MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 15:57   #4951
Mi6ka
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
to ja was mogę ciachem poczęstować jak macie ochotę
o jezu, wlasnie jezyk mi uciekl do ...

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
o matko

powalilo mnie, az nie wierze
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 15:57   #4952
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Starałam jej się kupować jakieś uniwersalne- myślicie, że jak nie są poniszczone to mimo upływu tylu lat nadadzą się?
(...)

W zeszłym roku w klasie IV objęła ich taka wychowawczyni, że zrobiła swoje porządki- bo dochodziło do takich kuriozum, że Marysia( bo tak ma na imię ta dziewczynka) kazała jeść kurz innej dziewczynce- bo ja wtedy wszyscy polubią, chciała otruć inną ( jak zje cukierka to jej pozyczy psp- a w paierek od cukierka zawinięty jakiś trujący syf z krzaka), rzucała dzieciakami o ścianę spychała ze schodów. Wychowawczyni zrobiła taką jazdę na zebraniu a po zebraniu jej rodzicom- że w tym momencie chodza ze spuszczoną głową, a Marysi bezkarność się skończyła- ale oparło się o psychologa, dyrektora i prawie kuratorium- powiedziała, ze jak nie zrobią porządku z własnym dzieckiem to się to skończy wywaleniem ze szkoły z naganą i karnym przeniesieniem do innej placówki. I mamy spokój.
Nawet jeśli nie wszystkie, to część ubranek na pewno się nada, więc warto przejrzeć.

Nieźle. Marysia...kto by pomyślał, że taka zołza

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja nie mogę ostatnio spac Przewalam się z boku na bok i myślę o tym wszystkim związanym z dzidzią... Masakra A najgorsze jest to że i tak już kładziemy się naprawdę późno bo o 2giej... A i tak może koło 4tej zasypiam I potem co robić rano? Mam dylemat czy wstawać o 9tej razem z Tżtem czy spac dalej (bo wtedy śpi mi się najlepiej)... Tylko, że takie wstanie o 11stej czy 12stej to masakra... Pół dnia w plecy Ale znowu spać tylko 5 godzin, to tez kiepsko... Czytałam kiedys, że w 3 trym trzeba minimum 9h spać, bo to zmniejsza ryzyko nadciśnienia
O, rany! To kiepsko.
Ja mam gonitwę myśli na temat zmian jakie mnie czekają: dziecko, nowa praca, oczekiwanie na kredyt plus remont mieszkania. I żeby zdążyć przed porodem.

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Zalaczam 2 fotki z przelomowego pierwszego dnia 3 trymestru (106 w pepku ) - pierwszy raz na forum heheh
Krąglutki
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:00   #4953
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Pokazalam fotke ciacha TZ... i powiedzial : PO spacerze tez sobie zjemy ... budyn
Stary 2013-01-06, 16:02   #4954
nestelle
Zakorzenienie

cześć laseczki ,
my dzisiaj obudziliśmy się o 12.30 a moje dzieci po 13 - no ale dzieciaki poszły spać przed 2 w nocy a my ok.4 ....
imprezka się udała -było naprawdę fajnie - 30 osób ,11 dzieci -tż zadbał nawet aby muzyka była,stroboskopy,światełk a ... a dzieciaki są niezmordowane ...2,3,4,5, 7 letnie i jedna 13-latka a wszystkie non stop tańczyły ,wariowały..... kubie ząbek wypadł -więc jak wróżka zębuszka w nocy przyszła to nawet nie czekał-nie pilnował -spał jak kamień ,ninka też .

A!!! I dziękuję WAM za komplementy na temat mojej piątkowej fotki-kochane jesteście ,człowiek czuje się taaaki duuuży - a WY w zaparte ,że tego nie widzicie .....
tak czy siak przytyłam już 18 kg -może aż tak bardzo się nie rzuca w oczy bo jednak przed ważyłąm 53 ale urosło mi wszystko .........

dobra ide nadrabiać ....
Stary 2013-01-06, 16:03   #4955
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Zalaczam 2 fotki z przelomowego pierwszego dnia 3 trymestru (106 w pepku ) - pierwszy raz na forum heheh
Słoooooodki Ech, u mnie było ostatnio 110 Ale jak patrzę na te dodatkowe centymetry czy kilogramy, to widzę tylko mojego małego synka, który w brzuszku rośnie w siłę. Jestem z nich mega dumna.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:17   #4956
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
ooo byliśmy tam w lecie i mieliśmy noclegi przy samym stoku....cudnie było w zimie mielismy przyjechac tam na narty...

No ja już po wizycie i za dużo Wam nie napisze, bo nie ma co;p Szyjka niby nadal 28mm, zamknieta i twarda, ale ide do szpitala na 3 dni... Podobno pacjentki mojej pani gin. czesto tak chodza, nie sprzeciwiałam się zbytnio, bo i tak całymi dniami w domu sama siedze, to bedzie troche rozrywki;p Podadzą mi sterydy na rozwój płuc u maluszka, bo lekarka mówi, że cos jej sie widzi, że poród moze być wczesniej...zrobią też dodatkowe badania +na krzepliwośc krwi, bo kiedyś miałam problem z płytkami. Lekarka zapewniła, ze te streydy nie wpływaja na rozwój dzidziola, ani na mnie, ale w razie czego mogą bardzo pomóc, a podaje sie je tylko w szpitalu. Zatem chciała, żebym przyszła w środe, ale powiedziałam, ze mam szkole rodzenia i przełożyłyśmy na czwartek. Ile waży mały nie wiem, bo nie ważyliśmy go, powiedziała, ze dokładnie pomierzymy w szpitalu. SŁuchalismy serducha i widziałam główke i te nogi, co mi między żebra sie wciskają Ponadto dostałam karte liczenia ruchów płodu i codziennie od 9.00 rano mam liczyć do 10 ruchu i zapisywać, o której był. No i tyle...100zł wizyta, 50 morfologia i inne, 80zł leki i suplementy...i 230zł nie ma w tym tygodniu...Wracając wstapiłam na pocieszenie do ciuchlandu i kupiłam małemu troszkę ciuszków ide zalac ciasto galaretką.
Zapomniałam napisać, ze od ostatniej wizyty 2kg na plusie;p nie przekroczyłam magicznej 70 bo jest 69,5kg odpoczątku 11,5kg na plusie!
Ojej szkoda że szpital, ale widocznie chcą się Tobą dobrze zająć co do sterydów na płucka to mój przy moim krwawieniu dostal w szpitalu w 23tc! I też mi to niezbyt pasowało bo ja nawet skurczy nie miałam ani nic... no ale zabezpieczają na wszelki wypadek bo to nie szkodzi nic a nic. Na szczęście! Oczywiście w domu czytałam dużo na ten temat i profilaktycznie lepiej podać bo i tak nie zaszkodzi niż nie podać i mogły by się nie rozwinąć.. Także nie martw się bo widać że jesteś w dobrych rękach

Cytat:
ja biorę pod uwagę też opcję używanego- tyle że żeby się zdecydować na używany, chciałabym miec pewność że go uniosę- nawet jakby w nim było coś do naprawy- bo ja generalnie niskiego wzrostu jestem, wagi na poziomie w przybliżeniu 55-58 kg (oby tak zostało)- więc raczej mój kręgosłup nie poradzi sobie z dodatkowymi 15 kg plus maluszek- bo mam świadomość tego, że nie zawsze mąż będzie w domu, czy córka żeby mógł mi pomóc, czy zebym mogła na raty zejść na dół- najpierw wózek, potem dziecko (jeśli starsza siostra oczywiście będzie w domu na ten moment znoszenia wózka). W klatce wózkowni jako takiej nie ma- a zostawiać wózek w syfnej smierdzącej piwnicy- mi się nie uśmiecha- bo jak następnego dnia wsadzić do takiego maluszka.
Ten właśnie jak patrzyłam na wage to najlżejszy mi się wydawał....
a może coletto Marco Polo? 11,5 kg, bardzo leciutki

nadrabiam dalej...

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Mężuś dziś kupił warkę cytrynową, tą co ma 2%
wypił ponad pół i mi dał resztkę, powiem wam - obłęd w ustach

Miałam dziś zachciankę na jabłecznik, czego efektem właśnie piecze się w piekarniku
Zrobiłaś gula, chyba tez się skusze na pół takiego

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze łowy chyba nie trzeba komentarza co dla męża (piłkarza i wielkiego fanatyka) jest priorytetem
piękne my też je wypatrzyliśmy ale kosztują bardzo drogo..

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:28   #4957
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze a ja nie mogę ostatnio spac Przewalam się z boku na bok i myślę o tym wszystkim związanym z dzidzią... Masakra A najgorsze jest to że i tak już kładziemy się naprawdę późno bo o 2giej... A i tak może koło 4tej zasypiam I potem co robić rano? Mam dylemat czy wstawać o 9tej razem z Tżtem czy spac dalej (bo wtedy śpi mi się najlepiej)... Tylko, że takie wstanie o 11stej czy 12stej to masakra... Pół dnia w plecy Ale znowu spać tylko 5 godzin, to tez kiepsko... Czytałam kiedys, że w 3 trym trzeba minimum 9h spać, bo to zmniejsza ryzyko nadciśnienia
A ja to aż wstyd sie przyznać ile przesypiam. Ide spać ok 21 i wstaję o 7-8
Oczywiście w nocy kilka wędrówek do toalety, do niedawna tylko 1-2 razy wstawałam a ostatnio nawet 3-4

Cytat:

Super brzusio
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:28   #4958
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja dzisiaj zaczynam 32 tydzień - i od tej pory płaskie buty !!!!!!
obcasiki tylko na wyjścia .już troszkę ciężko tak całymi dniami latać na obcasach....
idę zaraz do ginki na kontrol - więc o kciuki proszę .....

na szczęście nie potwierdzam ......

za trymestr !
za zasiłek -zawsze Coś !

co do ciuszków to tak jak dziewczyny Ci radziły- kupuj. jeśli chcesz mieć jeszcze jedno dziecko kiedyś to ta inwestycja Ci się opłaci - wybieraj klasyczne rzeczy ,dżinsy,bluzeczki ,tuniki no i sukienki dzianinowe ..... nie kupuj pod kątem "co ja potem z tym zrobię ," albo " będę nosić po ciąży" ..... nie licząc okresu pourodzeniowego - jak waga spadnie to nawet oglądać tych ciuchów nie będziesz chciała ......

ja w tej ciąży kupiłam tylko 1 parę dżinsów - w sumie niepotrzebnie bo i tak miałam ,no i płaszczyk -bo z poprzedniej ciąży mi się zniszczył.... a tak to albo już miałam ciuchy albo noszę normalne -np.sukienki ciążowej nie posiadam bo mieszczę się w normalne tylko rozciągliwe . leginsy tak samo - w zeszłej ciąży kupiłam normalne tylko M-ki .

co do szpitala - to ja rodziłam na Polnej i teraz też będę -może i masówka ale jest wszystko co potrzeba a zwłaszcza najlepsza opieka nad noworodkami- jak coś się dzieje w innym szpitalu to przywożą właśnie na polną .

moja fotka 32 tydzień - 98 w brzuszku ,18 kg więcej .... i płaskie buty
(przepraszam za burdel w pokoju- jeszcze domu nie ogarnęłam....)
Super wygladasz! Tylko gdzie te 18kg na plus.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:35   #4959
Luna0
Zakorzenienie

Klementynko zastrzyk faktycznie boli, ale nie tak żeby się go bać. Do przeżycia no i oczywiście w tyłek. Mi nawet nie powiedzieli na co ten zastrzyk tylko dziewczyny z sali mi powiedzały

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:41   #4960
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tak czy siak przytyłam już 18 kg -może aż tak bardzo się nie rzuca w oczy bo jednak przed ważyłąm 53 ale urosło mi wszystko .........
to ile Ty masz wzrostu???!!!!!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
jak patrzę na te dodatkowe centymetry czy kilogramy, to widzę tylko mojego małego synka, który w brzuszku rośnie w siłę.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:45   #4961
klementyna1
Zakorzenienie

Dzieki Lunka za odp
My już po gościach, dziadkom bardzo sie mieszkanie podobało, cioci i wujowi też Ale krótko posiedzieli, bo babcia sie zle czuła, zarcia mi zostało, ze hoho, ale akurat na szpital tżtowi pomroze to bedzie miał wałówkę
A rzeczy nie do zamrożenia (sałątki, śledzie itp) czekają na znajomychMAją dziś przyjśc na resztkówki- sami chcieli;p
Gratuluje tygodni i przespanych nocy....ja sie budze i po 2-3 godziny nie spie...;/ Ide teraz troszke polezec
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:53   #4962
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Zostalo cos jeszcze .... malusi kawaleczek ... ew okruszki ..!!! ??

Cytat:
No dziewczyny, troche nadrobilam, zrobilismy sesje zdjeciowa, jako, ze przynajmniej zmuszam TŻ na poczatku miesiaca do jakichs paru fotek, zeby jednak pamiatka jakas byla

to masz niezle wejscie we fotkowe Forum, SLCZNY brzuszek

Cytat:
Pokazalam fotke ciacha TZ... i powiedzial : PO spacerze tez sobie zjemy ... budyn
aaaaaaaaaaa budyn !!! tez bym zjadla, ale maleka nie mam

cos slabo dziewuszki :P mysalam ze bedzie wiecej do nadrabiania jak wstane.
ale wam mowie bok mnie tak rwie cos - zle musialam sie usadowic jak leniuchowalam na lozku.
ja zrezygnowalam z ziemniakow do tego Bigosu - zjem z chlebem
za bardzo glodna jestem, a nie pomysalam wczesniej by se obrac ehhh

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 16:54   #4963
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
winko oczywiście białe i ma odparować. o cebulę pytałam bo właśnie zasada jest że daje się na ciepły może spróbuj nie będzie cię tak smak draznił a czosnek daje się na zimny - to generalnie do innych potraw nie tylko carbonary.
No raczej białe, różowa carbonara wyglądałaby trochę nieapetycznie
Dzięki za rady, o czosnku wiedziałam, że na zimną oliwę.

Cytat:
Kurcze ja czekam na więcej czasu- mam pochowane po przeprowadzce ciuszki po Oliwii , muszę przejrzeć w kartonach. Starałam jej się kupować jakieś uniwersalne- myślicie, że jak nie są poniszczone to mimo upływu tylu lat nadadzą się?
No pewnie, że się nadadzą.

Cytat:
Śliczne!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 17:03   #4964
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki mogę dołączyć do Waszego grona?? Mam na imię Klaudia 24 lata tp.30.04 - dziewczynka
cześć i gratuluje dziewczynki
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
No ja już po wizycie i za dużo Wam nie napisze, bo nie ma co;p Szyjka niby nadal 28mm, zamknieta i twarda, ale ide do szpitala na 3 dni... Podobno pacjentki mojej pani gin. czesto tak chodza, nie sprzeciwiałam się zbytnio, bo i tak całymi dniami w domu sama siedze, to bedzie troche rozrywki;p Podadzą mi sterydy na rozwój płuc u maluszka, bo lekarka mówi, że cos jej sie widzi, że poród moze być wczesniej...zrobią też dodatkowe badania +na krzepliwośc krwi, bo kiedyś miałam problem z płytkami. Lekarka zapewniła, ze te streydy nie wpływaja na rozwój dzidziola, ani na mnie, ale w razie czego mogą bardzo pomóc, a podaje sie je tylko w szpitalu. Zatem chciała, żebym przyszła w środe, ale powiedziałam, ze mam szkole rodzenia i przełożyłyśmy na czwartek. Ile waży mały nie wiem, bo nie ważyliśmy go, powiedziała, ze dokładnie pomierzymy w szpitalu. SŁuchalismy serducha i widziałam główke i te nogi, co mi między żebra sie wciskają Ponadto dostałam karte liczenia ruchów płodu i codziennie od 9.00 rano mam liczyć do 10 ruchu i zapisywać, o której był. No i tyle...100zł wizyta, 50 morfologia i inne, 80zł leki i suplementy...i 230zł nie ma w tym tygodniu...Wracając wstapiłam na pocieszenie do ciuchlandu i kupiłam małemu troszkę ciuszków ide zalac ciasto galaretką.
Zapomniałam napisać, ze od ostatniej wizyty 2kg na plusie;p nie przekroczyłam magicznej 70 bo jest 69,5kg odpoczątku 11,5kg na plusie!
oj kurcze szpital..... no ale lekarz wie co robi , .
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
wiecie... mam wyrodnego męża.. .cały dzień był w szkole (zachciało mu się podyplomowych), a teraz pojechał do naszego przyjaciela pomagać mu układać płytki w łazience... strasznie chciałam, żeby został w domu (ale nie mówiłam tego na głos bo pojechał w dobrej sprawie....) i tylko zapytałam: "A co jak zacznę rodzić?" a on na to: "Zadzwoń!"

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
hej ja na chwile własnie wyszłam ze szpitala znów mnie dopadła gastoza... składam wam spoznione zyczenia nworoczne dużo zdrowia dla was i maluszków spokoju i łatwych porodów

ktos pisał o sterydach na płucka dzidzi mnie tez nie omineły ale wiem ze dzidzia jest bezpieczna wybacznie nie nadrabiam bo to az ok 30 stron

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
zdecydowalam sie na Emmaljunga City Cross (spacerowka + gondola City Wanne), bedzie w kolorze ciemno-szarym polaczony z motywem owieczek (wolalabym sam kolor, gdyz lubie prostote, ale trafilismy na fajna okazje i dlatego kolor gra drugorzedna role )
niestety zdjec w tym kolorze w necie brak, wstawie w tygodniu, jak dostane wozek

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=tkATz0mpSLw

http://www.emmaljunga.com/de/Kinderw...Cross-396.html

ale jestem szczesliwa
za wybór wózka !
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
- Nie dzisiaj, kochanie, tak mnie boli głowa, że chyba zaraz pęknie...
- Wczoraj też cię bolała. To kiedy?
- Wybacz, naprawdę, to migrenowe, mam to po swojej mamie, a ona po swojej...
- Dziwna rodzina. Jak wy się rozmnożyłyście?

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze łowy chyba nie trzeba komentarza co dla męża (piłkarza i wielkiego fanatyka) jest priorytetem
uuuuu

Cytat:
sex grupowy
Cytat:
Dajesz! Go go go! Kasia! Kasia! Kasia! Kasia!
Cytat:
oj tam oj tam Wstydzę się - tak fantazje an forum opisywać
oj a ost taka Wyposzczona jestem ze brałabym wsio co tylko na Wiecie Co
ja wczoraj imprezowałam (urodz tżta)...ale widzę ,że WY też się nie nudziłyście........
Stary 2013-01-06, 17:17   #4965
megi-megi
Zakorzenienie

Zaczęłam szukać wózka - niedrogi, funkcjonalny, ładny, lekki, dobrze się składający... Nie ma takich. Jeśli odrzucić niedrogi to owszem.
A śniło mi się dzisiaj, że już kupiłam niebiesko - różowy jakiś. Dobrze by było.
Coś zaczyna mi się włączać opcja - spiesz się, szykuj, urządzaj. Ale mam nadzieję, że to jeszcze nie jest wicie gniazda.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 17:29   #4966
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ale mam nadzieję, że to jeszcze nie jest wicie gniazda.
Hehe, też o tym ostatnio czytałam Ja to ciągle sprzątam i układam, ale po prostu tak mam.

Teść był dziś u nas. Jak powiedział, że zaraz dziecko się u nas pojawia, to my z mężem- No jeszcze nie zaraz! Co jak co, ale ja mam w planach urodzić w terminie Poza tym trzeba jeszcze pokoje dwa wytapetować i urządzić. Łaskawie chciał nam zostawić stary segment, którego my nie chcemy za nic. 'Ale jest przecież w dobrym stanie!' No tak, ma ponad 20 lat i super pasuje nam do reszty mieszkania, a poza tym każdy przecież o takim marzy.
Mi się marzy jedna duuuża szafa z lustrem i tyle. A nie segment w każdym pokoju i układać sobie kryształy i suszone kwiatki.
Musimy w końcu wybrać jakąś tapetę do pokoju małego i ruszyć ze wszystkim by się wyrobić w czasie.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 17:32   #4967
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj imprezowałam (urodz tżta)...ale widzę ,że WY też się nie nudziłyście........
haha a co sie bedziemy :P tak jakos naszlo to trza bylo wykorzystac sytuacje

ogolnie padam sie najadlam ehh dobre to bylo.
teraz lece na finn.no moze uda mi sie jakies ciuszki dla malego wypatrzec - oj juz sie nie moge wyplaty doczekac

Stary 2013-01-06, 17:42   #4968
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A wy szczepicie na wszystko? Mam na myśli rotawirusy, pneumokoki, meningokoki...
tak,szczepię na wszystko .
Cytat:
Czesc dziewczyny My sie witamy juz w 28 TC, czyli wg mojej ksiazki w 7 miesiacu, 3 trymestrze

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witamy się po śniadanku -w 27 tyg

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
masakra. chora jestem. tzn mocno się przeziębiłam gardło mnie boli nos mam zatkany. w nocy myślalam ze się wscieknę. w końcu za 5 razem na siku wkurzyłam się umyłam sobie po raz nty zęby wypłukałam gardlo solą wziełam tantum verde i otworzyłam okno bo stwierdziłam ze wolę mieć jednak powietrze bo mi język zaschnie i się przyklei do podniebienia.
takze dziś łóżko. na zmianę z łazienką bo mnie suszy i jak mało piję to jak wstałam 1,5 godziny temu to wypiłam juz 3 szklanki ciepłych napojów.
zdrówka .
to już chyba epidemia ......
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj studniówka i dodatkowo urodziny TŻ
gratuluje , najlepszego dla tżta.
mój też ma dzisiaj (ale wczoraj robił imprezkę)
Cytat:
smakowicie wygląda....
Cytat:
śliczny brzuszek , i śliczne fotki -super .
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
to ile Ty masz wzrostu???!!!!!
171 .

ufffff nadrobiłam ...
Stary 2013-01-06, 17:50   #4969
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a poza tym każdy przecież o takim marzy.
hehe my teraz mamy na tapecie grę "Pan tu nie stał". Meblościanka jest najdroższa szczyt marzeń

Cytat:

ufffff nadrobiłam ...
zuch dziewczynka.

Stary 2013-01-06, 18:23   #4970
Mi6ka
Rozeznanie

No, wlasnie skonczylam przygotowywac suflet z bialego sera Z czasow przedslubnych, kiedy to bylam bardzo w formie i jadlam madrze, zdrowo i dietetycznie Jeszcze 40 min na parze sie bedzie gotowal, na koniec do niego zrobie maliny z poziomkami na cieplo - taki sosik mniam mniam, tylko za dlugo trzeba czekac

No ale ten czas bede wykorzystywac na szukanie lozeczka w koncu ...

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Hehe, też o tym ostatnio czytałam Ja to ciągle sprzątam i układam, ale po prostu tak mam.

Teść był dziś u nas. Jak powiedział, że zaraz dziecko się u nas pojawia, to my z mężem- No jeszcze nie zaraz! Co jak co, ale ja mam w planach urodzić w terminie Poza tym trzeba jeszcze pokoje dwa wytapetować i urządzić. Łaskawie chciał nam zostawić stary segment, którego my nie chcemy za nic. 'Ale jest przecież w dobrym stanie!' No tak, ma ponad 20 lat i super pasuje nam do reszty mieszkania, a poza tym każdy przecież o takim marzy.
Mi się marzy jedna duuuża szafa z lustrem i tyle. A nie segment w każdym pokoju i układać sobie kryształy i suszone kwiatki.
Musimy w końcu wybrać jakąś tapetę do pokoju małego i ruszyć ze wszystkim by się wyrobić w czasie.
dla mnie te segmenty - abstrahujac od wygladu, to zbiorowisko kurzu i marnowanie przestrzeni, po prostu mega niepraktyczne :/
Stary 2013-01-06, 18:40   #4971
Sorceresss
Wtajemniczenie

Malpka, poproszę kawałek ciacha! hihi widzę, że storczyka masz w kuchni

Mi6ka, o jaki fajny brzucholek! Zgrabniutki na 106!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 19:01   #4972
Agnjeska
Zadomowienie

Oj coś cienko idzie wykańczanie wątku (; Myślałam że ju ż nowy będzie...
Dzisiaj sprzątnełam choinkę i cały dom z ozdób, jakoś pusto teraz (;
Aaa jutro wizyta! A 16nastego stycznia usg - tego się już doczekać nie umiem.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 19:15   #4973
bzinka
Zadomowienie

Mi6ka śliczny brzucholek! fajne to zdjęcie z centymetrem, musze odgapić

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 19:28   #4974
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
zleci szybko, tylko 1,5 tygodnia ja też mam wtedy
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 19:32   #4975
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam z cukrzycą czy mogę jeść otręby granulowane z żurawiną/śliwkami?
Otręby raczej tak, bo jak rozumiem dosypujesz ich sobie niewiele, ale nie wiem na czym polega ten dodatek żurawiny/ śliwek, następną paczkę kupiłabym bez tego. Chyba że w pon jak dostaniesz glukometr sobie zmierzysz po godzinie i po dwóch i będzie gitara.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

dziewczyny które się zdecydowały na fotelik Cybex Aton 2. gdzie kupujecie? miałam w smyku na necie i oczywiscie jak już zdecydowałam to już brakło
Ja się zdecydowałam, ale nie wiem jeszcze gdzie będę kupować, więc nie poratuje.

Cytat:

Super zdjęcia !

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A ja to aż wstyd sie przyznać ile przesypiam. Ide spać ok 21 i wstaję o 7-8
Oczywiście w nocy kilka wędrówek do toalety, do niedawna tylko 1-2 razy wstawałam a ostatnio nawet 3-4
Ja też śpię jak suseł ale właśnie się to kończy od dziś, jak jem koło 9 śniadanie mam za duży cukier na czczo... więc od jutra pobudki o 7

Cytat:
No, wlasnie skonczylam przygotowywac suflet z bialego sera Z czasow przedslubnych, kiedy to bylam bardzo w formie i jadlam madrze, zdrowo i dietetycznie Jeszcze 40 min na parze sie bedzie gotowal, na koniec do niego zrobie maliny z poziomkami na cieplo - taki sosik mniam mniam, tylko za dlugo trzeba czekac
Bardzo mnie to zaciekawiło, a zdradzisz jak to się robi ?

A poza tym dziś nie jestem taką bohaterką po całym dniu biegania i latania - dziś mam dość, więc teraz nóżki wysoko, a ja brykam po allegro w poszukiwaniu podkładów porodowych i majtek siatkowych miodzio zakupy
Stary 2013-01-06, 19:38   #4976
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze a ja nie mogę ostatnio spac Przewalam się z boku na bok i myślę o tym wszystkim związanym z dzidzią.:
o widzisz a ja bym mogła spać na okrągło noc też przesypiam bez żadnej pobudki mimo że w dzień mi się drzemka zdarzy

Cytat:
No dziewczyny, troche nadrobilam, zrobilismy sesje zdjeciowa, jako, ze przynajmniej zmuszam TŻ na poczatku miesiaca do jakichs paru fotek, zeby jednak pamiatka jakas byla Nawet spoko wyszly, heh. A poza tym obiadek ugotowalam niedzielny mniam, oczywiscie surowka z kiszonej kapustka, kurczaczek w sosie i ziemniaczki, jeju jeszcze bym zjadla, ale juz sie wstydze :brzyda l: ze grubas i obzartuch jestem

Teraz sobie odpoczywamy z malym - on juz spala obiadek, mi sie tluszczyk odklada i nadrabiamy. Ale co my nadrobimy, to wy nowe piszecie i tak w kolko

super fotki i zgrabny brzuszek

Cytat:
no przecież to to samo

Cytat:
cześć laseczki ,
my dzisiaj obudziliśmy się o 12.30 a moje dzieci po 13 - no ale dzieciaki poszły spać przed 2 w nocy a my ok.4 ....
.
wow o 13! moja Julka w sylwestra poszła spać o 1 a wstała o 8 i ja się cieszyłam że tak długo pospała nie wiem po kim to ma bo my śpiochy jesteśmy

Cytat:
Zostalo cos jeszcze .... malusi kawaleczek ... ew okruszki ..!!! ??
zostało pół blaszki więc zapraszam, lotnisko już mamy

Cytat:
Malpka, poproszę kawałek ciacha! hihi widzę, że storczyka masz w kuchni
no mamy w sumie 3 storczyki oczywiście do żadnego jeszcze osłonki nie kupiłam ale rosną tak że w szoku jestem jeden nawet po raz drugi wypuścił kwiaty a nie są jakoś szczególnie pieszczone
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 19:42   #4977
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
hihi no cos malo gadatliwe sie zrobilysmy ost, ja bym tam mogla ciagle nadawac ale ilez mozna juz wystarczy ze w domu sama do siebie mowie - i siostra sie pyta czy pod kopula wsio w porzadku

za wizyte

Stary 2013-01-06, 19:42   #4978
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A zapomniałam Wam powiedzieć, lekko się podłamałam, posegregowałam ciuszki dla syna, zostawiłam tylko te na pierwsze 3 miesiące, resztę schowałam.... i nie mam ani trochę miejsca w takiej oto komodzie http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...&tx=108&ty=216 masakra
Stary 2013-01-06, 19:50   #4979
klementyna1
Zakorzenienie

booziaczek, a w tym szpitalu to na patologii leżałas? Pzreraża mnie troche ten odział, sama nazwa straszna....A zastrzyki w D***e jakos przezyje, aby dzidź był zdrowy...Jakos niemrawa jestem dzis popołudniu
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 19:53   #4980
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
No, wlasnie skonczylam przygotowywac suflet z bialego sera
brzmi intrygujaco...

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
. i nie mam ani trochę miejsca w takiej oto komodzie
ostro no ale to Dziedzica, więc panisko ma dużo

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości