|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
ja mysle ze juz w tym 20 tygodniu bedzie wszystko widac lepiej i nie trzeba bedzie strzelac ile tych paluszkow itp.
bo dziecko bedzie wieksze i wiecej i dokladniejszych pomiarow bedzie mozna dokonac. no i wyniki beda juz prawdziwe, a nie przypuszczanie ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- ale wiesz co, dotka jak masz kase i czas i mozliwosci to czemu nie. zrob usg ile razy chcesz )) zebys pozniej nie zalowala i nie mowila, ze Cie kolezanki z wizazu pzrekabacily, a Ty chcialas )
|
|
|
|
#1773 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję że zła passa już za nami kurczak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi cała góra brzucha już wylazła, od wczoraj w ciążowych dresach chodzę
|
|
#1774 |
|
Konto usunięte
|
Jasne Dziewczyny, w 20 tc wszystko widać, pamiętam te USG, jak dziecko dotykało nogą czoła (nie żartuję, miał takie długie nóżki, w ogóle był duży, pewnie po tatusiu). Piękne obrazki, doktor również chwalił, że medycznie bardzo dobry obraz, wszystkie kości, kręgosłup, serduszko.
Ja z płcią nie mam żadnej spinki na razie, wprawdzie nic nie kupuję, ale tyle jest neutralnych kolorów w razie czego - zielony, żółty, pomarańczowy, biały... Mój gin w poprzedniej ciąży nawet w 16 tc nie chciał mi powiedzieć, bo nie był pewien na 100%. Teraz też poczekam, zresztą to mało ważne. |
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny znacie kogos kto miał NT wyzsze niz 2,5mm??
|
|
|
|
#1776 |
|
Konto usunięte
|
Jedna dziewczyna pisząca z nami tutaj miała NT wyższe, ale od dłuższego czasu się nie odzywa. Mam nadzieję, że u niej wszystko OK.
A poza tym - kilka historii znalezionych na necie, po stracie poznałam też osobiście parę osób, które miały z tym problem. |
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
tak z ciekawosci pytam tylko.
|
|
|
|
#1778 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jego matka nieraz potrafi coś zarządzić "I tak ma być", niestety tż jej się słucha... Robię co mogę by wbić mu do głowy, że jest dorosły i powinien sam podejmować decyzję, a nie konsultować się z mamą, ale ciężko jest... Piękne prezenty. Jakie małe ubranka Ładny wzór ma przewijak ![]() Cytat:
Ja mam teraz jakieś chore wizje co moja teściowa będzie wyczyniać I oby wizje pozostały wizjami... Śniło mi się, że chciała odebrać mi moje dziecko, podała mnie do sądu, że nie potrafię go wychowywać. Gdy spałam zabierała mi je z łóżeczka do swojego domu. Masakra... Cytat:
Co miałoby się dziać z zębami, robią się słabsze? Kurcze niedobrze... Ja dzisiaj zrobiłam kawałki piersi z kurczaka duszone z papryką, cebulką, kukurydzą i pomidorkiem do tego ryż. Tż najadł się, że ledwo chodził. Miałam ochotę na sałatkę więc odłożyłam trochę piersi z kurczaka usmażyłam w przyprawie gyros, wymieszałam z makaronem z zupek chińskich, papryką, kukurydzą i majonezem.. mniam! Jutro domowa pizza ![]() Cytat:
Ja też byłam niejadkiem. Teraz wcinam prawie wszystko. Chociaż wielu rzeczy w siebie niestety nie wmuszę, jak flaczki, wątróbka, grzyby, tłuste mięso jak golonka, owoce morza.Moja mama we mnie na szczęście nigdy nie wmuszała jedzenia, mówiła "zgłodniejesz to zjesz". Cytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- I tak doleciałam do końca. Uff ![]() A teraz spać. Dobranoc! |
|||||
|
|
|
#1779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale wyrosłam z tego. I też niektórych rzeczy nie jem, tłuste bleeee, ale mam dobre wyniki krwi, TŻ też, więc mam nadzieję, że się dobrze odżywiamy A co do włosów, ja nie mogę niestety tych naturalnych szamponów używać :/ Staram się kupować jak najbardziej naturalne, ale te bez SLSów i tych innych nie myją mi dobrze głowy :/ Mój ulubieniec na dzień dzisiejszy to ten. Ma taki zapach świeży, że gdybym mogła, to bym nie używała po nim odżywki :P |
|
|
|
|
#1780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dno macicy jest na wysokości pępka w około 24 t... ale na tej stronie co Ci wkleiłam jest ładnie opisane ![]() Wiadomo, że dzidzia znajduje się poniżej tego dna ![]() Czego nie może zrozumieć mój Tż bo on mnie głaszcze zawsze po brzuchu w okolicy pępka i nie da sobie wytłumaczyć, że dziecko jest niżej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Generalnie kazała uciskać tam sobie brzuch i tam gdzie teraz jest twardy to jest macica a nagle robi się bardziej miękki to jej tam nie ma Ja mam sporo tkanki tłuszczowej więc u mnie jest to bardziej problematyczne ale czuje różnicę Powiedziała też, ze jak mnie bada (grzebie mi tam w środku znaczy )to trochę się macica podnosi i łatwiej jest wyczuć- ale i bez tego się da )
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
d0tkaaa
za udaną wizytę, śliczne te bucikiRockyyy za udaną wizytęAsiunia1230 dziękuje za rady Dzień dobry ![]() Wczoraj po zakupach z teściową jak się położyłam to spałam prawie do rana ;/ Miałam napad na jabłka, wczoraj 2 zjadłam, a dziś śniadanie rozpoczęłam od jabłka. |
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1783 |
|
Rozeznanie
|
Dzieeeń dobry bardzo
![]() Ja od rana taki wyszczerz bo moje kochanie w końcu z pracy przyjedzie ^^ Wspominałam mu wczoraj o tym usg genetycznym bo widziałam dużo postów na ten temat i też chce mi takie zrobić, z tym że poszukać kliniki trzeba ![]() ![]() W nocy u mnie lalo wiem bo bez mojego skarba w nocy się ciągle budzę... na razie niebo zachmurzone ale na stoku śniegu nie brakuje Jakby jakaś się chciała wybrać w góry to się polecam mamy z 3 pokoje gościnne na piętrze nie drogo hahahha jaka reklama..wybaczcie za dobry humor i mi odbija ja chcę już po południeee ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam zaciesz od rana, moja teściowa wyjechała!!!
będzie dopiero w marcu ![]() Byleby czas w pracy jeszcze szybko zleciał...
|
|
|
|
#1785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Także mam podwójnie przesrane hahahahha |
|
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny. Spędziłam cały poranek na czytaniu postów z ostatnich dwóch dni...
limonka bardzo mi przykro ![]() eveewe trzymaj się tam dzielnie w tym szpitalu Wczoraj wieczorem zauważyłam u siebie ciemny śluz - nie brązowy ani nie krew, tylko taki ciemno żółty, trochę jakby beżowy. Zaraz zadzwoniłam do ginki powiedziała, żebym brała luteinę 3x dziennie i jeśli pojawi się krwawienie to do szpitala, a jeśli nie - to w przyszłym tygodniu mam iść do niej. Na szczęście nic się złego nie dzieje, już nawet tego śluzu nie ma. Więc trzymam się wersji z wizytą w przyszłym tygodniu. Ale śniło mi się oczywiście, że krwawić zaczęłam ![]() I mam jeszcze pytanie. Któraś z was pisała, że będzie zamawiać wózek Roan od producenta. A na stronie pisze, że oni nie prowadzą sprzedaży detalicznej i ich wózki są dostępne tylko we współpracujących sklepach. Da się to jakoś obejść? Bo faktycznie mają model ze skrętnymi kółkami.
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!
w koncu wstalam i sie z lozka zwleklam. wiecie co, ja chyba powoli czuje pzyplyw energii, coraz mniej zmeczona sie czuje
|
|
|
|
#1788 | |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38450435]Ja też byłam niejadkiem
Ale wyrosłam z tego. I też niektórych rzeczy nie jem, tłuste bleeee, ale mam dobre wyniki krwi, TŻ też, więc mam nadzieję, że się dobrze odżywiamy A co do włosów, ja nie mogę niestety tych naturalnych szamponów używać :/ Staram się kupować jak najbardziej naturalne, ale te bez SLSów i tych innych nie myją mi dobrze głowy :/ Mój ulubieniec na dzień dzisiejszy to ten. Ma taki zapach świeży, że gdybym mogła, to bym nie używała po nim odżywki :P[/QUOTE] Też miałam dobre wyniki krwi, więc chyba dostarczam organizmowi co mu potrzebne ![]() To dziwne co piszesz, bo akurat Seboradin i Yves rocher bardzo dobrze oczyszczają włosy, aż skrzypią z czystości. Później po osuszeniu włosów ręcznikiem nakładam jedwab/olejek na końcówki. Aktualnie Kerastase, bo Sleek Silk mi się skończył, oba są fajne. Silikony oblepiają włosy i wydaje się, że są gładkie i miękkie. Jak chcesz się pozbyć przetłuszczania to moim zdaniem musisz chociaż od czasu do czasu użyć szamponu oczyszczającego. A co do łupieżu, to szampon trzeba zmieniać, a nie ciągle myć tym samym (chyba, że przyczyna nie leży w szamponie, pisałaś, że to teraz się zaczęło - w czasie ciąży, więc chyba nie wiem jak pomóc). Może spróbuj nizoral, albo zapytaj farmaceutki. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Denerwuje mnie już to bulgotanie i przelewanie w brzuchu, zgaga i odbijanie się. Czuje się jakbym wiecznie była najedzona, mam jakiś pełny brzuch Siłę to ja mam tak różnie, ale na ogół jej nie mam. Wczoraj nastałam się w kuchni dwie godziny i byłam wyczerpana. A dzisiaj obiecałam tż pizze, chyba się nie wymigam ![]() Są wśród Was jeszcze dziewczyny które nie powiedziały rodzinie o ciąży? U mnie wciąż jeszcze nikt nie wie. Boje się naskoków na mnie, bo to raczej nie będzie radosna nowina, a powinna być! Już 8 tc, będę musiała się zebrać w sobie i ogłosić wszystkim nowinę... Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-01-05 o 10:15 |
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa dowiedziała się dopiero w 9t i to tylko dlatego,, że Tż się wygadał bo już nie mógł wytrzymać A moi rodzice dowiedzieli się w 14 t... Generalnie ja sobie osobiście wychodziłam z założenia, że poinformujemy rodzinkę po 12t, jak już będzie w miarę bezpiecznie ![]() Nie czułam potrzeby wcześniej- tylko mój biedny Tż nie ma cierpliwości No a z moim poczekałam jeszcze te 2 tygodnie bo nie chciałam im mówić przez telefon tylko jak się osobiście spotkamy ![]() Z tym, że u nas wszyscy się cieszyli więc to nie był powód odkładania informacji ![]() No a znajomi dowiadują się systematycznie od świąt- no bo chciałam zachować hierarchię, że najpierw rodzice a później znajomi;p
|
|
#1790 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jeszcze nie powiedziałam, wie tylko rodzina mojego i moja przyjaciółka... mnie się pewnie oberwie że tak szybko dziecko..ale to w końcu nasze życie, kochamy się i nie powinni się wtrącać..
|
|
|
|
#1791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie dowiedzieli sie juz jak bylam w 7 tyg bo nie moglam wytrzymac )) wszyscy sa szczesliwi ) i czekaja z niecierpliwoscia na kazda informacje :P
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym myslalam ze juz jedna corke masz. mnie to najbardziej denerwuje jak mi ludzie dokazuja co mi wolno a co nie, czy moge miec dziecko czy nie, ale oni akurat maja najmniej doczynienia ze mna. |
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, powiedzmy porannie. Nie mam na nic weny. Co dziś zrobić na obiad jak się nie ma nic w lodówce?
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś idziemy do teściowej wiec nie mam problemu A na jutro mam już spaghetti
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też zaczyna się myślenie nad śnaidaniem i obiadem, ale puki co weny ani głodu nie mam.
tz śpi po nocce, a ja bym do sklepu poszłą sobie, ale daleko i zimno i leń jestem i mi się nie chce. |
|
|
|
#1796 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też czasami mam taki śluz ciemniejszy (tzn. ciemnożółty), ale moja ginka kazała się tym nie przejmować.. Dobrze, że Ci przeszło.Ja pisałam o Roanie. Chodziło mi o to, że będę zamawiać tak jakby od producenta, ale przez sklep - bo faktycznie od samego producenta się nie da. Chodziło mi o kolor wózka, że złożę zamówienie w sklepie, a nie będę brała tego, co jest na miejscu. A jeśli nie wiesz, gdzie u Ciebie sprzedają te wózki, to najlepiej zadzwoń do Roana i spytaj, pani Ci powie, gdzie w najbliższej okolicy mają sklepy Cytat:
Przetłuszczają mi się włosy raczej normalnie - jak myję codziennie, to codziennie, a jak co 2-3 dni - to dłużej wytrzymują. Akurat pod tym względem nie są problematyczne. Ale mi szampony np. z Alterry nie za bardzo służą Więc używam tego Garniera, nawet nie wiem, czy on ma silikony czy nie, ale bardzo dobrze oczyszcza mi głowę. Odżywkę już owszem, staram się wybierać jak najmniej chemiczną, ale z szamponem próbowałam wiele razy i się nie dało.
|
||
|
|
|
#1797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tego nie może, tamtego nie chce choć wczoraj smakowało![]() Dobry ![]() Margosia dzięki za linka do strony z wysokością dna
|
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja od wczoraj jestem jakaś nie do życia. Ciągle chce mi się spać i gdybym mogła, przespałabym cały dzień. Podejrzewam, że to przez tą paskudną pogodę A teraz się do mnie łasi i przeprasza. Łaski bez, teraz to ja nie chcę. Mam focha na niego ![]() Dzoan pytałaś chyba o kwas foliowy w II trymestrze. Ja brałam do 16tc, po czym zrezygnowałam bo mi ginka powiedziała, że moje dziecko jest już na tyle duże, że nie muszę go już brać. Kwas foliowy jest najbardziej istotny w I trymestrze, w II już nic nie zdziała. Jeśli chodzi o włosy, to mi przed ciążą strasznie wypadały i kruszyły się. Nie mogłam sobie z nimi wtedy poradzić. Robiłam różne badania żeby znaleźć przyczynę tego wypadania i nic nie znalazłam oczywiście |
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z wózków to sama nie wiem powiem Wam.
ceny mnie przerażają, jak widzę takie po 2000 złotych to jakaś przesada. ja bym chciałą tani wózek, ale dobry, wiem, że ciężko mi dogodzić, ale wiem, że sprzedawcy kuszą młode mamy cudani i ceny w góre idą, bo wiedzą, że my zakochane w naszych dzieciach kupimy za każdą cenę. eh, co za życie ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- poza tym chciałabym jakaś stronkę taką na której mam porównanie wózków, ocenę ich i jakiś ranking o to by mi się przydało
|
|
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my mamy przeznaczone 2500zl na wozek ale jak patrze czytam przegladam to teraz mam metlik w glowie ktory chcialabym wybrac ;/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Spokojnej nocki..dobranoc
Stawiam kolejne kolejki soczków
Tż będzie niepocieszony
mam nadzieję że zła passa już za nami

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A teraz się do mnie łasi i przeprasza. Łaski bez, teraz to ja nie chcę. Mam focha na niego