Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 18:55   #601
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry. Jakiego mam lenia... Tragedia normalnie.
Kurde szukam ubranka dla Mateusza na chrzest i niewiem jaki rozmiar 68 czy 74. Będzie miał nie całe 5 miesięcy wtedy. Chyba wezmę 74, zawsze można podwinąć rękawki i nogawki, a z za krótkimi nic się nie zrobi.

Jak dzisiaj???

za sukces gołego suta
Nam pediatra nie kazała do roku nic odciągać, więc może lepiej rzeczywiście się skonsultować z innym pediatrą.

Ja liczę normalnie kalendarzowo i pierwszy raz się spotykam z kombinowaniem, aby liczyć tygodniami.

Śliczna

To dużo wyjaśnia. Dzięki za informacje.

Cerazette.

U góry mają pasek kolorowy z jakimiś misiami chyba. Są elastyczne, bardziej niż Dada moim zdaniem, bo Dada Matiemu opadają z tyłka, a te fajnie się na nim trzymają. Ogólnie rzecz biorąc polecam. Ja mam zwykłe, ale czytałam że te fun& coś tam są jeszcze lepsze. No i aktualnie w promocji po 25,99. Muszę zakupić.

No to uffff
A kaszka powinna być dawana na śniadanko tylko. Tak zalecają.
ją byk brala 74. my sukienkę kupilismy 62-68 2tyg przed chrzcinami i na była juz przykrotk, bo ciężko bylo tylek zabrać :/

no nie wiedzialam, bo teściowa naciskala by lepiej wieczorek jej dawac :[ by lepiej spala ale po co skoro i tak w nocy przesypia mi między 8, a 12h ciągiem....

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 18:59   #602
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

To jest nic!
Znajomego syn jest miesiąc starszy od Melanii i stoi sam

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A dzięki, chociaż dochodzę do wniosku, że jeansy dla takiego dziecka nie są szczytem wygody, chociaż te kupiłam większe. Dużo lepiej sprawdzają się getry.

Ja też jeśli będę szczepiła na pneumokoki to właśnie przed przedszkolem. O ile w ogóle. A jeśli chodzi o specyfiki to chciałabym później Mai dawać tran.

Gdyby któraś była zainteresowana to Next ma wysyłkę za darmo http://www.nextdirect.com/pl/pl/home
Czaję się na tę bluzkę dla Mai http://www.nextdirect.com/pl/pl/shop...6nbsp%3bShirts
ja tez uwazam ze jeansy nie na teraz, mamy jedne i widze ze jej jest nie wygodnie, pomimo ze sa dosc elastyczne.

next, super ciuszki maja. my mamy kombinezon jeden i sukienke. ale ja zamawiam stad http://www.halens.pl/dziecko-moda-dz...m-na-gore-5920 zawsze mi przyszly, tylko trzeba czekac ze 2 tyg.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Miałam zapytać:Dziewczyny jak dajecie pierwszy raz np.jabłuszko,czy marchewkę,to dodajecie do tego tochę mleka własnego bądź mm?

no wlasnie ja tez sie zastanawiam. bo jak zje załóżmy 2 lyzeczki jablka i bedzie glodna dalej ? to musze mleka dac. tym bardziej,ze jak trzeba wprowadzac rano...to ona budzi sie glodna jak wilczyca

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-06 o 19:02
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:13   #603
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

Co do rota, nasza pediatra odradzała. Jelitówki wywołują setki zarazków, rota to jedne z nich. Zaszczepienie nie uchroni od choroby, bo akurat może ją wywołać inne dziadostwo niż rota.

Zakupiliśmy takie ubranko:
http://allegro.pl/sliczne-zimowe-ubr...917915016.html
ale bedzie elegancik

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Colds ranisz moje serce, mniej niż 5 postów??? ja? nie wytrzymałabym

Moja Zocha śpi w dzień dokładnie tak samo. Max pół godziny, potem oczy jak 5zł i ryk bez ostrzeżenia

Widziałam kilka razy starszą panią z dzieckiem na takiej uprzęży i to jest znakomity pomysł

Brawo

A ja mam dzień do d.py, a raczej trwa on od wczoraj.
Jesteśmy u znajomych, w innym mieście. Namawiali nas na pępkówkę - bo mamy tu sporo przyjaciół. Że zrobimy dobrą kolacyjkę, i że nie ma problemu bo we czwórkę wszystko szybko nam pójdzie. I jak się zdecydowaliśmy na tę większą imprezę to palcem nie ruszyli
Kolega siedział cały czas przy tablecie, a jak w końcu rozłożył wygnieciony obrus na stół to znajoma powiedziała żeby wyprasował bo nie będzie na nas, tylko na nich że się nie przyłożyli. I że ja wyprasuję, bo on ma inne zadania (krojenie warzyw na sałatkę) plus spojrzenie z wyrzutem na mnie, bo karmiłam akurat dziecko.
Potem przyszło ok. 20 osób, ja przesiedziałam z Zosią w innym pokoju całą imprezę, nikt się nawet mną nie zainteresował tylko wszyscy się dobrze bawili ze sobą. Jak zasnęła już nie miałam ochoty iść do towarzystwa, i tak jestem dla nich dodatkiem do mojego męża który oczywiście brylował w towarzystwie. Jak zaczęło się wspominanie ślubów etc. (na których mnie nie było bo nie byliśmy jeszcze razem) to pominęli mnie nawet przy ślubie mojego męża! Bo na ślubie Marcina to, a na weselu Marcina tamto...
Mam z*bany humor od wczoraj i nagle się wszyscy zastanawiają co mnie ugryzło a ja mam dość. I tłumaczą że pewnie zmęczona jestem. Wyszli teraz wszyscy na szczęście i mam chwilę dla siebie.
nie dziwie ci sie kochana wscieklabym sie nie ziemsko

Jagódka
Stary 2013-01-06, 19:14   #604
elena_100
Wtajemniczenie

Rany jeden dzień was zostawić i tyle do nadrabiania

Asiulka udanego wypoczynku Choć wczoraj na tvn meteo mówili, że w meksyku spadł śnieg

Marzenka moje libido dotychczas było jak w tej piosence ... mniej niż zero .... ale wczoraj miałam swój pierwszy O! I strasznie ciasno mnie zszyli, za każdym razem boli jak cholera

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:29   #605
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Tyle dziewczyn się boi ciąży, zobaczymy, czy któraś nam wpadnie i będzie miała dzieciaczki rok po roku .
Jagódka już się czuje lepiej jak rozumiem? To dobrze!

Rewelacja ubranko, Mati będzie super wyglądał .

Bawcie się dobrze! Zdawaj nam relację jak nie będzie problemów z netem .
dziękuję kochana pisałam już wczoraj, ze ok wszystko juz dziękuję za pamięć kaszki byla najprawdopodobniej sprawca

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
to fajnie.Mój 5-latek też się rwie a szczególnie do zabawy niektórymi jego zabawkami,ale też pomaga,a jak np.je płatki na mleku a Kubuś zrobi kupe,to zakrywa miskę rękami,by mu nie śmierdziały

pięknie będzie wyglądał.A ile obecnie ma długości?

Ja miałam dady 1 tylko raz i były sztywne,2nie kupiłam,bo myślałam to samo,ale o 3pisałyście,że fajne i podobne do pampersów,więc się skusiłam i potwierdzam.

Zazdroszczę pogody za oknemteż chcę taką piekną zimę i mrozek

Miałam zapytać:Dziewczyny jak dajecie pierwszy raz np.jabłuszko,czy marchewkę,to dodajecie do tego tochę mleka własnego bądź mm?
nie przyszło mi to nawet na mysl
byłabym sie o negatywną reakcje brzuszka na takie polaczpne

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

ja tez uwazam ze jeansy nie na teraz, mamy jedne i widze ze jej jest nie wygodnie, pomimo ze sa dosc elastyczne.

next, super ciuszki maja. my mamy kombinezon jeden i sukienke. ale ja zamawiam stad http://www.halens.pl/dziecko-moda-dz...m-na-gore-5920 zawsze mi przyszly, tylko trzeba czekac ze 2 tyg.

no wlasnie ja tez sie zastanawiam. bo jak zje załóżmy 2 lyzeczki jablka i bedzie glodna dalej ? to musze mleka dac. tym bardziej,ze jak trzeba wprowadzac rano...to ona budzi sie glodna jak wilczyca
owszem rano ale nie zamiast mleka... ją daje miedzy posilkami np. obecnie mała je co 4h średnio, to np. o 10 butla a o 12 deserek

Jagódka
Stary 2013-01-06, 19:35   #606
lidka0308
Zadomowienie

Witanko!

u nas dziś leniwy dzień w domku

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
matko ale sie ciesze,moja silaczka podniosła glowke na 90 stopni!!!!!!!!!!!!UDALO SIE!! ćwiczyc,cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc a wszytsko sie uda,mała ma 18 tyg,9 korygowane Jestem taka dumna i szczesliwa,a malej tez sie podoba bo podnosi łebek,looka na mnie i mowi guu albo ee na całego!Kocham ja ponad wszytsko!!!!!
cudowne nowiny i malutka piękna na zdjęciach

Dearlie zdrówka dla męża i oby Antoś zdrowy był

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
W życiu bym się nie spodziewała że to powiem, ale mam tak samo. Mimo niedogodności i 23kg więcej na karku to jednak miło wspominam ten czas

Od miesiąca biorę pigułki i zauważyłam że od tego czasu spadło... Nie sądzę, abym była bardziej zmęczona niż przed miesiącem.

A no właśnie, a jakie bierzesz?

Na razie konsultowałam z kolegą policjantem, ale zamierzam skontaktować się z dzielnicowym.

Może zgubiłaś soczewkę..?

Bardzo fajna torba A mnie TŻ zaskoczył w urodziny jak jeszcze w ciąży byłam i kupił mi właśnie torbę z myślą o dziecięcych rzeczach i nawet nie głupia jest i mieścimy się z rzeczami.

No nasza awantura ostatnia też mi dała w kość, ale i mi przeszło, zapomniałam i na razie jest ok. Stara się chłop to i ja się staram, ostatnio mu nawet koszulę wyprasowałam, czego nie czyniłam od porodu A się ucieszył.

To małą siostrzyczkę masz

Co do karmienia to na szczęście nie miałam problemu z ilością mleka i wykarmieniem dziecia. Ale w kość mi daje sam proces i nerwowość małego w czasie jedzenia. No ale każdy ma jakieś swoje punkty krytyczne..

Uciekam spać, bo przecież nie wyspałam się dziś
Dobranoc.
to dobrze, że tż się stara
zobaczymy jak mojemu pójdzie panowanie nad słowami

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
super fotki

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

ja zpbaczyc nie moge not found mi sie wyswietla

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

a ją liczę kalendarzowe mała wczoraj 4mc skonczyla, ale sloiczki zaczęliśmy wprowadzac już 2tyg temu jak miala 3,5mc.

już jestem pewna ze ta kaszki małej zaszkodzila, za duzo 2raxy na dobę to jesz ze dla niej za dużo. musiało jej ciążyć na vrzuszku

ją dzisiaj robiłam test ciazowy i ufff w ciąży nie jestem

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

torba fajna. nam na całodzienny wypad wystarcza jeszcze torbą od wózka. dużą mamy także wszyatko sie mieści.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

śliczna my już wiemy ze mala ze wzrostem sie chyba w nas wda, bo nosi juz coraz wiecej na74...a taka malusia sie urpdzila szok

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

super kochana wiem co czujesz. u nas tez ćwiczenia pomogły bardzo duzo i na szczęście to już ich koniec tak powiedział rehabilitant alee idziemy też so neurologa sie upewnic
dobrze, że doszłaś w miarę szybko co szkodzi Jagódce no i że ćwiczenia pomogły

Cytat:

Moja Zocha śpi w dzień dokładnie tak samo. Max pół godziny, potem oczy jak 5zł i ryk bez ostrzeżenia

Widziałam kilka razy starszą panią z dzieckiem na takiej uprzęży i to jest znakomity pomysł

Brawo

A ja mam dzień do d.py, a raczej trwa on od wczoraj.
Jesteśmy u znajomych, w innym mieście. Namawiali nas na pępkówkę - bo mamy tu sporo przyjaciół. Że zrobimy dobrą kolacyjkę, i że nie ma problemu bo we czwórkę wszystko szybko nam pójdzie. I jak się zdecydowaliśmy na tę większą imprezę to palcem nie ruszyli
Kolega siedział cały czas przy tablecie, a jak w końcu rozłożył wygnieciony obrus na stół to znajoma powiedziała żeby wyprasował bo nie będzie na nas, tylko na nich że się nie przyłożyli. I że ja wyprasuję, bo on ma inne zadania (krojenie warzyw na sałatkę) plus spojrzenie z wyrzutem na mnie, bo karmiłam akurat dziecko.
Potem przyszło ok. 20 osób, ja przesiedziałam z Zosią w innym pokoju całą imprezę, nikt się nawet mną nie zainteresował tylko wszyscy się dobrze bawili ze sobą. Jak zasnęła już nie miałam ochoty iść do towarzystwa, i tak jestem dla nich dodatkiem do mojego męża który oczywiście brylował w towarzystwie. Jak zaczęło się wspominanie ślubów etc. (na których mnie nie było bo nie byliśmy jeszcze razem) to pominęli mnie nawet przy ślubie mojego męża! Bo na ślubie Marcina to, a na weselu Marcina tamto...
Mam z*bany humor od wczoraj i nagle się wszyscy zastanawiają co mnie ugryzło a ja mam dość. I tłumaczą że pewnie zmęczona jestem. Wyszli teraz wszyscy na szczęście i mam chwilę dla siebie.
takich znajomych to o kant dup.y potłuc za przeproszeniem
ale mężowi powiedziałbym szczerze po powrocie do domu o całej tej sytuacji i twoich uczuciach
no zlekceważyli cię zupełnie i chamskie to było na maksa także trochę ze strony twojego męża bo sobie brylował w towarzystwie a ciebie z córcią zostawił

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Tamlin, ale Mati będzie super wyglądał

Lourose olej ich i po prostu unikaj tego towarzystwa.

Też macie coś takiego,że ja Wasze dziecię śpi to macie ochotę je poprzytulać i wycałować?
ano mamy mamy ale się powstrzymuję żeby nie obudzić szkraba małego
ale ona tak słodko wtedy wygląda, że normalnie ciężko oczy od niej oderwać
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:25   #607
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
heja
Biedna Polcia musi się jeszcze z tym męczyć,oby tylko pomogło

Lidka ogromnie się cieszę,że mąż poszedł po rozum do głowy.Mój powoli też idzie

My w taką pogodę siedzimy w domu,ale cieszę się,bo znowu nadają na minusiea Kubuś woli taką temp.

Witam nową mamusię i jej córeczkę.Chyba ciut podobna do Ali Iwy

a to mój brzdąc
No biedna.......
a twój brzdąc uroczyyyyyy

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Eh ale jestem oslabiona. Dochodzę do wniosku, że to co miesięczne gorączkowanie nie bierze się z przeziębienia tylko z piersi. Znowu mam gule w jednej piersi. I tak przynajmniej raz w miesiącu...

Ostatnio co raz mniej mam czasu żeby Was czytać. Jak siedziała godzinami przy piersi to był czas, a teraz albo ssie ledwo 5 minut, albo na łóżku. Ogólnie już nawet czytać za bardzo nie mogę przy karmieniu bo jej to przeszkadza Paniusia jedna
Za to zaczyna wcześniej zasypiać. Wczoraj zasnęła nawet o 21.20. Obódziła się po godzinie na mleczko i poszła spać dalej do jakiejś 5

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Kurcze, przeczytałam Wasze zalecenia na temat wprowadzania pokarmów i widzę, że wzięłam się za to od złej strony... zaczęłam od jabłka Jak tak Was czytałam to wydawało mi się, że sporo osób tak zaczynało. No trudno, jak już zaczęłam to przy tym zostanę.
Ciekawe czemu tak co miesiąc cię to łapie??

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Pamiętacie, jak Zuzia tak te katary non stop łapała i myślałam, że mamy za suche powietrze. No i kupiłam urządzenie do pomiaru wilgoci. I mamy w sypialni na poziomie 52-60% także za sucho na pewno nie jest
Moja też tak łapała. Postanowiłam zgodnie z tym co wyczytałam gdzieś po drodze nie kopać jej bez przerwy w nosie. I po dwóch dniach były efekty.
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hej hej heeej!

Była pani doktor dziś u nas. Wszystko jest ok jej zdaniem, po prostu ma taki okres i przybiera to minimum, ale przybiera. No i ma z pewnością alergię, więc ja muszę dietę hipoalergiczną trzymać... Mamy zrobić mocz ogólny i posiew tak profilaktycznie.

Poleciła nam dać mu na początek Sinlac jako dokarmiacz, zamiast mm nawet. A z rozszerzaniem diety poczekać przynajmniej do końca 4 miesiąca albo i dłużej. No i powiedziała, że dziecko nie wygląda na głodne, więc w cycach coś musi być

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

A właśnie - dziewczyny karmiące cycem!

Czy Wasze cycki też już tak sflaczały? Mi już się tak nie przepełniają mlekiem... Ale czuję jak karmię takie napływy mleka, więc coś tam musi być.
No sflaczałe są jedynie pełne i ciężkie jak mam przerwę w karmieniu 6-7 godzin.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
A ja będąc w ciąży czułam się wyjątkowa, jadąc pociągiem i idąc wśród ludzi którzy się do mnie uśmiechali czasami głupie moje roskminki pójdę spać może
Bo to był wyjątkowy czas i doskonale cię rozumiem

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
czy do tego jabłka kupujecie specjalną tarkę plastikową?

http://allegro.pl/tarka-plastikowa-d...885375413.html
Do pierwszego jabłuszka?? A to nie miało być taki ze słoika?

A przypomniało mi się, że moje dziecko od wczoraj lubi leżeć na brzuszku i wogóle się nie złości

Stary 2013-01-06, 20:37   #608
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Rany jeden dzień was zostawić i tyle do nadrabiania

Asiulka udanego wypoczynku Choć wczoraj na tvn meteo mówili, że w meksyku spadł śnieg

Marzenka moje libido dotychczas było jak w tej piosence ... mniej niż zero .... ale wczoraj miałam swój pierwszy O! I strasznie ciasno mnie zszyli, za każdym razem boli jak cholera
ano widzisz a mi szyli brzuch a pipka też boli i gdzie tu logika?
Stary 2013-01-06, 20:53   #609
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
to fajnie.Mój 5-latek też się rwie a szczególnie do zabawy niektórymi jego zabawkami,ale też pomaga,a jak np.je płatki na mleku a Kubuś zrobi kupe,to zakrywa miskę rękami,by mu nie śmierdziały

pięknie będzie wyglądał.A ile obecnie ma długości?

Moja Paulinka też pomaga, a jak kupa to po prostu ucieka, a Jurek rewelacyjny
Zmierzyłam Matinka i ma około 65cm */- 1 cm.
Ja mleka nie dodawalam. Jutro zamierzam dać ziemniaka i wtedy dodam ciut mleka aby taki purre się zrobiło.

Cytat:
A w ogóle to kurcze nie zarobię na te wszystkie słoiki bo co karmię Kubusia to Paweł już jest na posterunku i On też chce. Więc 1 słoik zostaje wciągnięty w 5 minut. Teraz nie ma problemu bo Kuba je kilka łyżeczek, ale poźniej?
Paula też się czai aby dojeść ale Mati zjada do końca. Mało tego nawet mleko dopić z butli chciała. Moje

Cytat:
Do pierwszego jabłuszka?? A to nie miało być taki ze słoika?
Ja chcesz. Jeśli masz swoje nie pryskane ogrodowe jabłka, to może być takie, jak nie masz to lepiej nie ryzykować że w jabłku będzie więcej chemii niż owocu i dać słoiczek.
Stary 2013-01-06, 20:54   #610
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

..

czy każdy rozmiar dad wg Ciebie jest taki sam ? jakościowo ?

Jedynki były takie sobie.2 sztywne,3 najlepsze

Cytat:
Pięknie będzie wyglądał

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Wlasnie sie dowiedziałam ze tesciowa napewno i na 70% szwagierka do nas dolatuja
To cały zjazd rodzinny

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

A dziś zaliczyliśmy pierwsze jabłuszko. Szału nie było
Foto poniżej
A na maila wysłałam troszkę wczoraj pstrykniętych.
Ale minka

Cytat:
Też macie coś takiego,że ja Wasze dziecię śpi to macie ochotę je poprzytulać i wycałować?
Cały czas

Cytat:

A przypomniało mi się, że moje dziecko od wczoraj lubi leżeć na brzuszku i wogóle się nie złości
super

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
A mnie nic nie bolało i nie boli

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:57   #611
martusia26
Rozeznanie

Te ubranka z Next śliczne są

Cytat:
u nas też chodzi o porzerzenie układu kielichowo-miedniczkowego.Tak mam napisane po usg:
Obie nerki położone typowo,o prawidłowym kształcie i zróżnicowaniu warstwy miąższowej i echa centralnego,o długości prawa-ok.56mm,lewa-ok.55mm.
Miedniczka nerki lewej zaznaczona do ok.10mm,delikatnie zaznaczone kielichy NL(to chyba skrót nerki lewej?),układ kiel.-miedn. nerki prawej nieposzerzony,złogów w nich nie znaleziono.Pęcherz moczowy bez widocznych zmian.

Jeszcze robiliśmy posiew i dokładniejsze badanie moczu.Teraz muszę zapisać Kubę na wizytę do tego nefrologa,by zobaczył wyniki badań.
Czytałam,że do roku powinno się to uregulować.
Czyli chodzi o to samo. to teraz mnie podłamałaś, bo ja kompletnie tego nie kontroluje. zarówno ordynator w szpitalu, która opiekowała sie małą po porodzie i neonatolog do której jeździmy teraz w związku z anemią mówiły, że dużo noworodków to ma i żeby kompletnie się tym nie przejmować, bo to samo minie. Obie babki bardzo szybko zyskały moje zaufanie (w przeciwieństwie do naszego pediatry brrr), bo to bardzo dobre specjalistki, ale teraz już nie wiem co robić. We wtorek będę w poradni to jeszcze raz się podpytam. A jak ten zastój moczu się u Was objawia? po prostu nie robi siku przez jakiś dłuższy czas?
Przepraszam za glupie pytania ale zielona jestem w tej kwestii

Cytat:
my tu tak o dietach .. ale w zeszłym roku piekłam kostkę cappuccino i polecałam teraz wstawiam przepisik może któraś skorzysta

http://www.gotujmy.pl/kostka-cappucc...sy,177317.html

idę nadrabiać .. bom zagubiona dzisiaj
wreszcie się doczekałam przepisu tylko ciekawe kiedy będę miała czas żeby je zrobić
Stary 2013-01-06, 20:57   #612
Asiuulka89
Zakorzenienie

hej hej halo witam sie z hotelu jutro mam nadzieje odmeldowac sie z ciepelka. Ciezko dzien nas czeka wstajemy o 5 no i lacznie 13 godzin lotu. 3majcie kciuki bysmy z mezem sie nie pozabijali
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:10   #613
kraven
Zakorzenienie

Asiulka trzymamy kciuki, żeby Wam się wszystko udało i żebyście bezpiecznie dolecieli

Jdę wykąpać mojego Szkraba i do łóżeczka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:18   #614
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Paulinka też pomaga, a jak kupa to po prostu ucieka, a Jurek rewelacyjny
Zmierzyłam Matinka i ma około 65cm */- 1 cm.
Ja mleka nie dodawalam. Jutro zamierzam dać ziemniaka i wtedy dodam ciut mleka aby taki purre się zrobiło.

Paula też się czai aby dojeść ale Mati zjada do końca. Mało tego nawet mleko dopić z butli chciała. Moje

Ja chcesz. Jeśli masz swoje nie pryskane ogrodowe jabłka, to może być takie, jak nie masz to lepiej nie ryzykować że w jabłku będzie więcej chemii niż owocu i dać słoiczek.
Robert mial 64cm w wieku dwoch miesiecy. Wczoraj go mierzylam i ma juz 68cm. Jeszcze musze go zwazyc, 2 tygodnie temu mial 7kg.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tamlin, ślicznie będzie mój zięć wyglądał!

oj mam to samo... w ogóle cały czas bym ją całowała, ściskała, przytulała...
Zuzi w to graj, ale musze się ograniczać, bo jak będzie trzeba wrócić do pracy, to będzie źle zostawić takiego pieszczocha
Oj, ja tez.

Cytat:
Nie, od skończonego 1 roku życia.

Ja na odporność tran będę dawać.

Ja z kolei bardzo chorowałam zawsze i mi pomogła szczepionka doustna Ismigen. Po tym nawet ani razu przeziębiona nie byłam od 2 lat.
Ja corce daje tran od kiedy skonczyla rok. I jeszcze probiotyki daje dosc regularnie.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:20   #615
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej halo witam sie z hotelu jutro mam nadzieje odmeldowac sie z ciepelka. Ciezko dzien nas czeka wstajemy o 5 no i lacznie 13 godzin lotu. 3majcie kciuki bysmy z mezem sie nie pozabijali
Trzymamy kciuki,będzie dobrze

A u mnie na dodatek mąż się rozchorował i to tak znienacka go zaatakowała choroba

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-06, 21:27   #616
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Jezuuu ten lot... aż mnie ciarki przechodzą jak o tym pomyślę

Probiotyki też daję i będę dawać

A ja też miałam cesarkę i pipka bolała, ale teraz dzięki temu seks jest przyjemniejszy

Henio ma ok. 68 cm i waży z 7 kg teraz ma 3,5 miesiąca i startował z 4 kg (a właściwie 3600 bo stracił dużo)
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:30   #617
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
w widocznie

Cytat:

Acha, to mam nie pryskane. Ale najpierw może dam słiok a potem surowe. Moja teściowa to chyba jeszcze do jabłka ma taką szklaną tareczkę. Pamięta je ktoś

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

A u mnie na dodatek mąż się rozchorował i to tak znienacka go zaatakowała choroba
Zdrówka dla niego i oby was nie zaraził.

Stary 2013-01-06, 21:31   #618
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Miłego wygrzewania na słońcu czekamy na słoneczne fotki

Poproszę dietę która panuje na forum

Zaraz zwariuje jak ludzie którzy mieszkają nade mną nie przestaną chodzić jak by ważyli conajmniej 200 kg cały wieczór poprostu słychać dudnienia, bo ktoś chodzi od drzwi do okna i tak w kółko, stukają czymś, skaczą. Może chodakowską ćwiczą.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2013-01-06 o 21:34
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:34   #619
Asiuulka89
Zakorzenienie

Marzenka to wyślij mi mejla na pw

Zuza kursuje po pokoju a Jaś spi ja tez ide zaraz
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:36   #620
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej, no kurcze nie mam kiedy się udzielać.
Zawsze odpisuję na szybko. Małej się ostatnio drzemki skróciły do ledwo 30 minut.

Cytat:
Dzień dobry
My dzisiaj o 12 wyjeżdżamy do Berlina juz i tam spimy także dzisiaj sie jeszcze prawdopodobnie idezwe no ale jutro nie wiem dam znac

Konczita sluczna ta Teoja Dusia. Kurcze duże te nasze dzieciaczki ja wstawie wam troche słońca jak juz tam będziemy
Bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ją dzisiaj robiłam test ciazowy i ufff w ciąży nie jestem
Ja wczoraj zrobila i na szczęście też nie jestem. Byłby to na razie zdecydowanie zły pomysł.

No i spadam bo niunia się obudziła....
Stary 2013-01-06, 21:37   #621
marta1986222
Zakorzenienie

Mąż uciekł do drugiego pokoju,ja czekam aż Zuzia wstanie na mleko i też idę spać.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-06, 21:38   #622
marzenka1984
Rozeznanie

Asiula poszło
Stary 2013-01-06, 21:40   #623
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita;38467464[COLOR=DarkSlateGray
]a tu moja kluseczka dzisiejsza ... ehh oby nie poszła gabarytowo w mamusię .. [/COLOR]
Nie widać żeby była to taka kluseczka Zresztą, niech tylko zacznie biegać

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć mamusie pewnie mnie tu nikt nie pamięta, ale wpadam z pytaniem, może mi odpowiecie dziewczyny, które już rozszerzają dietę, jak liczycie wiek dzieci, miesiąc życia (tak jak na jedzonkach, kaszkach pisze, czy też w schemacie żywienia: po 4 mcu życia)to wg. tego co sie orientowałam 28 dni, a nie np.od 15ego do 15ego - mce kalendarzowe, czy jak dziecko skończy te 4 mce (miesiąc liczony jako 4 pełne tygodnie) to rozszerzacie, czy liczycie miesiące kalendarzowe, dokładnie co do dnia w którym sie urodziło??? Mam nadzieję, ze nie zamotałam
Kalendarzowe.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Może zgubiłaś soczewkę..?
Leżąc już w łóżku (i testując oko ) uświadomiłam sobie, że w tym oku mam astygmatyzm

Cytat:
W takim razie musiałam pomylić się! Nie tę linijkę ciachnęłam Wybaczysz, wybaczysz, wybaczysz?

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja używam z homeopatii Euphorbium do nosa - bardzo ładnie wyleczył mi właśnie Jasia z katarku.
My właśnie też tego używaliśmy.
I ostatnio zapisano nam, na kartce, bo to bez recepty, lek na sapkę. Ale nie mogę rozczytać nazwy

Cytat:
Dzięki.
10 lutego.
My chyba zrobimy 16lutego

Cytat:

Nawet nie wiedziałam, że tak można .
To wtedy gdy dziecku niezbyt smakuje, tak?

Cytat:

myślałam że tylko ja mam tak spaczone odczucia hehehee
Jak Melcia śpi to często stoję nad łóżeczkiem i zachwycam się jaka jest piękna
Stary 2013-01-06, 21:43   #624
kraven
Zakorzenienie

Colds a napisz chociaż jak rozczytujesz te lek na sapke? Może wspólnymi siłami dojdziemy co to jest

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-01-06, 21:47   #625
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Jedynki były takie sobie.2 sztywne,3 najlepsze

Pięknie będzie wyglądał

To cały zjazd rodzinny

Ale minka

Cały czas

super

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

A mnie nic nie bolało i nie boli
ech przynajmniej byś nie dołowała
a to od karmienia piersią boli, bo jak się karmi to któregoś hormonu jest mniej, bodaj estrogenu i temu w pipce pustynia i trze się nieziemsko

Cytat:
Jezuuu ten lot... aż mnie ciarki przechodzą jak o tym pomyślę

Probiotyki też daję i będę dawać

A ja też miałam cesarkę i pipka bolała, ale teraz dzięki temu seks jest przyjemniejszy

Henio ma ok. 68 cm i waży z 7 kg teraz ma 3,5 miesiąca i startował z 4 kg (a właściwie 3600 bo stracił dużo)
gda dzięki bólowi seks przyjemniejszy? w stronę sado uderzasz?

Cytat:

zdrówka dla męża

ja pamiętam tarki szklane
no i ta dupna logika mnie powaliła

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

ło matko jak już późno
spać trzeba biec
dobranoc
Stary 2013-01-06, 21:52   #626
kraven
Zakorzenienie

A mój Zgredek nie chce spać

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-01-06, 21:54   #627
marta1986222
Zakorzenienie

od jutra biorę się za porządki,tzn.mam czysto ale muszę co nieco ogarnąć bo w piątek przyjezdża do mnie kuzynka z mężem i moim dwuletnim chrześniakiem

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-06, 21:55   #628
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Colds a napisz chociaż jak rozczytujesz te lek na sapke? Może wspólnymi siłami dojdziemy co to jest
sa(bądź 'e')burus?
4x5 kulek z wodą.

Próbowałam poszukać przez wujka google, ale nic nie mogę trafić

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Melcia się co chwilę przebudza
Stary 2013-01-06, 21:55   #629
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Moja szybciutko zasnęła ale to dlatego że spała dziś dwa razy po pół godziny.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-06, 21:56   #630
anesh_
Zakorzenienie

Cześć. Fajne jesteście. Lubię Was
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości