W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 18:59   #2011
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja poszłam na l4 mniej więcej po 40 dniach zatrudnienia na nowej umowie

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

u mnie tak nie było, tak jak już kiedyś pisałam, nową umowę o pracę miałam od 8 października a od 13 albo 14 listopada jestem n. wiem a L4.
no pewnie tak jest ale już za pierwszy msc dostałas zasiłek? Ale u ciebie jest ciaglosc to może też inaczej. ją ju nie wiem

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:59   #2012
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
oo to moze mi wytlumaczysz jak tam dojechac jak bedziemy bladzic. a orientujesz sie moze ktora klinika ma lepsze opinie? sodowski czy angelius? bo w obu przyjmuje ta lekarka, ktora moj gin polecil. roznica w cenie 20zl (280 i 300zl) w angeliusie powiedzieli, ze robia razem z echem. umowilam sie do obu w tym drugim na 16go, wiec cale 5 dni wczesniej chce w koncu poznac te plec
o Sodowskim wiele słyszałam, jeszcze jak w szpitalu leżałam we wrześniu to jakaś dziewczyna mówiła że mają dobre opinie, i tak skojarzyłam że to koło mnie o Angeliusie nie słyszałam, ale z kolei byłam tam na wizycie nieplanowanej, tylko tam mieli miejsca - lekarza który mnie badał średnio polecam, ale klinika full wypas, z numerkami elektronicznymi
a czym będziecie jechać i z której strony?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:02   #2013
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A po co pobierali Ci krew przed obciążeniem glukozą?
mi w Medicoverze tez mają pobierać dwa razy.. Mi się to wydaje logiczne, jaki jest poziom "zero" i jak reaguje organizm po..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:04   #2014
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie też słyszałam, że już nie trzeba a nadal w większości miejsc pobierają

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:04   #2015
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
bo oprócz glukozy miałam robione standardowe badanie krwi i toxo - po raz drugi.......
Stary 2013-01-07, 19:04   #2016
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mi w Medicoverze tez mają pobierać dwa razy.. Mi się to wydaje logiczne, jaki jest poziom "zero" i jak reaguje organizm po..
a ja właśnie czytałam, że nieważny jest wynik przed, ważny jest ten po...

Stary 2013-01-07, 19:05   #2017
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
też tak myślałam
Stary 2013-01-07, 19:06   #2018
colorblue
Zakorzenienie

A ja z tych 3 prac chałupniczych na które odpowiedziałam to tak:

1.W MARIZIE się zapisałam i czekam na katalog i mogę zacząć zbierać zamówienia.. Katalog mam również w wersji pdf i mogę rozsyłać mailowo
2. na to przepisywanie tekstów nikt nie odpisuje wiec jakby któraś z Was słyszała o takiej pracy to dajcie mi znać
3. Na trzecie dostałam takiego zwrotnego maila i mam wrażenie że to podpucha jakaś:

Szanowni Państwo,
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy chałupniczej.
Nasza firma zajmuje się hodowlą i sprzedażą Adenium (róża pustyni), a dokładniej jej trzech wyselekcjonowanych i najbardziej pożądanych odmian tj:
THAI SOCOTRANUM, OBESUM RED STAR, oraz ARABICUM.
Roślina ta w okresie kiełkowania potrzebuje wysokiej temperatury, minimum 18 stopni. Dlatego też w okresie zimowym utrzymanie takiej temperatury w szklarniach i przy wysokich mrozach jest trudne i mało opłacalne.
W związku z tym poszukujemy osób, które we własnych mieszkaniach będą hodowały rośliny z nasion otrzymanych od naszej firmy przez okres 30 dni, w którym to okresie roślina potrzebuje wysokiej temperatury i częstego podlewania.
Osoby które podejmą współpracą otrzymują pocztą kurierską:
- umowę o dzieło ( z gwarancją wypłaty )
- zestaw 10 nasion
- specjalną ziemię
- rozsadnik
- instrukcje hodowli
Po okresie 30 dni Pracownik na nasz koszt przekazuje kurierowi wyhodowane rośliny , jeśli nie wykiełkują wszystkie rośliny to i tak Pracownik otrzyma wynagrodzenie pod warunkiem że nasiona które nie wykiełkowały pozostaną w rozsadniku .
Po otrzymaniu przez naszą firmę przesyłki, przelewamy na konto lub adres wynagrodzenie w wysokości 100 zł za jeden zestaw .
Niestety, jesteśmy zmuszeni pobierać kaucję zwrotną w wysokości 146 zł za każdy zestaw. Powodem tego są wysokie ceny nasion, które wahają się od 2,5 do 5,00 Euro za sztukę jak i nie zawsze solidni współpracownicy. Dlatego Pracownik przy zamówieniu wpłaca 146 zł kaucji i otrzymuje przesyłkę. Po 30 dniach przesyła wyhodowane rośliny i otrzymuje 100 zł wynagrodzenia oraz zwrot 146 zł kaucji ( łącznie 246 zł ).
Praca, którą oferujemy jest aktualna do maja, następnie następuje przerwa do miesiąca września.
WAŻNE ! ! !
Ilość zamawianych zestawów do chowu jest dowolna. Ważne aby potencjalny pracownik był w stanie zapewnić roślinie odpowiednie warunki.
W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny (+48) 731-245-023 od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 18.00 lub www.baobabs.pl praca@baobabs.pl
UWAGA ! ! !
Osoby, które są zdecydowane podjąć pracę, prosimy o podanie następujących danych do umowy:
- imię i nazwisko
- Numer NIP oraz PESEL
- Datę i miejsce urodzenia
- Imiona rodziców
- Adres zameldowania wraz z kodem pocztowym
- Adres urzędu skarbowego
- Numer rachunku bankowego

- w przypadku nie podania numeru rachunku wynagrodzenie będzie przesłane na adres podany na umowie o pracę.
- telefon kontaktowy __________________

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:07   #2019
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Może i logiczne ale ja miałam pobieraną tylko raz po obciążeniu.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no ja właśnie też słyszałam, że już nie trzeba a nadal w większości miejsc pobierają
No właśnie dlatego spytałam, bo na bank zapamiętałabym że trzeba pobierać krew 2 razy.. Nienawidzę jak mi pobierają krew i wszystkie badania tego typu dla mnie to masakra jest
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:07   #2020
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
no pewnie tak jest ale już za pierwszy msc dostałas zasiłek? Ale u ciebie jest ciaglosc to może też inaczej. ją ju nie wiem
jeszcze nie dostałam. od chyba 14 listopada jestem na l4, pierwsze 33 dni teoretycznie płaci pracodawca więc dopiero od 17 grudnia jestem pod opieką zus, wydaje mi się zatem, że mają czas do 17 stycznia wypłacić mi za połowę grudnia.
Stary 2013-01-07, 19:08   #2021
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
bo oprócz glukozy miałam robione standardowe badanie krwi i toxo - po raz drugi.......
A to w takim razie rozumiem.
Ja toxo będę musiała już 3 raz zrobić...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 19:09   #2022
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A ja z tych 3 prac chałupniczych na które odpowiedziałam to tak:

1.W MARIZIE się zapisałam i czekam na katalog i mogę zacząć zbierać zamówienia.. Katalog mam również w wersji pdf i mogę rozsyłać mailowo
2. na to przepisywanie tekstów nikt nie odpisuje wiec jakby któraś z Was słyszała o takiej pracy to dajcie mi znać
3. Na trzecie dostałam takiego zwrotnego maila i mam wrażenie że to podpucha jakaś:

Szanowni Państwo,
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy chałupniczej.
Nasza firma zajmuje się hodowlą i sprzedażą Adenium (róża pustyni), a dokładniej jej trzech wyselekcjonowanych i najbardziej pożądanych odmian tj:
THAI SOCOTRANUM, OBESUM RED STAR, oraz ARABICUM.
Roślina ta w okresie kiełkowania potrzebuje wysokiej temperatury, minimum 18 stopni. Dlatego też w okresie zimowym utrzymanie takiej temperatury w szklarniach i przy wysokich mrozach jest trudne i mało opłacalne.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:09   #2023
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a x-move z x-landera? on jest jak x-a tylko mozna obracać spacerówkę, że dzieciaka mas zprzodem
na ten akurat nie trafiliśmy w tych zestawach z Recaro. ale spoko, za miesiąc gdzieś chcemy kupować więc może będzie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No to Ty tak jak ja
Oglądamy dziś Master Chef z Gordonem i dał jakieś kobiecie drugą szansę na ugotowanie i się popłakałam i też nie wiem czemu
ja się wkurzam na masterchefa bo 3 raz tą samą serię powtarzają :/ niby dziś o 22.30 ma być zupełnie nowa seria, ale jakoś w to nie wierzę ...

Cytat:
no na klatce wszyscy napisali zewnątrz.. mam nadzieje, że nie dlatego, że mój tż zapoczątkował...
u nas zawsze było od zewnątrz ... zaś się dowiedziałam czegoś ciekawego, że można od wewnątrz

Cytat:
mnie też pobierali przed i po ...

Color, ta trzecia oferta bardzo mi się nie podoba !!!

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-07 o 19:11
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:12   #2024
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dlatego spytałam, bo na bank zapamiętałabym że trzeba pobierać krew 2 razy.. Nienawidzę jak mi pobierają krew i wszystkie badania tego typu dla mnie to masakra jest
A to mi mogą pobieraaać

Color śmierdzi mi ta praca

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
a no to chyba, że tak

Stary 2013-01-07, 19:13   #2025
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też miałam przed

W sumie i tak morfologie robiłam, więc to za jednym zamachem pobrała..
Ale z drugiej strony można sobie sprawdzić poziom glukozy na czczo
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:16   #2026
colorblue
Zakorzenienie

Nie no dziewczyny po przeczytaniu tego maila to odrazu odpuściłam sobie te "firme".

Poczekam na ten katalog z MARIZY. Mogę zamówienia zbierać tutaj na miejscu osobiście oraz jak będzie któraś z Was chętna to mogę i mailowo po wysłaniu katalogu pdf

Zawsze może się uda grosz dorobić.

No i szukam pracy przy przepisywaniu tekstów na kompa..
Jakby którejś z Was coś się obiło o oczy,uszy to dajcie mi znać. Ja szybko na kompie bardzo piszę i w ten sposób też mogłabym dorobić.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-07, 19:20   #2027
Paulina 87
Wtajemniczenie

witajcie
sory że sie tak wbijam w rozmowę
wróciłam z wizyty tej co miałam mieć w piątek
szyjka mi sie skróciła o centymetr;/ a ja dziś wróciłam do pracy ..ehh niedobrze.. zero sexu i dźwigania
Stary 2013-01-07, 19:21   #2028
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
witajcie
szyjka mi sie skróciła o centymetr;/ a ja dziś wróciłam do pracy ..ehh niedobrze.. zero sexu i dźwigania
no to odpoczywaj i uważaj na siebie

Stary 2013-01-07, 19:22   #2029
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
Hej
ledwo skonczylam czytac na 7 stronie a tu wracam juz 25
Napisze najpierw co bylo na wizycie a pozniej nadrobie.

Przede wszystkim dziekuje za trzymanie kciukow dziewczyny- to przemile i przydalo sie

Otoz Julka zostanie Julka
Wazy 470g i fika koziolki niczym cyrkowiec.
Termin porodu od poczatku nie ulegl zmianie czyli 13 maja zostaje.
Ulozenie miednicowe... poki co mam nadzieje
Poza tym Julcia pokazala pieknie wszelkie swoje atrybuty lacznie z duzymi stopami.

To fantastyczna sprawa moc podgladac Malenstwo, ktore tyle przeszlo.
Ostatnie krwawienia mialam w grudniu (jak mnie znacie to znow byl powod milczenia).
.
za Julcię
A mogę zapytać czemu miałaś krwawienia?

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
tu przerwę bo jeśli mogę doradzić body jest najlepsze dla noworodka.
Body pewnie wygodne, ale mnie np wkurzało to zdejmowanie śpioszków i rozpinanie, dlatego wolę pajace.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hdostalam po raz kolejny na toxo - ale dlaczego ??
Bo jedno badanie nic nie wykazuje, trzeba sprawdzić czy jeden ze wskaźników wzrósł po czasie czy nie.
Jak nie to wszystko ok.

Ja przedwczoraj wyszłam ze szpitala. Okazało się, że krwiak na łożysku się zrobił, no i teraz mam nakaz leżenia przez przynajmniej tydzień. Niestety zaniedbam sesję, ale trudno się mówi...maluszek ważniejszy.

Na pocieszenie, albo i nie napiszę tym co "szpitalują", że jak leżałam to cały czas był ruch. Ciężarne codziennie trafiały do szpitala, a ja mieszkam w małej miejscowości, ale zwykle po kilku dniach większość wychodzi. Także oczywiście rękę na pulsie trzeba trzymać, ale głowa do góry

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 19:24   #2030
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie
nie dobrze:/
Mnie też męczy ni to stawianie się macicy ni to skurcze ale bezbolesne praktycznie...
Mam nadzieję,że w piątek nie usłyszę tego samego co ty:/

WIecie co.. wpisałam w necie : dam pracę przy przepisywaniu tekstów i wysoczyło mi to ogłoszenie na które ja odpowiedziałam i się okazuje ,że to ściema jedna wielka... Owszem niby dostaje się przesyłke z płytką do odsłuchu i wszystko ok.. tylko że najpierw trzeba zapłacić jakieś 40zł..a po otwarciu tej koperty się okazuje,że tam tekturki powsadzane i tyle:/

tu mam linka:
http://www.dodajoszusta.pl/historia/...ie-o2-pl.htmls

ehhh zostają mi te kosmetyki...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-07, 19:24   #2031
sharpnowaja
Zakorzenienie

colorblue trzecia oferta faktycznie podejrzana, dobrze że nie odpisałaś.

pawie oczko czyli ta glukoza nie taka straszna. Ja dobrze mnie ona czeka za 3 tyg.

Szukam osoby na all co będize miała najwięcj rzeczy których potrzebuję. Kiedyś znalazłam ale teraz ma o wiele mniej rzeczy;/
Stary 2013-01-07, 19:25   #2032
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja przedwczoraj wyszłam ze szpitala. Okazało się, że krwiak na łożysku się zrobił, no i teraz mam nakaz leżenia przez przynajmniej tydzień. Niestety zaniedbam sesję, ale trudno się mówi...maluszek ważniejszy.
Ty również dbaj o siebie i maluszka

Stary 2013-01-07, 19:28   #2033
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no to uważaj na siebie. Dużo odpoczywaj

colorbluer w sieci jest wiele oszustów. Brak słów

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Ja zmykam. Jeszcze coś zjem, pod prysznic i do spania.
Stary 2013-01-07, 19:28   #2034
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ja poszłam na l4 mniej więcej po 40 dniach zatrudnienia na nowej umowie
u mnie tak nie było, tak jak już kiedyś pisałam, nową umowę o pracę miałam od 8 października a od 13 albo 14 listopada jestem na L4.
ja na l4 poszłam po ok 70dniach od umowy na stałe.. i teraz troszkę się boję kontorli z zusu

Cytat:
jak to nie był jakiś super? eheheheh najlepszy jest a tak serio to ja mało, praktycznie w ogóle nie korzystam z neta poza domem i pracą więc nie potrzebuje czegoś lepszego i lubię ten model na tyle żeby się z nim jeszcze nie rozstawać
nie jest super w porównaniu z tymi nowymi smartphonami, ale mi też wystarczał i byłam zadowolona. Jedynie ładniejsze fotki mógłby robić

Cytat:
A i ksiądz mnie zwolnił z obowiązku chodzenia do kościoła - uwierzycie?? Bo mnie szczena opadła z wrażenia.
Pytał się jak ciąża no to ja mu mowię, że źle się czuję, wymiotuję itp.. A on do mnie że rozumie, że do kościoła nie chodzę i ze zaprasza po porodzie Nawet mi brzuszek pobłogosławił - strasznie miły był
fajny ksiądz

Cytat:
Witam się po nadrobieniu zaległości z dziś

Rano byłam na tej glukozie. Najpierw pobrali mi krew o 7:15, później wypiłam tę glukozę. Nie miałam cytryny, tylko samą wodę. Jak dla mnie nie było tragedii, z tym, że trochę źle mi się rozpuściła ta glukoza więc pod koniec sączenia tego drina musiałam łykać takie grudki. Jedna cholera trafiła się trochę grubsza i musiałam ją rozpuścić w buzi - średnio przyjemne ale da się przeżyć. Pytałam pielęgniarki czy muszę 2 godziny czekać na poczekalni, czy mogłabym tak samo przesiedzieć je w domu, i mówiła, że niekoniecznie muszę tam zostawać, tylko żebym nic nie jadła, i punktualnie za 2 godz. się stawiła. Do tego laboratorium mam jakieś 3-4 minuty na piechotę, a i tak pojechaliśmy autem . W domu trochę mi było słabo, ale raczej ze względu na to, że byłam głodna i nie mogłam przestać myśleć o tym żeby coś zjeść, więc siedziałam na półleżąco a później się zdrzemnęłam po 9 znowu pobrali mi krew i wyniki jutro
mnie też to czeka i już się boję jak ja wytrzymam tyle bez jedzenia, pierwsze co po przebudzeniu i zrobieniu siusiu to do lodówki biegnę

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Nie no dziewczyny po przeczytaniu tego maila to odrazu odpuściłam sobie te "firme".

Poczekam na ten katalog z MARIZY. Mogę zamówienia zbierać tutaj na miejscu osobiście oraz jak będzie któraś z Was chętna to mogę i mailowo po wysłaniu katalogu pdf

Zawsze może się uda grosz dorobić.

No i szukam pracy przy przepisywaniu tekstów na kompa..
Jakby którejś z Was coś się obiło o oczy,uszy to dajcie mi znać. Ja szybko na kompie bardzo piszę i w ten sposób też mogłabym dorobić.
Ta trzecia oferta faktycznie coś śmierdzi, nie zawracaj sobie nią głowy.. Trzymam kciuki żeby coś wypaliło

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:30   #2035
salviae
Zadomowienie

Słyszałyście, że ten roczny macierzyńskie obejmie kobiety które urodzą po 17 marca ? Kurcze mam nadzieję, że nie urodzę przed 34 - 35 tygodniem w sumie nie wiem jak często zdarzają się tak wczesne porody, ale ja mam już plan na życie z uwzględnieniem roku na macierzyńskim A termin z każdym badaniem mam szybciej
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:32   #2036
acha131321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
czyli na takiej umowie o prace po 30 dniach juz mozna isc na L4? pytam, bo ta moja ciaza jest zagrozona od samego poczatku i nie wiem czy bylabym w stanie pracowac dluzej. obecnie czuje sie dobrze, ale nie wiem co bedzie dalej. jak ja nie lubie kombinowac nie nadaje sie do tego. a wszyscy wokol mowia, ze skoro panstwo nas robi w konia, to mam kombinowac ile sie da zeby wyjsc na swoje. ten kto wymyslil umowy tymczasowe i te inne syfy powinien teraz dostac ode mnie pozew sadowy i niech placi alimenty heheheh.
jeżeli to Twoja pierwsza umowa o pracę to musisz przepracować chyba ponad 30 dni, a jeżeli już kiedykolwiek pracowałaś to możesz iść na zwolnienie po kilku dniach, tylko, że istnieje ryzyko, że ZUS podważy Twoje zwolnienie stwierdzając, że wyłudzasz pieniądze bo wiedziałaś że byłaś w ciąży

Ja mam inny problem, pracuję prawie trzy lata umowę mam na stałe, 3 miesiące temu dostałam prawie 300zł podwyżki a dziś dowiedziałam się, że chorobowe będę miała naliczane według starej podstawy. Miałam nadzieję, że naliczą mi z 12 ostatnich miesięcy, ale kadrowa twierdzi inaczej i będę jakieś ponad 300zł w plecy... z drugiej strony dobrze że mam stabilną sytuację nie wyobrażam sobie teraz siebie bez możliwości pójścia na l4 i dostania zasiłku..

selavie, a skąd masz taką informację o rocznym macierzyńskim cały czas byłam przekonana, że jeżeli ustawa ma wejść w życie od września i prawo nie działa wstecz to nici z tej opcji, ale mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz

Edytowane przez acha131321
Czas edycji: 2013-01-07 o 19:40
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:32   #2037
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Słyszałyście, że ten roczny macierzyńskie obejmie kobiety które urodzą po 17 marca ? Kurcze mam nadzieję, że nie urodzę przed 34 - 35 tygodniem w sumie nie wiem jak często zdarzają się tak wczesne porody, ale ja mam już plan na życie z uwzględnieniem roku na macierzyńskim A termin z każdym badaniem mam szybciej
Dziecko Ci szybciej rośnie, urodzisz w terminie ale za to 5 kilo

Stary 2013-01-07, 19:37   #2038
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:43   #2039
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziecko Ci szybciej rośnie, urodzisz w terminie ale za to 5 kilo
No może przy 5 kilo załapie się na umówioną cesarkę i ominie mnie cała frajda
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:45   #2040
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
No może przy 5 kilo załapie się na umówioną cesarkę i ominie mnie cała frajda
tylko kompletuj większe ciuszki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości