MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-04, 14:25   #4621
bzinka
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Biorę Prenatal Classic rano po śniadaniu. Zawsze na pełny żołądek i popijam by nie mieć wrażenia, że siedzi mi w gardle. Brałam czasami wieczorem, ale nie miałam żadnych skutków ubocznych typu problemy ze snem itp. Może to, że dlugi czas brałam różne witaminy czy to Bellissę czy inne, to organizm mi się przyzwyczaił )
Ja biorę codziennie Femibion 2 rano, czasem na czczo, nigdy go nie czuję. Do tego 3 razy dziennie Magne B6, nie w jakiś stałych godzinach, jak tam mi pasuje.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
A tak w ogóle dziewczyny - to boli mnie cały dzień kręgosłup w części lędźwiowej. ani leżeć ani siedziec... mogę na noc posmarować jakąś maścią przeciwbólową czy nie bardzo? albo amolem?
Tez tak mam. Tylko u mnie nie kręgosłup, tylko ból promieniuje jakby od kości ogonowej na pośladki. Smaruję czasem maścią KUR-A-SAN niemiecką.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 14:34   #4622
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle dziewczyny - to boli mnie cały dzień kręgosłup w części lędźwiowej. ani leżeć ani siedziec... mogę na noc posmarować jakąś maścią przeciwbólową czy nie bardzo? albo amolem?
Ja w I trymestrze wylądowałam z okropnym bólem połowy pleców i ręki u lekarza na nocnym dyżurze i przepisał mi maść Arcalen, smarowałam przez 2 noce i przeszło.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 14:39   #4623
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja w I trymestrze wylądowałam z okropnym bólem połowy pleców i ręki u lekarza na nocnym dyżurze i przepisał mi maść Arcalen, smarowałam przez 2 noce i przeszło.
ja mam dokładnie ten sam problem, tylko u mnie dochodzi jeszcze okrutny ból pośladków/ kości ogonowej ... dramat... poruszam się jak paralityk

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

aaaaaaaaa... widziałyście to???!!!

http://wiadomosci.onet.pl/wideo/powi...,103900,w.html
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 14:40   #4624
11022011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!

Podczytuję Was ale nie piszę bo się pochorowałam straszny kaszel mnie męczy, a jeszcze przy okazji szukania naturalnych sposobów pozbycia się go wpadłam na wpis jakiejś dziewczyny, że ona przez kaszel dostała skurczy i urodziła w 32 tyg no i mam stracha, bo jak kaszle to ąz mnie brzuch boli. wczoraj wieczorem latałam co pól godziny do łazienki, chyba to malutki tak mi naciskał na pęcherz, boję się że może się obniża i w ogóle
biorę prenalen, wit. c i rutinoscorbin i modlę się aby szybko przeszło. dodatkowo wczoraj wieczorem miałam gorączkę 37,9 więc wzięłam paracetamol i spadło, z kolei dziś ok godz. 4 temp była ok 36 stopni a o godz. 7 już 38,03... no i znów podratowałam się paracetamolem i póki co mam cały czas ok 37... maly jakoś tak słabowato się rusza... nie wiecie ile tego paracetamolu można wziąć?

chyba później zadzwonie do mojego gina i podpytam. Nie chcę iść do lekarza rodzinnego, bo są wielkie kolejki, wszyscy chorują i jeszcze się czymś gorszym zarażę
jak zobaczysz ze nie przechodzi, lec do lekarza
ja mialam tak mocny kaszel ze az mnie na wymioty brało (ale to ponoć przez brzuch, jestem w 31 tyg wiec juz jakis jest), niestety od kaszlu skrocila mi sie szyjka i mam juz 1cm rozwarcia, takze jak widzisz ze nie przechodzi od razu lec jak najszybciej do lekarza
11022011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 14:46   #4625
maria28
Kniaginia

Witam

Brawa za wizyty!
Cukrzycówkom współczuję, bo jeszcze bardziej musicie uważać na to co jecie.

Dziś już mnie tak nie rozrywa z bólu, więc chyba wytrzymam do spotkania z ginem za 10 dni.
Szkoły rodzenia jednak nie zacznę 7 stycznia, bo nie utworzyli grup innych niż poniedziałkowa, gdyż zgłosiło się za mało osób, a mi akurat w poniedziałki nie pasuje, bo tylko wtedy mój gin przyjmuje i musiałam zrezygnować
Zapisałam się rzutem na taśmę do innej szkoły, bo akurat się miejsce wtorkowe zwolniło i zacznę od 8ego.

nestelle, przyznaj się - do ważenia zakładasz żelazną zbroję???

myaja, dobrze, że nic poważniejszego szwagrowi się nie stało
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 14:48   #4626
bmma
Zadomowienie

Witam
Gratuluję wizyt i tygodni. U mnie dzisiaj 1 dzień 32 tygodnia, szok jak szybko
Dziewczyny zdrówka życzę, trzymajcie się ciepło i bez bólu...
Czas nadrobić Was

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 14:52   #4627
Dragusia88
Zakorzenienie

co do kaszlu to już kiedyś pisaliśmy na ten temat że kaszel nie niesie zagrożenia jak ciąża przebiega poprawnie.

i kolejne pytanie z serii głupich czym sie różnią jałowe gaziki od płatków higienicznych ?

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2013-01-04 o 14:57
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:01   #4628
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Mamusie!

Podczytuję Was ale nie piszę bo się pochorowałam (...)
Oj zdrówka!
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Michałek waży 2075 (powiedziała, że duże dziecko), szyjka się nie skraca, zamknięta, ale mam bakterie w moczu więc kolejne leki dochodzą do mojej apteczki, możliwe też że przez to mnie boli jak chodzę. Morfologia śliczna, mimo że nie biorę żadnych witamin i glukoza super.
Michałek skierowany główką w dół więc poród Siłami Natury
Trochę jestem niezadowolona z wizyty, bo mimo że płacę te 100zł, to dziś była jakaś taka niedbała i nie mam zdjęcia nawet raz tylko przełączyła na 3d, ale nic nie widziałam na ekranie.
Za to widziałam siusiola więc znowu jestem spokojna.
Kolejna wizyta po 10.02 i do tego czasu MAM DONOSIĆ
Waga od początku ciąży 5kg na plusie, w tym 3 kg od 19.12 ach to obżarstwo świąteczno-sylwestrowe którego końca nie widać.

idę nadrabiać
za wizytę (; Ale z Michałka to już kawał chłopa jest
Ciekawam ile moja waży... dowiem się dopiero 16 stycznia na usg...

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja dzisiaj zaczynam 32 tydzień - i od tej pory płaskie buty !!!!!!
obcasiki tylko na wyjścia .już troszkę ciężko tak całymi dniami latać na obcasach....
idę zaraz do ginki na kontrol - więc o kciuki proszę .....

moja fotka 32 tydzień - 98 w brzuszku ,18 kg więcej .... i płaskie buty
(przepraszam za burdel w pokoju- jeszcze domu nie ogarnęłam....)
Za tydzien -
A patrząc na Twoje zdjęcie w życiu bym nie powiedziała że 18 kg na plusie masz. Jak dla mnie super zgraban jesteś (;
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam
Gratuluję wizyt i tygodni. U mnie dzisiaj 1 dzień 32 tygodnia, szok jak szybko
Dziewczyny zdrówka życzę, trzymajcie się ciepło i bez bólu...
Czas nadrobić Was
za tydzień

No i mamy weekend! (:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:03   #4629
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

dzwoniłam do ginekologa, powiedział że bardzo dobrze że wzięłam paracetamol a na kaszel kazał kupić flegaminę no i oczywiście leżeć w domku. poza tym na moje pytanie czy to wszystko nie zaszkodzi dziecku powiedział: niee nie powinno...

a jakby mi mało było wszystkiego to taka zgaga mnie męczy że łojej

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze w jakich porach bierzecie witaminy? Ja Femibion 2) Miałam brać i tak brałam do tej pory na noc przed położeniem się do łóżka ale przez ostatnie dni czuję te tabletki i jakoś mi ciężko usnąć. Najlepiej by mi było ją brać np. po obiedzie bo wtedy nie mam innych tabletek. Jak myślicie chyba nie ma to znaczenia?
I jak czasem wezmę co 2 dzień to chyba też nic złego?
Z wyników poniżej normy mam hemoglobinę i hematokryt.
ja biorę różnie, najczęściej w trakcie lub po śniadaniu ale czasem tez w południe albo wieczorem zależy jak mi się przypomni i femibion biorę co 2 dni, tzn jednego dnia biorę femibion, drugiego tylko dha i kwas foliowy i tak na zmianę

Cytat:
Napisane przez 11022011 Pokaż wiadomość
jak zobaczysz ze nie przechodzi, lec do lekarza
ja mialam tak mocny kaszel ze az mnie na wymioty brało (ale to ponoć przez brzuch, jestem w 31 tyg wiec juz jakis jest), niestety od kaszlu skrocila mi sie szyjka i mam juz 1cm rozwarcia, takze jak widzisz ze nie przechodzi od razu lec jak najszybciej do lekarza

ojejku ale mnie nastraszyłaś. a długo Cię ten kaszel męczył zanim poszłaś do lekarza? ja jestem w 30tyg i mam ten kaszel od wczoraj. Jeśli przez weekend nie przejdzie to w poniedziałek umówię się na wizytę i niech lekarz posprawdza czy wszystko ok
Stary 2013-01-04, 15:11   #4630
mariolci
Rozeznanie

a jak to jest z tym badaniem usg w okolicach 30 tygodnia? Bo ja wczoraj pytam się mojej gin o to badanie a ona mi mówi ze ono nie konieczne, ze najwazniejsze to połókowe. Wizyty mam co 3 tygodnie i za kazdym razem gin mi robi usg i bada te podstawowe pomiary, oprócz tego u innego lekarza robiłam te genetyczne w 13 i 20 tygodniu. No i czy teraz to w 30 to tez takie bardzo ważne jest aby zrobić dodatkowo oprócz tych małych usg na kazdej wizycie? A i jaki termin na to usg jest najlepszy w jakich granicach dokładnie?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:11   #4631
Moderna
Zakorzenienie

No i jestem w domku
wizyta ekspresowa, no nie liczac poczekalni

wszystko ok, maluszek wazy juz 890 g, glowke ma na gorze, w lewym gornym boku.. po wypitej glukozie kopal jak szalony

rany jakie to wstretne i slodkie... wypilam, ale przez pol godziny bylo mi strasznie niedobrze, w smaku przypomina rozpuszczonego lizaka
u nas to badanie robia calkiem inaczej, nie trzeba byc na czczo i po godzinie pobierana jest krew (bez wczesniejszego pobierania).. dziwne badanie

po powrocie poszlam z psem na spacer, i usmazylam sobie kilka plackow ziemniaczanych.. a teraz czas na paczka i kawusie

choc powinnam uwazac na wage... mam juz 7 kg na plusie... lekarka mowila, ze ok, jeszcze w granicach, ale bym zwolnila tempo przyrostu

aaa i pytalam o szyjke, w ktorym tygodniu bede miec ja badana, a ona mowi, ze wcale ze jak nie ma skurczy to nie ma potrzeby badac.. (cale szczescie, ze w szpitalu w 17 tygodniu mialam badana, to wiem, ze bylo ok noszzz kurde no)

to jak to, lekarz do porodu nie bedzie juz zagladac w podwozie?

a na nastepnej wizycie CTG (skurcze i echo serca dziecka), mam sobie zaplanowac dodatkowe pol godziny..

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tak na szybko w odniesieniu do zajęć i tematów poruszanych ostatnio na wątku napiszę kilka wniosków:
- nie używać żadnych gąbek do kąpieli, ani do mycia, ani tzw. podkładów, żeby dziecko się nie ślizgało. to tylko siedlisko wilgoci i bakterii
- wanienka jak najmniej profilowana i jak największa. te z półkami pod spodem generalnie są małe i starczają na bardzo krótko, więc nie są warte swojej ceny i miejsca na nie
- ochraniacze na szczebelki w łóżeczku są fajne, ale potrzebne dopiero jak dziecko zacznie się troszkę przemieszczać. noworodek nie przysunie się do szczebelków, więc nie ma ryzyka, że uderzy główką, dlatego na początek nie kupować albo przynajmniej nie montować tego. ma być jak najwięcej przestrzeni, prześwity z każdej strony łóżeczka, żeby z każdego kąta móc doglądać dziecko. tak samo nie montować żadnych firaneczek/baldachimów nad łóżeczkiem na początku.
- do przykrycia lepszy śpiworek niż kołderka
super, dzieki za rady

o tych ochraniaczach tez wlasnie czytalam, ze w pierwszych miesiacach sa odradzane, ze wzgledu na cyrkulacje powietrza.
Cytat:
Cześć Mamusie!

Podczytuję Was ale nie piszę bo się pochorowałam
zdrowiej kochana

a co do paracetamolu to juz keidys tu rozwazalaysmy, i maksymalna dawka dobowa to 4000 mg.. ale oczywiscie im mniej tym lepiej. Ja kiedys przy migrenie doszlam do 2500mg.. a tak zawsze staralam sie brac max. do 1000mg.
Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
Hej , jak na złosć wczoraj miałam wolny dzień bo miałam wizyte u gina a tu nie miałam w domu neta przez cały dzień, dziś od rana juz w pracy siedze i nadrabiam i właśnie skonczyłam czytac wszystko ,

A więc wizyta ok, szyjka powyzej 30mm czyli nie skraca sie, leki na anemie mam skonczyc i wtedy zrobic mocz i krewke na następną wizytę, Dzidziuś uwaga uwaga waży 1 kg a dokładnie 998, czyźby smok?? waga na dokłądnie 25t4d, AAAAAA i mały od początku leżał sobie główką w dół a wczoraj sie okazało ze zmienił położenie i ułożóny jest posladkowo czyli siedzi sobie wielka pupcia na dole i to uciska mnie na pecherz i dlatego mam takie bóle w nocy czy w dzien które pzrechodzą po wysikaniu, ale gin powiedziała ze ejszcze mzoe sie odwrócic spowrotem główką w dół na co oczywiscie licze
[B]
a ja myslalam, ze bede miala duze dziecko
dzisiaj 25w+2d i maly wazy ok. 890g ...

choc pewnie 100 g roznicy, to zadna roznica..

ja nie chce duzego dziecka, chce 3000g malenstwa i ani gram wiecej
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
dziewczyny mam DOŚĆ...

właśnie dzwonił mąż, że Szwagra potrącił samochód!!!
szedł na 7:30 do pracy, przechodził przez pasy i bach... kobieta wyjechała na 'strzałce' i nie zauważyła go.. w ostatni momencie podskoczył, więc go poprostu wzieła na maskę a nie rozjechała... przygniotła go do lampy na poboczu która na niego spadła, a sam wybił głową i swoim ciałem przednią szybę auta... potem spadł na jezdnię to miał tyle wyobrażenia żeby się szybko pozbierać z jezdni i zszedł na pobocze a ludzie pomogli mu zbierać papiery, buty i inne rzeczy które mu wypadły z teczki...
do męża zadzwonili z szpitala dopiero o 10:00 bo nie mogli zaleźli kontaktu... aż wzięli jego prywatny telefon i zadzwonili do "brata', bo szwagier był nieprzytomny... obudził się przed 11 zrobili mu wszystkie badania, prześwietlania itd.ręka chyba cała nie chcą jej prześwietlać bo w grudniu miał robione rtg 11razy...
nie ma wstrząsu i jakimś cudem nic nie złamał... ma 'tylko' pokiereszowana głowę, krwiaka na plecach (wielkości dwóch męskich dłoni) i ogólne bardzo mocne stłuczenia całego ciała...

jak boga kocham, tj. człowiek który na prawdę ma mega pecha... choć tak między bogiem a prawda to było takie szczęście w nieszczęściu ... przecież on już mógłby ... wiecie...
współczuję
te pieprz... zielone strzalki jak jestem w PL to zawsze na nie uwazam, gdyz kierowcy czesto nie zwazaja na to, ze piesi maja zielone

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-04 o 15:28
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:15   #4632
achna79
Rozeznanie

Kurczę laseczki. Coś mi się tu o oczy obiło, jak nadrabiałam, że któraś z Was pisała, że idzie na połówkowe niedługo i jest w 24 tygodniu? Czy ja coś pokręciłam? Kurcze przejrzałam wypowiedzi i nie mogę tego znaleźć.

Mój genialny lekarz przegapił 20 tydzień i jak w 22-im spytałam się go kiedy mnie w końcu wyśle na połówkowe to mi powiedział, że już za późno i na NFZ się już nie da. I jeszcze mi wstawiał takie gadki: No jak ja mogłem zapomnieć o takim badaniu

Ehhh
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:22   #4633
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

aaaaaaaaa... widziałyście to???!!!
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/powi...,103900,w.html
piękne

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
No i jestem w domku
wszystko ok, maluszek wazy juz 890 g, glowke ma na gorze, w lewym gornym boku.. po wypitej glukozie kopal jak szalony
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:22   #4634
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

wszystko ok, maluszek wazy juz 890 g, glowke ma na gorze, w lewym gornym boku..
duży dzieć!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:24   #4635
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Kurczę laseczki. Coś mi się tu o oczy obiło, jak nadrabiałam, że któraś z Was pisała, że idzie na połówkowe niedługo i jest w 24 tygodniu? Czy ja coś pokręciłam? Kurcze przejrzałam wypowiedzi i nie mogę tego znaleźć.

Mój genialny lekarz przegapił 20 tydzień i jak w 22-im spytałam się go kiedy mnie w końcu wyśle na połówkowe to mi powiedział, że już za późno i na NFZ się już nie da. I jeszcze mi wstawiał takie gadki: No jak ja mogłem zapomnieć o takim badaniu

Ehhh
o kurcze to niezły lekarz, ale wiem ze w 24 poczatkowym jak dziecko nie ejst duze to moze jeszcze mozna zrobić to połówkowe, po prostu to jest dokładniejsze usg

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:32   #4636
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Tez tak mam. Tylko u mnie nie kręgosłup, tylko ból promieniuje jakby od kości ogonowej na pośladki. Smaruję czasem maścią KUR-A-SAN niemiecką.
z opisu wyglada na nerw kulszowy, czyli ischias - czesta przypadlosc ciezarnych.. tez to mam, zwlaszcza w pozycji lezacej i pollezacej.. czasami przy chodzeniu..
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
duży dzieć!!!
nie strasz
Stary 2013-01-04, 15:32   #4637
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nieprzyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Cytat:
Napisane przez Minerwa Pokaż wiadomość
poszukaj sukienek z dzianiny, ja mam brzuszek ze hohoho, chyba ze 105cm a to dopiero 7 miesiąc i bardzo ładnie leżą te sprzed ciąży (r.38 a teraz to pewnie minimum 42 bym musiała kupić). Nie zauważyłam też by się odkształcały, a mam kilka, z różnych firm. Do tego grube rajstopy, założone tak by górę zwinąć pod brzuch i już. Wygodnie, ciepło, ładnie i po ciąży jak najbardziej będą Ci służyć . No i wyprzedaży teraz dużo, to można coś upolować w dobrej cenie.
popieram... Ja jeszcze wchodzę we wszystkie sprzed ciąży - oczywiście w zależności od materiału jedne są mniej drugie bardziej wygodne (a już ponad 100cm w brzuchu jest)
Cytat:
I jak teraz hemoglobinę masz w normie, bierzesz dalej żelazo? Czy kazała odstawić?
kazała odstawić i nawet nie kazaal robić krwi na następna wizytę Ale i tak planuję zrobić, bo po tej grypie wolę wszystko sprawdzić
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

zamówiliśmy wczoraj pościel w koncu całkiem inną bo te co pokazywałam to nie zgadzały nam się zestawy, wymiary itp.
http://allegro.pl/6-el-posciel-dziec...892857129.html żyrafka kolor niebieski
i rożek od tego samego sprzedawcy
http://allegro.pl/rozek-becik-80x80-...915603938.html zielony zebra
w końcu
fajna pościel
Cytat:
Cześć Mamusie!

Podczytuję Was ale nie piszę bo się pochorowałam straszny kaszel mnie męczy, a jeszcze przy okazji szukania naturalnych sposobów pozbycia się go wpadłam na wpis jakiejś dziewczyny, że ona przez kaszel dostała skurczy i urodziła w 32 tyg no i mam stracha, bo jak kaszle to ąz mnie brzuch boli. wczoraj wieczorem latałam co pól godziny do łazienki, chyba to malutki tak mi naciskał na pęcherz, boję się że może się obniża i w ogóle
biorę prenalen, wit. c i rutinoscorbin i modlę się aby szybko przeszło. dodatkowo wczoraj wieczorem miałam gorączkę 37,9 więc wzięłam paracetamol i spadło, z kolei dziś ok godz. 4 temp była ok 36 stopni a o godz. 7 już 38,03... no i znów podratowałam się paracetamolem i póki co mam cały czas ok 37... maly jakoś tak słabowato się rusza... nie wiecie ile tego paracetamolu można wziąć?

chyba później zadzwonie do mojego gina i podpytam. Nie chcę iść do lekarza rodzinnego, bo są wielkie kolejki, wszyscy chorują i jeszcze się czymś gorszym zarażę
kwiatuszek, no to wzięło Cię to co mi się chyba konczy... Ale kaszlę 9ty dzień. Na szczęście już rzadziej, bo tak raz na godzinę i kaszel nie jest juz taki "gruźliczy" jak na początku. Też się skupiłam na domowych sposobach, bo bałam się iść do lekarza i przebywać w poczekalni wśród tych chorych ludzi...
a też poczytałam o tym, że kaszel może powowdować skurcze macice, a te znowu przedwczesny poród... i też się zestresowałam... Ale jakoś wszystko ok na szczęście. Na pewno staraj się kaszleć przede wszystkim w poz leżącej czy półsiedzącej, żeby naporu na szyjkę nie było
Cytat:
dziewczyny mam DOŚĆ...

szedł na 7:30 do pracy, przechodził przez pasy i bach... kobieta wyjechała na 'strzałce' i nie zauważyła go.. w ostatni momencie podskoczył, więc go poprostu wzieła na maskę a nie rozjechała... przygniotła go do lampy na poboczu która na niego spadła, a sam wybił głową i swoim ciałem przednią szybę auta... potem spadł na jezdnię to miał tyle wyobrażenia żeby się szybko pozbierać z jezdni i zszedł na pobocze a ludzie pomogli mu zbierać papiery, buty i inne rzeczy które mu wypadły z teczki...
do męża zadzwonili z szpitala dopiero o 10:00 bo nie mogli zaleźli kontaktu... aż wzięli jego prywatny telefon i zadzwonili do "brata', bo szwagier był nieprzytomny... obudził się przed 11 zrobili mu wszystkie badania, prześwietlania itd.ręka chyba cała nie chcą jej prześwietlać bo w grudniu miał robione rtg 11razy...
nie ma wstrząsu i jakimś cudem nic nie złamał... ma 'tylko' pokiereszowana głowę, krwiaka na plecach (wielkości dwóch męskich dłoni) i ogólne bardzo mocne stłuczenia całego ciała...

jak boga kocham, tj. człowiek który na prawdę ma mega pecha... choć tak między bogiem a prawda to było takie szczęście w nieszczęściu ... przecież on już mógłby ... wiecie...
kurcze, ale pech.... I nasuwa się pytanie jak ta baba szybko jechała... Bo gdyby dopiero co zdążyła ruszyć to nie narobiłaby aż takich szkód chyba...
Cytat:
Ja już po wizycie. Michałek waży 2075 (powiedziała, że duże dziecko), szyjka się nie skraca, zamknięta, ale mam bakterie w moczu więc kolejne leki dochodzą do mojej apteczki, możliwe też że przez to mnie boli jak chodzę. Morfologia śliczna, mimo że nie biorę żadnych witamin i glukoza super.
Trochę jestem niezadowolona z wizyty, bo mimo że płacę te 100zł, to dziś była jakaś taka niedbała i nie mam zdjęcia nawet raz tylko przełączyła na 3d, ale nic nie widziałam na ekranie.
Waga od początku ciąży 5kg na plusie, w tym 3 kg od 19.12 ach to obżarstwo świąteczno-sylwestrowe którego końca nie widać.
no to brawa za wizytę i dla Michałka Już kawał chłopa... To za dwa tyg osiągnie wagę jaką ja miałam przy urodzeniu (2700)
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze w jakich porach bierzecie witaminy? Ja Femibion 2) Miałam brać i tak brałam do tej pory na noc przed położeniem się do łóżka ale przez ostatnie dni czuję te tabletki i jakoś mi ciężko usnąć. Najlepiej by mi było ją brać np. po obiedzie bo wtedy nie mam innych tabletek. Jak myślicie chyba nie ma to znaczenia?
ja biorę jak mi wiatr zawieje i jak mi się przypomni... Tak w okolicach 16-19 się staram... zalezy kiedy cos jem I też nieraz nie biorę codziennie
Cytat:
a jak to jest z tym badaniem usg w okolicach 30 tygodnia? Bo ja wczoraj pytam się mojej gin o to badanie a ona mi mówi ze ono nie konieczne, ze najwazniejsze to połókowe. Wizyty mam co 3 tygodnie i za kazdym razem gin mi robi usg i bada te podstawowe pomiary, oprócz tego u innego lekarza robiłam te genetyczne w 13 i 20 tygodniu. No i czy teraz to w 30 to tez takie bardzo ważne jest aby zrobić dodatkowo oprócz tych małych usg na kazdej wizycie? A i jaki termin na to usg jest najlepszy w jakich granicach dokładnie?
ja idę, bo mi gin kazała (w końcu tez do niej idę, i jeszcze kasy troche może wyciągnąć)... Ale gdyby sama mnie na nia nie wyganiała to nie wiem czy bym szła... Niby najlepiej w 29-31 tyg... Ja będę szła w połowie 32 tyg, bo juz nie było wolnych terminów wcześniej. Tak więc ide na nia w dzień babci

Kurcze, a ja dziś mam szkołę rodzenia... i strasznie mi się nie chce... Tż tez jest przeciwny, bo lekki kaszel mi jeszcze został i marudzi, że laski sie wkurzą... No cóż, już w zeszlym tyg opuściliśmy zajęcia ze względu na to by dziewczyn nie pozarażać... Ale po raz kolejny opuszczac nie chcę... tym bardziej, że w sumie zdarza mi się juz teraz zakaszleć raz na godz, więc bez przesady...
A przed szkola rodzenia planuję zajrzeć do ikei i oświecic Tżta które łóżeczko i regal z przewijakiem kupimy
Stary 2013-01-04, 15:33   #4638
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

idę nadrabiać

to ty juz jestes blizej niz dalej
Stary 2013-01-04, 15:40   #4639
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
c
moja fotka 32 tydzień - 98 w brzuszku ,18 kg więcej .... i płaskie buty
otóż... brzuszek masz zgrabniutki, dupcię fajną krąglutką I nie chcę wiedzieć jak Ty wyglądałaś mając te 18 kg mniej - pewnie jakaś chudzinka wielka

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Witam sie w 28 tygodniu - zaczynamy ost Etap
oh yeah!

Cytat:
H

A więc wizyta ok

Cytat:

oj, ma facet pecha... dobrze, że wszystko w porządku.

Cytat:
Ja już po wizycie. Michałek waży 2075
już ponad 2 kg... nieźle....

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Zrobiłam ogórkową, mega kwaśną
podziel się! smaka mi narobiłaś wielkiego!

Cytat:

wszystko ok, maluszek wazy juz 890 g,
kolejny duży chłopinka

To i ja się podpisuję pod udaną wizytą... Nasz synuś (lekarz w końcu potwierdził, że to chłopczyk mówiąc " o jaka piękna moszna, cyknę zdjęcie dla męża" i mamy zdjęcie moszny z sikusiem na pamiątkę) zdrowy jak rybcia. Waży 1410g . Oczywiście skuleczkowany w brzuchu tak, że ciężko było cokolwiek mu pooglądać... jajeczka ścisnął udami i lekarz musiał mu głowicą USG nieźle tam majstrować, żeby coś dojrzeć... wstydniś jeden.

Ah, no i już 3 wizytę nietoperzykuje główką w dół więc pewnie tak zostanie...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-01-04 o 15:42
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:43   #4640
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nie strasz
mój w 26t6d ważył 888 g i schizę złapałam, więc mamuśce nie dogodzisz. jedna się boi, że za mało, inna obawia że za dużo

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
planuję zajrzeć do ikei i oświecic Tżta które łóżeczko i regal z przewijakiem kupimy
hehehe

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Nasz synuś (lekarz w końcu potwierdził, że to chłopczyk mówiąc " o jaka piękna moszna, cyknę zdjęcie dla męża" i mamy zdjęcie moszny z sikusiem na pamiątkę) zdrowy jak rybcia. Waży 1410g .
pięknie.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 15:47   #4641
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

nestelle

brawa też za wszystkie udane wizyty !

Cytat:

męcz, męcz, też nie wszystko wiem. Liczę na sprostowanie tych, które się na tym znają w koopie siła
Biały ryż po narodzinach potomka
warzywa - dodatek.
"ziemniaki gotowane" brzmi super, ale w naszym przypadku to najczęściej jeden ziemniaczek [COLOR="Silver"]

[
Brązowy, dziki ryż najlepiej, jak już musisz to nie dużo zobacz sobie w przelicznikach ile basmati . Ja postawiłam na brązowy, ja akurat lubię i zwykle też tylko ten jadam. Razowy makaron. Ziemniaczek albo jeden, ja nie jadam wcale.

Owsianke byle nie błyskawiczną no i nie na śniadanko..

Ogólnie to cukrzyca jest teraz ważniejsza niż anemia, bo anemią robisz krzywdę co najwyżej sobie, bo dziecko wszystko ma tylko Tobie brakuje, a skokami cukru robisz krzywdę dziecku - to odnośnie buraczków.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Ja byłam przekonana, że tylko usg, ale panika pisze, że też organoleptycznie Więc nie wiem. Ale moja gin zaznaczyła na ostatniej wizycie, żebym poprosiła na usg połówkowym o zmierzenie szyjki, to będziemy miały porównanie - a więc może długość tylko usg, a czy jest twarda i zamknięta przez normalnie badanie?
Praktyk raczej na czucie też jest w stanie stwierdzić czy długa czy krótka, ale oczywiście precyzyjne wymiary usg.

Cytat:
Boshe naprawdę poziom tych polskich lekarzy mnie dobija, banda nieuków za grubą kasę... Najbardziej wkurza mnie to że od norm postępowania w ciąży wyznaczonych przez Polskie Towarzystwo Ginekologów, czyli np dawki glukozy (przypadek strippi), ilość i typ usg - najchętniej odchodzą jakieś matoły z małych ośrodkach... nie wiem czy po prostu mniejszy wybór lekarzy i taka pacjentka nie zmieni ? Czują się tam bogami, bo najczęściej dorobek naukowy czy kliniczny żaden. A jakoś większość wypasionych ginekologów do których naprawdę kolejki się ustawiają i nie jednemu dziecku życie uratowali nie ośmiela się negować tych ustaleń i wysyła na badania zgodne z wytycznymi..

Trochę to obok, ale dla mnie wysłanie na takie badanie do przeszkolonego lekarza specjalisty wad rozwojowych - to mus, a reszta ciemnogród i tyle.

Cytat:
o kurcze to niezły lekarz, ale wiem ze w 24 poczatkowym jak dziecko nie ejst duze to moze jeszcze mozna zrobić to połówkowe, po prostu to jest dokładniejsze usg
Wszystko można, tylko po to są wytyczne żeby się ich trzymać, a one mówią jasno 18-22 tc.

A ja jestem wypompowana i całe auto zawalone rzeczami dla dzieciaka, czekam na Męża z pracy żeby pownosił i robię przegląd.
Stary 2013-01-04, 16:06   #4642
maria28
Kniaginia

Cytat:
Nasz synuś (lekarz w końcu potwierdził, że to chłopczyk mówiąc " o jaka piękna moszna, cyknę zdjęcie dla męża" i mamy zdjęcie moszny z sikusiem na pamiątkę) zdrowy jak rybcia.
A pokażesz to zdjęcie?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 16:14   #4643
bmma
Zadomowienie

Cytat:

zamówiliśmy wczoraj pościel w koncu całkiem inną bo te co pokazywałam to nie zgadzały nam się zestawy, wymiary itp.
http://allegro.pl/6-el-posciel-dziec...892857129.html żyrafka kolor niebieski
i rożek od tego samego sprzedawcy
http://allegro.pl/rozek-becik-80x80-...915603938.html zielony zebra
w końcu
piękna i oryginalna, nawet cena mi odpowiada.
Rożek super, nie ma środkowej strony białej
Skorzystam też i kupię. Ciekawe jak się ma to usztywnienie w praktyce, tylko to mnie zastanawia.
Jak dostaniesz to proszę rzuć oceną

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
U mnie pisało coś o obiedzie, więc biorę zaraz po nim, czyli najobfitszym posiłku

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-04, 16:19   #4644
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

To i ja się podpisuję pod udaną wizytą... Nasz synuś (lekarz w końcu potwierdził, że to chłopczyk mówiąc " o jaka piękna moszna, cyknę zdjęcie dla męża" i mamy zdjęcie moszny z sikusiem na pamiątkę) zdrowy jak rybcia. Waży 1410g . Oczywiście skuleczkowany w brzuchu tak, że ciężko było cokolwiek mu pooglądać... jajeczka ścisnął udami i lekarz musiał mu głowicą USG nieźle tam majstrować, żeby coś dojrzeć... wstydniś jeden.

gratuluję udanej wizyty

No to na podstawie wagi Waszego malestwa wnioskuję, że nasz jakies 1,5kg będzie miał

A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić.... Witamy w 30 tygodniu
Stary 2013-01-04, 16:21   #4645
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
super
to waga wskazuje na ktory tydzień i dzien mowiła?
to tylko mój taki tłuścioch
na 26.02 czyli tyle co zawsze ze zmianami 1-2 dniowymi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

Cytat:
Gratuluję wizyty a synek to już waży ładnie
no ładnie ładnie

Cytat:

Strippi - brawa za wyniki i wizytę

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
No chłop jak dąb no widzisz i tylko się nie potrzebnie strachu najadłaś)))
noo, wczoraj z tego wszystkie to się popłakałam

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze w jakich porach bierzecie witaminy?
ja biorę jak mi się przypomni, ale jakoś raz na tydzień

Cytat:
wszystko gites!

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczynki, własnie się wybieram po wyniki swoje. powiem szczerze, że ta glukoza nie była taka straszna. dało się przeżyć a Michaś wariował po niej jak oszalały trzymajcie kciuki.

Cytat:
za wizytę

Cytat:
Strippi ale fajna waga, ja tez byłam w szoku ze mój juz ma 1 kg, jak to dumnie brzmi, już takie duze dziecie
no jak już jest kilogram to już tak poważnie brzmi
Stary 2013-01-04, 16:23   #4646
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Witamy w 30 tygodniu

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-04, 16:35   #4647
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
ja też kupie ten octenisept
obiad robimy w domu bo teraz nie mamy pieniedzy na lokale a u nas goście posiedza pewnie do wieczora
ale chrzciny myślimy zrobić w Poczekalni (dawny Champion) tam gdzie było centrum calodobowe i teraz jest żabka na nawojowskiej. Bo z tym włascicielem idzie się dogadać tak żeby drogo nie wyszło
doszłam
dzięki za odpowiedź..
ja właśnie szukam jakiegoś lokalu, gdzie można by zrobić chrzciny, po ostatnim razie w domu mam dość!

Cytat:
Cześć Mamusie!

Podczytuję Was ale nie piszę bo się pochorowałam
zdrowiej!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Witam się
Wczoraj nie wytrzymała i poszłam do gina, żeby jednak mnie sprawdził (normalnie powinnam iść 15tego). Powiedziałam mu o tych skurczach z niedzieli, znów powiedział to samo: jak nie bolą i trwają chwilę, oraz nie ma ich więcej niż 10 na dzień to jest ok. Potem zbadał szyjkę, powiedział, że trzyma i jest w porządku. Gdy zapytałam czy mogę normalnie funkcjonować (tzn. czy nie muszę leżeć), to powiedział, że tak. Niby się uspokoiłam, ale wciąż się boję. Mały leży główką w dół i napiera, więc ciekawe jak długo ta szyjka wytrzyma.
A powiedzcie mi, długość szyjki to można tylko na usg zmierzyć, tak? Bo siedząc przed gabinetem przeglądałam swoją kartę i tam z ostatniej wizyty wpis, którego nie mogłam rozszyfrować, jedynie cyfrę 1,5 cm (mój gin nie robi usg), i nie wiem czego to mogło dotyczyć a głupio mi było zapytać lekarza (bo skoro mówi, że jest dobrze to powinnam go słuchać, co nie)...ech

Cytat:
dziewczyny mam DOŚĆ...

o mój Boże.. współczuję bardzo

Cytat:
uuuu super!

Cytat:
No i jestem w domku

Cytat:

a ja mam wrażenie, że mój jest nogami na dole, tak mnie napiernicza, że nieźle boli..
do tego ostatnio często mnie pobolewa podbrzusze.. dobrze, że wizyta tuż tuż..
idę pierożki z kapustką jeść..

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić.... Witamy w 30 tygodniu

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 16:50   #4648
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
co do szkoły rodzenia. było fajnie i jesteśmy zadowoleni z wyboru. ja żałuję tylko, że zajęcia zaczynają się tak późno, w sensie, że dopiero w 7 miesiącu, wolałabym wcześniej, ale pewnie ma to jakiś sens.

tak na szybko w odniesieniu do zajęć i tematów poruszanych ostatnio na wątku napiszę kilka wniosków:
- nie używać żadnych gąbek do kąpieli, ani do mycia, ani tzw. podkładów, żeby dziecko się nie ślizgało. to tylko siedlisko wilgoci i bakterii
- wanienka jak najmniej profilowana i jak największa. te z półkami pod spodem generalnie są małe i starczają na bardzo krótko, więc nie są warte swojej ceny i miejsca na nie
- ochraniacze na szczebelki w łóżeczku są fajne, ale potrzebne dopiero jak dziecko zacznie się troszkę przemieszczać. noworodek nie przysunie się do szczebelków, więc nie ma ryzyka, że uderzy główką, dlatego na początek nie kupować albo przynajmniej nie montować tego. ma być jak najwięcej przestrzeni, prześwity z każdej strony łóżeczka, żeby z każdego kąta móc doglądać dziecko. tak samo nie montować żadnych firaneczek/baldachimów nad łóżeczkiem na początku.
- do przykrycia lepszy śpiworek niż kołderka
Fajnie że chodzicie do szkoły rodzenia, mam nadzieje że mama nie ględzi
-co do gąbek to ja kąpałam dzieci siostry na gąbce i tak się przyzwyczaiłam więc mimo to będę, co do wanny to tez tak uważam bo im więcej miejsca tym swobodniej jest też trzymać dziecko
- ochraniacze są tak naprawde dla wyglądu bo później jak dziecko jest duże i obija się o szczebelki to i tak przed tym nie chronią a jak jest łóżeczko obniżone to już nie wyglądają tak ładnie mimo to ja będę mieć ochraniacz dla wyglądu i żeby telewizor nie prześwitywał do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja mam miejsce na 12 więc jeszcze dwa wolne zostały i myślę, że starczy bo teraz mam wizytę za 3 tygodnie to będzie w skończonym 35 i później jeszcze pewnie w 37 zrobi i koniec

Śliczna pościel!

A co do badania to płatne to jest?? jeżeli wtedy wyszło ok to myślę, że nie ma co jechać

Skróciła się o kolejny cm i jest miekka ale zamknięta na szczęście. Robiła badanie ręczne i szyjki dopochwowo. Robiła też szybki podgląd Małej bez dokładnych pomiarów. Spytałam tylko jak leży to mi pokazała gdzie co ma
To badanie jest na skierowanie czyli takie jak miałam ostatnio w 24tc że badała dokładnie USG i USG 3d trwało chyba prawie godzine. Tyle co na paliwo nas 100zł wychodzi.. ale nie chce. Już mam dość stresów.
dobrze że z szyjką wszystko ok

Cytat:
mój szyjkę bada organoleptycznie
także zaufaj
o dzięki Ci spokoju mój

Cytat:
Super że małego taki porządny chłopak no i że szyjka wporządku

Cytat:
To zależy, jak się czujesz, bo ja byłam w 12 tyg. i bardzo dobrze się bawiłam i wcale nie siedziałam na stołku.. Nie sądzę, abym bawiła się lepiej nie będąc w ciąży.
Ja byłam po # także przesiedziałabym. Byłam na dwóch weselach w 4tc i 6tc i nie zatańczyłam ani raz ze strachu.. także dla mnie bez sensu.
Pozatym w ciąży niestety nie da się przewidzieć jak to będzie.. czasami trzeba leżeć, albo leżeć w szpitalu i co wtedy odwołać czy co..
no ale najważniejsze że Twoje już było i na szczęście wszystko było ok

Cytat:

o no to super brawa dla synusia

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
piękna i oryginalna, nawet cena mi odpowiada.
Rożek super, nie ma środkowej strony białej
Skorzystam też i kupię. Ciekawe jak się ma to usztywnienie w praktyce, tylko to mnie zastanawia.
Jak dostaniesz to proszę rzuć oceną
Ten sam sprzedawca ma też takie z białym wnętrzem ale nie chciałam
Co do usztywnienia, to nosiłam dzieci w usztywnianych i bez. Bez usztywnienia to dla mnie bez sensu bo równie dobrze moge zawinąć w kocyk, a z usztywnieniem dziecko się trzyma mocno i prosto wiec jak przechodzi z rąk do rąk czy z łóżeczka na ręce i odwrotnie to nawet nie czuje i się nie wybudza. Dlatego dla mnie wchodzą w gre tylko usztywniane bo dwa nieusztywniane mam po siostrzenicy ale pewnie przesiedzą w szafie. Ale jak przyjdzie to dam znać jaki dokładnie jest ten rożek

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 16:57   #4649
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Ten sam sprzedawca ma też takie z białym wnętrzem ale nie chciałam
Co do usztywnienia, to nosiłam dzieci w usztywnianych i bez. Bez usztywnienia to dla mnie bez sensu bo równie dobrze moge zawinąć w kocyk, a z usztywnieniem dziecko się trzyma mocno i prosto wiec jak przechodzi z rąk do rąk czy z łóżeczka na ręce i odwrotnie to nawet nie czuje i się nie wybudza. Dlatego dla mnie wchodzą w gre tylko usztywniane bo dwa nieusztywniane mam po siostrzenicy ale pewnie przesiedzą w szafie. Ale jak przyjdzie to dam znać jaki dokładnie jest ten rożek

Super

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-01-04, 16:59   #4650
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
No i jestem w domku

ziemniaczanych.. a teraz czas na paczka i kawusie

aaa i pytalam o szyjke, w ktorym tygodniu bede miec ja badana, a ona mowi, ze wcale ze jak nie ma skurczy to nie ma potrzeby badac.. (cale szczescie, ze w szpitalu w 17 tygodniu mialam badana, to wiem, ze bylo ok noszzz kurde no)
za wizytę.
U nas też nie badają szyjki jak nic się nie dzieje...
Cytat:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości