W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 09:24   #2191
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

chciałam Was trochę nadrobić i już mam opóźnienie w dzisiejszym działaniu..
Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Oglądałam dzisiaj z rodzicami wózki, nawet kilka modeli ale raczej zostaję przy Bebetto Solaris. Jeden sprzedawca probował mnie namówić na Xlandera XA czy jakoś tak, bo mają teraz promocję dosć dużą, ale jak złożył, to stwierdziłam, że za duże koła i nijak mi do bagaznika nie wejdzie.
W h&m kupiłam 1 body 56 krótki rękaw, 1 56 długi rękaw i na 62 strój "wizytowy" żabki
Przyniosłam do domu i pokazuję mężusiowi, a on "ok".
Moja mama do niego, że przecież komu mam się pochwalić jak nie jemu, a ten "dziewczynom na forum"
Tak więc jutro obfocę i wkleję, dzisiaj mu nie dam tej satysfakcji
hihihi, Mężu wie co mówi, my tutaj lubimy się chwalić. Tu przynajmniej każdą ciekawią nowe zakupy
czekamy na foty

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a zwolnienie masz leżące czy chodzące? ja mam niestety leżące, bo innego mi gin nie chce wystawić, dlatego jak już gdzieś wychodzę to staram się mieć jakieś alibi typu dentysta, badania, szkoła rodzenia itp. itd. Ja nie boję się kontroli gdybym ją miała i by mnie zastali, to chętnie bym ich ugościła

ja tam nie lubię smartphonów i innych gadżetów tego typu, już wystarczy, że Tż co jakiś czas ma telefon "najnowszej generacji" i przerażają mnie te wszystkie aplikacje, bo znając mnie pewnie bym ich nie używała. A zdjęcia faktycznie nie najlepsze, ale od tego mam porządny aparat może jestem zacofana ale dla mnie telefon to telefon, choć w przypadku samochodu to się nie sprawdza

Glukozę przeżyjesz, najedz się dzień wcześniej dobrze, że ja się w tej przerwie między 7 a 9 trochę zdrzemnęłam to na chwilę przestałam myśleć o jedzeniu
zwolnienie mam chodzące więc spoko. Ale możliwe, że będą się starali udowodnić mi fikcyjne zatrudnienie
co do telefonów, to nie jesteś zacofana. Ja też bym pewnie została przy tej nokii, ale Tż już nie mógł patrzeć na ten telefon i sprezentował mi nowy

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Moje dziecię ma adhd heeheheh
Noż kurde ale tam wariuje mi

I wiecie co?
Już 2 raz się zdarzyło tak jak dzisiaj,że wariuje strasznie,skacze,puka..a jak mąż przyłoży rękę to momentalna cisza się robi i nic Mąż leży i czeka i czeka i nic... Wstaje,wkurza się i idzie sobie...nie mija chwila i zaś jest: "Ona tańczy dla mnie" i cyrk w brzuchu
droczy się z tatusiem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:24   #2192
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Kurcze no najbardziej przerażają mnie te zdrobnienia od Eli....nie podoba mi się to imię;/
Ela, Elcia to juz takie skrotowce w sumie u nich babcia chyba tak mowi.
ja zawsze pytam "co u Elenki, Elenci?" a znajoma mowi "Elen zrobila to i tamto"
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:24   #2193
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć ponownie
Dopiero mam dłuższą chwilę, żeby tutaj zajrzeć i pogadać.
Cały dzień gdzieś jeździliśmy i załatwialiśmy, wróciłam padnięta ale za to z małymi przerwami Mały daje o sobie znać

1. Byliśmy odebrać karty w nfz. Oczywiście jak zwykle kolejka na min 30 min stania, nikt nawet nie raczył przepuścić kobiet w ciąży (a oprócz mnie były jeszcze 3 z dużo bardziej widoczną ciążą) mimo zwrócenia uwagi , bo przecież inni już długo stoją i z jakiej racji mają kogoś przepuszczać
2. Potem pojechałam do dentysty. Najpierw się okazało, że nfz mi nie zrefunduje leczenia kanałowego, bo to ząb na górze i coś tam; ale jak powiedziałam, że jestem w ciąży to już inna gadka Byle tylko karta działała i nie było jaj
3. Potem byliśmy w pewnej spółdzielni trochę popytać o mieszkania i zobaczyliśmy 2 - oba nam się podobały, ale nie wiadomo z tego będzie
4. W między czasie wpadliśmy do dziadka na kawę
5. A na deser zostawiliśmy sobie wizyty w bankach. Póki co obskoczyliśmy 3 i w jednym baba nas chciała zrobić w jajo + namawiać na nie wiadomo ile kredytów

Jutro lub w środę znowu czeka na objazdówka
ale miałaś pracowity dzień, Ty też zasłużyłaś na szokobąsa
ja dzisiaj mam sporo ganiania

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja też uwilebiałam jeżdzić na 110% mocy. ale rozmawiałam z instruktorem który przechodził szkolenie spining w ciąży i mówił ze jest ok o ile kontroluje się tętno i nie przekracza się 75% tętna max. jak ktoś chodził regularnie przed ciążą. no i tak jechałam sobie wczoraj trochę relaksacyjnie, bez żadnej zadyszki

i jak wyszła?
mój organizm był dobrze wytrenowany, trenowalam minimum 5dni w tygodniu. Czasem jednego dnia po 2 treningi
i nie umiałabym chyba jeździć na 75%
jak się dopadnę do roweru to pedały się palą
choć teraz pewnie 15 minut tak intensywnego treningu bym nie wytrzymała

wczoraj zrobiłam sobie domowy trening i teraz chodzę jak okraka z zakkwasami
a pizze robię dzisiaj

Nuna dobrze, że już jesteś w domu. Zdrówka

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki, zeby mnie wpisali dziś!!!!

Dzisiaj jeszcze jedno badanie i wychodzi na to, ze nie wiadomo od czego boli, tak więc do maja prawdopodobnie przeleze w łóżku na boku, tylko wtedy da radę wytrzymać ten bol no i musze chodzic na częste usg czy nic z szyjka od tego się nie robi i z Leoskiem.
Do 11 muszę być na czczo a mi już żołądek przyrosl do kregoslupa z głodu.
zdrówka

Cytat:
Hej Mamusie
Podczytuję Was od samego początku i stwierdziłam, że czas się ujawnić - co byście mnie nie wzięły za jakiegoś paskudnego podglądacza

Przyjmiecie mnie do siebie?
Termin porodu mam na 20 Maja i będziemy mieli córeczkę
Wczoraj dowiedzieliśmy się na połówkowym, więc pewne na 99%
Witamy gratuluję córeczki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:25   #2194
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ja Centrum Sodowskiego mogę polecić. Nie wiem czy można podawać nazwiska lekarzy więc jakbyś chciała to mogę podać na PW Panią dr u której ja byłam. Badanie połówkowe robią na normalnym usg, drukują zdjęcia chyba wszystkich różności które badają (serduszko, główka, rączka, nóżka, buźka, brzuszek itd.). Oczywiście drukują też pełen opis - 2 strony A4. Jedyne co to jak byłam na pierwszym badaniu prenatalnym czekałam 1,5 godziny na swoją kolej mimo iż umawiają przecież na godzinę konkretną
Jak masz jakieś pytania - pytaj bo nie wiem co jeszcze mogę napisać
dzieki, napisze priv
Stary 2013-01-08, 09:28   #2195
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Witam mamusie ktore dolaczyly do nas
Schorowane mamcie,wracajcie szybciutko do zdrowia !!!
Nie bylo mnie wczoraj,wiec znow jestem nie na biezaco Dzis tez mialo mnie nie byc,ale stwierdzilam ze wpadne sie przywitac i uprzedzic,zebyscie sie nie martwily Kochane moje
Zostala mi jeszcze jedna forma do wypisania,ta ktora ma 50stron,a ze musze konsultowac ich wypelnianie troche z ksiegowa ktora tez nie moze poswiecic mi calego swojego czasu wiec troszke to trwa,a wiem ze jak zasiade tu z Wami to sie nie odczepie,a zalezy mi zeby jak najszybciej to wypisac,wyslac i niech sie dzieje

Aaaaa i wczoraj usypiajac wpadlo mi do glowy
Stwierdzilam ze to pomysl na tytul na nastepna czesc
"Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki,niedługo ujrzymy nasze maluszki "

Milego dzionka Ciezaroweczki
Dobrze,że się odezwałaś i nie znikasz nam znowu

A tytuł wątku to do przyszłej sondy proszę

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:33   #2196
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Eee to skoro miałaś już kontrolę to nie powinnaś mieć drugiej u mnie laboratoria od 7 do 11 robią badania, a później od 15 do 17 wydają wyniki. Na badaniach trzeba być na czczo, więc do 17 ciężarna raczej by nie wytrzymała ja właśnie zbieram się do SR przy szpitalu i tak zaczęłam się zastanawiać czy skoro mam l4 leżące to czy mogę uczestniczyć w tych zajęciach, w ćwiczeniach na pewno dziś nie będę brała udziału, tylko w wykładach. Mój gin mówił, że nawet mając leżące mam prawo iść na badania, do dentysty czy innego lekarza....
ale laboratorium bada nie tylko ciezarne mozna zbadac sperme np zreszta jesli czulabys sie slabo to cukier mozna badac nie bedac na czczo. tz tez pojechal na badania w srodku dnia. w szpitalu robili mu je drugi raz w nocy aaa i panie z zusu pracuja do 15
moze dopytaj w swoim zusie, ja opisuje tylko jak to wygladalo u mnie i ile mnie nerwow kosztowalo.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a u nas greckie zdrobnienie, które tworzyć można od wszystkich imion, wystarczy dodać końcówkę -aki. tak więc ja jestem dla męża joanaki, bebe będzie Elenaki albo Eleni

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

dziś jestem nie taka. nie wiem czy to zawód mieszkaniem czy ogólnie.
a u Was bedzie Elena czy Helena?
Stary 2013-01-08, 09:34   #2197
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
W Warszawie

Nowe mamy witamy Uprzedzamy od razu, że tu dużo gadamy i ciężko nadrobić, jak nie nadążycie to i tak coś piszcie, wszystko jest na temat bo my tu od kup po fundsze..

Mialam ciężką noc.. Najpierw nie mogłam oddychać bo miałam zatkany nos.. Zrobilam sobie moczenie nóg.. Nos się odblokowal, ale mnie oblało potem.. Potem dostalam gorączki wzięłam apap i się odkryłam. Odkryta zmarzłam i obudzilam się z mega bólem gardła i znowu zatkanym nosem.
zrobiłam sobie inhalację i sok malinowy.. To mnie odetkało ale kaszlec zaczęlam.. A jak zaczęłam to tak mocno że aż się zsikałam Jak się przebralam to mi się niedobrze zrobiło i zrzygałam się do miski w której moczyłam nogi - dobrze ze była..
To mnie już tak wyniszczyło, że umyłam zęby i poszłam w koncu spać o 5 rano...

Dzięki za miłe powitanie Właśnie widzę, że kilka stron dziennie robicie i ciężko nadążyć
Współczuję kiepskiego samopoczucia, sama się borykam z jakimś choróbskiem od 11 dni, zaczęło się od bólu gardła, potem gorączka i zatoki (zatkany nos+ból głowy), następnie kaszel domowe sposoby nie pomagały więc wybrałam się do lekarza rodzinnego, który przepisał antybiotyk Duomox, trochę bałam się zażywać ale poczytałam w necie i zadzwoniłam do gina, który potwierdził ze można przyjmować ten lek, więc od 2 dni przyjmuję ten lek i jest duuużo lepiej. Jest to moja pierwsza ciąża więc bardzo ostrożnie podchodzę do tego typu specyfików ale bałam się też przedłużajacej się infekcji, więc mam nadzieję że wybrałam miejsze zło... Jeszcze gardlo trochę doskwiera ale juz przynajmniej większosc nocy przesypiam.
Wszystkim chorującym bidulkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Damy radę
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 09:35   #2198
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczynki
Witam mamusie ktore dolaczyly do nas
Schorowane mamcie,wracajcie szybciutko do zdrowia !!!
Nie bylo mnie wczoraj,wiec znow jestem nie na biezaco Dzis tez mialo mnie nie byc,ale stwierdzilam ze wpadne sie przywitac i uprzedzic,zebyscie sie nie martwily Kochane moje
Zostala mi jeszcze jedna forma do wypisania,ta ktora ma 50stron,a ze musze konsultowac ich wypelnianie troche z ksiegowa ktora tez nie moze poswiecic mi calego swojego czasu wiec troszke to trwa,a wiem ze jak zasiade tu z Wami to sie nie odczepie,a zalezy mi zeby jak najszybciej to wypisac,wyslac i niech sie dzieje

POwodzenia w dalszym wypełnianiu! A pomysł na wątek super! Zaznaczyłam na czerwono, żeby nie umknął

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dziewczyny jesli macie u siebie sklep Aldi to baaaaaardzo polecam czekoladki Milch Jumbo
http://allegro.pl/milch-jumbo-milch-...925303287.html o takie. cena troche powyzej 5zl, ale w pudelku 7 batonikow. smakuja bardzo podobnie to kinder bueno i jak czlowiek zacznie jesc to oderwac sie nie moze kupilam sobie ostatnio, wrzucilam kilka do torebki i teraz podczas kazdego wyjscia z domu ciesze sie jak glupia, ze je tam znajduje wczoraj w zusie 15 osob przede mna, wiec siedzialam jadlam batoniki i czulam sie prawie jak w raju
I co kusisz biedne cieżarne?? Ja dziś stanęłam na wagę i już ważę tyle ile powinnam za tydzień wg. kalkulatora i jakoś nie widzę szans na zwolnienie tego procesu...
Za to pięknie dziękuję Ci za opis historii z kontrolą. Jak jak bym chciała, żeby mnie wreszcie skontrolowali i żebym już nie musiała się tego obawiać... No nic zobaczymy jak będzie. W sumie ja umowę w tej firmie mma od 1,5 roku, ale dopiero od listopada na stałe... Ciekawe czy też mogą wietrzyć tu jakiś podstęp.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:35   #2199
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Ela, Elcia to juz takie skrotowce w sumie u nich babcia chyba tak mowi.
ja zawsze pytam "co u Elenki, Elenci?" a znajoma mowi "Elen zrobila to i tamto"
No i takie zdrobnienia są super Właśnie Elenka, Eli. Fajnie też, że to imię we wszystkich językach praktycznie brzmi tak samo.
No nic trzeba będzie się jeszcze zastanowić, bo chłopczyk miał być na 100% Franek, a mój mąż chce żeby dziewczynka była Zosią No a za mną jeszcze ta Elenka chodzi

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:39   #2200
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Diabli a po jakim czasie od rozpoczęcia L4 miałaś tą kontrolę?
kurcze pisalam tu na forum. chwila poszukam tego papierka.

panie byly 29 listopada, a na l4 jestem od 27 wrzesnia.

"w zwiazku z stwierdzona nieobecnoscia podczas przeprowadzania kontroli prawidlowosci wykorzystani zwolnienia lekarskiego od pracy w dniu... zus wzywa pania do niezwlocznego wyjasnienia przyczyny ww. nieobecnosci w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego pisma. zaznacza sie, ze w przypadku nie dotrzymania ww. terminu tutejszy oddzial wyda decyzje pozbawiajaca prawa do zasilu chorobowego. w odpowiedzi wyjasniajacej nalezy powolac sie na nasz znak, sygnatura..."

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
diabli w moim mieście to chyba jedyny Leoś Jedna dziewczyna z wątku starankowego też ma Leosia i jednego Leosia mamy w rodzinie męża. No i tyle Bardzo się ciesyzmy z tego imienia, uważam, że jest wdzięczne i przy okazji jakby nawet chciał kiedyś wyjechać to nie będzie problemu z imieniem Za to mamy problem z drugim imieniem, kompletnie nie wiem jak miałby się drugi syn nazywać.
dzieki, imie coraz bardziej popularne
Stary 2013-01-08, 09:39   #2201
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Witam się po nadrobieniu zaległości z dziś

Rano byłam na tej glukozie. Najpierw pobrali mi krew o 7:15, później wypiłam tę glukozę. Nie miałam cytryny, tylko samą wodę. Jak dla mnie nie było tragedii, z tym, że trochę źle mi się rozpuściła ta glukoza więc pod koniec sączenia tego drina musiałam łykać takie grudki. Jedna cholera trafiła się trochę grubsza i musiałam ją rozpuścić w buzi - średnio przyjemne ale da się przeżyć. Pytałam pielęgniarki czy muszę 2 godziny czekać na poczekalni, czy mogłabym tak samo przesiedzieć je w domu, i mówiła, że niekoniecznie muszę tam zostawać, tylko żebym nic nie jadła, i punktualnie za 2 godz. się stawiła. Do tego laboratorium mam jakieś 3-4 minuty na piechotę, a i tak pojechaliśmy autem . W domu trochę mi było słabo, ale raczej ze względu na to, że byłam głodna i nie mogłam przestać myśleć o tym żeby coś zjeść, więc siedziałam na półleżąco a później się zdrzemnęłam po 9 znowu pobrali mi krew i wyniki jutro
fajnie, ze to nie takie straszne jak zapowiadająmnie zastanawia jedno - mojej koleżance w poradni cukrzycowej powiedzieli, że absolutnie nie może chodzić, bo to fałszuje wyniki, bo inaczej spala się tę glukozę no i że nie można wciskać cytryny a w niektórych laboratoriach pozwalają robic i jedno i drugie... Ja na wszelki wypadek, żeby wynik był miarodajny będę siedzieć na dupce i wypiję samą glukozę.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A jutro i pojutrze też nie kupię bo nasz urząd miasta wystosował komunikat, że ma być bardzo duże zanieczyszczenie i stężenie pyłków i, że dzici i kobiety w ciązy nie powinny wychodzić z domu ani wietrzyć wiec bedę siedzieć w domu.

Koleżanka mi opowiadała, że jej znajoma ma w ciazy taki apetyt, że je non stop i nocy nie może przespać. Wieczorem robi sobie 2 bułki i o 2 albo 3 wstaje i je. Do 7 miesiąca przytyła już 20kg...
w Krk takie zanieczyszczenie jest codziennie A ta koleżanka to nie apetyt tylko obżarstwo

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wiem, ze będę upierdliwa, ale proszę Cię diabli, napisz w skrócie jak to u Ciebie było z tą kontrolą. Bo ja jeszcze nie miałam a na zwolnieniach (od ginki, internistów, ze szpitala) jestem z małymi przerwami od października. Czy to ZUS sam z siebie taką kontrolę przeprowadza, czy pracodawca o kontrolę prosi? Gdzieś na necie tak czytałam. I jeżeli ma się zwolnienie "chodzące" to trzeba się też jakąś apteką, badaniami itd zakrywać?? No przecież jeśli chodzące, to można chodzić Zastanawia mnie to, bo nie chce być totalnie do domu przypięta... Miałam zamiar pojechać na ok tydzień po cieżarnej przyjaciółki, żeby się naplotokować za wszystkie czasy. Ciekawe jakbym im to wytłumaczyła
ja mam chodzące i byłam na tydzień w domu rodziców, niedaleko mnie, ale jednak inny adres. Nie przejmuję się tym, bo umowę mam na stałe, więc kontroli się raczej nie spodziewam
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 09:44   #2202
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam troszke i widziałam, że się martwiłyście. Jesteście kochane... przepraszam, że nie weszłam wczoraj ale pojechałam po 19 byłam w domu po 23... Czuje sie jak wymięta z pupy kaszle mnie i przez to brzuch boli jeszcze bardziej. Otóż Pan doktor ,,pocieszył" mnie, że czeka mnie jeszcze sraka albo wymioty ale już wczoraj wymiotowałam, więc może minie...
nie uśmiechało mi sie jechać do szpitala ale mąż i mama się uparli, bo wygladałam coraz gorzej i bali sie, że coś mi sie stanie w nocy...ból pleców nie do zniesienia-można wyć z bólu .... Jest to jakis wirus panujący przyjeli mnie po 3 h!! Brzuch boli prawdopodobnie coraz bardziej od kaszlu, niby kaszle z podkurczonymi nogami, ale i tak sie miesnie naciagaja... niestety nic na to nie można wziąć bo ciąża-kazał sie umówić do mojego gina i jaakby sie pogarszalo to jechac sprawdzic, bo moze siasc na płucach,,,
obsługi w rejestracji-jak u sharp więc nie skomentuje...
POWIEM wam, że dokładnie jak mówiłyscie- ciągle coś...
marzyłam o 3 dzieci a teraz marze, żeby to jedno urodzić... bratowa w ciązy robili wesele tańczyła całą noc jeźździła załatwiała a u mnie ciągle coś... ale jeszcze nie ma źle jak tu skracaja sie szyjki, jakieś krwiaki współczuje wam Ale damy rade dla tych skarbów. Dziękować Bogu, że w ogóle jesteśmy w ciąży....
Dobrze, że już jesteś. Też miałam niedawno takie przeziębienie. Od kaszlu bolał brzuch i normalnie miałam zakwasy jak się rano obudziłam. Też wywoływał u mnie wymioty ale na szczeście już jest lepiej. Byłam u swojego lekarza i przepisał mi satural ( wapno ale jakieś inne niż zwykłe ) i syrop prawoślazowy, ewentualnie stodal wiec może spróbuj. Mi jeszcze całkiem nie przeszlo ale wiem co przeżywacie z tym kaszlem.

Cytat:
Trzymajcie kciuki, zeby mnie wpisali dziś!!!!

.

Cytat:
Hej Mamusie
Podczytuję Was od samego początku i stwierdziłam, że czas się ujawnić - co byście mnie nie wzięły za jakiegoś paskudnego podglądacza

Przyjmiecie mnie do siebie?
Termin porodu mam na 20 Maja i będziemy mieli córeczkę
Wczoraj dowiedzieliśmy się na połówkowym, więc pewne na 99%
Witaj

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
też będę kupować najprawdopodobniej bebetto
Też się nad tymi wózkami zastanawiam. Ale jeszcze nie widziałam żadnego wózka na żywo wiec pewnie pojadę pooglądać i wtedy zdecyduję.
Tż twierdzi, że dziadkowie kupują w jego rodzinie ( u mnie nic takiego nie ma ) ale nie padła żadna propozycja od teściowej że nam kupi, a teść ze swoim podejściem to na pewno nie. Wiec na razie nic nie kupuje bo nawet nie znam płci dziecka, ale mam nadzieje, że 16 się już dowiemy.

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,
ja też podczytuje sobie Was od jakiegoś czasu. Czas się przywitać
Mogę dołączyć?
Jestem z Tychów, 28 lat, 19th, termin na 30 maja. Będzie synek
Witaj

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Widzę, że dziś 2 dziewczyny dołączyły - więc może i mnie, trzecią, przyjmiecie
Termin wg pierwszego usg mam na 23 maja, spodziewamy się dziewczynki tak dla równowagi wątku
Miałam już badania połówkowe - w Centrum Sodowskiego wspomnianego tutaj
Witaj

Cytat:
A i kilka pytań

Justi ten wózek to może Mohican? Firma Tako. Napis ma właśnie z przodu na koszyku. Wczoraj zauważyłam właśnie jak dziewczyna prowadziła taki i od razu skojarzyło mi się z Tobą

Diabli pisałaś kiedyś, że Twoja koleżanka nazwała córeczkę Elena - bardzo podoba mi się to imię. Napisz mi proszę tylko jak zdrabniają to imię?
Co do wózka też go gdzieś widziałam w necie.

A imię Elena też mi się podoba ale Tż już mniej. Poza tym juz dawno temu...jeszcze nie byliśmy zaręczeni ustaliliśmy, że jak będziemy mieć dzieci to albo Filip albo Laura ( ewentualnie kolejne to Oskar albo Nikola )

A ja dzisiaj jakiś taki dziwny dzień mam. Niby długo i dobrze spałam ale tak mi się nie chciało z łożka ruszyć.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:45   #2203
sharpnowaja
Zakorzenienie

halooo
witam wtorkowo
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Słyszałyście, że ten roczny macierzyńskie obejmie kobiety które urodzą po 17 marca ? Kurcze mam nadzieję, że nie urodzę przed 34 - 35 tygodniem w sumie nie wiem jak często zdarzają się tak wczesne porody, ale ja mam już plan na życie z uwzględnieniem roku na macierzyńskim A termin z każdym badaniem mam szybciej
a to jeszcze nie jest pewno. Ja ostatnio czytałam że będą miały prawo kobiety które urodzę po którymś tam WRZEŚNIA (czyli jak już wejdzie ta ustawa). Bo na początku faktycznie tak miało być jaki piszesz czyli jak wchodzi ustawa to musisz być jeszcze min tydzień na macierzyńskim żeby przedłużyć dlatego ta data 17 marca

xal za zakupy. Mąż okropny (ale mój też się nie zainteresował ciuszkami a już całą komodę mamy). No i nam możesz się pochwalić
Stary 2013-01-08, 09:45   #2204
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
No i takie zdrobnienia są super Właśnie Elenka, Eli. Fajnie też, że to imię we wszystkich językach praktycznie brzmi tak samo.
No nic trzeba będzie się jeszcze zastanowić, bo chłopczyk miał być na 100% Franek, a mój mąż chce żeby dziewczynka była Zosią No a za mną jeszcze ta Elenka chodzi
Bardzo ładne imię takie nietypowe. Zosia też... Trudny wybór
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:48   #2205
Tity
Zakorzenienie

diabli a jakie są Twoje typy imion poza Leosiem ?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 09:49   #2206
ankaaa206
Wtajemniczenie

Niestety dziś mnie nie wypuszcza, ordynator się darl ze jego diagnoze podważają, on twierdzi ze to rwa kulszowa a inni lekarze orzekli na podstawie badan ze to kolka nerkowa i wodonercze.
Jestem wściekła na maxa!
Chyba na własne zadanie się wpisze, bo to są cyrku zeby lekarze się klocili a ja jak debil leże z bolami.
Na dodatek moja Kolezanka wczoraj zmarła, była w 2 msc ciazy i zle się czuła, co chwile mdlala i słabo jej było, pojechała do szpitala a oni ze na takie coś nie bierze się ciężarnych na oddział i ze jest histeryczka. Zrobili jej morfologie i wyszło ze hemoglobiny miała 3, odrazu transfuzja krwi i szybko do Bydgoszczy do szpitala. Tam ciagle jej krew podawali, a hemoglobina co chwile spadała, zadecydowali o usunięciu ciazy, dostała krwotoku po lyzeczkowaniu i nie było szans okazało się ze ciąża uaktywnila nowotwór szpiku kostnego. Ona miała tylko 25 lat straszne to wszystko

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:52   #2207
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A imię Elena też mi się podoba ale Tż już mniej. Poza tym juz dawno temu...jeszcze nie byliśmy zaręczeni ustaliliśmy, że jak będziemy mieć dzieci to albo Filip albo Laura ( ewentualnie kolejne to Oskar albo Nikola )

A ja dzisiaj jakiś taki dziwny dzień mam. Niby długo i dobrze spałam ale tak mi się nie chciało z łożka ruszyć.
tez mi sie Laura podoba i Luiza.
Stary 2013-01-08, 09:53   #2208
humpback
Zakorzenienie

Cześć deb ale fajnie, że będzie nas więcej

ja dziś z doskoku i nie mam czasu być na bieżąco pewnie wieczorem będę prosić o skrót, więc proszę niech któraś zapamiętuje co się dzieje
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:53   #2209
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
oo to dość późno chyba ją robisz, bo my ze wszystkim idziemy łeb w łeb
wizytę mam 28 więc chcę przed samą wizytą zrobić. Będę wtedy w 26-27 tc

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
I wiecie co?
Już 2 raz się zdarzyło tak jak dzisiaj,że wariuje strasznie,skacze,puka..a jak mąż przyłoży rękę to momentalna cisza się robi i nic Mąż leży i czeka i czeka i nic... Wstaje,wkurza się i idzie sobie...nie mija chwila i zaś jest: "Ona tańczy dla mnie" i cyrk w brzuchu
wiesz że mam to samo? i to non stop. Mała może fikać i fikać a wystarczy że TŻ przyłoży rękę i cisza i chyba tylko na niego tak działa bo moja mama normalnie mogła mnie macać i czuła ruchy

nuna mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrowia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 09:54   #2210
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Niestety dziś mnie nie wypuszcza, ordynator się darl ze jego diagnoze podważają, on twierdzi ze to rwa kulszowa a inni lekarze orzekli na podstawie badan ze to kolka nerkowa i wodonercze.
Jestem wściekła na maxa!
Chyba na własne zadanie się wpisze, bo to są cyrku zeby lekarze się klocili a ja jak debil leże z bolami.
Na dodatek moja Kolezanka wczoraj zmarła, była w 2 msc ciazy i zle się czuła, co chwile mdlala i słabo jej było, pojechała do szpitala a oni ze na takie coś nie bierze się ciężarnych na oddział i ze jest histeryczka. Zrobili jej morfologie i wyszło ze hemoglobiny miała 3, odrazu transfuzja krwi i szybko do Bydgoszczy do szpitala. Tam ciagle jej krew podawali, a hemoglobina co chwile spadała, zadecydowali o usunięciu ciazy, dostała krwotoku po lyzeczkowaniu i nie było szans okazało się ze ciąża uaktywnila nowotwór szpiku kostnego. Ona miała tylko 25 lat straszne to wszystko
jej to straszne
Co do Ciebie to dlaczego na rwę kulszową chcą Cię trzymać w szpitalu??? To jest powiedzmy bardziej mechaniczna sprawa i walczy się z nią rehabilitacją a nie leżeniem, zwłaszcza w szpitalu, nie kumamno i faszerowanie ketonalem nic tu nie pomoże. Albo załatw sobie rehabilitację (o ile mozesz ćwiczyć, ale to lekkie ćwiczniea) albo załatw rehabilitanta do domu. O ile to faktycznie rwa.
Stary 2013-01-08, 09:56   #2211
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
diabli a jakie są Twoje typy imion poza Leosiem ?
Marcel, Hubert, Feliks, Leon. bardzo podobal mi sie Emil, ale przyjaciolka nazwala tak synka. podobaja mi sie tez "stare" imiona Franek, Jaś. brat ma Wiktora i Antosia, siostra Szymka i tez bardzo lubie ich imiona, po czesci bylam recenzentem
Stary 2013-01-08, 09:57   #2212
ankaaa206
Wtajemniczenie

Wg szanownego ordynatora to masaże i rehabilitacja są wykluczone bo niby skurcze mogą wywołać, jestem wściekła

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:57   #2213
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem wściekła na maxa!
jezuuuu jaka masakra
Stary 2013-01-08, 09:58   #2214
xal
Zakorzenienie

Anka może lepiej siedź w tym szpitalu?

Ehhh jakie to smutne i niesprawiedliwe z tą koleżanką

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:00   #2215
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
wiesz że mam to samo? i to non stop. Mała może fikać i fikać a wystarczy że TŻ przyłoży rękę i cisza i chyba tylko na niego tak działa bo moja mama normalnie mogła mnie macać i czuła ruchy
respekt przed tatusiem
Stary 2013-01-08, 10:01   #2216
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ale laboratorium bada nie tylko ciezarne mozna zbadac sperme np zreszta jesli czulabys sie slabo to cukier mozna badac nie bedac na czczo. tz tez pojechal na badania w srodku dnia. w szpitalu robili mu je drugi raz w nocy aaa i panie z zusu pracuja do 15
moze dopytaj w swoim zusie, ja opisuje tylko jak to wygladalo u mnie i ile mnie nerwow kosztowalo.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

a u Was bedzie Elena czy Helena?

Helena, ale myślę, że daddy, a na pewno babcia będę od czasu do czasu w swoim języku wołać.
Stary 2013-01-08, 10:01   #2217
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Wg szanownego ordynatora to masaże i rehabilitacja są wykluczone bo niby skurcze mogą wywołać, jestem wściekła
masaże może faktycznie, ale rehabilitacja ruchowa? Wiadomo, że żadne tensy czy inne lampy, lasery i prądy, ale wystarczy nawet zwykły koci grzbiet i wierz mi, że Ci się poprawi. Leżenie tylko zwiotczy mięśnie i pogorszy sprawęto jaki ten lekarz ma na Ciebie plan? Wiem jaki to jest ból, bo sama przez to przechodziłam, współczuję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 10:04   #2218
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem wściekła na maxa!
o matko........... Ale to straszne... Biedna dziewczyna i biedna rodzina....... Nie wiem co powiedzieć.......

Ale u Ciebie też historia... Sama nie wiem co bym zrobiła, ale może rzczywiście trzeba zwiewać od nich bo tylko więcej stresu Cię to kosztuje....
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:06   #2219
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie
witaj
gratuluję córeczki

Asieni witaj gratuluję synka

marchewka, następna biedna chora. Wracaj szybko do zdrowia

deb witamy i kolejną dziewczynkę chętnie witamy

ankaa straszna historia z tą Twoją koleżanką. Taka młoda dziewczyna
Stary 2013-01-08, 10:09   #2220
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

no to powodzenia z tym jednym formularzem i również miłego dnia a tytuł rewelka

Cytat:
dziewczyny jesli macie u siebie sklep Aldi to baaaaaardzo polecam czekoladki Milch Jumbo
http://allegro.pl/milch-jumbo-milch-...925303287.html o takie. cena troche powyzej 5zl, ale w pudelku 7 batonikow. smakuja bardzo podobnie to kinder bueno i jak czlowiek zacznie jesc to oderwac sie nie moze kupilam sobie ostatnio, wrzucilam kilka do torebki i teraz podczas kazdego wyjscia z domu ciesze sie jak glupia, ze je tam znajduje wczoraj w zusie 15 osob przede mna, wiec siedzialam jadlam batoniki i czulam sie prawie jak w raju
ja na razie szokobąsy dopisałam do listy zakupów. w sumie aldi jest blisko, więc może tam też wpadnę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości