|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
a czy to czekanie ma jakie¶ znaczenie?
faktycznie, kolor piêkny!
|
#4082 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
Co do farby - paraaminofenol, parafenylenodiamina, 4-chlororezorcyna, metaaminofenol - próba uczuleniowa musowo. Te farby obiektywnie s± zdrowsze od drogeryjnych, ale nie jako¶ du¿o zdrowsze. Cytat:
Cytat:
![]() Co innego przy po³o¿eniu folii - wtedy noszenie maksymalnie 2 h. Ale 5 minut? To nie powinni¶my czapek nosiæ ![]() Przepraszam ![]() To mit jest, byleby nie by³ gor±cy
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
W nosie Ci siê poprzewraca³o chyba
![]() Ja dzi¶ na w³osach mia³am: Scandica bananowego w³a¶nie + Isanê z babassu + olejek Alterra migda³owy + 4 krople gliceryny Tym razem umiem nazwaæ zapach - galaretka z cukierków Zmyte ju¿, moja ulubiona maska jagodowa na koniec i jest super ![]() Nie ma to jak siê cieszyæ, ¿e siê nastêpnego dnia do szko³y idzie
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Idê swoje potraktowaæ domestosem 10 razy ![]() Wypalê je i bêdzie spokój. Zero przet³uszczu, o.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Paradise, wszyscy chwal± Twoje w³osy, wiec ja nawet nie wchodzê do albumu, ¿eby siê nie za³amaæ
|
|
|
|
#4086 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 204
|
Mam pytanie, gdzie trzymacie hydrolizat keratyny? Na opakowaniu pisze, ¿eby trzymaæ w temperaturze 10-20 stopni, a na stronie ZSK, ze w lodówce. W lodówce jest chyba mniej ni¿ 10...wiec gdzie trzymac? i gdzie wy trzymacie? prosze o odpowiedz
|
|
|
|
#4087 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 331
|
Dziêkujê Wam bardzo za mi³e s³owa
.pluskotka nie gadaj g³upot! u mnie z³e ¶wiat³o by³o, dlatego tak wysz³y ![]() say-hello rób, rób, rób! chêtnie zerknê ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Mozecie jeszcze, prosze zerknac na sklad:
aqua, glyceryl stearate se, isopropyl palmitate, glycerin, ethylhexyl stearate, cocos nucifera oil, butylene glycol, cetyl alcohol, phenoxyethanol, dimethicone, persea gratissima oil, parfum,sodium cetearyl sulfate, carbomer, shea butter, methylparaben. tocopheryl acetate, hydrogenated cocoglycerides, ethylparaben. sodium hydroxide, tetrasodium glutamate diacetate kokosowy balsam do ciala z balei. pewnie bardziej sie przyda na dlugosc niz przy skalpie i troche szkoda, ze to shea tak nisko.
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
ech. ok. 20 grudnia potraktowa³am w³osy szamponetk± Marion 4-8 myæ. W³osy myjê co 2 dni i do dzi¶ mi siê nie zmy³a, a przy myciu kolor ju¿ siê nie wyp³ukuje... jest w ogóle jeszcze szansa, ¿e siê wyp³ucze?
zawsze siê sp³ukiwa³a po ok. 4 myciach, a teraz ![]() je¶li siê nie zmyje, to rezygnujê z zapuszczania naturalek, straci³am 5 miesiêcy zapuszczania |
|
|
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4094 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 400
|
Dziewczyny! Umar³am i zbankrutowa³am!
![]() Kupi³am Hennê Khadi, Od¿ywkê z The Body Shop bananow±, próbkê Maski Lavera z Ró¿±, Puder Neem, Puder Khadi Shikakai, od¿ywkê Elseve pomarañczow± i milion rzeczy do twarzy.. Bankrut jak nic! ![]() nafiyqa! Tfu, tfu! Odpukaæ we wszystkie niemalowane powierzchnie ¶wiata! Niech dalej ro¶nie w si³ê! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4095 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
Spokojnie, jego dzia³anie mi to wynagradza
Pokuszê siê o pe³nowymiarowe opakowanie, jak zu¿yjê Twoj± odlewkê.Paczka wczoraj wys³ana! Naprawdê, a¿ mnie mdli A banany darzê mi³o¶ci± nieskoñczon± (jak w domu nie ma min. 3 to nie zabieram siê za jedzenie Pokuszê siê o jak±¶ aktualizacjê pod koniec stycznia
|
|
|
|
#4096 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 939
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
![]() Durne geny, jestem za manipulowaniem nimi.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#4098 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 812
|
Cytat:
![]() ciasteczka orzechowe, ciasteczka ma¶lane, a ja takie zapasy, ¿e min za pó³ roku sobie kupiê tê dro¿d¿ow± chyba, ¿e nie wytrzymam![]() Cytat:
![]() .Dziewczyny, my³am w³osy w niedziele wieczorem a dzisiaj rano t³uszcz na g³owie. Co siê dzieje. Zawsze te 2 dni spokojnie wytrzymywa³y, dopiero dzi¶ wieczorem wg mojego WIELOLETNIEGO rozk³adu powinny zacz±æ siê przet³uszczaæ . Ale nie bêdê im ulegaæ, umyjê jutro rano .
|
||
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
![]() Idê sobie poprawiæ humor kremowaniem Isan±. W³a¶nie, kakaowa Isana mi siê koñczy, a bojê siê i¶æ do Rossmanna, bo nowa gazetka wesz³a a ja nie chcê przez przypadek zbankrutowaæ. ![]() Obieca³am sobie, ¿e po sesji kupiê sobie tyle nowych masek, ile egzaminów uda mi siê zdaæ w pierwszym terminie. A teraz zamiast siê uczyæ my¶lê nad tym co bym chcia³a nowego w kolekcji.
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
ja szczerze powiedziawszy te¿ za tym zapachem nie przepadam, dobrze,¿e nie zostaje na w³osach
![]() w³a¶nie siedzê ze scandiciem bananowym pod czepkiem ![]() Cytat:
na¿ar³am siê dzisiaj jak dzika ¶winia i jestem taka pe³na ¿e nie by³o szans na jakiekolwiek æwiczenia ![]() fantastyczne |
|
|
|
|
#4102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Przyklap u mnie te¿ jest spory i trza podci±æ ju¿ trochê koñcówki.. ale to po studniówce .
Edytowane przez paradise_city Czas edycji: 2013-01-08 o 20:29 |
|
|
|
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
jest taki o nazwie : 'naturalny ciemny blond' z Joanny. Mi pomóg³ pozbyæ siê czerwieni.A w jaki sposób produkujesz ten ¿el? ![]() Cytat:
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
![]() ¦wietny patent szkoda, ¿e ja mam tylko jeden egzamin na koniec semestru bo te¿ bym sobie takie co¶ obieca³a |
|
|
|
|
#4105 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 939
|
By³a która¶ z Was kiedy¶ w drogerii Schlecker? Znajdê tam co¶ wyj±tkowego?
|
|
|
|
#4107 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 344
|
|
|
|
|
#4109 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 548
|
Zrobi³am maseczkê nawil¿aj±c±. Po³±czenie Bioetiki z olejem z kie³ków pszenicy sprawi³o, ¿e maseczka mia³a piêkny waniliowy kolor, ale ca³a reszta by³a makabryczna.
Kapsu³ek z lecytyn± nie mog³am otworzyæ, a jak otworzy³am to wiêkszo¶æ co siê wyla³o to na palce, a resztê musia³am wyskrobywaæ no¿em.. i wysz³a lecytyna w postaci grudek, nijak nic nie emulguj±cych, fe. Miód by³ w lodówce, bo tata przywozi takie malutkie opakowania z miodem, d¿emem, powid³ami i wszystko chowa do jednego pojemniczka w lodówce.. Ostatecznie na w³osy na³o¿y³am t± mieszankê z grudkami i czê¶ci± pokruszonego miodu. No có¿.. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale wykonanie zawali³am. A jeszcze testy z prawka mnie dzisiaj czekaj±.. Dobra, koniec narzekania. O dobro w³osów trzeba w koñcu walczyæ, nawet je¶li ta walka to lecytynowe grudki. Tiaaa... Cytat:
![]() Pozdrawiam dziewczyny Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2013-01-08 o 20:39 |
|
|
|
|
#4110 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

. Naturalny. Dziêkujê Ci bardzo 

My¶la³am w³a¶nie nad t± farb±, ale mam problem z wyborem koloru. Podoba mi siê 4M- Mahoniowy kasztan, ale nie wiem czy nie jest za ciep³y do mojego typu urody. Moje w³osy maj± naturalny rudawy po³ysk, ale nie a¿ tak mocny.
no ale by³o trzeba, teraz chocia¿ suchych koñców nie mam.

. Ok, koniec s³odzenia