Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 16:36   #2221
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

[QUOTE=Rockyyy;38495773]Hej Niedawno wstałam wczoraj siedziałam do późna,miałam tez wyprawe do szpitala i musiałam to odespać......

Mój Tż wczoraj ok 19 źle się poczuł.Rozbolał go brzuch.Później zaczął wymiotować,do tego pojawiła się biegunka.Wrócił z łazienki blady jak kartka papieru i miał dreszcze a rozpalony był jak piec.Zmierzyłam mu o 20 gorączkę-miał 38 stopni.Położył się ubrany po szyje ,pod kołdrą i kocem i nadal się trząsł.Nie dałam mu leków bo i tak by je oddał :/ O 21 zmierzył znów gorączkę-podskoczyła do 39.Kazałam mu się ubrac i mówię ze jedziemy na IP.Zaczął protestowac-ze mu lepiej,ze przejdzie,ze nic takiego mu nie jest itp. -jak to facet......Ale wytłumaczyłam mu zeby zrobił to dla mnie i dla maluszka.Musi się pilnowac co do zdrowia bo jakby mnie zaraził to juz masakra by była.Pojechaliśmy,lekarz go zbadał...Dostał zastrzyk (hydroksyzynę i pyralginę), do tego receptę na hydroksyzynę w syropie i gastrolit.Do tego ma enterol.
Jak wrócilismy zasnął po tej hydroksyzynie jak dziecko.Ale wystraszyłam się nie na żarty-w ciągu 2 h nikł w oczach.Lekarz powiedział ze to taka ,,wirusówka"-często sie teraz pojawia...
Tż rano lepiej się czuł i pojechał do pracy.Dzwoniłam przed chwilką i mówił ze dobrze sie czuje,troszke osłabiony jest ale daje rade.Wróci dziś wcześniej z pracy.....QUOTE]
nie ma co teraz lekcewazyc takich objawow jak panuje ta grypa i wogole...

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez senna87 Pokaż wiadomość
co do komunikacji miejskiej to czuję że będę mieć z tym spory problem. Jak jadę do pracy i wsiadam do mpk to już jest on mega zapchany(mam do dyspozycji spod domu 3 linie i w każdej jest tak samo) więc jade ok 20 minut na stojąco w mega ścisku przy wątpliwych umiejętnościach kierowcy. Nawet bez ciąży było mi czasem ciężko tam ustać i utrzymać równowagę, więc nie mam pojęcia co będzie dalej.
dlatego ja wsumie za namowa kolezanki ktora caly czas mi mowila " i co bedziesz z wozkiem i dzieckiem pchala sie do zapchanego autobusu?" poszlam na prawko zrobilam i kupilam autko... wiadomo jakbym musiala to bym jezdzila mpk ale poprostu jest wygodniej.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Starsi ludzie sami często zachowują się nietaktownie, wręcz chamsko. Sama takiej babci i dziadkowi ustępuję miejsca, ale nie znoszę jak mają na twarzy wypisane takie 'oczekiwanie' tego, ze się im ustąpi, bo przecież im się należy i nie omieszka powiedzieć to na głos 'jaka ta młodzież nie wychowana'.. Moja koleżanka z pracy powiedziała, że będąc w ciąży z wielkim brzuchem ani razu nie ustąpiono jej miejsca, a starsi ludzie to już w ogóle udawali, że jej nie widzą.. ona latem zmeczona, spocona w tym autobusie, ale gdzie tam, jak się babki i dziadki porozsiadały, to tylko bomba mogłaby ich strącić z miejsca..i mówię tu o sprawnych osobach, zwłaszcza mężczyznach..bo rozumiem, że niektórzy dziadkowie naprawdę na te miejsca zasługują
dokladnie.. tak jak jezdzilam do szkoly i tranwajem rano o 7 to najwiecej starszych osob jezdzilo pochodzic sobie na hale targowa i zrobic zakupy jakby na osiedlu nie mieli sklepow i tylko ten napis na twarzy"ustap mi miejsca" jak mam byc szczera to ustepowalam zazwyczaj miejsca ale jak widzialam jakas "chamska" babcie ktora ma najwiecej do powiedzenia o wszystkim i o tym jaka mlodziez jest niewychowana to ---> sluchawki w uszy i do okna eh..rece opadaja...

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
jestem w końcu i ja po wizycie

dzisiaj jest 12 tydzień i 6 dzień wg wielkości dziecka a wg OM 12 i 5
wszystko jest ok w gabinecie leżałam z 40 minut tż dzielnie siedział obok mnie usg miałam dowcipne
lekarz najpierw sprawdzał wszystko pęcherz żołądek serce tętnice główkę rączki liczył palce ale bobas ułożył się po swojemu i nie chciał ułożyć się do pomiaru przezierności i kości nosowej po wieeeeelu próbach jako tako zmierzył jest ok wszystko mamy dużo zdjęć i wizytę całą nagraną na płytę... no i znamy płeć lekarz powiedział że to na 100% i pomyłki nie będzie i że sami widzimy widzieliśmy ale oficjalnie napiszę wam w niedziele bo wtedy moja mama będzie miała 50 urodziny i to jej chcemy pierwszej powiedzieć... ale tż spodziewał się płci przeciwnej do tej która jest... chyba jest zawiedziony... a może mi się zdaje ....w końcu śmiał się jak lekarz powiedział płeć... nie wiem... zaraz go wyczaję... jak wróci od lekarza bo jakieś grypsko złapał i po leki pojechał....

a bobas słodko trzymał się za główkę obiema rączkami a to machał nam oczka zakrywał i się zsikał zresztą ja prawie też
ale super,to wczas wykryl .. ja tez bym chciala juz znac moze na nastepnej wizycie bede juz w 13 tyg moze poznam? oby sie rozkraczylo!!!!! hahaha ) super gratuluje... chodziaz nie wytrzymam do niedzieli zebys nie powiedziala ale coz..a wyszlo tak jak ty chcialas/czulas czy tez inaczej??

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:37   #2222
ita83
Wtajemniczenie

co do starszych ludzi to maja swoje dziwactwa - trzeba im wybaczyc ze wzgledu na wiek.....mi sie od razu przypomina jak kiedys ladnie chcialam ustapic miejsca bo nie zdazylam sie ruszyc jak zauwazylam pania a ta juz z ryjam jaka to ja niewychowana i kim sa moi rodzice ze nie potrafili mnie dobrych manier nauczyc

widze tez ze juz macie imiona my toczylismy walki z pierwszym az strach pomyslec co teraz bedzie
jak bedzie dziewczynka to tz chce Jagode - powiedzialam ze po moim trupie i ze jak on sie uprze to bedzie Grzymislawa
co do chlopca to sie zakochalam sie w Ziemowicie ale sie jeszcze zastanawiam czy nie skrzywdze dziecka tym imieniem....zawsze bedzie mozna na niego wolac Ziomal
Stary 2013-01-07, 16:37   #2223
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Witaj Miło, ze do nas dołączasz

No to jest co świętować
Dobrze, że Maluch tak ładnie dał się pomierzyć mimo tych niewielkich trudności ))

No i odważnego macie lekarza- a potem w razie przemiany wypłaci wielomilionowe odszkodowanie?

No i czekamy na zdjęcia!!!!!
Z płcią postaramy się wytrzymać do niedzieli:brzydal :

Ps. Kocham Szczerze to swoje Dziecko ale to sikanie we mnie w dalszym ciągu mnie obrzydza bleeee
a ty nadal o tym?? haha..

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 16:38   #2224
ita83
Wtajemniczenie

moj synus to byl dopiero wytrwaly pokazal sie dopiero w 25tc.......
i dostalismy gwarancje ze nic nie odpadnie
Stary 2013-01-07, 16:39   #2225
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

UWAGA!!!!!!!!!!!
nowe dziewczyny, które chcą być na liście proszę o wiadomość na prv, proszę!
a te dziewczyny, które do mnie pisały już dopisałam..

dziękuję za uwagę

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:39   #2226
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Niunia20 ale super !
Też mam za tydzień USG w 12t6d i może coś dojrzymy w takim razie
A ile cm miał bobas? Czekam na fotki

Czerwony balonik trzymam kciuki!!

I cześć dziewczyny - stare i nowe
My dziś z mężem od rana aktywnie, bo na zakupach i w urzędzie, a teraz muszę trochę popracować, bo jutro znów idę w odwiedziny do pracy Mam nadzieję, że to ostatni raz.
Mam taką sytuację jak Mela co do L4 tzn. lekarz póki co nawet nie pyta tylko wypisuje mi co wizytę zwolnienie, a jak ostatnio zapytałam jak to widzi dalej to powiedział, że jeśli w II trymestrze będę się super czuła i będę chciała bardzo pracować to on mi nie zabroni przecież, ale ... No ale ja jestem po # i póki co to mi nie zależy na zwolnieniu tylko na bijącym serduszku.
Szefowa też kazała mi już nie wracać, mam siedzieć w domu i dbać o siebie. Wzięli już nawet dziewczynę na zastępstwo.
Tylko boję się, że mogę mieć kontrolę z ZUS`u. Któraś z Was miała z tym styczność? Mela Ty się nie boisz?
dlaczego sie boisz o kontrole? jak masz wpisane ze mozesz chodzic na zwolnieniu to co?

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 16:41   #2227
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie
Chciałam do Was dołączyć.
Aga (25 OM )22.11.2012 TP29.08.2013

To będzie moje 2 dziecko, bardzo długo wyczekiwane...staraliśmy się o nie 3 lata. W końcu się udało. Mój synuś ma już 7 lat jak urodzę mu rodzeństwo będzie miał 8czy ktoś ma dzieci z taka różnicą wieku?
Martwi mnie to troszkę, ale z drugiej strony synek zawsze pomoże, i nie będzie problemu że 1 płacze a drógie co innego chce
Ja tez bede miala taka roznice wieku wiec nie jestes sama

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:42   #2228
d0tkaaa
Zakorzenienie

czy ktoras tez ma takie burczenie,bulgotanie lub jakies odglosy z brzucha? i to wcale nie na głod :P bo ja to czasami mysle ze to juz dzidzius

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 16:46   #2229
Oliath
Zakorzenienie

A ja myslalam, ze wszystkie autorytety poloznicze sa jednomyslne co do tego, ze w okolicach 12 tygodnia ciazy chlopcy i dziewczynki maja wlasciwie takie same male siurki i jakiekolwiek wnioskowanie o plci jest czysta zgadywanka na tym etapie
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:49   #2230
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A ja myslalam, ze wszystkie autorytety poloznicze sa jednomyslne co do tego, ze w okolicach 12 tygodnia ciazy chlopcy i dziewczynki maja wlasciwie takie same male siurki i jakiekolwiek wnioskowanie o plci jest czysta zgadywanka na tym etapie
a ja myślę, że to chłopak, bo peniska można szybciej zobaczyć, i skoro lekarz jest pewny, to znaczy, że już początki jajek zobaczył.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

mówiłyście o łóżeczkach.

ja za kilka tygodni dostanę takie:
http://www.mothercare.com/East-Coast...efault,pd.html

koleżanka się pozbywa i mogę wziąć
fajne?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:54   #2231
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a ja myślę, że to chłopak, bo peniska można szybciej zobaczyć, i skoro lekarz jest pewny, to znaczy, że już początki jajek zobaczył.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

mówiłyście o łóżeczkach.

fajne?
fajne, bo potem możesz mieć łóżko dla malucha
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:57   #2232
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
dlaczego sie boisz o kontrole? jak masz wpisane ze mozesz chodzic na zwolnieniu to co?
Tak, mam wpisane, że mogę chodzić Ale Zus lubi tylko jak się płaci, a sam nie bardzo już jest chętny. Zatem jak się jest na L4 od początku ciąży to w którymś momencie można dostać pismo, że będzie kontrola. Krótko mówiąc sprawdają, czy potrzebujesz L4, czy kombinujesz
Cytat:
czy ktoras tez ma takie burczenie,bulgotanie lub jakies odglosy z brzucha? i to wcale nie na głod :P bo ja to czasami mysle ze to juz dzidzius
Też tak mam i też się zastanawiała, czy to małe Ale chyba nie ...
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dużo znanych mi osób poznało płeć własnie w 12tc. I choć bardzo często jest ona tylko przypuszczeniem to sprawdza się
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:02   #2233
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam bulgotanie, burczenie przelewanie. Czasem delikatne, a czasem takie, że zagłusza telewizor. I u mnie to raczej układ pokarmowy

Cytat:

[/COLOR]mówiłyście o łóżeczkach.

fajne?
Bardzo fajne!
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:02   #2234
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

mówiłyście o łóżeczkach.

fajne?
Świetne, bierz
Stary 2013-01-07, 17:10   #2235
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, mam wpisane, że mogę chodzić Ale Zus lubi tylko jak się płaci, a sam nie bardzo już jest chętny. Zatem jak się jest na L4 od początku ciąży to w którymś momencie można dostać pismo, że będzie kontrola. Krótko mówiąc sprawdają, czy potrzebujesz L4, czy kombinujesz

Też tak mam i też się zastanawiała, czy to małe Ale chyba nie ...

Dużo znanych mi osób poznało płeć własnie w 12tc. I choć bardzo często jest ona tylko przypuszczeniem to sprawdza się
no a jak ci udowodnia ze kombinujesz skoro masz potrwierdzone ze niby nie mozesz pracowac od lekarza gin?a nawet jak przyjda a ciebie nie bedzie w domu to nic..

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 17:21   #2236
ita83
Wtajemniczenie

z netu :

Ważne etapy w kształtowaniu się płci nienarodzonego dziecka

Jako pierwsze, około 9. tygodnia ciąży, zaczynają powstawać narządy męskie. Żeńskie kształtują się od 10.–11. tygodnia ciąży. Gdyby sporządzić uproszczony kalendarzyk rozwoju narządów u chłopczyka i dziewczynki, wyglądałoby to mniej więcej tak:

7. tydzień ciąży: powstają gruczoły płciowe
9. tydzień ciąży: jeśli to chłopiec, kształtują się jąderka
10. tydzień ciąży: u maleńkiej dziewczynki rozwijają się jajniki
12. tydzień ciąży: genitalia, czyli zewnętrzne narządy płciowe, stają się męskie lub żeńskie
14. tydzień ciąży: u chłopca pojawia się gruczoł prostaty, u dziewczynki jajniki zstępują do miednicy
18. tydzień ciąży: jąderka zaczynają powoli przemieszczać się z brzuszka do worka mosznowego

Kiedy można określić płeć dziecka?

Pierwsze nieomylne oznaki, czy urodzi ci się synek, czy córeczka, powinny już być dostrzegalne na USG w 14. tygodniu ciąży. Czasem nawet udaje się to w 13. tygodniu. Wiarygodność takiej oceny zależy nie tylko od doświadczenia lekarza, ale też od warunków badania – ułożenia płodu, jakości ultrasonografu.
Stary 2013-01-07, 17:21   #2237
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
no a jak ci udowodnia ze kombinujesz skoro masz potrwierdzone ze niby nie mozesz pracowac od lekarza gin?a nawet jak przyjda a ciebie nie bedzie w domu to nic..
Nawet nie chodzi o to, że boję się, że kombinuje, bo wcale tak nie jest. Nie prosiłam o zwolnienie, wręcz przeciwnie.
Ale oni przysyłają pismo po to, żebyś była w domu jak przyjdą
Tylko nie wiem, czy taka kontrola to norma, czy zdarza się tylko niektórym ciężarnym i nie wiem jak to wygląda i co oni sprawdzają
Stary 2013-01-07, 17:21   #2238
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
i jak Hobbit? :P bo ja chyba w srode sie wybieram z TZ .. ostatnio jak bylam w kinie to tez dwa razy do wc trzeba bylo wyjsc bo bylo ciezko:P hehe
Całkiem fajna baja, na 3 d dobre efekty. Poszliśmy ze względu na mojego tatę, bo miał wczoraj urodziny a w kinie ostatni raz był na Toy Story 1
Był zachwycony, a ja nim i jego radością

Cytat:
U moich pacjentek była kontrola, jak jednej nie było w domu, to napisała oświadczenie, że była w tym czasie u lekarza.

A propos L4, właśnie dzwonił do mnie szef, że mam zwolnienie i w sierpniu mam urodzić zdrowe dziecko
Ale jestem szczęśliwa!

W h&m upolowałam spodnie ciążowe, jedyne ładne rozmiar 34, ale patrzę na metkę 80 zł, ale cóż, trzeba kupić, bo już w rozpiętych chodzę, trochę obciach, podchodzę do kasy, a okazało się, że jednak są przecenione na 40
I fajne takie,bo nie mają szerokiego pasa, tylko takie 8cm paseczki materiału w trójkąt, więc na teraz idealnie a jak brzuch wyskoczy, to też będą ok

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:24   #2239
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie chodzi o to, że boję się, że kombinuje, bo wcale tak nie jest. Nie prosiłam o zwolnienie, wręcz przeciwnie.
Ale oni przysyłają pismo po to, żebyś była w domu jak przyjdą
Tylko nie wiem, czy taka kontrola to norma, czy zdarza się tylko niektórym ciężarnym i nie wiem jak to wygląda i co oni sprawdzają
niewiem...ja wlasnie od poczatku wsumie od 5 tyg jestem na zwolnieniu do konca napewno..ciekawe co sprawdzaja lol

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 17:31   #2240
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Całkiem fajna baja, na 3 d dobre efekty. Poszliśmy ze względu na mojego tatę, bo miał wczoraj urodziny a w kinie ostatni raz był na Toy Story 1
Był zachwycony, a ja nim i jego radością

U moich pacjentek była kontrola, jak jednej nie było w domu, to napisała oświadczenie, że była w tym czasie u lekarza.

A propos L4, właśnie dzwonił do mnie szef, że mam zwolnienie i w sierpniu mam urodzić zdrowe dziecko
Ale jestem szczęśliwa!

W h&m upolowałam spodnie ciążowe, jedyne ładne rozmiar 34, ale patrzę na metkę 80 zł, ale cóż, trzeba kupić, bo już w rozpiętych chodzę, trochę obciach, podchodzę do kasy, a okazało się, że jednak są przecenione na 40
I fajne takie,bo nie mają szerokiego pasa, tylko takie 8cm paseczki materiału w trójkąt, więc na teraz idealnie a jak brzuch wyskoczy, to też będą ok
Ale fajnie!! I z szefem i ze spodniami też fajnie Lubię takie niespodzianki przy kasie
Cytat:
niewiem...ja wlasnie od poczatku wsumie od 5 tyg jestem na zwolnieniu do konca napewno..ciekawe co sprawdzaja lol
Dotka nie martw się, damy radę nawet jak będzie kontrola
Stary 2013-01-07, 17:34   #2241
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny zaczynam od dobrych wieści Rozmowa z dyrektorką była całkiem miła, mimo że podchodziłam do niej z walącym sercem. W efekcie nie zamierzają mnie zwolnić i mogę pracować jak długo chcę Muszę się teraz dowiedzieć czy mam jakiekolwiek szanse na roczny urlop macierzyński

Cytat:
A jak to jest z badaniami krwi i moczu? Co jakiś czas trzeba powtarzać? I co ile? I czy ten sam komplet co przy tych pierwszych? (poza grupą krwi?). Do tej pory miałam raz robione ok. 7 tc.
Ja mocz miałam póki co na każdą wizytę, ale pierwsze wyniki były nie najlepsze i może to dlatego. Ale też w ciąży podobno często zdarzają się infekcje i lekarze chcą to kontrolować.

Cytat:
Ale miałam sytuację przed chwilą!
Byłam na zakupach w biedronce... i nagle zrobiło mi się makabrycznie słabo... no to oczywiście głowa między kolana i czekam aż będzie mi lepiej... chwilę to zajęło, ale pomyślałam, że jest w miarę więc szybko do kasy, a tam dwie babki takie już dużo starsze pytają kasjerki czy zmieszczą się w te rajstopy czy będą za małe i tak dyskutują zamiast się kasować i spadać I da ich dyskusja całkiem sporo trwała, a ja czuje, że zaraz znowu odlecę... nie wiem czemu w tej biedronce zawsze mi jest duszno chyba muszę z niej zrezygnować;/ Rozpięłam kurtke i usiadłam przy tej kasie na chwilę bo już nie byłam w stanie stać nawet z głową między kolanami... przede mną te babki dyskutują za mną stoi kolejka a ja sobie siedzę Uwierzycie, że nikt nie zapytał czy się dobrze czuję?
Nawet kasjerki nie zainteresowało, że sobie siedzę u niej pod kasą... Może to jest normalne i tylko dla mnie dziwne?
Dobrze, że już dobrze. A ludzka znieczulica jest przerażająca po prostu

Cytat:
Mnie przy pierwszych badaniach zlecał wykonanie tylko TSH, a jak zapytałam czy na tarczycę nie trzeba jeszcze tych dodatkowych, (bo koleżanka tak miała w komplecie, bo samo TSH nie jest miarodajne ponoć), to on stwierdził, że wystarczy samo TSH.
Z pewnością robił wywiad czy miałaś kiedyś problemy z tarczycą i jeśli nie, to może stwierdził, że to wystarczy.

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Mogę do Was dołączyć?

Termin porodu mamy na 29.08.
To moja druga ciąża. Mam już 20-miesieczna córeczkę.
Witaj

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie
Chciałam do Was dołączyć.
Aga (25 OM )22.11.2012 TP29.08.2013

To będzie moje 2 dziecko, bardzo długo wyczekiwane...staraliśmy się o nie 3 lata. W końcu się udało. Mój synuś ma już 7 lat jak urodzę mu rodzeństwo będzie miał 8czy ktoś ma dzieci z taka różnicą wieku?
Martwi mnie to troszkę, ale z drugiej strony synek zawsze pomoże, i nie będzie problemu że 1 płacze a drógie co innego chce
Witam kolejną mamusię

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Można się do Was dopisać?
U nas właśnie skończony 8tc (choć ostatnia @ 3.11 - więc się nią nie sugerować...) - termin 20.08.2013 r.
Mam 4 letnego synka, więc po dłuuuuugim zastanawianiu, przyszedł czas na ciąg dalszy.

pozdrowionka
KASIA
I jeszcze jedną Ale nas przybywa

Cytat:
jestem w końcu i ja po wizycie

wszystko jest ok w gabinecie leżałam z 40 minut tż dzielnie siedział obok mnie usg miałam dowcipne
lekarz najpierw sprawdzał wszystko pęcherz żołądek serce tętnice główkę rączki liczył palce ale bobas ułożył się po swojemu i nie chciał ułożyć się do pomiaru przezierności i kości nosowej po wieeeeelu próbach jako tako zmierzył jest ok wszystko mamy dużo zdjęć i wizytę całą nagraną na płytę... no i znamy płeć lekarz powiedział że to na 100% i pomyłki nie będzie i że sami widzimy widzieliśmy ale oficjalnie napiszę wam w niedziele bo wtedy moja mama będzie miała 50 urodziny i to jej chcemy pierwszej powiedzieć... ale tż spodziewał się płci przeciwnej do tej która jest... chyba jest zawiedziony... a może mi się zdaje ....w końcu śmiał się jak lekarz powiedział płeć... nie wiem... zaraz go wyczaję... jak wróci od lekarza bo jakieś grypsko złapał i po leki pojechał....

a bobas słodko trzymał się za główkę obiema rączkami a to machał nam oczka zakrywał i się zsikał zresztą ja prawie też
To świętujemy

Cytat:
Napisane przez Neni1984;38499845
I cześć dziewczyny - stare i nowe ;)
My dziś z mężem od rana aktywnie, bo na zakupach i w urzędzie, a teraz muszę trochę popracować, bo jutro znów idę w odwiedziny do pracy :( Mam nadzieję, że to ostatni raz.
Mam taką sytuację jak Mela co do L4 tzn. lekarz póki co nawet nie pyta tylko wypisuje mi co wizytę zwolnienie, a jak ostatnio zapytałam jak to widzi dalej to powiedział, że jeśli w II trymestrze będę się super czuła i będę chciała bardzo pracować to on mi nie zabroni przecież, ale ... ;) No ale ja jestem po # i póki co to mi nie zależy na zwolnieniu tylko na bijącym serduszku.
Szefowa też kazała mi już nie wracać, mam siedzieć w domu i dbać o siebie. Wzięli już nawet dziewczynę na zastępstwo.
Tylko boję się, że mogę mieć kontrolę z ZUS`u. Któraś z Was miała z tym styczność? [B
Mela[/B] Ty się nie boisz?
Kiedyś na studiach rozgorzała dyskusja na temat ciąży. I sporo dziewczyn uważało, że w ciąży będą najwyżej kilka razy i zwolnienie się im należy. I takie rozumowanie wg należy tępić. Oczywiste, że jak ciąża jest zagrożona, szkodliwe warunki itp. to jak najbardziej nie mam nic przeciwko. Ale nic dziwnego, że pracodawcy nie chcą dawać normalnych umów o pracę, jak dziewczyna zaraz w ciąży i jeszcze na dodatek zwolnienie "bo chcę".
A odnośnie kontroli. To mój TŻ kiedyś został wezwany do ZUSu na kontrolę, ale to jest durny ówczesny kierowniczyna wysłał zgłoszenie. Ale to była sytuacja bardziej skomplikowana, bo TŻ wziął zwolnienie jak ten nie zgodził mu się na urlop, a musieliśmy wyjechać. Przyszedł pokazał się, lekarz orzecznik stwierdził "niech się Pan idzie leczyć dalej" i do widzenia. W ciąży podobno nie ma możliwości symulowania, bo skoro gin wypisał zwolnienie to zapewne miał powody.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
widze tez ze juz macie imiona my toczylismy walki z pierwszym az strach pomyslec co teraz bedzie
jak bedzie dziewczynka to tz chce Jagode - powiedzialam ze po moim trupie i ze jak on sie uprze to bedzie Grzymislawa
co do chlopca to sie zakochalam sie w Ziemowicie ale sie jeszcze zastanawiam czy nie skrzywdze dziecka tym imieniem....zawsze bedzie mozna na niego wolac Ziomal
Mi się Oliwia bardzo podoba, ale TŻ powiedział, że nie chce żadnych warzyw ani owoców, więc masz argument na Jagodę Natomiast ja jestem za tradycyjnymi imionami i nie podoba mi się Ziemowit. Ale to wasze dziecko
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:37   #2242
ita83
Wtajemniczenie

W Irl nawet jak sie jest naprawde chorym to trzeba sie nagimnastykowac zeby dostac L4....hahahaha
a moze to i lepiej bo nie ma przekretow......a czasami to mi sie noz otwiera jak kobitka zdrowa, z ciaza w porzadku ale na L4 bo po co ma do pracy chodzic jak zus i tak placi
Stary 2013-01-07, 17:41   #2243
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

czyli na czwartkowej wizycie moze juz byc cos widac??????????????? kurde niemoge sie doczekac, ale pewnie gin nie bedzie chcial mi powiedziec ;/

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

wie ktos co sie dzieje z czerwony_balonik?? niepokoje sie...

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:42   #2244
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie!! I z szefem i ze spodniami też fajnie Lubię takie niespodzianki przy kasie

Dotka nie martw się, damy radę nawet jak będzie kontrola
hehe ) poczytalam troche w necie i oni jak juz przyjda to sprawdzaja czy np nie masz drugiej pracy bedac na l4 i pobierajac za nie pieniadze ... i nawet jak Cie nie zastana to moga klamke pocalowac i nic ci nie zrobia nieraz tylko karza sobie napisac pismo gdzie bylas to z regoly wszyscy pisza ze w sklepie albo u lekarza przeciez mozna chodzic to mozna chodzic

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 17:45   #2245
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
zartujesz?? kurde a mialam isc do biedronki ja bym Ci pomogla... "czesc tu Dotka z wizazu dobrze sie czujesz??":P ) zartuje ale nie powaznie to rzadko kto sie odzywa jak ktos potrzebuje pomocy a za plecami to maja wszyscy najwiecej do powiedzenia.Dobrze ze nic Ci nie jest;*
To jak kiedyś zobaczysz, że ktoś sobie legalnie siedzi pod kasą to nie pytaj- to na pewno ja

Cytat:
[/B]a ty nadal o tym?? haha..
A bo jak Niunia napisała, że Młode się zsikało na USG to mnie to tak znów odrzuciło
Cytat:
Ja mam... ale zdecydowanie nad pępkiem, a jako, że dziecko jest sporo pod pępkiem to mam 100% pewności, że to jelitka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:48   #2246
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To jak kiedyś zobaczysz, że ktoś sobie legalnie siedzi pod kasą to nie pytaj- to na pewno ja

A bo jak Niunia napisała, że Młode się zsikało na USG to mnie to tak znów odrzuciło

Ja mam... ale zdecydowanie nad pępkiem, a jako, że dziecko jest sporo pod pępkiem to mam 100% pewności, że to jelitka
no co ty gdzie to bylo nie widzialam? ominelam taki post.. bylo widac na usg jak siusia?

ok to bede wypatrywac :P nie no oby jak najmniej takich sytuacji.

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 17:53   #2247
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Mały
Stary 2013-01-07, 17:54   #2248
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczynam od dobrych wieści Rozmowa z dyrektorką była całkiem miła, mimo że podchodziłam do niej z walącym sercem. W efekcie nie zamierzają mnie zwolnić i mogę pracować jak długo chcę Muszę się teraz dowiedzieć czy mam jakiekolwiek szanse na roczny urlop macierzyński
Ale super! Same dobre wieści A jak masz zamiar sprawdzić, czy należy Ci się? To się chyba okaże we wrześniu dopiero? Tzn nie wierzę w ten roczny dopóki mi nie przynznają

Cytat:
Kiedyś na studiach rozgorzała dyskusja na temat ciąży. I sporo dziewczyn uważało, że w ciąży będą najwyżej kilka razy i zwolnienie się im należy. I takie rozumowanie wg należy tępić. Oczywiste, że jak ciąża jest zagrożona, szkodliwe warunki itp. to jak najbardziej nie mam nic przeciwko. Ale nic dziwnego, że pracodawcy nie chcą dawać normalnych umów o pracę, jak dziewczyna zaraz w ciąży i jeszcze na dodatek zwolnienie "bo chcę".
A odnośnie kontroli. To mój TŻ kiedyś został wezwany do ZUSu na kontrolę, ale to jest durny ówczesny kierowniczyna wysłał zgłoszenie. Ale to była sytuacja bardziej skomplikowana, bo TŻ wziął zwolnienie jak ten nie zgodził mu się na urlop, a musieliśmy wyjechać. Przyszedł pokazał się, lekarz orzecznik stwierdził "niech się Pan idzie leczyć dalej" i do widzenia. W ciąży podobno nie ma możliwości symulowania, bo skoro gin wypisał zwolnienie to zapewne miał powody.
Ja nie uważałam, że mi się należy, a nawet protestowałam, że nie chcę, bo koleżance będzie ciężko beze mnie Popatrzył na mnie trochę dziwnie lekarz Pomimo to wolałabym takiej kontroli nie mieć, bo po co

Cytat:
Mi się Oliwia bardzo podoba, ale TŻ powiedział, że nie chce żadnych warzyw ani owoców, więc masz argument na Jagodę Natomiast ja jestem za tradycyjnymi imionami i nie podoba mi się Ziemowit. Ale to wasze dziecko
Też chorowałam na Oliwę swego czasu Ale już mi przeszło
TŻ ciągle nie może zdecydować się, czy chce chłopca czy dziewczynkę W sumie to dobrze
Stary 2013-01-07, 17:57   #2249
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
a bo ja poprostu przejelam sie tym ze juz znaja plec i myslalam czy jak pojde teraz na wizyte to czy tez poznam haha dlatego nie doczytalam..

i jak to wygladalo jak sie zsiurkal/la?:P

Zuza

Razem
Stary 2013-01-07, 17:59   #2250
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Też chorowałam na Oliwę swego czasu Ale już mi przeszło
TŻ ciągle nie może zdecydować się, czy chce chłopca czy dziewczynkę W sumie to dobrze
Zostanie postawiony przed faktem dokonanym

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
a bo ja poprostu przejelam sie tym ze juz znaja plec i myslalam czy jak pojde teraz na wizyte to czy tez poznam haha dlatego nie doczytalam..

i jak to wygladalo jak sie zsiurkal/la?:P

O widzisz... każdy wyłapuje to co dla niego najważniejsze dla Ciebie płeć- która jest dla mnie obojętna...
A dla mnie te nieszczęsne siuśki

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości