|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Cytat:
Cytat:
Jestem ciekawa co by się musiało stać żebyście tyle nie pisały?
|
||
|
|
|
#3722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jedna z niewielu w przypadku których ścisnęło mnie za serce jak ja zobaczyłam.
A mnie sie podoba bardzooo góra pierwszej i dół białej - taką bym najchętniej zmontowała. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też BARDZO podobają sie bez ramiączek, ale.. z doświadczenia przy kupowaniu jakichkolwiek sukienek wiem, że z moim biustem będzie o taką ciężko. Nawet z dobrym, trzymającym stanikiem jest to zwyczajnie niekomfortowe. Wszystko wyjdzie jednak w praniu i jeśli uda mi się zaleźć taką która będzie spełniała swoje zadanie i nie miała ramiączek to super, a jeśli nie.. to taka góra jak w przypadku pierwszej którą wstawiłam też bardzoooo mi się podoba. Takie słowa do mnie jeszcze nie docierają - serio! Pewnie dlatego, że sprawa nadal dla mnie nowa. ![]() Widziałam też jakiś czas temu na wystawie salonu jedną sukienkę która mnie urzekła, ale myślę, że na przymiarki to zdecydowanie za wcześnie. ![]() Pytanie tylko jak długo wytrzymam, żeby jej nie zaatakować. ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
W skrócie - razem jakieś półtora roku, mieszkamy razem niecałe pół roku, narzeczoną jestem od dzisiaj (
).Ja mam 23 lata (za 4 dni ), a tż 26 lat.Ciekawostką jest to,że jestem uciekająca Panną Młoda, raz już odwoływałam ślub, właśnie dlatego że poznałam obecnego narzeczonego Tak więc w przygotowaniach mam już trochę doświadczenia i swoją wizję ślubu i wesela.A póki co nie mogę się doczekać aż cała ślubna machina ruszy |
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, to faktycznie świeża jesteś
spodziewałaś się oświadczyn?i wścipsko zapytam- długo przed ślubem odwołałaś go?
|
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
moooniaaaa witaj
Co jak co, ale w zyciu bym nie wpadla zeby jechac zjesc OBIAD do Mc Donalda ja rozumiem byc na miescie, nie miec czasu ugotowac obiadu w takim dniu i pojsc zjesc, ale siedziec na dupie w domu i takie pomysly miec?
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ślub odwołałam jakieś 7-8 m-cy przed. Okropny czas, nie chciałabym drugi raz przez to przechodzić i nie życzę nikomu. Przed chwilą tż powiedział,że 17 maja może być, jeśli uda nam się zgrać najważniejsze rzeczy A i mam pytanie. Są tutaj pary mieszane? Bo ja jestem katoliczką, a tż jest prawosławny i już czuję, że czeka nas masa rozmów. Grunt, że jego rodziców mam po swojej stronie Mój kompromis wygląda tak,że ślub w kościele, jemu ślubu udziela baciuszka i zostaje przy swojej wierze, dzieci chrzczone w kościele. Tylko ciekawe jak wygląda kompromis w jego wydaniu bo upartego mam chłopa.
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc dobrze że tak wyszło. Ja i tż jesteśmy obydwoje katolikami więc nie pomoge. Chyba nie mamy na forum par mieszanych ![]() Ze swojej strony wiem że kościół katolicki przyjmuje tez takie coś jak ślub jednostronny, w tym wypadku Ty byś składała przysięgę a narzeczony nie |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam nic przeciwko, żeby został przy swojej wierze (zawsze to święta x2 i brak kłótni do kogo rodziców jechać ), tylko czuję że tż będzie chciał ślub w cerkwi. A ja chcę w kościele i nie odpuszczę :PA w ogóle jest ktoś z woj.podlaskiego? |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie wychodzę za mąż 17 maja widzę, że coraz więcej chętnych na ślub w maju![]() A u mnie od południa pada śnieg i jest już tak pięknie biało
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ponuro strasznie, tak dennie
|
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też pada śnieg
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie leje deszcz
|
#3735 |
|
Winter is coming
|
U mnie sypie od rana
Co prawda wolałam, jak było 8 stopni na plusie, ale tak też jest fajnie, biało dookoła.Zaliczyłam pierwsze spotkanie z Ewką BBL to to nie jest, ale całkiem fajne ćwiczenia, postaram się robić regularnie i może mi opona trochę spadnie.Jak ogarnę skalpel, to wezmę się za killera. No i jak śnieg stopnieje to ruszam z bieganiem
|
#3736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orientujecie się ile wcześniej trzeba kiecę zamawiać?Bo ja nie mam pojęcia ![]() I cały czas się zastanawiam czy z komisu nie brać...Bo więcej niż 2-2,5 tys na kieckę i buty bym nie chciała wydać A buty albo morskie, albo fioletowe chyba bym chciała, na pewno pod kolor bukietuCytat:
A anemię wątpię, że mam, ale jak już dała to i to sobie przebadam z tym, że nie wiem kiedy znajdę chwilę, żeby pójść te badania zrobić....My wczoraj byliśmy na urodzinowym piwku od znajomego, który razem ze swoją dziewczyną cały tydz albo McDonald albo KFC...i laska narzekała, że przez święta 3kg przytyła i niestety, ale nie mogłam się powstrzymać i nie zapytać, czy to aby na pewno przez święta... ![]() Cytat:
Ty i schudnąć?! o nie nie nie! ![]() A co do chodzenia za sukienkami, to przypominam o naszej umowie wspólnie z Waniliovą, że idziemy razem ![]() Ahhh...nie chce mi się wracać do Sosnowca i na tą uczelnię czasem naprawdę żałuję, że poszłam na studia dzienne, mimo że kierunek mnie kręci...A co do śniegu - wcale mnie to nie dziwi, zawsze tak jest jak musimy z TŻtem jechać, że pogoda się psuje...a potem ja po nocy nie śpię, bo się martwię czy dojechał
Bo zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji ![]() Wymienię Razem od 08.07.2009 Zaręczeni 17.09.2011 Ślubujemy 06.09.2014 ![]() Edytowane przez Nati_kk Czas edycji: 2013-01-06 o 16:13 |
|||
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Oesu
![]() aleście naprodukowały ![]() wiatm nowe PMki pisałyście o sukniach, ja mniej więcej mam wizję czego nie chce ale to się okaże jak zacznę mierzyć ![]() wczoraj upiekłam swój pierwsZy w życiu chleb i zważywszy że po 15 minutach go już nie było to chyba smakował ![]() dziewczyny używała któraś WAXa do włosów? bo się zastanawiam nad nim
|
|
#3738 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Swoją drogą czy któraś ma może grilla takiego domowego elektrycznego i może polecić ? Co do WAX używam i kocham całym sercem
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Winter is coming
|
Ja używałam Waxa dość długo, mój ulubiony to ten pomarańczowy. Włosy mi po nim rosły jak wściekłe
Na pewno jeszcze do niego wrócę .
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
u nas 11 stopni, ale pochmurno
za 2 tygodnie lecimy do Polski i mam nadzieje zobaczyc odrobine sniegu wtedy tez idziemy mierzyc obraczki, mam wypatrzona pare online, ja chce biale zloto z diamentem, ale TZ nie nosi bizuterii i obawiam sie, ze biale zloto moze byc dla niego zbyt blyszczace
|
#3741 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie ponuro cały dzień, padał też deszcz... Jutro nie ma padać, ale za to ma być mróz... Cytat:
Cytat:
SimplyDivine, witaj ![]() alloffkowa ja też chcę długą suknię, a mój C. by chciał, żebym krótką miała, ale już mu to z głowy wybiłam ![]() A co do woalki to mi się woalki kompletnie nie podobają ijaa, żadna suknia mi się nie podoba, z tych, które wstawiłaś... Ale każdy ma inny gust ![]() moooniaaaa, witaj 17 maja to fajna data - urodziny mojego C. ![]() mala_czarna, ja też używam Waxa - taką , ale sporadycznie. Niby założyłam sobie, żeby stosować raz w tygodniu, ale coś mi to nie wychodzi Generalnie to się wkurzyłam na te moje włosy. Są masakryczne W lutym idę do fryzjera (wykupiłam gruper) i na tym kuponie oprócz modelowania, strzyżenia i porady stylisty jest do wyboru albo koloryzacja jednym kolorem, albo refleksy albo pasemka. Ja zawsze refleksy robiłam, ale teraz napaliłam się na pasemka Już nie mogę patrzeć na te moje włosy, może pasemka będą ładniej wyglądać
|
|
#3743 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej nowe pmki
![]() Cytat:
Moj brat jest z dziewczyną prawosławną, chetnie bede sie przysłuchiwała Waszym przygotowaniom, ciekawa jestem jak u nich to wyjdzie Cytat:
![]() Moi rodzice mają maszyne, strasznie fajna sprawa, chciałabym kiedyś mieć
|
||
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Nastawiłam się na wrzesień 2014 i wstępnie na 13 września, ale zaczęłam rozmyślać, kiedy przypadną mi "moje dni" i właśnie na 12-15 września, biorąc pod uwagę, że mam je regularnie. Niektórzy powiedzą, co to za problem, otóż dla mnie duży, bo mam straszne bóle, które czasem nie pozwalają mi wstać z łóżka w ten pierwszy dzień. Teraz już sama zgłupiałam z tą datą, bo ze stresu może się wszystko rozregulować. Z drugiej strony poszukiwanie restauracji/sali zweryfikuje termin ostatecznie. Przestaję się upierać przy 13 września. Może być od czerwca do września
Za tydzień szkoła, w której uczę rozpoczyna ferie, więc może wtedy już ustalimy gdzie i jaki termin. Tak bardzo chciałabym mieć to już z głowy.
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-01-06 o 17:46 |
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przewidziałaś się, a coooo?
![]() moooniaaaa jasne, witaj gratuluję zaręczyn :brawo:velika to w sumie się ciesz, że nic oprócz lodów stamtąd nie lubisz bo przynajmniej Cię nie ciągnie ja lubię w MC mc flurry, fytki i nugetsy ![]() Nati_kk zrób te badania jak najszybciej! Ze zdrowiem nie ma żartów
Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014 Edytowane przez Waniliova Czas edycji: 2013-01-06 o 17:57 |
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie moooniaaaa - gratuluję zaręczyn
Pochwal się pierścionkiem
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze nie wiesz czy siedzieliśmy dzisiaj na DUPIE, a po drugie to jest nasza sprawa co i kiedy jemy można sobie czasem pozwolić na coś innego niż obiad w domu i nie sądzę, żeby to był objaw poprzewracania się w dupie ![]() Nati_kk tak, idziemy w 3 oglądać suknie ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() A co do pogody to u nas od jakiegoś czasu śnieżek sypie jest bielutko
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
moooniaaaa również gratuluję
i my planujemy ślub w maju
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała w maju ze względu na konwalie to moje ukochane kwiaty i wtedy mieć je w bukiecie, ale z drugiej strony już z TŻ wstępnie zdecydowałam się na czerwiec-wrzesień, chociaż jestem na tyle zmienna, że nigdy nic nie wiadomo
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
A postu aszuelki komentować nie będę... Kompletny brak kultury...
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

), zostałam szczęśliwą narzeczoną 12.12.12 r. i od tego czasu wstępną datę ślubu zdążyliśmy wyznaczyć na 14.06.2014 r.
). Wstępnie zarezerwowaliśmy małą salę w naszej rodzinnej miejscowości (w najbliższym czasie chcemy jechać osobiście dogadać szczegóły) i to jest na razie jedyne i najważniejsze posunięcie w sprawie naszego ślubu
ale bardzo się cieszę i mam nadzieję, że powoli, powoli wszystko wspólnymi siłami dogramy i pozałatwiamy... będzie to uroczystość na 50, max 60 osób (z dziećmi), więc najbliższa rodzina i kilku znajomych - bardziej w klimacie kameralnego przyjęcia niż hucznego wesela 

Widac od razu jaka sroka ze mnie
ja rozumiem byc na miescie, nie miec czasu ugotowac obiadu w takim dniu i pojsc zjesc, ale siedziec na dupie w domu i takie pomysly miec? 

Ty i schudnąć?! o nie nie nie!
i zważywszy że po 15 minutach go już nie było to chyba smakował 
wtedy tez idziemy mierzyc obraczki, mam wypatrzona pare online, ja chce biale zloto z diamentem, ale TZ nie nosi bizuterii i obawiam sie, ze biale zloto moze byc dla niego zbyt blyszczace
po pierwsze nie wiesz czy siedzieliśmy dzisiaj na DUPIE, a po drugie to jest nasza sprawa co i kiedy jemy
i nie sądzę, żeby to był objaw poprzewracania się w dupie