tłuszcz, jest konieczny aby zmniejszyć wagę (strukturalną). na czym nie powinno nam zależeć. ad3. Nie można jednocześnie...ale też nie trzeba. Nie jest nawet konieczne manipulowanie kaloriami aby schudnąć z tłuszczu oraz zyskać masę mięśniową. To co jest istotne to przede wszystkim sposób w jaki jemy i ćwiczymy. I tutaj należy wyodrębnić dwa kluczowe składniki, które zapewnią sukces: białko spożywane regularnie oraz trening siłowy o maksymalnym obciążeniu. Celem jest zużywanie coraz więcej zasobów energii (głównie w postaci glikogenu zmagazynowanego w mięśniach) oraz stopniowe zwiększanie tych poziomów i wrażliwości insulinowej, tak aby glukoza miała problemy z odkładaniem się w postaci tkanki tłuszczowej. Podsumowując: jak zawsze liczy się jakość jedzenia, podobnie jak w kwestii zdrowia to co istotne to reakcje hormonalne, które zachodzą po treningu i po posiłku i to one decydują o efektach odchudzania i ćwiczeń. Stosowanie diet niskokalorycznych nie spowoduje utraty tłuszczu, tak jak nadwyżka kalorii nie spowoduje przyrostu masy mięśniowej w momencie gdy nie zadbamy o to co jemy. Kobiety z kolei nie powinny się obawiać przyrostu masy mięśniowej po treningu siłowym. Jest on niezbędny dla uzyskania ładnej kompozycji ciała. I niestety nie istnieje coś takiego jak zmiana tłuszczu w mięśnie, to są zupełnie inne tkanki i mechanizmy, więc jeśli nasze wymiary nie spadają należy szukać przyczyny w diecie.
![]() |
#504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha no i ładną miałaś przygodę, na szczęście się znalazły, a poszewkę można zszyć jeśli pocięłaś w jakimś miejscu łatwym do zszycia:P ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- i juz wszystko wiemy o dietach i tkance miesniowej.. wiec trzeba jak hardkorowy koksu... najpierw 'robic mase' a potem 'rzeźbe' hahaha czyli0 jesc kurczaki na kilogramy i spedzac w silowni polowe zycia w moim przypadku T.T
![]() |
#505 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W Carrefour grejpfruty są za 2,4 za kg ![]() Nie zjadłam obiadu ![]() Jestem chora i miałam 39 stopni gorączki.. dopiero jak wypiłam Coldrex to poczułam się lepiej ![]() I chyba wezmę się za obiad,choć głodna nie jestem ale zjeść coś trzeba bo w nocy jak mnie głód złapie to nie powstrzymam go ![]() Na kolację zjem jogurt.Wiem,że mój jadłospis dziś ubogi,ale nie mam sił na jedzenie i ćwiczenia. ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano to wiadomo, na redukcji spalamy tłuszcz i spąd tłuszczu wyłażą mięśnie, a ćwiczenia są w celu ujędrnienia ciała, no i ujemnego bilansu. A zeby wyrzeźbić trzeba przynajmniej 300 kcal mieć nadwyżki. No i kobiety nigdy nie osiągną takiej masy mięśniowej jak faceci, musiałyby się szprycować, nawet laski z bikini fitness nie wyglądają tak jak na co dzień, przed zawodami odwadniają się i odtłuszczają na maksa mocno redukcyjną dietą. Oglądałam w Pytaniu na ś taką fitneske natalia gacka na zawodach masakra, nie podoba mi się, ale w studiu już fajna zgrabna laska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobra i woda na początek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ilości węgli to wylicza się z wagi ciała i jakoś do kaloryczności dziennej ale ja na to uwagi wcale nie zwracam ![]() ![]() Cytat:
Wiadomo, że to nie są takie mięśnie, bicepsy jak u faceta bo to nie o to chodzi, ukształtowała się sylwetka i zaczyna przypominać normalną postać a nie wielki antałek z oponkami ![]() Jak na mój gust to artykuł dotyczy bardziej takiego nabierania masy jaki jest w przypadku facetów konkretnie trenujących na jej przyrost. Oni rzeczywiście aby ją zrobić muszą o wiele więcej jeść niż inni, mieć nadwyżkę energetyczną. Jak pójdę dziś na zajęcia to jak będzie trener od kulturystyki to zapytam, bo wcześniej mi mówił, że dzięki ćwiczeniom schudnę a i mięśni mi przybędzie(chodzi oczywiście o ćwiczenia na wzmacnianie a nie samo cardio), które z kolei powodują szybsze spalanie.
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
I zmierzyłam się dziś od zeszłego tygodnia w biodrach spadło 1 cm, w talii - 3 cm, brzuch (-4cm) reszta bez zmian
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
a ja dostalam to cale hula hop.. i sama nie jestem pewna czy dziadostwa nie odeslac :P nie dosc ze ma jakies 1,2m rednice to jeszcze jest ciezkie, niewygodne (nie ma normalnych wypustek tylko jakieskolce plastikowe O.o), za wielkie wg mnie na moja sylwestke i przede wszystkim z gów.... ekhem plastiku, czyli jak mi upadnie na panele jeszcze ze trzy razy to sie rozleci.
#510 |
Zakorzenienie
|
gorzala ale pomyśl czy opłaca się w ogóle odesłać. To jest dość duży przedmiot i wysyłka nie będzie tania a Sprzedawcy zazwyczaj zwracają tylko koszt towaru. Koc podkładaj aby się nie rozpadło
![]()
I start: 7 maja 2012 II start: 31 lipca 2014 ......... 134,9 1 stycznia 2015..........121,9 6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 - 120 - 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80 Edytowane przez Marina__ Czas edycji: 2013-01-04 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.