W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 19:41   #1651
potterka
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
le potraktowali sharp... już opisuje

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Pojechała na szpital a Ci jej powiedzieli, że jej nie zrobią USG bo nie ma zagrożenie zycia, najwyżej zostawią na 3 dni w szpitalu na obserwacje ale USg i tak nie zrobią
co za buraki
w takiej sytuacji chyba zażyczyłabym sobie p[isemnej odmowy zrobienia USG :/
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo ja cos nie mam weny do pisanai a, wczesniej lenistwo potem bol glowy , tak mi swidrowala ze wzielam paracetamol , troszke przeszlo ale nadal cmi , na dodatek denerwuje sie jutrzejsza wizyta , mam nadzieje ze nie skonczy sie skierowaniem do szpitala
jutro sie odezwe apppap kolorowych

wróciliśmy już do znajomych.. ich 11miesięczna Martynka jest słodziutka ale pogoda do jazdy beznadziejna
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:42   #1652
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Dziewczyny potrzebuje szybkiej porady
Znajomi zapraszają nas na wieczór, a przebywało u nich w domu cały dzień dziecko chore na ospę. Ja niby w dzieciństwie chorowałam już na to, więc teoretycznie nie powinnam tego złapać drugi raz. Czytałam, że mogę złapać półpaśca i jak to w ciąży jestem przewrażliwiona trochę. Siedzieć na 4literach w domu czy nie świrować i pójść?
Stary 2013-01-06, 19:43   #1653
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Pojechała na szpital a Ci jej powiedzieli, że jej nie zrobią USG bo nie ma zagrożenie zycia, najwyżej zostawią na 3 dni w szpitalu na obserwacje ale USg i tak nie zrobią
skąd ja to znam.... mnie tak samo potraktowali z buta, dopiero jak zobaczył ordynator że cały dzień przeleżałam na łóżku z mokrymi oczami to się "ulitował" nade mną i mi zrobił wieczorem. CHAM PIEPRZONY

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziewczyny może Wy mi pomożecie? Bo oszaleję
Widuję na ulicy wózki pewnej firmy, wczoraj przyjrzałam się dłużej ale niestety nie rozczytałam co to za firma
Wiem tylko, że na M (myślałam, że coś w stylu Mohican ale nie ) i ten napis jest taki bardzo nieczytelny
Może któraś z Was skojarzy? Napis zazwyczaj jest z przodu wózka na koszyku
JUSTI
może marita, taki klasyczny design??
http://roan.pl/marita.html
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:44   #1654
potterka
Zakorzenienie

Pawie oczko ja tam nie wiem jakie jest ryzyko zarażenia.. ale dla własnego spokoju nie poszlabym
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:45   #1655
metropolitan
Zadomowienie

aha, AXELLA, przecież możesz sobie kupić koszulkę w jakiejś sieciówce bieliźnianej, masz wtedy normalne eleganckie rzeczy, a nie jakiś badziew. A do porodu to lepiej badziew, ja sobie wzięłam ładną to mi położne powiedziały, że takiej to szkoda i dały mi szpitalną. Też fajna była, w groszki cud miód malina normalnie
Stary 2013-01-06, 19:46   #1656
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
edit:
Podobają mi się jeszcze bardzo reportaże z "Cudu narodzin", ale to tylko jako pamiątka dla nas, nie nigdzie do upubliczniania w necie itd., ale mój mąż jest na razie na nie.

Jakbyście miały ochotę się powzruszać to zapraszam => http://fotosister.eu/cud-narodzin/

Xal, Vil filmik "Narodziny Huberta" był robiony w szpitalu w Kato
Tak mi się przypomniało o tym, bo wczoraj jechaliśmy do tego teatru i już nie miałam czasu..
dopiero teraz obejrzałam ten reportaż z cudu narodzin
poryczałam się
Kapitalnie zrobione

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja miałam małe żylaki w wieku 19 lat, nie chciałam czekać, aż tylkooperacja pomoże i usuwałam je skleroterapią. Wpuszczają Ci płyn dożył strzykawką który jest rozszerza,płąciłam coś ok 200 zł,jedna sesja wystarcza żylaków niema

Teraz przed ciążą usuwałam drobne naczynka na udach laserem - płaciłam 100 zł za jedną sesję za jedną nogę po jednej już były duże efekty myślę, że max 2 bym zrobiła gdyby nie bejbik:P
hmm.. to strasznie tanio
skleroterapia - ok. ale, że laser zrobiłaś za 100zł to jestem w szoku

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:47   #1657
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Znajomi zapraszają nas na wieczór, a przebywało u nich w domu cały dzień dziecko chore na ospę. Ja niby w dzieciństwie chorowałam już na to, więc teoretycznie nie powinnam tego złapać drugi raz. Czytałam, że mogę złapać półpaśca i jak to w ciąży jestem przewrażliwiona trochę. Siedzieć na 4literach w domu czy nie świrować i pójść?
kurde nie wiem..... ospy nie złapiesz, ale z tym półpaścem.... teściu nie tak dawno też złapał... hmmm nie wiem. no ale słuchaj, jak tego dziecka tam nie ma już... może więc nie ma takiego już ryzyka???
Stary 2013-01-06, 19:47   #1658
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
NIe poszłabym...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:48   #1659
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Pawie oczko ja tam nie wiem jakie jest ryzyko zarażenia.. ale dla własnego spokoju nie poszlabym
też od początku myślę żeby nie pójść ....

a żeby było śmieszniej oni proszą nas już od kilku tygodni, wprowadzili się klatkę obok i ciągle coś wypada, ależ jak co chwila ktoś choruje to ja mam gdzieś takie schadzki
Stary 2013-01-06, 19:49   #1660
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiedziałaś o tym?
nie wiedziałam, ja taka nieobyta

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A no pewnie, że schudniemy!! Wtedy zdjęcia brzuchów bedziemy wstawiać, ale PŁASKICH
to jest plan! zwłaszcza że nigdy nie miałam płaskiego brzucha

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Tak apropo odchudzania, to jest taki fajny program p90x- ciężki przy okazji, ale moja kumpela Ewel po ciąży na nim naprawdę pięknie zjechała.
Załączam zdjęcie innej ciężarnej przed i po programie
aaaaa ten płaski brzuch miażdży

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziś nad ranem córcia dała wkońcu znać o swojej obecności wkońcu poczułam 5 kopniaczków i nawet Tż jak przyłożył reke to poczuł Coś wspaniałego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:49   #1661
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

JUSTI
może marita, taki klasyczny design??
http://roan.pl/marita.html
Nie... raczej z tych nowoczesnych...

Może gdzieś jeszcze spotkam to chyba zapytam

Oczko a to dziecko już miało wysypane ciało? Czy dopiero je łapało? Bo z tego co wiem to jak już wyjdzie to się nie zaraża

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 19:50   #1662
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
kurde nie wiem..... ospy nie złapiesz, ale z tym półpaścem.... teściu nie tak dawno też złapał... hmmm nie wiem. no ale słuchaj, jak tego dziecka tam nie ma już... może więc nie ma takiego już ryzyka???
dziecka tam już nie ma, ale siedziało przez cały dzień, bo to znajomej młodszy brat. Gdzieś mam ryzyko, tym bardziej w ciąży. Nigdzie nie idę
Stary 2013-01-06, 19:50   #1663
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ale już nie przebywa to dziecko?? Ja bym chyba nie poszła..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:51   #1664
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

NIe poszłabym...
dzięki za odzew, nie idę
Stary 2013-01-06, 19:51   #1665
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
kurde..
z jednej strony dla świętego spokoju, żeby nie mieć wyrzutów darowałabym sobie..
z drugiej, jeśli tego dziecka już nie ma, to może nie ma aż takiego zagrożenia. Półpasiec strasznie groźna choroba, ale łapie jeśli jesteś osłabiona..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:52   #1666
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo ja cos nie mam weny do pisanai a, wczesniej lenistwo potem bol glowy , tak mi swidrowala ze wzielam paracetamol , troszke przeszlo ale nadal cmi , na dodatek denerwuje sie jutrzejsza wizyta , mam nadzieje ze nie skonczy sie skierowaniem do szpitala
jutro sie odezwe apppap kolorowych
Mnie też strasznie łupie głowa:/

Cytat:
A pytanie za 100 punktów: to dziecko jak do nich przyszło na ten jeden dzień to wysypane już????
Bo jak wysypane to nie zarażało więc możesz iść.
Ale jak dopiero się rozkręcało coś to rozsiewało zarazki..
Dopytaj

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:53   #1667
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie... raczej z tych nowoczesnych...

Może gdzieś jeszcze spotkam to chyba zapytam

Oczko a to dziecko już miało wysypane ciało? Czy dopiero je łapało? Bo z tego co wiem to jak już wyjdzie to się nie zaraża
nie wiem w jakim stanie było to dziecko w każdym bądź razie mówili żebyśmy przyszli a ja do Tż tak z głupa żeby spytał czy wszyscy zdrowi, a oni mówią, w sumie tak, ale brat tej znajomej na ospę chory ale, że zaraz wychodzi. Ja przewrażliwiona jestem i wolę chuchać na zimno
Stary 2013-01-06, 19:54   #1668
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Spadam girls, wciągnę michę lodów i idę spaciu!
Maleństwo tak ślicznie kopie,na bank chce lody

jutro wielki dzień

Miłego!!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:57   #1669
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mnie też strasznie łupie głowa:/

A pytanie za 100 punktów: to dziecko jak do nich przyszło na ten jeden dzień to wysypane już????
Bo jak wysypane to nie zarażało więc możesz iść.
Ale jak dopiero się rozkręcało coś to rozsiewało zarazki..
Dopytaj

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
kurde..
z jednej strony dla świętego spokoju, żeby nie mieć wyrzutów darowałabym sobie..
z drugiej, jeśli tego dziecka już nie ma, to może nie ma aż takiego zagrożenia. Półpasiec strasznie groźna choroba, ale łapie jeśli jesteś osłabiona..
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale już nie przebywa to dziecko?? Ja bym chyba nie poszła..
dzięki laski za odpowiedzi Może przesadzam i pewnie nic by się nie stało ale dla świętego spokoju nie pójdę
Stary 2013-01-06, 19:58   #1670
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tomografii, to moja mama pracuje jako technik.. I mówi, że jak przywiozą jakiegoś lumpa obrzyganego i obsranego to mu wszystkie badania robią, bo się boją nie wiadomo co się stało, włącznie z tomografem, bez kolejki.. A jak przyjedzie ktoś normalny z kim można porozmawiać co się stało to nie robią bo limity wykończone
nic tylko się schlać i paść na macie przed gabinetem
mój kumpel musiał nakłamać, że codziennie mdleje, żeby mu tomografię zrobili. a bolała go mocno głowa. nie tak jak to głowa boli, tylko taki ból nie do wytrzymania. rada lekarzy? weź pan aspirynę do tego oboje rodziców z poważnymi rakami, to się chłopak martwił. no i co wyszło? rak mózgu - jeden wielki guz i 6 małych. już coś do rdzenia przeszło... wtedy jego żona dowiedziała się, że jest w ciąży. człowiek myślał - no ładnie, taki średnio fajny zbieg okoliczności... ale to mu dało taką siłę! jego żona, moja przyjaciółka od pieluchy, dawała radę sama - tak przez 2,5 roku. ale opłacało się, bo jemu udało się pokonać póki co raczysko, a mają teraz 3letnią, śliczną córeczkę. i więcej mieć nie będą z powodu jego bezpłodności spowodowanej chemią.
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
witam się niedzielnie co tam u Was słychać ? przydałoby się żebym troszkę ponadrabiała, ale ta ilość stron mnie przeraża
no coś ty?
Cytat:
ostatnio o tym myślałam ale głupio mi było
pomyśl sobie: co ja bym pomyślała, jak by do mnie podeszła ciężarna i spytała, co to za fajny wózek mam?
pewnie byś była z siebie zadowolona, że taki ładny i fajowy wózek wybrałaś dla swojego bejbika, że aż ciężarne chcą taki sam!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:59   #1671
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
nogę już ściągam brawo za 20 tydzień
ale lepiej powiedz jak tam sytuacja wygląda? jak się czuje TŻ ?

zdjęłam nogę przy poście Diabli, a teraz patrzę, znowu założona :/
obserwację, ale na USG już nie? ja nic z tego nie rozumiem.
ja na to nie zwracalam uwagi, o zylakach wiem i pilnuje, ale jak mam siedziec w towarzystwie? nie umiem sie rozkraczyc jak facet...mialam legginsy, tunike, a tesciowa co chwile "noga" "noga" brrrr

przespalam sie 3 godziny i juz mi lepiej. teraz jeszcze stos garow z 3 dni i bedzie miodzio. tz lezy, oglada tv, walczy zeby zasnac, ale bez skutku. je konskie dawki ibupromu. o tej godzinie wczoraj mial juz dreszcze i serce szalalo. dzisiaj wyglada spokojniej...ale serce wali nadal. jutro postaramy sie wcisnac do jakiejs poradni kardiologicznej i moze holter bedzie rozwiazaniem.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-06 o 20:00
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:18   #1672
Ashyshqa
Zakorzenienie

uffff, nadrobiłam. ale spoko, tylko godzinke mi zajeło ;P

Cytat:
Eeee....chcieliśmy iść dzisiaj do restauracji by sobie na spokojnie uczcić moje jutrzejsze urodzinki i duupa
Skończy się więc na kotletach serowych- bo mam ochotę, a restauracja jutro
juz doczytałam, że do konkretnej jakiejś. Bo wiem, że wiele jest dziś otwartych

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Chyba padne z nudów na tym oddziale, najgorsze jest to ze sama leże i nawet nie ma z kim pogadać, dostaje ketonal i aż szaleje z nerwów zeby to małemu nie zaszkodziło, jakbym wiedziała ze to tylko kręgosłup a nie nerki to jakoś dam radę do maja a tak jak zwykle nikt nic nie wie, obchod trwa może z minutę i oczywiście nic konkretnie nie wiadomo
Kochana trzymaj się
Ja tez sama leżałam i to 5 dni ale wizaż mnie przy życiu trzymał. Lekarz nazywał mnie "nasza internetowa pacjentka" jak przychodził na obchód

Cytat:
stanęłam na wagę i mam 6kg na plusie do początku ciąży.. 71 kg mnie załamuje.. Ale mam nadzieje, że jest to w normie..
Ja też, i też się mieszczę w kalkulatorze (ale tak tylko, tylko). Staram się to jakoś przełknąć i pocieszam się, że karmienie ma cudowne właściwości odchudzające

Cytat:
no właśnie dlatego tym bardziej sie o nie boje... a jeszcze ostatnio patrzyłam, że tylko na naszym wątku tyle strat...;(
Kochana, ale to też dlatego, że nas jest bardzo dużo, więc statystycznie wychodzi podobnie.
Poza tym, nie masz co robić tylko porównywać gdzie było więcej poronień? nie nakręcaj się, dziecko najbardziej lubi jak masz dobry humor

Cytat:
Wiesz, ale ja mam po prostu taką budowę niewielką. Poza tym ja mam chyba lekkie dość kości A to raczej jest średnio dobre i pewnie dlatego ta różnica w wadze.
ja mam z kolei grube i ciężkie kości i przy wzroście 158 i wadze 48kg wyglądałam jak szkieletor, a stanik wbijał mi się w mostek Ale już przy 50 - bardzo ładnie. I do takiej wagi chciałabym wrócić po porodzie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
Cały week upłynął mi na zakupach farb, listew podłogowych, pędzli, szpachli itp itp na remont mieszkanka.....ale niemam siły na wybieranie takich rzeczy.....
Licze ,że szybko się uporamy z remontem, bo tak jeżdzimy teraz od mieszkania do mieszkania, wszystko ukurzone, i już człowiek by chciał się przerpwadzić do nowego jak najszybciej

Dziś nad ranem córcia dała wkońcu znać o swojej obecności wkońcu poczułam 5 kopniaczków i nawet Tż jak przyłożył reke to poczuł Coś wspaniałego
Brawa dla malutkiej! Za skopanie mamusi i tatusia

Miałam dziś przyjemny dzień, choć mała rzadko zaszczyca mnie kopniaczkiem No cóż, musi też czasem odpocząć pewnie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:55   #1673
nuna2
Zakorzenienie

dostałam gorączki-38 stopni. Dzwoniłam do gina co robić-paracetamol a jak nie przejdzie na szpital, bo jeszcze ten brzuch... tylko z niego mogę już nie wyjść bo jest,,zamknięty" nikt z odwiedzających nie może wejść, nikt ze swojego oddziału wyjść;/ świńska grypa;/

Sharp dzwoniła do gina. powiedział jej, że jest ok skoro mała się rusza, a gdyby cokolwiek sie odklejało dostałaby krwawienia. Ma tylko poleżeć
Stary 2013-01-06, 21:02   #1674
storyl
Raczkowanie

Witam się z Wami dziewczyny po dośc długiej nieobecności
w sumie czasem tu zaglądałam ale ciągle brakło czasu, żeby cokolwiek napisać, nigdy Was nie dogonię więc po prostu postrama się teraz nadążyć : )
Ostatnio jakoś nienajlepiej przechodzę ciąże, ciągle mam lekkie bóle podbrzusza, kłuje mnie serce i mam duszności a jak powiedziałam ostatnio to na wizycie mojej ginekolog to kazała mi brać nospę a jak nie pomoże to zwiększyć dawkę i tyle : /
Z resztą ostatnia wizyta była do . Nadal nie poznałam płci, uslyszałam tylko na kilka sekund serduszko i pokazała mi na chwilę Maleństwo na USG, i znowu nie dostałam zdjęcia, pewnie dlatego, że to wizyta państwowa.. Ech, miałam wtedy fatalny humor : (
A tak poza ciążą to święta przebiegły ok, mój TŻ mi się oświadczył, spodziewałam się tego bo była to nasza rocznica Sylwestre też minął całkiem przyjemnie a teraz muszę znów wrócić do szarej rzeczywistości i zakuwać bo zaczęła mi się sesja : (
No i mam kolejną wizytę 22 stycznia-połówkowe : )

No i od wczoraj jesteśmy z Malenstwem już w 20 tc!

A co u się działo przez ten czas u Was?
Może któraś mi coś streści : )

I gratuluje wszystkim, które już poznały płeć ! Zazdroszę Wam!

Doczytam do końca 50 twarzy Greya i wracam do Was, mam nadzieję, że na stałe : ) I czy któraś ma 2 część tej książki jako ebook albo audio book??

No i nadal nie czuje ruchów : (

Edytowane przez storyl
Czas edycji: 2013-01-06 o 21:05
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:11   #1675
antoinettee
Zadomowienie

Cześć ciężaróweczki ) Ja właśnie wpałaszowałam niezbyt zdrową kolację - gofry własnej roboty i pomału szykuję się do spania. Dziś znowu głowa bolała ale przestała. Czuje jakieś skromne ruchy w podbrzuszu ale dalej nie jestem pewna czy to maleństwo czy wzdęcia :P Boli mnie w pachwinach, tzn kuje - rośnie. Wy też macie takie dziwne uczucie tam przy szyjcie macicy? Czasem jakby mnie też zakuła. W piątek do lekarza to się wypytam. Nie wydaje mi się to niepokojące ale warto dopytać.
Kalkulator wagi pokazał, że z kg powinnam jeszcze przytyć. Sama już nie wiem ile ja ważę, bo każda waga pokazuje co innego. Ostateczna waga 67.1 Będzie się działo
Stary 2013-01-06, 21:12   #1676
acha131321
Raczkowanie

Cytat:
witam Mamusie majowo-czerwcowe widzę, że jestem na liście zaginionych mam. Niekiedy Was poczytuję ale jak dotąd nie miałam czasu ale i energii żeby pisać chociażby kilka słów. W następnym tygodniu idę na zwolnienie więc mam nadzieję, że znajdę więcej czasu na uczestnictwo w forum, CZY PRZYJMIECIE MNIE PONOWNIE DO WASZEGO GRONA. Termin wg usg mam na 20 czerwca i jest to moje 2 dziecko, mamy córeczkę i wstępnie będzie synek ale informacja nie jest jeszcze potwierdzona więc nie nastawiam się zbytnio

Właściwie w końcu odezwałam się ze względu na Pawie Oczko, moja znajoma kilka lat temu przechodziła ospę po raz drugi w życiu i niestety była wówczas w ciąży. Osobiście znam 3 osoby, które 2 razy przechodziły ospę, ja również do nich należę.. oczywiście to skrajne przypadki ale jednak się zdarzają. Po za tym ospą zaraża się w pierwszych dniach choroby i tuż przed wysypką więc im dłużej trwa choroba tym mniejsze ryzyko zarażania. Pozdrawiam i mam nadzieję, że wkrótce opuszczą mnie przykre objawy ciążowe i znajdę więcej czasu na kilka słów, chociaż przeraża mnie tempo w którym rozwija się wątek
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:14   #1677
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nuna, zobaczysz paracetamol Ci pomoże. Już nie jedną z nas postawił na nogi
A przed zamkniętym szpitalem bym się jednak broniła, jeśli nie nic więcej poza gorączką się nie dzieje. Kto wie, kiedy by Cię wypuścili

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
w sumie czasem tu zaglądałam ale ciągle brakło czasu, żeby cokolwiek napisać, nigdy Was nie dogonię więc po prostu postrama się teraz nadążyć : )
Ostatnio jakoś nienajlepiej przechodzę ciąże, ciągle mam lekkie bóle podbrzusza, kłuje mnie serce i mam duszności a jak powiedziałam ostatnio to na wizycie mojej ginekolog to kazała mi brać nospę a jak nie pomoże to zwiększyć dawkę i tyle : /
Z resztą ostatnia wizyta była do . Nadal nie poznałam płci, uslyszałam tylko na kilka sekund serduszko i pokazała mi na chwilę Maleństwo na USG, i znowu nie dostałam zdjęcia, pewnie dlatego, że to wizyta państwowa.. Ech, miałam wtedy fatalny humor : (
A tak poza ciążą to święta przebiegły ok, mój TŻ mi się oświadczył, spodziewałam się tego bo była to nasza rocznica Sylwestre też minął całkiem przyjemnie a teraz muszę znów wrócić do szarej rzeczywistości i zakuwać bo zaczęła mi się sesja : (

Doczytam do końca 50 twarzy Greya i wracam do Was, mam nadzieję, że na stałe : ) I czy któraś ma 2 część tej książki jako ebook albo audio book??

Cześć Storyl! Kupę lat Gratuluję serdecznie zaręczyn! Pochwal się pierscionkiem!
Co do płci, to większość z nas też musiała czekać do połówkowego, niektóre nawet wtedy nie poznały , a inne dowiadywały się, że ich dzieci zmieniły płeć w stosunku do poprzednich USG Więc chyba warto cierpliwie czekać do połówkowego Ruchy przyjdą juz za chwilę, zobaczysz.
A książkę mam, ale tylko po ang i w wersji papierowej...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:20   #1678
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
dostałam gorączki-38 stopni. Dzwoniłam do gina co robić-paracetamol a jak nie przejdzie na szpital, bo jeszcze ten brzuch... tylko z niego mogę już nie wyjść bo jest,,zamknięty" nikt z odwiedzających nie może wejść, nikt ze swojego oddziału wyjść;/ świńska grypa;/

Sharp dzwoniła do gina. powiedział jej, że jest ok skoro mała się rusza, a gdyby cokolwiek sie odklejało dostałaby krwawienia. Ma tylko poleżeć
Wracaj do zdrowia

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość

Hej kochana! Gratuluje zaręczyn Ruchy poczujesz już niebawem, a właściwie w każdej chwili

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć ciężaróweczki ) Ja właśnie wpałaszowałam niezbyt zdrową kolację - gofry własnej roboty i pomału szykuję się do spania. Dziś znowu głowa bolała ale przestała. Czuje jakieś skromne ruchy w podbrzuszu ale dalej nie jestem pewna czy to maleństwo czy wzdęcia :P Boli mnie w pachwinach, tzn kuje - rośnie. Wy też macie takie dziwne uczucie tam przy szyjcie macicy? Czasem jakby mnie też zakuła. W piątek do lekarza to się wypytam. Nie wydaje mi się to niepokojące ale warto dopytać.
Kalkulator wagi pokazał, że z kg powinnam jeszcze przytyć. Sama już nie wiem ile ja ważę, bo każda waga pokazuje co innego. Ostateczna waga 67.1 Będzie się działo
Dasz linka do tego kalkulatora??

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
witam Mamusie majowo-czerwcowe widzę, że jestem na liście zaginionych mam. Niekiedy Was poczytuję ale jak dotąd nie miałam czasu ale i energii żeby pisać chociażby kilka słów. W następnym tygodniu idę na zwolnienie więc mam nadzieję, że znajdę więcej czasu na uczestnictwo w forum, CZY PRZYJMIECIE MNIE PONOWNIE DO WASZEGO GRONA. Termin wg usg mam na 20 czerwca i jest to moje 2 dziecko, mamy córeczkę i wstępnie będzie synek ale informacja nie jest jeszcze potwierdzona więc nie nastawiam się zbytnio

Właściwie w końcu odezwałam się ze względu na Pawie Oczko, moja znajoma kilka lat temu przechodziła ospę po raz drugi w życiu i niestety była wówczas w ciąży. Osobiście znam 3 osoby, które 2 razy przechodziły ospę, ja również do nich należę.. oczywiście to skrajne przypadki ale jednak się zdarzają. Po za tym ospą zaraża się w pierwszych dniach choroby i tuż przed wysypką więc im dłużej trwa choroba tym mniejsze ryzyko zarażania. Pozdrawiam i mam nadzieję, że wkrótce opuszczą mnie przykre objawy ciążowe i znajdę więcej czasu na kilka słów, chociaż przeraża mnie tempo w którym rozwija się wątek
Witaj
Fakt tempo może i przeraża, ale nie przejmuj się.. wiadomo,że nie zawsze jest możliwość nadrobienia więc poprostu od czasu do czasu napisz co u Ciebie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:21   #1679
nuna2
Zakorzenienie

no dlatego gin mi mówił przez tel żebym w najgorszym wypadku.... masakra...
goryl

acha witaj z powrotem
Stary 2013-01-06, 21:22   #1680
acha131321
Raczkowanie

Cytat:
nieee
a może coś innego jest tam napisane?
przejrzałam spis wózków na M i nie ma

to nie to
wiem że nie na "M" ale za to na "N" może widziałaś NAVINGTON, bo ja spotykam je ostatnio bardzo często...
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości