|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
A w klasach 1-3 masz? ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
Boje sie tego powrotu do pracy, ale ze wzgledu na Boryska, jak on z kims innym bedzie zostawał, on tylko mama i tata .Chciałam go dac do żlobka prywatnego, ale nie chce żeby od razu zaczął chorować i nie moge tak od razu chodzic na zwolnienia .---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Ja po wakacjach to miesiac sie przyzwyczajam do hałasu , teraz to chyba mi zajmie 2 miesiace, potem nastepne 2 i wakacje![]() Cytat:
, z bidonem tak jak u Ciebie
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-07 o 23:38 |
||||
|
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Witam wieczorową porą.
Brumku, ale mnie przeraziłaś opisem bólu głowy- mam nadzieję, że się więcej nie powtórzy. Powinniście się kurować zamiast biegać po sklepach. ![]() Kumatość Hani też mnie powala- dzisiaj zobaczyła leżący wieszak na podłodze, otworzyła swoją szafę, stanęła na paluszkach i próbowała dosięgnąć do drążka- jeszcze duuuuużo jej brakowało- pocieszny widok. ![]() Co do nietypowych słów Tymka, to trochę pokrywają się z Haniowymi- jabłko ("jako") i guzik ("uzik"). Iwa, Aania, DaKaro, rewelacyjne projekty. Mi się wszystkie podobają i widzę, że miałabym ciężki orzech do zgryzienia przy wyborze- na "szczęście" na razie Nam to nie grozi. ![]() Aga, ale słodkiego rekruta masz. Patik, Kolina, powodzenia w odsmoczkowaniu. ![]() Blondynko, a u Was jak Bruno zniósł "odwyk" od smoka? Szybko się przyzwyczaił? Żaneta, świetne wieści- jeszcze raz gratuluję. Iwa, Hania dostała w spadku po wnuczce mamy przyjaciółki tą myszkę (jej robocze imię Halina )-leży u rodziców. Obadam w jakim jest stanie, mogłabym Wam ją przesłać.Teliczku, uuuu coś jest na rzeczy. Po takich deklaracjach ze strony Jasia tylko czekać na kolejną wesołą nowinę. ![]() Scio, Agatka jest niemożliwa. Możesz śmiało ją brać do szkoły, nie będzie odstawać przy drugoklasistach. Powodzenia na praktykach!Crazy, brawa dla rozgadanej Idy. Hania nauczyła się pokazywać nasze rzeczy, podnosi i stwierdza "mamy", "taty". Odmienia też tato, ale mamo już nie. A to przedstawiające się dziecko, jestem w szoku. Ja dzisiaj też wyskoczyłam z Hanią do CH i obkupiłam ją w bluzki z długim rękawem, bo powoli wyrasta z tego co ma w szafie. W Mothercare np. kupiłam 3-pak za 35 zł i 2-pak grubszych tunik za 49zł. Z kolei w Superpharm promocja na zielone Pampersy- 39,99 zł, a dwupak chusteczek Nivea z kartą za 11,99 zł. |
|
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
a to takie myszki? na Allegro są, nowe
|
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
Mieliśmy dzisiaj kolede, jaki fajny i miły ksiadz był, narysował Boryskowi misia
(nowy młody ksiądz i jaki talent plastyczny, szok i zainteresowaniami militarnymi ).Maż na kolędę sie nie załapał(padł jakis serwer i musiał pracowac), była natomiast moja mama(przyjachali dzisiaj z tata do lekarza). |
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
mme_audrey, chodzi o taką.
|
|
|
|
#1056 |
|
Raczkowanie
|
Niejakiej Fabler Mus nie udało mi się znaleźć
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko a ile jest szt pampersów?
dobrze zniósł odsmoczkowanie b.szybko poszło.Od dzisiaj zamiast z butli kache pije z niekapka i wogole nie protestuje normalnie w szoku jestem B jest zupełnie inny niż Olivier.
|
|
|
|
#1058 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam rzadko asortyment zmieniają, wycofują, a Wy akurat pecha miałyście...Cytat:
![]() Cytat:
O Sylwestrze wiemy, tylko cały czas obiecanych zdjęć nie widziałyśmy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na zakupy ciuchowe wpadliśmy przy okazji, bo i tak musiałam pojechać do sklepu coś kupić, bo lodówka świeci pustkami. Od tygodnia nie wychodzimy praktycznie, ja tylko do apteki parę razy leciałam i tyle. Więc po prostu trzeba było. Hania słodka I że nie wiedzą, że być może do na sięgnięcie do drążka jeszcze za wcześnie ![]() U nas jabłko inaczej brzmi: "apko". I jeszcze z dziwnych słów jest gumka Bo on lubi moją gumkę do włosów.A Marzenko, jak dzisiejsza noc minęła? Pod kątem piciowym pytam?
|
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
i również czekam na typy imion ![]() Cytat:
Czymś sie musiał bronić :PCytat:
za praktyki.Wow zdolniacha z tej Twojej Agaty ![]() Dzien dobry Lili się rozchorowala... kaszle okropnie, ma chrypkę i katar... czekam tylko na gorączkę i będzie komplet ![]() Dzis idziemy oglądać nowe mieszkanie, trzymajcie kciuki Kolina, Kajool czy tylko ja mam takie wrażenie, czy jakiś taki smutek od Was bije...?
|
||
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Typy juz mamy maz chce Majeczke jak bedzie córka a syn to najprawdopodobniej Ksavier tylko ze maz chce przez X czyli Xavier choć wydaje mi sie ze w pl nie przejdzie mimo niemieckiego pochodzenia, myślimy jeszcze nad Oliver
Co do zdolności moja liczy to trzech "tci" z naciskiem na "tci" bo jej sie podoba a tak to duzo powtarza wczoraj miała manie na słowo Zuzia i chodzila i gadala Zuzia albo dziadzia Olek opa czyli jedzie do dziadka Olka na huśtawke.
|
|
|
|
#1061 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
dobrze to ujęłaś ![]() też Ci porządny facet rośnie ![]() Cytat:
- nie wiem jaki ona uważa za odpowiedni, i nie chcę wiedzieć ![]() - trzymam kciuki, na pewno się uda ![]() Cytat:
Cytat:
U nas niestety wróciła, dobrze że chociaż na drogach nie jest źle ![]() A z misiami to coś pięknego ![]() ![]() ![]() Cytat:
Też mieszkam na wsi, ale stosunkowo blisko do miasta, kilka km do autostrady, zresztą do Krk bardzo często jeżdżę, to nie odczuwam braku czegokolwiek A jednak wokół domu dużo przestrzeni, spokój, fajni sąsiedzi, nie jest źle ![]() Cytat:
![]() Szaleją nam maluchy z mową, pięknie! ![]() Cytat:
Oj, dużo, śmiejemy się bo rzuca się w oczy, jak na łatwiznę idą, żeby się aktorzy nie przemęczali - kamizelki bez wkładu, żeby za cięzkie nie były, niedociągnięcia w sprzęcie (choćby helikoptery, zupełnie inne są w rzeczywistości używane), a z drugiej strony taka laurka nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością, myślę że w Afganistanie chcieliby, żeby warunki i dowodzenie wyglądało tak jak pokazywane w serialu ![]() Ale nie zanudzam, bo mogłabym o tym długo Wczoraj przyszło łóżko dla Adasia, skręcaliśmy wieczorem, "pomagał" jak tylko mógł, a potem chodził dumny, wołał wszystkich po kolei żeby oglądali, a jak go babcia pytała kto tak pięknie skręcał to dumnie wrzeszczał "JAAA!"
|
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Dzieciaki rzeczywiscie ruszyly do przodu z mowa, umiejetnosciami. Malwinka na pytanie ile ma latek pokazuje wyciagniety palec wskazujacy.
Agatka Sciowa jestem pod wrazeniam. Powodzenia na praktykach! Ech trzeba sie zebrac z lozka. Dziecie wstalo kolo osmej, zajelo sie soba, a wyrodna matka spi. Ale tak to jest jak sie czyta do 1.30 :ziewa:. Skonczylam powiesc Grocholi 'Trzepot skrzydel'. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2013-01-08 o 09:29 |
|
|
|
#1063 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
wróciło śpiące dziecko trzecia noc z rzędu ładnie przespanai apetyt lepszy, znacznie lepiej zjada ale odpukać w niemalowane.... moje typy: Adaś, Jan, Karol czy Michałek i z takich które są fajne ale do tych już tz na pewno się nie przekona to np Oliwier nie wiem czy wszystkie wymieniłam, mam je spisane ale teraz Dawidek śpi i nie chcę tam iść szeleścić, ciągle nowe dopisuję a coś skreślam ![]() Cytat:
dziękuję że się zainteresowałas zdrowie dla Lili i dla wszystkich pozostałych ![]() kciuki są zdaj relację jak było
|
|
#1064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mateusz też już ma wybraną datę Każda okazja jest dobra do świętowania.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no...fajne są takie parapety z których można zrobić niemalże kanapę ![]() Cytat:
![]() Witam. Miłego dnia dziewczynki |
||||
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Scio powodzenia na praktykach!
ja miałam kiedyś w liceum - fajnie było chociaż miałam 1 delikwenta, który mi na lekcjach gazetę czytał a że akurat to było liceum w którym ja się kiedyś uczyłam to znałam kadrę nauczycieli i dyrektorkę + w-ce dyrektora. no i chłopaczek czytywał akurat gazety sportowe a wiedziałam, że w-ce dyrektor lubuje się w takich gazetach więc zarekwirowałam gazetę, zaniosłam do sekretariatu i chłopaczek miał się sam po nią zgłosić. od tamtego czasu gazt więcej mi na lekcjach nie czytał ależ byłam z siebie dumna ![]() Mme-audrey no to dobrze, że iPod uratowany - szkoda by było. Ala lubi wchodzić do toalety, urywa kawałek (albo kawał) papieru toaletowego, wrzuca do muszli i chce wodę spuszczać ![]() ciężarne mamusie - ja też drugą ciążą aż tak się nie fascynowałam. mam dużo mniej zdjęć z tamtego okresu, ubranka i całą wyprawkę zaczęłam duuużo później kompletować. to chyba w większości normalne także proszę się nie martwić ![]() najważniejsze to żeby dzidziuś był zdrowy a reszta sama przyjdzie ![]() Ddewik trzymam kciuki żeby opiekunka okazała się fajną babką! masz ją z polecenia czy całkiem w ciemno? fajny ksiądz Was odwiedził ![]() Marzena oczywiście jakby była możliwość to Ala myszkę chętnie przyjmie ![]() ona nawet jak mleko rano w łóżeczku je to myszka musi leżeć koło niej - inaczej nie zje dopóki jej nie znajdzie ![]() daj znać to się zrewanżujemy czymś co by Hanię zainteresowało ![]() a skąd wiedziałaś, że o taką myszkę chodzi? na zdjęciach ze Świąt widziałaś? czy od razu z Haniową myszką skojarzyłaś? bo w Ikei są jeszcze takie jakby szczury - fe ;Pdobre okazje upolowałaś! Blondynka a z jakiego niekapka Bruno pije tą kaszkę? nic się nie zatyka? z tymi bieliznami na głowie to jeszcze poczekajcie chwilę a będzie to nieodzowny strój np. Spidermana (czyt. majtki na głowie) ![]() Agu zdrówka dla Lilusi!!! kciuki za mieszkanie - oby coś fajnego Wam się trafiło! DaKaro super, że Malwinka tak długo rano się sobą zajmie u nas max 5 minut zajmą Alę książeczki w łóżeczku, ale zaraz już jest marsz do kuchni i butlę trzeba szykować ![]() Kolina cieszę się, że nocka spokojna oby tylko już takie były
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, powodzenia na praktykach!
Oliweczko, cieszę się że badania w porządku! ) dokładnie tak ![]() Ale ja się czasami sama na siebie złoszczę, i żałuję że nie mam czasu tak się tą ciążą nacieszyć. Coraz mniej zostało, a ja mam wrażenie że nie zdążyłam na dobre uświadomić sobie że w ciąży jestem. Ten brak czasu mnie dobija :| Dodatkowo czasami mam wyrzuty że za mało czasu Adasiowi poświęcam...
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Agula, ![]() Ddevik, mam nadzieję, że będziesz zadowolona z niani dla Boryska! ![]() Aniu, a spał już w nim? Czekam na relacje
|
|
|
|
#1068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wieczorem idziemy z Tymciem na kontrolę. Ciekawe co lekarz powie... Bo jest już dużo lepiej, jeszcze tylko katar nieduży został, ale cały czas przy suszkach teraz grzebie (i w buzi ). Starczy nam już tych chorób. Na rok ![]() Cytat:
Kciuki żeby mieszkanko było duże, jasne, ciepłe i tanie ![]() Cytat:
Dla jej synka odpowiedni byłby pokoik u nich w domu, a nie jego własny dom ![]() 2. Kurcze, już taki Adaś dorosły Cytat:
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Śnieg sypie za oknem.
Brumku, dziękuje że pytasz. Noce o niebo lepsze, Hania wypiła przed snem prawie całą butelkę, za to w nocy już nic- co prawda były 3 pobudki, ale to i tak duży postęp. Blondynko, ja wzięłam 5- jest ich 52 szt. Super, że Bruno tak dobrze znosi smokowo-butelkowe zmiany.![]() Iwa, tak, na świątecznych zdjęciach widziałam jak Ala ściska w rączce mysz. DDewik, trzymam kciuki żeby opiekunka przypadła Boryskowi (i Tobie ) do gustu. ![]() Aaniu, prawdziwy Pan złota rączka z Adasia. Spał już w nowym łóżeczku?Dzisiaj wybieramy się do pediatry, żeby pokazać się z ząbkami. Jestem ciekawa co nam doradzi i czy wizyta u stomatologa będzie konieczna... |
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Agula kciuki! Zdrówka dla chorujących dzieciaczków!! AgaG fajny Antoś-rekrut Aaniu, Kolinko, Kajool - rozmawiałam w weekend z koleżanką, która też właśnie spodziewa się drugiego dziecka (jej Asia młodsza od naszych dzieciaków, z listopada 2011). i mówiła właśnie tak jak Wy - że tą ciążą się już mniej ekscytuje, mniej przeżywa. cieszy się, żę dzidziuś zdrowo rośnie i że ma siły do opieki nad Aśką i tyle. na razie nie ma tej fazy, że imię, że łóżeczko, wózek itp. więc to chyba norma byłam z Hanią u pediatry. osłuchowo czysto, w gardle czysto, a kaszel jest./ z tym, że już mokry. dostałyśmy flavamed na 5 dni,a jakby się nie poprawiło to znowu mamy przyjść do pani dr. ależ Wasze dzieciaki rozgadane, błyskotliwe - Hania mówi tych kilka swoich słów, więcej nie chce. ale jest bardzo "kumata". wszystko rozumie, wykonuje pięknie polecenia itp. ![]() i dziewczyny mam prośbę wielką! wiem, że wiele jest potrzebującychy - czy to dzieci, czy to instytucji, ale jakbyście nie wiedziały na co przeznaczyć swój 1% podatku (lub może Wasi bliscy nie wiedzą), to proszę w imieniu wszystkich dzieci z wadami serca, jak i w imieniu ich rodziców, o wsparcie fundacji "nasze serce" wspomagającej finansowo poznański oddział kardiochirurgii dziecięcej. tu strona i info: http://www.kkchd.amp.edu.pl/serce/ wiem, że jest taki wątek w Klubie, ale tutaj zagląda więcej osób, może ktoś zajrzy na stronę i pomoże
|
|
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam czasu na pisanie, ale wczora byłam w Tesco i widziałam promocję na pampersy - 120 szt. za 85 zł.!!!! |
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. To może można mieć nadzieję, ze z nocy na noc będzie coraz lepiej ![]() 3. ![]() Zmykamy się karmić
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i syna pamietam dane w stylu wzrost, waga, godzina urodzenia, a kingi juz nie ![]() kinga dzis zaczela mowic swoje imie: kinia Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-01-08 o 12:33 |
|
|
|
|
#1075 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki, zeby sie okazalo, ze to TO mieszkanie! Ja tez mam takie wrazenie w ostatnich dniach, jesli chodzi o dziewczyny. Cytat:
Cytat:
Dla Malwinki.A ja skonczylam tez Grocholi "Houston mamy problem". Polecam! Cytat:
Co do ciazy - tez tak mialam. Cytat:
Iwa, Ania ale poczekajcie na trzecia ciaze. Wtedy znowu fascynacja wroci. Starsze dzieciaki beda zajete soba, moze w przedszkolu, wiec Wy bedziecie miec wiecej czasu dla siebie ![]() he he smieje sie, ale u mnie tak wlasnie bylo, moze przez swiadomosc, ze to chyba ostatnia ciaza, wiec staralam sie nia na maksa nacieszyc i tak jak pisalam, dziewczyny byly zajete soba, chodzily juz do zlobka/przedszkola. Wiadomo obowiazki, obowiazkami, ale jakos celebrowalam ta ciaze. Ania pewnie pamietasz te moje maniakalne zdjecia co do tyg ![]() Cytat:
Cytat:
Jak mokry to dobrze, syropek pomoze pozbyc sie wydzieliny, pamietaj o oklepywaniu. Bedzie dobrze! ![]() Antos w koncu zaliczyl swoj pierwszy spacer saneczkowy. Oczywiscie bylismy pozjezdzac z gorki na pazurki. Im szybciej i dalej, tym moje dziecko bardziej rozesmiane, choc lezki lecialy z zimna. |
||||||||
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Na praktykach fajnie. Choć zdecydowanie wolę przedszkole, głowa mi pęka ale mam w sobie tyle energii - chce do praaaaaaaccccccccyyyyyyyy . iwa ja miałam praktyki we wszytskich typach szkół. W lo w ogole mi sie nie podobało, zdecydowanie wolę młodsze dzieciaki
|
|
|
|
#1077 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i zdjęcia, ciągle nie mam pamięci by je zrobić, dopiero 2x się fotografowałam i to przy okazji za Kinięi za saneczki Antosia podobało się??my byliśmy raz... jak wyjeżdzałam to śnieg zaczynał padać więc teraz może bylaby kolejna okazja, a w wawie wiosna.... ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
co do odczuć w pracy w LO to jestem pewna że wolałabym uczyć dzieci na studiach jeszcze kilka osób robiło jakies studium pedagogiczne by móc uczyć w szkole, biorąc pod uwagę profil (głownie matematyka, chemia i inne ścisłe) raczej z małymi dziećmi by się nie pracowało, ani razu nie pomyślałam by tez taki kurs zrobić, po prostu się do tego nie nadaję, probowąłam nauczac poprzez korepetycje, ale krótko, nie odrabiali zadań, nie pojmowali w mig nie miałam cierpliwości sie powtarzać, trzeba umieć nauczać, ja nie umiem
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Aga bardzo przystojny ten Twój rekrut
współczuję powrotu do pracy bo widzę,że nie masz na to ochoty ![]() Żaneta gratulacje!!!!!!!! klask i:Kolinko u mnie (na śląsku ) nie obchodzi się wcale imienin no z wyjątkiem barbary i andrzeja bo to tradycja, górnictwo wiadomo i andrzejki ![]() ale za to juz jakieś 20 km ode mnie (zagłębie ) imieniny to podstawa Scio super ,że na praktykach fajnie i podziwiam za zapał do pracy dla liczącej Agaty ![]() Telik czy Ty nam tym postem chciałaś coś powiedzieć ![]() mme_audrey za wielocytowanie ![]() Kajool . Kolinka a ja myślę,że te Wasze odczucia do ciązy to też kwestia tego ,że już to przerabiałyście w sensie :wózek, ciuchy itd a wiadomo ,ze to co nowe jest bardziej interesujące i wciągające teraz macie wiedzę co potrzebne i nie trzeba myśleć, kombinować Ddewik Ty też wracasz ale widać ,ze tak jak Scio tęskno Ci do pracy ![]() no i oby niania się spisywała !! Blondynka super ,że tak łatwo przeszliście na niekapek ![]() Agula trzymam za mieszkanie !! o której idziecie?? zdrówka dla LiliŻaneta myślę,że Xavier nie powinien być problemowym imieniem, skoro Wiśniewski nazwał tak syna a chrzcił go w Pl to Wam też nie mogą odmówić ![]() Aniu dla pomocnika !!!a jakie łóżeczko ? pokażesz ?DaKaro ale masz super z Malwinką, mój jak wstanie i w zasadzie przez cały dzień ciąga mnie wszędzie za rękę ze sobą , nie zajmie się sam sobą Marzenka u nas też zima ale jeszcze małego na sanki nie zabrałam , boję się po antybiotyku go brac na dłużej bry my po kwadransie na dworze , musiałam małego ciągnąć do apteki (zapalenie pęcherza mnie dopadło , boli jak szlag )
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek mam nadzieję, że lekarz powie, że Tymcio zdrów jak ryba
![]() Marzenko kciuki za wizytę! u nas Hania dzisiaj idzie z tatą do stomatologa. tak na przegląd. była raz, ale wystraszyła się jak lekarka podjeżdżała sobie fotelem do góry (ona ogólnie strachajło, nie lubi wysokości, wysokiego huśtania, podnoszenia, do windy nie wsiądzie) no i daliśmy jej spokój, ale teraz dała się przekonać tym bardziej, że na 1 dziąśle ma taką białą kropeczkę, ale na aftę to mi nie wygląda. mam nadzieję, że da sobie obejrzeć uzębienie bo ona nienawidzi jak jej się cokolwiek do buzi wkłada. Pieleszko oby syropek pomógł! Monia brawa dla Kingi! Aga z zawodu to ja jestem polonistką ![]() ale to zawód tylko wyuczony i nigdy nie pracowałam jako nauczyciel. od lutego będę w ogóle na bezrobociu. pracowałam w Selgrosie w marketingu, ale umowa kończy mi się pod koniec stycznia, nie mam co liczyć na przedłużenie bo dyrektor musiałby mi dać teraz umowę na czas nieokreślony a ja i tak teraz do pracy nie wrócę bo nie mam jak. a Ty gdzie pracujesz? aaa ale ja 3 ciąży to w planach nie mam (wiem wiem plany planami a życie życiem) ale zaplanowanych ciąż już nie przewidujemy więc ja obstawiam, że pewna rzeczy mam już definitywnie za sobą ;P super, że Antoś z sanek zadowolony ![]() Dziubku współczuję tego zapalenia. oby szybko Ci przeszło!
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
Zdrówka dla chorych!
Jestem pod wrażeniem Waszych rozgadanych pociech Ale pewnie każda z nas tak ma![]() Śliczne te Wasze domki, kuchnie Takie mało realne mi się to wydaje, ale może to kwestia zmęczenia (brakiem światła, zrozumienia, mniejszymi kontaktami społecznymi - bo Święta były)...![]() Też kiedyś o tym myslałam, że drugą ciążą to pewnie już się tak człowiek nie "delektuje"... Mniej czasu, dużo rzeczy juz znanych... My dziś byliśmy do szczepienia. Patryk przepłakał całą wizytę. Trochę mi przykro, bo pielęgniarka patrzyła kr zywo, że nie zdecydowaliśmy się na tą ostatnią dawkę na skojarzone, tylko 3 wkłucia. Niedobrzy z nas rodzice? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

zapraszam

Podchodzi do choinki i mowi bobka (bombka) i dalej pokazuje palcami "duga", "czeci", "czwa". Umarłam jak to usłyszałam. Pewnie to mechaniczne, ale pękam z dumy.
.

Powinniście się kurować zamiast biegać po sklepach. 

Zakończone: 2

). Starczy nam już tych chorób. Na rok 
klask i: