|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Witam Was kobietki wekendowo
![]() Margosia gratuluję 5 miesiąca, zazdraszczam, jak ja bym chciała już przekroczyć chociaż granicę 1 trymestru Co do imion ja bardzo chciałam Hanię, Tż się nie podoba wcale a wcale, więc myślimy o Magdzie, a synek będzie Jasiek Co do obiadków, to u mnie o ile jeszcze do zeszłego tygodnia miałam mega apetyt na wszystko, to teraz praktycznie zmuszam się do jedzenia, a od mięsa to już całkowicie mnie odrzuca ![]() Co do pracy, to ja też mam umowę do marca tego roku, więc będę mieć ją przedłużoną do dnia porodu, potem macierzyński (mam nadzieję że się załapię na roczny) a potem to nie mam pojęcia co będzie, do obecnej pracy i tak nie chciałabym wracać, jeżeli bym znalazła coś innego to w grę wchodziłby tylko żłobek lub niania, bo nie miałabym z kim dziecka zostawić, ale szczerze, to się narazie tym nie przejmuję, mam nadzieję że wszystko się ułoży.
29.08.2013 Edytowane przez senna87 Czas edycji: 2013-01-06 o 18:28 |
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe
|
|
|
|
|
#2073 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz pracuje tak, że całymi dniami jest w domu i jego obecność też mnie wkurza Tylko jakie on ma możliwości? Może powiedzieć, że nie będzie jeździł? Czy to się wiąże ze zmianą pracy?Cytat:
Widać teraz jest dobry moment skoro się pojawiło A rodziną się nie przejmuj, zawsze się znajdzie ktoś kto skrytykuje. Z imionami się też dogadacie![]() Ja jutro planuję rozmowę z dyrektorką. Trochę się denerwuję, bo ona potrafi być mega niemiła, ale muszę to w końcu zrobić.
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
No to trzymam kciuki
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
enlevee witam
Trochę czasu zajęło mi nadrabianie was ![]() ![]() Piękne brzuszki Jak tak czytałam o waszych tż, to ja się cieszę, że mam takiego jakiego mam ![]() Na rodzinę też nie mogę narzekać, kochani rodzice, fajni teściowie Coś jeszcze miałam napisać, ale straciłąm wątek
|
|
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
magdalennnenie moze powiedziec, ze nie pojedzie bo to nie od niego zalezy tylko od przelozonego, ostatnio niby pow ze chcew czwartek jechac do lekarza i ze byc w domu wczoesniej, przelozony zrozumial, ale i tak zaplanowal grafik, ze nie zdaza wrocic... i jak mam sie czuc? jak na razie czuje sie jakby on tylko zrobil dziecko a Ty sobie radz
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spędzaj z Mężem każdą wolną chwilę, bo coś mi się wydaje, że Jemu też zależy na tym tak samo jak Tobie, ale nie może się postawić szefowi.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Suszę mu tylko głowę jak w niedziele ma kaca giganta i cały dzień śpi zamiast się mną zająć
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
biorę się za nadrabianie ale najpierw dodaje zdjęcie z usg bo obiecałam, trochę mało na nim widać.
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale za to bardzo się Kochamy
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Margosia gratuluje 5 miesiąca małaczarnakejt śliczny brzuszek
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mogłabym zjeść każdą ilość rzeczy kiszonych.. najpierw miałam fazę na kapustę, więc kapusta zajmowała krótko mówiąc całą jedną półkę w lodówce, a teraz? ogórki kiszone.. Tżtowi kazałam kupić, to już opakowania nie ma, a 3h temu przywiózł..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będzie
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka24 myślę, że to kapusta. Strasznie wydyma, dlatego nie jadam, choć uwielbiam.
Margosia, a u nas teraz tylko ja "pracuję", więc ta sama sytuacja. Mam nadzieję, że niedługo TŻ coś znajdzie, bo fajnie jest, bo ze mną siedzi, ale ... rachunki, kredyt (!!) Na szczęście w euro, a nie we frankach
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38474313]Ja jednak jestem nastawiona na klasyczne drewniane łóżeczko.[/QUOTE] ja też Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2088 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38479712]Co dobrego u Was?
U mnie gulasz drobiowy, kartofelki i buraczki, a wcześniej czysty barszcz czerwony (z butelki:P). A jak Wasze sny? U mnie od kilku dni zero snów o plamieniu U mnie dziś na obiad tradycyjnie to co zwykle w niedzielę czyli rosołek, a na drugie ziemniaczki z pieczonym udkiem i surówka (sałata lodowa, jajko, rzodkiewka, szczypiorek, a do tego wszystkiego śmietana ) strasznie mi się chciało tej suróweczki ostatnio a zawsze świeżą jadłam.Co do snów to ja miałam dziś sen jak sobie zrobiłam poobiednią drzemkę TŻ oglądał skoki, a mi się śniło, że jestem skoczkiem narciarskim i miałam skakać z tej skoczni Cytat:
Dla chłopczyka wybraliśmy bez problemu, a dla dziewczynki nic nam się nie podoba, a jak się coś spodoba to w najbliższej rodzinie już takie występuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super |
|
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathe jest tak jak się obawiałam. Twój TŻ ma niewiele do powiedzenia
I on pewnie bardzo chciałby być z Tobą na badaniu. Mój marudził od początku, że nie był na USG i miał niesamowitą radochę jak pierwszy raz zobaczył maluszka Ja w tej chwili ustawiam wizyty u lekarza pod grafik TŻ. Z resztą on na chwilę obecną ma bardzo dobry system pracy, bo pracuje dniówka - nocka - 2 dni wolnego. Mam plan, że po roku wrócę do pracy, i z jego systemem nie będzie dużego problemu kto będzie zostawał z dzieckiem, bo najczęściej rano nie ma go jeden dzień w tygodniu. Góra 2 - jak ma dniówkę w poniedziałek i piątek. Piękne plany Ciekawe czy tak łatwo uda mi się pracę znaleźć
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. na lato trzeba tego sie pozbyć i też nie wiem gdzie, kupić łóżko i łóżeczkopisałyście o swoich tz, ja pod względem sprzątania nie narzekam na mojego, zawsze razem sprzątaliśmy a teraz to szczególnie pomaga ale musi bo ja nie mogę dużo rzeczy robić, zakupy wszystkie dzielnie dźwiga. Chciałabym aby był bardziej wylewny do fasolki, pogłaskał brzuszek itp, ale na razie jakoś tak nie bardzo się do tego zabiera. Ale nic na siłę, daję mu czas na oswojenie, ogólnie jest ostatnio fajnie między nami
|
|
#2093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na początku października okazało się, że jestem w ciąży i zaprzestałam szukania pracy po tym jak nawet na wolontariat mnie nie chcieli przyjąć w przedszkolu Mam nadzieję, że chociaż z tej działalności gospodarczej dostane zasiłek, bo zysków nie ma tam żadnych ![]() Nie zamykaliśmy jej bo zatrudniam tam mamę, a ona potrzebuje lata pracy żeby dostać emeryturę, bo całe życie zajmowała się nami (a 5-ro nas ma ) i nawet emerytura jej się nie należy za to![]() I może na przyszłą jesień wzięłabym jakiegoś drugiego niemowlaczka do opieki i damy rade? Musimy
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż wymyślił dla chłopca imię Andrzej, po sobie i swoim ojcu. A ja mu powiedziałam, że jak urodzę syna to sama polecę do USC, żeby zarejesetrować dziecko
|
|
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotko a Twojego maluszka pięknie widać
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówi do mnie, że jeszcze troszkę muszę wytrzymać
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
w szpitalu jak byłam porobili lepsze zdjęcia ale mi ich nie dali ![]() a bolą was cały czas piersi? bo mnie tylko na poczatku tak to 8 tygodnia bolały, a teraz już zupełnie nie bolą
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej po kąpieli![]() Cytat:
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-01-06 o 19:52 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

Teraz pracuje tak, że całymi dniami jest w domu i jego obecność też mnie wkurza
Tylko jakie on ma możliwości? Może powiedzieć, że nie będzie jeździł? Czy to się wiąże ze zmianą pracy?

Właśnie pojedliśmy i dopycham się piernikiem. Ależ ten mój mąż wspaniale wszystko przyrządza

TŻ oglądał skoki, a mi się śniło, że jestem skoczkiem narciarskim i miałam skakać z tej skoczni