|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
chlopca tez mozna fajnie ubrac, ale jednak z dziewczynka wiecej poszalec
|
|
|
#422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za kolejny tydzień
|
||
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
syn szwagierki ma 16 m-cy i jest na tyle duży już, że spokojnie nóżkę przekłada górą, żeby nawiać z łóżeczka... dlatego ja bym wyjmowała szczebelki, żeby mógł uciec z "więzienia" w sposób bezpieczny...
|
|
|
#424 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale macie tempo gadulstwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale teraz że mam bajzel w domu bo łazienka się robi to jakoś nie mam weny jeszcze dokupować rzeczy A co do nakładek to może nie warto kupować teraz(nie wiem ile kosztują) bo mi wcale nie były potrzebne
|
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja licze, ze maluch z lozeczka bedzie korzystal ok. 4-5 lat Cytat:
za tydzien mam wizyte u poloznej to dopytam.. moje dziecie takie malo aktywne jest, ale na razie sie tym nie martwie
|
|
|
#426 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ale piszecie - tempo EXPRESOWE! ![]() u nas wczoraj sypało śniegiem tak, że w metr nie było widać a dziś ledwo biało... ![]() kurde muszę się WRESZCIE zabrać za pakowanie nas obu... nie mamy KOMPLETNIE NIC ... dziewczyny już się nie mogę doczekać jak ja położę na łóżku i będzie na tyle duża żeby zrobiła 'helikopter' rączkami i nóżkami |
|
|
|
|
#427 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie! odpisuje po częściach!
Ale miałam dziś w nocy skurcze??? ciągnięcia??? bóle??? nie wiem jak to nazwac!!! i to gdzie??? na dole w szanownej niewymownej!!! myślałam, że padne!!! już się zeschizowałam, że rodze hahaha Cytat:
) zazdroszczę! u mnie jest gaz...ale słyszałam różne opinie...często niedobrze, że robi po nim ponoć. Cytat:
Gratulacje dla koleżanki!!! a bucki słodkie! Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie...zamawiałam w sklepie i niby ma być pod koniec stycznia. Ale myślę, że będzie w następnym tyg. Wstawie zdjęcia od razu jak przyjdzie.
|
|
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja sie powoli powinnam zbierać do położnej... stwierdziłam, że tyle mojego spaceru to ja się do niej przejdę... ale powiem Wam, że chyba mi się piżama do dupci przykleiła okropnie nie chce mi się ubierać
|
|
|
|
#429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... moja na prawdę nie kopie tak mocno... czuję ją ale rzadko i co najwyżej i jak sobie bardziej tak 'smyra' niż kopie... ...też mam stracha bo np. nie kopie codziennie rano jak się przeciągam i leże z 5 minut w łóżku po przebudzeniu... np. od 6stej rano smyrnela tylko przejechała jakąś częścią ciała po podbrzuszu i takie muśnięcie czułam i to tyle... ... to mnie teraz nastraszyłaś ...
|
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieg pada
Szkoda że na święta go nie było.Ja też nic nie mam i powoli zaczyna mnie to przerażać. Choć kłamię mam z 10 ciuszków dla małej, 5 pieluszek muślinowych, 1 kocyk i 3 koszule nocne z czego jedna nie do karmienia.
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() twoj lekarz ma racje ![]() lekarze podaja roznie i kazdy ma inne wskazowki.. te 4-5 godzin to takie umowne... moj mowil, zebym bron boze nie siedziala z zegarkiem w reku i liczyla... ![]() ja sobie przyjelam, ze tak ok. 3 razy dziennie mam poczuc maluszka, i wiecej sie nie martwie.. po co nam dodatkowe stresy? dopytam jeszcze poloznej na nastepnej wizycie, czy trzeba juz zaczac notowac ruchy, kiedy i ile (gdzies czytalam, ze niektore mamy tak robia)
|
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Jak Was czytam o tych ubrankach, łóżeczkach, wózkach, pieluszkach i pielęgnacji.... Aż mi głupio, bo my mamy tylko 5 body (kupione na promocji, bo ładne były), jakieś skarpetki, rękawiczki, kocyk z Biedronki i...tyle.
![]() Łóżeczka na razie (jakieś miesiąc temu) oglądałam sobie na Allegro, ale też na razie nie zamawiamy. O kosmetykach nawet nie mówię, hehe. Chyba jestem jakąś nie ten teges mamą Ale sądzę, że to wina mojego dystansu do wszystkiego. Ślub brałam na luzie, bez całego szału wokół niego, to i do pojawienia się dziecka tak podchodzę Jednak śmieszy mnie to, że to nasze pierwsze, a oboje z mężem mamy takie samo podejście- bez szaleństw, damy radę, spokojnie. Jakoś oboje nie widzimy powodu, dla którego mielibyśmy sobie nie poradzić z maluchem
|
|
|
#433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysiedzieć 8h z naszymi brzuchami to już wyczyn to już zaawansowana ciąża więc każdy lekarz zrozumieCytat:
A na duże łóżko u nas Julka się przeniosła jakoś po 2 urodzinach. Stało już u niej w pokoju i sama zdecydowała ze chowamy małe do piwnicy
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
przepiękne
![]() ![]() ![]() ![]() ja nie mam absolutnie nic. zapisuję Wasze sugestie, wczoraj zdecydowałam się na łóżeczko z Drewexu (kuba II). i tyle. zero konkretów. Dziś mamy 30t0d ![]()
|
|
|
#435 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja nigdy nie robiła problemów z wystawianiem L4 jest taka pokręcona, że nawet jak ktoś przyjdzie z katarem to każe wyleżeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
masz z lubartowskiej lekarza prowadzącego czy z innych względów tam rodzisz? Cytat:
co do butelek to jedną też mam z warsztatów i mam po Julce z aventu musze tylko smoczki dokupić nowe
|
|
|
#437 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie wiem, po prostu tak jest.. ![]() z córą przytyłam tylko 7-8, może ja tak mam i już.. gin nic nie mówi na to więc uważam, że jest ok.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no z tym TENS też się zdziwiłam, super.. gin mówiła, że rodzące sobie bardzo chwalą.. uuuu.. ![]() brawo, brawo.. ![]()
|
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
witam się w 25 tygodniu skończonym
zaczynamy 26. ale ten czas leci. coraz bliżej do końcówki
|
|
|
|
|
#439 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za tygodniea co do łóżeczka nie musi być żadne firmowe ja kupiłam też na allegro bodajże firmy Klupuś już z kompletem pościeli ale mają też same łóżeczka u tego sprzedawcy i łóżeczko mi wysłużyło i będzie teraz służyć a co do szczebelków to się przydają wyjmowane u mnie Julka szybko zaczeła chodzić i sama sobie wchodziła do łóżeczka i z niego wychodziła ![]() Cytat:
|
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z panterek mogę zrezygnować :P
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gratuluje wszystkim nowych tygodni ![]() a ja dziś jade do Opola do rodziców a jutro Katowice i akurat dziś musiał spaść śnieg
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takie myslenie jest odpowiednie i kolejna zaczyna powoli odliczanie ![]() Cytat:
![]() ---------- no to nadrobiłam ![]() a ja mam dziś wizyte o 18 mam nadzieje ze z moją szyjką wszystko dobrze chyba lekarka się ucieszy jak w końcu jej powiem że chce zwolnienie bo do tej pory na każdej wizycie jej odmawiałam hehe
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#444 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
-przeciaganie się, wtedy brzuch powoli podnosi sie w jednym miejscu i taka bula pzresuwa się -skakanie na bungi , wtedy czuje ucisk, i nagle mocne tąpniecie jakby mały sobie skakał z krawędzi aż się brzuch zatrzęsie - delikatne pukania bardzoniskooo , moze to ta czkawka hmm? - wbijanie nogi albo ręki w prawybok, czuje prawie jakby na plecy zaraz miał wejść ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
A jeżeli chodzi o spanie dziecka to mam różne obawy, bo np boje sie ze jak bedzie spał z nami to go przygniecie ktoś lub dostanie z łokcia, tak smao jak boje ja się spac z brzegu łóżka ze spadne w nocy na brzuch na podłogeee he ale spie i ejszcze nigdy nie spadłam, takie jakies po prostu głupawe mysli mam, a znowu ze w łózeczku jak bedzie spał to boje sie tych dusznosci łózeczkowych itp... a musze wyluzować chyba Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-01-08 o 10:03 |
|||
|
|
|
|
#445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
bzinka za tygodnie
![]() Ładne te łóżeczka Moje pytanie - Czy łóżeczko niefirmowe typu http://allegro.pl/lozeczko-bobas-ola...901452508.html lub http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...900982984.html bedzie gorsze jakościowo? Skoro dziecko ma spać w nim około 2 lat, może wystarczy kupić takie? Acha i drugie pytanie - czy dają coś te wyciągane szczebelki? bo ja szukałam raczej takie z 3 wyjmowanymi, a nie 2, ale czy to jest sens? [/QUOTE] Myślę że nie będą się wiele różnić od tych droższych łóżeczek. Tylko w tych tańszych zauważyłam że ta dykta nad szufladą nigdy ne jest w kolorze łóżeczka. W przypadku mojego wybranego białego łóżeczka musiałabym ją oklejać lub malować, bo niezbyt ładnie to wygląda. Ale w przypadku ciemnego łóżeczka problemu nie widzę... pani22ka za tygodnie i odliczanie ![]() Cytat:
![]() A ja śmigam na badania...
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam upatrzone to jedno co wysłalaś z gratis ceratka i takie dwa http://www.arus.pl/lozeczko-z-szufla...braz-biel.html (to koło mnie więc odpada transport) http://www.amal2.pl/index.php?ids=40 a to jest z buku więc droższe ciut ale 300zl to nie 400zl i wyżej także chcę je jeszcze na zywo zobaczyć i będę myśleć.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#448 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, mi strasznie niedobrze od rana - mały się tak pchał -chyba całą siłą do przodu ,że myślałam iż wyjdzie brzuchem ...... ???? to ostatnie . Cytat:
![]() Cytat:
za tydz.myślę ,że te łóżeczka będą ok- przynajmniej na fotce są ok. a co do szczebli to ja nie miałam wyjmowanych - jedne chwalą inne nie .ja nie miałam problemu z tym ,że nie są wyjmowane - sama wolałam decydować kiedy dziecko wyjdzie ..... Cytat:
jakie 4-5 lat????? mowa tu o zwykłych -nie przerabianych łóżeczkach..... moje dzieci przeniosły się po kolei do łóżka piętrowego jak miały ok 1,5 roku (mniej-więcej) .kuba śpi na górze od ok. przed 5 rokiem ż.![]() ................. nie to koniec- ostatni maluch.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i szyjkę.
|
|
|
#449 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bym umarłakiedy masz wizytę? ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Idę do fryzjera zaraz bo już mam takie długie włosy że nie mam siły ani chęci ich myć ![]() W temacie łóżeczek to widzę, że większość będzie miała tradycyjne. Ja uderzam w turystyczne. Chyba nie ma znaczenia, jeśli materacyk jest odpowiedni, prawda? Megi, wymyśliłaś coś ze zwolnieniem? Miłego dnia mamuśki |
|||
|
|
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam wcześniej o takim z płytami na końcach z misiem http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-...918871204.html ale dziewczyny pisały, żeby dzidzia miała jak najwięcej powietrza i przestrzeni, więc chyba lepsze byłoby takie tylko ze szczebelkami dookoła?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

ale teraz że mam bajzel w domu bo łazienka się robi to jakoś nie mam weny jeszcze dokupować rzeczy
A co do nakładek to może nie warto kupować teraz(nie wiem ile kosztują) bo mi wcale nie były potrzebne
05.07.2008 
A ja na dlugi raczej nie chcę... Nawet teraz w krótkim śpię

... moja na prawdę nie kopie tak mocno... czuję ją ale rzadko i co najwyżej i jak sobie bardziej tak 'smyra' niż kopie...

i powoli zaczyna mnie to przerażać. Choć kłamię mam z 10 ciuszków dla małej, 5 pieluszek muślinowych, 1 kocyk i 3 koszule nocne z czego jedna nie do karmienia.

Szok co za patologia!