|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
faktycznie mina aniołeczka ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- no, fajnie a teraz mamy 4dni różnicy między moją datą a datą Dawidka - ale już nie obchodzimy razem ![]() (tzn ja ostatnich ur. nie obchodziłam, tak wyszło...)
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
[QUOTE=Kolina;38508224
(tzn ja ostatnich ur. nie obchodziłam, tak wyszło...)[/QUOTE] a do tej pory obchodziłaś? Ja już od dawna nie obchodzę urodzin-jedynie imieniny- w sensie, że zapraszam gości itd. |
|
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o! dokładnie 3lata i 3dni różnicy jest miedzy mną a siostrą ![]() a imieniny? obchodzicie? u mnie kończy się na smsach z życzeniami, czasem ktoś zadzwoni a Dawidkowi jeszcze nie wybrałam dnia imienin.... przypomniało nam się końcem grudnia że rok minał a nie miał swojego dnia imienin (wiecie, pretekst do ekstra wycałowania ) i 29.12 jeszcze się załapał na całuski od nas
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina Emilie jest z lipca a bobas bedzie z sierpnia
![]() Ułoży sie tylko nam ze maz z czerwca dama lipiec bobas sierpień a ja wrzesień
|
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta jeszcze raz gratulacje! Jeden dzien i data ur mojego Antka
![]() Moje i Wiki urodziny dzieli 5 dni, ale ja w zasadzie nie obchodze, bo pamietaja tylko moi rodzice i brat, no i maz oczywiscie. O imieninach juz wiecej osob pamieta, bo jeszcze tesciowie. A Antek i Zuza beda razem obchodzic urodziny, bo to tylko miesiac roznicy. Kolina, Patik Kolina zdecydowalas juz, czy kupujesz podwojny wozek? Miedzy dzieciakami bedzie 19 m-cy roznicy, tak? Miedzy moimi dziewczynami jest taka roznica. Ciekawa jestem, jak to bedzie u Ciebie. Ciezarowki dostalam maila z kodem na 20% znizki na ciuchy ciazowe na smyk.com. Jakby ktoras chciala, to prosze o maila na pw. |
|
|
|
#1027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pociagnełam wcześniejszy wpis o sierpniu... Cytat:
![]() ale ja w wolnej chwili przeglądam ogłoszenia, kupię jak będzie okazja a jego postawie przed faktem dokonanym (jak zwykle zreszta) ![]() o kupon poproszę
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze raz gratki.Daj znać nad jakim imieniem myślicie, bo jestem ciekawa co teraz wykombinujesz
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi i marudzi cały czas, normalnie non stop narzeka. A to na prace, a to na brak kasy, a to na coś czego ja nie zdążyłam jeszcze zrobic, a to ze go ząb boli, a to coś tam innego, no cały czas narzeka. Coś ciężkie dni ma bardzo, a na mnie się to odbija. Bo słuchać muszę, a czasem robi to w tak subtelny sposób, ze nie wiadomo jak mu uwagę zwrócić. Ale powiedziałam mu juz wczoraj ze zachowuje sie jak wampir energetyczny i dzisiaj przystopował. |
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ale masz teraz przystojniaka w domu
![]() a dał sobie spokojnie zrobić fryzurę jak maszynką go traktowałaś? Antek dostał się do żłobka, że wracasz do pracy? czy masz kogoś do opieki nad nim? Gomra łoj to z tymi igłami to współczuję :/ Zaneta super wiadomości! Patik to może nie będzie tak źle bez tego smoczka ![]() Oliweczko super, że z bioderkami Mateuszka wszystko ok ![]() szukam jakiś fajnych schematów na kołnierzyki szydełkowe. wymyśliłam, że zrobię dziewczynom a może i sobie na święta wielkanocne a że wypadają pod koniec marca i zanim coś znajdę i zrobię to czas akuratny zacząć działać ![]() ciekawe tylko co mi wyjdzie bo do tej pory to tylko serwetki robiłam, jakąś maskotkę i czapki
|
#1031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli jednak jestes za tym, zeby kupic. ![]() To poprosze na pw o Twoj mail, bo przesle Ci cala wiadomosc, bo nie chce mi sie wszystkiego przepisywac. |
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta gratuluje
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zaczynam praktyki w szkole
![]() Agata nauczyła się liczyć Podchodzi do choinki i mowi bobka (bombka) i dalej pokazuje palcami "duga", "czeci", "czwa". Umarłam jak to usłyszałam. Pewnie to mechaniczne, ale pękam z dumy.Przepraszam, że nie odnoszę się do postów, ale ślęcze nad scenariuszami, pracą dyplomową i setką innych rzeczy
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak będzie okazja to kupię, nie za wszelką cenę ![]() fotelik tak czy siak muszę kupić, bo Dawidka sprzedałam wraz z wózkiem jakiś czas temu, tym samym gondolki też nie mam
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siedzial spokojnie na krzeselku w lazience i sie chichral. To juz drugie jego podstrzyzyny, z tym ze teraz takie konkretne. Co do powrotu do pracy - taka date dalam jak bralam wychowawczy, wtedy ustlilismy, ze jak sie nie dostanie do zlobka, to P. wezmie wychowawczy. W lutym mam podejsc do zlobka, wiec bede wiedziec jaka jest sytuacja, choc nie sadze, zeby cos sie zwolnilo. Byla tez opcja, ze P. zmieni prace, wtedy mialby takie godziny, ze moglabym ewentualnie na 4 godz. dziennie dac go do prywatnego zlobka kolo Biedronki. Jedna znajoma tam miala dziecko, to placila chyba 400 zl za iles tam godzin. Ale widze, ze nic o tej zmianie juz nie gada. Wiec sama nie wiem jak to bedzie. Lubisz takie robotki? Ja tez: druty, szydelko... ale ostatnio to zrobilam ubranko do chrztu dla Antka, a od tamtego czasu cisza... Nie chce mi sie... |
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() powodzenia na praktykach, grzecznych uczniów
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolki
Żanetko gratuluje więc urodzi sie wokolicy urodzin mojego Jasia![]() Aga- fajna fryzurke wyszła a ja obcinały póki co Jasiowi grzywnę a resztę zapuszczam, choć na wiosnę zapewne tez sie skuszne na krótsza fryzuręBrumciu- to sie wymeczylas biedulko zapewne Twoje niewyspanie wychodzi.Co do kumatości naszych dzieci to naprawdę jest świetne - my w weekend pytamy czy chce siostrę lub brata a on na to TAK, po tem pokolei pytamy czy będzie sie z nin bawił, chodził na plac zabaw itd na co Jaś odpowiadał TAK w końcu pytamy czy będzie mu dawał buzi na co on po dlłuższym zastanowieniu mówi OOOJ TAK, nie wiem ile on z naszej rozwoy rozumiał ale płakaliśmy ze śmiechu z 5 minut Iw podziwiam umiejętność szydelkowania Co do spraw domowi mieszkaniowych Tez jestem mieszczuchem Dobrze mi w mieście Tym bardziej ze mam windę Ale jak Justyna napisała o spacerach wzdłuż jeziora to mysle ze w takim miejscu mogłabym sie zakochac Scio wooooow Agata to zdolniacha Powodzenia jutro w szkole
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-01-07 o 22:10 |
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
haha Ala też liczy, ale u niej wszystko to jest dła (dwa)
uwielbia miarki mleka liczyć jak jej butelkę szykuję ![]() Aga a no lubię robótki tylko jak coś skończę to ciężko mi się zabrać za coś nowego no i moje umiejętności to baaardzo podstawowe są jednak to może masz jakieś wzory na kołnierzyki? na necie jest mnóstwo, ale ja muszę mieć mega wyraźnie ![]() trzymam kciuki za żłobek - może coś się uda!
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-01-07 o 22:13 |
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Będę mieć drugoklasistów. Zobaczymy. Ale szkoła to nie miejsce dla mnie, byłam dziś raptem pół godziny i wyszłam z mega bólem głowy. Wole cichsze przedszkole.
Ja myślę, że to liczenie to na zasadzie "wierszyka" się nauczyła. Ma lekką mowe to moje dziecko. Potrafi nazwać większość rzeczy ze swojego otoczenia. |
|
|
|
#1040 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oby tak dalej ![]() Cytat:
A myszkę może drugą, zapasowa kupić? Wiesz, taki wentyl bezpieczeństwa, jakby się stara zgubiła, "zużyła" albo była w praniu Nie pamiętam kto, ale ktos mi kiedyś mówił, ze tak ma z ukochanym misiem swojego dziecka. Dwa identyczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nieźle sobie to wykombinowała ![]() Cytat:
Wychodzimy z założenia, ze każda okazja jest dobra do świętowania ![]() Cytat:
A jak mu bluzka do oczu pasuje ![]() Powiedz, jakim cudem on wysiedział tę operacje na tyle spokojnie, że mu ucha nie obcięłaś? ![]() ![]() Też jestem ciekawa czy macie już jakieś typy na imię? Kolinka, Kajool - a Wy już macie jakieś typy? Co do mieszkania miast-wieś. Tu sie nie ma co licytować, bo nie ma lepszej albo gorszej opcji. Ważne, na czym komu bardziej zależy. I nie można też moim zdaniem powiedzieć, że to labo to jest lepsze dla dzieci. Bo niektórzy m.in. ze względu na dzieci chcą żyć poza miasta, inni (ja ) ze względu na dzieci chcą mieszkać w środku miasta.Pojechałam dziś (mimo choroby) z Tymciem do sklepów popatrzeć na te wyprzedaże, bo tak kusiłyście, a on już z prawie wszystkie powyrastał. I co? I nie kupiłam NIC. Ani jednej rzeczy dla niego. Tylko gofra sobie zjedliśmy ![]() Z tych wyprzedażowych w H&M, reserved, Zarze i KappAhlu pozostawały jakieś pojedyncze sztuki w rozmiarach 60-68. Dziewczęcych może trochę więcej, ale jakoś woleliśmy chłopięce ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Co do Waszej rozmowy, to oczywiście pod wrażeniem Jasia jestem, ale bardziej mnie tym razem zaintrygował sam temat Czyżbyście zaczynali jakoś konkretniej w tym kierunku działać? ![]() Teliczku, bo najlepiej to mieć dwa domy Letni w lesie, wśród jezior i kumkających żabek i zimowy w mieście ![]() No i jeszcze mi przypomniałaś tą kumowatością, że Tymuś dziś w łazience wywrócił kosz na brudna ciuchy, wyciągał po kolei i wrzucał do pralki. Sztuka po sztuce A jak skończył, to sam wlazł do tego kosza ![]() Zaczęłam to nagrywać nawet, ale mi się miejsce na karcie skończyło i nici z pamiątki
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-01-08 o 00:24 |
|||||||
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ile ja się drugiej takiej mychy naszukałam nie ma w Ikei szukałam i osobiście i w necie nawet używki na allegro nie uświadczysz pewnie jakbym od razu kupiła drugą to by było, ale nie myślałam, że ta miłość będzie trwać tak długo a maskotka całe 13zł kosztowała (nawet nie dawno paragon znalazłam jak porządki w papierach robiłam) więc mogłabym i ze 3 kupić na zapas..... szkoda, że zakupy się nie udały...
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-01-07 o 22:23 |
|
|
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też z mową ciut lepiej
![]() - rano Szymek pokazał paluszkiem na pustą butelkę po mleku i mówi: "nie ma am am" - jak mówię, że coś nie wolno to mały odpowiada: "nie czeba" ( nie trzeba ) I co mnie najbardziej zaskoczyło to to, że rozumie moje polecenia np. na Szymek przynieś mi swoje picie przynosi swój bidon z piciem ![]() Kurczę nie obejrzymy się, a nasze dzieciaczki już będą mówiły
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
To się nam dzieciaki rozgadały
![]() Antoś ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja przyjaciółka też miała ostatnio praktyki w przedszkolu i szkole i ma podobne odczucia W ogóle te dzieci w szkole mówi, że jakieś zdemoralizowane są-Żartujesz?! ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakieś plany?
|
||
|
|
|
#1044 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wieczór
![]() Nie lubię poniedziałku na początek - zdrowia dla wszystkich chorowitków!!! pochwalę się - nauczyłam się wielocytować )Cytat:
Cytat:
mieszkaniowe marzenia - chciałabym mieć duże okna i szerokie parapety z siedziskiem i mnóstwem poduszek Heluta też uwielbia mi towarzyszyć - czy to w sprzątaniu, czy to w malowaniu. Ostatnio tak jej się spodobało spuszczanie wody w toalecie, że postanowiła utopić iPoda udało się go uratować, ale trzeba było zanurkować ![]() Cytat:
)słodki rekrut Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
a lekarz... cóż, miał pecha :PCytat:
dla Agatki, zdolna dziewczynka!Powodzenia w szkole! Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
chciałam się tylko przywitać i zasubskrybować wątek ![]() lece podczytać co u Was , chwalę się że byliśmy u naszej iustynki i było suuper, zapewnili nam wiele wybuchowych atrakcji ![]() to będzie na pewno niezapomniany sylwester ![]() Teraz czekamy na rewizytę
|
#1046 |
|
Zadomowienie
|
brumku nie mam typow. Nie mysle na razie. I to jest duza roznica ta ciaza, a ciaza z Szymkiem. Z Szymkiem od poczatku myslalam nad imieniem, wozkiem i innych sprawach, a teraz ....
|
|
#1047 |
|
Zadomowienie
|
ja ciągle się rozglądam, lubię proste imiona, ale jak tylko zaczynam rozmowę na ten temat z tz to on ucina - "nie myślałem jeszcze" i po rozmowie
więc jak z Dawidem, pewnie do ostatniego dnia nie będzie wiadomo szkoda że zakupy się nie udały, ale ciągle słyszę że jakoś kiepsko w tym roku.. rozgadały się dzieciaki, czekam aż moje dziecię "popuści", chociaż widzę że prawie wszystko rozumie, ale gadać nie chce
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
Serio? Ladnie wyglada? Bo mnie sie chcialo plakac na poczatku. Bo w zasadzie to taki spontan byl. P. wlasnie w lazience sobie wlosy obcinal i Antek tam polecial, to stwierdzilam, ze moze znowu mu podrownamy. Ale na dluzszym ustawieniu nic nie szlo, bo on takie mieciutkie mial te wloski i P. polecial po nim jak po sobie, niby za moja zgoda, ale mi sie zal zrobilo. Mowie na niego teraz "lysy", a on na to reaguje
![]() Iwa niestety nie mam kolnierzykow Brawa dla wszytskich rozgadanych dzieciakow! Antek tez cos rusza z mowa. W koncu umie nasladowac kilka innych zwierzatek, a nie tylko konika. Ale rozumie wszystko, co do niego mowie.To ja juz sie odmeldowuje. |
|
|
|
#1049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż wyrzuty sumienia mam że jakoś mniej zaangażowana jestem :?
|
|
#1050 |
|
Zadomowienie
|
ja troche tez
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

zapraszam

jeszcze raz gratki.
zębole

Podchodzi do choinki i mowi bobka (bombka) i dalej pokazuje palcami "duga", "czeci", "czwa". Umarłam jak to usłyszałam. Pewnie to mechaniczne, ale pękam z dumy.
zapewne Twoje niewyspanie wychodzi.
tak było u siostrzenicy TŻ. jej mama to nawet nie wiedziała, kiedy się ząbki kolejne pojawiały w paszczy 
Czyżbyście zaczynali jakoś konkretniej w tym kierunku działać? 

klask i: