|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
chciałam Was trochę nadrobić i już mam opóźnienie w dzisiejszym działaniu..
Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj ![]() Cytat:
![]() czekamy na foty ![]() Cytat:
![]() co do telefonów, to nie jesteś zacofana. Ja też bym pewnie została przy tej nokii, ale Tż już nie mógł patrzeć na ten telefon i sprezentował mi nowy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
w sumie u nich babcia chyba tak mowi. ja zawsze pytam "co u Elenki, Elenci?" a znajoma mowi "Elen zrobila to i tamto"
|
|
|
|
|
#2193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj mam sporo ganiania Cytat:
![]() i nie umiałabym chyba jeździć na 75% ![]() jak się dopadnę do roweru to pedały się palą ![]() choć teraz pewnie 15 minut tak intensywnego treningu bym nie wytrzymała wczoraj zrobiłam sobie domowy trening i teraz chodzę jak okraka z zakkwasami a pizze robię dzisiaj Nuna dobrze, że już jesteś w domu. Zdrówka Cytat:
zdrówkaCytat:
gratuluję córeczki
|
||||
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tytuł wątku to do przyszłej sondy proszę
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna zbadac sperme np zreszta jesli czulabys sie slabo to cukier mozna badac nie bedac na czczo. tz tez pojechal na badania w srodku dnia. w szpitalu robili mu je drugi raz w nocy aaa i panie z zusu pracuja do 15 ![]() moze dopytaj w swoim zusie, ja opisuje tylko jak to wygladalo u mnie i ile mnie nerwow kosztowalo. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za miłe powitanie Właśnie widzę, że kilka stron dziennie robicie i ciężko nadążyć Współczuję kiepskiego samopoczucia, sama się borykam z jakimś choróbskiem od 11 dni, zaczęło się od bólu gardła, potem gorączka i zatoki (zatkany nos+ból głowy), następnie kaszel domowe sposoby nie pomagały więc wybrałam się do lekarza rodzinnego, który przepisał antybiotyk Duomox, trochę bałam się zażywać ale poczytałam w necie i zadzwoniłam do gina, który potwierdził ze można przyjmować ten lek, więc od 2 dni przyjmuję ten lek i jest duuużo lepiej. Jest to moja pierwsza ciąża więc bardzo ostrożnie podchodzę do tego typu specyfików ale bałam się też przedłużajacej się infekcji, więc mam nadzieję że wybrałam miejsze zło... Jeszcze gardlo trochę doskwiera ale juz przynajmniej większosc nocy przesypiam.Wszystkim chorującym bidulkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Damy radę |
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to pięknie dziękuję Ci za opis historii z kontrolą. Jak jak bym chciała, żeby mnie wreszcie skontrolowali i żebym już nie musiała się tego obawiać... No nic zobaczymy jak będzie. W sumie ja umowę w tej firmie mma od 1,5 roku, ale dopiero od listopada na stałe... Ciekawe czy też mogą wietrzyć tu jakiś podstęp. |
||
|
|
|
#2199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie Elenka, Eli. Fajnie też, że to imię we wszystkich językach praktycznie brzmi tak samo.No nic trzeba będzie się jeszcze zastanowić, bo chłopczyk miał być na 100% Franek, a mój mąż chce żeby dziewczynka była Zosią No a za mną jeszcze ta Elenka chodzi
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze pisalam tu na forum. chwila poszukam tego papierka.
panie byly 29 listopada, a na l4 jestem od 27 wrzesnia. "w zwiazku z stwierdzona nieobecnoscia podczas przeprowadzania kontroli prawidlowosci wykorzystani zwolnienia lekarskiego od pracy w dniu... zus wzywa pania do niezwlocznego wyjasnienia przyczyny ww. nieobecnosci w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego pisma. zaznacza sie, ze w przypadku nie dotrzymania ww. terminu tutejszy oddzial wyda decyzje pozbawiajaca prawa do zasilu chorobowego. w odpowiedzi wyjasniajacej nalezy powolac sie na nasz znak, sygnatura..." ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2201 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie zastanawia jedno - mojej koleżance w poradni cukrzycowej powiedzieli, że absolutnie nie może chodzić, bo to fałszuje wyniki, bo inaczej spala się tę glukozę no i że nie można wciskać cytryny a w niektórych laboratoriach pozwalają robic i jedno i drugie... Ja na wszelki wypadek, żeby wynik był miarodajny będę siedzieć na dupce i wypiję samą glukozę.Cytat:
A ta koleżanka to nie apetyt tylko obżarstwo![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2202 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Też się nad tymi wózkami zastanawiam. Ale jeszcze nie widziałam żadnego wózka na żywo wiec pewnie pojadę pooglądać i wtedy zdecyduję. Tż twierdzi, że dziadkowie kupują w jego rodzinie ( u mnie nic takiego nie ma ) ale nie padła żadna propozycja od teściowej że nam kupi, a teść ze swoim podejściem to na pewno nie. Wiec na razie nic nie kupuje bo nawet nie znam płci dziecka, ale mam nadzieje, że 16 się już dowiemy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A imię Elena też mi się podoba ale Tż już mniej. Poza tym juz dawno temu...jeszcze nie byliśmy zaręczeni ustaliliśmy, że jak będziemy mieć dzieci to albo Filip albo Laura ( ewentualnie kolejne to Oskar albo Nikola ) ![]() A ja dzisiaj jakiś taki dziwny dzień mam. Niby długo i dobrze spałam ale tak mi się nie chciało z łożka ruszyć.
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
halooo
witam wtorkowo ![]() Cytat:
xal za zakupy. Mąż okropny (ale mój też się nie zainteresował ciuszkami a już całą komodę mamy). No i nam możesz się pochwalić
|
|
|
|
|
#2204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
takie nietypowe. Zosia też... Trudny wybór
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
diabli a jakie są Twoje typy imion poza Leosiem ?
|
|
|
|
#2206 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety dziś mnie nie wypuszcza, ordynator się darl ze jego diagnoze podważają, on twierdzi ze to rwa kulszowa a inni lekarze orzekli na podstawie badan ze to kolka nerkowa i wodonercze.
Jestem wściekła na maxa! Chyba na własne zadanie się wpisze, bo to są cyrku zeby lekarze się klocili a ja jak debil leże z bolami. Na dodatek moja Kolezanka wczoraj zmarła, była w 2 msc ciazy i zle się czuła, co chwile mdlala i słabo jej było, pojechała do szpitala a oni ze na takie coś nie bierze się ciężarnych na oddział i ze jest histeryczka. Zrobili jej morfologie i wyszło ze hemoglobiny miała 3, odrazu transfuzja krwi i szybko do Bydgoszczy do szpitala. Tam ciagle jej krew podawali, a hemoglobina co chwile spadała, zadecydowali o usunięciu ciazy, dostała krwotoku po lyzeczkowaniu i nie było szans okazało się ze ciąża uaktywnila nowotwór szpiku kostnego. Ona miała tylko 25 lat straszne to wszystko
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Luiza.
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć deb
![]() ja dziś z doskoku i nie mam czasu być na bieżąco pewnie wieczorem będę prosić o skrót, więc proszę niech któraś zapamiętuje co się dzieje
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i chyba tylko na niego tak działa bo moja mama normalnie mogła mnie macać i czuła ruchy![]() nuna mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrowia |
||
|
|
|
#2210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Ciebie to dlaczego na rwę kulszową chcą Cię trzymać w szpitalu??? To jest powiedzmy bardziej mechaniczna sprawa i walczy się z nią rehabilitacją a nie leżeniem, zwłaszcza w szpitalu, nie kumam no i faszerowanie ketonalem nic tu nie pomoże. Albo załatw sobie rehabilitację (o ile mozesz ćwiczyć, ale to lekkie ćwiczniea ) albo załatw rehabilitanta do domu. O ile to faktycznie rwa.
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Marcel, Hubert, Feliks, Leon. bardzo podobal mi sie Emil, ale przyjaciolka nazwala tak synka. podobaja mi sie tez "stare" imiona Franek, Jaś. brat ma Wiktora i Antosia, siostra Szymka i tez bardzo lubie ich imiona, po czesci bylam recenzentem
|
|
|
|
#2212 |
|
Wtajemniczenie
|
Wg szanownego ordynatora to masaże i rehabilitacja są wykluczone bo niby skurcze mogą wywołać, jestem wściekła
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Anka może lepiej siedź w tym szpitalu?
Ehhh jakie to smutne i niesprawiedliwe z tą koleżanką
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Helena, ale myślę, że daddy, a na pewno babcia będę od czasu do czasu w swoim języku wołać.
|
|
#2217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jaki ten lekarz ma na Ciebie plan? Wiem jaki to jest ból, bo sama przez to przechodziłam, współczuję.
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u Ciebie też historia... Sama nie wiem co bym zrobiła, ale może rzczywiście trzeba zwiewać od nich bo tylko więcej stresu Cię to kosztuje.... |
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
gratuluję córeczki ![]() Asieni witaj ![]() marchewka, następna biedna chora. Wracaj szybko do zdrowia deb witamy i kolejną dziewczynkę chętnie witamy ![]() ankaa straszna historia z tą Twoją koleżanką. Taka młoda dziewczyna
|
|
|
|
#2220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tytuł rewelka ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

może jestem zacofana ale dla mnie telefon to telefon, choć w przypadku samochodu to się nie sprawdza 

Mąż leży i czeka i czeka i nic... Wstaje,wkurza się i idzie sobie...nie mija chwila i zaś jest: "Ona tańczy dla mnie" i cyrk w brzuchu

Dzis tez mialo mnie nie byc,ale stwierdzilam ze wpadne sie przywitac i uprzedzic,zebyscie sie nie martwily Kochane moje 

A ta koleżanka to nie apetyt tylko obżarstwo
Zastanawia mnie to, bo nie chce być totalnie do domu przypięta... Miałam zamiar pojechać na ok tydzień po cieżarnej przyjaciółki, żeby się naplotokować za wszystkie czasy. Ciekawe jakbym im to wytłumaczyła 

Ślub 27. X. 2012