Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 09:42   #2371
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
mrożonek organic też szukałam w tesco ale ani śladu po nich (a jeżdżę do duuużego tesco). muszę jeszcze do innych sklepów zajechać...

mój facet już ogarnął temat co to bodziak a co to pajac ale do tej pory nie wie gdzie co leży mimo że nie zmieniam miejsca gdzie je trzymam od ost 7 mcy może za jakieś pół roku zakuma
no i ost ubrał rajtki marci tył na przód i jak mu powiedziałam to on na to: "no właśnie mi tu coś nie pasowało"
Jakbym o swoim chłopie czytała.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:50   #2372
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Mierzyłam wczoraj Maje i mierzy 68 cm przy wadze 7100. Swoja wage urodzeniowa podwoiła tak jak powinna, wiec nie martwię się.

Wczoraj pospałysmy do 9, ale niestety dzis znów pobudka o 7 :/
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:59   #2373
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Teściowie przychodzą do nas.
Z tymi porankami to sobie jeszcze nie wypracowaliśmy metody. A tak właściwie to nie da się wypracować jednego sposobu.
W ubiegłym tygodniu trzy dni Maciek budził się o 5.45, nawet budzik mi nie zdążył zadzwonić, brałam go do łóżka do cyca i dosypiałam sobie jeszcze te kilkanaście minut. Ja szłam się myć jak już się najadł, a mąż mu śpiewał i go usypiał.
Pierwszego dnia obudziłam go o 7.10 żeby go przebrać i dokarmić. Ale był tak zaspany, że powiedziałam sobie, że nie będę tego robić. Usnął dziadkowi niecałe 1.5 godziny póxniej. Widać, że się nie wyspał.
Drugiego i trzeciego dnia rano dałam mu cyca przez sen bo nie chciałam budzić. Spał jakoś do 8.30. Tyle tylko, że zauważyłam, że jakiś taki inny był po południu. Jakby było mu przykro, a może miał żal, że mnie rano nie widział... nie wiem...
Dzisiaj zafundował mi pobudkę o 5, nakarmiłam go ale nie chciał spać dalej. Więc o 6 wstałam, a on cwaniaczek poszedł dalej spać. Ale sam się obudził o 7.15, więc dałam mu jeszcze cyca, przebrałam, chwilę się poprzytulaliśmy i wyszłam. Zrobiliśmy papa, buziaczki... może będzie lepiej tak.
Ale tak czy tak, jak się sam nie obudzi to go budziła nie będę, bo moje dziecko nie jest rannym ptaszkiem, i musi pospać dłużej.
no to fajnie że nie musisz go ubierać, zanosić gdzieś ... a ranki się ustabilizują. ja też będę próbować wszystkiego ale raczej chciałabym żeby jeszcze rano przed moim wyjściem Marcia pojadła cyca. to będzie musiało być bardzo wcześnie bo ja w pracy muszę być na 7!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:12   #2374
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
ewus, a jak robisz kisiel? z bobofruta czy inaczej?
tak, robiłam z bobofruta a wczoraj zrobiłam na wyciśniętym sokowirówką soku z jabłka.

Cytat:
no i ost ubrał rajtki marci tył na przód i jak mu powiedziałam to on na to: "no właśnie mi tu coś nie pasowało"
haha, mojego nie mogę za to oduczyć, że body zdejmuje się przez głowę a nie przez nogi! Codziennie robi to samo jak rozbiera Adasia do kąpieli. Pytam się go 100 razy czy sobie też koszulkę zdejmuje przez nogi a on, że nie, bo brzuch go powstrzymuje :/

Cytat:
no to fajnie że nie musisz go ubierać, zanosić gdzieś ... a ranki się ustabilizują. ja też będę próbować wszystkiego ale raczej chciałabym żeby jeszcze rano przed moim wyjściem Marcia pojadła cyca. to będzie musiało być bardzo wcześnie bo ja w pracy muszę być na 7!
Mnie też się już na płacz zbiera jak pomyślę, że za miesiąc o tej porze będę już w pracy. Najbardziej boję się jedzenia, bo myślę, że jeśli chodzi o spanie to jakos da radę opiekunka, on raczej sam zasypia, ale z jedzeniem moze byc problem, bo przy kaszce odruch wymiotny, przy zupie to samo...z kaszek to tylko bananowa holle, jaglaną czy owsianą mu dać to po jednej łyżeczce nawet nie ma opcji zeby buzię otworzył.
Co sie wtedy robi, daje mu codziennie tą bananową? czy powinnam co jakis zas zrobić te, których nie lubi i próbować mu dać?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:19   #2375
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość

haha, mojego nie mogę za to oduczyć, że body zdejmuje się przez głowę a nie przez nogi! Codziennie robi to samo jak rozbiera Adasia do kąpieli. Pytam się go 100 razy czy sobie też koszulkę zdejmuje przez nogi a on, że nie, bo brzuch go powstrzymuje :/

Mnie też się już na płacz zbiera jak pomyślę, że za miesiąc o tej porze będę już w pracy. Najbardziej boję się jedzenia, bo myślę, że jeśli chodzi o spanie to jakos da radę opiekunka, on raczej sam zasypia, ale z jedzeniem moze byc problem, bo przy kaszce odruch wymiotny, przy zupie to samo...z kaszek to tylko bananowa holle, jaglaną czy owsianą mu dać to po jednej łyżeczce nawet nie ma opcji zeby buzię otworzył.
Co sie wtedy robi, daje mu codziennie tą bananową? czy powinnam co jakis zas zrobić te, których nie lubi i próbować mu dać?
co za jaja z tymi chłopami

ja podawałabym te co nie lubi co jakiś czas. sama muszę proponować wodę żeby mała w końcu się przekonała.
może spróbuj innych kaszek, holle ma spory wybór - jest orkiszowa, 4 zboża.. może inne wam podejdą
Stary 2013-01-07, 10:24   #2376
pola_m
Wtajemniczenie

witajcie

ufff... właśnie kolejne szuflady uporządkowałam. I kolejne siaty do śmieci/oddania/PCK. Kurna, ale się zbiera tych rzeczy.
W najbliższym czasie czeka nas pakowanie kuchni, różnych kieliszków i innych... W ogóle tak sobie myślę, że najchętniej zorganizowałabym "wyprzedaż garażową" i została w ogóle bez rzeczy, z miłym pliczkiem banknotów
Ale to mało popularne jest u nas jednak i myślę sobie, że nie ma sensu. Zamiast tego wyrzucam i oddaję. Chciałabym zostawić na te dwa lata tylko taką bazę, typu sofa, lodówka, pralka, drewniany stół, kieliszki ślubne, lniany obrus itd Wszelkie paździerzowe meble, brzydkie ręczniki, sprezentowane nam nieładne pościele z kory, durnostojki (chociaż tych i tak było niewiele) wywalam.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:28   #2377
8ewus8
Zadomowienie

Agata, ja myślałam, ze Małego odwozisz do teściów, ale jak oni przychodzą do Was to super, dziecko najlepiej się czuje u siebie, ma swoje zabawki, łóżeczko itp.

Któraś pytała...
Mąż wymyślił patent na nianię. Instaluje jakis program na laptopie i zostawi go normalnie zamkniętego w pokoju a będzie słuchał w pracy co się dzieje. Co prawda sam głos, bez obrazu, ale chyba wystarczy...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 10:57   #2378
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
witajcie

ufff... właśnie kolejne szuflady uporządkowałam. I kolejne siaty do śmieci/oddania/PCK. Kurna, ale się zbiera tych rzeczy.
W najbliższym czasie czeka nas pakowanie kuchni, różnych kieliszków i innych... W ogóle tak sobie myślę, że najchętniej zorganizowałabym "wyprzedaż garażową" i została w ogóle bez rzeczy, z miłym pliczkiem banknotów
Ale to mało popularne jest u nas jednak i myślę sobie, że nie ma sensu. Zamiast tego wyrzucam i oddaję. Chciałabym zostawić na te dwa lata tylko taką bazę, typu sofa, lodówka, pralka, drewniany stół, kieliszki ślubne, lniany obrus itd Wszelkie paździerzowe meble, brzydkie ręczniki, sprezentowane nam nieładne pościele z kory, durnostojki (chociaż tych i tak było niewiele) wywalam.
podziwiam! ja niczego nie umiem się pozbyć. choć muszę przyznać że ostatnio troszkę lepiej mi idzie

Cytat:
Któraś pytała...
Mąż wymyślił patent na nianię. Instaluje jakis program na laptopie i zostawi go normalnie zamkniętego w pokoju a będzie słuchał w pracy co się dzieje. Co prawda sam głos, bez obrazu, ale chyba wystarczy...
no to nieźle, pochwalisz się co to za program?
Stary 2013-01-07, 11:06   #2379
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

no to nieźle, pochwalisz się co to za program?
yyy nie wiem, zapytam wieczorem, ale nie wiem czy to jakoś przez zwykłego skypa nie można zrobic, bo mi się wydaje, że coś mi tak mówił, chociaż przyznam, ze chyba go nie słuchalam.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2013-01-07 o 11:14
Stary 2013-01-07, 11:18   #2380
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
witajcie

pola
A mogę wiedzieć czy Wasz dom będzie stał pusty jak wyjedziecie? Czy będziecie wynajmować?

Cytat:
Agata, ja myślałam, ze Małego odwozisz do teściów, ale jak oni przychodzą do Was to super, dziecko najlepiej się czuje u siebie, ma swoje zabawki, łóżeczko itp.
Nie narzekam
Chociaż Maciek czuje się dobrze wszędzie, taki towarzyski z niego typek
A wczoraj na basenie byliśmy, bo przez dwa miesiące zajęć nie było bo prowadząca urodziła, ale już zaczął się nowy kurs. Maciek był taki podniecony, interesowało go wszystko poza pływaniem

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 11:34   #2381
cate_
Zadomowienie

Zacytowałam sporo i wszystko mi wcięło

Sailormaary my jedziemy z Gdańska więc mamy troszkę dalej

Któraś tu pisała o mężu co części garderoby dziecięcej nie rozróżnią mój mimo dwójki dzieci też jeszcze ma problem

Agata_ bo to musi się wyrównać, jak przez 7 miesięcy się wysypiałaś to teraz musisz odpokutować

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 12:33   #2382
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

Ostatnio poprosilam meza jak byl w tesco, zeby kupil 3-pak bialych bodziakow z krotkim rekawem... jakie bylo moje zdziwnie kiedy wrocil do domu z 3-pakiem pajacow z dlugim rekawem
Ja bym sie nie zdziwiła jakby mój przyniósł mi spodnie lub bluzę

No własnie mój kompletnie nie wie co to body,pajac itp.Kiedy byliśmy w szpitalu i prosiłam o pajaca to pisalam to w czym Szymonek śpi,body to bluzka z gaciami itp

Szymonek zaczął pojadać kaszkę badz mleko z kleikiemCo mnie ogromnie cieszy i liczę na dodatkową masę ciała
Dziś zauważyłam drugi ząbek
Katar przeszedł
Skóra nadal pozostawia wiele do życzenia

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:13   #2383
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
pola
A mogę wiedzieć czy Wasz dom będzie stał pusty jak wyjedziecie? Czy będziecie wynajmować?

Nie narzekam
Chociaż Maciek czuje się dobrze wszędzie, taki towarzyski z niego typek
A wczoraj na basenie byliśmy, bo przez dwa miesiące zajęć nie było bo prowadząca urodziła, ale już zaczął się nowy kurs. Maciek był taki podniecony, interesowało go wszystko poza pływaniem
dom jest wystawiony na sprzedaż, bo mąż jest współwłaścicielem z siostrą, no i oni chcą kasę, nas teraz nie stać, żeby ich spłacić.

No dwa miesiące to jednak spora różnica, Maciek pewnie zaczął zainteresować się innymi rzeczami

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja bym sie nie zdziwiła jakby mój przyniósł mi spodnie lub bluzę

No własnie mój kompletnie nie wie co to body,pajac itp.Kiedy byliśmy w szpitalu i prosiłam o pajaca to pisalam to w czym Szymonek śpi,body to bluzka z gaciami itp

Szymonek zaczął pojadać kaszkę badz mleko z kleikiemCo mnie ogromnie cieszy i liczę na dodatkową masę ciała
Katar przeszedł
Anulka super, że katar się skończył Gratki z drugi ząbek.

A co do rozróżniania dziecięcych ubranek, mój miał taką ściągawkę co jest co, no i już sie nauczył. I rzuci czasem jakąś nazwą, typu pajac, czy bodziak, i dumny i blady oczekuje uznania
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 14:32   #2384
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Sailormaary my jedziemy z Gdańska więc mamy troszkę dalej
To jak by to było, osobno byśmy dojeżdżali? czy wy po drodze po nas? Bo ja już nie wiem .
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:05   #2385
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
pola ja też mam teraz etap porządków. Może nie aż w takim zakresie jak u Ciebie.
Nie wyprowadzamy się ale postanowiłam wszystkie rzeczy przejrzeć przed powrotem. Więc też wyrzucam i wyrzucam. Sama jestem w szoku ile to się rzeczy zbiera. A zaznaczam że mieszkamy tu dopiero 3 lata. Także u mnie porządki na całego.

U nas kolejny krok, kolejny problem. Hania nie chce zostawać z babcią. Jak jest u teściów to wytrzyma godzinę i płacze. Z kolei to żeby teściowa przychodziła do nas to raczej nie wypali. Chyba że nie będzie innego wyjścia.

Timmi ja też mam na 7 do pracy. I jeszcze dojeżdżam jakieś 30 km. Czyli pobudka ok. 5.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Katar przeszedł
dla Szymonka. Super że wyzdrowiał. A co do skóry to trzymam kciuki żeby była poprawa.
A jak Filipek? Zdrowy? Napisz też jak Twój mąż. (jeśli chcesz, oczywiście)
Dużo zdrówka dla całej Waszej rodzinki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 17:23   #2386
natusiakac21
Raczkowanie

ewus też chętnie poznam nazwę tego programu.

Zamówilam magnesy na lodówkę na dzień dziadków.

Byłam z młodym u sąsiadki i tak się wybawili, że jak go wpakowałam w samochód i dojechałam do domu to już spał, a sąsiadka mieszka 3 domy dalej, więc to nawet nie minuta drogi.
Mam nadzieje, że im dobrze razem będzie bo po tych czterech dniach ma mi dać znać czy od litego będzie się nim zajmować.

Pola i inne dziewczyny strasznie wam zazdroszcze, że będziecie mogły jeszcze siedzieć ze swoimi dziećmi
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:10   #2387
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
ewus też chętnie poznam nazwę tego programu.

Byłam z młodym u sąsiadki i tak się wybawili, że jak go wpakowałam w samochód i dojechałam do domu to już spał, a sąsiadka mieszka 3 domy dalej, więc to nawet nie minuta drogi.
Mam nadzieje, że im dobrze razem będzie bo po tych czterech dniach ma mi dać znać czy od litego będzie się nim zajmować.

Pola i inne dziewczyny strasznie wam zazdroszcze, że będziecie mogły jeszcze siedzieć ze swoimi dziećmi
ja posiedze 3 lata
Stary 2013-01-07, 18:11   #2388
rozowa1987
Zadomowienie

liwka skończyła już 8 miesięcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08465.jpg (86,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-01-07, 18:22   #2389
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja posiedze 3 lata
ale masz dobrze

Cytat:
za 8 miesięcy, mój Antoś dziś skończył 7 miesięcy
L iwia oczywiście śliczna i jak ładnie siedzi w tej bujaczce,a wogóle jak ona wam się sprawdza (bujaczka) nei przechyla sie do przodu?stabilna jest?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 18:44   #2390
onething
Zadomowienie

Anulka ta maść, która przepiała nam alergolog zdziałała cuda, a posmarowałam tylko 2 razy ( po pierwszym razie skóra już wróciła do stanu idealnego), teraz czekam kiedy znów zacznie pojawiać się wysypka i z jakim natężeniem, do tego spisuje wszystko co jem i co Szymon je i może uda się wyłapać alergen.
Nie chciałabyś spróbować?

Ja jak byłam w UP się podpisać (umowa skończyła mi się w trakcie macierzyńskiego), to dostałam 2 oferty pracy i to nawet niezłe, tyle tylko, że ja nie chcę pracować, a zarejestrowana jestem dla ubezpieczenia. I tak sobie pomyślałam, że jak szukałam pracy to nigdzie nic nie było, a teraz jak nie chcę pracować to ci mi oferty pod nos kładą, zgrozo cóż za ironia.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:52   #2391
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość

nom ja tez sie balam jechac, ale jak mi m powiedzial, ze albo on jedzie sam i mnie zostawia sama albo ja jade z nim...no to pojechalam.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 -----
brawa dla meza za odpowiedzialnosc

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:10   #2392
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
ale masz dobrze

L iwia oczywiście śliczna i jak ładnie siedzi w tej bujaczce,a wogóle jak ona wam się sprawdza (bujaczka) nei przechyla sie do przodu?stabilna jest?
chodzi o chuśtawke ?jest na maksa rozłożona i trzyma się stabilnie ale mało się w tym bawi ogólnie teraz lubi być na brzuchu bo raczkuje ale do tyłu heheh

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
brawa dla meza za odpowiedzialnosc
mój by beze mnie nigdzie nie pojechał
Stary 2013-01-07, 19:20   #2393
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
-

no raczej

co to wogole za gadanie jedziesz ze mna albo jade sam

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 19:32   #2394
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
chodzi o chuśtawke ?jest na maksa rozłożona i trzyma się stabilnie ale mało się w tym bawi ogólnie teraz lubi być na brzuchu bo raczkuje ale do tyłu heheh

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

tak tak o huśtawkę u nas się mówi różnie, tak samo jak na krawężnik mówimy burtnik

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no raczej

co to wogole za gadanie jedziesz ze mna albo jade sam
ja też sobie nie wyobrażam żeby K mi tak powiedział, ale nie mój cyrk, nie moje małpy
Stary 2013-01-07, 19:35   #2395
doris888
Rozeznanie

a ja byłam dziś rozejrzeć się za fotelikiem, bez małej, więc tak na razie wstępnie...ale mam wode z mózgu wiem mniej niż wiedziałam zanim tam poszłam he he w każdym razie Tobi i Romer wydają mi się solidne, ale nie jestem przekonana że Agata jest już dosyć duża na nie.
http://allegro.pl/besafe-fotelik-izi...921180861.html ten jest fajny ale wydaje mi się że jest dosyć mały ( na teraz ok- ale za rok, półtora to już nie wiem), wpadł mi w oko też taki http://allegro.pl/fotelik-bebe-confo...899088462.html, można montować przodem i tyłem, da się pochylić całkiem nieźle do snu, regulacja szerokości oparcia - wygląda na solidny i wygodny, tylko nie z tego co widzę teraz na necie to jest to stosunkowo stary fotelik, no i samam nie wiem...
dodam że moje dziecko już nie chce siedzieć w nosidełku pręży się wygina i całą drogę marudzi, stęka i popłakuje... nie ukrywam że strasznie mnie to rozprasza a do tego jej nie widzę a do wszystko przez te zimowe ciuchy
a jeszcze romer i tobi mało się pochylają... a do teściów mamy 650km więc gdybyśmy jechali to fajnie gdyby się rozkładał.
nie spotkałam za to nigdzie ani Maxi cosi Rubi ale on chyba podobny do tobi...
a Wy już zdecydowałyście jaki fotelik?
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:50   #2396
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witajcie
Paulina śpi, ale coś ostatnio pogorszyło się u nas ze spaniem, chyba nam któraś za bardzo zazdrościła

Cytat:
te przedłużki to bardzo fajny patent! gdybym miała mniej bodziaków to sama chętnie bym się skusiła na taki gadżet. no ale przy tej ilości jaką posiadam to nie ma sensu!

co za słodziak z Twojej małej kuzyni też ok

aaa i jeszcze miałam pytać, może coś doradzicie . w sprawie zupek dla Marci mam mętlik w głowie. bardzo chciałabym jej gotować, zwłaszcza jak widzę jak Wy sie angażujecie. no ale nie mam tutaj dostępu do sprawdzonych warzyw. póki co podaję jej tylko słoiczki i troszkę nad tym ubolewam nie wiadomo co w tych słoikach "siedzi". dodam że finansowo nie jest to dla mnie problem zaopatrywać się w nie no ale jakoś tak czuję się gorszą mamą że nie ugotuję nawet dziecku zupy. myślicie że bezpiecznie jest podawać warzywa takie z marketu?? już sama nie wiem co jest dla niej lepsze co myślicie?
Dzięki

Te przedłużki ja sobie zamówię mam tyle ładnych bodziaków, które już są za krótkie, a rękawy dobre, że aż zal mi było je schować, a teraz znów będę mogła je wyciągnąć

Ja na razie mam warzywa z ogródka od mamy, ona mi taki mix zrobiła, marchewka + pietruszka + seler + por, wszystko poszatkowane. Tylko nadmiar pora muszę wyciągać, bo Paulinkę chyba po nim boli brzuszek.
Jak mi się ten zapas skończy to mama ma jeszcze u siebie zamrożone, ale to nie będzie trwało wiecznie, i potem też muszę gdzieś kupować. Z mięsa mam zamrożone kawałki królika i gołąbka, i kupuję jeszcze samego indyka i samego kurczaka w słoiczku, więc wybór mamy jak w restauracji.
Trochę obawiam się ryby, boję się, że będzie miała alergię, bo ryby są uczulające a Paula jest alergikiem to raz, a dwa nie mam sprawdzonego sklepu rybnego. Raz zjadła rybny słoik i nic jej nie było.
Ty czujesz się gorszą mamą jak nie ugotujesz a ja czasem wolę dać słoiczek jak mi się nie chce gotować

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Jesli nie masz dostepu do sprawdzonych warzyw czy owocow to mozesz kupowac mroznonki- jest to informacja od alergologa W mrozonkach sa duzo lepsze i zdrowsze warzywa ( sa to zazwyczaj warzywa sezonowe, miedzy innymi ze wzgledu na mniejszy koszt produkcji) niz te ze sklepow, ktore sa pryskane. Mi udalo sie kupic bio marchewke i ziemniaki.. reszte mam mrozonek. Oczywiscie czasami Olwika je sloiczki i nie mam z tego powodu wyrzytow sumienia
Mrożonki? no ale takie warzywa są kupowane od rolników, którzy też pryskają,,,chyba.
Niech się jeszcze któraś wypowie co o tym sądzi, bo mnie by pasowały mrożonki szczerze powiedziawszy

Cytat:
stokroteczko Paulinka jak zawsze śliczna

Cytat:
tak, robiłam z bobofruta a wczoraj zrobiłam na wyciśniętym sokowirówką soku z jabłka.

kisiel z bobofruta? to jak? zagotować bobofruta i zatrzepać mąką ziemniaczaną?????

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
pola ja też mam teraz etap porządków. Może nie aż w takim zakresie jak u Ciebie.
Nie wyprowadzamy się ale postanowiłam wszystkie rzeczy przejrzeć przed powrotem. Więc też wyrzucam i wyrzucam. Sama jestem w szoku ile to się rzeczy zbiera. A zaznaczam że mieszkamy tu dopiero 3 lata. Także u mnie porządki na całego.
Ile się nazbierało?? My mieszkamy na swoim dopiero rok, a już się nieźle zagraciliśmy

Cytat:
Które magnesy zamówiłaś? te od Gaabbi czy inne?

Cytat:
ja posiedze 3 lata
szczęściara

Cytat:

Cytat:
a

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Anulka ta maść, która przepiała nam alergolog zdziałała cuda, a posmarowałam tylko 2 razy ( po pierwszym razie skóra już wróciła do stanu idealnego), teraz czekam kiedy znów zacznie pojawiać się wysypka i z jakim natężeniem, do tego spisuje wszystko co jem i co Szymon je i może uda się wyłapać alergen.
Nie chciałabyś spróbować?
A ta maść to czasem nie steryd??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:01   #2397
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Moje trufelki dziękuję KISM

kurde ale małe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB060105-2.jpg (9,0 KB, 34 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2013-01-07, 20:21   #2398
izotropia
Rozeznanie

Cytat:

a ja zazdroszczę tym, które idą do pracy... oj z UP pewnie tylko jakiś marny staż mi dadzą - bo po studiach zaraz ciąża więc w tamtym roku wiosną nawet się nie pchałam na staż, może szkoda... bo już by coś było za mną, a teraz... ehh wolałabym pracę na jakąś normalną umowę i za jakiś czas kolejne dziecko :P choć wcześniej na jakieś własne M by się odłożyło, zapożyczyło albo coś... a tak to lipa
Cytat:

ja też sobie nie wyobrażam żeby K mi tak powiedział, ale nie mój cyrk, nie moje małpy
mój jakby czasem się zapomniał i tak palną to bym powiedziała: jak chcesz to jedź, ale nie masz po co wracać... ale każdy ma tak jak mu pasuje

Krystianek ćwiczy obroty z plecków na brzuch, ale rączka mu zostaje i się złości ogólnie to jakby już mógł to by chodził, raczkował i ogólnie szybko zmieniał miejsce ale tylko pełza... co go wkurza bo się męczy a upatrzona zabawka nadal jest daleko
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:33   #2399
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Właśnie pokłóciłam się z mężem, chyba pierwszy raz na poważnie. Chciałam telefon stacjonarny z Orange. Jest taka taryfa za 49zł i w cenie są rozmowy na stacjonarne w Polsce i w Unii Europejskiej. Czyli do babci do Niemiec miałabym w cenie, a przede wszystkim do mamy, a rozmawiamy prawie codziennie, ona właśnie taką taryfę będzie miała os kwietnia. A jeszcze lepiej, bo jeśli teście by się zgodzili, można by było wziąć jeden abonament, bo im się umowa kończy, i mieć jeden nr, dwa tel, tak że można rozmowę przełączyć. Moja ciocia tak ma. Płacilibyśmy po 25zł tylko. A tak ja na komórkę przegaduję 50zł na miesiąc, a do babci praktycznie nie dzwonie, czasem tylko przez telegrosik. Babcia też mało dzwoni, bo na komórkę też ma drożej. A on się uparł, i nie słucha argumentów, mówi że stacjonarny to przeżytek i teraz każdy z niego rezygnuje i nie chce nawet o tym słuchać no i musiałby kupić jeszcze telefon.
Dziewczyny macie tel stacjonarne??

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Jesli chodzi o foteliki to ja waham się między http://allegro.pl/fotelik-samochodow...871149611.html a http://allegro.pl/fotelik-sam-carete...922554237.html Ja jestem za pierwszym a tż za drugim

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2013-01-07, 20:42   #2400
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Póki co mogę napisać, że chyba to dzięki Zyrtyc, ale noce mamy prawie całe przespane, nie ma natrętnego drapania,a po maści skóra wygląda tak jak powinna. Szkoda, że tak długo musieliśmy czekać na wizytę, ale dobrze że już machina ruszyła.
a jak sie drapal? bo moja tez czesto jakby sie drapala.. tylko nie wiem czy to taki ruch raczkami mimowolny czy wlasnie drapanie...
Cytat:

mój pewnie zrobiłby to samo, do tej pory jak proszę żeby cos wziął z Antosia szafy i podam np. K podaj mi body na dł. rękaw to on pyta jak to wygląda i muszę tłumaczyć, że to z dł. rękawem bez nóżek
Mnie najbardziej zdziwilo to, ze on juz wszystko rozroznia.. a i tak kupil zle ale tlumaczyl sie , ze wzial z miejsca gdzie byly bodziaki, spojrzal tylko na rozmiar.. i rekaw ( jego zdaniem to byl rekaw na 3/4)
Cytat:

mrożonek organic też szukałam w tesco ale ani śladu po nich (a jeżdżę do duuużego tesco). muszę jeszcze do innych sklepów zajechać...
Alergolog mowila o normalnych mrozonkach.. ja kupuje hortexu

Cytat:
Cytat:
ale masz dobrze

gratulacje

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Mrożonki? no ale takie warzywa są kupowane od rolników, którzy też pryskają,,,chyba.
Niech się jeszcze któraś wypowie co o tym sądzi, bo mnie by pasowały mrożonki szczerze powiedziawszy
Ja tylko napisalam jaka jest alternatywa... ona tlumaczyla to w ten sposob, ze warzywa stosowane do mrozonek sa warzywami sezonowymi.. i sa mniej napchane chemia niz te z marketow.. i jesli nie ma mozliwosci dostepu do warzy prosto z ogrodka to mozna podawac to
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Właśnie pokłóciłam się z mężem, chyba pierwszy raz na poważnie. Chciałam telefon stacjonarny z Orange. Jest taka taryfa za 49zł i w cenie są rozmowy na stacjonarne w Polsce i w Unii Europejskiej. Czyli do babci do Niemiec miałabym w cenie, a przede wszystkim do mamy, a rozmawiamy prawie codziennie, ona właśnie taką taryfę będzie miała os kwietnia. A jeszcze lepiej, bo jeśli teście by się zgodzili, można by było wziąć jeden abonament, bo im się umowa kończy, i mieć jeden nr, dwa tel, tak że można rozmowę przełączyć. Moja ciocia tak ma. Płacilibyśmy po 25zł tylko. A tak ja na komórkę przegaduję 50zł na miesiąc, a do babci praktycznie nie dzwonie, czasem tylko przez telegrosik. Babcia też mało dzwoni, bo na komórkę też ma drożej. A on się uparł, i nie słucha argumentów, mówi że stacjonarny to przeżytek i teraz każdy z niego rezygnuje i nie chce nawet o tym słuchać no i musiałby kupić jeszcze telefon.
Dziewczyny macie tel stacjonarne??
Mam, ale u nas to ze wzgledu na to, ze tesciu i szwagierka sa za granica i na stacjonarny lepiej im dzwonic Sami bardzo malo uzywamy:P
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości