|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 16,67% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
3 | 6,25% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
5 | 10,42% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
5 | 10,42% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
7 | 14,58% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]() To ja o audiobookach ![]() ![]() Mój też uwielbia ![]() ![]() Cytat:
Dziecko jest z mamą 24h. Zabierają tylko na pobranie krwi na przykład. No i trochę inaczej to wygląda, gdy miałaś cc lub ve. Wtedy pierwszą dobę dzieckiem zajmują się położne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
wybacz ale skomentuję
![]() -5 pieluszek tetrowych to trochę mało. -1 ręcznik z kapturkiem? ja się zastanawiam czy 3 starczą bo co jak maleństo się zesika/usra albo pobrudzisz czymś? - po co pojemniki na smoczki? przecież one mają fabrycznie takie zamykanie - koszule do szpitala mam zamiar kupić używane na ciuchach albo wezmę od mamy jakieś stare bo pewnie po porodzie będę do wyrzucenia, jak się krwią pobrudzą czy coś o jaką matę do przewijania do wózka Ci chodzi? bo chyba nie kumam -dla mnie lepszy łokieć niż termometr do wody ![]() diabli wiedzę że też zostaliście "ładnie" potraktowani na pogotowiu. Załamana jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
łooooo zapomniałam wam napisać że od wczoraj dostaję porządne kopy z półobrotu. to już nie są takie muśnięcia o nie nie
![]() no i teraz oba mośki znowu mają jakiś aerobik cotygodniowy bo aż mnie czasami skręca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój piłkarz tak naparza kopytami że ja czasami wymiękam ![]() ![]() Właśnie się dowiedziałąm, ze mamy dziś księdza po kolędzie ![]() Muszę ogarnąć chatę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() ![]() wystarczy, że na laserowe usunięcie żylaków będę musiała kasę wydać, brzucha nie chcę robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tym, że nie mam dużych wymagań ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj tam się będziesz księdzem przejmować. ja dziewczynom pisałam w zeszłym tyg. że my na księdza prawie 3 godz. czekaliśmy, zrezygnowaliśmy, przebraliśmy się w dresy a tu dzwonek do drzwi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Wtajemniczenie
|
hmm tak myślę nad tą moją szkołą rodzenia. najpierw się cieszyłam w sumie że ubogi program i szybko to załatwię, najważniejsze rzeczy, ale tam chyba nie ma nic na temat technik oddychania itp. zadzwoniłam jeszcze do drugiej szkoły bezpłatnej, i dopiero załatwiają kontrakt, i zajęcia prawdopodobnie zaczną się na początku lutego, a wtedy to już będzie mój 29 tydzień - nie wiem czy nie za późno, i czy nie trzymać się tej pierwszej szkoły ... ale w tej drugiej jest o wiele więcej spotkań i spotkania z różnymi specjalistami ... qrcze no
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Tż również przyjął księdza w dresach, w dodatku biało czerwonych z reprezentacji Polski ![]() nie ma czym się stresować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
o nabieracie rozpędu
![]() Magiusa wszytskiego najlpeszego i spełnienia marzeń ![]() ![]()
#1812 |
Zadomowienie
|
ja dziś zamulam, 5:30 już opuściłam sypialnię i teraz czuję trochę senność, ale wiem, że nie zasnę. proszę Was trzymajcie kciuki, idziemy dziś na 18 : 00 oglądać mieszkanie do wynajęcia ![]() nie mam nic na obiad, oprócz pierogów z truskawkami.
#1813 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Ashyshqa;38494767]Magiusa Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Bawcie się dziś dobrze i zjedzcie coś pysznego w tej restauracji na którą od wczoraj czekacie ![]() Zdradź nam gdzie idziecie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sharp, ja już wczoraj część Twojej historii czytałam jak nam przekazano, no i już wczoraj się o to wkurzyłam. Tak jak piszesz, płacimy na ten cholerny ZUS, a oni nas wyśmiewają i odsyłają. Masakra!!!
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
dołączam się do wycia. chce hamak, słoneczko i talerz truskawek
#1815 |
Zadomowienie
|
Magiusa- sto lat Ci życzę, lekkich następnych miesięcy, przemiłego porodu i spełnienia pozostałych marzeń!!!
![]()
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() e tam, coś masz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki, humpback, a co do obiadu to takie "coś" to na pewno też masz ![]() a koncepcje to ja mam, oj mam, tylko nie mam składników, czasu i chęci, nie dzisiaj
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe, baaardzo mi się podoba ten "lekki poród". Marzenie. Wkurzam się dziś na Medicover. Niby mamy wykupiony tam pakiet, więc spodziewałabym się, że będą też dbali o pacjenta, skoro prywatnie im się płaci,. Tymczasem 18.12 zaraz po badaniu prenatalnym miałam też pobieraną krew na test PAPA i dziś już są prawie 4 tygodnie, a oni dalej tego nie mają!!! Zła jestem, bo bardzo czekam na to
![]() |
#1819 | |
Zadomowienie
|
Aaś patrz: http://www.decobazaar.com/twin-pics
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
to faktycznie w kulki lecą! a ile mówili, że się czeka standardowo?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Magiusa sto lat kobieto!!!!
![]()
#1821 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bosko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Magusia sto lat sto lat! ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | ||
Zakorzenienie
|
ooo, URODZINKI
![]() Magiusa Wszystkiego najlepszego, bezkłopotliwego dalszego przebiegu ciąży, szybkiego i lekkiego porodu, zdrówka i spełnienia marzeń ![]() Cytat:
![]() ![]() no tak.. dobijajcie dalej ![]() pytanie, może nie do mnie, ale pamiętam tę historię ![]() kiedyś pisałyśmy o sprzątaniu, min. łazienki. I była dyskusja o cifie, Aaś (w sumie, nie tylko ona) stwierdziła, że lubi zapach cifa ![]() dziewczyny podłapały i śmiały się, że narkotyzuje swoje dzieciątka ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() nie, no żartuję, wszystko było idealnie- biały obrus, świece, woda i kropidło. Ksiądz miał zacząć kolędę od 16, z poprzednich lat wyliczyliśmy, że do nas dojdzie po godzinie. Przed 16 Tż stwierdził, że wskoczy w dresy i szybko odkurzy mieszkanie. Wskoczył w dresy POLSKA, dobrze że odkurzacza jeszcze nie włączył bo tu dzwoni domofon- ksiądz zaczął od naszej klatki o godzinie 15:59 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za zainteresowanie
![]() ![]() izunia witaj ![]() ![]() nuna to samo badanie jest w 13 tc co w połowie. A chyba w 36 jeszcze jest (jakoś pod koniec). vil ja bym wybrała ten 1 wózek (właśnie ze względu na kółka), siostra miała w swoim takie jak w tym pierwszym i w zimie spoko się jeździło. A co do spacerówki to ona się nie przekłada w którą chcesz stronę? myślałam że wszytskie x-landery mają taką opcję. Cytat:
Magiusia wszytskiego najlepszego ![]() Nadrobiłam 47 stron ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja się w końcu dowiedziałam, że i nas kolęda odwiedzi. Będzie 24.01. W sumie po raz drugi będę miała takie spotkanie z Księdzem w niedługim czasie. Byliśmy w Sylwestra u moich rodziców i oni wtedy mieli kolęde...ale...Ksiądz nas absolutnie zignorował ![]() ![]() Ale za to z dorych rzeczy to strasznie się cieszę bo jadę po szafki do łazienki. Dotychczas wszelkie kosmetyki były praktycznie poustawiane na pralce, na wannie, na umywalce na parapecie...po prostu jak się wchodziło do łazienki to salon kosmetyczny. I w końcu 2 dni temu dobraliśmy meble. Baaaardzo się cieszę i nie mogę doczekać się składania ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-01-07 o 12:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wodę święconą wiem gdzie mam ale nie wiem gdzie mam kropidło ![]() Do tego nie wiem gdzie mam krzyż i świeczki - wydaje mi się, że mi koleżanka nie oddała w tamtym roku i tym sposobem nie wiem co temu księdzu na stole postawię ![]() Ja mam to samo ale jeszcze jakieś mięsko mam to zrobię TŻtowi, bo jak mu zapodam pierogi z truskawakami to mnie z domu wyrzuci ![]() No chyba, że na śniadanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podziwiam, dokonałaś cudu ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() powiedz, że pożyczyłaś koleżance i nie oddała ![]() u nas czasem ksiądz chodził ze swoim kropidłem, tak na wszelki wypadek, jakby ktoś nie miał. Przypomniało mi się, że jeszcze nie napisałam na drzwiach K+M+B 2013 a kredę przynieśliśmy wczoraj. Ku pamięci idę to zrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My ponad 4 godziny w mieście. Na lumpach zero. Kupiłam spodenki i sukieneczkę na wszelki wypadek ![]() ![]() Miałam niezaplanowaną wizytę u gina. Znów mi się infekcja przypałętała co ostatnio pisałam i to najgorsza z najgorszych, lekarz, aż załamał ręce i mówi "ogień" "ogień"...Taka czerwona ![]() Zakaz seksu. Leki za ponad 100 zł. Nie zapłaciłam nic za wizytę i kazał się kurować. Od rana wysokie ciśnienie i nie wiem czy mój ciśnieniomierz nie jest zepsuty i nie zaniża... Ech
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
oj tam te 3-4 godz
![]() zadzwoniłam do szkoły rodzenia żeby się zapisać i mi powiedzieli że wstrzymali działalność. A drugiej u nas nie ma. Pech to pech. Spróbuję zadzwonić za miesiąc bo w sumie to Pani nie wiedziała do kiedy jest wstrzymana. A szkoda bo wiele dobrego słyszałam o tej szkole i w ogóle położnych które to prowadzą a zarazem pracują w szpitalu w którym będę rodzić. idę robić obiad bo jestem już głodna a już dwa śniadania zjadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.