Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 15:17   #991
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

jestem du,mna z siebie. pranie zrobione wisi i się suszy, obiad ugotowany (rosołek z makaronem, kurczak się piecze, marchewka już się dusi 0 mniam mniam), Zuzanka wreszcie zasnęła a ja dopijam zimną kawę i wysyłam wniosek urlopowy do pracodawcy - trzymajcie kciuki za pozytywną odpowiedź
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

maggie Zuzia też pięknotka. powiedz gdzie kupiłaś tą opaskę?
dziękuję po raz kolejny za miłe słowa. znów obrastam w piórka za sprawą mojej ślicznej kruszynki. Ładna nam się udała
Opaseczkę kupiłam w osiedlowym sklepie no name
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Kurcze, w połowie lutego do pracy wracam, a ta moja córa dalej nic po za cyckiem nie tknie. Przy butli jest ryk, kleik wypluła, dzisiejszej marcherwka też nie została zaakceptowana... jedynie jabłka troche ruszy, ale co to za posiłek.
Co tu robić?
O kurcze Aguś, to za miesiac do pracy już. Biedniutkie
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

gadzina usnęła więc rozpaliłam w kominku, wcinam ciasto i siedzę cicho jak mysz pod miotłą
nie chcę obudzić małej bo wiadomo... jak się zbudzi będzie zła

Asia, udanego urlopu

Afromental, Lena przy takich wynikach dostała żelazo i różne witaminy.bierze je już 2 miesiące. a jaki ma po nich apetyt
co 2 godziny wcina 120 ml, żadnego posiłku nie ominie
kominek! o Ty?! moje marzenie!
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nosicie już swoje maluchy na biodrze? Bo ja tak czasami go jedną ręką trzymam.

Jeju nie mogę z tym Heniem, co on wyprawia przy cycu?! Rzuca się, pręży i ciągle odrywa, żeby się pogapić gdzieś i gadać. Wasze też tak mają?
od wczoraj.
ponieważ z ortopedą widzimy się za miesiąc, wczoraj pytałam neurolog o takie noszenie. Jeśli nie ma asymetrii to można.
A ja mojego 6,5 lg klocuszka nie mam zwyczajnie siły inaczej nosić
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej hej, właśnie się nabawiłam kontuzji, tak nam nasze służby miejskie odśnieżyły ulice, że zostawiły goły lód, normalnie 20 metrów od domu, tak się wywaliłam, że bardzo zabolała mnie kość ogonowa, ale taki strasznie przeszywający ból, jakby mnie tam ktoś od środka rozerwał. Mam nadzieje że jej nie uszkodziłam. Boli przy chodzeniu i nie jest za przyjemnie. Zobaczymy jak to się będzie rozwijać wrrrrrrr

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Dearlie, tak jak dziewczyny radzą rób mu na śpiąco, trzymając w pionie to urządzenie inhalujące, maskę można zdjąć wtedy opary będą wychodziły bezpośrednio w jego stronę. Spokojnie to wszystko wniknie do środka.
Bafi, biedulko... Czy przypadkiem żadne odszkodowanie za uraz Ci się od miasta nie powinno należeć?
moi teściowie w tym temacie mogliby porad udzielać. Co kilka miesięcy jakąś kasę dostają. W wakacje teściówka jadąc miejskim się przewróciła i zwichnęła palca - odszkodowanie 3 tys.
a w temacie teściów - w niedzielę się wkurzyłam porządnie. wiedzieli, że Zuzanka ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk. Postanowili przyjechać w odwiedziny (ok, bywają rzadko, więc niech przyjeżdżają). Teściowa od progu, żeby Małej jej nie dawać, bo przeziębiona a teść też antybiotyk bierze i kurcze stoi obok! rozumy gdzieś zgubili chyba po cholerę przyjeżdżali, jak zawirusowani?
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nam ortopeda kazał od 10-tego tygodnia nosić na biodrze.
Mati też przy cycu szaleje, wtedy musi się rozglądać, drapać, śmiać, pluć i co tylko mu do głowy przyjdzie, łącznie z chowaniem głowy pod moją pachę a ja wtedy walczę z sikającym mlekiem.

Z tego co wiem to podczas macierzyńskiego nabywasz prawo do urlopu.

tez mi się wydaje, że nabywa sie prawo do urlopu.
Zuzia dziś to samo - wygina się, pręży, śmieje, grucha... może taki dzień

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną wrześniową mamusie? Podejrzałam was trochę i jesteście bardzo fajnymi i mądrymi kobietkami, a jakoś wcześniej nie miałam odwagi się odezwać
witaj. napisz coś o sobie i dawaj zdjecia na wkupienie się

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:17   #992
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Powinnam mieć u tego sprzedawcy jakiś udział w zyskach
też tak myślę możesz upomnieć się o jakiś rabacik

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Gratuluję przeprowadzek. nieśmiało napiszę, że my też kombinujemy przeprowadzkę dlatego tyle harujemy teraz.
to dużo siły Wam życzę

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
nie no,nie tylko robie mu kanapki,kawe tez mu robie
to się nazywa riposta!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

no to już ful ma .. więcej mu nie trza
padam

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Tak jak Mój Maluch Szczęściary z Nas

Witam się. Wczoraj nadrabiałam bo przecież pędzicie jak szalone i jak już nadrobiłam zrobiłam się śpiąca i zasnęłam
Wczoraj byłam na szczepieniu ;/ Maks zniósł je baaardzo dzielnie, raz zapłakał ale za chwilkę był spokój za to w domu koło 19 dał nam popalić, płakał okrutnie i jak dostał butle o 21 tak zasnął do 6 rano

Waży 7600 dł. 62 cm obwód główki 41 i klaty 48 hihihi mam nadzieje, że nie będzie kurdupelkiem ;p
Pediatra powiedziała, że mam nie podawać wit d hmm.. można tak? Powiedziałam, że poprzednia lekarka przepisała mi mimo, że ma ją w mm a ta na to, że to jest błąd lekarski skoro dziecko je mm ;/ zwariować można. Przestane dawać a za miesiąc na kolejnym szczepieniu zobaczymy co będzie. Aaaa i mam jeszcze skierowanie na podcięcie wędzidełka językowego bo ma za krótkie. I to tyle..
Dziękuje za trzymanie kciuków
ojj tak. od 7 rano mam takiego powera, że hej. no ale jak człowiek nie jest budzony o 3 czy 5 rano, to od razu ma większą chęć do życia

ja też daję wit. D przy mm, a mam bardzo mądrą panią dr

a z tym wędzidełkiem to współczuję, pewnie bym się popłakała...jak przy pierwszym szczepieniu, ale lepiej wcześniej niż później

Cytat:
Hej hej, właśnie się nabawiłam kontuzji, tak nam nasze służby miejskie odśnieżyły ulice, że zostawiły goły lód, normalnie 20 metrów od domu, tak się wywaliłam, że bardzo zabolała mnie kość ogonowa, ale taki strasznie przeszywający ból, jakby mnie tam ktoś od środka rozerwał. Mam nadzieje że jej nie uszkodziłam. Boli przy chodzeniu i nie jest za przyjemnie. Zobaczymy jak to się będzie rozwijać wrrrrrrr

też coś takiego przeżyłam. Bafi oby Ci jak najszybciej przeszło

Cytat:

moni ja już mieszkam rok w nowym domu a dopiero teraz zamontowaliśmy niektóre karnisze w oknach
same karnisze, bo firanek, zasłonek jeszcze nie
to też masz 'open space'
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:18   #993
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

U nas ale my nie karmimy sie mm jest raz dziennie 3 krople i do trzeciego roku zycia pani doktor tylko dozuje ilość. Na pewno w miesiącach letnich nie podajemy w ogóle, a potem od jesieni znów przez całą zimę i wiosnę

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:18   #994
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sara777 Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że teraz się najada i przybiera na wadze Chociaż nie powiem, karmienie piersią ma swoje plusy

U nas tak samo, nie ma wysyłania, po prostu oczekuję, że w sytuacji kiedy Teściowa na mnie naskakuje TŻ odpowiednio zareaguje, bo to my wychowujemy swoje dziecko, a nie Ona, a nie chcę być dla Niej nieuprzejma. Swoją drogą pamiętam jaką TŻ toczył z Teściową wojnę o karmienie piersią... myślę, że do dziś mi tego nie wybaczyła, że nie karmię Docinki z Jej strony na ten temat słyszę przy każdej możliwej okazji

Dearlie, zdrówka dla Antosia i powodzenia przy inhalacjach
A także zdrówka dla wszystkich chorowitych dzieciaczków, oby choróbska szybko odpuściły.

My się chyba jutro też przejdziemy do przychodni, bo codziennie rano słyszę takie dziwne "charczenie" w nosku, ale gdzieś tam jakby u góry. Jakąś wydzielinę udaje mi się odciągnąć, dosyć rzadką taką, ale myślę, że to też właśnie przez wodę morską się te glutki "roztapiają" Myślicie, że to katar ? Bo ja nie wiem jak wygląda katar u takiego maluszka. Zawsze myślałam, że jak jest katar to z noska po prostu cieknie i to widać ?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Mi będzie bardzo miło, bo ja też jestem nowa, a we dwie to zawsze raźniej Może coś o Was napiszesz ?
Nie chcę cię martwić ale my na te charczenia dostaliśmy antybiotyk bo to w oskrzelach charczało.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:20   #995
colds
Zakorzenienie

Cytat:
COLDS ZROBIŁAM LISTĘ FREKWENCYJNĄ:
Do usunięcia z zerową liczbą postów:
spioszka, enigmama, coventry, Aneczka G, Coco Blanko
1 post - asiejka 86
4-5 postów - alfabia, Lady Beatta, Almariel.
O. fajno.
Zrobię porządeczek

Cytat:
Dziewczyny, nosicie już swoje maluchy na biodrze? Bo ja tak czasami go jedną ręką trzymam.
Tak, zdarza się.

Cytat:

Cytat:
Cześć dziewczyny
Przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną wrześniową mamusie? Podejrzałam was trochę i jesteście bardzo fajnymi i mądrymi kobietkami, a jakoś wcześniej nie miałam odwagi się odezwać
Witaj Bacik za brak odwagi
Stary 2013-01-08, 15:26   #996
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

z chodzeniem lepiej gorzej jak mam coś podniesc badz sie schylic. Już do TZta dzwoniłam, ze na zajecia tanca z mloda nie ide, bo jak licho nie śpi to pewnie drugi raz wywinę orła a jutro dzwonię do urzędu i robię harmider.

Fakt jest faktem, że nic przyjemnego.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Aga_Ton skąd ja to znam - ja prawie po dwóch latach pierwszy karnisz zamontowałam w domu i tak potem powoli dochodziły kolejne. Brakuje jeszcze w kuchni i w pokoju komputerowym, który już niedługo będzie pokojem Sonii.

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-01-08, 15:26   #997
katiem
Wtajemniczenie

A tak w ogóle to my po bioderkach i wszystko ok.
Ale Paweł gorączkuje więc dobrze, ze mamy tą wizytę wieczorem. Tzn ja jadę do chaty pediatry bo żona mu zaniemogła na kręgosłup i on teraz nie jeździ na wizyty domowe. Ale mi to rybka. A myślałam by pojechać do kliniki w której pracuje, ale mówi, że mają straszny sajgon.

Cytat:
kilka bluzeczek i krótkich spodenek na lato, sztruksy na 12 m-cy bo ładne były, 2 śliniaki, 2xbody, legginsy i bluzeczkę z napisem "If you think I'm cute, you should see my dad". Teraz mi dopiero przyszlo do głowy że to raczej na chłopca bluzeczka Ale nic to, tata i tak jest cute A tak w ogóle to uwielbiam takie koszulki z napisami i Ala ma ich mnóstwo
Sobie kupiłam spodnie ale będą musiały poczekać jeszcze ze 2-3 centymetry

Hej! Pod warunkiem że będziesz się udzielać Napisz coś o sobie i swoim bobasie.

Wszystko jak zwykle 1 zł/szt a body i śliniaki na wagę 5 zł/kg. Mam szczęście mieć taki lumpek gdzie w tej cenie cudeńka jeszcze są, szczególnie dla dzieci
Aparatka z Ciebie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Cytat:

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Dearlie, tak jak dziewczyny radzą rób mu na śpiąco, trzymając w pionie to urządzenie inhalujące, maskę można zdjąć wtedy opary będą wychodziły bezpośrednio w jego stronę. Spokojnie to wszystko wniknie do środka.
Oj Bafi biedna. Oby stłuczenie
Ja właśnie ja zostawiałam młodego rodzicom to im odsnieżyłam wkoło domu.

Ugotowałam dzisiaj kalafiorową i słodkawa wyszła Chyba od marchewki i pietruszki, ale pierwszy raz taka wyszła.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:27   #998
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ide wstawić obiad ... jakoś dam radę TZ będzie mi musiał pomóc z kąpaniem małej bo na pewno nie dam rady sama tego zrobić.

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-01-08, 15:30   #999
katiem
Wtajemniczenie

I witam nową mamusię

MAggie to kciuki zaciśnięte

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-08, 15:34   #1000
Sara777
Zadomowienie

GG do Sara777

Dziewczyny odpowie coś któraś w sprawie tego kataru Jak go dokładnie rozpoznać ? Leci samo z noska czy to, że furczy w nosku i coś tam się lekko daje odciągnąć to też już jest katar ? Sorry, że męczę, ale nie wiem czy mam się jutro pchać do przychodni, w której pełno zarazków czy sobie darować ?

Ula, dopiero doczytałam. Dziękuję za odpowiedź Rzeczywiście troszkę mnie zmartwiłaś, chyba jednak przejdę się do przychodni jutro. Ale kaszlu nie ma, gorączki też nie ? A to charczenie w nosku było tylko rano czy cały dzień ? Bo u nas przeważnie rano, ale popołudniami też się zdarza

Edytowane przez Sara777
Czas edycji: 2013-01-08 o 15:38
Sara777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:38   #1001
angel166
Zakorzenienie

hey mamuski, zaraz biore się za nadrabianie, bo mezul ma dzis na popoludniu i nei miałam wczesniej czasu Was podczytac

widziałam tylko nowego maila od Sojki i kochana ZABRANIAM Ci wstawiania takich fot!!! chcesz, żebym w depresje w padła całkiem!
Ja też che taką figurę!!!!
a biustonosz super!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:42   #1002
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
jeśli chodzi o mnie, to się zastanowię, bo Was nigdy nie nadrobię
ale skoro jesteśmy mądre i fajne, to chyba nie mamy wyboru, no nie?

Cytat:

Ugotowałam dzisiaj kalafiorową i słodkawa wyszła Chyba od marchewki i pietruszki, ale pierwszy raz taka wyszła.
ja chyba z 3 dni temu zjadłam pierwszy raz kalafiora po 9 miesiącach. takie miałam do niego obrzydzenie po I trymestrze.
Stary 2013-01-08, 15:45   #1003
zielona1911
Zakorzenienie

kupilam 2 sztuki tych pampersow babydream. Odebralam ta paczuszke z Rossmana i daje mu soczek marchewkowy i wszystko wypluwa
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:49   #1004
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny odpowie coś któraś w sprawie tego kataru Jak go dokładnie rozpoznać ? Leci samo z noska czy to, że furczy w nosku i coś tam się lekko daje odciągnąć to też już jest katar ? Sorry, że męczę, ale nie wiem czy mam się jutro pchać do przychodni, w której pełno zarazków czy sobie darować ?

Ula, dopiero doczytałam. Dziękuję za odpowiedź Rzeczywiście troszkę mnie zmartwiłaś, chyba jednak przejdę się do przychodni jutro. Ale kaszlu nie ma, gorączki też nie ? A to charczenie w nosku było tylko rano czy cały dzień ? Bo u nas przeważnie rano, ale popołudniami też się zdarza
Najpierw Oliwka zaczęła chorować i to było tylko charczenie w dzien, jak spała nie charczała,nie miała gorączki, kaszlu,duszności tylko to charczenie
Stary 2013-01-08, 15:51   #1005
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Aga_ton dzięki za dpowiedź w sprawie żelaza afromental
Afternoon, przepraszam, tak jakoś wyszło

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak na szybko tylko, żeby napisać, że u nas dzisiaj gorzej. Byliśmy u naszej pediatry i mimo, że osłuchowo nasz maluch czysty, to bardzo nie podoba jej się jego kaszel. Dostaliśmy z przychodni nebulizator i mamy robić nebulizować Antka 4 razy dziennie ( 2x Pulmicort + NaCl, 2x Mucosolvan +NaCl) Jak do czwartku nie będzie poprawy to włączamy antybiotyk, a jak zacznie się pogarszać to od razu do lekarza.

Wlaczyliśmy właśnie z tym nubilizator i mam pytanie. Czy któraś z Was ma jakiś dobry sposób, aby bezstresowo dla malucha to robić? Nasz Antek cały czas przy tym płacze. W jakiej pozycji najlepiej to robić? Czy któraś z Was inhalowała którymś z tych leków? Jeżeli tak to jaką dawkę dawałyście Pulmicortu na jedną inhalację, bo ja nie wiem czy dobrze zrozumiałam, a chwilowo nie mogę dodzwonić się do naszej pediatry.
zdrowia dla Antosia mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyków.

Cytat:
Cześć dziewczyny
przyjmiemy, przyjmiemy

Cytat:

Aga_Ton skąd ja to znam - ja prawie po dwóch latach pierwszy karnisz zamontowałam w domu i tak potem powoli dochodziły kolejne. Brakuje jeszcze w kuchni i w pokoju komputerowym, który już niedługo będzie pokojem Sonii.
u mnie też tylko w salonie i jadalni i to tylko dlatego, że w tym roku wigilia była u nas
zostało jeszcze kilka pokoi na parterze. dobrze, że na poddaszu mamy okna dachowe to i karnisze nie są potrzebne

rozmawialiśmy długo z małżonkiem i zdecydowaliśmy, że za rok zaczniemy starania o drugie dzieciątko

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-01-08 o 15:54
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 15:54   #1006
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dziękuję po raz kolejny za miłe słowa. znów obrastam w piórka za sprawą mojej ślicznej kruszynki. Ładna nam się udała
Opaseczkę kupiłam w osiedlowym sklepie no name
no nie mów! ja też chcę taką...
Stary 2013-01-08, 15:56   #1007
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Jeśli będą wkupne zdjęcia to tak

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość

nie wiem, jakim cudem, ale katar małej przeszedł odciągnęłam rano, bo furkało w nosku i spokój od tego czasu.
Mój ma tak codziennie, rano odciągam i cały dzień spokój. A rano znów, to chyba od grzejników.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Melka jest moja jedyna i śpi w łóżeczku od początku
Moja dwójka też w łóżeczku od początku.

Cytat:
kilka bluzeczek i krótkich spodenek na lato, sztruksy na 12 m-cy bo ładne były, 2 śliniaki, 2xbody, legginsy i bluzeczkę z napisem "If you think I'm cute, you should see my dad". Teraz mi dopiero przyszlo do głowy że to raczej na chłopca bluzeczka Ale nic to, tata i tak jest cute

Cytat:
Zaraz sprawdzę i dzięki za odp.
no ja chyba wszystkie pobiłam
Proszę.
Mnie to chyba nie, bo ja cały czas pracuję. Nawet jak mi wody odeszły to chciałam do papierów siadać aby dokończyć

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a ja dopijam zimną kawę i wysyłam wniosek urlopowy do pracodawcy - trzymajcie kciuki za pozytywną odpowiedź

Zuzia dziś to samo - wygina się, pręży, śmieje, grucha... może taki dzień
Mój tak cały czas robi
Kciuki trzymam

Cytat:
A tak w ogóle to my po bioderkach i wszystko ok.
Ale Paweł gorączkuje więc dobrze, ze mamy tą wizytę wieczorem. Tzn ja jadę do chaty pediatry bo żona mu zaniemogła na kręgosłup i on teraz nie jeździ na wizyty domowe. Ale mi to rybka. A myślałam by pojechać do kliniki w której pracuje, ale mówi, że mają straszny sajgon.
Super że bioderka ok. A dla Pawelka zdrówka dużo
Stary 2013-01-08, 15:58   #1008
Sojka1990
Zadomowienie

Bafi cholera współczuje, wiem co to za ból, rok temu o tej porze spierdzieliłam się z konia nad przeszkodą, wywaliło mnie z siodła, zawinełam się kręgosłupem na drągach upadłam na ziemie a na mnie a konkretnie na tyłek i nogi spadł 20kg stojak... kość kulszowa napierdzielała mnie ponad miesiąc- nie byłam w stanie siedzieć, chodzić, leżeć.. oj ciężko to wspominam, a do tego byłam wtedy już w ciąży choć jeszcze nie wiedziałam.
Stary 2013-01-08, 16:00   #1009
m_moni
Zadomowienie

Cytat:

rozmawialiśmy długo z małżonkiem i zdecydowaliśmy, że za rok zaczniemy starania o drugie dzieciątko
to mnie zaskoczyłaś. mam oczy jak 5zł
Stary 2013-01-08, 16:01   #1010
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny
noooooo.....

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Melka jest moja jedyna i śpi w łóżeczku od początku

Dobrze, że z serduszkiem wszystko dobrze A anemią się nie przejmuj

Żeby moje dziecię tak chętnie spało w łóżeczku
Moja bejbe też więc może my dla odmiany będziemy drugie kładły do łóżka

Cytat:

no ja chyba wszystkie pobiłam
O tak, pobiłaś nas wszystkie. Ile to było po urodzeniu? Mieisiąc?

Cytat:
U takiego dziecka samo z noska nie poleci. Jak ma problemy z piciem i oddychaniem to raczej do lekarza bym poszła. Jak nie to bym nie szła. Milcia moja też ma czasem katarek dwa, trzy dni, potem przechodzi.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:02   #1011
Sara777
Zadomowienie

GG do Sara777

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Najpierw Oliwka zaczęła chorować i to było tylko charczenie w dzien, jak spała nie charczała,nie miała gorączki, kaszlu,duszności tylko to charczenie
No to teraz mnie naprawdę zmartwiłaś Lecę jutro do przychodni, lepiej dmuchać na zimne.
Stary 2013-01-08, 16:02   #1012
tamlin111
Zakorzenienie

Paula:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0040 [HDTV (720)].jpg (63,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100114 [HDTV (720)].jpg (95,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0559 [HDTV (720)].jpg (66,2 KB, 59 załadowań)
Stary 2013-01-08, 16:04   #1013
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Paula:
ależ piękna kobietka!!
Stary 2013-01-08, 16:07   #1014
Sara777
Zadomowienie

GG do Sara777

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

U takiego dziecka samo z noska nie poleci. Jak ma problemy z piciem i oddychaniem to raczej do lekarza bym poszła. Jak nie to bym nie szła. Milcia moja też ma czasem katarek dwa, trzy dni, potem przechodzi.
Właśnie też mi się wydaje, że samo nie poleci, ale wolę zapytać. Problemów z piciem raczej nie ma, ale mimo wszystko przejdę się do lekarza, bo trwa to już troszkę dłużej niż 2-3 dni

Moje dziecko zasnęło, a ja się nudzę
Iwa, pokaż nam te swoje zdobycze
U mnie nie ma takich lumpków gdzie ciuszki byłyby za 1zł
Stary 2013-01-08, 16:09   #1015
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Paula:
Na pierwszym zdjęciu słodziak straszny

Cytat:
Właśnie też mi się wydaje, że samo nie poleci, ale wolę zapytać. Problemów z piciem raczej nie ma, ale mimo wszystko przejdę się do lekarza, bo trwa to już troszkę dłużej niż 2-3 dni

Moje dziecko zasnęło, a ja się nudzę
Iwa, pokaż nam te swoje zdobycze
U mnie nie ma takich lumpków gdzie ciuszki byłyby za 1zł
A jasne, może nie będzie tak dużo ludzi Szczególnie, że taki nieleczony katarek może potem zapalenie ucha spowodować.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:09   #1016
Sara777
Zadomowienie

GG do Sara777

Cytat:
Paula:
Jeju Ona naprawdę jest taka śliczna jak dziewczyny pisały
Stary 2013-01-08, 16:10   #1017
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Paula:
Nie chcę Cię martwić kochana, ale za 10 lat będziesz miała tłumy adoratorów pod drzwiami
Stary 2013-01-08, 16:11   #1018
Kalpana
Zakorzenienie

A ja mam pytanie z innej beczki... Pamiętacie jak za zarejestrowanie się na stronie dostawałyśmy białego misia od Bebilonu? Potem po porodzie mieli przysłać jakieś próbki. Dostała je któraś z Was? Mi przyszedł mail, żeby potwierdzić, że już urodziłam i do tej pory cisza....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:15   #1019
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Paula:
Jest cudowna

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Aga za podjęcie decyzji.

Ja to bym chciała drugiego dzidziusia za jakieś 5,6 lat

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 16:20   #1020
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

Proszę.
Mnie to chyba nie, bo ja cały czas pracuję. Nawet jak mi wody odeszły to chciałam do papierów siadać aby dokończyć

Super że bioderka ok. A dla Pawelka zdrówka dużo
Dzięki kochana. ja już tracę nadzieję, że kiedykolwiek nabędzie tej odporności...
A z tymi wodami to dobre
I fakt bo ja w poniedziałek w pracy byłam a wody mi odeszły we wtorek
Czyli jesteśmy takie 2 pracusie

Elena - tak miesiąc po porodzie. Tyle, że mam bardzo dobry układ - 2 razy w tygodniu i jeszcze przez jakiś czas tak będzie. Może w lutym jak się skończy macierzyński wejdę na 3 razy w tygodniu - zobaczymy

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości