Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 23:36   #1051
DDewik
Raczkowanie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jutro zaczynam praktyki w szkole

Agata nauczyła się liczyć Podchodzi do choinki i mowi bobka (bombka) i dalej pokazuje palcami "duga", "czeci", "czwa". Umarłam jak to usłyszałam. Pewnie to mechaniczne, ale pękam z dumy.

Przepraszam, że nie odnoszę się do postów, ale ślęcze nad scenariuszami, pracą dyplomową i setką innych rzeczy
Trzymam kciuki! Będzie dobrze
A w klasach 1-3 masz?

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Siedzial spokojnie na krzeselku w lazience i sie chichral. To juz drugie jego podstrzyzyny, z tym ze teraz takie konkretne.

Co do powrotu do pracy - taka date dalam jak bralam wychowawczy, wtedy ustlilismy, ze jak sie nie dostanie do zlobka, to P. wezmie wychowawczy. W lutym mam podejsc do zlobka, wiec bede wiedziec jaka jest sytuacja, choc nie sadze, zeby cos sie zwolnilo. Byla tez opcja, ze P. zmieni prace, wtedy mialby takie godziny, ze moglabym ewentualnie na 4 godz. dziennie dac go do prywatnego zlobka kolo Biedronki. Jedna znajoma tam miala dziecko, to placila chyba 400 zl za iles tam godzin. Ale widze, ze nic o tej zmianie juz nie gada. Wiec sama nie wiem jak to bedzie.

Lubisz takie robotki? Ja tez: druty, szydelko... ale ostatnio to zrobilam ubranko do chrztu dla Antka, a od tamtego czasu cisza... Nie chce mi sie...
Ja Aga tez 1 marca do pracy...W piatek przychodzi opiekunka, jeszcze jej nie widziałam, rozmawiałyśmy przez telefon, ciekawe jaka bedzie...
Boje sie tego powrotu do pracy, ale ze wzgledu na Boryska, jak on z kims innym bedzie zostawał, on tylko mama i tata.Chciałam go dac do żlobka prywatnego, ale nie chce żeby od razu zaczął chorować i nie moge tak od razu chodzic na zwolnienia.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Będę mieć drugoklasistów. Zobaczymy. Ale szkoła to nie miejsce dla mnie, byłam dziś raptem pół godziny i wyszłam z mega bólem głowy. Wole cichsze przedszkole.

Ja myślę, że to liczenie to na zasadzie "wierszyka" się nauczyła. Ma lekką mowe to moje dziecko. Potrafi nazwać większość rzeczy ze swojego otoczenia.
Oj bardzo dobrze wiem o czym mowiszJa po wakacjach to miesiac sie przyzwyczajam do hałasu, teraz to chyba mi zajmie 2 miesiace, potem nastepne 2 i wakacje

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
U nas też z mową ciut lepiej
- rano Szymek pokazał paluszkiem na pustą butelkę po mleku i mówi: "nie ma am am"
- jak mówię, że coś nie wolno to mały odpowiada: "nie czeba" ( nie trzeba )
I co mnie najbardziej zaskoczyło to to, że rozumie moje polecenia np. na Szymek przynieś mi swoje picie przynosi swój bidon z piciem
Kurczę nie obejrzymy się, a nasze dzieciaczki już będą mówiły No i jestem pod wielkim wrażeniem mowy Agatki
Wiesz u mnie to samo z tymi poleceniami np. przynies ksiazeczke ze strażakiem, zaraz biegnie i każe mi czytać, z bidonem tak jak u Ciebie

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-01-07 o 23:38
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:39   #1052
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Witam wieczorową porą.

Brumku, ale mnie przeraziłaś opisem bólu głowy- mam nadzieję, że się więcej nie powtórzy. Powinniście się kurować zamiast biegać po sklepach.
Kumatość Hani też mnie powala- dzisiaj zobaczyła leżący wieszak na podłodze, otworzyła swoją szafę, stanęła na paluszkach i próbowała dosięgnąć do drążka- jeszcze duuuuużo jej brakowało- pocieszny widok.
Co do nietypowych słów Tymka, to trochę pokrywają się z Haniowymi- jabłko ("jako") i guzik ("uzik").

Iwa, Aania, DaKaro, rewelacyjne projekty. Mi się wszystkie podobają i widzę, że miałabym ciężki orzech do zgryzienia przy wyborze- na "szczęście" na razie Nam to nie grozi.

Aga, ale słodkiego rekruta masz.

Patik, Kolina
, powodzenia w odsmoczkowaniu.

Blondynko
, a u Was jak Bruno zniósł "odwyk" od smoka? Szybko się przyzwyczaił?

Żaneta, świetne wieści- jeszcze raz gratuluję.

Iwa, Hania dostała w spadku po wnuczce mamy przyjaciółki tą myszkę (jej robocze imię Halina)-leży u rodziców. Obadam w jakim jest stanie, mogłabym Wam ją przesłać. (strasznie mnie rozczuliłaś, opisem w jaki sposób jest z nią Ala związana )

Teliczku, uuuu coś jest na rzeczy. Po takich deklaracjach ze strony Jasia tylko czekać na kolejną wesołą nowinę.

Scio, Agatka jest niemożliwa. Możesz śmiało ją brać do szkoły, nie będzie odstawać przy drugoklasistach. Powodzenia na praktykach!

Crazy, brawa dla rozgadanej Idy. Hania nauczyła się pokazywać nasze rzeczy, podnosi i stwierdza "mamy", "taty". Odmienia też tato, ale mamo już nie. A to przedstawiające się dziecko, jestem w szoku.

Ja dzisiaj też wyskoczyłam z Hanią do CH i obkupiłam ją w bluzki z długim rękawem, bo powoli wyrasta z tego co ma w szafie. W Mothercare np. kupiłam 3-pak za 35 zł i 2-pak grubszych tunik za 49zł. Z kolei w Superpharm promocja na zielone Pampersy- 39,99 zł, a dwupak chusteczek Nivea z kartą za 11,99 zł.
Stary 2013-01-07, 23:46   #1053
mme_audrey
Raczkowanie

a to takie myszki? na Allegro są, nowe
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 23:53   #1054
DDewik
Raczkowanie

Mieliśmy dzisiaj kolede, jaki fajny i miły ksiadz był, narysował Boryskowi misia(nowy młody ksiądz i jaki talent plastyczny, szok i zainteresowaniami militarnymi).
Maż na kolędę sie nie załapał(padł jakis serwer i musiał pracowac), była natomiast moja mama(przyjachali dzisiaj z tata do lekarza).
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 00:04   #1055
marzena_S
Zadomowienie

mme_audrey, chodzi o taką.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20308530324d80e0f47f55e.jpg (23,0 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-01-08, 00:25   #1056
mme_audrey
Raczkowanie

Niejakiej Fabler Mus nie udało mi się znaleźć
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 00:46   #1057
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko a ile jest szt pampersów?
dobrze zniósł odsmoczkowanie b.szybko poszło.Od dzisiaj zamiast z butli kache pije z niekapka i wogole nie protestuje normalnie w szoku jestem B jest zupełnie inny niż Olivier.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 00:49   #1058
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
oj ile ja się drugiej takiej mychy naszukałam
nie ma
w Ikei szukałam i osobiście i w necie
nawet używki na allegro nie uświadczysz
pewnie jakbym od razu kupiła drugą to by było, ale nie myślałam, że ta miłość będzie trwać tak długo a maskotka całe 13zł kosztowała (nawet nie dawno paragon znalazłam jak porządki w papierach robiłam) więc mogłabym i ze 3 kupić na zapas.....
A bo ja myślałam, ze skoro z Ikei, to łątwo będzie zastępczynię kupić tam rzadko asortyment zmieniają, wycofują, a Wy akurat pecha miałyście...

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Heluta uwielbia segregować pranie. i zakładać sobie staniki na głowę
Tymek staniki przynosi mi i przykłada tak mniej więcej w okolice brzucha

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamusie
chciałam się tylko przywitać i zasubskrybować wątek

lece podczytać co u Was , chwalę się że byliśmy u naszej iustynki i było suuper, zapewnili nam wiele wybuchowych atrakcji
to będzie na pewno niezapomniany sylwester

Teraz czekamy na rewizytę
NIe wiem, czy sie cieszyć, ze jesteś, czy Cię bić, że tak mało bywasz
O Sylwestrze wiemy, tylko cały czas obiecanych zdjęć nie widziałyśmy

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
brumku nie mam typow. Nie mysle na razie. I to jest duza roznica ta ciaza, a ciaza z Szymkiem. Z Szymkiem od poczatku myslalam nad imieniem, wozkiem i innych sprawach, a teraz ....

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja ciągle się rozglądam, lubię proste imiona, ale jak tylko zaczynam rozmowę na ten temat z tz to on ucina - "nie myślałem jeszcze" i po rozmowie
więc jak z Dawidem, pewnie do ostatniego dnia nie będzie wiadomo
No ale typów żadnych swoich tez nie masz? Żadnych marzeń?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, ale mnie przeraziłaś opisem bólu głowy- mam nadzieję, że się więcej nie powtórzy. Powinniście się kurować zamiast biegać po sklepach.
Kumatość Hani też mnie powala- dzisiaj zobaczyła leżący wieszak na podłodze, otworzyła swoją szafę, stanęła na paluszkach i próbowała dosięgnąć do drążka- jeszcze duuuuużo jej brakowało- pocieszny widok.
Co do nietypowych słów Tymka, to trochę pokrywają się z Haniowymi- jabłko ("jako") i guzik ("uzik").
Marzenko!
Na zakupy ciuchowe wpadliśmy przy okazji, bo i tak musiałam pojechać do sklepu coś kupić, bo lodówka świeci pustkami. Od tygodnia nie wychodzimy praktycznie, ja tylko do apteki parę razy leciałam i tyle. Więc po prostu trzeba było.

Hania słodka To własnie jest najfajniejsze - że oni już dużo kumają, ale do końca to jeszcze nie I że nie wiedzą, że być może do na sięgnięcie do drążka jeszcze za wcześnie

U nas jabłko inaczej brzmi: "apko". I jeszcze z dziwnych słów jest gumka Bo on lubi moją gumkę do włosów.

A Marzenko, jak dzisiejsza noc minęła? Pod kątem piciowym pytam?
Stary 2013-01-08, 07:21   #1059
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
No i byłam u lekarza

7 tyd wg Usg i termin na 27.08.2013
i również czekam na typy imion
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Witam.
Dzisiaj byliśmy na bioderkach i wszystko ok Mateuszek obsikał body i prawie lekarza( chyba go nie lubi)
Super, że wszystko w porządku Czymś sie musiał bronić :P
Cytat:

Agata nauczyła się liczyć Podchodzi do choinki i mowi bobka (bombka) i dalej pokazuje palcami "duga", "czeci", "czwa". Umarłam jak to usłyszałam. Pewnie to mechaniczne, ale pękam z dumy.

Przepraszam, że nie odnoszę się do postów, ale ślęcze nad scenariuszami, pracą dyplomową i setką innych rzeczy
za praktyki.
Wow zdolniacha z tej Twojej Agaty

Dzien dobry
Lili się rozchorowala... kaszle okropnie, ma chrypkę i katar... czekam tylko na gorączkę i będzie komplet

Dzis idziemy oglądać nowe mieszkanie, trzymajcie kciuki

Kolina, Kajool czy tylko ja mam takie wrażenie, czy jakiś taki smutek od Was bije...?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 08:18   #1060
zanetaa88
Zakorzenienie

Typy juz mamy maz chce Majeczke jak bedzie córka a syn to najprawdopodobniej Ksavier tylko ze maz chce przez X czyli Xavier choć wydaje mi sie ze w pl nie przejdzie mimo niemieckiego pochodzenia, myślimy jeszcze nad Oliver

Co do zdolności moja liczy to trzech "tci" z naciskiem na "tci" bo jej sie podoba a tak to duzo powtarza wczoraj miała manie na słowo Zuzia i chodzila i gadala Zuzia albo dziadzia Olek opa czyli jedzie do dziadka Olka na huśtawke.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 08:36   #1061
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
co do teściów to ja Brumeczku nie umiem pojąć tego ,że oni jako dorośli ludzie nic nie zmieniają w swoim postępowaniu. Wiesz chodzi mi o to ,że człowiek widząć,że coś się nie sprawdza,jest błędne , nie powtarza tego kolejny i kolejny raz . No chyba ,że mają amnezję

aaa no i padłam z akcji Tymka
mój ostatnio też stwierdził ,że starzy źle sprzątają , wziął ścierkę i wycierał na sucho podłogę i meble

dobrze to ujęłaś

też Ci porządny facet rośnie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-Fajny domek I tesciowa powiedziała, że za duży?! Ona chyba nie wie co to znaczy duży. Ten jest taki akurat, ani nie za duży ani nie za mały
-Musimy, chcemy w tym roku się już wprowadzić

- nie wiem jaki ona uważa za odpowiedni, i nie chcę wiedzieć
- trzymam kciuki, na pewno się uda

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
u nas zaczęło się od kataru a już w nocy wysoka gorączka i kaszel. pisałam, że chce Zuz zaszczepić, prawda? no to sobie zaszczepiłam... do lekarza chyba jutro pojedziemy, bo w poniedziałki jest tam armagedon i przynajmniej godzina opóźnienia.
tylko Tz się trzyma zdrowy
kurujcie się, dużo zdrowia!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A u nas ani grama śniegu, nawet nie wiedziałam, że w innych częściach Polski zima wróciła...

U nas niestety wróciła, dobrze że chociaż na drogach nie jest źle
A z misiami to coś pięknego

Cytat:
No i byłam u lekarza

7 tyd wg Usg i termin na 27.08.2013

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ja mieszkam na takim końcu świata i szczerze mówiąc nie jest źle a już na pewno wolę to, niż wcześniejsze mieszkanie na 4 piętrze bez windy . Ale fakt - wygnajewo . Za to codziennie mogę iść na spacer dookoła jeziora czy po lasach. Zakupy robimy raz w tygodniu takie duże. Do centrum najbliższego miasta mamy 15 minut. Prawie tak jak z jego jednego końca na drugi. Może nawet szybciej. I co dla mnie najważniejsze - wieś nie jest przelotowa, nie mam przed nosem drogi z tirami. Wieś jest ok 1 km od głównej drogi.

Nie ma: sklepu, poczty, przychodni... No nic nie ma, ale podoba mi się tu .
to podobnie jak ja Też mieszkam na wsi, ale stosunkowo blisko do miasta, kilka km do autostrady, zresztą do Krk bardzo często jeżdżę, to nie odczuwam braku czegokolwiek A jednak wokół domu dużo przestrzeni, spokój, fajni sąsiedzi, nie jest źle
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Mnie rozbraja rozwój mowy. Jakiś czas temu uczyliśmy Idę mówić tatuś (mówiła tylko tatu ). Jak załapała tatuŚ, to zaraz sama wymyśliła mamuś, dziadziuś, babuś, kiciuś i uwaga: piciuś (piciu) i misiuś (misiu). Jak jej przeszła faza na "ś" to zaczęła sama odmieniać z "o" na końcu było mamo, tato, a do mojej mamy wołała "babo".

Szaleją nam maluchy z mową, pięknie!
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
My też nie mamy C+ i lecimy z neta. A jakie są przekłamania, bo ja sie na wojnie nie znam

Oj, dużo, śmiejemy się bo rzuca się w oczy, jak na łatwiznę idą, żeby się aktorzy nie przemęczali - kamizelki bez wkładu, żeby za cięzkie nie były, niedociągnięcia w sprzęcie (choćby helikoptery, zupełnie inne są w rzeczywistości używane), a z drugiej strony taka laurka nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością, myślę że w Afganistanie chcieliby, żeby warunki i dowodzenie wyglądało tak jak pokazywane w serialu
Ale nie zanudzam, bo mogłabym o tym długo

Wczoraj przyszło łóżko dla Adasia, skręcaliśmy wieczorem, "pomagał" jak tylko mógł, a potem chodził dumny, wołał wszystkich po kolei żeby oglądali, a jak go babcia pytała kto tak pięknie skręcał to dumnie wrzeszczał "JAAA!" Generalnie zachwycony był tak, że nie chciał iść spać, dopiero 22.30 padł

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:27   #1062
DaKaro
Zadomowienie

Dzieciaki rzeczywiscie ruszyly do przodu z mowa, umiejetnosciami. Malwinka na pytanie ile ma latek pokazuje wyciagniety palec wskazujacy.
Agatka Sciowa jestem pod wrazeniam. Powodzenia na praktykach!

Ech trzeba sie zebrac z lozka. Dziecie wstalo kolo osmej, zajelo sie soba, a wyrodna matka spi. Ale tak to jest jak sie czyta do 1.30 :ziewa:. Skonczylam powiesc Grocholi 'Trzepot skrzydel'.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2013-01-08 o 09:29
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:56   #1063
Kolina
Zadomowienie

dzień dobry
wróciło śpiące dziecko trzecia noc z rzędu ładnie przespana
i apetyt lepszy, znacznie lepiej zjada
ale odpukać w niemalowane....

Cytat:
No ale typów żadnych swoich tez nie masz? Żadnych marzeń?
moje typy: Adaś, Jan, Karol czy Michałek i z takich które są fajne ale do tych już tz na pewno się nie przekona to np Oliwier
nie wiem czy wszystkie wymieniłam, mam je spisane ale teraz Dawidek śpi i nie chcę tam iść szeleścić, ciągle nowe dopisuję a coś skreślam

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
...
Dzien dobry
Lili się rozchorowala... kaszle okropnie, ma chrypkę i katar... czekam tylko na gorączkę i będzie komplet

Kolina, Kajool czy tylko ja mam takie wrażenie, czy jakiś taki smutek od Was bije...?
nastrój różny, troszkę już panika dochodzi, do tego brak wsparcia ze strony tz... ale dam radę
dziękuję że się zainteresowałas

zdrowie dla Lili i dla wszystkich pozostałych

kciuki są zdaj relację jak było
Stary 2013-01-08, 10:27   #1064
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
a Dawidkowi jeszcze nie wybrałam dnia imienin.... przypomniało nam się końcem grudnia że rok minał a nie miał swojego dnia imienin (wiecie, pretekst do ekstra wycałowania ) i 29.12 jeszcze się załapał na całuski od nas
Moja Jula juz obchodzi imieniny Mateusz też już ma wybraną datę Każda okazja jest dobra do świętowania.
Cytat:
Kolina Emilie jest z lipca a bobas bedzie z sierpnia
Ułoży sie tylko nam ze maz z czerwca dama lipiec bobas sierpień a ja wrzesień
to 4 miesiące imprezowania

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
pochwalę się - nauczyłam się wielocytować (w sumie żadna wiedza tajemna, ale jaka pożyteczna umiejętność )

mieszkaniowe marzenia[/B] - chciałabym mieć duże okna i szerokie parapety z siedziskiem i mnóstwem poduszek

no...fajne są takie parapety z których można zrobić niemalże kanapę
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
brumku nie mam typow. Nie mysle na razie. I to jest duza roznica ta ciaza, a ciaza z Szymkiem. Z Szymkiem od poczatku myslalam nad imieniem, wozkiem i innych sprawach, a teraz ....
przejdzie mam nadzieję
Cytat:

Witam.
Miłego dnia dziewczynki

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:30   #1065
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Scio powodzenia na praktykach!
ja miałam kiedyś w liceum - fajnie było chociaż miałam 1 delikwenta, który mi na lekcjach gazetę czytał a że akurat to było liceum w którym ja się kiedyś uczyłam to znałam kadrę nauczycieli i dyrektorkę + w-ce dyrektora.
no i chłopaczek czytywał akurat gazety sportowe a wiedziałam, że w-ce dyrektor lubuje się w takich gazetach więc zarekwirowałam gazetę, zaniosłam do sekretariatu i chłopaczek miał się sam po nią zgłosić. od tamtego czasu gazt więcej mi na lekcjach nie czytał ależ byłam z siebie dumna

Mme-audrey no to dobrze, że iPod uratowany - szkoda by było.
Ala lubi wchodzić do toalety, urywa kawałek (albo kawał) papieru toaletowego, wrzuca do muszli i chce wodę spuszczać

ciężarne mamusie - ja też drugą ciążą aż tak się nie fascynowałam.
mam dużo mniej zdjęć z tamtego okresu, ubranka i całą wyprawkę zaczęłam duuużo później kompletować. to chyba w większości normalne także proszę się nie martwić
najważniejsze to żeby dzidziuś był zdrowy a reszta sama przyjdzie

Ddewik trzymam kciuki żeby opiekunka okazała się fajną babką! masz ją z polecenia czy całkiem w ciemno?
fajny ksiądz Was odwiedził

Marzena oczywiście jakby była możliwość to Ala myszkę chętnie przyjmie właśnie siedzi ze mną na kolanach i jak zdjęcie zobaczyła to od razu poszła myszki szukać do pokoju
ona nawet jak mleko rano w łóżeczku je to myszka musi leżeć koło niej - inaczej nie zje dopóki jej nie znajdzie
daj znać to się zrewanżujemy czymś co by Hanię zainteresowało
a skąd wiedziałaś, że o taką myszkę chodzi? na zdjęciach ze Świąt widziałaś? czy od razu z Haniową myszką skojarzyłaś? bo w Ikei są jeszcze takie jakby szczury - fe ;P
dobre okazje upolowałaś!

Blondynka
a z jakiego niekapka Bruno pije tą kaszkę? nic się nie zatyka?

z tymi bieliznami na głowie to jeszcze poczekajcie chwilę a będzie to nieodzowny strój np. Spidermana (czyt. majtki na głowie)

Agu zdrówka dla Lilusi!!!
kciuki za mieszkanie - oby coś fajnego Wam się trafiło!

DaKaro super, że Malwinka tak długo rano się sobą zajmie
u nas max 5 minut zajmą Alę książeczki w łóżeczku, ale zaraz już jest marsz do kuchni i butlę trzeba szykować

Kolina cieszę się, że nocka spokojna oby tylko już takie były

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:36   #1066
aania_20
Zakorzenienie

Scio, powodzenia na praktykach!

Oliweczko, cieszę się że badania w porządku! )

Cytat:

dokładnie tak
Ale ja się czasami sama na siebie złoszczę, i żałuję że nie mam czasu tak się tą ciążą nacieszyć. Coraz mniej zostało, a ja mam wrażenie że nie zdążyłam na dobre uświadomić sobie że w ciąży jestem.
Ten brak czasu mnie dobija :|
Dodatkowo czasami mam wyrzuty że za mało czasu Adasiowi poświęcam...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:43   #1067
Natka_
Zakorzenienie

Hej

Agula,

Ddevik, mam nadzieję, że będziesz zadowolona z niani dla Boryska!

Aniu, a spał już w nim? Czekam na relacje
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:54   #1068
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wieczorem idziemy z Tymciem na kontrolę. Ciekawe co lekarz powie... Bo jest już dużo lepiej, jeszcze tylko katar nieduży został, ale cały czas przy suszkach teraz grzebie (i w buzi ). Starczy nam już tych chorób. Na rok

Cytat:

Liluś, kuruj się!
Kciuki żeby mieszkanko było duże, jasne, ciepłe i tanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1. - nie wiem jaki ona uważa za odpowiedni, i nie chcę wiedzieć
2.
Wczoraj przyszło łóżko dla Adasia, skręcaliśmy wieczorem, "pomagał" jak tylko mógł, a potem chodził dumny, wołał wszystkich po kolei żeby oglądali, a jak go babcia pytała kto tak pięknie skręcał to dumnie wrzeszczał "JAAA!" Generalnie zachwycony był tak, że nie chciał iść spać, dopiero 22.30 padł
1. A ja wiem Dla jej synka odpowiedni byłby pokoik u nich w domu, a nie jego własny dom
2. Kurcze, już taki Adaś dorosły

Cytat:
moje typy: Adaś, Jan, Karol czy Michałek i z takich które są fajne ale do tych już tz na pewno się nie przekona to np Oliwier
nie wiem czy wszystkie wymieniłam, mam je spisane ale teraz Dawidek śpi i nie chcę tam iść szeleścić, ciągle nowe dopisuję a coś skreślam
Ładne imiona Adaś i Jan to jedne z moich najulubieńszych Michała też bardzo lubię. Parę lat temu, jak sobie teoretyzowaliśmy jeszcze na temat dzieci, to właśnie Michał chcieliśmy dla synka
Stary 2013-01-08, 11:10   #1069
marzena_S
Zadomowienie

Śnieg sypie za oknem. jest szansa, że wreszcie sanki użyjemy.

Brumku, dziękuje że pytasz. Noce o niebo lepsze, Hania wypiła przed snem prawie całą butelkę, za to w nocy już nic- co prawda były 3 pobudki, ale to i tak duży postęp.

Blondynko, ja wzięłam 5- jest ich 52 szt. Super, że Bruno tak dobrze znosi smokowo-butelkowe zmiany.

Iwa, tak, na świątecznych zdjęciach widziałam jak Ala ściska w rączce mysz. U rodziców będę pewnie za jakieś 2 tygodnie, odezwę się na pw co do szczegółów.

DDewik, trzymam kciuki żeby opiekunka przypadła Boryskowi (i Tobie ) do gustu.

Aaniu, prawdziwy Pan złota rączka z Adasia. Spał już w nowym łóżeczku?

Dzisiaj wybieramy się do pediatry, żeby pokazać się z ząbkami. Jestem ciekawa co nam doradzi i czy wizyta u stomatologa będzie konieczna...
Stary 2013-01-08, 11:15   #1070
pieleszka
Wtajemniczenie

hej
Agula kciuki!
Zdrówka dla chorujących dzieciaczków!!
AgaG fajny Antoś-rekrut
Aaniu, Kolinko, Kajool - rozmawiałam w weekend z koleżanką, która też właśnie spodziewa się drugiego dziecka (jej Asia młodsza od naszych dzieciaków, z listopada 2011). i mówiła właśnie tak jak Wy - że tą ciążą się już mniej ekscytuje, mniej przeżywa. cieszy się, żę dzidziuś zdrowo rośnie i że ma siły do opieki nad Aśką i tyle. na razie nie ma tej fazy, że imię, że łóżeczko, wózek itp. więc to chyba norma

byłam z Hanią u pediatry. osłuchowo czysto, w gardle czysto, a kaszel jest./ z tym, że już mokry. dostałyśmy flavamed na 5 dni,a jakby się nie poprawiło to znowu mamy przyjść do pani dr.

ależ Wasze dzieciaki rozgadane, błyskotliwe - Hania mówi tych kilka swoich słów, więcej nie chce. ale jest bardzo "kumata". wszystko rozumie, wykonuje pięknie polecenia itp.

i dziewczyny mam prośbę wielką! wiem, że wiele jest potrzebującychy - czy to dzieci, czy to instytucji, ale jakbyście nie wiedziały na co przeznaczyć swój 1% podatku (lub może Wasi bliscy nie wiedzą), to proszę w imieniu wszystkich dzieci z wadami serca, jak i w imieniu ich rodziców, o wsparcie fundacji "nasze serce" wspomagającej finansowo poznański oddział kardiochirurgii dziecięcej. tu strona i info:
http://www.kkchd.amp.edu.pl/serce/

wiem, że jest taki wątek w Klubie, ale tutaj zagląda więcej osób, może ktoś zajrzy na stronę i pomoże

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:18   #1071
anka_1984
Raczkowanie

Nie mam czasu na pisanie, ale wczora byłam w Tesco i widziałam promocję na pampersy - 120 szt. za 85 zł.!!!!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 11:26   #1072
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. Śnieg sypie za oknem. jest szansa, że wreszcie sanki użyjemy.

2. Brumku, dziękuje że pytasz. Noce o niebo lepsze, Hania wypiła przed snem prawie całą butelkę, za to w nocy już nic- co prawda były 3 pobudki, ale to i tak duży postęp.

3. Dzisiaj wybieramy się do pediatry, żeby pokazać się z ząbkami. Jestem ciekawa co nam doradzi i czy wizyta u stomatologa będzie konieczna...
1. Jaki śnieg? U nas wiosna
2. To może można mieć nadzieję, ze z nocy na noc będzie coraz lepiej
3.

Zmykamy się karmić
Stary 2013-01-08, 11:38   #1073
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Jaki śnieg?
A no taki bialusieńki.
Dwa dni temu też mieliśmy wiosnę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0526.jpg (73,6 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-01-08, 12:31   #1074
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie mam tak samo, pisałam już kiedyś.....
aż wyrzuty sumienia mam że jakoś mniej zaangażowana jestem :?
eee, to wg mnie normalne. ja w 1 ciazy pamietalam w ktorym tygodniu jestem, a w 2 juz tylko w ktroym miesiacu no i syna pamietam dane w stylu wzrost, waga, godzina urodzenia, a kingi juz nie

kinga dzis zaczela mowic swoje imie: kinia

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-01-08 o 12:33
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:03   #1075
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Ja Aga tez 1 marca do pracy...W piatek przychodzi opiekunka, jeszcze jej nie widziałam, rozmawiałyśmy przez telefon, ciekawe jaka bedzie...
Boje sie tego powrotu do pracy, ale ze wzgledu na Boryska, jak on z kims innym bedzie zostawał, on tylko mama i tata.Chciałam go dac do żlobka prywatnego, ale nie chce żeby od razu zaczął chorować i nie moge tak od razu chodzic na zwolnienia.
DDewik no wlasnie wiem, ze razem wracamy, jakas otuche to mi daje, choc tak jak juz kiedys pisalam: Ty sie cieszysz, ze wracasz, ja nie. A obawa o dziecko taka sama. Mam nadzieje, ze przypadnie Wam (Tobie i Boryskowi) niania do gustu

Cytat:
Aga, ale słodkiego rekruta masz.

Cytat:
Dzien dobry

Zdrowka dla Lili!
Trzymam kciuki, zeby sie okazalo, ze to TO mieszkanie!

Ja tez mam takie wrazenie w ostatnich dniach, jesli chodzi o dziewczyny.

Cytat:
Pokaz koniecznie na jakie sie zdecydowaliscie i jak pierwsza nocka Adasia.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dzieciaki rzeczywiscie ruszyly do przodu z mowa, umiejetnosciami. Malwinka na pytanie ile ma latek pokazuje wyciagniety palec wskazujacy.
Agatka Sciowa jestem pod wrazeniam. Powodzenia na praktykach!

Ech trzeba sie zebrac z lozka. Dziecie wstalo kolo osmej, zajelo sie soba, a wyrodna matka spi. Ale tak to jest jak sie czyta do 1.30 :ziewa:. Skonczylam powiesc Grocholi 'Trzepot skrzydel'.
Dla Malwinki.

A ja skonczylam tez Grocholi "Houston mamy problem". Polecam!

Cytat:
Scio powodzenia na praktykach!
ja miałam kiedyś w liceum - fajnie było chociaż miałam 1 delikwenta, który mi na lekcjach gazetę czytał a że akurat to było liceum w którym ja się kiedyś uczyłam to znałam kadrę nauczycieli i dyrektorkę + w-ce dyrektora.
no i chłopaczek czytywał akurat gazety sportowe a wiedziałam, że w-ce dyrektor lubuje się w takich gazetach więc zarekwirowałam gazetę, zaniosłam do sekretariatu i chłopaczek miał się sam po nią zgłosić. od tamtego czasu gazt więcej mi na lekcjach nie czytał ależ byłam z siebie dumna

ciężarne mamusie - ja też drugą ciążą aż tak się nie fascynowałam.
mam dużo mniej zdjęć z tamtego okresu, ubranka i całą wyprawkę zaczęłam duuużo później kompletować. to chyba w większości normalne także proszę się nie martwić
A kim Ty jestes z zawodu? Nauczycielka? Uczylas gdzies u nas?

Co do ciazy - tez tak mialam.

Cytat:

dokładnie tak
Ale ja się czasami sama na siebie złoszczę, i żałuję że nie mam czasu tak się tą ciążą nacieszyć. Coraz mniej zostało, a ja mam wrażenie że nie zdążyłam na dobre uświadomić sobie że w ciąży jestem.
Ten brak czasu mnie dobija :|
Dodatkowo czasami mam wyrzuty że za mało czasu Adasiowi poświęcam...

Iwa, Ania ale poczekajcie na trzecia ciaze. Wtedy znowu fascynacja wroci. Starsze dzieciaki beda zajete soba, moze w przedszkolu, wiec Wy bedziecie miec wiecej czasu dla siebie
he he smieje sie, ale u mnie tak wlasnie bylo, moze przez swiadomosc, ze to chyba ostatnia ciaza, wiec staralam sie nia na maksa nacieszyc i tak jak pisalam, dziewczyny byly zajete soba, chodzily juz do zlobka/przedszkola. Wiadomo obowiazki, obowiazkami, ale jakos celebrowalam ta ciaze. Ania pewnie pamietasz te moje maniakalne zdjecia co do tyg

Cytat:
Dzień dobry
Wieczorem idziemy z Tymciem na kontrolę. Ciekawe co lekarz powie... Bo jest już dużo lepiej, jeszcze tylko katar nieduży został, ale cały czas przy suszkach teraz grzebie (i w buzi ). Starczy nam już tych chorób. Na rok

Kciuki za kontrole. Ale pewnie bedzie ok. Katar sam przejdzie za kilka dni.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
AgaG fajny Antoś-rekrut

byłam z Hanią u pediatry. osłuchowo czysto, w gardle czysto, a kaszel jest./ z tym, że już mokry. dostałyśmy flavamed na 5 dni,a jakby się nie poprawiło to znowu mamy przyjść do pani dr.

Jak mokry to dobrze, syropek pomoze pozbyc sie wydzieliny, pamietaj o oklepywaniu. Bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

Antos w koncu zaliczyl swoj pierwszy spacer saneczkowy. Oczywiscie bylismy pozjezdzac z gorki na pazurki. Im szybciej i dalej, tym moje dziecko bardziej rozesmiane, choc lezki lecialy z zimna.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:09   #1076
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzięki dziewczyny
Na praktykach fajnie. Choć zdecydowanie wolę przedszkole, głowa mi pęka ale mam w sobie tyle energii - chce do praaaaaaaccccccccyyyyyyyy .

iwa ja miałam praktyki we wszytskich typach szkół. W lo w ogole mi sie nie podobało, zdecydowanie wolę młodsze dzieciaki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:17   #1077
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
eee, to wg mnie normalne. ja w 1 ciazy pamietalam w ktorym tygodniu jestem, a w 2 juz tylko w ktroym miesiacu no i syna pamietam dane w stylu wzrost, waga, godzina urodzenia, a kingi juz nie

haha właśnie tak mam, nie pamiętam i już, zawsze muszę sprawdzić, pamiętam jak na ostatniej wizycie lekko improwizowałam szukając na szybko kalendarza, bo nieco spóżniona do położnej przed wizytą wpadłam a ta wpisywała dane i pyta o tydzień.. a tu zonk...
no i zdjęcia, ciągle nie mam pamięci by je zrobić, dopiero 2x się fotografowałam i to przy okazji

za Kinię

i za saneczki Antosia podobało się??

my byliśmy raz... jak wyjeżdzałam to śnieg zaczynał padać więc teraz może bylaby kolejna okazja, a w wawie wiosna....

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Na praktykach fajnie. Choć zdecydowanie wolę przedszkole, głowa mi pęka ale mam w sobie tyle energii - chce do praaaaaaaccccccccyyyyyyyy .

iwa ja miałam praktyki we wszytskich typach szkół. W lo w ogole mi sie nie podobało, zdecydowanie wolę młodsze dzieciaki
to super

co do odczuć w pracy w LO to jestem pewna że wolałabym uczyć dzieci

na studiach jeszcze kilka osób robiło jakies studium pedagogiczne by móc uczyć w szkole, biorąc pod uwagę profil (głownie matematyka, chemia i inne ścisłe) raczej z małymi dziećmi by się nie pracowało, ani razu nie pomyślałam by tez taki kurs zrobić, po prostu się do tego nie nadaję, probowąłam nauczac poprzez korepetycje, ale krótko, nie odrabiali zadań, nie pojmowali w mig nie miałam cierpliwości sie powtarzać, trzeba umieć nauczać, ja nie umiem
Stary 2013-01-08, 13:35   #1078
dziubek79
Zakorzenienie

Aga bardzo przystojny ten Twój rekrut
współczuję powrotu do pracy bo widzę,że nie masz na to ochoty

Żaneta gratulacje!!!!!!!!klask i:

Kolinko u mnie (na śląsku ) nie obchodzi się wcale imienin no z wyjątkiem barbary i andrzeja bo to tradycja, górnictwo wiadomo i andrzejki
ale za to juz jakieś 20 km ode mnie (zagłębie ) imieniny to podstawa

Scio super ,że na praktykach fajnie i podziwiam za zapał do pracy no i dla liczącej Agaty

Telik czy Ty nam tym postem chciałaś coś powiedzieć

mme_audrey za wielocytowanie

Kajool . Kolinka a ja myślę,że te Wasze odczucia do ciązy to też kwestia tego ,że już to przerabiałyście w sensie :wózek, ciuchy itd
a wiadomo ,ze to co nowe jest bardziej interesujące i wciągające
teraz macie wiedzę co potrzebne i nie trzeba myśleć, kombinować

Ddewik Ty też wracasz ale widać ,ze tak jak Scio tęskno Ci do pracy
no i oby niania się spisywała !!

Blondynka super ,że tak łatwo przeszliście na niekapek

Agula trzymam za mieszkanie !! o której idziecie?? zdrówka dla Lili

Żaneta myślę,że Xavier nie powinien być problemowym imieniem, skoro Wiśniewski nazwał tak syna a chrzcił go w Pl to Wam też nie mogą odmówić

Aniu dla pomocnika !!!a jakie łóżeczko ? pokażesz ?

DaKaro ale masz super z Malwinką, mój jak wstanie i w zasadzie przez cały dzień ciąga mnie wszędzie za rękę ze sobą , nie zajmie się sam sobą

Marzenka u nas też zima
ale jeszcze małego na sanki nie zabrałam , boję się po antybiotyku go brac na dłużej

bry

my po kwadransie na dworze , musiałam małego ciągnąć do apteki (zapalenie pęcherza mnie dopadło , boli jak szlag )
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:39   #1079
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumek mam nadzieję, że lekarz powie, że Tymcio zdrów jak ryba

Marzenko kciuki za wizytę!
u nas Hania dzisiaj idzie z tatą do stomatologa.
tak na przegląd. była raz, ale wystraszyła się jak lekarka podjeżdżała sobie fotelem do góry (ona ogólnie strachajło, nie lubi wysokości, wysokiego huśtania, podnoszenia, do windy nie wsiądzie) no i daliśmy jej spokój, ale teraz dała się przekonać tym bardziej, że na 1 dziąśle ma taką białą kropeczkę, ale na aftę to mi nie wygląda. mam nadzieję, że da sobie obejrzeć uzębienie bo ona nienawidzi jak jej się cokolwiek do buzi wkłada.

Pieleszko oby syropek pomógł!

Monia brawa dla Kingi!

Aga z zawodu to ja jestem polonistką
ale to zawód tylko wyuczony i nigdy nie pracowałam jako nauczyciel.
od lutego będę w ogóle na bezrobociu. pracowałam w Selgrosie w marketingu, ale umowa kończy mi się pod koniec stycznia, nie mam co liczyć na przedłużenie bo dyrektor musiałby mi dać teraz umowę na czas nieokreślony a ja i tak teraz do pracy nie wrócę bo nie mam jak.
a Ty gdzie pracujesz?

aaa ale ja 3 ciąży to w planach nie mam (wiem wiem plany planami a życie życiem) ale zaplanowanych ciąż już nie przewidujemy więc ja obstawiam, że pewna rzeczy mam już definitywnie za sobą ;P

super, że Antoś z sanek zadowolony

Dziubku współczuję tego zapalenia. oby szybko Ci przeszło!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:53   #1080
mamad1
Zadomowienie

Zdrówka dla chorych!

Jestem pod wrażeniem Waszych rozgadanych pociech Patryk milczkiem nie jest, ale mu daleko do takich słów. Próbuje coś opowiadać, pokazuje paluszkiem. Mi też strasznie podoba się, że możemy się kontaktować, rozmawiać. W sumie przede wszystkim ja z nim siedzę, więc ja go bardzo dobrze rozumiem i jakoś nie odczuwam tego, że pełnych zdań nie buduje Ale pewnie każda z nas tak ma

Śliczne te Wasze domki, kuchnie Mi ostatnio nawet marzenia o czymś własnym jakoś zbladły Takie mało realne mi się to wydaje, ale może to kwestia zmęczenia (brakiem światła, zrozumienia, mniejszymi kontaktami społecznymi - bo Święta były)...

Też kiedyś o tym myslałam, że drugą ciążą to pewnie już się tak człowiek nie "delektuje"... Mniej czasu, dużo rzeczy juz znanych...

My dziś byliśmy do szczepienia. Patryk przepłakał całą wizytę. Trochę mi przykro, bo pielęgniarka patrzyła kr zywo, że nie zdecydowaliśmy się na tą ostatnią dawkę na skojarzone, tylko 3 wkłucia. Niedobrzy z nas rodzice?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości