![]() |
#4891 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Dziewczyny wczoraj zastanawiałam się jak spędzimy Naszą pierwszą rocznice ślubu i chciał bym, żeby to było coś wyjątkowego i we dwójkę, a za razem chciał bym zrobić TŻ niespodziankę no i wpadłam na malutki pomyśl, ciekawe czy uda mi się go zrealizować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Viollet - zakładaj wątek, chętnie znów pooglądamy sukienki. Ciekawa jestem z czym wyjdziesz
![]() Adblock działa na wielu przeglądarkach. Ja już nawet nie pamiętam jak wygląda moje życie bez niego ![]() Kasioonya - gra zapowiada się ciekawie ![]() Moja koleżanka zaszła w ciążę podczas brania tabletek, ale nie wiem czy nie wiedziała czy zlekceważyła, bo akurat brała antybiotyki ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Justii - dobrze słyszeć, że ze snem już OK. Dobrze, że nie trwało to długo, bo to mogłoby być bardzo wycieńczające dla organizmu. A możesz zdradzić jaka to niespodzianka? Ja chciałabym gdzieś wyjechać, ale zobaczymy jak to będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za realizację pomysłu, zdradzisz co to takiego? ![]() Wszystko mnie boli a najbardziej dłonie - wczoraj sama wymalowałam farbą podkładową cały pokój włącznie z sufitem ![]() ![]()
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
jojla - kobieto to Ty masz pełno siły w sobie, że targnęłaś się na takie zajęcie
![]() ![]() Mój pomysł to jakiś wyjazd. Plaża, morze i My we dwoje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że już bezsenność minęła- może faktycznie to przez pogodę, ciśnienie itp. Co to za niespodzianka? zdradzisz? ![]()
![]() |
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pomysł super! ![]()
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super pomysł ![]()
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Super pomysł... sama bym pojechała, ale np na Maltę - bo tam mnie jeszcze nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie będzie problemu z organizacją mojego pomysłu, ale jeszcze pół roku, więc wszystko może się zdarzyć. Najgorzej może być z urlopem TŻ, będę musiała uderzyć do jego szefa i załatwiać wszystko po cichu.
Chciała bym przygotować wszystko w tajemnicy, a TŻ zapakować do samochodu z zasłoniętymi oczami i dopiero na lotnisku rozwiązać chustkę. Mam cichą nadzieje, że mi się uda ![]() Ja chcę Egipt, albo Turcję bo to są jedne z najtańszych kierunków, a nie chce nadczerpnąć swoich oszczędności, a w sierpniu planujemy wyjazd do Chorwacji, więc muszę uważać na wydawane $. A nie zrobię TŻ niespodzianki biorąc pieniądze ze wspólnego konta ![]() Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-01-06 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też tak przez myśl mi przeszło, że może ktoś za tymi smakami stoi?? ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- [QUOTE=justiii87;38476747 Mój pomysł to jakiś wyjazd. Plaża, morze i My we dwoje ![]() ![]() Niespodzianka super!
![]() |
#4903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam znajoma w BP i najtańszy jest Egipt, al czas pokaże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
my jedziemy w kwietniu do Egiptu więc śledzę ceny w BP z ciekawości i muszę powiedzieć, że zrobiło się potwornie drogo... zaczyna być gorzej niż w zeszłym roku. Nasz wycieczka już jest droższa ponad 400 zł/os a do kwietnia daleko jeszcze ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- ooooo jakie plany ![]()
#4905 |
Zakorzenienie
|
Justiii - pamiętam że w PL zawsze Egipt, Tunezja i Turcja były właściwie najtańsze, ale właśnie tak dla porównania pisałam, że tutaj Egipt jest jedną z droższych atrakcji. Fajnie mieć znajomych w BP
![]() Magnusia - do kwietnia już niedługo ![]() Powiem wam, że w tamtym roku miałam już dawno wszystkie urlopu ustalone, bo wiele się działo.... a w tym kurcze sama nie wiem na razie mam tydzień w kwietniu i chciałabym polecieć do domku... ale zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my zawsze też mieliśmy wszystko poplanowane z rocznym wyprzedzeniem- wszystko zarezerwowane, popłacone itp. W tym roku mamy tylko ten urlop w kwietniu a co dalej- nie wiem, kusi mnie wrzesień (jak co roku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Jeśli pojawiłoby się jakieś dzieciątko w naszym życiu w tym roku to chcę zostawić sobie z tydzień lub dwa wolnego żeby wziąć przed macierzyńskim, no i nie wiadomo tak na serio kiedy się uda i gdyby człowiek miał pewność, że będę się czuła dobrze to co innego, ale wystarczy że będą męczyły mnie jakieś dolegliwości i jak wtedy wysiedzieć np. w samolocie... dlatego na razie pewnie się wstrzymam z urlopem, ale z drugiej strony jak sobie wcześniej nie zarezerwuję, to potem mogę mieć problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do urlopów, to my w tym roku mamy fajnie (tak jak wy w zeszłym) bo jest jasność - wiemy, że bierzemy 2 lub 3 tygodnie wolnego po ślubie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zakorzenienie
|
Viollet - początkowo były falbanki, potem koronki, rybka, jeszcze rozważałam taką jedną niezbyt rozłożystą księżniczkę, a wyszłam w najprostszej sukience A
![]() Tutaj można wziąć chorobowe ale jest tego tylko 5 dni (tzn płatnego z pracy), więcej możesz wziąć ale nie jest płatny, albo bardzo mało płatny (pokrywane przez socjal, ale wtedy musi być dłuższy niż 3-4 dni). Tutaj urlop macierzyński to właściwie nie ma znaczenia ile zarabiasz, bo i tak max dostaniesz między 200 a 230 euro tygodniowo. Najgorzej muszą mieć osoby które zarabiają powiedzmy 3000tys a tu nagle na macierzyńskim jest jedynie 800-900 euro. |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Już w tamtym roku przepowiadali, że skończyła się era tanich wyjazdów zagranicznych. Przez tanie wycieczki dużo biur upadło, więc teraz musimy za to zapłacić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Justii - super pomysł! ![]() w tematach urlopowych - my zwykle na ostatnią chwilę planujemy, w zeszłym roku chyba miesiąc przed urlopem zaczęliśmy planować ![]() ![]() ![]() także niewykluczone, że w tym roku zdecydujemy się na wakacje w tym samym miejscu co w zeszłym roku w Jantarze - bardzo miło wspominamy tam pobyt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Przecież to nie musi być nie wiadomo jaki wyjazd. Najważniejsze, że będziecie wszyscy razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
Nie ważne gdzie, ważne żeby być razem i szczęśliwym
![]() Malgos - z takich powodów jak masz w planach to warto rezygnować nawet z najwspanialszych wyjazdów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
Justii - masz rację w obydwóch kwestiach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Raczkowanie
|
Justi, Malgos - pewnie! obie macie rację, tylko strasznie się martwię, że przez nasze urlopowanie Tż straci pracę.... chyba się załamię wtedy bo to będzie 3 raz z rzędu, dlatego taka sceptyczna jestem z tymi wakacjami, choć maluchowi chcę zapewnić co najmniej 1 taki wyjazd rodzinny
![]() swoją drogą nie sądzicie że to bezczelność najpierw dawać pracownikowi urlop / wolne (przy zleceniu/o dzieło to bardziej to drugie), a potem rzucić że przecież nie był dyspozycyjny w tym czasie, a drugi pracownik się pochorował i trzeba było go zastąpić przecież... |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
Neave - to po prostu niedorzeczne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
<Kurcze ale macie plany wakacyjno urlopowe... U nas sytuacja finansowa obecnie jest nie pewna więc delikatnie planujemy na razie wypad do Chorwacji. Byliśmy tam w ubiegłym roku i bardzo mi się podobało. Było cudownie.
Ponadto moja słynna już szefowa nie lubi jak biorę dłuższy urlop woli jak biorę po 1 dniu. ![]() masakra jakaś. Pponadto znów miałam z nią dziś spięcie., Tym razem poszło o papiery do zus - chciałam starać się o jednorazowe odszkodowanie powypadkowe w pracy i okazało się że nasza firma nie ma BHpowca a ona nie zamierza nikogo szukać i za niego płacić. Bo pewnie grosze dostane z zusu więc się nie opłaca. Taka egoistka z niej że szok. Sama poszukałam sobie bhp i dziś się z nim umówię a ją poproszę tylko o podpis. Ale widzę że trzeba się rozglądać za czymś nowym bo dłużej to tu się nie da pracować. Ale zmieniając temat widzę że większość Pmek z 2012 które jeszcze z nami są planują bobaska ![]()
#4918 |
Raczkowanie
|
Viollet87 czekamy na Twój wątek:P
magnusia trzymam kciuki, żebyś wytrwała w swoim postanowieniu ![]() justiii87 też myślałam o tym, żeby zabrać TŻ na weekend do Kaziemierza, nigdy nie byliśmy a marzy mi się od kąd pamiętam ![]() ![]() ![]() jojla brawo ![]() ![]() ![]() Malgos_12 niestety masz rację.. Egipt jest chyba droższy niż przypuszczałam... mam nadzieję, że we wrześniu z lasta będzie coś tańszego... z racji tego, że jesteś tutaj naszym guru podróży to byłaś może na Djerbie, albo orientujesz się czy jest godna polecenia ![]() Neave ojojoj... ale pech z tą pracą TŻ... może pomimo wszystko uda Wam się coś wykombinować i spędzicie rodzinnie trochę czasu, trzymam kciuki, żeby tak było ![]() JJJustynAAA hehe no to racja z tymi maluchami, chyba odezwały się w nas instyntky macierzyńskie ![]() a z tą szefową to nie zazdroszczę Ci... jędza i straszna egoistka z niej.. wybaczcie, że dopiero teraz piszę, ale cały tydzień załatwiania z badaniami do medycyny pracy, a w sobotę urodziny TŻ, tak więc piątek i sobotę spędziłam w kuchni ![]() robiąc różne badania, potrzebne do nowej pracy i chodząc po tych lekarzach to stwierdzam jedno... niedorzeczne jest to, że prawie 75 - 80 letnia kobieta jeszcze jest lekarzem... nawet na okulistkę taką trafiłam... sama miała szkła tak grube, że masakra.. zastanawiałam się jak jest w stanie ocenić mój wzrok, skoro sama z ledwością widzi ![]() a zostając w planach urlopowych to TŻ ma już zaklepane 11 dni urlopu we wrześniu, tak więc powoli rozglądam się za ofertami... ale nie ma tak kolorowo jak myślałam, a byłam głównie nastawiona na Egipt, ewentualnie Djerba jeszcze mnie nęci ![]() tak więc patrząc na te metry śniegu za oknem, nie mogę doczekać się września, no chyba, że pojawi się w naszym życiu jakiś mały człowieczek to wtedy zrezygnuję z zagranicznych wycieczek ![]() ![]()
#4919 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za chamstwo- brak słów ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Dziewczynki dzięki za kciuki za rzucenie palenia ![]() ![]() ![]() a i jeszcze jedno- moja kicia jest już całkowicie zdrowa ![]()
![]() |
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pani laryngolog stanęła na wysokości zadania ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.