|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Cytat:
![]() jak piszesz o rzęsach to przypomniało mi się ze chcę się nauczyć malować oczy mam juz zakupione 2 paletki sleeka a teraz czekam na pędzelki do oczu z ecotools zamówione na zbiorowych zamówieniach Podpatrze coś na YT i blogach i może poczynię jakieś postępy bo na razie mój makijaż jest bardzo początkujący
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Moje postanowienia to: ograniczenie słodyczy (pochłaniam ich ogromne ilości), ogólnie zdrowsze odżywianie, ćwiczenia, wydawanie mniejszej ilości kasy na pierdoły, projekt denko jeśli chodzi o kosmetyki i systematyczne wizyty u dentysty.
|
|
|
|
#4744 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
a soczewy polecam najserdeczniej
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuję pozbyć się niepotrzebnych rzeczy, książek. Wprowadzić projekt denko w kosmetykach, herbatach, kawach.
Skończyć czytać Harrego Pottera po angielsku (dziś skończyłam piąty tom). Kontynuować naukę dwóch języków. I ograniczyć wydawanie kasy na pierdoły.Aaaa i najważniejsze. Zrobić kilka zaległych badań. I zrobić sobie nowe okulary (niestety to mnie szarpnie po kieszeni - ok. 1,5 tys Ja zrezygnowałam z pierwszego. Potem chciałam zamówić coś innego ale kod już nie działał więc niech się wypchają. A Ty nadal czekasz? ![]() Cytat:
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Muszę mało kupować, bo wolno zużywam i w przeciwnym razie pewnie bym kosmetykami zarosła Hos - fajna zmywarka
|
|
|
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Widzę Wasze bilanse ale już niestety nie mam czasu dokładnie komentować, więc powiem tylko, że niektóre z Was mają całkiem ładne wyniki i takich życzę wszystkim na ten nowy rok. ![]() Hosenko... ale zbiór. ![]() U mnie na szczęście od dłuższego czasu jest spokój, kupuję bardzo mało, a teraz nawet wycofałam się z Avonu, bo choć zamawiałam dla siebie niewiele, to często brałam coś bo mi się podobało, a nie dlatego że było potrzebne. Ogólnie czas na zmiany. Postanowień i marzeń mam wiele, z takich najbardziej codziennych to zmiana pracy, ćwiczenia, mniej słodyczy, wcześniejsze chodzenie spać i powrót do angielskiego.
|
#4748 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro obejrzę foty na blogu, bo zaraz już idę spać ![]() To samo sobie pomyślałam ![]() Cytat:
Ile dałaś na polskie? Cytat:
Ale jest dobrze.Ładnie Ci poszło w grudniu ![]() W bilansie rocznym ogólnie prawie na zero, ale z każdym rokiem masz ogromny postęp w wydatkach, gratulacje! Zbiór nadal masz dość spory, no i te 126 sztuk próbek - czemu ich nie zużywasz? Cytat:
![]() Ja też nie przepadam Lubię z klapką. Ostatnio też spodobały mi się rozsuwane.Cytat:
Ale zawsze da się jeszcze popracować nad ilością.Cytat:
Chciałabym tyle wydawać w rok No ale z drugiej strony, to nie jestem w stanie pojąć, jak można tak mało zużywać
|
||||||
|
|
|
#4749 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chwali się taką decyzję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jaką Ty masz wadę wzroku? Na żadnych zdjęciach nie jesteś w okularach Ja decyzję zmiany okularów na soczewki uważam za jedną z najlepszych w moim życiu.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w zasadzie postanowień wielkich nie mam, bo wiadomo, jak to z nimi bywa Chciałabym się więcej ruszać, szlifować angielski, przypomnieć sobie niemiecki, wydawać mniej kasy na pierdoły i oczywiście doprowadzić zbiór kosmetyczny do idealnego stanu. Mam też dwa cele - dostać awans w pracy i zamieszkać z TŻ-em ![]() Jeśli chodzi o zużycia i zakupy, to póki co poszedł mi żel do golenia i Nail Tek. A kupiłam odżywkę do włosów, bo obecna mi się kończy i żel do golenia. Pierwszy raz zdarzyło mi się, że od nowości żel nie chce lecieć z opakowania Mama oddała mi krem Bandi z trzema kwasami, ten co zamawiałyśmy 2 za 1, bo jest dla niej za mocny. Poza tym nadal czekam na wygrane kosmetyki z L'Oreala i puder Celii. No i już dawno powinien mi dojść olejek Sesa, a jak go nie było, tak nie ma dalej |
|||||
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się opamiętamy w tym roku Ale z drugiej strony udało nam się juz zaoszczędzić na kilku przesyłkach
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już moje plany noworoczne zaczęłam realizować i dziś poszłam na badanie hormonów tarczycy. ![]() Z jednej strony zaoszczędziłyśmy a z drugiej może bym zrezygnowała/odłożyła na później jakbym miała zapłacić cale koszty.
|
|
#4752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno wyjdzie to na plus jesli chodzi o ilosc kosmetykow Cytat:
![]() ogolnie to moje perypetie ze wzrokiem zaczely sie od operacji na zeza w wieku 6 lat, potem nosilam dlugo plusy az do gimnazjum, potem juz wogole nie musialam nosic a teraz przerzucilam sie na minusy (na patrzenie na daleko) no i przez wieczne czytanie wzrok znow mi sie popsul ![]() widze ze postanowienia mamy podobne wiec...do roboty ![]() znalazlam fajny watek, dopiszecie swoje hity i kity 2012? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664094 Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-01-04 o 11:17 |
||
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na swoje wydałam 1000 zl i jeszcze musiałam 3 tygodnie na nie czekać![]() Co do postanowień to ja bym chciała w tym roku ruszyć porządnie z pisaniem magisterek. Popracować nad francuskim i angielskim. Zaliczyć wszystkie ( albo większosć) róznic programowych Standardowo schudnać co mi się nie udaje![]() I pozbyć się zapasów kosmetycznych A jeszcze jakby się udało popracować nad moim bałaganiarstwem to już w ogóle cud![]() Wyrzuciłam wczoraj krem do stóp z ABE. Kupiłam go pod koniec sierpnia i był naprawdę super( miałam dwa opakowania) jedno zużyłam wtedy teraz mi została połowa drugiego ale zostaje mi na stopach biały lepki osad (?) do tego zapach początkowo był ładny zielona herbata a teraz smierdzi
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam duza wade wzroku (minusy), i wydaje na szkla plus najtansze oprawki ponad 1000 zl ;(
Wczoraj zrobilam remanent w kolorowce, wywalilam duzy wor staroci przeterminowanych, od razu lepiej
|
|
#4755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() masakra jakaś a remanent zrobiłam kilka dni przed świętami i od razu większe luzy
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazałam na logu moje lakierowo-kredkowe zakupy.
Po weekendzie zrobię zdjęcia kolorówki - mam ok 120 sztuk (bez lakierów)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-01-04 o 13:21 |
|
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie mam problemu z przechowywaniem , te które najczęściej używam (aktualnie 4 butelki) trzymam na półce w łazience a reszta w 2 twardych koszyczkach w szafie,próbki trzymam w pudełku po zestawie perfumowym
|
|
|
|
#4758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie też mnie to zastanawia Bo ja nawet jak nie mam czasu na balsamowanie czy maseczkowanie i te produkty mi nie idą, to przecież np. żel pod prysznic czy szampon musi się kończyć ![]() Zrobiłam rozdanie na blogu - do wygrania najnowszy krem DLA do rąk na naparze z babki płesznika (może któraś z Was się skusi: klik) Chciałam zrobić zdjęcia całej pielęgnacji, ale jakoś nie mam kiedy Jutro idziemy z TŻ na Hobbita. Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2013-01-04 o 15:09 |
||
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DLA - mam ciarki na samo wspomnienie o tej marce brrr. Też się wybieramy z TŻ na Hobbita, ale nie mamy bliżej określonego terminu ze względu na moje studia ![]() Zużyłaś So Elixir edp czy edt? Mam obie wersję ale te edp mam na specjalnie okazje
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zużyłam edp
|
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że styczeń będzie bez zakupów (myślę tak na początku każdego miesiąca
), polecacie? 200 ml za 19,99 zł opłaca się kupić? ![]() I jeszcze krem z kwasem migdałowym Pharmaceris T zaczął mi wczoraj prychać i skończę go w szybkim tempie, więc już 40 zł mogę zarezerwować na zakup kolejnego opakowania. ![]() Na Choisee dalej czekam. Napisałam im w środę w nocy maila, że zamówienie wisi od 10.12 i nie zmienia statusu i zaraz rano w czwartek odpisali, że przepraszają, ale w natłoku wysyłek moje im umknęło, że już wysyłają i mam sobie coś wybrać w ramach przeprosin. ![]() Koshatka, nie dałam rady dotrzeć dzisiaj na pocztę. W poniedziałek na pewno wyślę, mam nadzieję, że się nie gniewacie.
|
#4762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tymi zakupami to jakaś tam mała oszczędność jest, zwłaszcza tam gdzie uda się zupełnie uniknąć kosztów wysyłki, ale takie miejsca rzadko się trafiaja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieniądze doszły?
|
|
#4764 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
i zajęło mi to ponad rok
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wersję francuską Mikołajka będę czytać jakieś 10.
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jakieś podkradam i też jestem zadowolona. Odpowiednio miękkie, trwałe, intensywne kolory, tanie i łatwo dostępne (przynajmniej dla mnie - wyspa GR jest w CH, w którym pracuję). ![]() Doszły.
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko super ta zmywarka
malutki pobór prądu i wody ja tam uważam że przy dwóch osobach zmywarka owszem nie jest koniecznością, ale jak rodzina większa to się jest bardzo przydatna wrzucam naczynia i co drugą noc, kiedy jest druga taryfa prądu, włączam a rano wyciągam czyste jak jest teściowa to broń boże, zmywarka tylko od święta, bo szkoda prądu (za który płaci TŻ i on nie broni włączania zmywarki) a w zlewie nic nie może stać ![]() u mnie styczeń na razie jeszcze bez zakupów, podsumowania grudniowego i rocznego też jeszcze nie robiłam bo jakoś tak nie ma kiedy
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

mam juz zakupione 2 paletki sleeka a teraz czekam na pędzelki do oczu z ecotools zamówione na zbiorowych zamówieniach 
a soczewy polecam najserdeczniej
Skończyć czytać Harrego Pottera po angielsku (dziś skończyłam piąty tom). Kontynuować naukę dwóch języków. I ograniczyć wydawanie kasy na pierdoły.
I zrobić sobie nowe okulary (niestety to mnie szarpnie po kieszeni - ok. 1,5 tys 

a remanent zrobiłam kilka dni przed świętami i od razu większe luzy